hero
Tips og råd

Slik får du orden hjemme

Nytt år - nye muligheter. Hva med å starte året med å få orden i hjemmet ditt? Her har vi samlet noen tips til hvordan du kan få bedre orden, som vil gi deg mer plass.

1. Duplikater
Hvor mange vaser er nødvendig? Behøver man virkelig så mange håndklær og trenger man egentlig tre sakser? Gå gjennom ting du har duplikater av og gi bort det du har ekstra av. Dette er en enkel måte å frigjøre plass på, færre ting å rydde og du får mer oversikt over hva du faktisk har.

2. Få mer plass
Begynn med å samle ting i hver kategori, for eksempel bøker. Gå gjennom alle bøkene dine, og vær streng mot deg selv. Kvitt deg med de som bare tar plass. Sannsynligheten for at du kommer til å lese en bok du har hatt stående i bokhyllen i over et år, er svært liten. Gi den bort til en venn eller et loppemarked. Skulle du ønske lese den igjen finnes det utallige app-er som lar deg kjøpe boken uansett hvor du er, og uten at den tar plass.

3. Bli kvitt tingene
Når du har fått oversikten over hva som er nødvendig å ha og hva du vil beholde. Bli kvitt alt det andre. Ikke la det ligge, eller gjem det bort i boder og på loft. Bli kvitt det med en gang. Enten du kaster det, gir det bort eller selger det, ta tak i det så raskt som mulig.

4. Hver ting har et hjem
Nå som du forhåpentligvis kun sitter igjen med ting du virkelig vil eller må ha, finn en fast plass til det. Rot oppstår som regel når ting blir tatt fra en plass og lagt på en annen. Dersom alt har en fast plass i hjemmet ditt er det lettere å holde orden, og du sparer mye tid på å lete.

Sliter du fremdeles med å bli kvitt ting? Les videre:

– Ledninger: Vet du i det hele tatt hvilke ledninger som hører til hva? Nei? Ikke la det ta opp plass. Bli kvitt de. Ledninger det er skade på leveres til returpunkt for el-materiell med engang. Potensielle brannfarer vil vi ikke ha noe av!
– Gaver: Ikke behold gaver du har fått som du ikke liker. Takknemligheten for gaven beholder du, men bli kvitt den stygge vasen du fikk. Du bruker den ikke, noen andre kan sikkert få glede av den.
– Plagg: Har du lenge tenkt på å kvitte deg med en genser, men stopper alltid opp rett før du skal gi den til resirkulering? Sannsynligheten for at du kommer til å fortsette å irritere deg over den genser du aldri bruker, er stor. Vink den farvel – ute av syne, ute av sinn.
– Boden: Har du tenkt over kvadratmeterprisen på leiligheten din? Ting du setter i boden betaler ikke leie. Ikke la boden bli et sted du slenger ting inn i av latskap. Vær streng på hva som skal få ta av dine dyre kvadratmetere.

Lykke til med ryddingen!

Relaterte artikler

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: