Bilde 1 av Fjeldmoravegen 1Bilde 2 av Fjeldmoravegen 1
Digital salgsoppgave
Fjeldmoravegen 1

2414 Elverum • Elverum kommune

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er en betaversjon

Tjenesten er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med at dette er en betaversjon som er under utprøving, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Still et spørsmål og jeg skal forsøke å finne svaret for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvor mange soverom er det?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"
  • "Hvordan er utsikten?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

kr 15 000 000

Omkostninger: kr 393 750Totalpris: kr 15 393 750
Flott historisk eiendom med solrik tomt på over 7 mål | Imponerende hovedhus og portnerbolig!
icon

Unngå doble renteutgifter

Last ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
7 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
1129 m²
Bruksareal (BRA)
1129 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
41 m²
Kommunale avgifter
kr 3 063 / Mnd
Prisantydning
kr 15 000 000
Omkostninger
kr 393 750
Totalpris
kr 15 393 750
Byggeår
1917
Tomt
Eiet tomt 7118 m²
Oppdragsnummer
36240314
card-default

Kjetil Borgersrud

Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig
Les om Kjetil
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 15 000 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 15 000 000,-)kr 375 000,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 17 550,-
  
Totalpris kr 15 393 750
Eiendom
Fjeldmoravegen 1, 2414 Elverum

Matrikkel
Gnr. 33 Bnr. 52 i Elverum kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Arealer
Totalt BRA 1129 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 1 129 kvm
- BRA-b (innglasset balkong):
- BRA-e (eksternt bruksareal):

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 41 kvm

Areal
Primærrom: 566 kvm, Bruksareal: 1 129 kvm, BRA-i: 1 129 kvm , TBA: 41 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
7

Byggeår
1917

Tomt
Eiet tomt 7118 kvm

Prisantydning
15 000 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Espen Sletten Takstdato: 21.05.24

Totalpris inkl. omkostninger
kr 15 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 375 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 15 000 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 376 200,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 15 376 200,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 15 393 750,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 36 754,66 pr. år Prognose kommunale gebyrer fakturert på eiendommen inneværende år (2024).

Eier
Carola Beatrice Bjørklund

Beskrivelse
En flott historisk eiendom med stor, solrik tomt. Et imponerende hovedhus med portnerbolig. Den ærverdige Generalgården ble opprinnelig bygget som "brigadechefsbolig" i forbindelse med overføringen av hærens andre brigade til Elverum Leir. Hovedbygningen var ment å fungere som bolig for brigadechefen, samtidig som den skulle huse kontorer for generalen og hans stab, samt bolig for divisjonssjefen.

Byggingen av Generalgården startet i juni 1916 og ble fullført nøyaktig ett år senere. Arkitekt for prosjektet var Vilhelm Norsted, og hageplanen ble utformet av slottsgartner Nickelsen. Disse historiske opplysningene er hentet fra Teknisk Ukeblad, utgave 29.9.1916.

Sentral beliggenhet i søndre del av sentrum i Elverum. En stor solrik hjørnetomt mot Storgata og Fjeldmoravegen. Nabolaget er en blanding av boligbebyggelse med eneboliger, næring og offentlig bebyggelse, bl.a. Elverum videregående skole og Elverum kirke og Prestegårdsjordet med mye (foreløpig) ubebygd areal. Elverum er handelssentrum for regionen og har et variert og rikt handelsliv. Elverum er et knutepunkt for transport med veg og jernbane, med gode forbindelser på begge retningsakser.

Hovedboligen har følgende romfordeling:
Kjeller: Trappegang syd, midtgang, forrom teknisk, verktøyrom teknisk, teknisk rom, hvelv, skyllerom, trappegang nord og 10 boder.
1.etg.: Vindfang syd, garderobe, trapperom syd, bi-kjøkken, gang syd, toalettrom herrer, toalettrom damer, møterom 1, 3 stuer, midtgang, hvelv, 2 soverom, gang nord, vindfang nord, kontor og trapperom nord.
2.etg.: Trapperom syd, 2 stuer, storstue, midtgang, forrom herrer, toalettrom herrer, forrom damer, toalettrom damer, kjøkken, 2 soverom, bad, trapperom nord og bod.
Loft: Kaldtloft og ventilasjonsrom.

Boligen har tidligere vært eid av Elverum kommune og av Forsvaret. Omregistrert i 2024 til bolig, ref. Matrikkelopplysninger.
Eiendommen er omfattet av nasjonale bevaringshensyn (jf. makeskifteavtale fra 1991, hvor det står omtalt  at Riksantikvaren vurderer at eiendommen har nasjonal verneverdi og at bygningsmessige endringer skal skje i samråd med vernemyndighetene.)

Hovedbygget er omregistrert og brukt som privat bolig de siste årene. Eier drifter noe utleie til arrangementer og møter. Har du drømmer om bolig og virksomhet ? Her er det plass og kapasitet til det meste. Ingen drømmer er for store. Kommunen ønsker at eiendommen er åpen for allmennheten så langt det er mulig.

Portenerboligen er utleid.

Portnerboligen (75 kvm) er en utleiebolig i en etasje + kjeller med følgende romfordeling:
Kjeller: Lite lagerrom med lav takhøyde med adkomst via kjeller-lem i entrégulvet.
1.etg.: Entré, bad, 2 soverom, kjøkken og stue.

Inntekter:
Utleie portnerbolig kr. 11 000,- pr mnd.
Lagerrom kr. 22 000,- pr. år.
I tillegg har eier leid ut en eller flere av stuene som selskapslokaler og til møtevirkomhet.

Parkering
Parkering på tomt, gruset oppstillingsplass.

Beliggenhet
Sentralt beliggende eiendom i søndre del av Leiret (sentrum i Elverum), med stor solrik hjørnetomt mot Storgata og Fjeldmoravegen. Nabolaget er en blanding av boligbebyggelse med eneboliger, næring og offentlig bebyggelse (Elverum videregående skole og Elverum kirke) og Prestegårdsjordet med mye (foreløpig) ubebygd areal. Elverum er handelssentrum for regionen og har et variert og rikt handelsliv. Elverum er et knutepunkt for transport med veg og jernbane, med gode forbindelser på begge retningsakser.

Bebyggelse
Blanding av boligbebyggelse med eneboliger, næring og offentlig bebyggelse.

Tomt
Eiet tomt, 7118 kvm
Adkomst til eiendommen fra Fjeldmoravegen. Tomten er parkmessig opparbeidet med plen og beplantninger. Forstøtningsmur i hagen mot vest. Eiendommen er dels inngjerdet med nettinggjerde. Innkjøring med portstålper, parkering på gruset areal. Tomten er forholdsvis flat, men skråner noe mot sør. Solrik tomt med noe utsikt.

Adkomst
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Byggemåte
Hovedbolig i to etasjer med loft og full kjeller, oppført i 1917. Opprinnelig byggegrunn med breelvavsetning. Antatt fundamentert med støpte såler til fast byggegrunn. Grunnmur med kjeller av sparesteinsmur, støpt betonggulv. Yttervegger av trekonstruksjoner, utvendig kledd med stående trepanel. Det er uvisst om det er reisverksvegger (stående tømmer) eller bindingsverksvegger. Valmet trekonstrusjon med to mønte takutstikk med taksperrer, bordtak og tekking av betongtakstein. Renner og nedløpsrør av plastbelagt/lakkert metall. Teglsteinspipe. Vinduer i tre med 2-lags isolerglass og enkle glass med varevinduer. Faste utvendige sprosser. Ytterdører i malt tre med glass. Tofløyede terrassedører med 2-lags isolerglass med utvendige faste sprosser.

Utleiebolig i en etasje med et kjellerrom, oppført i 1917. Opprinnelig byggegrunn med breelvavsetning. Antatt fundamentert med støpte såler til fast byggegrunn. Grunnmur med kjeller av sparesteinsmur, støpt betonggulv. Yttervegger av trekonstruksjoner, utvendig kledd med stående trepanel. Det er uvisst om det er reisverksvegger (stående tømmer) eller bindingsverksvegger. Valmet trekonstrusjon med taksperrer, bordtak og tekking av betongtakstein. Renner og nedløpsrør av plastbelagt/lakkert metall. Teglsteinspipe. Enkle glass med varevinduer og dels koblede vinduer med innvendige 2-lags isolerglass. Utvendige faste sprosser og skodder. Ytterdøre i malt tre. Konstruksjon isolert med flis. Kvalitet og tykkelse kan bare avdekkes ved bygningsmessige inngrep, noe som ikke ble utført på befaringsdagen

Bruksareal
Bruksareal: 1129 kvm

Standard
Oppsummering av tilstand:
Boligen fremstår som normalt godt vedlikeholdt alder tatt i betraktning. Det gjøres på generelt grunnlag oppmerksomt på at boligens alder tilsier at det ved ombygning/ modernisering kan fremkomme feil og mangler. Det er viktig å påpeke at bygningen anses å være oppført i henhold til de forskrifter som gjaldt da dette huset ble bygget, og det må derfor påregnes et avvik i forhold til dagens standard. Det anbefales en grundig gjennomgang av samtlige bygningsdeler og overflater. Se ellers rapportens tilstandsdel for mer informasjon.

Samlet vurdering:
TG0: 0 punkter.
TG1: 8 punkter.
TG2: 31 punkter.
TG3: 21 punkter.
TGIU: 3 punkter.

Følgende har fått bemerkelsen TG3:
Drenering: Hovedbolig - se side nr. 4 i tilstandsrapporten.
Drenering: Utleiebolig - se side nr. 4 i tilstandsrapporten.
Krypkjeller: Utleiebolig - se side nr. 5 i tilstandsrapporten.
Balkong, terrasse, platting: Hovedbolig 1. etasje - se side nr. 5 i tilstandsrapporten.
Balkong, terrasse, platting: Hovedbolig 2. etasje - se side nr. 5 i tilstandsrapporten.
Vinduer og dører: Hovedbolig - se side nr. 6 i tilstandsrapporten.
Vinduer og dører: Utleiebolig - se side nr. 6 i tilstandsrapporten.
Yttervegger: Hovedbolig - se side nr. 7 i tilstandsrapporten.
Yttervegger: Utleiebolig - se side nr. 7 i tilstandsrapporten.
Renner og nedløp: Hovedbolig - se side nr. 8 i tilstandsrapporten.
Renner og nedløp: Utleiebolig - se side nr. 8 i tilstandsrapporten.
Utstyr på tak: Hovedbolig - se side nr. 8 i tilstandsrapporten.
Utstyr på tak: Utleiebolig - se side nr. 8 i tilstandsrapporten.
Etasjeskille og gulv på grunn: Utleiebolig - se side nr. 9 i tilstandsrapporten.
Avløpsrør: Hovedbolig - se side nr. 9 i tilstandsrapporten.
Varmesentral: Hovedbolig - se side nr. 9 i tilstandsrapporten.
Våtrom: Hovedbolig - se side nr. 10 i tilstandsrapporten.
Våtrom: Utleiebolig - se side nr. 10 og 11 i tilstandsrapporten.

Følgende har fått bemerkelsen TG2:
Grunnmur og fundament: Hovedbolig.
Grunnmur og fundament: Utleiebolig. Rom under terreng: Hovedbolig.
Rom under terreng: Utleiebolig.
Balkong, terrasse, platting: Utleiebolig.
Takkonstruksjon: Hovedbolig.
Takkonstruksjon: Utleiebolig.
Taktekking: Utleiebolig.
Etasjeskille og gulv på grunn: Hovedbolig.
Ildsted/Skorstein: Hovedbolig.
Ildsted/Skorstein: Utleiebolig.
Kjøkken: Hovedbolig.
Kjøkken: Hovedbolig bi-kjøkken.
Kjøkken: Utleiebolig.
Toalettrom: Herrer 1. etasje.
Toalettrom: Damer 1. etasje.
Toalettrom: Herrer 2. etasje.
Toalettrom: Damer 2. etasje.
Trapp: Hovedbolig nord.
Trapp: Hovedbolig syd.
Vannledninger: Hovedbolig.
Vannledninger: Utleiebolig.
Elektrisk: Hovedbolig.
Elektrisk: Utleiebolig.
Vannbåren varme: Hovedbolig.
Varmtvannsbereder: Hovedbolig.
Varmtvannsbereder: Utleiebolig.
Ventilasjon: Hovedbolig Naturlig ventilasjon kjeller og 1. etasje.
Ventilasjon: Hovedbolig Balansert ventilasjon for 2. etasje.
Våtrom: Hovedbolig.
Våtrom: Utleiebolig.
Loft (konstruksjonsoppbygging): Utleiebolig.
Taktekking: Hovedbolig.
Våtrom: Hovedbolig.

Lovlighet: Hovedbolig:
- Det er skader på brannslukkingsutstyr, røykvarsler, eller apparat er eldre enn 10 år.
- Det er registrert utstyr eldre enn 10 år.

Lovlighet: Utleiebolig:
- Det er ikke etablert brannslukkingsutstyr og/eller røykvarsler i boligen iht. forskrift.
- Det mangler røykvarsler.
- Det er skader på brannslukkeapparat eller apparat er eldre enn 10 år.
- Brannslukkingsapparat er over 10 år.

Eksempler på overflater:
Gulv: Støpt gulv i kjeller, noe med malt betong. Forøvrig isolerte trebjelkelag, sannsynligvis isolert med sagflis. Overflater av teppe, laminat, belegg, fliser, parkett og malt tre (Generelle helningsavvik).
Vegg: Kjellervegger med overflater av malt puss. Forøvrig vegger med overflater av tapet, malt panel, fliser, malt strie og malte plater.
Tak: Himling i kjeller av malt panel og malt puss. Forøvrig himling av malt panel, malte plater, malte bjelkeåser/malte plater, takessplater, malt glassfiberstrie og noe med malt gips-stukkatur.

Overflater med varierende vedlikehold og i varierende tilstand. Oppgradering, vedlikehold, påkostninger samt lokale utbedringer må påregnes grunnet alder og slitasje.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Etter at bygningsmassen ble oppført har det blitt innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven. Ferdigattest utstedes ikke for bygg/endringer/tiltak som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Eiendommen er tilknyttet fjernvarme, vannbåren varme tilknyttet radiatoranlegg. Gammel oljefyr med nedgravd GUP (glassfiberarmert polyester) oljetank fra 2004 er ikke i tillat å bruke, men kan eventuelt konverteres til bio-anlegg. Oljefyren ble tømt av kommunen da eier kjøpte huset, men ble ikke fjernet.

Kommunen kan gi pålegg om at det oljefyrte oppvarmingssystemet må fjernes, også oljetanken. Tanker som tas ut av bruk, skal tømmes, graves opp og destrueres. Enøk-etaten kan gi tilskudd til å fjerne fyrkjele og tilhørende oljetank, se for øvrig nettstedet www.oljefri.no for miljøvennlige alternativer til oljefyren. Kjøper av denne eiendommen gjøres oppmerksom på at han som fremtidig eier av bygget er ansvarlig for eksisterende oljetank og må innrette seg etter gjeldende regler samt det kommende forbudet. Ta kontakt med kommunen dersom du ønsker ytterligere opplysninger.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Kr. 36 754,66 pr. år Prognose kommunale gebyrer fakturert på eiendommen inneværende år (2024).
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt på boliger/fritidsboliger/eiendommer i Elverum kommune. Elverum kommunestyre har den 14.12.2023 vedtatt følgende skattesatser for 2024: 4 ‰ for bolig- og fritidseiendommer. 6,35 ‰ for næringseiendommer. Reduksjonsfaktorer i henhold til eiendomsskatteloven og dom i lagmannsretten: 40,5 % fratrekk for bolig- og fritidseiendommer. 15 % fratrekk for andre eiendommer. Se https://www.elverum.kommune.no/plan-bygg-eiendom/eiendomsskatt for ytterligere informasjon. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Faste løpende kostnader
Selger opplyser om følgende kostnader:
I 2023 betalte de kr. 122.000,- for fjernvarme.
Strømforbruk i 2023 var på 44 182 kWh, derav ca en tredjedel som betales av leietaker i Portnerboligen. Forbruket i hovedbygningen er da ca. 29 455 kWh i 2023.
Selger bruker trådløst bredbånd via One Call som koster oss ca 7000,- per år.
Oljefyren er tømt, men ikke konvertert til bio. Boligen er tilknyttet fjernvarme.
Forsikring i Gjensidige koster kr 27 960,- pr år.
Snømåking koster ca. 4500,- per år.

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. ,- Som sekundærbolig Kr. ,-

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Frisk tilluft blir tilført gjennom veggventiler og/eller gjennom aktiv lufting med vinduer/dører.

Balansert ventilasjon med roterende varmegjenvinning og vannbåren varmebatteri. Ventilasjonsaggregat plassert i eget rom på kaldtloft, ventilasjonsanlegg ventilerer store deler av 2. etasje. Ventilasjonsanlegget er ikke i drift, og har heller ikke vært i drift av nåværende eier.

Diverse
SEFRAK er et landsdekkende register over eldre bygninger og andre kulturminner. Bygninger som er SEFRAK- registrerte er ikke tillagt spesielle restriksjoner. Registeringen fungerer mer som et varsko om at det bør gjøres en lokal vurdering av verneverdien før en eventuelt gir tillatelse til å rive, flytte eller endre bygningen. For bygninger som er eldre enn 1850, er det lovfestet jmf. Kulturminneloven §25 at en slik vurdering må gjøres før bygge- eller rivningssøknad blir godkjent. Det er likevel mulig for kommune å gi tillatelse til rivning selv om kulturminnemyndighetene (fylkeskommunen) tilrår at bygget bør vernes. I slike tilfeller må det også innhentes uttale fra Kultursjefen.

I tillegg ble det gitt en henstilling fra Riksantikvaren i 1991 om å sikre eiendommens verneverdier, ved framtidig kontakt med kulturminnemyndighetene.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

1991/6184-1/15  Fredningsvedtak  
26.11.1991

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst fra offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.

Regulering
Uttalelse fra Elverum kommune vedrørende dagens bruk av Generalgården:

Bakgrunn:
Midlertidig dispensasjon fra Byplanen (kommunedelplan for Elverum byområde) for at 2. etg kan benyttes  til bolig ble gitt den 12.03.2021. Den midlertidige dispensasjonen ble gitt med varighet til 01.01.2023. I  brevet ved vurdering av dispensasjonen står det:
Tiltakshaver har vært i flere møter med kommunen. Sammen med vår enhet for arealplan er det avtalt at  eiendommen skal reguleres. Kommunen har også vært positiv til at det kan gis midlertidig dispensasjon til  at 2.etg kan brukes til bolig mens tiltakshaver driver vedlikehold av bygningsmassen. Det er ikke tillatt å  endre fasader. 2.etg inneholder allerede de nødvendige funksjoner til at den kan benyttes til bolig. (Kjøkken,  bad, stue mm).

Oppsummering fra dialogen i møtet:
Elverum kommune ønsker at eiendommen reguleres for å få på plass rammer og føringer for framtidig bruk  av eiendommen med bygninger og uteområder.
Eiendommen er i dag uregulert og det er kommunedelplan for byområdet som gir føringer for arealbruken.
Eiendommen er disponert til «offentlig eller privat tjenesteyting» jf. bestemmelsene § 2.7 og med hensynssone bevaring kulturmiljø § 8.5. (Kommunedelplan: https://www.arealplaner.no/elverum3420/arealplaner/471 )
Eiendommen er omfattet av nasjonale bevaringshensyn (jf. makeskifteavtale fra 1991, hvor det står omtalt  at Riksantikvaren vurderer at eiendommen har nasjonal verneverdi og at bygningsmessige endringer skal skje i samråd med vernemyndighetene.)

(se vedlegg "Vurdering av dagens bruk av Generalgården" for et utsnitt av kommunedelplan)

Tiltakshaver/eierne informerte om at de ønsker å ta vare på eiendommen slik den framstår i dag. De er innforstått med det nasjonale bevaringshensynet som eiendommen er omfattet av. De vil tilbakeføre eiendommen både bygg og hageanlegg, og ønsker å benytte dette til en aktivitet som er tilpasset anlegget, samtidig som de selv kan bo på eiendommen.

Ny vurdering etter møtet:
Vi har etter mottatt informasjon fra eierne i møte den 20.01.2023 vurdert dagens bruk jf. bestemmelsene i Byplan 2030. Vi har vurdert at dagens bruk er i samsvar pkt. 2.7 offentlig eller privat tjenesteyting. Dagens bruk er utleie for selskaper og utleiearrangement og et bygg som fremstår som et museum da det nå har blitt godt bevart. Eierne har flyttet inn i 2.etg i bygget som også dermed vil være bolig i «begrenset omfang». Dette vurderes å være jf. pkt 2.7 i Byplan 2030. 2.etg i bygget har også opprinnelig vært bolig og vi kan ikke se i vårt arkiv at det har vært søkt bruksendret til noe annet.

Konklusjon:
Vi har vurdert at dagens bruk er innenfor byplanens bestemmelse så lenge det er bolig i begrenset omfang, samt at eiendommen er åpen for allmennheten så langt det er mulig.

Eiendommen er omfattet av nasjonale bevaringshensyn jf. makeskifteavtale fra 1991. Her står omtalt at Riksantikvaren vurderer at eiendommen har nasjonal verneverdi og at bygningsmessige endringer skal skje i samråd med vernemyndighetene.)

Byplan pkt 8.5 sier også at alle søknadspliktige tiltak skal forelegges regional kulturminneforvaltning til uttalelse før det fattes vedtak.

En eventuell oppdeling til leiligheter samt annen bruk som strider mot bestemmelsene i Byplan 2030 vil
medføre krav til regulering.
Kommuneplaner under arbeid
Besøk kommunens hjemmeside for mer informasjon.
Id 2023001
Navn Kommuneplanens arealdel 2023 - 2035
Status Planlegging igangsatt
Plantype Kommuneplanens arealdel

Kommunedelplaner
Besøk kommunens hjemmeside for mer informasjon.
Id 2018006
Navn Kommunedelplan for Elverum byområde
Plantype Kommunedelplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 28.08.2019
Bestemmelser - https://www.arealplaner.no/3420/dokumenter/1337/Bestemmelser%20byomr%c3%a5det%20vedtatt%2028.08.2019.pdf
Delarealer Delareal 7 111 kvm
KPAngittHensyn Bevaring kulturmiljø
KPHensynsonenavnH570_33
Delareal 7 111 kvm
Arealbruk Offentlig eller privat tjenesteyting,Nåværende
Områdenavno_
Delareal 8 kvm
ArealbrukBoligbebyggelse,Nåværende

Reguleringsplaner
Besøk kommunens hjemmeside for mer informasjon.
Id 31
Navn Prestegårdsjordet
Plantype Eldre reguleringsplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 04.06.1971
Bestemmelser - https://www.arealplaner.no/3420/dokumenter/1006/Best000031.pdf
- https://www.arealplaner.no/3420/dokumenter/1621/Bestemmelser%20byomr%c3%a5det%20vedtatt%2028.08.2019.pdf

Odel og konsesjon
På grunna av eiendommens størrelse kreves det egenerklæring om konsesjonsfrihet. Dvs. at kjøper må erklære på eget fastsatt skjema at eiendommen ikke er konsesjonspliktig, eller at bruken av eiendommen ikke vil utløse konsesjon. Det er en forutsetning for avtalen at egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet fylles ut av kjøper, og at denne godkjennes av kommunen før overtakelse av eiendommen finner sted. Det vil ikke kunne foretas oppgjør før egenerklæringsskjema foreligger i signert og godkjent stand.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 15 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 375 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 15 000 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 376 200,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 15 376 200,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 15 393 750,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Grunnpakke enebolig (Kr.7 900)
Foto (Kr.9 225)
Markedspakke (Kr.22 900)
Oppgjør (Kr.7 500)
Visningshonorar/overtagelse pr. stk 2900, selger gjennomfører mye selv (Kr.2 900)
Provisjon (forutsatt salgssum: 15 000 000,-) (Kr.90 000)
Tilrettelegging (Kr.15 900)
Totalt kr. (Kr.156 325)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
36-24-0314

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges «som den er». Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Sandvika Eiendomsmegling AS.
EIE Sandvika
Org. nr: 997288998
Kinoveien 9 A
1337 Sandvika
Tlf: 67 55 08 00

Ansvarlig megler
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig Kjetil Borgersrud

Saksbehandlere
Kjetil Borgersrud
EIE Sandvika
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig
Mob: 91 79 65 30 / E-post: kbo@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Fjeldmoravegen 1
For mer om objektet
Fjeldmoravegen 1

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: