EIE artikkelbilde
Artikler / Arkiv

Kan bli rekordpris for minihytte

I fjor sommer gikk det heftig for seg i budrundene på de tre øyene Lindøya, Bleikøya og Nakholmen, kun noen minutter med båt fra Oslo sentrum, Skriver Hegnar.

På flere av visningene var det køer av interessenter utenfor hytteveggene, det ble satt prisrekorder og meglerne opplevde forsøk på kupping.

– Vi har ikke grunn til å tro at responsen blir noe dårligere i år, sier eiendomsmegler Marius Berger i Eie eiendomsmegling til Hegnar.

Nå legger han ut en 40 kvadratmeter stor hytte på Nakholmen for salg med en prisantydning på 4,6 millioner kroner. Om han får i nærheten av prisantydning blir det ny rekord.

Stående rekord for småhytter på øyene er 4,45 millioner kroner.

– Dette er den høyeste prisen for en småhytte der ute, sier Berger, som i en årrekke har solgt hytter i Indre Oslofjord.

«En ekstrem utvikling»
Berger anslår at prisene for minihyttene har steget 40 prosent de siste tre årene. Det er til sammen rundt 550 småhytter Lindøya, Bleikøya og Nakholmen.

– Her har det vært en ekstrem utvikling. Vi merket en positiv utvikling høsten 2014, noe som vedvarte i 2015. Men i 2016 eksploderte det. Akkurat nå er dette en liten verden for seg selv i forhold til resten av indre Oslofjord, selv om det har gått greit de andre stedene også, sier Berger til Hegnar.

Berger peker på flere ting som presser prisene til værs i Oslos innerste skjærgård:
– Hyttene ligger jo nær byen og fergeholdeplassen er flyttet fra Vippetangen til den mer sentralt beliggende og mer attraktive Rådhuskaia. Interessen for sjøeiendom har tatt seg opp generelt. Og et tegn i tiden at det skal være nøkternt, ikke prangende. De store palassenes tid er forbi, sier Berger.

På øyene er den maksimale hyttestørrelsen 32 kvadratmeter pluss hems, eller 40 kvadratmeter på ett gulv.

– Og så er det ingen tvil om at mange oslobeboere er blitt ganske rike på grunn av verdistigning på eiendom i Oslo, sier Berger.

Tror ikke nye regler påvirker
Nakholmen-hytta, som Berger venter vil sette nye rekord, ble bygget i 1997.

– Når det gjelder fritidseiendom ved sjøen, er det beliggenhet som gjelder. Denne eiendommen ligger i første rekke mot sjøen på Nakholmens vestside med panoramautsikt mot skipsleia, Oslo by, Bygdøy og Fornebulandet, sier Berger.

Ifølge Berger er kjøperne ofte unge barnefamilier, gjerne fra Frogner, Grünerløkka og Gamle Oslo.

– Det er blitt hipt blant disse å ha hytte der ute. Og så har du en gruppe litt eldre mennesker som vil ha det lettvint som også kjøper, sier Berger.

Etter at de nye utlånskravene ble innført ved nyttår må man ha 40 prosent egenkapital ved kjøp av sekundærbolig. Men Berger venter ikke at de nye utlånsreglene for eiendomskjøp vil påvirke prisnivået i dette markedet, skriver Hegnar.

– Hyttene på øyene kan ikke pantsettes. Derfor har kjøperne her uansett mye egenkapital, forklarer Berger.

En gammel klausul i festekontrakten sier at hyttene ikke kan pantsettes. De millionene man spytter inn for å sikre seg noen kvadratmeter, må derfor skaffes via egenkapital eller pant i annen eiendom.

Les originalartikkel her

Spørsmål?

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt.

Relaterte artikler

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: