header image

Premium rådgivning ved boligsalg: Slik økte boligprisen med 1 million

– Det var mange som ikke så potensialet huset har, forteller selger Heidi.

Riktig megler ble helt avgjørende for prisen da Heidi og søsknene skulle selge familieboligen. De første prisestimatene lå på rundt 3,3 millioner. Huset ble solgt for 4,3 millioner dagen før visning.

Å selge en familiebolig kan være en krevende prosess. Slik var det også for Heidi og hennes to søsken, som i fjor høst bestemte seg for å selge familiens gamle hus utenfor Bergen.

Da gjelder det å få inn noen som kan hjelpe med avgjørelser og gjennomføring. De tre søsknene var enige om at huset måtte gjøres klart før et eventuelt salg, og hadde dette i bakhodet da de skulle velge megler.

— Vi ville ha noen som virket ivrige og som så potensialet huset har. Vi ønsket også hjelp til styling. Etter å ha snakket med fem meglere kom Joakim inn som en stormvind. Han var blid, uredd og «på». Han så muligheter og var opptatt av detaljer og alle aspekter ved huset. For oss var det veldig avgjørende. Joakim var en lagspiller fra dag én, forteller Heidi.

En megler skal kjenne markedet


Huset var relativt gjengrodd og gammelt, og bar i utgangspunktet preg av at det ikke var gjort så mye med det på lang tid.

— Det var vanskelig å prissette boligen på grunn av manglende omsetning av boliger i nærheten, men jeg kunne se at det var en fin eiendom. Det var masse potensiale i bygningsmassen også, noe jeg la frem for selgerne med en gang, forteller eiendomsmegler Joakim Wiik Bjerknes fra EIE eiendomsmegling.

Joakim hentet inn Martine Skaar Vildskog fra Heem Styling til salgsteamet, og sammen med selger lagde de en omfattende liste med tiltak som skulle klargjøre boligen for salg.

— De var veldig mottakelige for råd fra meg og Martine om hva som måtte gjøres før salg. I stedet for at de skulle gå og lure på hva som kunne fungere i markedet, så kunne vi gi presise råd, sier megler Bjerknes.

— Huset har betydd mye for oss gjennom alle år, og det var derfor deilig å slippe å ta alle disse avgjørelsene selv. Det er mer eller mindre umulig å ikke ta hensyn til alle minnene vi har hatt der, sier Heidi.

En lang, men presis liste


For Martine og Heem Styling ble jobben omfattende. Alle rom måtte endres.

— De ønsket å beholde sjelen til huset — at vi hadde respekt for at det hadde vært foreldrenes hjem. Vi kunne ikke komme inn med en styling som "krasjet" helt med slik det var. Det måtte passe til huset og omgivelsene. Selv om vi ikke styler for selgerne, tok vi hensyn til hvordan de ville at huset skulle fremstå, forteller Martine.

Huset bar preg av at det ikke hadde blitt modernisert på en god del år, så listen med tiltak vokste raskt.

— Det er ikke alltid vi foreslår for selger å gjøre så store endringer som her, men vi beregner alltid inn at man skal få igjen for det man legger ut, forteller megler Joakim.

— Vi gir jo disse rådene for at det skal være mulig å tjene penger på salget.

Og skal man tjene penger på bolig, er det ikke personlig smak som gjelder. Da må du få inn fagfolk som vet hva markedet krever og ønsker i en bolig.

Listen med oppgraderinger ble til slutt nesten 60 punkter, og fikk en prislapp på ca. 200.000 kroner.

Jobb og lønn for strevet


Selger Heidi og søsknene gikk løs på oppgavene med motivasjon og arbeidslyst.

De hadde diskutert en del tiltak seg imellom, og visste at de skulle oppgradere huset før salg — men å få inn fagfolk var en lettelse.

— Det var veldig behagelig å få inn noen utenfra som kunne være med i beslutningsprosessen, forteller Heidi.

Listen de fikk var lang, men de kom godt i gang. Heidi forteller at de fikk gjort alle innkjøp på en dag. Arbeidet med å sette huset i stand tok naturligvis lenger tid, og totalt måtte selger ut med rundt 200.000 kroner for å få på plass alt.

— Vi var aldri i tvil om at vi skulle få igjen de pengene vi brukte, men vi visste ikke at det skulle gå så bra, ler Heidi.

Eiendomsmegler Joakim er svært imponert over Heidi og søsknenes jobb.

— De har gjort en helt enorm egeninnsats. Da er det fint å se at de får lønn for strevet med et raskt og bra salg, sier han.

— Det gikk fryktelig fort med salget! Vi hadde så vidt lagt det ut før det var solgt. Det var helt vanvittig at det ble solgt på bare noen dager, avslutter Heidi.

Boligen ble til slutt solgt for 4,3 millioner kroner dagen før visning.

Hva ble gjort?
Listen som selger fikk fra Joakim og Martine, var på over 60 punkter. Denne listen har vi forkortet, og oppsummert har vi samlet opp noen hete tips til boligstyling som du kan gjøre selv, basert på tiltakene som ble gjort hos Heidi og søsknene:

Boligstyling for salg:

• Fjern møbler og nips. Når du tror at du har fjernet nok – ta litt til

• Fjern alle gardiner

• Fjern alt av dekor

• Fjern alt på veggene — lampetter, bilder og spikre

• Mal vegger og gulv. Gulvlister kan males i samme farge som gulv. Ønsker du en illusjon av mer takhøyde, maler du listene i samme farge som vegg

• Fastmonterte skap kan males i samme farge som vegger

• Mal kjøkkenskapene, og bytt knottene

• Visste du at du kan male fliser? Med våtromsmaling kan du enkelt fornye badet!

• Har du gamle lamper med dårlig lys, bør disse byttes ut. IKEA har masse fint og rimelig
Ønsker du hjelp med ditt neste boligsalg?
Joakim står klar til å bistå! Ta kontakt med han i dag for en uforpliktende og hyggelig prat!
41 08 68 85 - JOW@EIE.NO

Ønsker du å vite mer?

Fyll ut skjemaet så tar eiendomsmeglerfullmektig Joakim Wiik Bjerknes kontakt med deg

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: