Bilde 1 av Solåsveien 29Bilde 2 av Solåsveien 29
Digital salgsoppgave
Solåsveien 29

3647 Hvittingfoss • Kongsberg kommune

Dette objektet er solgt!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er en betaversjon

Tjenesten er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med at dette er en betaversjon som er under utprøving, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Still et spørsmål og jeg skal forsøke å finne svaret for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvor mange soverom er det?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"
  • "Hvordan er utsikten?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

Objektet er solgt!

Flott enebolig på ca. 1,5mål opparbeidet tomt med dobbel garasje + integrert garasje - Sentralt og barnevennlig
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
3 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
223 m²
Bruksareal (BRA)
289 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
66 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
54 m²
Kommunale avgifter
kr 689 / Mnd
Prisantydning
kr 3 450 000
Omkostninger
kr 112 000
Totalpris
kr 3 562 000
Byggeår
1976
Tomt
Eiet tomt 1533 m²
Oppdragsnummer
70240031
card-default

Asmir Islamovic

Eiendomsmegler MNEF / Salgsleder
Les om Asmir
Prisantydningkr 3 450 000,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 17 550,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgiftkr 93 250,-
  
Totalpris kr 3 562 000
Eiendom
Solåsveien 29, 3647 Hvittingfoss

Matrikkel
Gnr. 14 Bnr. 294 i Kongsberg kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Arealer
Totalt BRA 289 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 223 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 66 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 54 kvm

Antall soverom
3

Byggeår
1976

Tomt
Eiet tomt 1533 kvm

Prisantydning
3 450 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Anticimex AS Sandefjord Takstdato: 28.05.24

Totalpris inkl. omkostninger
kr 3 450 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 93 250,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 94 450,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 544 450,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 562 000,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 8 266,80 pr. år Gjelder prognose for inneværende år.

Eier
Arne Ueland

Beskrivelse
Velkommen til Solåsveien 29!

Innholdsrik og velholdt enebolig med romslig tomt, dobbel garasje og integrert garasje beliggende på rønningen i Hvittingfoss. Eiendommen ligger flott til med kort vei inn til Hvittingfoss sentrum. Tomten er opparbeidet med flere soner og fremstår meget godt, her har du ca. 1,5 mål å boltre deg på. En flott eiendom med stort potensialet.

Boligen er velholdt med en praktisk planløsning. I hovedetasjen har du alt du trenger. Videre har du en underetasje med et stort potensialet, med noen justeringer kan det gjøres om til en hybel. Gjennomgående velholdt og god standard på boligen, med noe behov for modernisering. Her er det fullt mulig å flytte inn og ta rom for rom. Potensialet er utrolig stort i denne boligen.

Velkommen til hyggelig visning!

Beliggenhet
Eiendommen ligger i et landlig område i Hvittingfoss. Her snor Numedalslågen seg forbi, og området har et åpent kulturlandskap med spredt bebyggelse.

Det er ca. 3 min. med bil til Hvittingfoss sentrum hvor du finner skoler, barnehager, idrettsforening, kulturhus og bibliotek. Øst for Hvittingfoss ligger Øya, et idyllisk område med flotte muligheter for fiske. Er du glad i fiske og friluftsliv har du kommet til rett plass, her er flotte turområder rett utenfor døra. Numedalslågen en av Norges beste lakseelver.

Ønsker du å bade er Passebekkdammen et populært samlingssted med sine trivelige fasiliteter. Skogsturen kan legges til Hajern eller Skrim, sistnevnte er den nest høyeste toppen i området Skrimfjella og et eldorado for friluftsentusiaster. Området har et omfattende merket løypenett for både sommer og vinter, og er en del av det regionale løypenettet som forbinder Vestfold med Hardangervidda.

En liten biltur unna finner du den populære klatreparken Høyt og Lavt Vestfold. Parken er Skandinavias største klatrepark med utfordringer for folk i alle aldersgrupper, noe som er perfekt for både familieopplevelser, vennelag og bedriftsarrangementer. Kongsberg er en historisk by som også er verdt et besøk, her arrangeres blant annet Norges største jazzfestival.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Kiwi eller Spar på Hvittingfoss. Ved Spar Hvittingfoss tilbys fristende ferskvare, mange lokale matspesialiteter og en spennende cateringmeny. I tillegg finner du lokale butikker i hovedgaten. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei med bil til både Kongsberg, Drammen og Holmestrand.

Fra eiendommen er det kort vei til Hvittingfoss barne- og ungdomsskole, og i Hvittingfoss er det også barnehage. Det finnes flere videregående skoler i bl.a. Kongsberg, Holmestrand og Sande.

Tomt
Eiet tomt, 1533 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Inneholder
Det totale bruksarealet på 289 m2 fordeler seg som følger:

ENEBOLIG:

Første etasje:
BRA 165 m²
- BRA-i 118 m²: Vindfang, stue, kjøkken, gang, bad og tre soverom.
- BRA-e 47 m²:  Garasje

Andre etasje:
BRA 124 m²
- BRA-i 105 m²: Entre, gang, uinnredet rom, tre boder, teknisk rom, soverom, bad og vaskerom.
- BRA-e  19 m²: Integrert garasje.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er beregnet og angitt med utgangspunkt i NS 3940:23. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra den faktiske bruken, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Byggemåte
Enebolig med integrert garasje, samt dobbelgarasje. Eneboligen er oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur av betong/murkonstruksjoner. Yttervegger av trekonstruksjoner, utvendig kledd med stående trepanel. Etasjeskille av trekonstruksjoner. Yttertak med valmtakform av  trekonstruksjoner tekket med takstein. Dobbelgarasje i tilknytning til 1. etg er oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur av  betong/murkonstruksjoner. Yttervegger av betong/murkonstruksjoner og trekonstruksjoner utvendig kledd med stående trepanel. Yttertak med valmtakform av trekonstruksjoner tekket med takstein.

Det er utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt i salgsoppgaven. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Følgende punkter bør kjøper være oppmerksom på;

TG2 Alder, slitasje mv.:

 - Våtrom - Bad underetasje -  Helhetsvurdering
TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av alder og/eller slitasjegrad. Det er blant annet registrert følgende avvik:
Våtromsplater har glipper/sprekker mellom skjøter, samt at det ikke er benyttet monteringsskinne i bunn av platene. Det kan ikke verifiseres at det er benyttet egnet tettemasse i skjøter.  Det er ikke mulig å verifisere om slukmansjett og klemring er benyttet eller om monteringen er korrekt. Vannrør, avløpsrør og sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Det registreres bomlyd (tegn til hulrom) under enkelte gulvfliser.
Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Det er registrert riss/sprekker i flisfuger, samt misfarging i elastiske fuger og flisfuger. Tettedetaljer ved rørgjennomføring tilknyttet servant i vegg er usikker.

- Våtrom - Vaskerom underetasje - Helhetsvurdering
TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av alder og/eller slitasjegrad. Det er blant annet registrert følgende avvik:
Det er stedvis motfall på gulvflater. Vannrør, avløpsrør og sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Tettesjiktet/belegget har en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Sluket er i teknisk rom. Det er etablert spalte under dør fra vaskerom til teknisk rom for eventuell lekkasjevann. Det er ikke tilfredsstillende fallforhold mot denne spalten.

 - Våtrom - Bad 1. etg. - Helhetsvurdering
TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av alder og/eller slitasjegrad. Det er blant annet registrert følgende avvik:
Vannrør, avløpsrør og sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Det vurderes at det ikke er benyttet tilstrekkelig tettesjikt på våtrommet veggflater. Tettedetaljer ved rørgjennomføringer tilknyttet servant er usikker. Vinduets plassering i våtsone er uegnet. Ingen luftespalte over/under dør, som fører til redusert ventilasjon når dørene lukkes. Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk.

- Øvrige rom - 1. etg. - Ventilasjon (gjelder kun for P-ROM)
Ventilasjonen vurderes til å stedvis ikke være tilfredsstillende. Det er ikke registrert ventiler på soverommene.

- Øvrige rom - 1. etg. - Overflater gulv
Gulvoverflatene med parkett bærer preg av noe slitasje/knirk, samt svikt/ujevnheter.

- Øvrige rom - 1. etg. - Innerdører
Dørbladet til innerdør ved soverom 2, soverom 3 og bad har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes.

- Rom under terreng  - Underetasje - Overflater vegger
Salt/kalkutslag er stedvis observert på vegger.

- Rom under terreng  - Underetasje - Overflater gulv
Det er stedvis observert riss/sprekker på synlig betonggulv, samt noe salt/kalkutslag.

- Rom under terreng  - Underetasje - Konstruksjoner
Etasjen har vegger under bakkenivå som er utlektet fra grunnmuren. Dette sammen med dreneringens alder tilsier risiko for fuktskader i konstruksjonen. Det er stedvis observert salt/kalkutslag på synlig grunnmur som vurderes til å ha en sammenheng med svekket drenering. TG2 er valgt for å belyse skaderisiko/behov for tiltak.

- Rom under terreng  - Underetasje - Innerdører
Dørbladet til innerdør ved soverom har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes.

- Innvendige trapper
Det er kun rekkverk/håndløper på en side. Åpninger i rekkverket på mer enn 0,10 meter. Trappen har åpninger på mer enn 0,10 meter.TG 2 i henhold til NS 3600.

- Etasjeskiller - . Skjevhetsmåling
Det er noe skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i rommene er målt til 15 mm på soverom og 17 mm i stuen.

- Tekniske anlegg, VVS anlegg  - Varmtvannsbereder
På bakgrunn av berederens alder (fra 1991) er det grunn til å varsle om usikker restlevetid eller andre forhold som utvikles over tid.

- Tekniske anlegg, VVS anlegg  - Vannrør og avløpsrør
Vannrør og avløpsrør i boligen over 30 år er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert.

- Elektrisk anlegg - Forenklet vurdering av det elektriske anlegget
Som følger av manglende samssvarerklæring på deler av det elektriske anlegget som er montert etter år 1999 er TG2 satt i henhold til NS3600.

- Dører
Ytterdøren i underetasjen er av eldre dato. Døren er noe hard å åpne/lukke og krever justering.

- Yttertak - Helhetsvurdering
Taktekkingen bærer noe preg av elde og slitasje. Det er registrert noe mosegroing på taket. Yttertaket har en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er satt for å belyse skaderisikoen som følge av alder og observert tilstand.

- Balkonger, terrasser, veranda etc. - Terrasser/inntrukket balkong over innvendige rom
Over garasjen i underetasjen utgjør overliggende terrasse takkonstruksjonen. Tettesjiktet er skjult og ikke tilgjengelig for inspeksjon og alder/tilstand er ikke kjent. Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra dagens byggeteknisk forskrift.

- Grunnmur, fundamenter - Grunnmur
Det er observert noe salt/kalkutslag på innvendig side av grunnmuren på garasjen, samt enkelte riss/sprekker på grunnmuren til eneboligen. Det registreres sprekker/deformasjon på grunnmur mot sydvest.

- Drenering -  Helhetsvurdering
Det ble observert symptomer på fuktinnsig i underetasjen som tilsier funksjonssvikt/svekket drenering. Se punkt "Konstruksjoner" under avsnitt om "Rom under terreng". Dreneringens alder og observert tilstand tilsier at utbedringer/utskiftninger bør påregnes.

- Stikkledninger og tanker - Vann- og avløpsledninger (ink. stikkledninger)
Deler av utvendige avløpsrør har en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert.

- Stikkledninger og tanker - Oljetanker
Oljetank i underetasjen. Ingen dokumentasjon som viser materiale, type, alder og om kontroll er foretatt.

TGIU Ikke undersøkt:

Varmesentral - Installasjonene vedrørende luft til vann anlegget er ikke kontrollert. Anbefales utført av teknisk kompetent personell. Det er fremlagt faktura vedrørende service på anlegget datert 15.02.2024.

Andre VVS-tekniske anlegg - Det er ikke kjent når det sist ble foretatt service på varmepumpe.

Ovennevnte punkter er ikke uttømmende. For ytterligere informasjon om byggemåte, årsak bak tilstandsgrader, konsekvens og anslag på eventuelle utbedringskostnader, se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Standard
Bad i underetasjen fra omkring 1987 ifølge selger. Flislagt gulv med gulvvarme. Våtromsplater på vegger. Panelbord i himling. Vegghengt servantinnredning med dører. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speilskap med overlys og stikkontakt over servant. Dusjkabinett med dusjarmatur. Gulvstående toalett. Synlige vannrør av kobber og armert flexirør. Avløpsrør av plast. Naturlig avtrekksventil i himling.

Vaskerom underetasje ukjent årstall. Belegg på gulv. Malte betongoverflater og panel på vegg. Panelbord i himling. Gulvstående innredning med skuffer og skap. Utslagsvask av stål med vegghengt 2-greps armatur. Synlige vannrør av kobber og avløpsrør av plast. Naturlig avtrekksventil på vegg.

Bad 1. etg. fra byggeår. Gulvoverflate med terrazzo utførelse. Vegger med malt strie tapet. Himling med panelbord. Vegghengt servantinnredning med dører. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speilskap med overlys og stikkontakt over servant. Vegghengt dusjarmatur. Gulvstående toalett. Synlige vannrør av kobber og avløpsrør av plast. Naturlig avtrekksventil i himling.
Kjøkkeninnredning fra 2006 ifølge selger. Benkeplate av laminat. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps kjøkkenarmatur. Benkeskapsbelysning og  stikkontakter over kjøkkenbenk. Integrert stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser. Ventilator i overskap. Synlige vannrør av plastmateriale og kobber. Avløpsrør av plast. Gulvflater belagt med belegg. Vegger med tapet og panel. Himling med panelbord. Fliser mellom kjøkkenbenk og overskap.

Øvrige rom - 1. etg. har  gulvflater belagt med parkett og belegg. Vegger med panelplater, trepanel og tapet. Himling med malte flater. Glatte dører.

Underetasje: Enkelte rom i underetasjen er innredet med utlektede vegger. Gulvflater med laminat, teppe og synlige betongoverflater. Vegger med panel og synlig betongoverflater/grunnmur. Himling med panel. Glatte innerdører. Naturlig ventilasjon via veggventiler. Det er ett uinnredet rom som har synlig reisverk/betongoverflater.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse datert 12.03.1976 vedrørende våningshus. Anmerket gjenstående arbeid antas å være utført.

Det er mottatt byggetegninger fra kommunen datert 1974. I byggetegninger er dagens soverom i underetasjen definert som hobbyrom. Hensyntatt vinduenes størrelse og plassering legges det til grunn at dette rommet ikke var ment til bruk for varig opphold, men boligens tilleggsdel.

Dagens vaskerom er definert som fyrrom på tegninger. Fyrrom er også tilleggsdel i bolig.

Bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel er søknadspliktig. Konsekvensene av dette er at kommunen kan kreve at man tilbakeføre til opprinnelig stand etter godkjente tegninger. Kjøper påtar seg risikoen for både fremtidig, fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.

Videre er planløsningen for arealet som i byggetegninger er inntegnet som ett disp. rom endret,  slik at det i dag er bod 1, 2 og 3.

I Kongsberg bygningsråds vedtak fra 1974 fremgår det at rom nr. 8 (definert som peisestue på byggetegninger) ikke kan godkjennes som varig oppholdsrom. Rommet er idag uinnredet.

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for garasje. Det foreligger tegninger for garasjetilbygg fra 1985.

Etter at bygningsmassen ble oppført har det blitt innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven. Ferdigattest utstedes ikke for bygg/endringer/tiltak som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest.

Elektrisk anlegg
Det er plassert sikringsskap på teknisk rom og i bod 3.

Selger opplyser om at det har nylig vært utført el-kontroll på det elektriske anlegget og at alle avvik ble lukket. Det er fremlagt samsvarserklæring på at avvikene er utbedret.

På generelt grunnlag anbefales det alltid å gjennomføre en utvidet el-kontroll. Henvises også til TG2 under pkt. Byggemåte ovenfor.

Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Boligen har røykvarsler og brannslukningsutstyr som har gått ut på dato.

Oppvarming
Oppvarming via radiatorer tilkoblet luft til vann anlegg, luft til luft varmepumpe og peis.

Elementpipe fra byggeår.

Det er etablert ildsted i stuen.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

- Eiendommen har oljetank i underetasjen ifølge tilstandsrapporten.
1. januar 2020 ble det forbudt å bruke mineralolje, eller fossil fyringsolje og parafin til oppvarming av boliger og næringsbygg i Norge. I henhold til lokal forskrift skal oljetanker som ikke lenger er i bruk fjernes, og skriftlig melding skal sendes til Kongsberg kommune.

Det er eier av bygget (grunneier) er ansvarlig for oljetanken, og for å sikre at oljetanken er i betryggende stand. Eier av bygget er også ansvarlig for skadene en oljelekkasje forårsaker om tanken går lekk. Du kan lese mer om forbudet og detaljer om rensing og fjerning av oljetanker på www.oljefri.no.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E

Kommunale avgifter
Kr. 8 266,80 pr. år Gjelder prognose for inneværende år.

I dette inngår gebyr for eiendomsskatt, vann, vannmåler, avløp, renovasjon og feiing/ tilsyn.

Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter, samt hensynet til forbruket av vann.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er beregnet til: kr. 2.014,- for skatteåret 2024. Faktureres sammen med kommunale avgifter.

Faste løpende kostnader
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 14 000 kwh pr. år. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Eiendommen har en årlig forsikringspremie på kr 7.817,-.

Boligen har vært tilknyttet Telenor som leverandør av internett og Allente for TV. Priser kan sjekkes på tilbyders websider. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Eiendommen har hatt årlige utgifter til brøyting.

Eiendommen har årlige utgifter til Rønningen Vel og Vanning (vanning fra Lågen), kr. 700,- per år.

Forsikring med polisenummer
KLP Polisenummer: 79001643

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 942 732,- Som sekundærbolig Kr. 3 582 380,-

Tekniske installasjoner
- Vannrør av kobber og plast fra ulike tidsperioder.
- Avløpsrør av plast fra ulike tidsperioder.
- Stoppekran er lokalisert i bod.
- Varmtvannsbereder fra OSO på 198L fra 1991.
- Varmtvannstank fra OSO på 210/140L fra 2016 tilkoblet varmeanlegget.
- Oljefyringsanlegg ble erstattet av luft/vann varmepumpe i 2016.
- Luft til luft varmepumpe fra Toshiba plassert på vegg i trapp fra ukjent årstall

Diverse
Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

Selger/fullmektig har selv ikke bebodd eiendommen, og sitter derfor med begrenset kjennskap til eiendommens tilstand. Interessenter oppfordres til å foreta grundige undersøkelser, gjerne sammen med bygningssakkyndig eller annen fagkyndig.

Kongsberg kommune opplyser følgende vedr. feiing og tilsyn:
- Siste feiing: Utført 13.10.2023
- Siste tilsyn: Utført 08.05.2019

Det gjøres oppmerksom på at eiendomsmegler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E-verk på eiendommen.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Følgende heftelser er tinglyst, og vil følge eiendommen:

Heftelse tinglyst 18.12.1972 med dagboknummer 4594: Erklæring/avtale.
Fra grunnen ble opprettet. Gjelder forpliktelse til tilknytningsavgift til kloakkrenseanlegg, sikring av evt. lagertank for olje/parafin samt forkjøpsrett for kommunen dersom tomten ikke blir bebygget.

Rettighet tinglyst 24.06.1985 med dagboknummer 4223.
Eier av gbnr. 14/1 samtykker i at eier av eiendommen gbnr. 14/294 (Solåsveien 29) fr bygge tilbygg til sin enebolig slik at minsteavstand til eiendomsgrense blir 2 meter. Samtidig forpliktelse til å ikke bygge nærmere dette tilbygg enn 8 meter.

Kopi av ovennevnte tinglyste heftelser/rettigheter kan fås ved henvendelse til megler.

Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen.

Utleie
Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er offentlig tilknyttet vann og avløp. Adkomst fra kommunal vei.

Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse ihht. Kommuneplanens arealdel.

Gjeldende planer og pågående planarbeid for eiendommen:

Kommuneplaner:
Navn: Kommuneplanens arealdel 2022 - 2030
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 22.06.2022
- Bestemmelsesområde, delareal 1 534 kvm: Sone B, fysisk utforming av anlegg
- Delareal 1 534 kvm: Boligbebyggelse, nåværende
- Hensynssone, delareal 3 068 kvm: H310_24 - Ras- og skredfare

§ 7.5. Hensynssoner for ras- og skredfare (H310):
1) Hensynssonene gjelder aktsomhetsområder i bratt terreng for jord- og flomskred, steinsprang og snøskred, både utløsningsområder og utløpsområder. Disse er teoretisk beregnet av NVE.
2) Før det gis tillatelse til bygge- og anleggstiltak innenfor disse hensynssonene, skal farene være utredet av faglig kompetanse og utredningene fulgt opp med hensyn til plassering, utforming og eventuelle avbøtende tiltak. Tilsvarende ved utarbeidelse av reguleringsplan. Tiltak skal planlegges og gjennomføres i samsvar med veileder fra NVE.

Eiendommen ligger i området for påvist kvikkleire, sist oppdatert 28.02.2019. Kvikkleiresone 1323 - Fossnes.
NGI har siden 1960-tallet vært engasjert ved flere anledninger for å utføre grunnundersøkelser og gi råd angående skredfare og sikringstiltak ved Fossnes på Hvittingfoss. Sikringstiltak ble utført i perioden 2008-2010.

Reguleringsplaner:
Navn: Fossjordet - Hvittingfoss
Plantype: Eldre reguleringsplan
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 07.03.1967
- Delareal 1 530 kvm: Konsentrert småhusbebyggelse
- Delareal 4 kvm: Kjørevei

Kopi av gjeldende planer med tilhørende bestemmelser, kan mottas ved henvendelse til megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 3 450 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 93 250,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 94 450,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 544 450,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 562 000,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Meglerprovisjon: 1,50% av salgssummen (Min. kr. 49.900,-)

Tilrettelegging: kr. 12.500,-

Oppgjørsdekning: kr. 1.900,-

Markedspakke: kr. 19.500,-

Visningshonorar pr. stk: kr. 2.500,-

Grunnpakke: kr. 14.775,-

Innhenting av servitutter pr. stk: kr. 300,-




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
70-24-0031

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges «som den er». Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Eiendomsmegler Larvik og Lardal AS
EIE Lågendalen
Org. nr: 916130163
Lågaveien 25
3264 Larvik
Tlf:

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Salgsleder Asmir Islamovic

Saksbehandlere
Asmir Islamovic
EIE Lågendalen
Eiendomsmegler MNEF / Salgsleder
Mob: 93 40 86 24 / E-post: asi@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Solåsveien 29
For mer om objektet
Solåsveien 29

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: