EIE artikkelbilde
Artikler / Boligmarkedet

Våre beste flyttetips

De aller fleste opplever flytting til en ny bolig som en slitsom, tidkrevende og stressende prosess. Ofte må man flytte mange ting på kort tid, og det kan være vanskelig å vite hvor man skal begynne. For å gjøre flytteprosessen litt mindre stressende, har vi samlet noen gode tips som kan hjelpe deg med å glede deg over ditt nye hjem.

Lag en plan

Først må du avgjøre om du trenger profesjonell hjelp. Hvis du bestemmer deg for å leie inn profesjonelle flyttebyråer, er det viktig å være oppmerksom på at det er stor variasjon i pris og tilbud blant ulike tilbydere. Et godt tips er å legge ut oppdraget på anbudstjenester for å få tilbud fra flere aktører. Det kan også være lurt å be om referanser for å forsikre deg om at du velger seriøse og pålitelige tjenesteleverandører. Sett deretter opp en plan for når ulike aktiviteter skal gjennomføres. Skal alt flyttes på én dag? Skal ting flyttes til forskjellige steder? Må du også ta turen til søppeldynga?

Ha nødvendig utstyr

Sørg for å ha tilstrekkelig med pappesker, kasser og annet nødvendig utstyr. Sjekk om du har noe slikt lagret i boden eller garasjen, og spør også venner og bekjente om de kan bidra. En god idé er å bruke kurver og andre beholdere du likevel skal flytte for å transportere mindre gjenstander. Andre ting du bør skaffe deg er søppelsekker (til både søppel og myke gjenstander), bobleplast, gamle aviser, solid teip og en markeringspenn.

Kast, gi bort og selg!

Få orden på tingene dine FØR du begynner å pakke. Sorter alt du har og avgjør hva som skal kastes, gis bort, selges eller beholdes. Kanskje har du noen gamle møbler eller klær som du kan selge. Tjenester som Secundo være nyttige for å selge brukte møbler. Hvis du tar deg tid til å gjøre dette noen uker før selve flyttingen, vil du ha færre ting å flytte, mindre å rydde opp i, og du vil føle at du allerede har kommet godt i gang.

Gå systematisk til verks og merk alt godt

Det er ikke lett å holde orden i kaoset under en flytting. Prøv å etablere et system, for eksempel ved å merke esker tydelig med innholdet og hvilket rom de skal plasseres i. Dette vil spare deg tid når du skal pakke ut tingene igjen. Bruk gjennomsiktige plastposer til å pakke klær og sengetøy, slik at du enkelt kan identifisere innholdet uten å måtte åpne posene.

Ta vare på tingene dine

Det kan være lurt å sjekke om du er forsikret i tilfelle uhell skulle oppstå. For å begrense potensielle skader, sørg for å ha tilstrekkelig med bobleplast, avispapir eller håndklær til å pakke inn skjøre gjenstander som glass og rammer. Prøv også å pakke ting i like store esker og unngå å overfylle dem for å unngå at eskene ryker eller at de blir for tunge å løfte. Vær forsiktig når du flytter store og tunge møbler for å unngå riper på både møblene og gulvet. Hvis du demonterer møbler, sørg for å holde styr på de tilhørende skruene ved å feste dem til hvert enkelt møbel.

Meld adresseendring

Husk å melde adresseendring minst fire arbeidsdager før du flytter hvis du gjør det via nettet, og seks arbeidsdager hvis du gjør det på et postkontor eller en post i butikk. Ettersending av post i to måneder er gratis. Mer informasjon om adresseendring finner du på nettsidene til Posten.

Sjekk oppsigelsestider for ulike tjenester

Det kan være lurt å sjekke oppsigelsestider for strøm og nettleie, bredbånd, tv-signaler og abonnementer på aviser og magasiner.

Planlegg transport i god tid

Hvis du ikke er heldig nok til å eie eller kunne låne en egnet bil for flyttingen, kan leiebil være løsningen. Varebiler er imidlertid svært etterspurt, spesielt i perioder når mange flytter. Bestill derfor bilen i god tid. Vær også oppmerksom på parkeringsmulighetene når du laster og losser. Det kan være lurt å undersøke om du har lov til å stå parkert der, eller om du må risikere å få parkeringsbot.

Pakk en nødeske

Etter en lang dag med pakking er det ofte det siste du ønsker å gjøre å lete gjennom alle eskene etter de mest nødvendige tingene. Derfor bør du pakke en eske med toalettsaker, dopapir, kaffetrakter/vannkoker, fjernkontroll og noen tallerkener og bestikk. Dette vil gjøre de første dagene i det nye hjemmet mye mer behagelige.

Den store flyttedagen

Da har dagen kommet, og forhåpentligvis har du fulgt tipsene, og er så godt forberedt som mulig. Beregn god tid, enten du bruker et flyttebyrå eller gjør det selv. Det tar alltid lengre tid enn man tror.

Spørsmål?

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt.

Relaterte artikler

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: