Bilde 1 av Rosenlund 2ABilde 2 av Rosenlund 2A
Digital salgsoppgave
Rosenlund 2A

1617 Fredrikstad • Fredrikstad kommune

Prisantydning

kr 3 100 000

Fellesgjeld: kr 25 363Omkostninger: kr 14 260Totalpris: kr 3 139 623
Pen og lys 3-roms endeleilighet i sentrale og rolige omgivelser - For deg som er 50 +
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned salgsoppgaveVis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
2 soverom
Etasje
1
Primærrom (P-ROM)
63 m²
Bruksareal (BRA)
66 m²
Fellesutgifter
kr 3 743 / Mnd
Prisantydning
kr 3 100 000
Omkostninger
kr 14 260
Fellesgjeld
kr 25 363
Totalpris
kr 3 139 623
Fellesformue
kr 19 124
Byggeår
2005
Tomt
Fellestomt 5295 m²
Oppdragsnummer
56230067
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 3 100 000,-
Fellesgjeldkr 25 363,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 480,-
Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPERkr 6 250,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 6 850,-
  
Totalpris kr 3 139 623
Eiendom
Rosenlund 2A, 1617 Fredrikstad, Etasje: 1

Matrikkel
Andelsnr. 1 Orgnr. 986963286 i Fredrikstad kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 63 kvm, Bruksareal: 66 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
2005

Tomt
Fellestomt 5295 kvm

Tomten er felles for borettslaget. Området er opparbeidet med gressplen, busker, div. beplantning og trær. Asfalterte parkeringsplasser og adkomstveier.

Prisantydning
3 100 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Sigurd Løvehaug Unnestad Takstdato:

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 25 363,- pr. 26.05.23
Andel fellesformue: kr. 19 124,- pr. 26.05.23

Totalpris inkl. fellesgjeld
kr 3 100 000,- (Prisantydning)
kr 25 363,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 3 125 363,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 6 250,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
kr 7 410,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 132 773,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 139 623,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 3 743,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Avdrag og renter på andel fellesgjeld, kommunale avgifter, eiendomsskatt, kabel tv, internett, felles bygningsforsikring, forretningsførsel, styrehonorar, normalt vedlikehold mv.

Sikringsordning fellesgjeld
Borettslaget har avtale med OBOS Factoring AS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS Facoring AS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
Wenche Margareth Østlies dødsbo

Beskrivelse
Rosenlund 2 A er en pen 3-roms endeleilighet beliggende i 1. etasje i en 6-mannsbolig. Leiligheten er godt tilrettelagt for å være et hjem man kan bli gammel i. Det er en svært praktisk planløsning, man har alt på ett plan.

Fra fellesområdet er det trappefri adkomst til en romslig entré/mellomgang. For oppbevaring av yttertøy er det plass for å kunne sette inn et garderobeskap dersom man ønsker det. Fra gangen er det inngang til både hovedsoverommet, soverom nr. to og baderommet. Å ha baderom i tilknytning til gangen og soverommene er svært praktisk både i hverdagen og når man har gjester på besøk. Baderommet er pent flislagt, har gulvvarme og plass for både vaskemaskin og tørketrommel.

Mellom gang og stuen kan man sette inn en dør dersom man ønsker å skape en rolig sone i leiligheten ved å skille soverommene fra stue/kjøkken. Oppholdsrommene stue og kjøkken har en delvis åpen løsning og gir leiligheten et sosialt allrom. Rommet varmes opp av en varmepumpe. Kjøkkenet er plassert i en L-formasjon noe som vil gi deg en god arbeidsflyt når måltidene skal tilberedes. Kjøkkenet har opplegg for vaskemaskin. Det er plass til et spisebord i tilknytning til kjøkkenet. Fra stuen er det utgang til en overbygd terrasse som om sommeren blir en naturlig forlengelse av oppholdsrommet. Fra terrassen kan man videre tusle ut i gresset, og ta seg en tur i det grønne fellesområdet.

Leiligheten disponerer en utvendig sportsbod. Innenfor hovedsoverommet er det en liten bod/walk in closet.

I Blomsterlia borettsalg er det kun andelseiere i boligbyggelaget, og bare fysiske personer (enkeltpersoner) over 50 år, som kan være andelseiere. Dette er med andre ord et velfungerende og rolig borettslag.

Vi ønsker velkommen til visning til en leilighet som passer utmerket for deg som ønsker å bo i et rolig bo-område som har nærhet til både marka og sentrum.

Parkering
Biloppstillingsplass på fellesparkering.

Beliggenhet
Leiligheten ligger i et etablert boligområde på Lisleby som anses å være rolig og barnevennlig med kort vei til barnehage og skoler. Dagligvare på Snippen (Lisleby sentrum) ligger i nærområdet og det er kort vei til Wilbergjordet med post i butikk, Meny, frisørsalong, Nille og apotek m.m.

Det er sykkelavstand til både Fredrikstad sentrum og Dikeveien handelssenter. Det er ca. 4-5 km til Fredrikstad sentrum som kan by på de fleste bymessige fasiliteter som kjøpesenter, gågate med butikker, restauranter, kafeer og servicetilbud. Bryggepromenaden kan by på flere restauranter og utesteder. Høgskole og fagskolen er beliggende på Kråkerøy rett på andre siden av elva for bryggepromenaden. Fredrikstad har byferga som er gratis og frakter deg mellom Gamlebyen, Isegran, Sentrum og Gressvik.

Det er forholdsvis kort vei til Fredrikstad marka som byr på et variert turterreng sommer som vinter. Området går for å være et populært boligområde

Bebyggelse
Andelsleilighet i flermannsbolig.

Bebyggelsen i området er hovedsakelig bestående av flermanns- og eneboliger.

Tomt
Fellestomt, 5295 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Inneholder
Entré, kjøkken/stue, 2 soverom og bad/vaskerom. S-rom: Walk in closet.

Byggemåte
Andelsleilighet bygget i 2005. Bygningen antas fundamentert på betong til stedlige masser. Yttervegger oppført med isolert bindingsverk av tre, utvendig kledd med liggende kledning. Takkonstruksjon med sperrer av tre, saltak takform, tekket med takstein (ikke besiktiget). Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 63 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom: Entré, 2 soverom, bad/vaskerom og stue/kjøkken

Bruksareal
Bruksareal: 66 kvm

Boder
Leiligheten disponerer 1 utvendig bod. Ved plassering av frysebokser o.l. i utvendig bod skal det betales avgift til borettslaget for bruk av strøm.

Standard
Eiendommen ble bygget i 2005. Boligen fremstår med lyse og tidsriktige overflater.

Kjøkken: Kjøkkeninnredningen er plassert i en L-formasjon og har hvite, glatte fronter. Benkeplaten er av laminat med nedfelt vaskekum og har fliser og belysning over. Hvitevarene er frittstående og medfølger ikke i salget utenom en eldre oppvaskmaskin. Ved kokesonen er det en ventilator.

Bad: Baderommet er flislagt og ligger i tilknytning til boligens gang. Det er varme i gulvet noe som gir en behagelig start på dagen. Innredningen består av klosett, servant på nyere innredning og dusjhjørne. Det er opplegg for vaskemaskin.

Tilstandsgrad 2: Bygningsdelen har vesentlige avvik.

Vinduer og dører: Tilstandsgrad 2 settes av hensyn til at mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt. Den enkelte andelseier skal vedlikeholde slikt som vinduer. Vedlikeholdsplikten omfatter også utbedring av tilfeldig skade, herunder skade påført ved innbrudd og uvær. Borettslaget vedlikeholdsplikt omfatter også utvendig vedlikehold av vinduer. Borettslagets vedlikeholdsplikt omfatter også utskifting av vinduer, herunder nødvendig utskiftning av termoruter, og ytterdører til boligen.

Varmtvannsbereder: Det bør settes inn fast tilkoblingspunkt for EL fra varmtvannsbereder for å få bedre tilstandsgrad. Anbefaler
at dette installeres, samt waterguard e.l.

Våtrom: Totalvurdering overflater: Tilstandsgrad 2 settes av hensyn til at mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt, skadet flis og silikonfugene. Anbefaler og installere lukket dusjkabinett som ett strakstiltak.
Totalvurdering av membran, tettesjikt og sluk: Det anses ikke være noen strakstiltak nødvendig, men man bør vurdere å sette inn dusjkabinett på sikt. Man kan også forsegle fugene i dusjsonen. Tilstandsgrad 2 settes av hensyn til at mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt.

På grunn av bygningsmessige hindringer er det ikke mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest datert 14.10.2005 for nybygg 3 stk. 6-mannsboliger og 2 stk. 4-mannsboliger (seniorboliger).

Det er mottatt byggetegninger fra kommunen datert 29.01.04 . Disse samsvarer med dagens bruk av boligen.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Varmepumpe i stue/kjøkken og gulvarme på bad.

Energimerking
Energiattest med energimerke
Det foreligger ikke noe energimerking/energiattest for boligen i forbindelse med salget.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatten er inkludert i felleskostnadene.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 3 743,- pr.mnd.

Faste løpende kostnader
Øvrige kostnader som f.eks. alarm, strøm og innboforsikring kommer i tillegg.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Lånenr.: HUS601-114959778
Restgjeld: Kr. 3.447.376,-
Andel av restgjeld: Kr. 0,-
Restløpetid: 12 år og 8 mnd.
Rente: 1,83% Flytende
Går over til flytende rente fra 01.02.23, rentesats 4%.

Lånenr.: OBBK01-98207615072
Restgjeld: Kr. 653.594,-
Andel av restgjeld: Kr. 25.363,-
Restløpetid: 9 år og 2 mnd.
Rente: 4,95% Flytende

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling forutsetter at andelseier har inngått en egen avtale med borettslaget. Ved henvendelse til OBOS Eiendomsforvaltning vil andelseier få informasjon om avtalens betingelser og priser. Innbetaling kan foretas to ganger pr. år ved terminforfall, men på grunn av fastrenteavtale t.o.m. 01.02.2023 er ikke nye betingelser for nedbetaling mottatt fra Husbanken. Andelseier må ta kontakt med OBOS minimum en måned før terminforfall for opprettelse av avtale. Innbetalingen må være kreditert OBOS' klientkonto senest 10 dager før terminforfall. Dersom fristen ikke overholdes vil nedbetaling ikke kunne foretas,
og beløpet blir returnert andelseier. Minimumsbeløpet for innbetaling er kr 60 000 pr. gang. Andelseieren vil da få redusert sine kapitalutgifter (andel renter og avdrag) som kreves inn sammen med felleskostnadene.

Årsregnskap
Borettslaget har et positivt årsresultat for 2022 på kr. 344.434,-

Forsikring med polisenummer
If Skadeforsikring Polisenummer: 891770

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 829 599,- Som sekundærbolig Kr. 2 986 555,-

Borettslag
Borettslag: Blomsterlia borettslag, Orgnr: 986963286

Bare andelseiere i boligbyggelaget og bare fysiske personer (enkeltpersoner) over 50 år kan være andelseiere i borettslaget.

Borettslaget består av 26 andelsleiligheter.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2019 - 2019 Installering av 13 stk radonvifter
2019 - 2019 Nye boddører
2018 - 2019 Installering av radonbrønner
2017 - 2017 Maling av fasader

Det har blitt vedtatt på ordinær generalforsamling at styret kan iverksette anskaffelse og drift av ladestasjoner, på det tidspunkt styret finner der mest hensiktsmessig. Generalforsamlingen vedtok å utrede regelverk for lading av el-biler i 2022. Det skulle
nedsettes et utvalg for å vurdere alle sidene av temaet og de løsningene som finnes på markedet. Arbeidet med dette fortsetter videre inn i 2023. Det er en stor kostnad forbundet med slik installasjon og siden det ikke er mange elbiler på feltet enda har man valgt å ikke forhaste seg til første og beste løsning.

Det har blitt gjennomført flere befaringer på, i og rundt bygningsmassen. Det har ikke vært større utfordringer tilknyttet bygningsmassen, utover fukt ifbm. radonviftene. Situasjonen var ved årets utløp fortsatt uavklart, men løsning og forbedring anslås utført i 2023. Innmeldte enkeltstående problemer er løpende tatt hånd om.

Borettslaget har plattformheis til bruk av beboere i 2. etg.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m som ligger vedlagt i salgsoppgave. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Forretningsfører
Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det er forkjøpsrett for medlemmer og borettslaget, den utlyses etter budaksept. Dersom forkjøpsretten benyttes, løses opprinnelig kjøper fra avtalen og alle økonomiske forpliktelser overfor selger bortfaller. Vær oppmerksom på at forretningsfører har anledning til å belaste et ekstra gebyr til den som benytter forkjøpsrett. Fristen for å gjøre forkjøpsretten gjeldende er 20 dager fra borettslaget mottok melding om at andelen har skiftet eier, med opplysning om pris og andre vilkår.

Tekniske installasjoner
Naturlig ventilering via spalteventil i vindu og mekanisk avtrekk på våtrom og kjøkken.

Varmtvannsbereder på 200 liter er plassert i teknisk rom/bod/walk in closet. Årstall: 2005.

TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Andelseiere som ønsker å holde hund eller utegående katt skal på forhånd søke om styrets godkjenning av dyreholdet. Se mer informasjon og vedlegg 1 til husordensregler i Blomsterlia borettslag Hundehold og hold av utegående katt med gjeldende bestemmelser, vedlagt i salgsoppgaven.

Diverse
Det gjøres spesielt oppmerksom på at dette er salg av eiendom for et dødsbo. Det må legges til grunn at arvingene har begrenset kjennskap til eiendommen, og at de derfor ikke er kjent med feil eller mangler utover det som fremkommer av salgsmaterialet. Interessenter oppfordres til å foreta grundige undersøkelser, gjerne sammen med bygningssakyndig eller annen fagkyndig. Kjøper gjøres oppmerksom på at boligen ikke vil bli ytterliggere rengjort i forbindelse med overtakelsen.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Følgende heftelser er tinglyst på borettslagets eiendom:
Tinglyst 09.09.1998 - best. Om vann/kloakkledning. Elektriske kraftlinjer/ledninger/kabelgrøfter. Med flere bestemmelser.
Tinglyst 09.09.1998 - best. Om adkomstrett. Rettighetshaver: Fredrikstad kommune.
Tinglyst 28.10.2004 -  best. Om adkomstrett. Rettighetshaver: knr:3004 gnr:203 bnr:308. Med flere bestemmelser.
Tinglyst 20.09.2005 - Felles pantedok bor.innsk. BELØP: NOK 11.699.000. Panthaver: Fredrikstad Og Omegn Boligbyggelag. Lnr: 7066241.
Tinglyst 17.10.2005 - Pantedokument. BELØP: NOK 22.880.000. Panthaver: Den Norske Stats Husbank. Lnr: 7095263.
Tinglyst 28.06.2017 - Pantedokument. BELØP: NOK 1.000.000. Panthaver: OBOS-BANKEN AS. Org.nr: 911986884.


Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Borettslaget er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen omfattes av:
Kommuneplan, navn: Kommuneplan Fredrikstad 2020- 2032
Formål: 1001 - Bebyggelse og anlegg og 710 - Båndlegging, regulering pbl, H710.
Godkjent/vedtatt: 18.06.2020.

Eiendommen omfattes av:
Reguleringsplan, navn: 206 - Rosenlund.
Formål: 140 - Industri
Godkjent/vedtatt: 09.05.1985

Eiendommen omfattes av Kommuneplanområde: Plannavn: Kommunedelplan for dobbeltspor Seut-Rolvsøy og rv. 110 Simo-St.Croix. Vedtatt dato: 11.05.2020.

Opplysning fra Bane NOR angående intern city: Området innenfor sonen som eiendommen ligger innenfor er båndlagt for videre planlegging. I dette området er dobbeltsporet planlagt i tunnel og det er derfor lite begrensninger for eiendommen. Det anbefales ikke dyp p-kjeller eller energibrønn. Videre planlegging er ikke avklart pt.

Arealplaner under arbeid i nærområdet: 1202 Leiegata. Arbeid med å etablere en sammenhengende gang- og sykkelvei langs Leiegata og den østligste delen av Sølands vei på Lisleby i Fredrikstad kommune.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.
Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 3 100 000,- (Prisantydning)
kr 25 363,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 3 125 363,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 6 250,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
kr 7 410,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 132 773,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 139 623,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Grunnpakke (Kr.12 950)

Visningshonorar (Kr.2 800)

Eierskiftegebyr selger (Kr.6 250)

Provisjon (forutsatt salgssum: 3 500 000,-) (Kr.70 000)

Grunnpakke borettslag (Kr.8 500)

Markedspakke 2 (Kr.24 950)

Oppgjør (Kr.8 250)

Tingl. hjemmelserklæring (Kr.480)

Totalt kr. (Kr.134 180)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

 

Oppdragsnummer
56-23-0067

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
JAL Eiendomsmegling AS
EIE Fredrikstad
Org. nr:898489582
Arne Stangebyes gate 11
1601 Fredrikstad
Tlf: 69 36 69 40

Ansvarlig megler
Daglig leder | Fagansvarlig | Eiendomsmegler MNEF Jens August Larsen

Saksbehandlere
Jens August Larsen
EIE Fredrikstad
Daglig leder | Fagansvarlig | Eiendomsmegler MNEF
Mob: 99 71 78 79 / E-post: jal@eie.no

Eirik Rotegård Rønning
Eiendomsmeglerfullmektig
Mob: 90 71 34 04
[/ E-post: err@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Rosenlund 2A
For mer om objektet
Rosenlund 2A

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: