EIE artikkelbilde
Artikler / Styling og interiør

Disse plantene klarer alle å ta vare på

Alle kan nok kjenne seg igjen at de har glemt å vanne blomstene eller gitt dem for mye vann. Her er tips til fire blomster og planter som de fleste skal klare å ta vare på, selv de uten grønne fingre.
Phalaenopsis Bouquetto Charme / Bilde: Mester Grønn


Phalaenopis orkide: Grunnen til at denne holder sin ubestridte plass øverst på pallen som den mest populære planten, er at det stadig kommer spennende sorter. Det er stort fokus på foredling som stadig gir vakre og spennende nyheter. Det siste og nyeste er sorter med kompakte og riktblomstrende varianter, som gjerne får legge seg utover. Phalaenopsis er den orkideen det er lettest å lykkes med. Skyll over røtter og blad to ganger i uken med lunket vann, og skjerm planten mot den mest intense solsteken på sommeren.


Grønne planter: Populært og stadig økende er spennende grønnplanter som både kan brukes inne og ute. Store sukkulenter har vær i fokus en stund og er fortsatt like populært, og en vakker Aloe Vera til å pryde hjemmet er helt «det helt riktige» nå. Aloe Vera-saften er gunstig for insektbitt, solbrenthet, og har en rekke andre gode egenskaper. Sukkulenter er svært lettstelte, pass bare på at de får tørke godt opp mellom hver vanning.Sukkulenter / Bilde: Mester Grønn


Terrassepalmer: Disse kan pynte opp bådeinne og ute, så her får vi også i pose og sekk. Trendbølgen med grønnplanter har vart en stund nå, men nå vil vi gjerne investere i større eksemplarer som kan være et blikkfang både inne -og/eller ute på terrassen gjennom sommeren. Dette gir oss følelsen av en grønn og sunn oase. Inne må palmene plasseres med god tilgang på dagslys, noen varianter bør også overvintres på den kjølige siden. De bør få tørke litt opp mellom vanning.


Cordyline: Dette er en annen grønnplante som kommer for fullt, enten vi plasserer den inne eller ute. Cordyline har spesielle lansettformede blad. Det burgunderfargede bladverket er spesielt vakkert i kombinasjon med tradisjonelle blomstrende potteplanter, som for eksempel som rosa potteroser og Hortensia.

Spørsmål?

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt.

Relaterte artikler

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: