Bilde 1 av Askerveien 54Bilde 2 av Askerveien 54
Digital salgsoppgave
Askerveien 54

1384 Asker • Asker kommune

Prisantydning

kr 5 390 000

Omkostninger: kr 145 200Totalpris: kr 5 535 200
Nyoppført 2-roms i Asker sentrum med skjermet beliggenhet. Overbygget markterrasse på ca. 16 kvm. Vannbåren gulvvarme.
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
43
Antall soverom
1 soverom
Etasje
1
Internt bruksareal (BRA-i)
48 m²
Bruksareal (BRA)
53 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
5 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
16 m²
Fellesutgifter
kr 2 364 / Mnd
Prisantydning
kr 5 390 000
Omkostninger
kr 145 200
Totalpris
kr 5 535 200
Byggeår
2024
Tomt
Fellestomt 5067 m²
Oppdragsnummer
85240067
card-default

Håkon Bekkeli

Eiendomsmeglerfullmektig
Les om Håkon
Visninger
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 5 390 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 390 000,-)kr 134 750,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 9 250,-
  
Totalpris kr 5 535 200
Eiendom
Askerveien 54, 1384 Asker, Etasje: 1

Matrikkel
Gnr. 2 Bnr. 315 Snr. 43 i Asker kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Arealer
Totalt BRA 53 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 48 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 5 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 16 kvm

Areal
Primærrom: 48 kvm, Bruksareal: 53 kvm, BRA-i: 48 kvm , BRA-e: 5 kvm , TBA: 16 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
1

Byggeår
2024

Tomt
Fellestomt 5067 kvm
Eiendommen blir opparbeidet med parkmessige uteområder med beplantning, plener, eksklusiv steinsetting og grøntarealer rundt byggene og gårdsrommet. Leiligheten på bakkeplan får fine, skjermede hager og markterrasser og dekker behovet for de som vil ha en enkel adkomst til lufting av hund, eller ikke helt vil slippe hagefølelsen.

Prisantydning
5 390 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Mikkel Degland Takstdato: 23.04.24

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 0,-
Andel fellesformue kr. 0,-

Totalpris inkl. omkostninger
kr 5 390 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 134 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 390 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 135 950,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 525 950,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 535 200,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 2 364,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Kommunale avgifter, felles byggforsikring, fjernvarme a-konto, grunnpakke kabel-tv/bredbånd, forretningsførsel, drift og vedlikehold av sameiet m.m.

Kommunale avgifter
De kommunale avgiftene dekkes av felleskostnadene.

Eier
Piotr Maciej Frankowicz Jowita Frankowicz

Parkering
Det medfølger ikke fast parkeringsplass. Det er muligheter for å leie parkeringsplass/garasjeplass i Asker sentrum. Ellers er det gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Perlen ligger i Asker sentrum. Her har du rusleavstand til alt sentrum kan by på. Enten om det er restauranter, matbutikker, kjøpesenter eller treningssenter, her har du alt i umiddelbar nærhet. Dersom du er glad i skog og mark er det kun få minutter til en rekke turmuligheter.

Asker sentrum
Asker sentrum er administrativt senter i Asker kommune og er en aktiv kjerne med alt du trenger av servicetilbud. Her er lege og tannlege, apotek, vinmonopol, bank, Asker kommune servicetorg m.m. Asker sentrum kan også tilby rike shoppingmuligheter både inne på Trekanten senter og ute i gågatene. Trekanten senter har hele 70 varierte butikker å velge mellom, mens ute i gågatene finner man nisjebutikkene, hvor det er mulighet for å komme over de litt mer unike gjenstandene. De siste årene har vi vært heldige og fått et bredt utvalg av restauranter og kafeer. Her er mulighetene mange for smakfulle og spennende matopplevelser fra flere verdensdeler. For de kulturinteresserte kan Asker kulturhus samt noen kafeer, tilby konserter med flere kjente artister. På Asker kulturhus er også bibliotek, kino, teatersal og galleriutstilling. Radar kafé og -scene er ungdommens arena i kulturhuset. Dette er et trygt aktivitets- og kulturtilbud til ungdom i hele Asker. Galleri Trafo er også et godt alternativ for deg som setter pris på samtidskunst. Alt dette ligger samlet i hjerte av Asker. Asker sentrum byr på det meste for de fleste!

Dagligvarebutikker
Det ligger flere matbutikker i rusleavstand. Nærmeste er Joker som ligger rett borte i gaten (også Søndagsåpen) og Kiwi i Bankveien. Andre dagligvarebutikker i området er bla Meny inne på Trekanten og Extra Askerholmen ved Føyka. Det ligger også en rekke andre dagligvarebutikker i området.

Skole og barnehage
Området sogner til Jansløkka skole og Solvang ungdomsskole. Til begge skoler er det fine skoleveier med fortau. Det er ca. 2 km til Jansløkka skole og 1,3 km til Solvang ungdomsskole.

Det ligger flere barnehager i området, den nærmeste er Asker Gård barnehage, som ligger en liten rusletur unna. Andre barnehager i området er Solgården barnehage, Føyka barnehage og Leikestua barnehage.

Marka og turmuligheter
I Perlen bor man med nærhet til flotte turmuligheter året rundt! Bare en liten gåtur fra boligen er det fine turmuligheter og skiløyper så her ligger forholdene til rette for enkel rekreasjon like utenfor døren. Og kun en liten kjøretur unna ligger Solli. Her er det utfartsparkering med milevis med skiløyper eller stier sommerstid. Det er serveringshytte på Myggheim søndagers vinterstid og på Solli gård hele året. På Solli gård er det mulighet for både middag, bakverk, hesteridning og leie av hytte. Gupu er et annet populært serveringssted i marka, med adkomst både fra Semsvann og fra Vestmarka fra Bærumssiden. Området byr også på flere DNT-hytter.

Semsvannet er et annet meget populært utfartssted. Her går, sykler og løper folk rundt vannet. Etter en tur rundt vannet kan man nyte en vaffel og en kaffekopp på Nakuhel. Semsvannet er et meget vakkert sted, som ble kåret til Askers tusenårssted.

Offentlig kommunikasjon
Asker stasjon ligger noen minutters gang fra boligen og er et knutepunkt for kommunikasjon både mot Oslo og retning Drammen. Her går det buss, direktetog og lokaltog med korte mellomrom mellom avgangene. Fra Asker til Oslo sentralstasjon tar reiseruten ca. 21 min, og til Drammen ca. 12 min. Om det ikke er ønskelig å benytte kollektiv transport, er det direkte tilknytning til E18 fra Asker sentrum eller Holmen.

Fra Vollen går det båt inn til Aker brygge. Denne har tre avganger morgen og ettermiddag og tar ca. 30 minutter. Båten går hele året og det er mulighet for å parkere ved båten.

Asker kommune
Bare 25 minutter fra hovedstaden ligger den populære forstadskommunen Asker. På vestsiden mot Oslo, grenser Asker kommune med Bærum kommune, nabokommuner på den andre siden er Lier kommune.. Asker er kjent for å være en av landets mest populære kommuner å bo i. 01.01.20 slo Asker kommune seg sammen med Røyken og Hurum kommuner. Den nye storkommunen har en befolking på rundt 94 000 innbyggere.

Asker er kjent for en vakker og varierende natur, aktiv sentrumskjerne, et mangfold av fritidsaktiviteter både for barn og voksne, godt kollektivt tilbud retning Oslo og Drammen. Asker har en lang kystlinje med et florerende båt- og strandliv, samt marka med mulighet for toppturer med flott utsikt, og andre markerte tur- og skiløyper. Risenga idrettspark kan tilby et rikt tilbud av idrettsaktiviteter både for barn og voksne, her har også Frisk Asker og Asker Aliens sine hjemmebaner.

Bebyggelse
Området består av leilighetsbebyggelse omgitt av villastrøk og sentrumsbebyggelse.

Tomt
Fellestomt, 5067 kvm
Eiendommen blir opparbeidet med parkmessige uteområder med beplantning, plener, eksklusiv steinsetting og grøntarealer rundt byggene og gårdsrommet. Leiligheten på bakkeplan får fine, skjermede hager og markterrasser og dekker behovet for de som vil ha en enkel adkomst til lufting av hund, eller ikke helt vil slippe hagefølelsen.

Adkomst
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Inneholder
Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:

Leilighet i 1. etasje
- BRA-i 48 m²: Alle rom
- TBA 16m²: Terrasse

Bod i kjeller
- BRA-e 5m²: Lagring

Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er beregnet og angitt med utgangspunkt i NS 3940:23. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra den faktiske bruken, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Byggemåte
Grunnmur i støpt betong. Yttervegger med stående malt kledning. Yttertak i flatt oppforet betongdekke antatt tekket med takpapp/folie.

Primærrom
Primærrom: 48 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom:

Bruksareal
Bruksareal: 53 kvm

Boder
Det medfølger en bod på 5m² i kjelleren med heisadkomst fra leilighetsplan. Boden er merket D0101.

Standard
Stue:
Parkettgulv. Malte overflater på vegg og himling. Vannbåren gulvvarme. Utgang til terrasseplatting.

Terrasseplatting:
Delvis overbygget platting på ca. 16 kvm med adkomst via balkongdør fra stue. Gulv i terrassebord og levegger med liggende spiler.

Kjøkken:
Sigdal kjøkken fra 2024 med laminert benkeplate, slette skapfronter, integrerte hvitevarer og oppvaskmaskin. Ventilator med mekanisk avtrekk. Nedfelt kjøkkenvask med godt vanntrykk og vanntilførsel via rør-i-rør. Waterguard og komfyrvakt er montert. Luftespalte er montert under kjøleskapet.

Entre:
Parkettgulv. Malte overflater på vegg og himling. Balansert ventilasjon i himling, sikringsskap og fordelerskap for vannbåren varme og vannrør på vegg.

Bad:
Bad fra 2024 med flislagte vegger og gulv og slett himling. Det er varmekabler i gulvet og downlights i himlingen.

Soverom:
Parkettgulv på gulvet. Malte overflater på vegger og himling. Vannbåren gulvvarme.

Utstyr
Balansert ventilasjon

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 11.03.2024 med midlertidig dispensasjon for Bygg D, garasjeanlegg og utomhusarealer.

Dispensasjonen gis på følgende vilkår:
Midlertidig løsning for turveien/stien skal driftes av foretaket ØMF AS. Dispensasjonen er midlertidig og gjelder frem til ferdigattest er gitt for tiltaket. Arealer som ikke er godkjent for bruk/midlertidig brukstillatelse skal til enhver tid være avgrenset på en god og trygg måte.

Følgende arbeider må ferdigstilles før ferdigattest:
1. Ferdigstille gangvei/tursti
2. Ferdigstille utearealer i tiltaket.
3. Ferdigstille og sikre murer med krav til sikring
4. Permanent avfallsløsning skal være etablert
5. Grensesnitt mot tiltaket i Fusdalskogen skal være avklart.
6. Ferdigstille innkjøring til parkeringskjeller, skilting, fotgjengerovergang og fortau
7. Resterende beplantning og tilsåing i tiltak skal være ferdig
8. Brukbar løsning og evnt. endret løsning for sikring av skråplan over nedkjøringen til garasjeanlegget skal være avklart og etablert
9. Sideareal langs gangvei på nedsiden av tiltaket skal være ryddet for alt avfall og forurenset masse.

Dersom gjenstående arbeider ikke blir utført innen fristen, skal plan- og bygningsmyndighetene gi pålegg om ferdigstillelse, som kan gjennomføres ved sanksjoner, jf pbl § 21-10 tredje ledd siste punktum.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Varmekabler på bad. Vannbåren gulvvarme i øvrige rom.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C

Kommunale avgifter
De kommunale avgiftene dekkes av felleskostnadene.

Eiendomsskatt
Det er ikke eiendomsskatt i Asker kommune.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 2 364,- pr.mnd.
Kommunale avgifter, felles byggforsikring, fjernvarme a-konto, grunnpakke kabel-tv/bredbånd, forretningsførsel, drift og vedlikehold av sameiet m.m.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Sameiet har ingen lån.

Forsikring med polisenummer
Tryg 8795270

Formuesverdi
Formuesverdien er ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av skatteetaten etter en beregningsmodell om boligen er primær eller sekundær. Formuesverdien for primærbolig utgjør 25% av beregnet markedsverdi og  90% av sekundærbolig for 2019 og 2020. Det gjøres oppmerksom på at kjøper selv må sende inn opplysninger om adresse, areal, boligtype og byggeår til skattemyndighetene. Det tas forbehold om endring av satser.

Sameie
Sameie: Perlen Asker Sameie,

Perlen Asker sameie er et nyetablert eierseksjonssameie bestående av 68 leiligheter og 3 næringsseksjoner sentralt i Asker.

OBOS er forretningsfører og sameiet har egen Vibbo-side: https://vibbo.no/perlen-asker/om

Da sameiet er fullstendig nyetablert er det ikke vedtatt budsjett eller vedtekter, men forslag til dette ligger vedlagt i salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg godt inn i dette.

Forretningsfører
OBOS Eiendomsforvaltning AS

Styregodkjenning
Det er ikke krav til styregodkjenning av ny eier.

Dyrehold
Dyrehold er tillatt iht. forslag til vedtektene.

Diverse
Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

1986/30233-1/100  Best om garasje/parkering  
10.10.1986 
Bestemmelse om adkomstrett
Overført fra: 3203-2/315
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2023/542262-1/200  Bestemmelse om nettstasjon  
26.05.2023 21:00 
Rettighetshaver:ELVIA AS  
Org.nr: 980489698
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
Bestemmelse om bebyggelse i nærhet av anlegg
Bestemmelse om (begrensning av) endring i terrenget i nærheten av anlegg
Overført fra: 3203-2/315
Gjelder denne registerenheten med flere

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Utleie
Utleie er tillatt etter godkjenning fra styret iht. utkast til vedtekter.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.

Regulering
Eiendommen er regulert til boligbebyggelse - blokkbebyggelse etter reguleringsplan for Perlen og Fusdalskogen datert 11.05.2021.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 5 390 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 134 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 390 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 135 950,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 525 950,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 535 200,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Det er ikke tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Det er likevel utarbeidet en egenerklæring som interessenter bør gjøre seg kjent med før budgivning. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven og interessenter oppfordres til å gjennomgå dette før bud inngis.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Det er avtalt provisjonsbasert vederlag på 1.2% av salgssum. I tillegg kommer tilrettelegging kr. 14.500,-,
oppgjørsgebyr kr. 7.850,-, markedspakke kr. 21.900,- og visninger kr. 2.950,- pr. stk.




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
85-24-0067

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
SEIL EIENDOMSMEGLING AS
EIE Asker
Org. nr: 918809589
Kirkeveien 212
1383 Asker
Tlf: 47 68 44 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler / Partner Fredrik von Krogh

Saksbehandlere
Håkon Bekkeli
EIE Asker
Eiendomsmeglerfullmektig
Mob: 97 47 82 09 / E-post: hbe@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Askerveien 54
For mer om objektet
Askerveien 54

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: