EIE artikkelbilde
Artikler / Styling og interiør

Gode tips til vårrengjøring hjemme

Våren er en perfekt tid til å vaske og rydde huset.

1. Lufte

Etter en lang vinter er det ingenting som er bedre enn å få luftet ordentlig ut, og bli kvitt den innestengte luften. Åpne opp vinduer og dører, for å slippe frisk luft inn. Når du er i gang kan det være lurt å henge ut gulvtepper, dyner, puter og andre tekstiler til lufting.

2. Rydde

Begynn med å samle ting i hver kategori, for eksempel bøker. Gå gjennom alle bøkene dine, og vær streng mot deg selv. Kvitt deg med de som bare tar plass. Dette er en enkel måte å frigjøre plass på, færre ting å rydde og du får mer oversikt over hva du faktisk har. Gå nøye gjennom hele boligen om det er ting som du ikke trenger lenger.

Om du har møbler du skal bli kvitt kan du benytte deg av Secundo. Alt du trenger å gjøre er å skrive inn hva du vil bli kvitt, når du vil bli kvitt det, så ordner de resten. Da slipper du styret med å legge ut gjenstandene selv og avtale med eventuelle kjøpere.

3. Tørke støv

Før du setter i gang med grundig vasking med vann anbefaler ekspertene å tørke støv først. Start øverst og jobb deg nedover. Husk alle overflater som bokhyller, lamper, TV og andre skap. Tørk overflatene med en tørr eller litt fuktig mikrofiberklut eller mopp.

4. Vaske

Start med å vaske innvending av skuffer og skap, og overflater på kjøkken og bad. Bruk gode produkter som er tilpasset den type materiell du skal vaske. Om det er vasken, trebenken eller komfyren. Når alle overflater er vasket og skinnende rent, kan du begynne å ta for deg gulvet i alle rom.

Lykke til med vårrengjøringen!

Spørsmål?

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt.

Relaterte artikler

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: