Bilde 1 av Bjørnsons gate 7Bilde 2 av Bjørnsons gate 7
Digital salgsoppgave
Bjørnsons gate 7

5059 Bergen • Bergen kommune

Dette objektet er solgt!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er en betaversjon

Tjenesten er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med at dette er en betaversjon som er under utprøving, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Still et spørsmål og jeg skal forsøke å finne svaret for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvor mange soverom er det?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"
  • "Hvordan er utsikten?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

Objektet er solgt!

SOLGT
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Eierseksjon
25
Antall soverom
1 soverom
Etasje
2
Internt bruksareal (BRA-i)
42 m²
Bruksareal (BRA)
47 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
5 m²
Fellesutgifter
kr 3 559 / Mnd
Prisantydning
kr 3 090 000
Omkostninger
kr 9 490
Totalpris
kr 3 099 490
Fellesformue
kr 22 020
Byggeår
2013
Tomt
Fellestomt 3899 m²
Oppdragsnummer
81240165
card-default

Cecilie Sandvik

Eiendomsmegler MNEF | Fagansvarlig | Partner
Les om Cecilie
Prisantydningkr 3 090 000,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 8 250,-
Pantattest kjøperkr 240,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 500,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 500,-
  
Totalpris kr 3 099 490
Eiendom
Bjørnsons gate 7, 5059 Bergen, Etasje: 2

Matrikkel
Andelsnr. 25 Orgnr. 911935171 i Bergen kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Arealer
Totalt BRA 47 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 42 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 5 kvm

Antall soverom
1

Byggeår
2013

Tomt
Fellestomt 3899 kvm

Prisantydning
3 090 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Kristoffer Sæle Takstdato: 22.04.24

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 0,- pr. 17.04.24 (nedbetalt via IN-ordning)
Andel fellesformue: kr. 22 020,- pr. 31.12.23

Totalpris inkl. fellesgjeld
kr 3 090 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 240,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
kr 1 240,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 091 240,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 099 490,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 3 559,- pr. mnd.

Sikringsordning fellesgjeld
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
David Mellum

Parkering
Det medfølger ikke fast garasjeplass til aktuell leilighet, men det forekommer tidvis salg og utleie internt i borettslaget.

 Borettslaget eier 33 garasjeplasser i Kronstadtorget Garasjesameie. Oversikt over andelers bruksrett til garasjeplassene finnes som vedlegg i borettslagets vedtekter.

For øvrig er det gateparkering mot avgift i Inger Bang Lunds vei, samt flere parkeringshus som kan benyttes mot avgift.

Beliggenhet
EIE eiendomsmegling har gleden av å presentere Bjørnsons gate 7 - en flott leilighet med sentral beliggenhet nær Bybanen og Bergen sentrum. Området har fått et betydelig løft de siste årene og er i dag et meget attraktivt boligområde.

Her er det umiddelbar nærhet til det meste av servicetilbud. Fra bygget er det gangavstand til flere dagligvarebutikker, som blant annet Spar Kronstadparken i byggets 1.etasje og Rema 1000 innen kort gange. Det er også flere spisesteder i umiddelbar nærhet, som blant annet Godt Brød, Baker Brun, Kronstad Pizzeria og Albatrossen kafé.

Videre er det gangavstand til Høgskulen på Vestlandet (HVL), Handelshøyskolen BI, flere treningssentre og svært gode turmuligheter. Det er også nærhet til store arbeidsplasser  som DNB i Solheimsviken, Haukeland Sykehus og Haraldsplass.

Det er kort avstand og enkel tilkomst til to bybanestopp like ved eiendommen (Kronstad og Danmarksplass). På Kronstad går både Bybanens linje 1 og linje 2 til Fyllingsdalen, sentrum og Haukeland. Herfra er det hyppige avganger til Bergen sentrum og Bergen Lufthavn Flesland. Det er også god bussdekning både sør- og nordover, samt stasjon for Bysykler flere steder i nærheten. 

Sameiets tomt har flotte fellesområder som er godt tilrettelagt for beboerne. Det er også tilgang til felles takterrasse og utearealer med beplantning og sitteplasser. Kronstadparken er et område det er lett å trives i!

For den aktive er det kort vei til Bergens byfjell; både Løvstakken, Ulriken og Fløyen ligger alle i gangavstand fra leiligheten. Den nyåpnede Løvstien er også innen gangavstand, og kan tilby en gruslagt tursti fra Kråkenes til Melkeplassen med fantastisk utsikt. Foretrekker du å trene innendørs, finner du både Nr. 1 Fitness Xpress Kronstad ca. 200 meter fra leiligheten, samt Next og SATS på Danmarksplass, i tillegg til "Sammen" Bjørnsonsgate ca. 4 minutters gange unna. Ellers har man Krohnsminde idrettsplass, Haukelandshallen og  Brann stadion ikke langt unna.

Tomt
Fellestomt, 3899 kvm

Borettslaget har to takterrasser med svært gode solforhold i byggets 6.etasje, samt en liten lekeplass på baksiden av bygget.

Inneholder
Areal og fordeling pr etasje
2.etg: 42 kvm (BRA-i)

Leiligheten går over ett plan, og følgende rom er inkludert i internt bruksareal:
2.etg: Entré, bad, stue/kjøkken, bod og 1 soverom.

Den innvendige boden er på ca. 3 kvm. I tillegg medfølger en ekstern bod i fellesareal på ca. 5 kvm (BRA-e). Det gjøres særskilt oppmerksom på at bod som er medtatt som BRA-e og i totalt BRA ligger på fellesareal, men disponeres av denne leiligheten.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Kristoffer Sæle:

Grunn og fundamenter:
Bygningen er fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell og har en grunnmur av betong. Gulv mot grunn i underetasje av støpt betong.

Yttervegger:
Bygningen har yttervegger av -konstruksjoner. Utvendige fasader er bekledd med tegl og fasadeplater.

Takkonstruksjoner:
Bygningen har en flat takkonstruksjon som er utvendig tekket med takbelegg.

Gulvsystemer:
Bygningen har etasjeskille av betong.

Tilstandsgradene definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav.
TG0: Ingen avvik
TG1: Mindre eller moderate avvik
TG2: Avvik som ikke krever tiltak
TG2: Avvik som kan kreve tiltak
TG3: Store eller alvorlige avvik

Følgende er beskrevet av takstmann:
Deler av boligen som har mottatt tilstandsgrad 2:
- Entredør: Døren «subber» i terskel.
- Bad: Riss/sprekk i en flis i våtsone, lokalt marginalt/lite fall mot sluk., noe ujevne fliser og det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.

Øvrige bygningsdeler har mottatt tilstandsgrad 1.

For ytterligere informasjon om byggemåte og grunnlag for tilstandsgrader se tilstandsrapport som ligger vedlagt salgsoppgaven.

Standard
Velkommen til Bjørnsons gate 7! Dette er en strøken og arealeffektiv leilighet i bygg fra 2013. Leiligheten har en sentral beliggenhet på Kronstad nær Bybanen og sentrum. Området har fått et betydelig løft de siste årene og er i dag et attraktivt boligområde.

Entré |
Vi starter i den romslige entréen på 4 kvm med trestavs eikeparkett på gulv og slette vegger - som for øvrig er gjennomgående i leiligheten. Her er det god plass til å henge fra seg klær i garderobeskap og knaggrekke.

Bad |
På venstre side av entréen ligger badet på 4 kvm. Det er romslig og helfliset med innfelte downlights i tak og vannbåren gulvvarme. Badet er innredet med vegghengt toalett, dusj med innfellbare glassdører, servantmøbel med skuffer og speil med integrert belysning, samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Badet er fra byggeår og dokumentasjon fra Brødrene Ulveseth AS foreligger.

Soverom |
Soverommet har tilkomst både fra entréen og stuen. Det måler 8 kvm, og kan enkelt innredes med dobbeltseng og garderobeskap. Garderobeskapene som står på soverommet i dag medfølger handelen.

Stue og kjøkken |
Vi beveger oss videre inn til stuen med åpen kjøkkenløsning. Rommet måler totalt 20 kvm og har en planløsning som gjør det enkelt å møblere med både sofa og spisebord. De mange vinduene sikrer godt lysinnslipp. Det er dørtelefon med portåpner og radiatorovn med vannbåren varme i rommet.

Kjøkkenet er levert av HTH, og består av en tidløs innredning med grå fronter og laminat benkeplate med nedfelt vask av stål. Kjøkkenet er godt utnyttet med skap- og benkeplass, og spisebordet finner sin naturlige plass ved kjøkkenet. Alle hvitevarer er integrert og medfølger handelen. Det inkluderer integrert stekeovn, platetopp, ventilator, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel.

Bod |
Den innvendige boden har tilkomst fra stue/kjøkken og måler 3 kvm. Boden har trestavs eikeparkett på gulv og malt gips/betong på vegger. Nåværende eier har benyttet boden som kontor. Sentral/aggregat for balansert ventilasjon er plassert i boden. Her er det tegnet  filterabonnement fra FlexIt med skifte av filter to ganger i året. 

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest for nybygg bolig- og næringsformål datert 03.07.2015.

Elektrisk anlegg
Inneholder: Automatsikringer. Hovedsikring på 40 ampere.

Kurser:
20 ampere 1 stk.
15 ampere 8 stk.

Installert av Thunestvedt AS.

Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Leiligheten er tilknyttet fjernvarme, samt elektrisk oppvarming:
- Vannbåren varme på bad.
- Radiatorovn i stue/kjøkken.
- Balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

Kronstadtorget eierseksjonssameie (som Kronstadparken borettslag er en del av) har inngått avtale med BKK Energitjenester AS (heretter BKKE) om innkreving og avregning av kostnader knyttet til oppvarming og varmt tappevann. Alle leilighetene har installert fjernavleste målere, og BKKE vil utstede faktura basert på det målte forbruket til den enkelte.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter B

Eiendomsskatt
Eiendomsskatten er inkludert i de månedlige felleskostnadene.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 3 559,- pr.mnd.
Inkluderer felles byggforsikring, strøm i fellesareal, kommunale avgifter og eiendomsskatt, grunnpakke TV/internett fra Telia, vaktmestertjenester, styrehonorar, forretningsførsel og revisjon m.m.

Fordeling:
Det foreligger ingen spesifikk fordeling av felleskostnadene.

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i felleskostnadene. Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i utgiften. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av fellesutgiften.

Faste løpende kostnader
For aktuell bolig vil dette blant annet være strøm og vannbåren varme etter forbruk, kabel-TV og bredbånd utover grunnpakke, innboforsikring etc.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Långiver: OBOS-Banken
Lånenummer: OBBK01-98207377988
Type: Annuitetslån
Restsaldo: kr. 65.911.977,-
Restløpetid: 29 år 11 mnd.
Terminer pr. år: 12
Type rente: Flytende
Rente: 5,59%

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Årsregnskap
Ifølge regnskap pr 31.12.22 hadde borettslaget følgende tall:
- Overskudd: kr. 4.614.163,-
- Disponible midler: kr. 658.580,-

For ytterligere informasjon se årsberetning og regnskap som følger i salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i disse.

Forsikring med polisenummer
KLP Skadeforsikring AS
Polisenummer: 14595813

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022:
Som primærbolig Kr. 800 576,-
Som sekundærbolig Kr. 3 042 189,-

Borettslag
Borettslag: Kronstadparken Borettslag, Orgnr: 911935171

Borettslaget består av 56 boligseksjoner, og er en del av Kronstadtorget
Eierseksjonssameie, der borettslaget er seksjonseier. Kronstadtorget  Eierseksjonssameie består av totalt 100 seksjoner, hvorav 56 seksjoner utgjør Kronstadparken Borettslag, 39 utgjør selveierseksjoner for bolig og fem er næringsseksjoner.

Borettslaget har to takterasser i 6. etasje med svært gode solforhold, samt en liten lekeplass på baksiden av bygget .

Forretningsfører
OBOS

Styregodkjenning
Det er en forutsetning for avtalen at ny eier blir styregodkjent før overtagelse. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Styregodkjennelsen vil bli avklart i etterkant av salget.

Forkjøpsrett
Det er forkjøpsrett for andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget. Denne blir avklart i etterkant av salget.

Tekniske installasjoner
VVS:
- Vannbåren varme på bad og radiatorovn i stue/kjøkken.
- Vannrør av rør-i-rør og avløpsrør av plast/støpejern.
- Fordelerskap er plassert på bad. Stoppekran i fordelerskap.

Elektrisk:
- Sikringsskap med automatsikringer. Hovedsikring på 40 ampere.

TV og internett:
Borettslaget har inngått en kollektiv avtale med Telia, såkalt Flex Universal. Det gjør at beboerne kan velge mellom tre ulike alternativ:

1) TV & Strømming med 50 poeng som kan brukes til å velge TV-innhold, 1 stk. Telia-box med opptak og bredbåndshastighet 100 Mbps.
2) Bredbånd 750 Mbit/s
3) TV & Strømming med 110 poeng som kan brukes til å velge TV-innhold, samt 1 stk. Telia-box med opptak.

Dyrehold
Det må søkes skriftlig til styret om dyrehold. Dyrehold kan nektes ved saklig grunn.

Diverse
Følgende hvitevarer medfølger i handelen: Integrerte hvitevarer på kjøkken. Vaskemaskin med tørkefunksjon medfølger etter nærmere avtale med selger.

Diverse møbler i leiligheten kan også medfølge handelen om ønskelig. Konferer megler.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler.

I internettannonsen, salgsoppgaven og eventuell avisannonse er det bruken av boligens rom som er opplyst, selv om denne kan være i strid med dagens krav for tilsvarende bruk.

Annet
Vi i EIE eiendomsmegling Bergen etterstreber å ha de beste boligannonsene i Norge og vi er stolte av å ha tilknyttet oss det som etter vår mening er de beste på styling og bilder i landet. Stylistene og fotografene i Heem jobber eksklusivt for Eie Eiendomsmegling i Bergen. Slik kan vi love det beste resultatet for våre kunder.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Tinglyst erklæring/avtale datert 05.01.2012. Rettighetshaver: Esso Norge AS:
Bestemmelse om evt. forurensning som blir oppdaget i fremtiden, det skal ikke etableres brønn for drikkevann på eiendommen, bestemmelse om bebyggelse, bestemmelse om benyttelse i forbindelse med industrielle formål og eiendommen skal ikke benyttes til landbruksareal. Med flere bestemmelser.

Grunndata:
Tinglyst seksjonering datert 18.10.2013 (sameiebrøk: 47/11943).

Utleie
Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke fra styret kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Andelseier har rett til å leie ut hele boligen i inntil 30 døgn i løpet av året, uten styrets samtykke.

Vei/vann/kloakk
Adkomst via offentlig vei.

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløpsnett via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

Regulering
Området er regulert til kombinert bebyggelse- og anleggsformål (40,8%) ifølge Bergen kommune.

Området er i henhold til gjeldende kommuneplan avsatt til byfortettingssone ifølge Bergen kommune.

Reguleringsplaner under arbeid:
Planid: 61930000
Plannavn: ÅRSTAD. GNR 159 BNR 28 MFL., SYKKELKRYSSING AV FJØSANGERVEIEN 202220439
Dekningsgrad: 0,1 %

Kommuneplan:
Planid: 65270000
Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018
Ikrafttrådt: 19.06.2019
Dekningsgrad: 100,0 %

Planer i nærheten av eiendommen:
Planid: 63790000 
Plannavn: ÅRSTAD. GNR 159 BNR 37 MFL., FJØSANGERVEIEN 65
Status: 2 (planforslag)
Saksnr: 202220438

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Eiendom: Gnr.162/Bnr. 531
Bygningsnr: 139259963-1
Endring: Ombygging
Bygningstype: Store sammenb. boligbygg på 3 og 4 etasjer.
Status: Rammetillatelse gitt 29.11.2023
Saksnr: 202315064

Kopi av basiskart og planinformasjon er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 3 090 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 240,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
kr 1 240,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 091 240,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 099 490,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Oppgjør Kr.7 990,-

Provisjon 1,18%

Tilrettelegging Kr.14 900,-

Visningshonorar Kr.2 000,-

Grunnpakke Kr.10 000,-

Markedspakke 1 Kr.15 900,-

Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
kr.0,- (intet salg - ingen regning).

Oppdragsnummer
81-24-0165

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Mekleriet AS
EIE Bergen Sentrum
Org. nr: 917989338
Eidsvågbakken 1
5105 Eidsvåg i åsane
Tlf: 53 51 98 80

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF | Fagansvarlig | Partner Cecilie Sandvik

Saksbehandlere
Cecilie Sandvik
EIE Bergen Sentrum
Eiendomsmegler MNEF | Fagansvarlig | Partner
Mob: 93 23 47 70 / E-post: cesa@eie.no

Nicolay Brusegard
Eiendomsmeglerfullmektig
Mob: 46 78 03 04
[/ E-post: nb@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Bjørnsons gate 7
For mer om objektet
Bjørnsons gate 7

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: