EIE artikkelbilde
Artikler / Råd og fagartikler

Beskytt deg mot usikkerheten med renteforsikring

Å kjøpe en ny bolig før man har solgt den gamle kan være en nervepirrende prosess. Man står overfor risikoen for at salget tar lengre tid enn forventet, og rentekostnadene på den gamle boligen begynner å løpe. Men frykt ikke, det finnes løsninger som kan sikre deg mot denne usikkerheten.

Å kjøpe og selge bolig kan være en av de mest spennende og utfordrende opplevelsene i livet. Men når du står overfor å kjøpe din drømmebolig før du har klart å selge den gamle, kan det også være en kilde til bekymring og usikkerhet. Hva om den gamle boligen din ikke blir solgt i tide, mens rentekostnadene begynner å hope seg opp?

Når du velger å kjøpe bolig gjennom EIE eiendomsmegling, har du mulighet for en ekstra sikkerhet gjennom Boligkjøperpakken fra Tryg. Denne pakken, som allerede inkluderer boligkjøperforsikring og innboforsikring, har et ekstra ess i ermet – renteforsikring.

Renteforsikringen trer i kraft dersom du ikke klarer å selge den gamle primærboligen din innen tre måneder etter at du har overtatt den nye boligen. Tryg dekker da rentekostnader og forsikringspremie med inntil 15 000 kroner per måned på den gamle boligen din.

Det er visse forutsetninger som må oppfylles for å kunne nyte godt av denne forsikringen. Den gamle boligen må ha vært aktivt markedsført av megler i minimum tre måneder, og dekningen gjelder ikke dersom det foreligger bud på 95% eller mer av prisantydningen, uavhengig av om budet aksepteres eller ikke. Forsikringen dekker rentekostnader og forsikringspremie i inntil ni måneder.

Det er viktig å være klar over at Boligkjøperpakken ikke bare handler om å sikre selve boligkjøpet, men også om å beskytte deg mot de økonomiske utfordringene som kan oppstå underveis i prosessen. Renteforsikringen er et kraftfullt verktøy for å sikre at du ikke stående med byrden av doble renteutgifter i en allerede stressende situasjon.

Har du spørsmål om Boligkjøperpakken eller renteforsikringen, nøl ikke med å ta kontakt med din EIE eiendomsmegler. De vil kunne gi deg mer informasjon og veilede deg gjennom prosessen, slik at du kan føle deg trygg i din bolighandel.

Les mer om renteforsiking, og se produktarkene her.

Spørsmål?

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt.

Relaterte artikler

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: