Bilde 1 av Seterveien 29Bilde 2 av Seterveien 29
Digital salgsoppgave
Seterveien 29

9402 HARSTAD • HARSTAD kommune

Vi gjør oppmerksom på at denne tjenesten kan gjøre feil

Tjenesten «Spør om boligen» er KI-drevet med blant annet OpenAI sin GPT-motor, og kan derfor gi ufullstendige svar. Tjenesten er ment for å gi korte svar på de fleste spørsmål om boligen, men feil/uklarheter kan dessverre oppstå. Tjenesten kan ikke foreta skjønnsmessige og/eller rettslige vurderinger.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med dette, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Aia Eie profilbildeHei! Jeg er AIA, vår virtuelle meglerassistent ✨

Spør meg om det du lurer på, og jeg skal forsøke å finne svarene for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvordan er utsikten?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er KI-drevet med blant annet OpenAI sin GPT-motor, og kan derfor gi ufullstendige svar. Tjenesten er ment for å gi korte svar på de fleste spørsmål om boligen, men feil/uklarheter kan dessverre oppstå. Tjenesten kan ikke foreta skjønnsmessige og/eller rettslige vurderinger. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

kr 3 990 000

Omkostninger: kr 116 040Totalpris: kr 4 106 040
VISNINGSHELG 28-29.|Funkisbolig| Renovert i senere tid innvendig og utvendig | Alt på ett plan | Solrikt og fin utsikt
icon

Unngå doble renteutgifter

Last ned salgsoppgaveVis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Fast eiendom
Antall soverom
4 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
132 m²
Bruksareal (BRA)
132 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
39 m²
Kommunale avgifter
kr 27 277 / År
Prisantydning
kr 3 990 000
Omkostninger
kr 116 040
Totalpris
kr 4 106 040
Byggeår
1972
Tomt
Eiet tomt 1026 m²
Matrikkel
knr. 1901, gnr. 79, bnr. 67
Oppdragsnummer
8240240
card-default

Vetle Larsen

Eiendomsmegler / Partner
Les om Vetle
Visninger
Søndag 29. sep.
15:00 - 15:45
Meld deg på visning
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 3 990 000,-
Ting.gebyr skjøtekr 500,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Pantattest kjøper kr 240,-
Tryg Boligkjøperpakke Hus (under 230 kvm BRA) (valgfri)kr 15 050,-
2,5% dokumentavgiftkr 99 750,-
  
Totalpris kr 4 106 040
Kort oppsummert
EIE eiendomsmegling v/Vetle Larsen presenterer Seterveien 29, en moderne enebolig i funkisstil med alt på ett plan. Boligen er renovert i senere tid både innvendig og utvendig og er av god standard, så her kan du flytte rett inn! Flott og landlig område med nydelig utsikt, og likevel kun 5-6 km unna Harstad sentrum med alle byfasiliteter. Rolig og barnevennlig område med godt naboskap, og nærhet til barnehage og skole. Den store og flate tomten er pent opparbeidet med blant annet solrik terrasse og stor gressplen som gir boltringsplass for store og små.
- Romslig enebolig i funkisstil med alt på ett plan
- Renovert både utvendig og innvendig i senere tid, her kan du flytte rett inn!
- Pent opparbeidet eiendom med stor veranda på flat og solrik tomt

Boligen inneholder vindfang, gang, stue/kjøkken, bad, vaskerom, garderobe, tre soverom og bod.
I tillegg er det veranda og ekstern utvendig bod.

Velkommen til en hyggelig EIE-visning!

Mer om boligen
Se all informasjonen i PDF-versjonen av salgsoppgaven, som det er viktig at du leser nøye for å sette deg godt inn objektet.

PDF-versjonen kan du få ved å klikke på knappen "Last ned salgsoppgave" lenger opp.

Ta også kontakt med megler for komplett informasjon.
Standard

EIE eiendomsmegling v/Vetle Larsen presenterer Seterveien 29, en moderne enebolig i funkisstil med alt på ett plan. Boligen er renovert i senere tid både innvendig og utvendig og er av god standard, så her kan du flytte rett inn! Flott og landlig område med nydelig utsikt, og likevel kun 5-6 km unna Harstad sentrum med alle byfasiliteter. Rolig og barnevennlig område med godt naboskap, og nærhet til barnehage og skole. Den store og flate tomten er pent opparbeidet med blant annet solrik terrasse og stor gressplen som gir boltringsplass for store og små.


KJØKKEN

Epoq kjøkken fra 2019. Kjøkkenet har mørke, slette fronter. Laminert benkeplate med nedfelt vask. Integrert komfyr, koketopp, oppvaskmaskin, micro, og kjøleskap. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.


VÅTROM


Bad:

Bad fra 2019. Badet har flislagt gulv med elektriske varmekabler. Våtromsplater på vegg og 60x120 cm malte himlingsplater. Innredning med helstøpt servant, høyskap og speilskap på vegg. Dusjnisje med foldbare glassdører, badekar og toalett med innebygget sisterne. Våtromsplater på vegg og 60x120 cm malte himlingsplater.


Vaskerom:

Vaskerom med ukjent eldre alder. Rommet har flis på gulv med elektriske varmekabler. Aquatile plater på vegg, og himling av 30x180 cm malte takplater. Seksjonsinnredning av nyere ukjent alder. Opplegg for vaskemaskin. Rommet er av eldre ukjent alder, og antas å være fra slutten av 90-tallet. Eksakt vurdering er ikke mulig å utføre da alder ikke er kjent. Rom fra før 1997 skal ihht. gjeldende forskrifter settes til TG 3. Rommet kan være eldre enn antatt.


INNVENDIG STANDARD


Vegger:

Boligen har vegger med malte og tapetserte bygningsplater. Walls2Paint i stue/kjøkken. Aquatile plater på vaskerom. Våtromsplater på bad.


Gulv:

Boligen har gulv med laminat, flis, parkett på bod av eldre alder. Belegg, og teppe på 2 av soverommene. Gulvvarme på bad og vaskerom, samt på ett soverom og i vindfang.


Himling:

Boligen har innvendig himling av 60x120 cm malte takplater. Enkelte overflater er av eldre alder som i senere tid er overflateoppusset. Stedvis nyere overflater, renovert i senere tid. Overflater fremstår som normalt godt vedlikeholdt.


Etasjeskiller:

Etasjeskille mot krypkjeller av tre, oppbygget somstubbeloftkonstruksjon. Ukjent isolasjonsnivå. Bygningsdelen er fra byggeår. Tilbygg/soverom har Stubbeloftskonstruksjon. Ukjent isolasjonsnivå.


Pipe og ildsted:

Boligen har pipe av ukjent materiale. Tidligere opplyst som "Teglo". Ildsted plassert i stue. Ovn av nyere ukjent alder. Sotluke plassert i krypkjeller. Det foreligger tilsyn fra 09.01.2024 uten anmerkninger.


Krypkjeller:

Det er krypkjeller under deler av boligen. Dampsperre etablert på mark. Elektrisk avtrekksvifte montert i to av ventilene, i 2019. Krypkjeller er generelt en risikokonstruksjon mtp. fukt.


Innvendige dører:

Boligen har malte, profilerte dører av nyere ukjent alder. Dør til bad er kompakt, og har karm med pakning.



Tilstandsrapport og byggemåte

Selger har i forbindelse med salget innhentet en tilstandsrapport fra Erlend Knutsen, datert 02.08.2024. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik, samt kostnadsoverslag for eventuelle oppgraderinger. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er en del av denne salgsoppgaven og må leses nøye av interessenter før det legges inn bud. Kjøper anses kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport, og kan følgelig ikke reklamere på belyste forhold. Vi vil gjøre spesielt oppmerksom på viktigheten av å lese igjennom rapportens TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som angir avvik fra normal slitasje, høy alder, bygningsdel som må utbedres, og lignende. Det følgende er hentet fra den bygningssakkyndiges beskrivelse av boligen:   


Taktekking:

Boligen har papptekking. Tekkingen er fra 2015 på hovedtak, og fra 2021 på tak over tilbygg/soverom.


Renner, nedløp og beslag:

Boligen har i hovedsak innvendig nedløp. Nedløpet er av eldre ukjent alder og materiale. Takrenne og nedløp i metall på tilbygg/soverom, av nyere alder. Parapet beslag og pipehatt i metall, av nyere alder. Luftehatt i metall, fra byggeår.


Yttervegger:

Yttervegger av isolert bindingsverk fra byggeår. Utvendig liggende kledning. Innvendig kledd med bygningsplater. Eier har opplyst følgende: Deler av yttervegger i stue/kjøkken er etterisolert med 2x50mm. Det er lagt nye asfaltplater, vindsperre og ny utvendig kledning på hele boligen i 2021.


Takkonstruksjon:

Boligen har luftet flattakkonstruksjon. Konstruksjon er gjenbygget og har ingen inspeksjonsmulighet. Konstruksjon er fra byggeår. Ukjent isolasjonsnivå.

Eier har opplyst at det er utført endringer av den bærende konstruksjon i forbindelse med renoveringsarbeider. Det er stedvis etablert nye ståldragere og søyler.


Vinduer:

Boligen har vindu med malte trekarmer, 2 og 3-lags glass.

Vinduene er byttet i senere tid og er fra perioden 2014-2021. Vindu i tilbygg/soverom er av nyere ukjent alder.


Ytterdør:

Boligen har 1 stk. malt ytterdør med 2-lags glass fra 2021, i følge eier. Døren har elektronisk lås. 1 stk. malt verandadør med 2-lags glass fra 2008.


Terrasse:

Boligen har terrasse på ca 39 m², ved hovedinngang. Terrassen har dekke og bærende konstruksjon av impregnerte materialer, og har drager/søylesystem på støpte fundamenter på mark, som bærende konstruksjon. Terrasse er bygget i senere tid.


Trapp:

Utvendig trapp ved hovedinngang. Trappen har dekke, trinn og bærende konstruksjon av impregnerte materialer, samt støpte fundamenter på mark.


Boligen har fått følgende TG3:  


Utvendige trapper:

Det er ikke montert rekkverk.


Boligen har fått følgende TG2:  


Nedløp og beslag:

Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag.


Veggkonstruksjon:

Innfesting av kledningen, samt skjøting av kassebord og åpninger i kasse, er ikke ihht. bransjestandard.


Utvendige vinduer:

Det er ikke etablert beslagsløsning over vinduene.


Utvendige dører:

Det er ikke etablert beslagsløsning over dørene.


Overflater med avvik:

Det er registrert manglende finisharbeider ved overgang gulv/dør i bod. Det er registrert list i himling som ikke er ihht. bransjestandard. Gulvbelegg på teknisk rom er ikke ihht. bransjestandard. Oppbrett langs vegg er ikke tett. Belegg på tekniskrom må ikke ses i sammenheng med utførelse til ett våtrom. Det er registrert svikt i laminatbord på gulv i kjøkken.


Radon:

Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.


Pipe og ildsted:

Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 settes på bakgrunn av pipens alder. Det er i tillegg usikkerhet rundt pipens materiale, samt at det er registrert innkledde pipevanger. Sotluke er rustet.


Krypkjeller:

Krypkjeller har mindre ventilering av anbefalt. Ventileringen er stedvis forbedret ved montering av elektrisk avtrekksvifte i to stk. ventiler. Det er stedvis registrert mindre fuktansamling på dampsperre, som kan tyde på at bedre ventilering bør etableres.


Andre innvendige forhold - 2:

Innebygget toalettkasse skal ha tett sjikt. Eventuell sprut fra lekkasjevann kan komme ut i konstruksjon. Løsningen er ikke ihht. bransjestandard og kan være en risikokonstruksjon.


Sanitærutstyr og innredning (bad):

Det er registrert lekkasje fra blandebatteri. Eier har opplyst at garantitid er omme.


Overflater vegger og himling (vaskerom):

Tilstandsgrad 2 settes på bakgrunn av antatt alder.


Overflater gulv (vaskerom):

Det er ikke mulig å se membran/tettesjikt i sluk. Det er registrert flis med boom. Det er ikke elastisk fugemasse i overgang gulv/sokkelflis. Det er ikke tilfredsstillende fallforhold. Mer enn halvparten av forventet brukstid på eventuell membranløsning er omme.


Sluk, membran og tettesjikt (vaskerom):

Vurdering basert på alder og opplysninger fra eier.


Ventilasjon (vaskerom):

Rommet har begrenset tilluft.


Vannledninger:

Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger av kobber fra byggeår.


Avløpsrør:

Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger fra byggeår.


Ventilasjon:

Det er stedvis dårlig ventilering av soverom.


Varmtvannstank:

Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år.


Grunnmur og fundamenter:

Det er stedvis registret sprekker i mur.


Følgende forhold er vurdert til TG IU:


Takkonstruksjon/loft:

Boligen har luftet flattakkonstruksjon. Konstruksjon er gjenbygget og har ingen inspeksjonsmulighet. Konstruksjon er fra byggeår. Ukjent isolasjonsnivå.


UTDRAG FRA SELGERS EGENERKLÆRING


Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?

Ja. Var knekt en bit fra vannlåsen når vi overtok huset slik at lukt kom opp fra sluken. I påvente av totalrenovering av vaskerom for å unngå å bytte sluk ble det foretatt en nødreparasjon som fungerer hensiktsmessig i dag. Etter dette har vi ikke vært plaget med lukt fra sluket.


Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?

Ja, kun av ufaglært/egeninnsats. Bad totalrenovert, ny membran, rør, avløp, strøm.


Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?

Ja. Ny membran og sluker bad, gjort på egeninnsats.


Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?

Nei. Foreligger kun dokumentasjon i form av bilder vi har tatt selv under bygging.


Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?

Ja. Vann til badekar har frosset ved svært lave temperaturer, ikke vært et problem etter varmeovn ble montert på boden på tilstøtende vegg.


Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?

Ja, kun av ufaglært/egeninnsats. Delvis nytt avløp bad, kjøkken. Nytt rør-i-rør.


Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?

Ja. Tidligere har det vært forekomst av små vannmengder i krypkjeller. Drenering utført i 2020 med svært gode resultater. Tørt både i krypkjeller og rundt huset.


Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?

Ja. Ingen problem nå, har vært tidligere. Montert vindvifte på pipe i 2021.


Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?

Ja. Ingen problem nå. Mus i vegg rundt verandadør kjøkken da vi kjøpte. Utbedret i 2019.


Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?

Nei. Nytt tak utebod i 2023 pga utettheter.


Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?


Ja, både av faglært og ufaglært/egeninnsats. Nytt tak tilbygg soverom i 2021 utført av Team Eriksen AS. Nytt tak utebod 2023 på egeninnsats. Ny papp hovedtak 2015 utført av fagfolk for tidligere eier.



Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?

Ja, kun faglært. Installatør i egen bolig, FEK paragraf 6 og 7. Nytt elektrisk anlegg fra 2019. Nytt uteskap, sikringskap, ombygg fra 1-fase til 3-fase. Ny installasjon stue, kjøkken, bad, bod, teknisk rom og ett soverom. Nye utelys, utestikk og elbillader.


Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?

Ja. Samsvarserklæring for alt utført arbeid på elektrisk anlegg.


Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?

Ja. En ladeboks, klargjort til en ladeboks til.


Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)?

Ja. Vedovn flyttet av ufaglært. Drenering utført på dugnad av fagfolk og ufaglært. Ståldragere er montert på dugnad av fagfolk og er proft beregnet og montert.


Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?

Ja. Et soverom er tilbygget. Utebod ble satt opp samtidig, da som carport i tilknytning av huset. Utført ca 2006. 


Tilleggskommentarer:

Totalrenovert stue, kjøkken, bad, yttergang 2019. Overflatebehandling i varierende grad innergang, teknisk rom, ett soverom, vaskerom og bod 2019. Alt utført på egeninnsats, ståldragere er montert på dugnad av fagfolk og er proft beregnet og montert. Vann og avløp, membran og tømrerarbeid er utført på egeninnsats.


Drenering skiftet i 2020. Utført på dugnad med fagfolk.


Kledning, tak soverom tilbygg, utelys, utestikk, ytterdør, verandadør, 3 stk vindu i stue og terrasse ble skiftet i 2021. Yttervegger i stue/kjøkken ble etterisolert med 5 + 5 cm isolasjon. Ny asfaltplate, vindsperre og musebånd rundt hele boligen. Carport ble fraskilt huset og omgjort til utebod i sammenheng med kledningsarbeid.


Ny varmepumpe 2024.


Ifb oppussing 2019 ble et lite areal bygget inn i påvente av oppussing vaskerom. Dette rommet ble før benyttet for plassering av VVB og vanntilkobling, samt rør til sluk yttertak. Rommet er ca 1 m2 og ligger mellom vaskerom og bad.


Ovennevnte punkter er på ingen måte utfyllende. For ytterligere informasjon om byggemåte, årsak bak tilstandsgrader, konsekvens og anslag på eventuelle utbedringskostnader, se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.



Arealer

Totalt bruksareal: 132,0 m²

  • BRA-i: 132,0 m²


I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 39,0 m² 



Arealbeskrivelse

Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:


Første etasje:

BRA 132 m²

BRA-i 132 m²: Vindfang, gang, stue/kjøkken, bad, vaskerom, garderobe, tre soverom og bod


Utvendig bod

BRA 27 m²:

BRA-e 27 m: Utvendig bod


Boligen har ett gjenkledd rom uten tilkomst. Rommet innehar avløpsrør fra taknedløp, og er medtatt i boligen areal ihht. målereglene.


Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er beregnet og angitt med utgangspunkt i NS 3940:23. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra den faktiske bruken, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.



Elektrisk anlegg

Boligen har i hovedsak skjult elektrisk anlegg. Sikringsskap er plassert på tekniskrom/bod. Eier har opplyst at store deler av anlegget er renovert i 2019. Nytt inntak, ombygget fra 1 til 3 fas. Arbeider er utført av eier selv, som er fagmann. Dokumentasjon er fremlagt.

OV på 56A fordelt på følgende kurser: 1 stk. 32 A kurs. 2 stk. 25A kurser. 7 stk. 16A kurser. 2 stk. 13A kurser og 1 stk. 10A kurs.

Elbillader montert. Det er også klargjort kurs for ekstra lader.


Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget, og at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk på eiendommen.



Oppvarming og energimerking

Boligen har oppvarming med varmepumpe og vedovn, og elektriske varmekabler i gulv på bad, vaskerom, entré og et soverom. 


Dersom rom for varig opphold ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.


Energiattest med energimerke Oransje F er vedlagt salgsoppgaven.



Tekniske installasjoner og VVS

Innvendige vann og avløpsrør:

Boligen har enkelte eldre vannledninger av kobber, fra byggeår. Nytt opplegg av rør i rør er etablert for deler av anlegget. Skap er plassert på tekniskrom/bod. Stoppekrane er plassert i luke i vegg på tekniskrom/bod. Eier har opplyst følgende: Arbeider er utført av bekjent med lang erfaring fra arbeid på vann og avløp . Ingen dokumentasjon. Boligen har innvendige avløpsrør av plast, fra byggeår. Enkelte komponenter er byttet i senere tid.


Ventilasjon:

Boligen har naturlig ventilering gjennom klaffeventiler i vegg og spalteventiler i vindu. Sporadisk avtrekk fra kjøkken, vaskerom og bad.


Varmtvannsbereder:

Varmtvannsbereder på ca 200 liter. Tanken er plassert på tekniskrom/bod, og er produsert i 1992.


Brannteknisk:

Det er brannmeldere og 6 kg slukkeapparat. Tilsyn fra 09.01.2024 uten avvik. Info hentet fra kommunale opplysninger.


Varmepumpe:

Varmepumpe er montert i 2024, av Hålogaland elektro.



Løsøre og tilbehør

Integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen.


Interessenter oppfordres til å lese vedlagte liste over løsøre og tilbehør som skal medfølge ved handelen. I de tilfeller det medfølger hvitevarer, overleveres disse uten noen form for garanti utover leverandørgaranti. Det gjøres oppmerksom på at løsøre som har en klar karakter av å være en del av selgers møbler - selv om det er skrudd opp på veggen, normalt sett ikke vil medfølge boligen ved overtakelse.



Tomten

1026,00 m² eiet


Stor og flat tomt med pent opparbeidet grøntareal med spredt beplanting.



Parkering

Parkering på egen asfaltert oppkjørsel, med plass til ca. 3-4 biler.



Skole og barnehage

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke dette med skolesjefens kontor. Se nabolagsprofilen i salgsoppgavens vedleggsdel, for oversikt over andre skoler og barnehager i nærheten.



Adkomst

Ved å trykke på kartet i annonsen får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt ved fellesvisninger.

Megler oppfordrer interessenter til å kjøre forsiktig til eiendommen da det bor og ferdes mange barn her.



Områdebeskrivelse

Boligen ligger i Ervika, ca 5,5 km nord for Harstad sentrum med butikker og offentlige tjenester. Her har du både skole og barnehage innenfor gangavstand. Eiendommen har fin utsikt og gode solforhold og ligger barnevennlig til i et rolig og landlig område med spredt bebyggelse fra samme tidsepoke. Nærhet til turområder i skog og mark.


Avstander:

Rema 1000 Bergseng: ca 2,8 km

Bygdestua barnehage: ca 0,6 km

Bergseng skole (1.-7. klasse): ca 3,6 km

Hagebyen skole (8.-10. klasse): ca 5,5 km

Heggen videregående skole: ca 6 km

Busstopp/kollektivtransport: ca 0,3 km

Harstad/Narvik lufthavn Evenes: ca 50 min med bil



Kommunale avgifter

Kommunale avgifter utgjør 27 277 pr. år. Beløpet er stipulert for 2024 og betales i 12 terminer pr år. I dette inngår gebyr for eiendomsskatt, vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.



Andre løpende kostnader

Ny eier må belage seg på bl.a. følgende løpende tilleggsutgifter: Forsikring, strøm og diverse vedlikehold.




Formuesverdi

Ifølge Skatteetaten var formuesverdien for inntektsåret 2022:


Som primærbolig kr. 512 674,00,- som forutsetter at boligen brukes som fast bopæl.

Som sekundærbolig kr. 1 948 161,00,- ved annen bruk av eiendommen.


Formuesverdien justeres normalt årlig, og det henvises til Skatteetatens websider dersom ytterligere informasjon er ønskelig.



Midlertidig brukstillatelse og ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 04.05.1972.


Vedlagte nyggetegninger fra kommunen viser at fasaden er endret etter dette. Det er tilbygget på nord-øst siden av boligen, med et ekstra soverom. I tillegg er det bygget på veranda i senere tid. 


Det er også gjort endringer innvendig: Vaskerom er omgjort til bad og utvidet fra opprinnelig størrelse. Bad er omgjort til vaskerom. Tidligere soverom er omgjort til walk-in garderobe. Tidligere bod er omgjort til entré. Vegg som skilte kjøkken og stue er er fjernet.


Endringene er iht. plan- og bygningsloven søknadspliktig. Evt. søknad om godkjenning av tiltaket i tråd med dagens bruk skjer for kjøpers regning og risiko.


Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning, samt eventuell ulovlighetsoppfølging fra kommunen sin side. Kopi av tegninger og eventuelle attester kan fås ved henvendelse hos megler.



Regulering

Eiendommen ligger i ett område regulert til LNFR areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag.


Plannavn: Rullering av kommuneplanens arealdel 2018-2028

Ikraftredelsesdato: 03.09.2020

Planidentifikasjon: 605

Hensynssone: Hensyn landbruk

Hensynsonenavn: H510_6



Vei, vann og kloakk

Eiendommen har privat avkjøring fra offentlig vei.

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett via private stikkledninger.



Rettigheter og heftelser

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser. Kommunen har lovbestemt legalpant i eiendommen som sikkerhet for betaling av kommunale gebyr.


Dnr. 2856, tgl. 28.06.1971 - Best. om vann/kloakkledn.

Best. om vann/kloakkledn.


Dnr. 2856, tgl. 28.06.1971 - Bestemmelse om gjerde

Bestemmelse om gjerde



Det er i tinglyst heftelse "bestemmelse om gjerde" beskrevet at tomten skal inngjerdes. Tomten er ikke inngjerdet i dag.


For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.



Utleie

Eiendommen har ikke separat utleiedel, men normalt vil det være anledning til å leie ut hele eller deler av eiendommen, så sant utleiearealet er godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonverdier.



Radon

Det gjøres oppmerksom på at det ved utleie er krav til å gjennomføre radonmåling, og at forsvarlige nivåer skal kunne dokumenteres. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig, såfremt det betales husleie.



Totalpris inkl. omkostninger

Prisantydning kr 3 990 000,-


I tillegg til prisantydning, påløper følgende omkostninger:

Dokumentavgift kr 99 750,00,-

Ting.gebyr skjøte kr 500,00,-

Tingl.gebyr pantedokument kr 500,00,-

Pantattest kjøper kr 240,00,-

Tryg Boligkjøperpakke Hus (under 230 kvm BRA) (valgfri) kr 15 050,00,-


Totalpris inkl. omkostninger kr 4 106 040,-


Det ovenstående forutsetter at eiendommen selges til prisantydning og at det kun tinglyses ett pantedokument. Det tas forbehold om endringer i offentlige gebyr.



Overtakelse

Overtakelse etter avtale med selger. Interessenter oppfordres til å angi ønsket overtakelse i budskjema. Antall nøkkelsett ved overtakelse kan variere, og kjøper må selv besørge nye nøkler/låser for egen regning.



Boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring

EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.


Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.


Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.


Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.


Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.



Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven og interessenter oppfordres til å gjennomgå dette før bud inngis.



Budgivning

Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.


Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.


Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen.


Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form.


Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.



Betalingsbetingelser

Fullstendig kjøpesum inkludert omkostninger, samt eventuelt pantedokument tilknyttet lån, skal kunne disponeres over hos megler senest 2 virkedager før overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.



Lovanvendelse

Generelle bestemmelser

Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.


Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.


En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.


Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.


På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.


Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.


Forbrukerkjøp - definisjon

Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.


Forbruker – avtalevilkår

Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.


Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.


Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).


Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon

Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.


Ikke-forbruker – avtalevilkår

Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.


Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.


Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.


Uautorisert kopiering eller gjenbruk av all tekst og alle bilder i denne annonse/salgsoppgave er ikke tillatt.



Personvern

Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret for videre oppfølging. Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften. Mulighetene for å få slettet personopplysninger er derfor begrenset. Les mer om EIE`s behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på eie.no/personvern



Hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift, som pålegger oss å gjennomføre kundekontroll av selger og kjøper, herunder fullmektiger. Slike kontrolltiltak vil i praksis gjøres ved å bekrefte våre kunders og reelle rettighetshaveres identitet, samt å innhente informasjon knyttet til handelens formål og tilsiktede art.


Dersom kjøper ikke bidrar til dette, og det medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig.


I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kontrolltiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.


Dersom nødvendige kontrolltiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.



Meglers vederlag

Følgende er avtalt om meglers vederlag, og skal betales av selger:


Provisjon 1,000 % av salgssummen inkl. mva


Tilrettelegging: 18 900,00

Grunnpakke selveier: 8 900,00

Markedspakke: 14 500,00

Boligstyling: 2 500,00

Visningshonorar, per visning: 0,00

Oppgjørsgebyr: 6 900,00


Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har oppdragstaker krav på rimelig vederlag for medgått tid/utført arbeid og avtalte utgifter (utgifter til påløpte visninger, innhenting av opplysninger, markedspakke og tilrettelegging), samt eventuelle utlegg. Alle priser er inkl. mva.



Om oppdraget

Oppdr.nr: 8240240

Ansvarlig megler: Vetle Larsen


EIE Harstad

Harstad Eiendomsmegling AS

NO 931 999 249 MVA



Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan spørre megler for mer informasjon om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 1 av Seterveien 29
9402 HARSTAD
Seterveien 29

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: