Bilde 1 av Tordenskiolds gate 9DBilde 2 av Tordenskiolds gate 9D
Digital salgsoppgave
Tordenskiolds gate 9D

1606 Fredrikstad • Fredrikstad kommune

Prisantydning

kr 5 190 000

Omkostninger: kr 138 600Totalpris: kr 5 328 600
3-roms selveierleilighet fra 2020 | Meget god standard | Vannbåren varme | Beliggende i sentrums perle
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned salgsoppgaveVis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
19
Antall soverom
2 soverom
Etasje
2
Primærrom (P-ROM)
86 m²
Bruksareal (BRA)
86 m²
Fellesutgifter
kr 3 624 / Mnd
Kommunale avgifter
kr 773 / Mnd
Prisantydning
kr 5 190 000
Omkostninger
kr 138 600
Totalpris
kr 5 328 600
Fellesformue
kr 5 454
Byggeår
2020
Tomt
Fellestomt 2645 m²
Oppdragsnummer
56220042
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 5 190 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 190 000,-)kr 129 750,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 7 650,-
  
Totalpris kr 5 328 600
Eiendom
Tordenskiolds gate 9D, 1606 Fredrikstad, Etasje: 2

Matrikkel
Gnr. 300 Bnr. 1312 Snr. 19 i Fredrikstad kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Areal
Primærrom: 86 kvm, Bruksareal: 86 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
2020

Tomt
Fellestomt 2645 kvm
Tomten til sameiet består hovedsakelig av bebyggelse.

Prisantydning
5 190 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Erik Pedersen Takstdato: 29.05.22 10:57

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 0,- pr. 31.12.22
Andel fellesformue: kr. 5 454,- pr. 31.12.22

Totalpris inkl. omkostninger
kr 5 190 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 129 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 190 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 130 950,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 320 950,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 328 600,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 3 624,- pr. mnd.

Det gjøres oppmerksom på at vedlikehold, tiltak fra eierseksjonssameiet etc. kan medføre en økning i felleskostnadene.

Felleskostnad inkluderer
Regnskap, revisjon, forsikring bygg, løpende (mindre) vedlikehold fellesarealer, fjernvarme/varmtvann, vann/avløp, renovasjon, styrehonorar, vedlikehold heis, strøm fellesarealer, vaktmestertjenester fellesarealer og fortauet utenfor (snømåking, feiing, planteklipping), fremtidig vedlikehold og kabel TV (bare grunndelen - kabel-tv og internett vil holdes utenfor felleskostnader, da hver leilighet selv kan bestemme om og hva de vil koble seg opp mot).
Det gjøres oppmerksom på at vedlikehold, tiltak fra eierseksjonssameiet etc. kan medføre en økning i felleskostnadene. Det er normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Kommunale avgifter
Eiendomsskatt Kr. 9.272 per år.
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eier
Tordenskiold brygge as

Beskrivelse
Jens August Larsen v/ EIE eiendomsmegling Fredrikstad har gleden av å presentere denne rålekre leiligheten beliggende midt i sentrums perle - med båtlivet og elven som nærmeste nabo. Leiligheten ble oppført i 2020 og fremstår topp moderne med sorte detaljer i kontrast med leilighetens ellers lyse overflater.

Leiligheten er på 86 kvm primærrom, praktisk samlet på ett og samme plan. En romslig og åpen stue- og kjøkkenløsning gir leiligheten en god romfølelse og et meget godt inntrykk.
 
•Moderne standard.
•Beliggende i sentrums perle.
•Brygga som nærmeste nabo.
•Nytt i 2020.
•Vannbåren gulvvarme.

Velkommen til visning!

Parkering
Gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Muligheter for kjøp av garasjeplass i bygget, konferer nærmere med megler.

Beliggenhet
Tordenskiolds gate 9D ligger i et rolig og attraktiv bo-område sentralt i Fredrikstad sentrum like ved elven og Fredrikstad bibliotek. Denne bydelen er blant de mest populære områdene i Fredrikstad, om ikke det mest populære. Den sentrumsnære beliggenheten og det rolige bomiljøet er unikt for området. Man bor "midt i byen" og kan nyte alle fordelene ved å ha gangavstand til "alt"!

Det er gang/sykkel-avstand til alle byens fasiliteter fra leiligheten; Bryggepromenaden, gågata, Litteraturhuset, Blå grotte, Helsehuset, Fredrikstad stadion og Høgskolen i Østfold på Verste-området, m.m. Togstasjonen og busstasjonen ligger en kort spasertur fra eiendommen og gjør det enkelt å ta tog/buss enten i forbindelse med jobbpendling, eller om man kun skal ut på reise. En weekend i Oslo er kun 1 times togtur unna.

Boligblokken ligger en kort rusletur fra fergeleie hvor byfergen frakter deg gratis over til Gamlebyen, Gressvik, Kråkerøy, Isegran og Værste.

Bebyggelse
Selveierleilighet i blokkbebyggelse.

Tomt
Fellestomt, 2645 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
CICIGNON BARNE- OG UNGDOMSSKOLE:
Cicignon skole er en kombinert barne- og ungdomsskole som er bygget for 550 elever. I dag har skolen ca. 500 elever og ca. 65 ansatte. Skolen er en sentrumsskole med historie tilbake til 1860-tallet. Skolen ble renovert og bygget ut i 2009 og fremstår i dag som en moderne skole med spennende løsninger. Skolens adresse: Skolegata 2, 1606 Fredrikstad.

CHILDREN'S INTERNATIONAL SCHOOL (PRIVAT):
CIS startet i Fredrikstad i 2012 med 90 studenter fra lokalsamfunnet. Skolen er for barn og ungdom fra alderen 6 til 16 år. Her er det både norske og engelsktalende lærere. Skolen benytter moderne teknologi da de har tro på at læringen gjennom teknologi vil være mer effekt. Elevene har alle egne iPad-er som brukes både på skolen i undervisningen og hjemme.

På CIS jobbes det hardt for å gi studentene de beste læringsopplevelser og for å hjelpe dem å vokse både sosialt, emosjonelt og faglig. De har stor fokus på musikk, dans og drama. Skolens adresse: Torsnesveien 5-7, 1630 Gamle Fredrikstad.

SPEIDERFJELLET BARNEHAGE:
Barnehagen har 2 avdelinger, og en språkgruppe for minoritetsspråklige barn. Hovedfokuset er lek, språk, pedagogisk dokumentasjon og barns medvirkning. Adr.: Speiderveien 7, 1605 Fredrikstad.

KIERÅSEN BARNEHAGE:
Kiæråsen barnehage er en liten bybarnehage i Fredrikstad med nær lokalisering til Fredrikstadbrua og Glomma. Kiæråsen barnehage holder til i samme bygg som Kiæråsen avlastningssenter. Barnehagen disponerer hele første etasje og avlastningsdelen ligger i andre etasje. Bygget sto nybygd høsten 2011.

Barnehagen har fem avdelinger, hvorav tre avdelinger har barn i aldersgruppen 3-5 år, en avdeling har barn i alderen 0-3 år og en avdeling har barn i alderen 1-6 år. Sistnevnte avdeling er en forsterket avdeling for barn med nedsatt funksjonsevne og særskilte behov.  Den enkelte avdeling har ca. 18-19 barn, bortsett fra den forsterkete avdelingen som har syv barn. Antall barn i barnehagen er 75, og dette vurderes som maksgrensen. Barnehagen har i tillegg to avdelinger med 33 barn lokalisert i et annet bygg.

Offentlig kommunikasjon
Jernbanen og busstasjonene ved Torvbyen ligger begge i gangavstand fra leiligheten. Toget tar deg inn til Oslo på ca. 1 time eller en tur til Gøteborg på under 3 timer. Fra busstasjonen går det hyppige avganger både til Gardermoen, Nettbussen til Oslo busstasjon samt lokale rutebusser.

Fritidstilbud
Vakre turmuligheter langs med Brygge- og Strandpromenaden, samt sentrumsnære treningssentre.

Inneholder
Areal og fordeling pr. etasje:
2. etasje: 86 kvm BRA / 86 kvm P-ROM

Boligen går over 1 plan og følgende rom er inkludert:
2. etasje: 2 Soverom, Bad/vaskerom, Entré/gang, Stue/kjøkken, Bad

Byggemåte
Bygningen er oppført med bærekonstruksjoner av stål og betong. Etasjeskillere i betong eller betongelementer. Parkeringskjeller er plass-støpt betong og betongelementer. Fasader med isolerte stendervegger, kledt med trekledning eller plater. Skråtak av tre/stål, isolert og kledd med zink. Flate tak er betongelementer, isolert og med tekket overflate samt sedum. Vinduer og balkongdører i tre med isolerglass.

Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport.
For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 86 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom: Soverom 1, Bad/vaskerom, Soverom 2, Entré/gang, Stue/kjøkken, Bad

Bruksareal
Bruksareal: 86 kvm

Boder
Seksjonen disponerer egen bod i fellesarealer.

Standard
3-roms selveierleilighet oppført i 2020. Beliggenhet i 2. etasje i boligblokk. God og innholdsrik planløsning. Fra stue/kjøkken er det adkomst til balkong på ca. 5 kvm og fra begge soverom er det adkomst til balkong på ca. 7 kvm. Seksjonen disponerer egen bod i fellesarealer.

Gjennomgående god tilstand på de ulike rom, konstruksjoner og bygningsdeler. Takstmannen finner ingen avvik. Bygningen har lav alder og således er det lang gjenværende levetid på alle konstruksjoner.

BAD
Bad fra byggeår. Flislagt gulv med vannbåren gulvvarme, flis på vegger og slettmalt tak. Innredning med nedfelt servant, veggfestet toalett og dusjnisje.

BAD/VASKEROM
Bad/vaskerom fra byggeår. Flislagt gulv med vannbåren gulvvarme, flis på vegger og slettmalt tak. Innredning med nedfelt servant, veggfestet toalett, dusjnisje og opplegg for vaskemaskin.

KJØKKEN
Kjøkken fra byggeår. Kjøkkenet har slette fronter og laminat benkeplate. Integrert komfyr, induksjonstopp, kjøl/fryseskap og oppvaskmaskin.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest datert 08.06.2020 som omhandler: Nybygg bolig- og næringsbygg. Adresse: Tordenskiolds gate 9-13.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Vannbåren gulvvarme.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter F

Kommunale avgifter
Kr. 9 272 pr. år Eiendomsskatt
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er beregnet til: Kr. 9.272 per år.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 3 624,- pr.mnd.

Det gjøres oppmerksom på at vedlikehold, tiltak fra eierseksjonssameiet etc. kan medføre en økning i felleskostnadene.

Faste løpende kostnader
Strømforbruk avhenger av antall personer i husholdningen og bruken av eiendommen. Strøm- og forsikringskostnader vil variere ut fra valg av leverandør og avtaletype. Øvrige kostnader som f.eks. internett, alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Årsregnskap
Sameiet har et negativt årsresultat for 2022 på kr. -779.989,-

Forsikring med polisenummer
If forsikring Polisenummer: 2416964

Formuesverdi
Eiendommen mangler formuesverdi.

Primærbolig: Formuesverdien for primærbolig er 25 prosent av boligens verdi.
For inntektsåret 2023 er prosentandelen 70 prosent for den delen som overstiger 10.000.000 kroner.

Sekundærbolig: Inntektsåret 2023: 100 prosent av boligens verdi.

Se skatteetaten.no for nærmere informasjon.

Sameie
Sameiet Tordenskiold Brygge
Gnr 300, bnr 1312 i Fredrikstad Kommune

Sameiet består av 51 boligseksjonen og 2 næringsseksjon og har sin virksomhet i Fredrikstad kommune.

Det har pågått en rettssak mellom sameiet og utbygger som omhandler følgende saker som behandles av retten:
1) Mangler ved utforming av parkeringsplasser
2) Mangler vedrørende HC-parkeringsplasser
3) Mangelfull innfestning av fasadekledning (bruk av feil festemidler, skjønnhetsfeil mm)
4) Vanninntrengning i parkeringskjeller
5) Murpuss fasade - utendørs
6) Manglende utforming/ferdigstillelse av takterrasse
7) Feil ved rømningsluke/stige i oppgang C
8) Sinkbeslag i svalganger
9) Mangelskrav vedrørende balkonger
10) Diverse små mangler.

Rettsaken er avholdt og sameiet er tilkjent kompensasjon på kr. 6.500.000, det er uavklart når kompensasjonen blir utbetalt. Sameiet har over tid hatt stram økonomi ifm. kostnader knyttet til rettsak mot utbygger. Det er i september 2023 vedtatt at sameiet må ta opp lån på kr 1.500.000,- for å dekke likviditetsutfordringene fram til utbetaling av utbygger. Låneopptak blir i DNB Bank ASA med nedbetalingstid over 15 år. Forretningsfører opplyser at dette kan føre til en økning i andel fellesgjeld og felleskostnader. Hvordan lånet vil påvirke den enkelte seksjonseier er ikke vedtatt pr. d.d..

Forretningsfører
FRAM Forvaltning AS

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Kjæledyr tillates men eieren plikter å informere styret om dyreholdet. Kjæledyr må ikke være til sjenanse med hensyn til støy, lukt, urenslighet etc. Eier av kjæledyr forplikter seg til omgående å fjerne eventuelle ekskrementer fra sameiets område.

Båndtvang gjelder uinnskrenket innenfor sameiets område. Barn ( under 12 år ) må ikke ha ansvar for dyr. Eier av kjæledyr er ansvarlig og erstatningspliktig for enhver skade kjæledyret måtte påføre person eller eiendom i sameiet. Alle beboerne har rett og plikt til å følge opp at disse reglene overholdes. Ved gjentatte overtredelser har styret i sameiet myndighet til å kreve kjæledyret fjernet fra sameiets område.

Se vedlagt husordensregler for eierseksjonssameiet for øvrige opplysninger rundt dyrehold.

Diverse
Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

Annet
Kopi av vedtekter, husordensregler, forliksklage til forliksrådet i Fredrikstad, årsregnskap og protokoll fra årsmøte er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Fredrikstad kommune - Seksjon for kultur, miljø og byutvikling: Det er registrert forurenset grunn på eiendommen. Forurensningen er ikke akseptabel med dagens arealbruk. Tiltaksplan ble godkjent i 2016, men det er etter dette ikke sendt inn sluttrapport fra tiltakshaver som sier noe om reell status per i dag, og Miljødirektoratets database Grunnforurensing er dermed ikke oppdatert. Dersom det skal gjøres terrenginngrep, må tiltakshaver gjøre nødvendige undersøkelser ihht forurensningsforskriften kap. 2.

Prosesstatus: Uavklart.
Status: Godkjent / Nye data under registrering.

Se vedlagte dokumenter.

Opplysninger fra selgers egenerklæring:
- Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja. lekkasje i kjeller - sameiet.
- Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. lekkasje kjeller - sameiet

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad. 

De andre seksjonseierne har panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet.
Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 x folketrygdens grunnbeløp, jfr. lov om eierseksjoner § 31.

For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Tinglyst heftelse på eiendommen:
1928/920004-1/86  Erklæring/avtale tinglyst 14.07.1928 
Rettighetshaver:Knr:3004 Gnr:300 Bnr:1312  
Bestemmelser vedr. visse rettigheter over en brygge
Overført fra: 3004-300/1312
Gjelder denne registerenheten med flere

Seksjonering:
2019/1189376-1/200 Seksjonering tinglyst 09.10.2019 21:00
Snr: 19
Formål: bolig
Tillegsdel: bygning
Sameiebrøk: 86/5237
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten. Matrikkelenheten.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet.

Ved innflytting av leietakere påløper det et innflyttingsgebyr pålydende fire ganger rettsgebyret som skal dekke bruksslitasje på fellesarealene. Gebyret faktureres seksjonseier og innbetales til sameiets driftskonto.

Erverver av seksjon eller leier av bruksenhet skal godkjennes av sameiets styre. Godkjenning kan bare nektes dersom det foreligger saklig grunn.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.

Regulering
Eiendommen omfattes av:
Kommuneplan, navn: Kommuneplan Fredrikstad 2020-2032
320 - Flomfare, H320_Kyst
320 - Flomfare, H320_NVE
1130 - Sentrumsformål
2001 - Samferdselsanlegg og teknisk infrastruktur(arealer)
Godkjent/vedtatt: 18.06.2020

Reguleringsplan, navn:
1081 Tordenskioldsgate 9-13.
Formål: 210 - Rød sone.
1130 - Sentrumsformål.
2015 - Gang- og sykkelveg.
3001 - Grønnstruktur (utgått).
Godkjent/vedtatt: 15.06.2017.

Arealplaner under arbeid: Planident 1125. Plannavn: Nygaardsgata 9-11

Kopi av situasjonskart, reguleringsplaner m/bestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 5 190 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 129 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 190 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 130 950,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 320 950,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 328 600,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Det er ikke tegnet boligselgerforsikring ifbm. salget. Det er likevel utarbeidet en egenerklæring som interessenter bør gjøre seg kjent med før budgivning. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Grunnpakke eierseksjon (Kr.6 450)
Eierskiftegebyr trekkes i oppgjør - SELGER (Kr.6 215)
Markedspakke 1 (Kr.12 750)
Provisjon (Kr.14 500)
Nye opplysninger forr.f. (Kr.2 750)
Direkteutlegg for selger - Løfting på Finn.no (Kr.4 600)
Oppgjør (Kr.5 500)
Totalt kr. (Kr.52 765)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
56-22-0042

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret. Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
JAL Eiendomsmegling AS
EIE Fredrikstad
Org. nr:898489582
Arne Stangebyes gate 11
1601 Fredrikstad
Tlf: 69 36 69 40

Ansvarlig megler
Daglig leder | Fagansvarlig | Eiendomsmegler MNEF Jens August Larsen

Saksbehandlere
Jens August Larsen
EIE Fredrikstad
Daglig leder | Fagansvarlig | Eiendomsmegler MNEF
Mob: 99 71 78 79 / E-post: jal@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Tordenskiolds gate 9D
For mer om objektet
Tordenskiolds gate 9D

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: