Bilde 1 av Neselva Hageby Byggetrinn 4 - Bygg I - Leilighet 09Bilde 2 av Neselva Hageby Byggetrinn 4 - Bygg I - Leilighet 09
Digital salgsoppgave
Neselva Hageby Byggetrinn 4 - Bygg I - Leilighet 09

1396 Billingstad • Asker kommune

Vi gjør oppmerksom på at denne tjenesten kan gjøre feil

Tjenesten «Spør om boligen» er KI-drevet med blant annet OpenAI sin GPT-motor, og kan derfor gi ufullstendige svar. Tjenesten er ment for å gi korte svar på de fleste spørsmål om boligen, men feil/uklarheter kan dessverre oppstå. Tjenesten kan ikke foreta skjønnsmessige og/eller rettslige vurderinger.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med dette, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Aia Eie profilbildeHei! Jeg er AIA, vår virtuelle meglerassistent ✨

Spør meg om det du lurer på, og jeg skal forsøke å finne svarene for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvordan er utsikten?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er KI-drevet med blant annet OpenAI sin GPT-motor, og kan derfor gi ufullstendige svar. Tjenesten er ment for å gi korte svar på de fleste spørsmål om boligen, men feil/uklarheter kan dessverre oppstå. Tjenesten kan ikke foreta skjønnsmessige og/eller rettslige vurderinger. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

kr 3 800 000

Omkostninger: kr 55 742Totalpris: kr 3 855 742
Rålekker 2-roms i et at områdets råeste prosjekter! Høy standard! Nordvestvendt balkong på 7 kvm. VV., fyring inkl!
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Antall soverom
1 soverom
Etasje
2
Internt bruksareal (BRA-i)
36 m²
Bruksareal (BRA)
36 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
7 m²
Fellesutgifter
kr 1 440 / Mnd
Prisantydning
kr 3 800 000
Omkostninger
kr 55 742
Totalpris
kr 3 855 742
Byggeår
2025
Tomt
Fellestomt 3100 m²
Oppdragsnummer
91240143
card-default

Granit Zumberi

Eiendomsmegler / Salgsleder / Partner
Les om Granit
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 3 800 000,-
Pantattest kjøperkr 172,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgift av tomteverdikr 6 520,-
Oppstartskapitalkr 2 880,-
Transportgebyrkr 45 000,-
  
Totalpris kr 3 855 742
Eiendom
Neselva Hageby Byggetrinn 4 - Bygg I - Leilighet 09, 1396 Billingstad, Etasje: 2
Oppdraget gjelder salg av en kontraktsposisjon som gir rett til fast eiendom med bolig/fritidsbolig som er under oppføring.

Matrikkel
Gnr. 32 Bnr. 16 i Asker kommune
Eiendommen vil bli seksjonert, og boligen som den underliggende kontrakten gir rett til vil bli tildelt seksjonsnummer.

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Arealer
Totalt BRA 36 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 36 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 7 kvm

Areal
Primærrom: 36 kvm, Bruksareal: 36 kvm, BRA-i: 36 kvm , TBA: 7 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra utbygger/entreprenør sitt prospekt. Eiendommen er under oppføring, og er derfor ikke oppmålt.

Antall soverom
1

Byggeår
2025

Tomt
Fellestomt 3100 kvm
Opplysninger er hentet fra utbygger/entreprenør sitt prospekt.

Prisantydning
3 800 000

Totalpris inkl. omkostninger
kr 3 800 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 172,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 2 880,- (Oppstartskapital)
kr 6 520,- (Dokumentavgift av tomteverdi)
kr 45 000,- (Transportgebyr)
--------------------------------------------------------
kr 55 742,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 855 742,- (Totalpris inkl omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 1 440,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Felleskostnader vil avhenge av hvilke tjenester sameiet ønsker utført i felles regi, og fordeles iht. vedtektene. Månedlige felleskostnader er stipulert til kr 40,- per kvm BRA-i per måned for første driftsår, hvor man har lagt til grunn at bl.a. kommunale avgifter (for vann, avløp og renovasjon), forsikring av bygningsmassen, strøm i fellesarealer, vaktmestertjenester som snømåking, plenklipping, forretningsførsel og annen drift og renhold er inkludert. Energikostnader kommer i tillegg til felleskostnadene.
Akonto energi er estimert å være kr 12,- per BRA-i per måned. TV / bredbånd er stipulert til kr 350,- per seksjon per måned. Estimerte kostnader til huseierforening på kr 100,- per seksjon per måned kommer også i tillegg til felleskostnadene. Endelig budsjett fastsettes på årsmøte.

Det tas forbehold om endringer i stipulerte felleskostnader, da dette er basert på erfaringstall. Fordelingsnøkkel for fordeling av kostnader reguleres i sameiets vedtekter, og bygger i utgangspunktet på sameierbrøk. Enkelte elementer i budsjettet kan i vedtektene fastsettes til fordeling likt på alle seksjoner, eller etter forbruk. Selger har engasjert OBOS Eiendomsforvaltning AS som forretningsfører for sameiet for første driftsår. Kostnader for dette er tatt inn i budsjett for felleskostnader.

Eier
Muamer Halilovic

Salg av kontraktsposisjon
Salget gjelder overdragelse av kontraktsposisjon med tilhørende rettigheter og forpliktelser til en bolig som ikke er fullført. Kjøper av kontraktsposisjonen trer inn i en allerede inngått kontrakt mellom utbygger (entreprenør/selger) og selger av kontrakten (kjøper 1). Den inngåtte kontrakten regulerer alle forhold knyttet til leveranse av boligen. Kjøper av kontraktsposisjonen overtar kjøper 1s rettigheter og forpliktelser, herunder lovpålagte garantier og betalingsvilkår. Det forutsettes at interessenter har satt seg grundig inn i den opprinnelige kjøpekontrakten med tilhørende vedlegg, før bud inngis. Kjøpekontrakt med vedlegg datert07.12.2023 ligger vedlagt.

Prisantydningen som er oppgitt består av kjøpesum for boligen inkludert eventuelle tilvalg som kjøper 1 har bestilt hos utbygger (i hht. opprinnelig kontrakt), og kjøpesum for selve kontakten (merverdi). Merverdi til selger, kr 510.000,-, er prisantydning for kjøp av kontrakten, og det er denne som er utgangspunkt for budgivingen.

I tillegg kommer transportgebyr kr 45.000,-.

Parkering
Det medfølger ikke noen garasjeplass med leiligheten.

Parkeringsplass i parkeringskjeller samt ekstra sportsbod kan kjøpes men selges kontinuelig, ta kontakt med utbygger for mer info.
Parkeringsplass selges fortrinnsvis til de største leilighetene. Konferer megler om tilgjengelige plasser. Det vil være omsetningsbegrensning
på parkeringsplasser og sportsboder som er kjøpt ekstra, da disse kun kan selges til de som fra før er eier av bolig innenfor Neselva Hageby.
Selger opplyser om at parkeringsplassene har ulik størrelse og er derfor differensiert på pris. Se prislisten for mer informasjon.

Dersom kjøp av parkeringsplass i parkeringskjeller avtales etter inngått avtale vedrørende kjøp av leilighet, vil det påløpe et gebyr til selger på kr 15 000,- inkl. mva. i tillegg til kjøpesum for parkeringsplassen. Parkeringsplass og/eller sportsbod som selges tett opp mot overtagelsene vil
kunne selges uten realkobling og med eget skjøte. Dokumentavgift på 2,5 % av andel tomteverdi vil påløpe.

Parkeringskjelleren etableres som en egen eiendom (anleggseiendom) på gnr. 32 bnr. 298, og er planlagt etablert som et tingsrettslig sameie (realsameie). Hver parkeringsplass og sportsbod i parkeringskjelleren vil utgjøre ideelle andeler i realsameiet. Andelene er planlagt etablert og
tinglyst som en realkobling til den enkelte boligseksjon. Selger forbeholder seg likevel retten til å avgjøre hvordan den endelige organisering av parkeringskjelleren med tilhørende parkeringsplasser og sportsboder vil bli.

Ved overskjøting av anleggseiendommen kan det påløpe dokumentavgift for de som har kjøpt parkeringsplass og/eller ekstra sportsbod. Det legges til grunn en tomteverdi på 1/10 av markedsverdien pr. parkeringsplass og pr. ekstra sportsbod. Dokumentavgiften utgjør 2,5 % av dette.
Se prislisten for mer informasjon.

Lading for el-bil parkering/ladestasjon inngår ikke i leveransen fra Selger, men kan bestilles som tilvalg. Det vil kunne være begrensninger på antall ladepunkter og kapasitet som kan leveres. Det tas forbehold om at lading av el-bil kan bli levert som et fleksibelt ladesystem som fordeler
tilgjengelig effekt mellom flere brukere. Strømforbruk og kostnader for lading av el-bil betales av den enkelte seksjonseier.
Selger tar forbehold om at lading av el-bil kan bli levert og administrert av ekstern leverandør og at Kjøper betaler leie for bruk til dette selskapet. Kostnader for bruk er ikke fastsatt på salgstidspunkt. Det vil også opparbeides en innvendig bilpoolordning der det etableres minimum 2 bilpoolplasser pr 100 boliger innenfor planområdet. Tilbudet vil være markedsstyrt. I påvente av at prosjektet i sin helhet er ferdigstilt, kan
selger tinglyse midlertidige bruksretter for parkeringsplassene og ev. bodene. Andel i garasjeanlegget anses som overtatt når parkeringsplass og bod er ferdigstilt og tatt i bruk, selv om hjemmel ikke er overført. Selger har i så fall rett til å viderefakturere ev. påløpte driftskostnader til garasjesameiet, eller fremtidige sameiere i garasjesameie, inntil hjemmel blir overført. Selger vil beholde eiendomsretten til og fritt kunne disponere
over eventuelle usolgte parkeringsplasser og boder, herunder kunne gjennomføre utleie eller salg til andre enn seksjonseiere i de ulike sameier på utbyggingseiendommen. Selger tar forbehold om å fordele parkeringsplasser og boder. Selger opplyser om 25 gjesteparkeringsplasser i hele prosjektet Neselva Hageby. Gjesteparkering kan bli tidsbegrenset og avgiftsbelagt.

Beliggenhet
Vestre Billingstad ligger i Asker Kommune midt mellom Asker og Sandvika. Området er på totalt 190 mål grensende til store
grøntarealer i vest. Det er godt utbygget offentlig kommunikasjon i området. Fullt utbygget vil Vestre Billingstad bli hjemplassen til rundt 4.000 mennesker i alle aldre fordelt på omlag 1.700 nye boliger med varierende størrelser og arkitektur. Denne utbyggingen blir den største i Asker, og kommunen har deltatt aktivt i planleggingen for å sikre sin visjon om å skape en helt ny bydel der folk skal trives. Dette skal bli et urbant, landlig og attraktivt og levende boligområde hvor bokvalitet sikres gjennom fokus på gode og inkluderende uteområder. Frodige og grønne tun og passasjer binder delområdene sammen. Uteområdene blir opparbeidet og beplantet og skal fungere som oppholdsrom og møteplass for store og små.
Hele utbyggingen vil bestå av tilsammen fire boligfelt og to felt avsatt til næring og barnehage. Barnehagen åpnet i 2022 og heter Vestre Billingstad Naturbarnehage. Den er en del av Læringsverkstedet. Boligene har varierende størrelse og utforming som sikrer kjøpere i alle aldre og livsfaser.

Området har tilgang til flotte friluftsområder, og i tillegg strekker Neselva seg gjennom området som en grønn lunge. Neselva er en viktig elv for gytested for sjøørret i Oslosfjorden.

Det vil bli bygget et nytt lokalt nærsenter på området i tillegg til butikker på Nesbru og Holmen Senteret. Det har vært viktig i planleggingsfasen å
tilrettelegge for en moderne boform med mulighet for å bo grønt og landlig med god kommunikasjon. Gangavstand til tog og buss med gode forbindelser til Asker, Sandvika og Oslo. Det er godt utbygget sykkelveinett som gjør det mulig å sykle  til jobb eller til marka. Det er gangavstand til Billingstad skole, Nesbru Videregående skole, og det kommer ny barnehage med ca. ti avdelinger grensende mot jordbruksarealene
i vest.

På Vestre Billingstad åpnes det for en moderne og grønnere livsstil med blant annet godt tilrettelagt lademulighet for bil og sykkel, samtidig som det blir utarbeidet et helt nytt sykkel- og bildelingskonsept, hvor tanken er at flere kan ha tilgang til bil og sykkel uten å eie selv. Dette blir en helt ny grønn bydel med nytenkende arkitektur og løsninger som er skapt for å gi høy bokvalitet til mennesker i alle aldre.
På Billingstad Vest lever man godt i Asker!

Bebyggelse
Neselva Hageby ligger omkranset av Neselva med elven og grøntområder på flere sider. Det er lagt vekt på å videreføre den gode kvaliteten fra tidligere byggetrinn. Neselva Hageby har store luftige og grønne uterom. Her vil det bli tilrettelagt for et levende bomiljø med grønne uteområder, hvor det tidligere var nærings- og landbruksområde. I forbindelse med utbyggingen vil det i umiddelbar nærhet bli etablert en barnehage, og det vil være kort vei til skoler, butikker og kollektivtransport.

Prosjektet Neselva Hageby er planlagt utbygget som en trinnvis feltutbygging med totalt nærmere 500 leiligheter, oppdelt i 4 byggetrinn. Det opparbeides flere underjordiske garasjeanlegg med parkeringsplasser og sportsboder. Videre opparbeides det et felles uteområde som består av område for lek og aktivitet, samt områder for opphold. Denne salgsoppgave omhandler det 4. og siste byggetrinnet og er planlagt utbygget med 93 leiligheter fordelt på Hus I, O og H. Det planlegges også etablert en næringsseksjon i 1. etasje av Hus O som er tiltenkt bevertning. Denne
salgsoppgaven omhandler Hus I med 37 leiligheter. Det enkelte byggetrinn i prosjektet vil bestå av flere bygg som vil bli organisert i ett eller flere selskap, herunder eierseksjonssameier. Tingsrettslige sameier vil kunne bli opprettet for fellesarealer og garasjeanlegg. Selger tar forbehold om antall selskap, antall boliger, endelig organisering og omfang av den gjenværende utbyggingen.

Hver leilighet får sin egen balkong eller terrasse og det blir opparbeidet hyggelige omgivelser rundt leilighetsbyggene. Interne gater/gatetun i boligområdet skal ha begrenset biltrafikk og utformes på fotgjengernes premisser, og skal egne seg for lek og opphold for barn i alle aldre. For mer informasjon om standard/innhold for hver av leilighetene vises det til romskjema i prospekt.

Tomt
Fellestomt, 3100 kvm
Neselva Hageby ligger omkranset av Neselva med elven og grøntområder på flere sider. Det er lagt vekt på store og luftige grønne uteområder. Her vil det bli tilrettelagt for et levende bomiljø med grønne lunger. Fra Bergerveien vil det etableres et gatetun tilrettelagt for opphold og lek. Mot vest vil gatetunet være tilknyttet en aktivitetsplass for store og små. I tillegg er det en gangbro over Neselva som fører mot Billingstad stasjon, som ligger med en gangavstand på ca. 500 meter. Mot sydøst fører gatetunet til nærsenteret på Vestre Billingstad.

Hus I skal oppføres på eiendommen gnr. 32, bnr. 16 i Asker kommune. Bnr. 16 skal fradeles/grensejusteres og eiendomsgrensene og arealet er ikke endelig avklart på salgstidspunktet. I tillegg utgjør parkeringskjelleren en egen eiendom i bnr. 298. Det samlede tomteareal for bnr. 16 er ved salgsstart registrert i matrikkelen å være 16 753 m², men endelig tomteareal for hus I, O og H er antatt å bli ca. 3 100 m². Tomteareal for Soltorget som vil ligge i tilknytning til Hus O utgjør ca. 500 m² og inngår ikke i tomtearealet til sameiet. Selger tar forbehold om det endelige tomteareal. Sameiets tomt opprettes med eget matrikkelnummer som vil bli seksjonert, hvor hver seksjon vil bestå av en sameieandel i henhold til den tinglyste seksjoneringen.

Adkomst
Ta inn Bergerveien fra Billingstadsletta. Når Bergerveien svinger svakt til venstre kjører man videre rett frem Sandekra.
Fjerde byggetrinn i Neselva Hageby vil ligge sør-øst for byggetrinn 3.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Inneholder
Entre, bad, stue/kjøkken, soverom. Utgang til nordvestvendt balkong på 7 kvm fra stue.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra originalt prospekt som ligger vedlagt til salgsoppgaven.

GENERELT:
Prosjektet er per i dag ikke detaljprosjektert. Alle opplysninger om leilighetene og prosjektet er derfor gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige i forbindelse med nærmere detaljering av prosjektet og leilighetene. (Dette gjelder bl.a. planløsning, fasader, utomhus, tekniske løsninger, garasjeanlegg m.m.). Herunder endringer som følge av pålegg fra myndighetene, eller tiltak for å tilfredsstille aktuelle forskriftskrav, eller endringer i disse.
Generelt står utbygger fritt til å velge løsninger og utforming i den grad det ikke forringer den generelle standarden på prosjektet.

KONSTRUKSJON
Bygningen utføres med bærekonstruksjon i stål og betong. Fasadeveggene utføres dels med stål og treverk. Utvendige fasader vil hovedsakelig kles med tegl/ panel/fasadeplater. Rekkverk hvor det er påkrevet oppføres iht. forskriftene. Utbygger står fritt til å velge materialer og utførelse. Terrasser,
balkonger og markterrasser leveres med tremme-gulv i trykkimpregnert tre.

STANDARD INNVENDIG
Det presiseres at salgsprospektet ikke er bindende for leilighetens detaljutforming og farger. Opplysninger gitt i salgsoppgaven kan fravikes dersom selger anser det som nødvendig eller ønskelig, men endringene skal ikke ha innvirkning på forutsatt standard.

INNVENDIGE OVERFLATER
Gulv: 1 stavs eikeparkett, hvitpigmentert. Fliser på bad. Vegger og himling: Malt.

INNVENDIG TAKHØYDE
Takhøyde innvendig vil være ca 2,60m. Enkelte steder vil det være bærebjelker i himling og steder som er senket pga. ventilasjon eller andre tekniske føringer. Dette innebærer redusert takhøyde.

NEDFORET HIMLING / INNKASSING
Tekniske rørføringer og ventilasjonskanaler vil i varierende grad bli montert i taket og langs vegger i innkassinger. Nedforinger/innkassinger i oppholdsrom som en følge av rør-/kanalføringer, vil bli utført med gipsplater eller prefabrikerte L-profiler. Disse vil bli overflatebehandlet som en
del av overflaten der konstruksjonene blir montert. Innkassing for ventilasjon over kjøkken, vil løses med kjøkkenfronter alternativt malt gips.

KJØKKEN
Det leveres moderne, glatt kjøkkeninnredning fra anerkjent leverandør med integrerte hvitevarer fra anerkjent leverandør. Hvite fronter med slett overflate og laminat benkeplate. Håndtak i stål på underskap og push-up løsning på overskap. Innkassing over skap for å dekke kanaler fra
volumhette/slimline vil forekomme. Der det ikke er behov for innkassing grunnet kanaler, går ikke kjøkken til tak. Det leveres oppvaskbenk med nedfelt stålvask, ettgreps blandebatteri og volum eller slimline hette over komfyr. Det presiseres at plantegningen kan avvike med tanke på innredningen som leveres. Tegninger og illustrasjoner i prospektet viser nødvendigvis ikke den reelle leveransen.

GARDEROBER/INNVENDIG BOD
Det er avsatt plass til garderobeskap i leilighetene, men garderobeskap leveres ikke. Noen leiligheter har innvendig bod/walk-in garderobe i leiligheten i tillegg til sportsbod i kjeller.

BAD
Det leveres vegghengt WC og dusjarmatur montert på vegg. Det leveres videre skuffeseksjon med hvite glatte fronter, heldekkende servantplate. Speil med lys og stikkontakt på vegg. Det er avsatt plass for vaskemaskin og tørketrommel (forutsetningen er at det kun benyttes kondenstørketrommel).
Det leveres keramiske fliser i størrelse 60x60 cm på gulv, og keramiske fliser i størrelse 30x60 cm på vegger. Nedsenket dusjnisje med 10x10 cm fliser. Det blir forskriftsmessig terskel med nivåforskjell fra bad til tilliggende rom. Det leveres prefabrikkerte våtromsmoduler og/eller plassbygde bad. Plassering av baderomsinnredning, toalett og dusj kan avvike fra tegninger/illustrasjoner avhengig av hva slags løsning som velges.Badene leveres med moderne fargepalett i beige med vegghengt toalett og dusjnisje med glassdører.

VINDUER/VINDUSDØRER
Det leveres vinduer og karmer, ferdigbehandlet fra fabrikk. Vinduene er beslått utvendig med aluminium. Det er tilrettelagt for valg av solskjerming på solutsatt fasade som tilvalg.

INNVENDIGE DØRER
Det leveres hvite dører med hvite karmer. Dørene leveres ferdig behandlet fra fabrikk, med dørhåndtak i stål/børstet utførelse.

HOVEDINNGANGSDØR TIL LEILIGHET
Hovedinngangsdør leveres i fabrikkmalt utførelse med FG-godkjent sikkerhetslås. Det leveres ikke med kikke-hull.

GULVLISTER/GERIKTER/TAKLISTER
I rom med eikeparkett leveres eik gulvlister (vaskelist) eller fabrikkmalte hvite gulvlister. Alle utforinger/gerikter rundt dører leveres ferdig lakkert/malt fra fabrikk. Det vil bli synlige spikerhoder eller skruehoder i listverk, gerikter og utforinger. Taklister leveres ikke. Vindussmyg gipses.

DIVERSE UTSTYR
Det leveres brannslukningsutstyr iht. forskrifter. Husbrannslange på kjøkken, alternativt brannslukningsapparat.

BALKONGER
Impregnert trebord på balkonger og terrasser. Rekkverk: Det leveres ulike løsninger på balkongene. Glassrekkverk, glassrekkverk med trespiler og/eller beslag/tegl.

VENTILASJON
Det leveres separate balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Lydventiler kan/vil bli montert i yttervegg der dette eventuelt er nødvendig, disse bygger noe ut fra innvendig veggflate.

ELEKTRISK
Elektrisk anlegg ligger skjult i leiligheten, bortsett fra fremføringer til lys og stikk under overskap på kjøkken og i innvendige boder eller mot brannskille/lydvegger. Alle elektriske punkt er plassert på vegg, takpunkt monteres ikke. Elektrisk gulvvarme på bad. Ved tilvalg vil planlagte stikkontakter ikke flyttes eller fjernes, det vil kun bli tillagt nye.
Komfyrvakt leveres til hvert kjøkken.

SANITÆR
Det monteres ett-greps blandebatterier. Det monteres opplegg for oppvaskmaskin i kjøkkenbenk med lekkasjestopper
og opplegg for vaskemaskin som anvist på tegning.

TV, TELEFON OG BREDBÅND
Leilighetene leveres med 2 stk. uttak for TV, Radio og Internett. 1 uttak i stuen og 1 uttak på hovedsoverom. Punktet leveres ferdig med signaler fra GlobalConnect eller tilsvarende. Utbygger vil på vegne av sameiet tegne en 3-5 års kontrakt for signalleveranse og kollektiv grunnpakkeavtale
for TV og Internett til alle leilighetene. Den enkelte kjøper kan selv ta kontakt med aktuell leverandør og abonnere på/betale for ytelser utover det som
inkluderes i den "kollektive grunnpakken".

TEGNINGER AV TEKNISKE ANLEGG
Tekniske anlegg og fremføringer til disse blir ikke inntegnet på tegninger som omfattes av kjøpekontrakt. Endelig plassering av rørføringer bestemmes av hva som er hensiktsmessig og nødvendig. Det blir levert sprinkleranlegg. Det vil bli levert sprinklerhode for bolig, skjult med dekklokk. Sprinklerrør vil ligge i dekke, kasse, eller over himling.

INNGANGSFORHOLD
Det er inngang til de forskjellige trapperommene fra bakkeplan som vist på utomhusplan med innvendig trapp og heis til alle plan. Noen av leilighetene i første etasje har egen inngang, mens øvrige leiligheter har adkomst fra innvendig trapperom.

HEIS
Heis direkte opp fra parkering/bod etasje og til alle boligetasjer.

PORTTELEFON
Det monteres ringetablå med videoovervåkning ved inngangsdør med callinganlegg til hver leilighet. Det leveres
fjernstyrt åpner til garasjeanlegg. Det leveres også ringeknapp utenfor hver leilighet. Monitor i leiligheter kan leveres som tilvalg.

PARKERINGSETASJE
Leveres med støvbundet overflater og oppmerkede parkeringsplasser. Det etableres p-plasser i parkeringskjeller. Ladestasjon til El. bil som tilvalg.

TILVALGSMULIGHETER
Alternative utførelser og kvaliteter (endringer/tilvalg) tilbys iht. etterfølgende tilvalgsliste. Noen tilvalg vil være kostnadsfrie, men andre vil ha en kostnadsmessig konsekvens for kjøper. Nærmere informasjon vil bli gitt

Bruksareal
Bruksareal: 36 kvm
Oppgitt areal er hentet fra entreprenør/utbygges sitt prospekt. Boligen er under oppføring og er derfor ikke oppmålt.

Boder
Det leveres 1 stk. sportsbod til hver leilighet. Boden ligger i felles bodanlegg i kjeller. Bodene deles opp med nettingvegger med åpning mot tak og dør. Boden er klargjort for kjøpers egen montering av hengelås.  Sportsbod ligger i felles bod-anlegg i kjeller som deles opp med nettingvegger og er klargjort for kjøpers egen montering av hengelås.

Standard
For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Før boligen kan overtas av kjøper skal det foreligge midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Midlertidig brukstillatelse/ferdigattest besørges av utbygger (Selger i den kontrakten kjøper trer inn i). Kjøper har ingen plikt til å overta boligen eller innbetale oppgjør for boligen, før boligen er klar til overtakelse og det foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. Det er ikke tillatt å ta en bolig i bruk uten at det minimum foreligger midlertidig brukstillatelse

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Oppvarming skjer ved vannbåren gulvvarme. Bad er utstyrt med elektriske varmekabler. Alle leiligheter vil ha egne separate energimålere.

Energimerking
Energiattest med energimerke

Kommunale avgifter
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Det er ifølge kommunen ikke eiendomsskatt i Asker kommune per 2023, men Selger tar forbehold om at kommunen kan innføre dette før overtagelsesdato.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 1 440,- pr.mnd.

Faste løpende kostnader
For aktuell leilighet vil dette blant annet være strøm etter forbruk, kabel-TV og bredbånd utover grunnpakke, forsikringer etc.

Forsikring med polisenummer
Bygningsmassen vil være forsikret av utbygger frem til overtagelse. Fra overtagelsesdagen vil eiendommen forsikres gjennom sameiets  fellesforsikring. Kjøper må tegne egen innboforsikring.

Formuesverdi
Eiendommens formuesverdi fastsettes etter ferdigstillelse i forbindelse med første likningsoppgjør. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i  en kvadratmeterpris som årlig bestemmes av Statistisk Sentralbyrå. Formuesverdien for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1.
januar) og sekundærboliger (alle andre boliger man måtte eie) fastsettes etter forskjellige brøker. Se nærmere info på www.skatteetaten.no.

Sameie
Området er planlagt å bestå av ett eller flere boligselskap. Sameiet er planlagt å bestå av totalt 93 boligseksjoner og 1 næringsseksjon. I tillegg kommer eget sameie for parkeringskjeller. Antall boligselskap og seksjoner kan eventuelt bli justert i forbindelse med utbyggingen.
Den daglige driften vil bli organisert som seksjonssameie iht. lov av 16.06.2017, nr. 65, eierseksjonsloven.

Hver seksjon vil utgjøre en sameieandel med tilknyttet enerett til bruk av en bruksenhet og rett til bruk av sameiets fellesarealer. Det er forbudt å erverve mer enn 2 boligseksjoner i samme sameie. Denne begrensningen gjelder også indirekte erverv, herunder kjøp via aksjer eller andeler i et selskap. Erverv er forbudt dersom det medfører at flere enn to av boligseksjonene eies av noen som har «tilknytning til hverandre». Dersom bestemmelsen brytes vil blant annet styret i sameiet uten forutgående varsling, kunne pålegge salg av seksjonene som er ervervet ulovlig. Videre vil man ikke kunne stemme på årsmøtet, og man vil ikke tas med i beregningsgrunnlaget for flertallsavgjørelser.

Sameiet er pliktig til å avholde årsmøter hvor regnskap og budsjett fremlegges. Sameiets styre har ansvaret for at eiendommen forvaltes etter retningslinjer og vedtekter som fastsettes av årsmøtet.

Fellesareal/utomhus/infrastruktur
Fellesarealer, herunder felles trappeganger, heis, rømningsveier, felles bodanlegg samt fasader, herunder
balkonger, terrasser mv. ferdigstilles av Selger samtidig med boligene.
Utomhusarealene tilhørende det enkelte bygg og sameie i byggetrinnet ferdigstilles samtidig med ferdigstillelse av de enkelte bygg eller så snart årstiden tillater det.

Selger forbeholder seg retten til å avgjøre hvordan organisering av uteareal utenfor boliger i 1. etasje vil bli. Dette kan bli søkt organisert som tilleggsdel(er) til Kjøpers boligseksjon, skilles ut som en egen eiendom, eller bli lagt som fellesareal med tidsbegrenset vedtektsfestet
bruksrett (30 år). På den private hagen (utenfor plattingen) vil det være varierende helning på terrenget. Dette vil kunne gi varierende bruksforhold av privat hage utenfor platting. Selger tar også forbehold om endelig arealangivelse frem mot overtagelse, ettersom oppgitte arealer er basert på estimater. På utbyggingseiendommen vil det bli etablert diverse ledningsnett for vann, avløp, overvann, elektrisitet og eventuelt data/tv/telefon og andre ledninger. Disse felles ledningene vil kunne gå over eiendommen i dette byggetrinnet og andre eiendommer i tidligere byggetrinn og/ eller senere salgstrinn. Kjøper er kjent med og aksepterer ovennevnte og at den enkelte eiendom vil få tinglystnødvendige rettigheter til å legge, vedlikeholde og skifte ut ledninger ved behov. Kjøper plikter å medvirke til dette i årsmøter for sameiet dersom slike avtaler skal inngås og
tinglyses etter at overskjøting har funnet sted.

Velforening
Selger vil etablere en Huseierforening på vegne av hele Neselva Hageby. Denne vil inneholde bestemmelser om vedlikehold, drift m.m. I tillegg etableres «Vestre Billingstad Fellesarealsameie» som vil bestå av felles adkomstveier, uteoppholdsareal, lekeplasser og naturområder for boligprosjektene på Vestre Billingstad. Eiendommen(e) vil etter overtagelse av siste byggetrinn overskjøtes til huseierforeningene eller selskapene som eier fellesareal innenfor prosjektets delfelt og ligge i et tingsrettslig sameie mellom eierne. Kostnader i forbindelse med huseierforeningen
og fellesarealsameiet er ikke inkludert i felleskostnadene og er estimert til kr 100,- per seksjon per måned. Det tas forbehold om endringer i det stipulerte beløpet, da dette er basert på erfaringstall.

Vedtekter
Det er utarbeidet utkast til vedtekter for boligsameiet, garasjesameiet og Huseierforeningen og disse følger vedlagt kontrakt. Spørsmål om dyrehold rettes til megler.

Forretningsfører
Forretningsførsel vil være gjennom OBOS eiendomsforvaltning AS.

Styregodkjenning
Det er ikke krav til styregodkjenning av ny eier.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Annet
Det tas forbehold om justering av eiendomsgrensene ved fradeling på bakgrunn av krav fra offentlige myndigheter. Selger forbeholder seg retten til å foreta nødvendige endringer som følge av offentlige pålegg eller tilpasninger i forhold til tekniske løsninger. Videre forbeholder Selger seg rett til å bestemme endelig utforming av utomhusarealer, materialvalg og fargevalg samt innvendige og utvendige fellesarealer, uten at Kjøper har rett til å kreve endringer av avtalt pris. Dette gir ikke Selger rett til endringer som fraviker de beskrivelser og illustrasjonsmateriell på en slik måte at Boligens standard objektivt sett forringes eller som objektivt svekker dens bruksverdi.
Selger skal så langt det er praktisk mulig informere Kjøper om slike endringer.

Det tas forbehold om justeringer og endringer av fasader og utomhusplanen/situasjonsplanen. Illustrasjoner i prospekt og annet salgsmateriale som bilder etc. er kun illustrasjoner og kan avvike noe i forhold til plan- og fasadetegninger som vedlegges kontrakt, så som møblering, fargevalg, dør og vindusform, bygningsmessige detaljer, f.eks. fasadedetaljer, detaljer på fellesarealer, materialvalg, etc. Beplanting, blomster, innredninger, tepper,
møbler, markiser og annet tilbehør som ikke er beskrevet, leveres ikke. Videre kan vindusplasseringen, størrelsen på vinduene, slagretningen, samt størrelsen på dørene i den enkelte bolig avvike fra de generelle planer, som følge av bl.a. den arkitektoniske utformingen av bygget. Tegninger
gjelder foran illustrasjoner. Standard/utstyr som leveres fremgår av leveransebeskrivelsen og romskjema i prospektet. Det kan/vil bli enkelte synlige kabler/ledninger langs vegger for el. opplegg, tele og TV.

Selger må rette seg etter eventuelle offentlige pålegg i byggesaken. Ev. stiplede løsninger/ innredninger leveres ikke dersom ikke annet er avtalt. Plantegninger og illustrasjoner som viser ulike innredningsløsninger er ment som illustrasjoner for mulige løsninger. Disse løsningene inngår
ikke i standardleveransen. Tegningene i prospektet bør ikke benyttes som grunnlag for nøyaktig møbelstilling, da målestokkavvik kan forekomme ved trykking/ kopiering. Det tas forbehold om at sjakter og føringsveier for VVS-installasjoner kan bli endret. Entreprenøren har ansvaret for oppfølging av gjeldende krav, lover og forskrifter. Selger kan tinglyse erklæringer/bestemmelser og rettigheter som er nødvendig for gjennomføringen av prosjektet,
herunder bestemmelser som vedrører sameiet, utbyggingseiendommen, fellessameiet/velforening, naboforhold eller forhold pålagt av myndighetene. Kjøper kan ikke motsette seg eller kreve prisavslag/erstatning for dette.

Selger forbeholder seg rett til endring av prisliste med vilkår uten varsel på usolgte boliger og eventuelle parkeringsplasser/boder. Selger forbeholder seg retten til å fordele boder og eventuelle parkeringsplasser. Inntil alle eiendommer som skal ha rett til og eierandel i parkeringskjeller er ferdigstilt, innehar utbygger alle nødvendige rettigheter til eiendommen, herunder grunnbokshjemmel.

Selger tar forbehold om antall seksjoner i sameiet. Selger forbeholder seg også retten til å foreta endringer ved prosjektet knyttet til en eventuell deling/sammenslåing av usolgte seksjoner. Disse endringene kan medføre mindre endringer av fasaden og plassering av balkonger.
Selger og Kjøper har ingen krav mot hverandre dersom boligareal skulle vise seg å være 5 % mindre/større enn det oppgitte areal.
Det tas generelt forbehold om myndighetenes behandlingstid og eventuelle forsinkelser i forhold til utbyggingen og fremdriften.

Selger kan ikke garantere at det ikke er skjeggkre eller perlekre i boligen ved overlevering. Bekjempelse av skjeggkre med forgiftet åte har vist seg å være svært effektivt. Skadedyrfirmaer som benytter denne strategien kan nå tilby en god og sikker sanering. Kjøper er innforstått med at utbyggingen av Vestre Billingstad vil pågå over flere år, og området står foran en storstilt transformering. I tillegg skal Asker kommune gjennomføre større infrastrukturtiltak. Kjøper er innforstått med, og aksepterer de ulemper som naturlig følger med ved utbyggingen av Vestre Billingstad også etter at innflytting har funnet sted.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommen selges fri for panteheftelser med unntak av boligsameiets legalpant i hver seksjon jf. lov om eierseksjoner.
Pantet er begrenset oppad til 2G (G er folketrygdens grunnbeløp).

Tinglyste heftelser og forpliktelser som vil følge eiendommen er:
32/16:

15.07.1972 - Dokumentnr: 409068 - Best. om vann/kloakkledn.
Rettighetshaver: Knr:3025 Gnr:32 Bnr:16
Overført fra: Knr:3025 Gnr:32 Bnr:121
Gjelder denne registerenheten med flere
Servitutten omhandler overdragelse av bnr. 120 og 121
samt bestemmelser rundt vann og kloakk.

18.05.2018 - Dokumentnr: 777765 - Bestemmelse om
adkomstrett
Rettighetshaver allmennheten
Ferdselsretten gjelder til fots og på sykkel
Gjelder denne registerenheten med flere
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Asker Kommune
Org.nr: 920 125 298
Servitutten omhandler ferdselsrett for allmenheten over
eiendommen. Ferdselsretten gjelder til fots og på sykkel.

12.06.2020 - Dokumentnr: 2586097 - Bestemmelse om
nettstasjon
Rettighetshaver: Elvia AS
Org.nr: 980 489 698
Stedvarig rett til bygging, drift, vedlikehold og fornyelse
Bestemmelse om transport og ferdsel
Bestemmelse om byggeforbud og beplantning
Gjelder denne registerenheten med flere
Mellom Elvira AS og Sandekra AS er det inngått slik overenskomst
om rettighetserverv for plassering av nettstasjon
med transformator, tilhørende apparater og kabelanlegg/
luftledningsnett. Retten omfatter også rett til å drifte, vedlikeholde
og fornye nettstasjon med tilhørende kabelanlegg/
luftledningsnett, samt nødvendig adkomst i forbindelse
med dette. Sandekra AS må innhente skriftlig tillatelse av
netteier for å iverksette byggetiltak nærmere nettstasjon
enn 5 meter.

05.11.2020 - Dokumentnr: 3287379 - Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Billingstad Energi AS
Org.nr: 921 660 944
Gjelder denne registerenheten med flere
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Asker Kommune
Org.nr: 920 125 298
Bestemmelse om etablering av felles infrastruktur angående
vann- og avløpsrør og fjernvarmerør

07.07.2021 - Dokumentnr: 838488 - Jordskifte
Jordskiftesak 18/142893REN-JOOV/JLST VESTRE BILLINGSTAD
Oslo og Østra Viken Jordskifterett
Gjelder denne registerenheten med flere
Servitutten omhandler ny utforming av eiendom og alltidvarende
bruksrett.
11.03.2022 - Dokumentnr: 277994 - Bestemmelse om
jordvarme/jordsløyfe/fjernvarme
Rettighetshaver: Sandekra AS
Org.nr: 980 916 871
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/
kabler
Gjelder denne registerenheten med flere
Servitutten omhandler rett til å koble seg på fjernvarmeanlegget
og adkomstrett til dette.
11.03.2022 - Dokumentnr: 278773 - Bestemmelse om
vann/kloakk, Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler,
Bestemmelse om adkomstrett og Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Knr: 3025, Gnr: 32, Bnr: 283, Fnr: 0 Snr:
1-125
Rettighetshaver: Knr: 3025, Gnr: 32, Bnr: 288, Fnr: 0, Snr:
1-94
Rettighetshaver: Knr: 3025, Gnr: 32, Bnr: 289
Bestemmelse om renovasjonsbeholdere
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Bestemmelse om sykkelparkering
Gjelder denne registerenheten med flere
Servitutten omhandler sambruksrett samt adkomst til felles
renovasjonsbeholdere på eiendommen, rett til adkomst
gjennom kjelleren ifm. inn- og utkjøring av denne med flere
bestemmelser.

11.03.2022 - Dokumentnr: 279363 - Bestemmelse om
vann/kloakk
Rettighetshaver: Asker kommune
Org.nr: 920 125 298
Bestemmelse om bebyggelse i nærheten av anlegg/ledninger/
kabler
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Gjelder denne registerenheten med flere
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Asker Kommune
Org.nr: 920 125 298
Servitutten omhandler gjensidige rettigheter for hjemmelshaver
av bnr. 288 og bnr. 289 til å ha liggende, bruke og
vedlikeholde vann- og avløpsledninger, tekniske og elektriske
kabelanlegg over hverandres eiendommer. Videre
gis det også rettigheter til å ha liggende bebyggelse i felles
eiendomsgrense, gjensidig rett til adkomst over hverandres
eiendommer, rett til adkomst gjennom kjelleren, rett til
adkomst til eksisterende renovasjonsbeholdere, sykkelparkering
med mer.
24.08.2022 - Dokumentnr: 908624 - Bestemmelse om
vann/kloakk
Gjelder denne registerenheten med flere
Servitutten omhandler gjensidig rett til å ha liggende, bruke
og vedlikeholde vann- og avløpsledninger over hverandres
eiendommer (bnr. 16, 295, 296, 297 og 298).

24.08.2022 - Dokumentnr: 908624 - Bestemmelse om
elektriske ledninger/kabler
Gjelder denne registerenheten med flere
Servitutten omhandler gjensidig rett til å ha liggende, bruke
og vedlikeholde tekniske og elektriske kabelanlegg over

hverandres eiendommer (bnr. 16, 295, 296, 197 og 298).
24.08.2022 - Dokumentnr: 908624 - Bestemmelse om
bebyggelse
Gjelder denne registerenheten med flere
Servitutten omhandler gjensidig rett til å ha liggende
bebyggelse i felles eiendomsgrense med plikt til vedlikehold
av egne bygninger/vegger/tak/tekniske anlegg.
24.08.2022 - Dokumentnr: 908624 - Bestemmelse om
adkomstrett
Gjelder denne registerenheten med flere
Servitutten omhandler at bnr. 16 gir bnr. 295, 296, 297 og
298 rett til adkomst over eiendommen for tilgang til egne
eiendommer. Videre gir bnr. 298 rett til adkomst gjennom
kjelleren i forbindelse med inn og utkjøring av denne for
bnr. 289.
24.08.2022 - Dokumentnr: 908624 - Erklæring/avtale
Gjelder denne registerenheten med flere
Servitutten omhandler at bnr. 16 gir bnr. 295 og 296 rett
til å ha liggende, bruke og vedlikeholde, samt ha adkomst
til renovasjonsbeholdere.
03.10.2023 - Dokumentnr: 1078116 - Bestemmelse om
nettstasjon
Rettighetshaver: Elvia AS
Org.nr: 980 489 698
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/
kabler for nettselskapet
Bestemmelse om bebyggelse i nærheten av anlegg/
ledninger/kabler, herunder restriksjoner mot bebyggelse
nærmere nettstasjonen enn 5 meter uten skriftlig tillatelse
fra nettselskapet
Bestemmelse om endring i terrenget i nærheten av anlegg/
ledninger/kabler
Gjelder denne registerenheten med flere
Servitutten omhandler avtale vedrørende rettigheter for
frittstående nettstasjon, med flere bestemmelser
Rettigheter:
15.07.1972 - Dokumentnr: 409068 - Best. om vann/kloakkledn.
Rettighet hefter i: Knr: 3025 Gnr: 32 Bnr: 16
Rettighet hefter i: Knr: 3025 Gnr: 32 Bnr: 120
Rettighet hefter i: Knr: 3025 Gnr: 32 Bnr: 288 Fnr: 0 Snr:
1-94
Rettighet hefter i: Knr: 3025 Gnr: 32 Bnr: 289
Rettighet hefter i: Knr: 3025 Gnr: 32 Bnr: 295
Rettighet hefter i: Knr: 3025 Gnr: 32 Bnr: 296
Rettighet hefter i: Knr: 3025 Gnr: 32 Bnr: 297
Rettighet hefter i: Knr: 3025 Gnr: 32 Bnr: 298
Gjelder denne registerenheten med flere
Overført fra: Knr: 3025 Gnr: 32 Bnr: 121
Servitutten omhandler gnr. 32 bnr. 16 sin rett til å koble
seg inn på vann og kloakkledning som tilhører eier av
bnr. 120 og 121.
31.07.2002 - Dokumentnr: 22548 - Best. om adkomstrett
Rettighet hefter i: Knr: 3025 Gnr: 32 Bnr: 275
Gjelder denne registerenheten med flere
Eiendommen gnr. 32 bnr. 16 er sikret bruksrett (atkomstrett)
over eksisterende og fremtidig areal av gnr. 32
bnr. 275 som følger av servitutten.
Gnr. 32 bnr. 275 skal registreres som felles eiendom
med: en ideell ½ på parsell gnr. 32 bnr. 104 og en ideell ½
på parsell gnr. 32 bnr. 274.
11.03.2022 - Dokumentnr: 278773 - Bestemmelse om
adkomstrett
Rettighet hefter i: Knr: 3025 Gnr: 32 Bnr: 289
Servitutten omhandler gjensidig rett til adkomst over
hverandres eiendommer for tilgang til egen eiendom
(bnr. 288 og 289).
11.03.2022 - Dokuemtnr: 278773 - Erklæring/avtale
Rettighet hefter i: Knr:3025 Gnr:32 Bnr:288 Snr:1-94
Bestemmelse om renovasjonsbeholdere
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Gjelder denne registerenheten med flere
11.03.2022 - Dokumentnr: 277994 - Bestemmelse om
jordvarme/jordsløyfe/fjernvarme
Rettighet hefter i: Knr: 3025, Gnr: 32, Gnr: 289
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/
kabler
Gjelder denne registerenheten med flere
Servitutten omhandler rett til å koble seg på fjernvarmeanlegget

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet.

Vei/vann/kloakk
Prosjektet vil bli tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. Vann og avløp er tilknyttet ledningsnettet via felles private stikkledninger som vedlikeholdes for sameiets regning frem til påkoblingspunkt. Særskilt avtale/erklæring vil kunne bli tinglyst på eiendommen. Veirett over privat vei vil bli tinglyst i forkant av overlevering.
Området er under utbygging, og det må påberegnes midlertidig atkomst til kjeller og eiendommen etter innflytning. Dette vil også kunne gjelde forbi eiendommen til andre utbyggingsfelt i Neselva Hageby, og til området er ferdig utbygd. Sameiet plikter å medvirke til dette.

Regulering
Eiendommen ligger i et område som er omfattet av Områdereguleringsplan for Vestre Billingstad, planid 0220 2014003 med ikrafttredelse 30.01.2018. Eiendommen er også omfattet av Kommunedelplanen Holmen - Slependen med ikrafttredelse 29.01.2013 og Kommuneplan Asker
2023-2035 med ikrafttredelse 13.06.2023.

Området er regulert til bl.a. boligbebyggelse-blokkbebyggelse, gang-/sykkelvei, gatetun, naturområde-grøntstruktur, turvei, barnehage med mer. Reguleringsplanen inneholder rekkefølgebestemmelser og krav til innhold i bl.a. rammesøknad. Rammetillatelse for prosjektet er gitt per
16.05.2022. Rammetillatelsen er utformet iht. gjeldende reguleringsplan uten dispensasjon, men selger opplyser om at det kan søkes om dispensasjon på et senere tidspunkt vedr. bl.a. plassering av avfallsbeholdere.

Områdeplanen for Vestre Billingstad er en av Askers største reguleringsplaner. Området bygges ut etappevis der planforslaget legger til rette for et nytt boligområde i Asker med opptil 1 640 boenheter. Utbygging av området vil skje i faser og den konkrete utbyggingstakten avhenger stort
sett av markedet og skole- og transportkapasiteten. Kjøper gjøres særlig oppmerksom på utbygging øst for dette byggetrinnet, hvor blant annet Ferd Eiendom planlegger å oppføre over 400 boliger med salgsstart i midten av 2024. Det henvises for øvrig til områdeplanen med tilførende
plankart for nærmere informasjon. Det kan forekomme enkelte midlertidige adkomstveier i forbindelse med utbyggingen av senere bygge- eller
salgstrinn. Skjøtselsplan for Vestre Billingstad kan fås fra megler etter forespørsel.

Overtagelse
Ved kjøp av en kontraktsposisjon trer kjøper inn i avtalen som selger (kjøper1) har gjort med utbygger/entreprenør om rett til fast eiendom med bolig under oppføring. Overtakelse av boligen reguleres av den kontrakten kjøper trer inn i.

Selger har vedtatt igangsetting og siste frist for ferdigstillelse av boligen er satt til 20.09.2025. Dette gjelder som en bindende frist for å ha boligen klar til overtagelse, herunder grunnlag for å kreve dagmulkt. Selger kan kreve overtagelse inntil fire måneder før den avtalte fristen til å ha boligen klar til overtagelse. Selger skal skriftlig varsle om dette minimum to måneder før det nye overtagelsestidspunktet. Det eksakte overtagelsestidspunktet
skal gis med minst 14 kalenderdagers skriftlig varsel. Det beregnes dagmulkt fra det nye overtagelsestidspunktet. Selger skal innen rimelig tid varsle forbruker dersom det oppstår forhold som vil medføre at han blir forsinket med sin utførelse.

Selger har rett til tilleggsfrist dersom vilkårene som nevnt i bustadoppføringslova § 11 er oppfylt. Påvirkes utførelsen av arbeid under kontrakten av krigen i Ukraina eller force majeure hendelser, som får betydning for fremdriften, må Kjøper være oppmerksom på at det vil være påregnelig at Selger vil ønske å kreve forlengelse av alle frister i kontrakten, herunder frist for ferdigstillelse av arbeidet. Dette gjelder for eksempel ved forsinket /
begrenset tilgang på materialer. Dette gjelder også dersom utførelse eller leveranse fra underentreprenør eller annen leverandør påvirkes. Dersom Selger vil kreve fristforlengelse som følge av disse omstendighetene, skal Selger varsle Kjøper uten ugrunnet opphold etter at Selger ble klar over
omstendigheten som begrunner kravet. I et slikt tilfelle, oppfordres partene til å søke juridisk bistand. Ved besøk på byggeplass før overtagelse skal kunder alltid være i følge med en representant fra Selger. All annen ferdsel på byggeplassen i anleggsperioden er beheftet med høy grad av risiko og er forbudt.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 3 800 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 172,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 2 880,- (Oppstartskapital)
kr 6 520,- (Dokumentavgift av tomteverdi)
kr 45 000,- (Transportgebyr)
--------------------------------------------------------
kr 55 742,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 855 742,- (Totalpris inkl omkostninger)

Betalingsbetingelser
Merverdien og eventuelt transportgebyr skal innbetales til EIE Ensjø AS sin klientkonto ved kontraktsinngåelse.

Merverdien og transportgebyret vil bero på meglers klientkonto inntil kjøper har fått hjemmel til boligen. Når kjøper har fått hjemmel til boligen vil merverdien og transportgebyret bli utbetalt til selger (kjøper 1). Opptjente renter på merverdien tilfaller kjøper av kontrakten.

Den resterende del av kjøpesummen (kjøpesum for bolig i hht. opprinnelig kjøpekontrakt, eventuelle tilvalg og omkostninger) skal innbetales ved overtakelse av boligen, jf. bestemmelsene i kontrakten som transporteres. Oppgjør for kjøp av boligen gjennomføres av

Det er stilt entreprenørgaranti i tråd med bustadoppføringsloven § 12 beregnet av opprinnelig kjøpesum. det blir ikke stilt ny garanti beregnet av merverdien.

Dersom kjøper 2 er forbruker, faller plikten til å betale merverdien bort dersom entreprenøren ikke ferdigstiller boligen, jf. avhendingsloven §1-1 fjerde ledd. kjøper 1 har likevel ikke noe ansvar for mangelfull eller forsinket levering fra selgers side, og kjøper plikter å betale hele merverdien i disse tilfellene. dette gjelder selv om mangler/forsinkelser er vesentlig og gir kjøper 2 rett til å heve kontrakten med selger.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Innhenting av grunnbok (Kr.960)
Innhenting av servitutter (per stk) (Kr.290)
Markedspakke 1 (Kr.19 900)
Oppgjør (Kr.8 300)
Tilrettelegging (Kr.17 500)
Tinglysning sikringspant selveier (Kr.500)
Transaksjonskostnad elektronisk signering (BankID) (Kr.390)
Provisjon (forutsatt salgssum: 0,-) (Kr.22 560)
Totalt kr. (Kr.70 400)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på rimelig vederlag
for utført arbeid, samt dekning av pådratte utgifter til f.eks. innhenting av opplysninger,
markedsføring/-pakke

Garanti
Det er stilt entreprenørgaranti i tråd med bustadoppføringsloven § 12 beregnet av opprinnelig kjøpesum. Det blir ikke stilt ny garanti beregnet av merverdien. Frem til overtakelse skal garantien være på 3 % av vederlaget. Fra overtakelse og frem til 5 år etter overtakelse skal garantien dekke en sum som svarer til 5 % av vederlaget i opprinnelig kjøpekontrakt (kjøpekontrakt mellom utbygger og kjøper 1).

Utbygger har stilt garanti etter bustadoppføringsloven § 47 for forskudd.

Oppdragsnummer
91-24-0143

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Prisantydningen som er oppgitt består av kjøpesum for boligen inkludert eventuelle tilvalg som kjøper 1 har bestilt hos utbygger (i hht. opprinnelig kontrakt), og kjøpesum for selve kontakten (merverdi). Merverdi til selger, kr xxx xxx, er prisantydning for kjøp av kontrakten, og det er denne som er utgangspunkt for budgivingen.

Lovanvendelse
Avtalen mellom kjøper 1 (selger av kontraktsposisjon) og kjøper 2 (ny kjøper), blir regulert av avhendings- og kjøpsloven. Den underliggende kontrakten som kjøper 2 trer inn i, blir regulert av bustadoppføringsloven.


Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Ensjø Eiendomsmegling AS
EIE Ensjø
Org. nr: 921542690
Gladengveien 24
0661 Oslo
Tlf: 22 34 34 64

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler / Salgsleder / Partner Granit Zumberi

Saksbehandlere
Granit Zumberi
EIE Ensjø
Eiendomsmegler / Salgsleder / Partner
Mob: 98 49 66 02 / E-post: gz@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Neselva Hageby Byggetrinn 4 - Bygg I - Leilighet 09
For mer om objektet
Neselva Hageby Byggetrinn 4 - Bygg I - Leilighet 09

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: