Bilde 1 av Langstranda 850Bilde 2 av Langstranda 850
Digital salgsoppgave
Langstranda 850

1970 Hemnes • Aurskog-høland kommune

Prisantydning

kr 1 000 000

Omkostninger: kr 43 750Totalpris: kr 1 043 750
Totalrenovering i fantastiske omgivelser | Småbruksfølelse nær Hemnessjøen | To innganger
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned salgsoppgaveVis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
4 soverom
Primærrom (P-ROM)
204 m²
Bruksareal (BRA)
314 m²
Kommunale avgifter
kr 624 / Mnd
Prisantydning
kr 1 000 000
Omkostninger
kr 43 750
Totalpris
kr 1 043 750
Byggeår
1700
Tomt
Eiet tomt 1216 m²
Oppdragsnummer
32230135
card-default

Ellen Celine Heireth

Eiendomsmegler | Partner
Les om Ellen
card-default

Magnus Grasmo

Eiendomsmeglerfullmektig
Les om Magnus
Visninger
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 1 000 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 000 000,-)kr 25 000,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 17 550,-
  
Totalpris kr 1 043 750
Eiendom
Langstranda 850, 1970 Hemnes

Matrikkel
Gnr. 107 Bnr. 8 i Aurskog-høland kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 204 kvm, Bruksareal: 314 kvm
Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
4

Byggeår
Byggeår er ukjent, men ut fra informasjon fra riksantikvaren kan det se ut som at boligen er bygd mellom 1700-1800.

Tomt
Eiet tomt 1216 kvm

Prisantydning
1 000 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Kåre Anders Fossum Orderud Takstdato: 29.09.23 18:33

Totalpris inkl. omkostninger
kr 1 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 25 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 000 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 26 200,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 1 026 200,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 1 043 750,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 7 485 pr. år De kommunale avgiftene er fakturert til Langstranda 854 da den har vært en del av den eiendommen. Vi har derfor ikke konkret beløp på kommunale avgifter for denne boligen, så avvik må påregnes.

Eier
Arnt Hegdal Torunn Stillingen

Parkering
Eiendommen har en gruset gårdsplass med gode parkeringsmuligheter.

Beliggenhet
Eneboligen er vakkert plassert i et landlig og familievennlig boligområde, omtrent 1 mil sør for Hemnes i Aurskog-Høland kommune.

Hemnes byr på en rekke praktiske fasiliteter, inkludert skoler, barnehager og dagligvarebutikker. På Bråte finner man en idrettsplass med fotballbaner, en sykkelbane, ballbinge og skøyteis om vinteren, og mer. I tillegg er det en opplyst skiløype og flotte rekreasjonsmuligheter i de nærliggende skogene og markene.

Søndre Høland Idretts- og Ungdomslag tilbyr et idrettshus med en fritidsklubb og ulike aktiviteter, samt en kunstgressbane som huser flere aldersbestemte lag. Hemnessjøen er et flott sted for bading og fiske, og det er til og med en moderne idrettshall i sentrum som fungerer som et sosialt samlingspunkt for mennesker i alle aldre. Her finner du også den lokale banken.

Fra eiendommen er det en kort vei til naturskjønne turstier, fantastiske badeområder og flotte fiskemuligheter ved Hemnessjøen. Hele området innbyr til avslappende rekreasjon, og om vinteren er det enkel tilgang til skiløyper og den koselige "vaffelhytta" på Pedersmoen, som er et populært mål for søndagsturer.

Dagligvarehandelen kan enkelt gjøres på steder som Coop Marked Hemnes og Rema 1000 Løken. Hvis du ønsker et større utvalg av butikker og tjenester, er det kort avstand til Mysen, Slitu, Askim og Bjørkelangen. Til og med grensehandelen i Töcksfors og Charlottenberg er innen rekkevidde. Dette gir en praktisk og variert handelsmulighet for innbyggerne i området.

Bebyggelse
Eiendommen ligger landlig til med få naboer. Området består hovedsaklig av jordbruk og skog.

Tomt
Eiet tomt, 1216 kvm
Tomten på 1216 kvm er vakkert opparbeidet med flere flotte elementer. Den inkluderer noen nye epletrær, en frodig hekk, en praktisk gruset gårdsplass, en romslig grønn plen og blomsterbed. I tillegg finner man et nyttig utehus som gir mulighet for praktisk oppbevaring av diverse eiendeler. Utendørsområdet tilbyr en herlig blanding av natur og funksjonalitet for beboerne å nyte.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Skole- og barnehagetilbudet i området er tilgjengelig og variert. Bråte skole, som dekker 1. til 10. klasse, er kun en 10-minutters kjøretur unna. For videregående opplæring, ligger Mysen videregående skole omtrent 25 minutter unna med bil, mens Bjørkelangen videregående skole er en kort 30-minutters kjøretur unna.

Familier med små barn har flere barnehagealternativer å velge mellom. Bråtebakken barnehage er bare en 10-minutters kjøretur unna. Havnås barnehage og Plommenhagen barnehage i Kolstad er også lett tilgjengelige, med en kjøretid på omtrent 15 minutter

Offentlig kommunikasjon
Rett i nærheten av eiendommen ligger Bunes bussholdeplass.

Inneholder
Planløsning:
1. etasje: Vindfang, trapperom, WC, kjøkken, 2 stuer, soverom, hall og annet rom med sluk.
2. etasje: Trapperom, bad, 3 soverom, bod og uinnredet loft/etasje.

Byggemåte
Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon med åser som bæring. Undertak i rupanel. Det er uinnredet, kaldt, loft på store deler av 2.etg. Det er ikke etablert luftespalte mot takfot. Taktekkingen er av betongtakstein. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Det er opplyst fra eier at tak er rettet opp og lagt nytt undertak og takstein i ca. 2015. Hvit stål takrenner, nedløp og beslag. Helbeslått pipe med rødt beslag.

Veggene er oppført i laftet tømmerkonstruksjon. Tilbyggede inngangspartier oppført med bindingsverk. Fasade/kledning har stående bordkledning.

Hovedsakelig malte trevinduer med koblet glass, antatt fra 1960 tallet. 4 stk. nyere vinduer med isolerglass på sydvegg. 2 stk. fra 2019, ett med ukjent alder og ett fra ca. 1993.

Ett vindu i uinnredet loft med isolerglass. Punktert, sprukket glass i dette vindu. Vinduer med koblet glass må påregnes skiftet. Hovedytterdør i søndre del.: Malt tredør med 4 glassfelter med enkelt glass. Ukjent alder. Hovedytterdør i nordre del.: Malt dobbel tredør med lav brystning og glass. Ukjent alder.

Bærende stolper ved overbygget trapp mot syd. Runde stokker i tre. Begynnende råteskader i nedre kant av stolper.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 204 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom: Vindfang, 2 trapperom, toalettrom, kjøkken, 2 stuer, hall, gang, bad og 4 soverom.

Bruksareal
Bruksareal: 314 kvm

Boder
Eiendommen har en utvendig bod på 5 kvm og en innvendig bod i andre etasje på ca. 5.5 kvm.

Standard
Entré
Eiendommen har to sjarmerende inngangspartier i form av et vindfang og en entré. Når du ankommer eiendommen fra gårdsplassen, blir du møtt av disse to idylliske, overbygde inngangspartiene. Selv om entréene trenger en oppgradering, gir dette deg en flott mulighet til å skape rikelig med lagringsplass og designe dem akkurat slik du ønsker det. Dette gir deg sjansen til å tilpasse inngangspartiene til din personlige smak og behov, og potensialet for å skape en innbydende og funksjonell velkomst til hjemmet ditt er stort.

Bad
Nordre del rom: Tidligere vaskerom med gulv av Huntonit-plater, slette malte vegger og tak. Mangler membran, egnet ventilasjon, og hulltaking er umulig pga. nærliggende konstruksjoner. Tømmervegger mot våtsone.

Bad 2.etg. (søndre del): Bad med malt betonggulv og malte plater på vegger og tak. Har vegghengt servant og dusjkabinett, men mangler tilfredsstillende ventilasjon og har avvik i hulltakingen som har ført til vannskader på sponplater.

Toalettrom i 1. etg.: Rommet har gulvbelegg, malt panel på veggene og takplater i himlingen. Det er utstyrt med et gulvstående toalett og en vegghengt servant. I tillegg finner man varmtvannsberederen her, og det er et sluk i gulvet. Det er imidlertid viktig å merke seg at gulvbelegget ikke dekker hele rommet, og det er også synlige sprekker i belegget, spesielt mot hjørnene. Disse problemene bør vurderes for eventuell utbedring.

Kjøkken
Kjøkkeninnredningen består av skap med folierte overflater og stilfulle speilprofilerte fronter. Benkeplaten er laget av laminat og har en enkelt nedfelt kum i stål. Det er tilrettelagt for å plassere komfyr og kjøleskap, samt for en oppvaskmaskin. I tillegg er det vannfaste plater mellom benk og overskap. Dette kjøkkenet ble installert i boligen i 2019, og det benytter innredning som trolig stammer fra 1990-tallet, men som ble oppgradert og satt inn i 2019. Det er også en kjøkkenventilator med avtrekk ut gjennom ytterveggen. Alle hvitevarer medfølger.

Stue
I første etasje av boligen finner du to romslige stuer som gir deg en idyllisk utsikt over hagen, komplett med epletrær som gir en ekstra touch av sjarm. Begge stuene har også peis, som gir en koselig atmosfære og muligheten til å nyte varmen og hyggen av knitrende flammer.

Her er det virkelig bare fantasien som begrenser deg når det kommer til å skape den perfekte planløsningen og utnytte potensialet til eiendommen. Du kan designe og innrede disse stuene etter dine ønsker, enten du vil ha en åpen og luftig plass for familie og gjester eller et mer intimt og avslappende område for å nyte rolige kvelder foran peisen. Med en vakker hageutsikt som bakgrunn, har du allerede en flott start for å skape ditt drømmehjem.

Soverom
Boligen har ett soverom i første etasje og ytterligere tre soverom i øveretasjen. Det ene soverommet i første etasje har tilknytning til et rom med sluk og innlagt vann, og dette gir spennende muligheter for å skape et tilknyttet bad. Dette kan bli et praktisk og funksjonelt bad som gir ekstra bekvemmelighet og privatliv til beboerne i første etasje.

De tre soverommene i øveretasjen er av god størrelse og er ideelle som barnerom. Det er flott å vite at fra disse rommene kan man nyte den idylliske utsikten mot Hemnessjøen, noe som gir en ekstra bonus til disse soverommene. Dette gir en flott mulighet for å skape et komfortabelt og trivelig miljø for barna, samtidig som de kan glede seg over den vakre naturen utenfor vinduene sine.


Følgende punkter har fått tilstandsgrad TG2:
Utvendig > Nedløp og beslag
Mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur.
Takvann renner rett på grunn ved nedløp. Ikke montert snøfangere på taket. Dette var ikke krav ved oppføring av boligen.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Ingen luftespalte ved takfot eller ventiler i gavler for lufting av kaltloft/uinnredet del av etasje. Ukjent luftespalte over isolerte rom i 2.etg.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Utvendig > Andre utvendige forhold
Det er avvik: Begynnende råteskader i nedre kant av stolper.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Innvendig > Radon
Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad. Ikke foretatt radonmålinger, og bygget er ikke utført med radonsperre.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Innvendig > Innvendige trapper
Manglende håndløper på vegg i trappeløpet. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Liten frihøyde i trappeløp.
Rekkverk rundt trapp i 2.etg. er kun 83cm. Dagens krav er 90cm. Åpninger i rekkverk er ca. 13cm, dagens krav er maks 10cm. Ikke montert håndløper på vegg og det er liten lav fri høyde i trapp.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Innvendig > Innvendige dører
Påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Flere dører med store synlige skjevheter. Malingsflass på dører i nordre del. Dør til stue 1.etg. syd tar i gulv ved åpning.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad
Hulltaking er foretatt og det er påvist avvik i konstruksjonen. Sponplater på vegger har tidligere blitt dusjet mot. Plater har gått i oppløsning og har råteskader på bakside.

Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom
Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Toalettrom mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Kun naturlig lufting via ventil i vegg. Manglende tilluftspalte i dør el.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Påvist ufagmessig utførelse av vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Vannrør er ikke festet til vegg. Rør ligger løse på gulv, henger løse på vegg. Mer enn halvparten av forventet levetid er passert.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Påvist unormale luktforhold rundt avløpsanlegg.
Avløpsrør, løsning ved toalett 1.etg er ikke korrekt montert. Opplyst fra eier at det tidvis kommer tilbakeslag av lukt fra anlegget. Avløpsrør har passert mer enn halvparten av forventet brukstid.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Åpent El-anlegg i boligen. Lite sikringsskap i trapperom 2.etg. mot syd med automatsikringer. Skapbygget om i ca. 2019. Enkelt åpent sikringsskap i nordre del med porselensikringer.
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Rør/ledninger helt eller delvis synlig utendørs. Fare for frost. Rørledninger, vann og avløp er ikke komplett isolert i krypkjeller. Mer enn halvparten av forventet levetid på vann og avløpsrør er passert.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken
Påvist at overflater har noe skader. Liten skade i benkeplate, og noe små skader i folie på benkeskap under oppvaskkum. Ukjent årsak.
Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad


Følgende punkter har fått tilstandsgrad TG3:
Utvendig > Veggkonstruksjon
Påvist råteskader i veggkonstruksjonen. Ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Ingen lusing/musebånd i nedre kant av konstruksjon.
Bunnstokker i laftevegger med store råteskader. Bunnstokk er knekt på langvegger. Ikke lusing mellom under og overligger kledning. Værslitte overflater på kledning med til del mye svertesopp på overflater.
Kostnadsestimat: Over 300 000

Utvendig > Vinduer
Utvendige beslagsløsninger er ikke fagmessig utført. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Påvist enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke.
Gamle vinduer er malt igjen og lar seg ikke åpne. Karmer med stor værslitasje og synlig fuktskader mellom glass. Utvendige beslag på 2 nyeste vinduer er ikke fagmessig utført. Beslag er ikke montert i spor på vinduer.
Kostnadsestimat: Over 300 000

Utvendig > Dører
Påvist dører med punkterte/sprukne glassruter. Påvist dører som er vanskelig å åpne/lukke. Karmene i dører er værslitte utvendig og sprekker i trevirket. Påvist avvik rundt innsettingsdetaljer.
Dør i søndre del med manglende beslag/tetting under dør. Dør i nordre del med knust glass i ett felt. Dør går tregt da den tar i terskel.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Innvendig > Overflater
Stedvis påvist synlige skader på overflater. Flere overflater gulv, vegger og himling med skader. Hovedsakelig i nordre del av boligen. Fliser i vindfang mot syd med "bom"/løse fliser.
Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Registrert symptom på sopp/råte. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Nordre del av boligen med store skjevheter i alle gulv. Skjevheter antatt oppstått etter at deler av mur har rast ut og bjelkelag har har falt delvis ned, samt råteskader i bærende konstruksjoner til bjelkelag. Søndre del 1.etg. har vært delvis rettet opp i ettertid, ukjent når.
Kostnadsestimat: Over 300 000

Innvendig > Pipe og ildsted
Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Pipevanger er ikke synlige. Manglende plate på gulv under sotluke på kjøkken. 2 sider av pipe er tildekket i 2.etg. på boligen.
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000

Innvendig > Krypkjeller
Begrenset tilgang til hele krypkjelleren. Påvist skader på konstruksjoner i krypkjeller som er forårsaket av råte eller sopp. Ikke tilfredsstillende ventilering av krypkjeller.
Deler av krypkjeller er fyllt opp til under bjelkelag/stubbegulv. Begrenset lufting av krypkjeller, manglende ventiler. Råteskader i bjelker og stubbegulv i store deler av krypkjeller i nordre del av boligen. Bunnstokk på tømmervegg har store råteskader.
Kostnadsestimat: Over 300 000

Våtrom > Generell > Bad
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000

Våtrom > Generell > Annet rom med sluk
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Ikke membran/tettesjikt i rommet.
Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Påvist at varmtvannstank er over 20 år. Påvist andre avvik: Varmtvannsbereder fra 2003. Synlig lekkasje fra bereder med rustvann på gulv under bereder.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold
Røykvarslere i begge etasjer i søndre del av boligen. Ingen i nordre del. Ett 6kg brannslukningsapparat i søndre del 1.etg. Ukjent alder.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Tomteforhold > Drenering
Ut ifra observasjoner konstatert at drenering/tettesjikt har funksjonssvikt/svært begrenset effekt. Ikke funnet synlig drenering rundt boligen. Synlig fuktighet på grunn i krypkjeller.
Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Registrert setningsskader/store riss/sprekker. Grunnmuren har sprekkdannelser. Store sprekker og deler av mur har rast sammen på flere steder.
Kostnadsestimat: Over 300 000

Utdrag fra egenerklæringsskjema
Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
Ja, lekkasje bad annen etg. Råte i veggplater før installasjon av dusjkabinett. Lekkasje fra varmtvannsbereder 1. etg.

Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, kun av ufaglært / egeninnsats.
Redegjør: Nytt toalett 2020

Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
Ja, ved store nedbør kan det lukte litt av avløp, men fått ny silicon ved toalett.

Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
Ja, gammel del mot nærmest nabo har fått nytt støtte med lecablokker, men kun i enden. I følge takstmann har det senere og siget mer en del av gammel grunnmur.

Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader i boligen?
Ja, i følge takstmann er det råte i bjelker gammel del. Har ikke vært renovert på over 40 år.

Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
Ja, en tidligere leieboer var ikke så nøye med søppel. Dette har blitt ryddet og tettet på kjøkkenet. ellers har ingen leieboere meldt noe aktivitet med skadedyr.

Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
Nei, nytt tak for noen år siden. Før eierskap. Vet ikke om noe i vår tid.

Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. Firmanavn: Vet ikke hvem som gjorde.
Redegjør: Tidligere eier ordnet med nytt tak.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun faglært. Firmanavn: Høland setskog EL-verk, Elektriske Frode Rudsmoen: sikringsskap.
Redegjør: Elektrisker Frode Rudsmoen: Sikringsskap 2019. Ny måler Høland setskog e-verk 2022.

Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
Vet ikke, hos El-verket i så fall.

Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?
Ja, hvis man skal søke om å bygge garasje, må man også søke til fylkeskommunen pga. nærhet til veien selv om det er en liten garasje.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Etter at bygningsmassen ble oppført har det blitt innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven. Ferdigattest utstedes ikke for bygg/endringer/tiltak som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest.

Boden er søkt tiltak tross størrelse, grunnet nærhet til fylkesvei.

Det er ikke mottatt byggetegninger fra kommunen. Meglerforetaket har derfor ikke hatt mulighet for å kontrollere hvorvidt dagens bruk er byggesøkt, og eller samsvarer med det som er byggesøkt, eller er godkjent. Kjøper overtar ansvar for nevnte forhold.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Boligen har totalt 2 vedfyrte ovner, og panelovn på kjøkkenet.

Energimerking
Energiattest med energimerke

Kommunale avgifter
Kr. 7 485 pr. år De kommunale avgiftene er fakturert til Langstranda 854 da den har vært en del av den eiendommen. Vi har derfor ikke konkret beløp på kommunale avgifter for denne boligen, så avvik må påregnes.
Kommunen opplyser om at estimert årsbeløp på Langstranda 850  for 2023 er kr. 7 485.

Faktura for kommunale avgifter har til nå vært faktuert med naboen Langstranda 854. De har hatt reduserte kommunale avgifter og dette blir ikke i tråd med hva kostand for ny eier blir.
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt på boliger/fritidsboligen/eiendommer i Aurskog-Høland kommune. Ettersom eiendommen nylig er utskilt, er det usikkert hvor stor eiendomsskatten blir. Se mer på kommunens hjemmeside, eller ta kontakt med megler ved spørsmål.

Formuesverdi
Formuesverdi er ikke fastsatt, men fastsettes av Likningskontoret etter en beregningsmodell om hensyntar om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeier er bosatt iht. Folkeregisteret) eller "sekundærbolig" (andre boliger man eier). Formuesverdi for primærbolig vil normalt utgjøre ca. 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil likningsverdi normalt utgjøre ca. 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For mer informasjon, se www.skatteetaten.no.

Diverse
Selger har selv ikke bebodd eiendommen, og sitter derfor med begrenset kjennskap til eiendommens tilstand. Interessenter oppfordres til å foreta grundige undersøkelser, gjerne sammen med bygningssakkyndig eller annen fagkyndig.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

1926/900492-1/9  Skjønn  
06.11.1926 
Øgderens regulering
Gjelder denne registerenheten med flere
Ikke mulig å bestille fra statens kartverk grunnet elde.

1938/656-1/9  Utskifting  
31.05.1938 
Gjelder denne registerenheten med flere
Ikke mulig å bestille fra statens kartverk grunnet elde.

1973/5001-1/9  Bestemmelse om vannledn. 
16.08.1973 
Vegvesenets betingelser vedtatt
Gjelder denne registerenheten med flere
Formål: Erklæringen er ikke motatt hos megler 27.09.23, men bestilt av kartverket. Kjøper tar derfor ansvar/risko for innehold av denne.

1977/591-1/9  Erklæring/avtale  
28.01.1977 
Bestemmelse om senking/lukking av grøft/bekk/kanal/elv
Gjelder denne registerenheten med flere
Erklæringen er ikke motatt hos megler 27.09.23, men bestilt av kartverket. Kjøper tar derfor ansvar/risko for innehold av denne.

1992/5870-1/9  Fredningsvedtak  
14.10.1992 
Vedr. Kragtorpvika naturreservat.
Gjelder denne registerenheten med flere

Formål: Eiendommen grenser til område under fredningsvedtak for kragtorp naturreservat. Naturreservatet skal ivaretas etter retningslinjer i vedtaket.

1999/2959-1/9  Fredningsvedtak  
27.04.1999 
Kragtorpvika naturreservat
(Arkiv gnr. 107/1).
Gjelder denne registerenheten med flere
Formål: Eiendommen grenser til et fredningsvedtak for kragtorp naturreservat. Det medfølger derfor begrensninger i bruk av naturreservatet og beborere rundt er ansvarlig for å følge de retningslinjer som er satt i vedtaket.

Utleie
Eiendommen har ingen godkjent utleiedel, men deler eller hele kan leies ut.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet privat vann og avløp. Grunnen til dette er at denne eiendommen har vært en felles eiendom med Langstranda 854.

Vedrørende vann:
Denne eiendommen er tilknyttet privat borrevann via brønn fra Langstranda 854. Det må derfor påregnes kostnad som boring, samt koples til eget brønnvann på denne eiendommen innen 5 år. I de 5 årene vil boligen være koplet på naboen, og det blir derfor å dele kostnaden ved velikehold og strøm mm med eier av Langstranda 854. Ny eier av bolig, samt eier av Langstranda 854 må derfor inngå en avtale på dette.

Vedrørende avløp:
Det er delt, felles renseanlegg med Langstranda 84. Det må derfor påregnes kostnad og arbeid for opparbeidelse av egen septiktank tilhørende denne eiendommen innen 5 år. I de 5 årene vil boligen være koplet på naboen, og det blir derfor å dele kostnaden ved serviceavtale, samt tømming av septiktank mm med eier av Langstranda 854.

Eiendommen er tilknyttet kommunal vei med privat innkjøring.

Regulering
Eiendommen er ikke regulert.
Eiendommen er avsatt til LNFR(Landbruk, natur og friluft)  for spredt boligbebyggelse i kommuneplanen.
Det gjøres oppmerksom på at eiendommen ligger i LNF-område. Det er ikke tillatt med annen bygge- og anleggsvirksomhet enn den som har direkte tilknytning til landbruk eller stedbunden næring (tradisjonell landbruksvirksomhet).

Eneboligen er fra før 1900 og er derfor SEFRAK-registrert grunnet alder. SEFRAK er et landsdekkende register over eldre bygninger og andre kulturminner. Bygninger som er SEFRAK- registrerte er ikke tillagt spesielle restriksjoner. Registeringen fungerer mer som et varsko om at det bør gjøres en lokal vurdering av verneverdien før en eventuelt gir tillatelse til å rive, flytte eller endre bygningen. For bygninger som er eldre enn 1850, er det lovfestet jmf. Kulturminneloven §25 at en slik vurdering må gjøres før bygge- eller rivningssøknad blir godkjent. Det er likevel mulig for kommune å gi tillatelse til rivning selv om kulturminnemyndighetene (fylkeskommunen) tilrår at bygget bør vernes. I slike tilfeller må det også innhentes uttale fra Kultursjefen.

Eiendommen ligger i et radonutsatt område med usikker aktsomhet.
Eiendommen ligger i gul støysone fra veg.

Odel og konsesjon
Ikke aktuelt.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 1 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 25 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 000 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 26 200,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 1 026 200,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 1 043 750,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Annonsering på finn.no med annonsepakke Large, ukens bolig på Finn.no i 7 dager, eie.no med digital salgsoppgave, digital markedsføring med EIE look, nabolagsprofil (Kr.19 900)
Visningshonorar (Kr.3 000)
Tilrettelegging (Kr.14 900)
Fornyelse av annonse - jan (Kr.1 500)
Provisjon (Kr.55 000)
Foto - dagbilder og dronebilder (Kr.6 500)
Grunnpakke enebolig (Kr.8 444)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.3 512)
Oppgjør (Kr.5 500)
Totalt kr. (Kr.118 256)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
32-23-0135

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Lørenskogmegleren AS
EIE Lørenskog
Org. nr: 929031334
Snøkrystallen 9
1470 Lørenskog
Tlf: 40 40 35 45

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler | Partner Ellen Celine Heireth

Saksbehandlere
Ellen Celine Heireth
EIE Lørenskog
Eiendomsmegler | Partner
Mob: 90 50 85 51 / E-post: eche@eie.no

Magnus Grasmo
Eiendomsmeglerfullmektig
Mob: 47 23 32 93
[/ E-post: mg@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Langstranda 850
For mer om objektet
Langstranda 850

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: