hero
Artikler / Arkiv

Våre 10 beste flyttetips

De aller fleste opplever flytting til ny bolig som slitsomt, tidkrevende og stressende. Enten du gjør jobben selv eller leier inn profesjonelle, kan det virke overveldende. Ofte skal mye flyttes på kort tid og det er vanskelig å vite hvor du skal begynne. For å gjøre flytteprosessen litt mindre stressende, har vi samlet de beste tipsene så du kan få glede av ditt nye hjem.

1. Lag en plan
Bestem deg for hvorvidt du har behov for profesjonell hjelp. Det er overraskende mange som er villig til å løfte møbler for pizza og øl. Dersom du har behov for profesjonelle, er det stor variasjon i pris og tilbud blant tilbydere av flyttetjenester. Et godt tips er å legge ut oppdraget på mitt anbud og få tilbud fra flere aktører. Det kan være vanskelig å orientere seg om hvilke som er seriøse, en god forholdsregel er å be om referanser. Sett så opp en plan for når aktiviteter skal gjennomføres. Skal alt flyttes på en dag? Skal ting flyttes flere steder? Må du på søppeldynga?

2. Ha nødvendig utstyr
Sørg for å ha nok pappesker, kasser o.l. Sjekk om du har noe i bod eller garasje, spør venner og kjente, eller i butikker. Et tips er å fylle opp kurver og andre beholdere du uansett skal flytte med gjenstander. De klassiske blå IKEA-posene er også praktiske. Andre ting du kan finne frem er søppelsekker (både til å frakte søppel og myke gjenstander), bobleplast, gamle aviser, solid teip og tusj.

3. Kast, gi bort og selg!
Få orden på tingene dine FØR du pakker. Sorter alt som skal kastes, gis bort, selges og beholdes. Kanskje du har noen gamle møbler eller klær du kan selge. FINN.NO, Letgo og Tise er blant mange tjenester som tilbyr dette. Har du tenkt til å kaste det gamle spisebordet? Legg det ut gratis på FINN, så kan noen heldige få utnytte av det. Gjør du dette et par uke før selve flyttingen, vil du ha mindre å flytte, mindre å rydde og du vil føle at du har kommet godt i gang.

4. Gå systematisk til verks og merk alt godt
Det er ikke lett å holde orden i et flyttekaos. Forsøk å lag et system, et godt tips er å forklare innholdet i esken, samt hvilket rom det skal flyttes til. Da sparer du tid når du pakker opp alt igjen. Bruk gjennomsiktige plastsekker til å pakke klær og sengetøy, så er det lett å identifisere innholdet.

5. Ta vare på tingene dine
Det kan lønne seg å sjekke om du er forsikret dersom uhellet oppstår. For å begrense eventuelle skader, ha rikelig med bobleplast og avispapir, håndkler etc. til å pakke inn skjøre gjenstander som glass og rammer. Forsøk så langt det går å pakke i like esker, og ikke fyll de for tunge. Da unngår du pappesker som ryker, eller esker som flyr rundt i varebilen. Vær varsom når du flytter store og tunge møbler, det er lett å få riper både på møbler og gulv. Hvis du demonterer møbler, husk å feste de tilhørende skruene til hvert enkelt møbel.

6. Meld om adresseendring
Husk å bestille adresseendring minst 4 virkedager før du flytter om du bestiller på nett og 6 virkedager dersom du bestiller på postkontor eller Post i Butikk. Ettersendelse av post i 2 mnd. er gratis. Mer informasjon om adresseendring finner du her.

7. Få oversikt over oppsigelsestider for ulike tjenester
Sjekk frister for oppsigelse av ulike tjenester knyttet til din bolig. Blant annet må NRK-lisensen sies opp innen gitte datoer. På NRK.no står det følgende:

"Når fjernsynsmottaker ikke lenger er i bruk, må skriftlig oppsigelse sendes NRK Lisensavdelinga før ny termin begynner (1. januar og 1. juli). Vi gjør oppmerksom på at kringkastingsavgift må betales for hele terminen, selv om mottaker bare benyttes i deler av denne"

Andre tjenester som kan være greit å sjekke opp er strøm og nettleie, bredbånd, tv-signaler, og avis- og magasinabonnement.

8. Planlegg transport i god tid
Hvis ikke du er så heldig å eie eller kunne låne bil som egner seg til flytting, er leiebiler løsningen. Varebiler kan imidlertid være svært etterspurte, spesielt i perioder mange er på flyttefot. Bestill derfor bil i god tid. Forbered deg også på om du kan parkere eller om du må stå ulovlig parkert når du laster inn og ut. Her kan parkeringsvaktene være på hugget.

9. Pakk en starteske
Etter en lang dag med pakking, er ofte det siste du ønsker å lete gjennom alle eskene etter det aller mest nødvendige. Pakk derfor en eske med toalettsaker, dopapir, kaffetrakter/vannkoker, fjernkontroll og noen tallerker og bestikk. Da gjør du det første døgnet i nytt hjem mye hyggeligere.

10. Den store flyttedagen
Da har dagen kommet, og du har forhåpentligvis gjennomført punkt 1 – 9 og er så godt forberedt du kan være. Beregn god tid, enten du bruker flyttebyrå eller gjør det selv. Det tar alltid mer tid enn du tror. Husk å gjøre noe hyggelig for venner og familie som har stilt opp. Da får du sikkert hjelp neste gang du flytter igjen.

LYKKE TIL MED FLYTTINGEN!

Spørsmål?

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt.

Relaterte artikler

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: