Bilde 1 av Nygårdsveien 62Bilde 2 av Nygårdsveien 62
Digital salgsoppgave
Nygårdsveien 62

1911 Flateby • Enebakk kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Flott 3-roms - Betydelig oppusset de senere årene - Stor og solrik uteplass på ca. 40 kvm - Fast parkering - Ildsted
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
15
Antall soverom
2 soverom
Etasje
1
Internt bruksareal (BRA-i)
59 m²
Bruksareal (BRA)
63 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
4 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
40 m²
Fellesutgifter
kr 1 000 / Mnd
Kommunale avgifter
kr 1 123 / Mnd
Prisantydning
kr 3 250 000
Omkostninger
kr 87 950
Totalpris
kr 3 337 950
Byggeår
2004
Tomt
Eiet tomt 2396 m²
Oppdragsnummer
127240006
card-default

Lasse Saltkjel

Eiendomsmegler | Fagansvarlig
Les om Lasse
Prisantydningkr 3 250 000,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 9 250,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgiftkr 77 500,-
  
Totalpris kr 3 337 950
Eiendom
Nygårdsveien 62, 1911 Flateby

Matrikkel
Gnr. 7 Bnr. 39 Snr. 15 i Enebakk kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Areal
BRA (bruksareal totalt): 63 kvm, BRA-i (bruksareal internt): 59 kvm , BRA-e (bruksareal eksternt): 4 kvm, TBA (terrasse- og balkongarealer): 40 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 15. februar 2024. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
2004

Tomt
Sameiet har en felles eiet tomt på 2 396 kvm

Tilstandsrapport
Takstmann: Stian Christensen Takstdato: 15.02.24

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 0,-
Andel fellesformue kr. 0,-

Prisantydning og omkostninger
kr 3 250 000,- (Prisantydning) Omkostninger: kr 200,- (Pantattest kjøper) kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte) kr 77 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- kr 78 700,- (Omkostninger totalt ved prisantydning) -------------------------------------------------------- kr 3 328 700,- (Totalpris inkl omkostninger) Valgfrie omkostninger: kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- kr 3 337 950,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnader
Kr. 1 000,- per måned. I felleskostnadene er brøyting og vedlikehold av bygningsmassen inkludert.

Kommunale avgifter
De kommunale avgiftene for 2024 beløper seg til kr. 13 471,-, og fordeler seg til hhv. avløpsgebyr 50-100 kvm (8 459,-), renovasjon 660l delt på 5-6 abonnenter (4 608,-), samt feiing og branntilsyn (404,-).

Vannleveranse fra Flateby Vannverk faktureres seksjonseier direkte to ganger årlig iht. gjeldende satser og kommer i tillegg til de kommunale avgiftene. Årsgebyret for vanntilførselen er for 2023 på kr. 3 969,-. I tillegg kommer forbruk iht. vannmåler på kr. 15,50,- per m3 opp til 200 m3 og kr. 22,25,- per m3 over 200 m3.

Se Flateby Vannverk sin hjemmeside og til enhver tid gjeldende prisliste på: www.flatebyvannverk.no

Eier
Joakim Lyrstad

Parkering
Det følger en fast biloppstillingsplass rett utenfor leiligheten. Ellers øvrig parkering på sameiets tomt og området ellers.

Bebyggelse
Området består av konsentrert og frittliggende småhus- og villabebyggelse.

Beliggenhet
Eiendommen ligger i et etablert og attraktivt boligområde på Flateby i Enebakk kommune. Nærområdet har skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og nydelige rekreasjonsområder. Det er kort vei til Øyeren med gode bade- og fiskemuligheter, og om sommeren kan du dra på båttur med M/S Øyeren.

Samfunnshuset er stedets sosiale samlingspunkt med et stort spekter av klubber og aktiviteter. Flatebyhallen ligger i gangavstand, og det samme gjør Streifinn idrettsanlegg med ballbinge, grusbane og skatepark. Det er også kort vei til Vidotta kunstgressbane, Atletico treningssenter og Melgård Hestesenter.

Myrdammen et flott friluftsområde, opparbeidet med turveier, toaletter, badebrygge, stupebrett og badevann. Fra parkeringsplassen på Myrdammen er det kort vei til fine turstier om sommeren og preparerte skiløyper om vinteren. Det er enkel adkomst til Østmarka som kan benyttes gjennom hele året.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres på Coop Extra eller på Flatebysenteret. Flatebysenteret har Sparbutikk, blomster, velvære, frisør og restaurant. Lillestrøm, Strømmen og Oslo ligger også godt innen rekkevidde med et rikt utvalg av servicetilbud.

Skole/barnehage
Fra eiendommen er det kort gangavstand til Hauglia barneskole (1.-7. trinn). For elever i ungdomstrinnene er det skolebussordning til Kirkebygden barne- og ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Offentlig kommunikasjon
Området byr på offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass ligger i Ødegårds vei som ligger ca. 5 minutters gange fra boligen. Med bil tar det ca. 16 min til Enebakk, 24 min til Lillestrøm, 26 min til Strømmen, 42 min til Oslo S og 49 min til Oslo Lufthavn.

Byggemåte
Boligbygg over to etasjer. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur vurdert til å være termomur. Etasjeskillere og bærende vegger av trekonstruksjoner. Yttervegger av tre kledd med liggende panel. Saltak i trekonstruksjoner tekket med takstein. Renner og nedløp av metall. Dører og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra byggeår og ett vindu på soverom 1 med glass fra 2021. Oppvarmet med elektrisitet og vedfyring.

Utdrag fra tilstandsrapport
Tilstandsgrader, forkortet til TG, beskriver på en enkel og visuell måte en tilstand eller en risiko opp mot referansenivå. I tillegg til graderingen med tall, benyttes trafikklysets prinsipp med fargene grønt, gult og rødt. TG0 og TG1 er valgt slått sammen. Tiltak vurderes som ikke nødvendig. Alle TG2 og TG3 kommenteres med årsak og konsekvens. TGIU kommenteres også.

Følgende er gitt TG2 i tilstandsrapporten:

Våtrom - Bad - TG2
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Tettedetaljer ved rørgjennomføring tilknyttet vannrør ved bereder er usikker. Fare for fukt i konstruksjon. Tettedetaljer bør fornyes. Slukmansjett er ikke tilstrekkelig smørt med membran og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer. Fornying av slukmansjett og tettesjikt bør påregnes.
- Fallforhold (gulv): Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det ble målt på tilfeldig sted og målingen viste et fallforhold på 10 mm. Fallet er mindre enn 1:50 i en avstand på 80 cm. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 15 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende mht lekkasjesikkerhet.

Kjøkken - TG2
- Vannrør: Vannrørene er ikke plugget mot varerør. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør system forårsake følgeskader. Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner.

Elektrisk anlegg - TG2
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Med bakgrunn i at det er mer enn fem år siden det har vært utført el-kontroll av boligen er det gjennomført en forenklet vurdering av det elektriske anlegget, uten at det er registrert avvik. Det legges vekt på at undersøkelsene ikke er utført av en elfagkyndig kontrollør/eltakstmann. På generelt grunnlag anbefales utvidet el-kontroll av kvalifisert elfagkyndig kontrollør/eltakstmann. Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget.

Yttertak - TG2
- Tekking (undertak, lekter og yttertekking): Det ble ikke ble observert tegn på lekkasjer eller skader, anbefales oppfølging med jevnlig ettersyn slik at vedlikeholds- og eventuelle utbedringstiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er satt for å belyse skaderisikoen som følge av alder.
- Inspeksjonsmulighet: Taket er ikke inspisert grunnet is og snø.

Drenering - TG2
- Alder: Dreneringens funksjon er å forhindre fuktinnsig og fuktskader i underetasjen. Dreneringen er nedgravd og skjult. Tilstanden må derfor vurderes ut fra alder. Estimert teknisk levetid for drenssystem ligger mellom 20 - 60 år. Det ble ikke observert tegn på fuktinnsig eller fuktskader. TG2 er valgt for å belyse at dreneringen har nådd en alder der funksjonssvikt ikke kan utelukkes. Det anbefales derfor oppfølging med jevnlig ettersyn slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.

Forstøtningsmurer - TG2
- Forstøtningsmurer: Det mangler rekkverk. Tiltak anbefales.

Selgers egenerklæring
Interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring som ligger vedlagt salgsoppgaven. Følgende er bemerket i egenerklæringen:

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Hvis nei, gå til punkt 3.
Ja, kun av ufaglært / egeninnsats
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Det er lagt flis over eksisterende flis på gulv og mikrosement på eksisterende flis på vegg. I denne forbindelse ble det lagt ny 2-komponent diffusjonsåpen smøremembran på gulv og vegger i dusjssone. Dette ble gjort på egeninnsats i desember 2021. Bilder finnes.

2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Ja
Kommentar: Bilder i boligmappe.

4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Ja, kun faglært
Firmanavn: Rørleggerfirma Kjelgaard AS
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Monterte vannmåler sommer 2022.

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Hvis nei, gå til punkt 14.
Ja, kun faglært
Firmanavn: Sørum Elektriske AS
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Byttet strømmåler i 2020 av strømselskapet forrige eier hadde. Varmefolie på gulv, byttet stikkontakter og termostater desember 2021, utført av Sørum Elektriske As.

13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
Ja
Kommentar: Ligger i boligmappe.

14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja
Kommentar: Det elektriske ble sjekket både da strømmåler ble byttet og da det ble lagt varmefolie.

Areal
BRA (bruksareal totalt): 63 kvm, BRA-i (bruksareal internt): 59 kvm , BRA-e (bruksareal eksternt): 4 kvm, TBA (terrasse- og balkongarealer): 40 kvm

Planløsning:
1. etasje: Gang/entré, to soverom, stue, kjøkken, bad og innvendig bod

Arealangivelsen er hentet fra vedlagt boligsalgsrapport utført 15. februar 2024. Megler har ikke kontrollmålt boligen.

Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Standard
For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.


Oppvarming
Leiligheten varmes opp med gulvvarme i alle rom (varmekabler der det er flis eller mikrosement og varmefolie der det er annet gulv) eller med vedfyring.

Energimerking
Alle eiendommer som selges eller leies ut skal ha energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal mindre enn 50 kvm. Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og er selv ansvarlig for at opplysningene er riktig. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket eiendommen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått.

Det er foretatt energimerking av boligen, hvor oppvarmingskarakter RØD og energikarakter E ble oppnådd.

Kommunale avgifter
De kommunale avgiftene for 2024 beløper seg til kr. 13 471,-, og fordeler seg til hhv. avløpsgebyr 50-100 kvm (8 459,-), renovasjon 660l delt på 5-6 abonnenter (4 608,-), samt feiing og branntilsyn (404,-).

Vannleveranse fra Flateby Vannverk faktureres seksjonseier direkte to ganger årlig iht. gjeldende satser og kommer i tillegg til de kommunale avgiftene. Årsgebyret for vanntilførselen er for 2023 på kr. 3 969,-. I tillegg kommer forbruk iht. vannmåler på kr. 15,50,- per m3 opp til 200 m3 og kr. 22,25,- per m3 over 200 m3.

Se Flateby Vannverk sin hjemmeside og til enhver tid gjeldende prisliste på: www.flatebyvannverk.no

Eiendomsskatt
Det er ingen eiendomsskatt for private husholdninger i Enebakk kommune på nåværende tidspunkt.

Faste løpende kostnader
Foruten eventuelle lån, kommunale avgifter, vanngebyrer og felleskostnader, vil innboforsikring, tv/internett, medieabonnementer etc. være faste løpende kostnader.

Forsikring med polisenummer
Eiendommen er fullverdiforsikret av sameiet. Seksjonseier må selv tegne egen innboforsikring og eventuelle andre særforsikringer.

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022:
Som primærbolig kr. 675 478,-
Som sekundærbolig kr. 2 566 816,-

Forretningsfører
Forretningsførsel utføres i privat regi.

Styregodkjenning
Det kreves ingen styregodkjenning ved kjøp av denne seksjonen.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Normalt dyrehold er tillatt.

Diverse
Følgende medfølger ikke:
- Innredning i skyvedørsgarderobe på hovedsoverom
- Garderobeskap i gang
- Vegghengt hylle til venstre i stue/gang

Annet
Selger opplyser at det i snitt brukes ca. 800 kWt med strøm i måneden. Selger bruker mobilt bredbånd som beløper seg til kr. 649,- per måned.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse. Følgende servitutter er tinglyst på eiendommens grunnboksblad:

HEFTELSER
1987/2196-2/6  Bestemmelse om veg  
Tinglyst 23.02.1987 
rettighetshaver:Knr:3220 Gnr:7 Bnr:179  
Overført fra: 3220-7/39
Gjelder denne registerenheten med flere
Kommentar: Bestemmelser knyttet til vei og adkomst til feltet

GRUNNDATA
2020/613113-1/200  Omnummerering ved kommuneendring  
Tinglyst 01.01.2020 00:00 
Kommentar: Endring som følge av kommunesammenslåing

2024/115295-1/200  Omnummerering ved kommuneendring  
Tinglyst 01.01.2024 00:00 
Kommentar: Endring som følge av kommunesammenslåing

2003/16871-1/6  Seksjonering  
Tinglyst 08.12.2003 
opprettet seksjoner:
snr: 15
formål: Bolig
sameiebrøk: 1/16
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Kommentar: Ingen

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet privat vann- og avløp gjennom Flateby Vannverk. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Det er privat vei til offentlig vei.

Regulering
Området er regulert til konsentrert småhusbebyggelse jf. reguleringsplan "gnr/bnr 6/17 og 7/39 m.fl. Nygård".

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 3 250 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 77 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 78 700,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 328 700,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 337 950,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.3 512)
Provisjon (Kr.35 000)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.19 961)
Oppgjør (Kr.5 500)
Innhenting av offentlige opplysninger Enebakk kommune (Kr.5 850)
Markedspakke (uten fotograf) (Kr.12 900)
Tilrettelegging (Kr.19 900)
Grunnpakke eierseksjon (Kr.1 849)
Totalt kr. (Kr.104 472)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
127-24-0006

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
EIE Nybygg Romerike AS
EIE nybygg Romerike
Org. nr: 929508610
Snøkrystallen 9
1470 Lørenskog
Tlf:

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler | Fagansvarlig Lasse Saltkjel

Saksbehandlere
Lasse Saltkjel
EIE nybygg Romerike
Eiendomsmegler | Fagansvarlig
Mob: 47 30 08 69 / E-post: lsa@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Nygårdsveien 62
For mer om objektet
Nygårdsveien 62

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: