Bilde 1 av Lychesvingen 5Bilde 2 av Lychesvingen 5
Digital salgsoppgave
Lychesvingen 5

1337 Sandvika • Bærum kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Stor & innholdsrik hjørneleilighet | Heis | Garasjeplass | Vestvendt terrasse med sjøutsikt | 2 bad | Peis
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
122
Antall soverom
2 soverom
Etasje
3
Internt bruksareal (BRA-i)
146 m²
Bruksareal (BRA)
152 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
6 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
25 m²
Fellesutgifter
kr 4 949 / Mnd
Prisantydning
kr 10 500 000
Omkostninger
kr 262 950
Totalpris
kr 10 762 950
Byggeår
1987
Tomt
Fellestomt 19696 m²
Oppdragsnummer
50240018
card-default

Vegar Giæver

Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Vegar
card-default

Andreas Fostad Loeng

Eiendomsmeglerfullmektig
Les om Andreas
Prisantydningkr 10 500 000,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 9 250,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgiftkr 252 500,-
  
Totalpris kr 10 762 950
Eiendom
Lychesvingen 5, 1337 Sandvika, Etasje: 3

Matrikkel
Gnr. 7 Bnr. 62 Snr. 122 i Bærum kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Arealer
Totalt BRA 152 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 146 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 6 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 25 kvm

Areal
Primærrom: 138 kvm, Bruksareal: 152 kvm, BRA-i: 146 kvm , BRA-e: 6 kvm , TBA: 25 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
1987

Tomt
Fellestomt 19696 kvm

Prisantydning
10 500 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Jan-Petter Vie Takstdato: 09.02.24

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 0,-
Andel fellesformue kr. 0,-

Totalpris inkl. omkostninger
kr 10 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 252 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 253 700,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 10 753 700,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 10 762 950,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 4 949,- pr. mnd.

Eier
Guttorm Dahl og Simen Bolstad Dahl

Beskrivelse
  • Stor og innholdsrik hjørneleilighet
  • Heis
  • Solrik, vestvendt terrasse med flott utsyn
  • Peis
  • 2 bad og vaskerom
  • Garasjeplass med elbillader
  • Nærhet til buss, tog, vinmonopol og storsenter
  • Rolige og naturskjønne omgivelser
  • 5 min til sjøen
  • Veldrevet sameie med godt bomiljø

Stor hjørneleilighet med noe moderniseringsbehov. Her kan du skape en helt topp leilighet. Leiligheten har en rekke gode kvaliteter med bl.a. vestvendt balkong på 25 kvadratmeter, garasjeplass og heis. Videre er det det en praktisk og god planløsning med luftige og åpne rom.

Veldriftet sameie med attraktiv og sentral beliggenhet i Sandvika. Bebyggelsen er omgitt av sameiets store grøntarealer med hyggelige og sosiale uteområder. Lychesvingen er et veletablert, representativt og populært boligområde med et hyggelig, sosialt og godt bomiljø

Parkering
Det medfølger garasjeplass i felles garasjeanlegg med elbillader. Det er mulig at ladeboks må byttes (sameiet bytter leverandør i disse dager).

Det er gjesteparkeringsplasser i  garasjeanlegget.

Eventuell utleie av egen garasjeplass skal meldes til styret.

Lading av elbil e.l. i garasjene tillates bare via felles infrastruktur for lading. Ladebokser, tilkoblinger etc. skal leveres og monteres via firmaet som har ansvar for driften av infrastrukturen. Installasjon og vedlikehold av ladebokser betales av den enkelte bruker. Kostnaden for å lage faktureres den enkelte bruker. Styret skal informeres om alle tilkoblinger til anlegget.

Beliggenhet
Leiligheten ligger meget attraktivt og sentralt til i Sandvika sentrum. Her bor du med umiddelbar nærhet til alle fasiliteter og servicetilbud i Sandvika, samt til sjøen og flotte turmuligheter. God tilgang på offentlig kommunikasjon, samt flere skoler og barnehager i nærområdet.

Servicetilbud:
Det er få minutters gang til Sandvika sentrum med et bredt utvalg av restauranter, kafeer, dagligvarebutikker. Sandvika storsenter og en rekke kulturtilbud (kino, teater, bibliotek etc. ligger kun 7 minutters gange fra leiligheten hvor du bl.a. finner flere store matbutikker, apotek, Sats, flere restauranter/cafeer, flotte klesbutikker, blomsterbutikk, vinmonopol, legesenter, tannlege, bank og mye mer. I 2025 åpner nye Helgerud-gården med stort utvalg service og aktiviteter. Nærmeste dagligvarebutikk er Kiwi Sandvika som ligger kun en kort spasertur fra boligen. Her har du med andre ord absolutt alt du trenger i umiddelbar nærhet. Det er også kort vei Bekkestua senter.

Tomt
Fellestomt, 19696 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Se vedlagt kartskisse i Finn-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Leiligheten sokner til Blommenholm barneskole og Ramstad ungdomsskole. De nærmeste barnehagene er Blommenholm barnehage, Damstua barnehage og International Montessori som alle ligger ca. 5 min gange fra leiligheten. Et godt utvalg av videregående skoler finner du også innen gangavstand, med Sandvika og Valler vgs. som et par av de nærmeste.

Offentlig kommunikasjon
Det er et godt utvalg av offentlig kommunikasjon i området. Tog til Oslo tar 16 minutter og har hyppige avganger. Fra boligen er det ca. 4 min gange til Sandvika stasjon som regnes som et knutepunkt for offentlig kommunikasjon, med både buss, tog og flytog. Fra Sandvika med bil tar det ca. 5 minutter uten trafikk til Oslo. Fra Sandvika stasjon til Gardemoen tar det ca. 40 min med flytoget.

Fritidstilbud
Ti minutter å gå til sjøen med mulighet for båtturer, kajakk, badeliv og turer. Flotte turområder langs Sandvikselven, og kyststi fra Sandvika som tar deg med til flotte friområder, idylliske naturreservat og fine parker. Meget kort vei til idylliske Kalvøya og Kadettangen, hvor man kan nyte strand- og bryggeliv sommerstid. Kadettangen er nylig oppgradert, og fremstår nå som en fantastisk badestrand. Det går også båt ut til øyene herfra. På Kalvøya er det flotte tur- og rekreasjonsmuligheter. Det er ellers kort vei opp til området ved Bærum sykehus, og videre til turområder rundt Dælivann og Kolsåstoppen. Fra leiligheten er det ca.15 min kjøretur til Vestmarka, med gode tur- og rekreasjonsmuligheter sommer som vinter. Kort vei også til Kolsås og Kirkerudbakken med både helge- og kveldsåpne bakker vinterstid. Det er en rekke treningssentre i området, bl.a. flere steder i Sandvika. Gangvei/kyststi i «begge retninger» - til Høvikodden med Hennie Onstad kunstsenter og Friområdet langs fjorden ved Veritas. Det er også kort vei til Bekkestua/Nadderud/Gjønnes, som byr på svømmehall, håndballhall, fotballbaner, Nadderud Stadion, flere treningssentre, Bekkestua arena m.m. Bekkestua arena består av innendørs aktivitetstall, utendørs skatepark, Spillhuset.com, Circa Cirkus og Capoeira. Her finner du også et mindre rom for aktiviteter som f.eks. bursdagsfeiring, møter, bordtennis etc. Kort vei er det også til flere ridesentre og tennisbaner. For golfentusiasten ligger både Grini og Haga golfbaner i nærområdet.

Inneholder
Entré, gang, vaskerom, bod, to bad, omkledningsrom, to soverom, stue og kjøkken.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av bygningssakyndig Jan-Petter Vie:

Grunn og fundamenter:
Bygning fundamentert med støpt mur.

Yttervegger:
Yttervegger i mur og treverk med teglstein på fasader.

Takkonstruksjoner:
Tak antatt tekket med papp eller folie.

Gulvsystemer:
Etasjeskillere i betong.

Dører og vinduer:
Vinduer med 2-lags glass og trekarmer fra byggeåret. Malt lyd/brannklassifisert entredør og skyvedør med glass til terrasse. Dører fra byggeåret.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Boder
Det medfølger bod i 2. etasje og kjeller på henholdsvis 4 og 2 kvm.

I tillegg vedtok sameiet i fjor å konvertere ubrukt område bak varmtvannsberedere til et enklere hobbyrom/smørebod.

Kjøkken
Original kjøkkeninnredning med malte profilerte fronter og ventilator. Kjøkken med oppvaskkum og opplegg til oppvaskmaskin. Det er integrert komfyr og platetopp. Originalt ventilator med avtrekk over tak.

Bad og vaskerom
Bad 1:
Originalt baderom med wc, bidet, badekar og servant. Det er varmekabler i gulv. Det er montert innredning med profilerte fronter i rommet. Det er originalt røropplegg, sluk, våtromskonstruksjon m.m. Tilstandsgrad settes grunnet alder. Det er bom bak fliser, løse fliser, sprekker i fliser m.m. Det ble foretatt hulltaking i vegg i bod inn mot bad, uten å påvise unormale fuktutslag.

Bad 2:
Originalt baderom med wc, dusj og servant. Det er varmekabler i gulv. Det er montert innredning med glatte fronter i rommet. Det er originalt røropplegg, sluk, våtromskonstruksjon m.m. Tilstandsgrad settes grunnet alder. Det er bom bak fliser, løse fliser, sprekker i fliser m.m. Det ble foretatt hulltaking i vegg i kjøkkenbenk inn mot bad, uten å påvise unormale fuktutslag.

Vaskerom:
Originalt vaskerom med utslagsvask, opplegg til vaskemaskin og tørkeskap. Det er varmekabler i gulv. Det er originalt røropplegg, sluk, våtromskonstruksjon m.m. Tilstandsgrad settes grunnet alder. Det er bom bak fliser m.m. Hulltaking er ikke foretatt, da våtsone i rommet vender mot fellesareal.

Det er gitt tilstandsgrad 3 for alle våtrom, i hovedsak pga. alder. Våtrommene må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Det er foretatt hulltaking og målt etter fukt på begge bad (ikke vaskerom, pga. at våtsone i rommet vender mot fellesareal). Det ble ikke påvist unormale fuktutslag.

Overflater
Gulv med parkett, belegg og fliser. Vegger med malte flater og fliser. Malte himlinger.

Teknisk/VVS
Det er eldre vannrør i kobber i boligen.
Det er eldre vannrør i plast i boligen.
Det er mekanisk avtrekk fra våtrom og kjøkken, og ellers ventiler i vinduer i boligen.
Det er pulverapparat og røykvarsler i boligen.

Standard
Bolig med eldre standard. Generell renovering må påregnes.

Det er eldre våtrom, røropplegg, el-anlegg, dører, vinduer, overflater, gulv, kjøkkeninnredning, ventilator, peis, pipe, terrasse m.m.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest datert 10.01.1990 som omhandler terrasseblokker.

Det er ikke mottatt byggetegninger fra kommunen. Meglerforetaket har derfor ikke hatt mulighet for å kontrollere hvorvidt dagens bruk er byggesøkt, og eller samsvarer med det som er byggesøkt, eller er godkjent. Kjøper overtar ansvar for nevnte forhold.

Elektrisk anlegg
Det er originalt elektrisk anlegg i boligen. Sikringsskap med automatsikringer.

Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Det er original elementpipe, tilkoblet original peis i stue. Ildstedet har vært hyppig brukt og fungerer.

Forøvrig elektrisk oppvarming med panelovner.

Energimerking
Det foreligger ikke noe energimerking/energiattest for boligen i forbindelse med salget.
Det følger av energimerkeforskriften § 5 at kjøper kan få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått dersom eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått.

Eiendomsskatt
Bærum kommune har ikke eiendomsskatt.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 4 949,- pr.mnd. som inkluderer:
Kommunale avgifter, parkering, tv/internett, varmtvann, bygningsforsikring, vaktmester, trappevask m.m.

Årsregnskap
Sameiets regnskap for 2023 viser driftsinntekter på kr 2 446 302, driftskostnader på kr 2 647 658 og et årsresultat på kr (-) 192 801. Det er foreslått at negativt resultat skal dekkes fra sameiets egenkapital. Regnskapet for 2023 er ikke godkjent av årsmøtet, da dette ikke er avholdt p.t.

I budsjett for 2023 var det budsjettert med inntekter på kr 2 242 731, driftskostnader på kr 1 799 300 og et resultat på kr 443 431. Budsjett for 2024 vil fremlegges ved neste årsmøte.

Forsikring med polisenummer
IF Skadeforsikring Polisenummer: SP1344746.6.1

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 1 973 893,- Som sekundærbolig Kr. 7 500 793,-

Sameie
Sameie: Sameiet Agneslund, Orgnr: 975684288

Sameiet Agneslund 1 er en del av Sameiet Agneslund gnr 7, bnr 62, orgnr 975684288. Sameiet består av 149  boligseksjoner, 17 næringsseksjoner og 3 garasjeseksjoner.  Agneslund 1 omfatter bygningsmassen Lychesvingen nr 26,28,30,32 og 34. Agneslund 1 (heretter benevnt A 1) som består av 51 seksjoner, nr. 1 - 51 i Lychesvingen 26 -34.

Følgende arbeider er registrert og må vurderes for utførelse senere.
  • Bytte kameraer og videoopptaker i garasje og inngangs partier.
  • Bytte låssystem til et mye sikrere system, hvor nøkler/koder ikke kan kopieres og om ikke nøkler leveres tilbake blir disse slettet og virker ikke lengre.
  • Det er registrert vannlekkasje fra områdene mellom blokkene og ned i garasje. Området mellom nr 3 - 5 og 7 - 9 er Sameiets ansvar, men mellom 5 - 7 er privat område og eies av leilighetene i 1. etasje (nr 5 og nr 7) mot dette området.
  • Varmekabler på gangsone fra ytterdører og ut mot vei/gang vei virker ikke alle steder. Vurdere varmekabler ved flere utganger og utkjørsel garasje
  • El-tavle har jord feil på noen kurser.
  • El-tavler er gamle og bør vurderes å oppgraderes til automatsikringer etc.
  • Utbedre asfalt i gangvei fra nr 7 - 9. Det er røtter fra furutrærne ved siden av vei som har laget hevelser og sprekker i asfalt.
  • Bil-ladere. Styret følger med på utviklingen og antallet i egen garasje.
  • Garasje port. Det er ofte problemer med motor og styring, bør utbedres/skiftes.

Den siste tiden har styret jobbet med følgende saker:
  • Rehabilitering av takene - 2023
  • Rensing av ventilasjonsanlegg - 2023
  • Fasaderenovering - 2021
  • Ny membran på takterrasse i Lychesvingen 26.
  • Lekkasje fra tak i Lychesvingen 30 reparert.
  • Ny hekk og ny plen foran inngangen til nr 26, 28 og 30.
  • Opparbeidet uteområdet
  • Satt opp måkeskremsel på tak

Forslag til vedtak i sameiet:
Arbeid med forprosjekt til betongrehabilitering og malerarbeid på balkonger og skillevegger. Forslag til gjennomføring presentert på ekstraordinært sameiermøte, men ikke vedtatt. Skade på dørvindusglass i L20 reparert.

Det må påregnes generelt vedlikehold av sameiet.

Hele salgsoppgaven bør grundig gjennomgås av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessenten(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler m.m.

Forretningsfører
Banco Management AS.

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Tekniske installasjoner
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og avgiften er inkludert i fellesutgiftene.

Dyrehold
Dyrehold skal godkjennes av styret og må være til sjenanse for andre seksjonseiere. Hunder må holdes i bånd på sameiets område. Hundelort skal fjernes omgående.

Diverse
Det gjøres spesielt oppmerksom på at dette er salg av eiendom for et dødsbo. Det må legges til grunn at arvingene har begrenset kjennskap til eiendommen, og at de derfor ikke er kjent med feil eller mangler utover det som fremkommer av salgsmaterialet. Interessenter oppfordres til å foreta grundige undersøkelser, gjerne sammen med bygningssakyndig eller annen fagkyndig. Kjøper gjøres oppmerksom på at boligen ikke vil bli ytterliggere rengjort i forbindelse med overtakelsen.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Tinglyste servitutter:
1927/900597-1/100  Erklæring/avtale tinglyst 07.01.1927 
Dom av 141226 om at bnr. 32 ikke har gangsti over d.e. og ikke kan kreve en port fjernet
Overført fra: 3201-7/62
Gjelder denne registerenheten med flere

1955/1631-2/100  Bestemmelse om veg tinglyst 21.02.1955 
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3201-7/62
Gjelder denne registerenheten med flere

1966/307604-2/100  Erklæring/avtale tinglyst 19.12.1966 
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. Lagerhaller
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 3201-7/62
Gjelder denne registerenheten med flere

1967/9-1/100  Erklæring/avtale tinglyst 03.01.1967 
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. Lagerhaller
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere

1969/306849-2/100  Best. om vann/kloakkledn. tinglyst 25.09.1969 
Bestemmelse om kloakkrenseanlegg
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 3201-7/62
Gjelder denne registerenheten med flere

1969/306850-2/100  Erklæring/avtale tinglyst 25.09.1969 
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr.
Kontorbrakke og firmaskilt
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 3201-7/62
Gjelder denne registerenheten med flere

1969/309411-2/100  Erklæring/avtale tinglyst 23.12.1969 
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. Garasje
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 3201-7/62
Gjelder denne registerenheten med flere

1972/406664-2/100  Erklæring/avtale tinglyst 05.06.1972 
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. Skur
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 3201-7/62
Gjelder denne registerenheten med flere

1981/14112-2/100  Best. om vann/kloakkledn. tinglyst 06.07.1981 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 3201-7/62
Gjelder denne registerenheten med flere

1982/21391-272/100  Pantsettelseserklæring tinglyst 12.10.1982 
Beløp: NOK 10 000
Panthaver: Sameiet  
Lnr: 1008976
Prior. etter 90% av verditakst, uten opptrinnsrett.
Gjelder denne registerenheten med flere

1982/21392-2/100  Best. om adkomstrett tinglyst 12.10.1982 
Rettighetshaver: Gnr 7 bnr 32
Gjelder denne registerenheten med flere

1986/31256-2/100  Best om garasje/parkering tinglyst 20.10.1986 
rettighetshaver:Knr:3201 Gnr:7 Bnr:261  
rettighetshaver:Knr:3201 Gnr:7 Bnr:262  
rettighetshaver:Knr:3201 Gnr:7 Bnr:263  
Bestemmelse om adkomstrett
Overført fra: 3201-7/62
Gjelder denne registerenheten med flere

2008/867425-1/200  Best. om vann/kloakkledn. tinglyst 24.10.2008 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere

2020/3525631-1/200  Erklæring/avtale tinglyst 22.12.2020 21:00 
Rettighetshaver: Bærum kommune
Org.nr: 935478715
Bestemmelse om rassikringstiltak
Bestemmelse om adkomstrett for ettersyn, vedlikehold, reparasjon og fornying
Tiltak som kan forringerassikringstiltaket kan ikke iverksettes uten samtykke fra Bærum kommune
Gjelder også fremtidig fradelte parseller
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata
2020/534795-1/200  Omnummerering ved kommuneendring tinglyst 01.01.2020 00:00 
 
2024/18050-1/200  Omnummerering ved kommuneendring tinglyst 01.01.2024 00:00 

1982/21391-1/100  Seksjonering tinglyst 12.10.1982 tinglyst opprettet seksjoner:
snr: 122
formål: Bolig
sameiebrøk: 182/31408

1986/24237-1/100  Resek/tilleggssek tinglyst 18.08.1986 tinglyst nye seksjoner:
Flere nye seksjoner
seksjonsameieandeler:
snr: 122
formål: Bolig
sameiebrøk: 182/31408

1986/24237-2/100  Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel tinglyst 18.08.1986 
endring av formål/brøk:
snr: 122
formål: Bolig
sameiebrøk: 203/31408
 
2004/27342-2/100  Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel tinglyst 27.09.2004 
endring av formål/brøk:
snr: 122
formål: Bolig
sameiebrøk: 203/31428

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Eierseksjonssameiet er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er regulert til boligformål med tilhørende reguleringsbestemmelser for Sandviksåsen, vestre del. Megler har innhentet reguleringskart med bestemmelser. Ta kontakt med megler for nærmere informasjon.

Det er planlagt ny hovedvei mellom Lysaker i Bærum og Drengsrud i Asker (E18 Vestkorridoren). Det pågår arbeid med reguleringsplan på strekningen E18 Ramstadsletta-Nesbru.   Arbeidet med reguleringsplan startet høsten 2020.  Planen er beregnet vedtatt av Bærum og Asker kommuner løpet av 2026 og ny vei skal etter planen åpne i 2030. Du kan lese mer om dette her: https://www.vegvesen.no/vegprosjekter/europaveg/e18vestkorridoren/

Forøvrig bygges det mye i Sandvika sentrum og området er stadig i utvikling.

Helgerud kvartalet:
https://helgerudkvartalet.no/

"Viken-bygget":
Det mye omtalte nye kontorbygget ved bussterminalen/Coop Extra-bygget, tiltenkt Viken fylkeskommune, er nå skrinlagt, men det kan komme ny reguleringsplan for annet bygg.

Malmskriverveien 20:
En ny videregående skole skal bygges på hjørnetomten ved snuplassen i svingen av Malmskriverveien. Grunneier Entra har fått plass til et bygg på 8 etasjer.

Utvikling av Helgerud:
https://www.baerum.kommune.no/politikk-og-samfunn/samfunnsutvikling/stedsutvikling-i-barum/sandvika/sandvika-sentrum-ost-nyhetsbrev-juni-2021/

Sjøfront-E18:
https://www.baerum.kommune.no/politikk-og-samfunn/samfunnsutvikling/stedsutvikling-i-barum/sandvika/sandvika-sjofront/

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 10 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 252 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 253 700,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 10 753 700,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 10 762 950,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Det er ikke tegnet boligselgerforsikring ifbm. salget. Det er likevel utarbeidet en egenerklæring som interessenter bør gjøre seg kjent med før budgivning. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Visningshonorar (Kr.12 000)
Grunnpakke eierseksjon (Kr.17 872)
Tingl. hjemmelserklæring - Statens Kartverk (Kr.500)
Markedspakke 1 (Kr.24 950)
Oppgjør (Kr.7 500)
Provisjon (Kr.126 250)
Totalt kr. (Kr.189 072)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
50-24-0018

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
In-Vest Eiendomsmegling AS
EIE Røa, Skøyen & Ullern
Org. nr: 945064358
Griniveien 10
0756 Oslo
Tlf: 22 51 11 11

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Partner Vegar Giæver

Saksbehandlere
Vegar Giæver
EIE Røa, Skøyen & Ullern
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 48 12 35 17 / E-post: vg@eie.no

Andreas Fostad Loeng
Eiendomsmeglerfullmektig
Mob: 97 63 09 36
[/ E-post: alo@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Lychesvingen 5
For mer om objektet
Lychesvingen 5

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: