Bilde 1 av Hamangskogen 95Bilde 2 av Hamangskogen 95
Digital salgsoppgave
Hamangskogen 95

1338 Sandvika • Bærum kommune

Dette objektet er solgt!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er en betaversjon

Tjenesten er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med at dette er en betaversjon som er under utprøving, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Still et spørsmål og jeg skal forsøke å finne svaret for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvor mange soverom er det?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"
  • "Hvordan er utsikten?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

Objektet er solgt!

Totalrenovert (2023) 4-roms endeleil. - 2 bad - 2 solrike terrasser - Fantastisk utsikt - Garasjepl. - Rolig og usjenert
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
49
Antall soverom
3 soverom
Etasje
2
Internt bruksareal (BRA-i)
98 m²
Bruksareal (BRA)
104 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
21 m²
Fellesutgifter
kr 4 883 / Mnd
Prisantydning
kr 7 590 000
Omkostninger
kr 203 870
Fellesgjeld
kr 211 949
Totalpris
kr 8 005 819
Byggeår
1983
Tomt
Eiet tomt 12732 m²
Oppdragsnummer
36230281
Prisantydningkr 7 590 000,-
Fellesgjeldkr 211 949,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 7 650,-
Dokumentavgiftkr 195 020,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
  
Totalpris kr 8 005 819
Eiendom
Hamangskogen 95, 1338 Sandvika, Etasje: 2

Matrikkel
Gnr. 81 Bnr. 47 Snr. 49 i Bærum kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Arealer
Totalt BRA 98 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 98 kvm
- BRA-b (innglasset balkong):
- BRA-e (eksternt bruksareal):

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 21 kvm

Areal
Primærrom: 98 kvm, Bruksareal: 104 kvm, BRA-i: 98 kvm , TBA: 21 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
1983 (2023)

Tomt
Eiet tomt, 12 732 kvm

Prisantydning
7 900 000,-

Tilstandsrapport
Takstmann: erik iversen Takstdato: 31.05.23

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 211 949,- pr. 17.04.24
Andel fellesformue kr. 0,- pr. 17.04.24

Totalpris inkl. omkostninger
kr 7 900 000,- (Prisantydning)

kr 211 949,- (Andel av fellesgjeld (fellesgjeld betales ikke)

--------------------------------------------------------

kr 8 111 949,- (Pris inkl. fellesgjeld)
Omkostninger:

kr 200,- (Pantattest kjøper)

kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)

kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)

kr 202 700,- (Dok. avgift (ved salgssum inkl f.gjeld: 8 111 949,-))

--------------------------------------------------------

kr 204 168,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)

--------------------------------------------------------

kr 8 316 117,- (Totalpris inkl omkostninger)
Valgfrie omkostninger:

kr 9 250,- (Boligkjøperpakke Tryg (valgfritt))

Felleskostnad
Kr. 4 883,- pr. mnd. (kr. 5 009,- fra 01.07.2024)

Felleskostnad inkluderer
Varmtvann, kabel-TV/bredbånd, trappevask, vaktmestertjeneste, garasjeplass, felles strøm og forsikring, off. komm. avgifter, normal drift og vedlikehold, forretningsførsel, betjening fellesgjeld m.m.

Kommunale avgifter
Kommunale fellesutgifter (vann, avløp, renovasjon) dekkes av sameiet gjennom fellesutgiftene.

Eier
Tyr Utvikling AS v. Mathias Haukaas

Beskrivelse
Gjennomgående endeleilighet med terrasse i hver ende. 4-roms selveier med 2 bad/WC, 3 romslige soverom og stue/kjøkken i 42 m² åpen løsning, med adkomst 12 m² frontterrasse med utsikt. Hovedsoverom med adkomst terrasse i bakkant. Bolig i godt vedlikeholdt bygningsmasse, sameie på 3 lavblokker med gode vedlikeholdstiltak gjennomført. Felles garasje med infrastruktur for elbil-lading montert. Boligen er nyrenovert og fremstår interiørmessig ny og ubrukt. Planløsning endret og alt inventar/utstyr er nytt. Kjøkken er flyttet fra dagens plassering av hovedsoverom, dører/passasjer har blitt lukket og de to baderomssituasjonene er endret. Frittstående vindu ved spiseplass er nytt/større. Bad og kjøkken (med røropplegg) er nytt, el-anlegg og alle overflater er nye. Ved endret planløsning er flere innervegger flyttet, sperret og nye. Terrasser, rør i bygningen, yttervegger, entrédør og vinduer/terrassedører er ikke nye.

Parkering
1 garasjeplass i felles garasjeanlegg under bebyggelsen. Infrastruktur for elbil-lading montert i 2020, det medfølger ikke elbil-lader. Enkel gjesteparkering ved adkomst til sameiet.

Beliggenhet
Sameiet og leiligheten ligger usjenert, solrikt og flott til i åssiden ovenfor Hamang og nedenfor Martina Hansens hospital og Bærum sykehus. Sykehusene og boligsameiene er adskilt med skog og turstier. Leiligheten og dette sameiet ligger i skrånende terreng med skog bak. Dermed usjenert beliggenhet uten innsyn. Flott utsyn over annen bebyggelse og Sandvika sentrum og med utsikt ut mot deler av Oslofjorden. Solrikt, fritt og åpent. Gangavstand til Sandvika sentrum, meget kort og enkel sykkel eller kjøreadkomst. Sentral, men grønn beliggenhet. Innerste bygg i sameiet og vinklingen på bygget gir best utsikt, øverste rad av lavblokker i nabolaget gir best utsikt i nabolaget.

Bebyggelse
Denne delen av Hamang, i åssiden rett nedenfor Martina Hansens hospital og Bærum Sykehus, består av flere relativt tilsvarende boligsameier med lavblokkbebyggelse.

Tomt
Eiet tomt, 12732 kvm

Adkomst
Hamangskogen starter nede ved Circle K og kommunegården på Hamang (Sandvika). Blant flere relativt tilsvarende sameier ligger Hamanglia Boligsameie på høyre side, foran skogfeltet nedenfor Bærum Sykehus. Gjestemarkering ved hovedveien.

Inneholder
2. etg. BRA 98/P-rom 98 kvm: Entré/gang. 3 soverom. 2 bad/WC. Stue/kjøkken.

Terrasse fra stue ca. 12 kvm + utendørs sportsbod.
Terrasse fra kjøkken ca. 7,5 kvm.
Bod i felles utendørs bodhus. Garasjeplass i felles garasjeanlegg.

Byggemåte
Typisk Selvaag-leilighet i sameie fra 1983. Lavblokk i 4 etasjer med "åpent" garasjeplan som kjelleretasje. Flatt tak tekket med takpapp/membran, ikke loft. Grunnmur, garasjeplan og bærende konstruksjon i betong, tilsvarende etasjeskiller. Brann- og lydsertifisert entrédør, brannklasse B30. Vinduer og verandadører i trerammer, 3-lags isolérglassvinduer, produksjonsår 1983. Felles trappeoppganger med betongtrapper/elementer, ikke heis i bygget. Skjult og synlig el-anlegg, automatsikringer. 2 stk. bad/WC nyrenovert primo 2023. Fra siste årsberetning, utdrag felles vedlikeholdstiltak;
2022 - Betongarbeid i garasjen og betonggulv på verandaer/balkonger. Oppgradering av uteområder (kantstein, blomsterbed). Gjerde ved gangsti/parkeringsplass. Rens av ventilasjonssystem og avløpssystem.

2022 - Betongarbeid i garasjen, på terrasser og balkonger. Fullført oppgradering uteområde. Gjerdet ved parkering/ gangsti. Rens av ventilasjon og avløpsrørsystem. Bodtak skiftet.
2021 - Betongvedlikehold.
2020 - Tilrettelegging for el-bil i garasjene. Radonmåling i sameiet.
2019 - Utskifting av tak.
2018 - Nye ytterdører, inkl. elektriske dørpumper. Utskifting av varmtvannsberedere. Trefelling.
2017 - Oppgradering av el-anlegget i fellesområder. Nytt avfallsanlegg.
2016 - Rens av ventilasjon og rør. Maling/reparasjon utvendig.
2015 - Oppganger, gulvbelegg og oppgradering.

Planlagt:
-Tak og takrenner uteboder
-Varmekabler gangsti til garasjen ved nr. 99
-Beising av byggene
-Seriekobling av røykvarslere i oppgangene

Primærrom
Primærrom: 98 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom: Alle rom

Bruksareal
Bruksareal: 104 kvm

Boder
Seksjonen har utvendig bod på frontterrassen og ekstern bod i dertil egnet "bod-hus" på fellesarealet, felles sykkelbod ligger også her.

Standard
Gjennomgående endeleilighet fra 1983. Boligen holder høy standard og er renovert i 2023 (ikke entrédør, vinduer, terrassedører, røropplegg i bygningen, etasjeskiller himling/gulv eller yttervegger.

Som nyoppusset leilighet fremstår boligen moderne og tiltalende, ubrukt og ubebodd etter oppussing. Planløsninger optimalisert ved at soverom er plassert ved siden av hverandre og hovedsoverom har fått opprinnelig plassering til kjøkken, med utgang balkong og tilknytning til hovedbad. Gjestebadet med WC har også fått funksjon som vaskerom. Begge bad er endret i form og størrelse. Kjøkken er lagt som åpent i stuen, en flott løsning på hele 42 m2. Et gammelt og mindre vindu ved spiseplassen er skiftet til nytt og større. Slik "matcher" hele vindusrekken i frontfasaden. Terrassene er nylig renovert i sameiets regi.

Kjøkkeninnredningen er fra Kraus Design (Sasso AS), i brun eikefinér. Det er brukt integrerte Siemens hvitevarer, Tapwell garnityr og høytrykkslaminat benkeplater. Underlimt vask og nedfelt keramisk koketopp med induksjon og avtrekk ned i koketoppen (kullfilter). Lekker, diskret fast belysning i kjøkken/stue.

I oppholsrom er det lagt 1-stavs hvitpigmentert herdet eikegulv. Veggoverflater er nye og malt i greige fargetoner. Alt listerk er malt i klassisk hvit. Nye 1-speils innerdører i klassisk hvit, svarte dørvridere.

Begge bad er bygget opp på nytt, dessuten endret i form og størrelse. Begge bad er fullverdige dusjbad med WC. Badene er flislagte med italienske fliser i greige fargetoner. Baderomsinnredning fra Nygaard Bad. Heltre hvitpigmenterte eikeplater i begge bad. Hansgrohe dusjgarnityr. Baderom nr. 2 har vaskeromsløsning med innredning fra Kvik, skjult vask/tørk fra LG (påkoblet og medfølger leiligheten).

Malerarbeid utført av malermester Brodahl. Tømrerarbeid utført av Håndverket AS. Elektrikerarbeid av Grønn Strøm AS og baderoms- og rørarbeid av Grønne VVS.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Om tilstandsgrader:
For utfyllende teknisk standard for øvrig henvises det til vedlagt tilstandsrapport. Tilstandsrapporten definerer tilstandsgradene TG0 (nytt, tilnærmet nytt under 5 år med dokumentasjon), TG1 (normal slitasje eller tilnærmet nytt uten dokumentasjon på faglig god utførelse), TG2 (avvik som kan kreve eller ikke krever umiddelbare tiltak, ikke funksjonssvikt) og TG3 (store eller alvorlige tiltak som krever tiltak straks eller innen kort tid, ofte påvist funksjonssvikt eller sammenbrudd). Alvorlige TG-grader (3) skal fremheves i salgsoppgaven.

For boligen, TG3: Ingen
For boligen, TG2 (Avvik som kan kreve umiddelbare tiltak, alder, slitasje, skader mv, 2 stk.):
TG2 - Balkonger/terrasser: For lavt rekkverk ift. dagens krav (1 meter), har ikke tilbakevirkende kraft.
TG2 - Vinduer og dører: Tilstandsgrad mtp. alder og levetidsbetraktning (1 stuevindu nytt i 2023)

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest datert 14.05.1984.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget. Automatsikringer for leiligheten og nytt el-anlegg i selve leiligheten.

Oppvarming
Elektrisk oppvarming. Varmekabler i begge bad.
Strømforbruk pr. år, Elvia stipulert 3.395 kWh (vil variere/øke for ny eier).

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Kommunale avgifter
Offentlig kommunale avgifter (vann, avløp, renovasjon) dekkes av fellesutgiftene.

Eiendomsskatt
Det er ikke eiendomsskatt i Bærum kommune

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 4 883,- pr.mnd.
Inkl. kabel-TV/bredbånd, trappevask, vaktmestertjeneste, garasjeplass, felles strøm og forsikring, off. komm. avgifter, normal drift og vedlikehold, forretningsførsel, betjening fellesgjeld m.m. (fellesutgifter til 4.762,- fra 01.07.23)

Faste løpende kostnader
Fellesutgifter
Innboforsikring
Strømforbruk
TV/bredbånd/nett utover standard pakke
Evt. elbil-lading

Spesifikasjon av fellesgjeld
Lånenummer: 94907051573, Handelsbanken
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 17.04.2024: 6.75% pa.
Antall terminer til innfrielse: 248
Saldo per 17.04.2024: 5 306 071
Andel av saldo: 79 773
Første termin/første avdrag: 02.10.2019 ( siste termin 02.12.2044 )

Lånenummer: 94907061129, Handelsbanken
Serielån, 12 terminer per år.
Rentesats per 17.04.2024: 6.75% pa.
Antall terminer til innfrielse: 211
Saldo per 17.04.2024: 8 791 657
Andel av saldo: 132 177
Første termin/første avdrag: 22.11.2021 ( siste termin 22.10.2041 )

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Årsregnskap
Årsresultat for 2022 var underskudd kr. 6.750.562,-.
(ink. strømstøtte kr. 334.612,- og ferdig avskrevet avfallsanlegg)
Budsjett for 2022 var underskudd kr. 6.829.917,-.
Budsjett for 2023 er underskudd kr. 243.040,-.

Forsikring med polisenummer
Gjensidige Forsikring asa Polisenummer: 81451947

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 1 513 081,- Som sekundærbolig Kr. 5 447 091,-

Sameie
Sameie: Hamanglia boligsameie, Orgnr: 990302049
Hamanglia Boligsameie består av 68 eierseksjoner fordelt på 3 bygninger med i alt 9 oppganger, Hamangskogen 83-99. Felles garasjeanlegg under de 3 lavblokkene. Felles gjesteparkering og søppelanlegg ved innkjøringen til sameiet, ved nr. 83.

Forretningsfører
ABBL

Styregodkjenning
Ja

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, ny eier bestiller på egenhånd.
Hvitevarer kjøkken/bad medfølger boligen.

Dyrehold
Tillatt ihht. Husordensreglene.

Diverse
Boligen er nyrenovert januar-mai 2023. Kvitteringer, dokumentasjon, samsvarserklæringer fremskaffes på forespørsel.

Annet
Selger er Tyr Utvikling AS v/Mathias Haukaas på blancoskjøte fra hjemmelshaver Eli Johanne Richter. Boligen er kjøpt i januar 2023 som et arvet dødsbo og er tilnærmet totalrenovert med tanke på videresalg.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen.

Servitutter:
1983/198-3/100  Best om garasje/parkering  
04.01.1983 
Sameierne har ikke innløsnings- eller oppløsningsrett.
Bestemmelse om fellesutgifter.
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1992/15023-1/100  Urådighet  
16.06.1992 
Overdragelse skal godkjennes av styret
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2014/960580-1/200  Best. om adkomstrett  
05.11.2014 
Rettighetshaver:BÆRUM KOMMUNE  
Org.nr: 935478715
Rett til å opparbeide og vedlikeholde eksisterende turvei for allemnheten.
Gjelder denne registerenheten med flere

Seksjonering:
1983/198-2/100  Seksjonering  
04.01.1983 
opprettet seksjoner:
snr: 49
formål: Bolig
sameiebrøk: 1/68
SEKSJONERINGEN OMFATTER GNR 82 BNR 24

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Utleie
Boligseksjonene kan fritt, helt eller deler av denne, leies ut.

Vei/vann/kloakk
Offentlig.

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig ("blokkbebyggelse") i reguleringsplan "Hamang" med ID 1979022. Plantype "eldre reguleringsplan" med planstatus "endelig vedtatt reguleringsplan", ikrafttredelse 10.10.1984. Formål Blokkbebyggelse, delareal 12.731 kvm med feltnavn B2-B3.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 7 900 000,- (Prisantydning)

kr 211 949,- (Andel av fellesgjeld (fellesgjeld betales ikke)

--------------------------------------------------------

kr 8 111 949,- (Pris inkl. fellesgjeld)
Omkostninger:

kr 200,- (Pantattest kjøper)

kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)

kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)

kr 202 700,- (Dok. avgift (ved salgssum inkl f.gjeld: 8 111 949,-))

--------------------------------------------------------

kr 204 168,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)

--------------------------------------------------------

kr 8 316 117,- (Totalpris inkl omkostninger)
Valgfrie omkostninger:

kr 9 250,- (Boligkjøperpakke Tryg (valgfritt))

Boligselgerforsikring
Det er ikke tegnet boligselgerforsikring ifbm. salget. Det er likevel utarbeidet en egenerklæring som interessenter bør gjøre seg kjent med før budgivning. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Eierskiftegebyr forretningsfører kr. 6.215,-

Tilrettelegging kr. 15.900,-

Visningshonorar kr. 2.500,- pr. gang

Grunnpakke eierseksjon kr. 10.747,-

Markedspakke kr. 19.900,-

Oppgjørshonorar kr. 5.500,-

Overtagelse med megler kr. 2.500,-

Provisjon (forutsatt salgssum: 8.000.000,-) kr. 71.550,-

Totalt kr. 137.312,-
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
36-23-0281

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Sandvika Eiendomsmegling AS.
EIE Sandvika
Org. nr:997288998
Kinoveien 9 A
1337 Sandvika
Tlf: 67 55 08 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler / Partner Ole Herman Grongstad

Saksbehandlere
Ole Herman Grongstad
EIE Sandvika
Eiendomsmegler / Partner
Mob: 93 49 01 19 / E-post: ohg@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Hamangskogen 95
For mer om objektet
Hamangskogen 95

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: