Bilde 1 av Stokkemyrveien 29ABilde 2 av Stokkemyrveien 29A
Digital salgsoppgave
Stokkemyrveien 29A

9409 HARSTAD • HARSTAD kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Meget praktisk familiebolig på solrike Åsby | Barnevennlig område | Garasje og carport | Gunstig utleiedel | Nytt tak
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Fast eiendom
Antall soverom
5 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
255 m²
Bruksareal (BRA)
264 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
9 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
13 m²
Kommunale avgifter
kr 40 361 / År
Prisantydning
kr 4 190 000
Omkostninger
kr 123 540
Totalpris
kr 4 313 540
Byggeår
1974
Tomt
Eiet tomt 858 m²
Matrikkel
knr. 1901, gnr. 54, bnr. 291
Oppdragsnummer
8240157
card-default

Runar Bjørkelund

Eiendomsmegler | Partner
Les om Runar
Visninger

Det er p.t. ingen annonserte fellesvisninger.

Meld din interesse til megler her

Meld interesse for visning
Prisantydningkr 4 190 000,-
Ting.gebyr skjøtekr 500,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Pantattest kjøper kr 240,-
Tryg Boligkjøperpakke Hus (over 230 kvm BRA) (valgfri)kr 17 550,-
2,5% dokumentavgiftkr 104 750,-
  
Totalpris kr 4 313 540
Arealer

Totalt bruksareal: 264,0 m²


Areal pr. etasje:


Hovedetasje

- 145 kvm - BRA-i - Vindfang, gang, stue, spisestue, kjøkken, fire soverom, bad og trapperom.


Underetasje

- 110 kvm - BRA-i - Trapperom, vindfang, gang, bad/vaskerom, vaskerom, stue, kjøkken, soverom og fire boder.


Eksternt bruksareal - BRA-e

- 9 kvm - To boder.


Terrasse- og balkongareal - TBA - 13 kvm - balkong/uteplass.


Boligen har også en carport på 19 kvm.


Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er plassmålt og beregnet med utgangspunkt i Takstbransjens retningslinjer for arealmåling. Kravene i byggeforskriften er ikke sammenfallende med kravene i retningslinjene, så det kan derfor forekomme forskjeller på hva som defineres som



Arealbeskrivelse

Når du kommer inn i hovedetasjen og står i gangen befinner du deg i sentrum av boligen. Rett foran deg og på din høyre side befinner de fire soverommene i hovedetasjen seg. Badet ligger også på høyre siden, hvor du også kan ta trappen ned til underetasjen. Tar du til venstre kommer du inn i stuen spisestuen og adkomst til kjøkkenet.


Går du ned trappen står du i gangen i underetasjen, om du fortsetter ned denne, får du en bod på din venstre side, i tillegg til vaskerom med adgang til en til bod og garasje. Det er også dør inn til hybelleiligheten fra gangen. Når du kommer inn her står du i gangen med stuen på din venstre side og kjøkkenet rett frem. Tar du til høyre får du tilgang til soverom, bad, bod og egen inngang. Det ligger også to "uteboder" med adkomst fra carport.



Standard

Enebolig på 2 etasjer (hovedetasje og underetasje), oppført i 1974. Eiendommen ligger i Stokkemyrveien på Åsby, sør for Harstad by. Sentral beliggenhet med gangavstand til skole, barnehage, nærbutikk, kjøpesenter og populære turområder. Eiendommen har attraktiv beliggenhet. Normal utsikt over omkringliggende områder og gode solforhold.


Ifølge takstmann fremstår boligen som følgende:

Boligen har normal standard ut ifra alder/konstruksjon. Bygget er normalt vedlikeholdt, ytterligere vedlikehold må påregnes.


KJØKKEN

Kjøkken i hovedetasje:

Seksjonsinnredning med profilerte heltrefronter, samt skrog av eik. Enkelte fronter med glass. Laminerte benkeplater med nedfelt benkebeslag i stål, med 2 kummer. Fliser på benk ved koketopp, samt mellom benk og overskap. Innebygd kjøleskap, komfyr, nedfelt keramisk platetopp og frittstående oppvaskmaskin. Kjøkkenet er oppgradert i 1994 og var i sin tid et påkostet kjøkken. Bruksmerker registrert. Det er avtrekk via kjøkkenventilator med avtrekk ut over tak.


Kjøkken i underetasje:

Eldre seksjonsinnredning med slette hvitmalte fronter, laminerte benkeplater med nedfelt benkebeslag i stål med 2 kummer. Kitchen Board mellom benk og overskap. Frittstående komfyr med keramisk platetopp, frittstående kombiskap kjøl/frys og mikrobølgeovn. Kjøkkenet er fornyet i senere tid med nye fronter. Det er avtrekk via kjøkkenventilator med avtrekk ut, og klaffeventil i vegg. Ventilatoren er av eldre ukjent alder.


VÅTROM

Bad i hovedetasjen:

Badet har fliser på gulv og vegger, samt malt panel i himling. Stor baderomsinnredning med speil, toalett, badekar og dusjkabinett. Fallforhold er målt og funnet ok. Ukjent membranløsning. Naturlig avtrekk gjennom tak, og fra Klaffeventil i vegg. Badet er oppgradert i 1999, ukjent alder på innredning og sanitærutstyr. Badet har fliser på vegg og malt panel i taket. Rommet har flislagt gulv med elektriske varmekabler. Fall mot sluk er målt til 35mm. Det er plastsluker og ukjent membranløsning. Det foreligger ingen dokumentasjon. Det er ukjent om avløp og vannrør ble skiftet da rommet sist ble renovert. Baderomsinnredning med servant og profilerte dører på under- og overskap. Badekar, dusjhjørne og toalett. Bruksmerker registret. Det er naturlig ventilering gjennom ventil i tak og klaffeventil i vegg. Hulltaking er foretatt uten å påvise unormale forhold. Fuktmåling er foretatt fra tilstøtende rom. Fuktkvotemåling (vekt%) i konstruksjonen ble målt til under 8%. Alt under 15% anses som tørt, men det gjøres oppmerksom på at dette er en stikkprøve og ingen garanti for tilstands ellers.


Bad/vaskerom l leilighet:

Bad/vaskerom med fliser på gulvet og baderomsplater på vegger, malte takplater 60x120 i himling. Liten baderomsinnredning med servant, høyskap, dusjkabinett, toalett og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Veggene har baderomsplater. Taket har 60x120 himlingsplater. Rommet har flislagt gulv med elektriske varmekabler. fall til sluk er mål til 10mm. Det er plastsluk og ukjent tettesjikt/membran. Liten baderomsinnredning, høyskap, dusjkabinett, toalett og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Naturlig ventilasjon gjennom ventil i taket og klaffeventil i vegg. Hulltaking ikke nødvendig. Det er gjort fuktmåling i svill med trepigger. Måling er gjort i vegg mot bad, fra bod. Målinger i bunnsvill viser under 8% vektprosent fukt. Alt under 15 vektprosent anses som tørt, men det gjøres oppmerksom på at dette er en stikkprøve og ingen garanti for tilstands ellers.


Vaskerom:

Vaskerommet har betong på gulvet, betong og panel på vegger og panel i himling. Vaskerommet er fra byggeåret. Det er montert skyllekar på vegg og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Varmtvannsberederen er plassert på vaskerommet. Naturlig avtrekk gjennom tallerkenventil i vegg. Rommet har tidligere vert i daglig bruk og kan fungere slik det er, men dette er ikke en anbefalt løsning. Rommet er bygget etter forskriftskrav fra før 1997 og gis dermed automatisk tilstandsgrad 3 basert på alder og forventet levetid. Rommet må påregnes renovert. Bygningsdeler på bad og vaskerom må i tillegg til å få tilstandsgrad opp mot kravene som gjaldt da de ble bygget, også kontrolleres mot dagens krav, på bakgrunn av at bruken av slike rom har endret seg vesentlig opp gjennom årene. Et baderom uten membran på gulv og deler av vegg kan blant annet ikke brukes til dusjing direkte på gulv, men må ha: dusjkabinett som fører dusjvannet direkte til sluket. Dette er forhold som en kjøper må få vite. Det vurderes ikke uvanlig at et eldre bad på dette grunnlag kan få en høy tilstandsgrad, selv om det ikke er observert fukt eller svikt i bygningsdelene. Det vil da være opp til kjøper og oppgradere badet eller annet våtrom for å kunne bruke rommet annerledes enn det er bygget for. Rommet er fra 1970-tallet og eldre enn forventet levealder. I praksis betyr dette at våtrommet skal undergå en streng vurdering sammenlignet med det som tidligere har vært vanlig i tilstandsrapporter før den nye forskriften trådte i kraft ved årsskiftet. Dersom det foreligger et avvik som tilsier at våtrommet ikke oppfyller dagens regelverk om tettesjikt og sluk, enten på grunn av materialvalg, alder, avvik fra regelverk, preaksepterte ytelser, faktiske skader eller funn av fukt også videre, vil det etter Norsk Takst sitt synspunkt være et foreliggende avvik som krever utbedring «innen kort tid» og skal gis TG3. Et våtrom som ikke oppfyller funksjonskrav om tettesjikt og sluk i dagens tekniske forskrift skal gis TG3. Byggeforskrift fra før 1997. Ingen dokumentasjon. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Alle vegger/sokkel er i betong.


OVERFLATER

Gulv:

Betong i kjelleren, Flis med elektrisk gulvvarme på bad, parkett, tregulv, teppefliser og teppegulv.


Vegger:

Panel, malt mur/betong, strie, malte bygningsplater, tapet, malt tapet, fliser på bad og strukturmaling. Sementfiberplater i garasje. Det gjøres oppmerksom på at sementfiberplater kan inneholde Asbest.


Himling:

Betong, malt panel, ubehandlet panel, himlingsplater 60x120.


Etasjeskille:

Betongdekke med ukjent frost- og fuktsikring. Resterende etasjeskille av bjelkelag i tre, med ukjent isolasjonsnivå.


Radon:

Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre.


Pipe og ildsted:

Vedfyringsovn/peis plassert i stuen. Lecapipe, stedvis pusset og malt. Feieluke etablert i kjelleren. Feiing sist utført 10.11.2022. Kontroll av anlegg utført 07.02.2023.


Rom under terreng:

Boligen har kjeller/underetasje og flere rom under terreng, overflater i betong.


Trapp:

90 graders svingtrapp. Boligen har innvendig trapp med malte vanger, trinn og rekkverk i tre. Trappen er fra byggeåret. Bruksmerker registrert.


Dører:

Enkelte innvendige dører er skiftet i senere tid, hvite profilerte dører, hvorav noen har glass og utenpåliggende sprosser. Noen dører er fra byggeåret. 1 stk. malt skyvedør i tre. Bruksmerker registrert.


Andre innvendige forhold:

Varmepumpe montert i stuen i hovedetasjen. Pumpen er produsert i 2007. Normal brukstid på varmepumper er ca. 10-15 år.



Tilstandsrapport og byggemåte

Selger har i forbindelse med salget innhentet en tilstandsrapport fra Erlend Knutsen, datert 27.05.24. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik, samt kostnadsoverslag for eventuelle oppgraderinger. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er en del av denne salgsoppgaven og må leses nøye av interessenter før det legges inn bud. Kjøper anses kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport, og kan følgelig ikke reklamere på belyste forhold. Vi vil gjøre spesielt oppmerksom på viktigheten av å lese igjennom rapportens TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som angir avvik fra normal slitasje, høy alder, bygningsdel som må utbedres, og lignende. Det følgende er hentet fra den bygningssakkyndiges beskrivelse av boligen:


Taktekking:

Alsvåg original taksteinplater til hovedtaktekking. Taket er skiftet i 2021, arbeidet utført av AB Byggmontering AS. Det er opplyst at nytt tak er lagt over/oppå opprinnelig tekking. Undertak av plast. Undertaket er ikke byttet sammen med hovettaktekking, og er fra opprinnelig byggeår.


Takrenner og nedløp:

Takrenner og nedløp i metall, skiftet i 2021. Heldekkende pipebeslag og fastmontert takstige i metall. Det er montert snøfangere.


Yttervegg:

Mur/betong i underetasje. Bindingsverkkonstruksjon fra byggeåret. Utvendig stående og liggende kledning. Innvendig kledd med bygningsplater. Boligen er utvendig malt i senere tid, 2015 i følge eier.


Takkonstruksjon:

Saltakkonstruksjon med w-takstoler i tre. Konstruksjonen er bygd opp som en luftet kaldtakkonstruksjon, isolert mellom undergurter. Synlig lufting i raftekasser. Boligen har vinduer med malte trekarmer og 2- lags glass. Enkelte vinduer med koblet glass. Vinduene er fra perioden byggeår,1980-1982, samt en del vinduer som er skiftet i 2008 og ett vindu på bad fra 2012. Det er skiftet glass i vinduer i stue i leiligheten i 1990. Bruksmerker registrert.


Ytterdører:

Underetasje:

1 stk. hovedinngangsdører i tre, med 2-lags glass og vertikale utenpåliggende sprosser. 2 stk. bod-dører i tre, hvorav en med glass.

Hovedetasje:

1 stk. hovedinngangsdør i tre med 2-lags glass. 1 stk. balkongdør i tre med 2-lags glass, utgang fra soverom i hovedetasjen. 1 stk. balkongdør/skyvedør i tre, av eldre dato, med utgang fra stue i hovedetasjen. 1 stk. Terrasse oppå garasjen, med ukjent dekke under. Nyere flytende dekke lagt oppå, kledd med impregnerte materialer. Rekkverk i tre. 1 stk. balkong med utgang fra soverom i hovedetasjen, impregnert utførelse.


Trapper:

Utvendig trapp i betong, ved hovedinngangen. Utvendig tak over garasje i betong.


Boligen har fått følgende TG3:

Utvendige trapper:

Trappen mangler rekkverk på ene siden.


Vaskerom underetasje:

Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.


Forstøtningsmurer:

Det mangler stedvis rekkverk/sikring av murer som er over 50 cm høye. Det er registrert sprekk i mur, ved garasje. Selger opplyser at støttemur mellom eiendommene vel og merke er oppført av Stokkemyrveien 29B, og tilhører da denne eiendommen.


Boligen har fått følgende TG2:

Taktekking:

Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Det er i tillegg registret stedvise gjennomganger som ikke er tettet. Innkledning av gamle tak var tidligere en vanlig metode. Dette er ikke ihht. dagens bransjestandard.


Veggkonstruksjon:

Det er registrert stedvis manglende lufting, og noe værslitt kledning.


Takkonstruksjon/Loft:

Det er registrert ventilasjonskanaler som ikke er tette, samt mangler isolering. Enkelte plasser ved rafter er det lite lufting mellom isolasjon og undertak.


Vinduer:

Vinduer eldre en 2008 er i hovedsak værslitt, stedvis flakkende maling og har sprekker i trevirket. Det er registrert enkelte vinduer som tar litt i karm.


Dører:

Dørene er generelt slitt og utgått på dato med tanke på levetid. TG2 settes pga. alder og slitasje.


Balkonger, terrasser og rom under balkonger:

Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.


Andre utvendige forhold:

Konstruksjonen har stedvis rust, flakkende puss og maling. Det vites ikke hvordan befatning det er på overliggende tettesjikt.


Innvendige overflater:

Det er synlige spor etter tidligere vannskade fra pipe i 1. etg., i himling over vedfyringsovn/peisen i stuen, samt i gang.


Etasjeskille/gulv mot grunn:

Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Avvik er i hovedsak målt i underetasjen. Største avvik i 1. etg. skyldes at gulvet i gang tidligere har vert gulv i våtrom.


Radon:

Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.


Rom under terreng:

Det er registrert stedvis saltutslag i kjelleren, spesielt i boligens høyre side. (sett fra hovedvei).


Innvendige trapper:

Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.

Det mangler håndløper på vegg i nederste del av trappen. Avstanden mellom rekkverksspiler er for stor i forhold til foreskrevne 10 cm.


Innvendige dører:

Dør inn til badet er skadet og må påregnes skiftet. Dørene må påregnes justert etter hvert. Det gjøres oppmerksom på dør ved siden av trappegang til underetasjen. Døren er ikke i bruk og innehar kun tilgang til deler av vegg bak dusj på bad.


Overflater bad hovedetasje:

Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet Vindu er plassert i våt sone.


Gulv bad hovedetasje:

Det er registrert sementbasert fugemasse mellom fliser og slukrist. Forskjellige materialer skal fuges med elastisk fugemasse.


Sluk, membran og tettesjikt bad hovedetasje:

Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.


Sanitærutstyr og innredning bad hovedetasje:

Blandebatteri på vask har løs topp og skadet sil.


Ventilasjon bad hovedetasje:

Rommet har kun naturlig ventilasjon. Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.


Overflater bad underetasje:

Det er registret vindu i våt sone. Det er stedvis manglende fugemasse mellom veggplater og fliser. Baderomsplater skal ha bunnprofil. Plateskjøt/avsluttning av baderomsplater over dør er ikke ihht. bransjestandard.


Gulv bad underetasje:

Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.


Sluk, membran og tettesjikt bad underetasje:

Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.


Sanitærutstyr og innredning bad underetasje:

Det er påvist fuktskjolder/svelling i skapinnredning.


Ventilasjon bad underetasje:

Rommet har kun naturlig avtrekk via ventil i vegg eller tak. Tilluftsløsning er ikke tilfredsstillende.


Overflater og innredning kjøkken underetasje:

Det er registret svelling i enkelte fronter ved oppvaskbenk. Enkelte løse hengsler.


Avtrekk kjøkken underetasje:

Vurdering er basert på alder. TG 2 er satt på bakgrunn av alder på ventilator.


Overflater og innredning kjøkken hovedetasje:

Det er registrert slakk i hengsel i et av kjøkkenskapene, dette medfører at døren tar i oppvaskmaskinen.


Avtrekk kjøkken hovedetasje:

Vurdering er basert på alder. TG 2 er satt på bakgrunn av alder på ventilator.


Vannledninger:

Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.


Avløpsrør:

Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.


Elektrisk anlegg:

Basert på at boligen selges som dødsbo og det er begrenset kunnskap om det elektriske anlegget og hvilken dokumentasjon som foreligger, anbefales det en utvidet kontroll av det elektriske anlegget.


Drenering:

Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er registrert saltutslag i bod i underetasjen. Saltutslag er en indikator på fuktgjennomtrenging. Grunnmursplast er ikke korrekt klemt mot mur.


Grunnmur og fundamenter:

Det er stedvis registrert riss/sprekk i mur, samt stedvis flakkende puss og maling.


Utvendige vann- og avløpsledninger:

Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vann- og avløpsledninger.


Oljetank:

Kombinasjon av alder og materiale tilsier at denne bør fjernes.


Boligen har følgende forhold under TGIU:

Tilligende konstruksjoner vaskerom underetasje:

Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Alle vegger/sokkel er i betong.


UTDRAG FRA SELGERS EGENERKLÆRING

Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?

Bad hovedetasjen renovert ifm lekkasje i 1999


Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?

Ja, oppgradert/fornyet men uvisst hvem som har utførte arbeidet.


Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?

Vet ikke, spyling av rør ved tett utslagsvask på vaskerom.


Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?

Ja, skifte av tak gjennomført av AB Byggmontering AS, juni 2021.


Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?

Ja, kun av faglært men uvisst av hvem. Nytt sikringsskap i hovedetasjen.


Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?

Vet ikke.


Hvis ja, er rommene som benyttes til ovennevnte godkjent til beboelse (rom til varig opphold) av bygningsmyndighetene?

Ja, antar det.


Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?

Ja, boligen ble påbygd i begge ender 1980-1981.


Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene?

Ja, antar det.


Kjenner du til om det er foretatt radonmåling?

Vet ikke.


Ovennevnte punkter er på ingen måte utfyllende. For ytterligere informasjon om byggemåte, årsak bak tilstandsgrader, konsekvens og anslag på eventuelle utbedringskostnader, se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.



Arealer

Totalt bruksareal: 264,0 m²

  • BRA-i: 255,0 m²
  • BRA-e: 9,0 m²
  • BRA-b:  m²


I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 13,0 m² 



Elektrisk anlegg

Boligen har åpen og skjult installasjon. Installasjon er i hovedsak fra byggeår. Det er to skap med separate målere , ett i hver etasje. Sikringsskap i kjeller har hovedsikring på 35A, fordelt på følgende kurser. 1 stk. 20A. 1 stk. 16A. og 4 stk. 10A. Skrusikringer. Sikringsskap i 1. etg. har OV på 40A fordelt på følgende kurser. 1 stk. 20A. 1 stk. 15A. 8 stk. 10A.


Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget, og at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk på eiendommen.



Oppvarming og energimerking

Elektrisk og ved. Det er elektriske varmekabler i gulv på begge bad i boligen. Boligen har også varmepumpe. Dersom rom for varig opphold ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.


Boligen er ikke energimerket. Interessenter gjøres oppmerksom på at de på selgers regning kan få laget energiattest med hjelp fra en ekspert innen ett år etter handelen kom i stand, dersom selger etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke fremlegger energiattest, jfr. energimerkeforskriften for bygninger.



Tekniske installasjoner og VVS

Innvendig vann og avløp:

Vannledninger av kobber, fra byggeåret. Stoppekrane er plassert i bod i underetasjen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på vannledningene. Avløpsrør i plast, fra byggeåret.


Ventilasjon: Boligen har spalteventiler i vinduer, klaffeventiler i vegger og sporadisk avtrekk fra kjøkken i begge etasjene.


Varmtvannsbereder:

Varmtvannsbereder til leilighet er plassert i skap på kjøkkenet i leiligheten. Berederen er av typen cTc Ferro Fil AS, på ca. 115 liter, produsert i 2008. Varmtvannsbereder til hovedetasjen, av typen OSO Hotwater, på ca. 200 liter. Bereder er plassert på vaskerommet i kjelleren, og er produsert i 2007.


Brann:

Branntekniske forhold undersøkt og funnet i orden. Det har vært utført feiing av pipe i november 2022, samt kontroll av innvendig fyringsanlegg i februar 2023. Ingen avvik.


Boligen har varmepumpe og automatiske utvendige persienner. 



Løsøre og tilbehør

Boligen selges med møbler og inventar slik den fremstår på visning. Selger tar med noen av sine private eiendeler, utover dette vil ikke eiendommen bli ryddet/ytterligere rengjort før overtagelse. 


Interessenter oppfordres til å lese vedlagte liste over løsøre og tilbehør som skal medfølge ved handelen. I de tilfeller det medfølger hvitevarer, overleveres disse uten noen form for garanti utover leverandørgaranti.



Tomten

857,60 m² eiet


Skrått terreng i bakkant av boligen. Svakt skrående tomt hvor boligen er plassert, opparbeidet med plen og enkelt beplantet. Delvis brosteinsbelagt gårdsplass i front, gruset og hellelagt ved inngangspartiet. Biloppstillingsplass til flere biler.



Parkering

Parkering for flere biler på egen tomt, både ved inngang til leiligheten i og foran carport, og foran garasje mot hovedinngangen. Fra garasjen får du direkte adgang inn i boligens underetasje.



Skole og barnehage

Nærmeste barneskole er Kanebogen og barnehage er Byggeklossen, begge noen hundre meter unna boligen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke dette med skolesjefens kontor. Se nabolagsprofilen i salgsoppgavens vedleggsdel, for oversikt over andre skoler og barnehager i nærheten.



Adkomst

Start fra EIE i sentrum og kjør sørover mot Kanebogen. Kjør inn mot Shell på Åsby, deretter til venstre. Når du kommer til Kiwi-butikken tar du opp til høyre og deretter til venstre inn i Toppenveien. Noen meter inn tar du til høyre inn i Stokkemyrveien og fortsetter rett frem til du får nr 29A rett over gata.


Megler oppfordrer interessenter til å kjøre forsiktig til eiendommen da det bor og ferdes mange barn her.


Ved å trykke på kartet i annonsen får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt ved fellesvisninger.



Områdebeskrivelse

Eiendommen ligger sentralt plassert på Åsby med utsikt sørover mot omkringliggende bebyggelse, Kanebogen og Tjeldsundet. Områder er kjent for sine gode solforhold. I nærområdet er det flere barnehager, idrettsanlegg, Montessoriskole, Stangnes vg og Amfi Kanebogen med alle sine ulike butikker. I Kanebogen finner du i tillegg tannlege og helsesenter. For de som har arbeidsplass på Stangnes er det selvsagt kort vei dit også. Det ligger ny Kiwi- butikk i krysset Kongsveien/Gamle Stangnesvei, så her ligger det meste til rette for en enkel hverdag.



Kommunale avgifter

Kommunale avgifter utgjør 40 361 stipulert pr. år 2024 i 12 terminer. I dette inngår eiendomsskatt, gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.



Andre løpende kostnader

Ny eier må belage seg på bl.a. følgende løpende tilleggsutgifter: Forsikring, strøm og diverse vedlikehold.



Formuesverdi

Ifølge Skatteetaten var formuesverdien for inntektsåret 2022:


Som primærbolig kr. 1 109 468,00,- som forutsetter at boligen brukes som fast bopæl.


Som sekundærbolig kr. 4 215 977,00,- ved annen bruk av eiendommen.


Formuesverdien justeres normalt årlig, og det henvises til Skatteetatens websider dersom ytterligere informasjon er ønskelig.



Midlertidig brukstillatelse og ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest, men midlertidig brukstillatelse var gitt 07.12.1972 på følgende vilkår: Avsluttende maler- og beleggsarbeider pågår, utvendig planeringsarbeid gjenstår. Vilkårene er oppfylt og eiendommen er således lovlig for beboelse.


Ferdigattest utstedes ikke på tiltak som er søkt før 01.01.1998.


Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger som stemmer med dagens planløsning med små unntak. Badstuen i hovedetasjen fins for eksempel ikke, her er badet utvidet i fht tegningene.


Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning, samt eventuell oppfølging fra kommunen sin side.




Regulering

Eiendommen ligger i et felt regulert for boligbygging og er godkjent for formålet.

Planidentifikasjon: 060

Plannavn: Del av gårdene gnr 56 og 54 + endret reg. av tilstøtende områder.

Ikrafttredelsesdato: 14.08.1969



Vei, vann og kloakk

Eiendommen har adkomst via offentlig vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.



Rettigheter og heftelser

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser. Kommunen har lovbestemt legalpant i eiendommen som sikkerhet for betaling av kommunale gebyr.


Dnr. 1230, tgl. 19.03.1973 - Best. om adkomstrett

Bestemmelse om garasje/parkering


Dnr. 2258, tgl. 10.05.1974 - Best. om adkomstrett

Bestemmelse om garasje/parkering
Med flere bestemmelser


Dnr. 2258, tgl. 10.05.1974 - Bestemmelse om veg

Bestemmelse om veg


Dnr. 2465, tgl. 29.04.1980 - Bestemmelse om bebyggelse

Byggetillatelse gitt etter dispensasjon i henhold
til Bygningsloven


For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.



Utleie

Utleiedel i underetasjen er leid ut for kr.7000 + strøm pr mnd. Det er 1 mnd gjensidig oppsigelse.


Den del av boligen som i dag er utleiedel, er ikke godkjent som separat boenhet, men er godkjent for varig opphold. Så lenge det aktuelle utleiearealet inngår i eiendommens øvrige boligareal og har forsvarlige radonverdier, vil det være lovlig for utleie. Dersom kjøper ønsker leietakeren oppsagt, bes dette meddelt megler skriftlig ved inngivelse av bud.



Radon

Det gjøres oppmerksom på at det ved utleie er krav til å gjennomføre radonmåling, og at forsvarlige nivåer skal kunne dokumenteres. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig, såfremt det betales husleie. Denne boligen er ikke radonmålt. Kjøper overtar ansvar og risiko forbundet med dette om man ønsker å fortsette utleie.



Totalpris inkl. omkostninger

Prisantydning kr 4 190 000,-


I tillegg til prisantydning, påløper følgende omkostninger:

Dokumentavgift kr 104 750,00,-

Ting.gebyr skjøte kr 500,00,-

Tingl.gebyr pantedokument kr 500,00,-

Pantattest kjøper kr 240,00,-

Tryg Boligkjøperpakke Hus (over 230 kvm BRA) (valgfri) kr 17 550,00,-


Totalpris inkl. omkostninger kr 4 313 540,-


Det ovenstående forutsetter at eiendommen selges til prisantydning og at det kun tinglyses ett pantedokument. Det tas forbehold om endringer i offentlige gebyr.



Overtakelse

Overtakelse etter avtale med selger. Interessenter oppfordres til å angi ønsket overtakelse i budskjema. Antall nøkkelsett ved overtakelse kan variere, og kjøper må selv besørge nye nøkler/låser for egen regning.



Boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring

EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.


Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.


Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.


Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.


Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.



Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven og interessenter oppfordres til å gjennomgå dette før bud inngis.



Budgivning

Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.


Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.


Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen.


Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form.


Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.



Betalingsbetingelser

Fullstendig kjøpesum inkludert omkostninger, samt eventuelt pantedokument tilknyttet lån, skal kunne disponeres over hos megler senest 2 virkedager før overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.



Lovanvendelse

Generelle bestemmelser

Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.


Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.


En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.


Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.


På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.


Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.


Forbrukerkjøp - definisjon

Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.


Forbruker – avtalevilkår

Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.


Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.


Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).


Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon

Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.


Ikke-forbruker – avtalevilkår

Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.


Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.


Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.


Uautorisert kopiering eller gjenbruk av all tekst og alle bilder i denne annonse/salgsoppgave er ikke tillatt.



Personvern

Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret for videre oppfølging. Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften. Mulighetene for å få slettet personopplysninger er derfor begrenset. Les mer om EIE`s behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på eie.no/personvern



Hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift, som pålegger oss å gjennomføre kundekontroll av selger og kjøper, herunder fullmektiger. Slike kontrolltiltak vil i praksis gjøres ved å bekrefte våre kunders og reelle rettighetshaveres identitet, samt å innhente informasjon knyttet til handelens formål og tilsiktede art.


Dersom kjøper ikke bidrar til dette, og det medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig.


I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kontrolltiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.


Dersom nødvendige kontrolltiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.



Meglers vederlag

Følgende er avtalt om meglers vederlag, og skal betales av selger:


Provisjon 1,500 % av salgssummen inkl. mva (minimum 55 000 inkl. mva)


Tilrettelegging: 18 900,00

Grunnpakke selveier: 8 900,00

Markedspakke Premium: 17 900,00

Visningshonorar, per visning: 0,00

Overtakelseshonorar: 0,00

Oppgjørsgebyr: 6 900,00


Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har oppdragstaker krav på rimelig vederlag for medgått tid/utført arbeid og avtalte utgifter (utgifter til påløpte visninger, innhenting av opplysninger, markedspakke og tilrettelegging), samt eventuelle utlegg. Alle priser er inkl. mva.



Om oppdraget

Oppdr.nr: 8240157

Ansvarlig megler: Runar Bjørkelund


EIE Harstad

Harstad Eiendomsmegling AS

NO 931 999 249 MVA



Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan spørre megler for mer informasjon om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 1 av Stokkemyrveien 29A
9409 HARSTAD
Stokkemyrveien 29A

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: