Bilde 1 av Frankendalsveien 27Bilde 2 av Frankendalsveien 27
Digital salgsoppgave
Frankendalsveien 27

3258 Larvik • Larvik kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Lekker 2-roms andelsleilighet i 2. etasje - Solrik balkong med sjøutsikt - Parkering
Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
1 soverom
Etasje
2
Primærrom (P-ROM)
51 m²
Bruksareal (BRA)
51 m²
Fellesutgifter
kr 4 765 / Mnd
Prisantydning
kr 1 600 000
Omkostninger
kr 8 010
Fellesgjeld
kr 262 095
Totalpris
kr 1 870 105
Fellesformue
kr 16 513
Byggeår
1952
Tomt
Fellestomt 1058 m²
Oppdragsnummer
69220055
card-default

Mats Westby Svensen

Eiendomsmegler / Salgssjef / Partner
Les om Mats
Prisantydningkr 1 600 000,-
Fellesgjeldkr 262 095,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 6 850,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 480,-
  
Totalpris kr 1 870 105
Eiendom
Frankendalsveien 27, 3258 Larvik, Etasje: 2

Matrikkel
Andelsnr. 26 Orgnr. 952813420 i Larvik kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 51 kvm, Bruksareal: 51 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
1

Byggeår
1952

Tomt
Fellestomt 1058 kvm

Prisantydning
1 600 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Hvarnes Taksering Erland Svae Takstdato: 17.06.22

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 262 095,- pr. 30.05.22
Andel fellesformue: kr. 16 513,- pr. 31.12.2021

Totalpris inkl. fellesgjeld
kr 1 600 000,- (Prisantydning)
kr 262 095,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 1 862 095,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
kr 1 160,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 1 863 255,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 1 870 105,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 4 765,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Personalkostnader, styrehonorar, revisjonshonorar, forretningsførerhonorar, kontingent LABO / NBBL, vedlikehold, kabel-tv, bredbånd, forsikring, kommunale avgifter inkl. vann akonto, energi og strøm på fellesarealer, andre driftskostnader og betjening av fellesgjeld.

Sikringsordning fellesgjeld
Dersom noen av andelseierne ikke betaler sine felleskostnader må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseierne. For å forhindre dette er borettslaget tilknyttet en sikringsordning, som dekker borettslagets tap dersom noen andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Sikringsordningen er levert av Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
Kjell Thomas Barth

Beskrivelse
Velkommen til Frankendalsveien 27!

Dette er en lekker og tiltalende 2-roms leilighet beliggende i 2. etasje. Leiligheten fremstår med en god standard og gir et godt helhetsinntrykk med moderne fargevalg. Fra balkongen har man gode solforhold og sjøutsikt. Ypperlig leilighet for førstegangskjøpere.

Attraktiv beliggenhet i Byskogen med kort vei til skoler, barnehage, togstasjon, turområder, kjøpesenter, idrettsanlegg og Larvik sentrum.

Leiligheten ligger i 2.etasje og innholder: Entre, soverom, bad/wc, kjøkken og stue med utgang til solrik, romslig balkong. Det medfølger to boder i kjeller og bod på loft.

Parkering
Parkering på felles parkeringsplass. Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Området har kort gangavstand til Larvik sentrum. Kort vei til skoler, barnehager og offentlig kommunikasjon. Det er nærhet til flotte turområder langs Lågen og opp til Doktorfjellet med vidstrakt utsikt, samt langs kyststien fra vestre Halsen og ned til Revet.

Fra Byskogen er det gangavstand til Fram Stadion med fotballbane og til Arena Larvik - byens storstue med konserter, messefasiliteter og en rekke arrangementer. Her er også hjemmebanen til Larvik håndballklubb. I tillegg byr nærområdet på lekeplass, svømmehall og treningssenter. Gode badeplasser finnes langs fjorden, der bystrendene Karistranda og Smiestranda er noen av de mest populære.

Det er få km til Batteristranda, Bølgen kulturhus og Farris Bad. Sistnevnte har en av Nordens mest innholdsrike spa-avdelinger. I tillegg til flotte badeplasser i Farris og fjorden, kan Larvik skilte med Bøkeskogen på ca. 300 mål, og flotte turområder innover i Vestmarka. Golf kan spilles i vakre omgivelser ved Larvik Golfklubb på Fritzøe gård.

Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Kiwi, Coop, Rema 1000 og Meny. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Larvik sentrum trivelige handlegater med kafeer, restauranter og alt av bymessige fasiliteter. Her ligger også kjøpesenteret Amfi. Fra Byskogen er det ca. 3 km til Nordbyen kjøpesenter med ca. 50 butikker.

Området byr på offentlig kommunikasjon i form av buss og tog, og nærmeste bussholdeplass ligger like ved i nærliggende gate. Det er ca. 1,5 km til Larvik jernbanestasjon hvor Vestfoldbanen har en reisetid på ca. 2 timer til Oslo S. Med bil tar det ca. 2-3 min til Larvik sentrum og ca. 10 min å gå. Det tar ca. 20 min til Sandefjord Lufthavn, 30 min til Tønsberg, 35 min til Skien og 1 time til Drammen.

Fra eiendommen er det kort vei til Mesterfjellet barne- og ungdomsskole, samt til Thor Heyerdal videregående skole. Larvik kommune har fritt skolevalg for elever som skal begynne i 1. og 8. trinn, noe som gir ekstra fleksibilitet. Det finnes også et godt utvalg av barnehager i området.

Tomt
Fellestomt, 1058 kvm

Eiendommen er etablert med analogt målebrev den 16.01.1952. Viser til historiske målebrev for areal og beskrivelse av eiendommen. Eiendommens plassering i kartet kan avvike fra eiendommens faktiske plassering i marka. Oppgitt areal i eiendomskartet er tilsvarende usikkert, og er kun beregnet ut fra grensene i matrikkelen.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Inneholder
Leiligheten har følgende rominndeling:

- gang 6,6 m2
- soverom 12,3 m2
- bad/vaskerom 3,7 m2
- kjøkken 7,1 m2
- stue 19,3 m2

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Arealer beregnes etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte
Leilighet i en 6-mannsbolig beliggende i Frankendalsveien, oppført i tradisjonell trekonstruksjon, yttervegger kledd med dobbeltfalskledning og tømmermannskledning. Tak tekket med dobbeltkrum betongtakstein. Leiligheten har en terrasse på 8 m2 med utgang fra stue. Tilhørende leiligheten er det en bod på loft og 2 boder i kjeller.

Det er utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt i salgsoppgaven. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Følgende punkter bør kjøper være oppmerksom på;

TG3 - Store eller alvorlige avvik:

- Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

TG2 - Avvik som kan kreve tiltak:

- Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.

- Innvendig > Innvendige dører
Det er avvik: Enkelte av innvendige dører har en del slitasje og subber i karm

- Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom
Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Membranen bak innebygd sisterne har ukjent utførelse.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 51 kvm. Følgende rom er inkludert i P-rom:

2. etg.: Gang, bad/vaskerom, kjøkken, soverom og stue.

Bruksareal
Bruksareal: 51 kvm

2. etg.: 51 m2

Standard
Innvendig er det laminat på gulv, malt strie, malt panel og malte plater på vegger, malte plater og malt panel i himlinger.

Bad/vaskerom fra 2013 med flislagt gulv med varmekabler, flis på vegger og malt panel i himling. Rommet har innredning med nedfelt servant, veggmontert toalett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin.  TG2 gitt pga. membran av ukjent utførelse og begrenset mulighet for inspeksjon/rengjøring av sluk.

Kjøkkenet har innredning med profilerte fronter laminat benkeplate. Kjøl/fryseskap, oppvaskmaskin og komfyr. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.
For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt tilstandsrapport.

Ferdigattest
Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Eiendomsmegler har undersøkt kommunens arkiver uten å kunne oppdrive ferdigattest/brukstillatelse, eller begrunnelse for hvorfor dette ikke foreligger. Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet.

Det foreligger ikke godkjente bygningstegninger i kommunens arkiver for gbnr. 3020/480, men tegninger for tilsvarende bygg på gbnr. 3020/482 og 3020/477. Tegningene samsvarer med dagens bruk av boligen.

Etter at bygningsmassen ble oppført har det blitt innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven. Ferdigattest utstedes ikke for bygg/endringer/tiltak som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Det mangler samsvarserklæring på arbeidene. Arbeid på det elektriske anlegget er utført av fagfolk, men jeg vil likevel anbefale en gjennomgang.

Sikringsskap med automatsikringer plassert i felles gang.

Leiligheten har røykvarsler og brannslukningsapparat.

Oppvarming
Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 4 765,- pr.mnd.

Felleskostnader kr. 4 395,- pr. mnd.
Canal Digital, kr. 159,- pr. mnd.
Vann Byskogen III Borl. 211,- à konto pr. mnd.

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i felleskostnadene.  Det er normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Faste løpende kostnader
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca.  4 000 kwh pr. år. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett. Priser kan sjekkes på tilbyders websider. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 25107700342, Larvikbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 30.05.2022: 2.15% pa.
Antall terminer til innfrielse: 2
Saldo per 30.05.2022: 103 034
Andel av saldo: 2 770
Første termin/første avdrag: 27.12.2014 ( siste termin 27.12.2022 )

Lånenummer: 152089253, Eika Boligkreditt AS
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 30.05.2022: 2.15% pa.
Antall terminer til innfrielse: 255
Saldo per 30.05.2022: 6 448 370
Andel av saldo: 173 377
Første termin: 25.09.2014/Første avdrag: 25.09.2018 ( siste termin 25.08.2043 )

Lånenummer: 25107700350, Larvikbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 30.05.2022: 2.15% pa.
Antall terminer til innfrielse: 33
Saldo per 30.05.2022: 3 196 680
Andel av saldo: 85 949
Første termin/første avdrag: 27.06.2015 ( siste termin 27.06.2038 )

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Årsregnskap
Borettslaget har et positivt årsresultat for 2021 på kr. 615 900,-.

Informasjon fra styret for året 2021

Saker som styret har arbeidet med:
Nytt søppeldunkstativ i ØDHV 34. Byttet ødelagte lokk på søppeldunker. Reparert og byttet ut brannvarslere hos flere beboere. Byttet 3stk  verandadører. Satt opp 2stk parkeringsskilt. Beiset ferdig alt av espalier. Byttet ut kledning, veranda og dør i ØDHV 19. Vasket og bonet oppganger i alle syv bygg.

Saker som styret har under arbeid og planlegging (fremtidig vedlikehold):
Bytting av inngangsdører vurderes

Kopi av vedtekter og regnskap for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Forsikring med polisenummer
If skadeforsikring Polisenummer: SP 0000562027

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2020: Som primærbolig Kr. 428 992,- Som sekundærbolig Kr. 1 544 371,-

Borettslag
Borettslag: Byskogen 3 Borettslag, Orgnr: 952813420

Forretningsfører
Larvik boligbyggelag.

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Andelseiere i borettslaget, dernest har medlemmer i Larvik Boligbyggelag forkjøpsrett. Denne vil bli avklart når selger har akseptert bud. Boligen blir annonsert av Larvik Boligbyggelag med den fastsatte prisen første mulige torsdag. Frist for å melde seg på forkjøpsretten er torsdag kl. 15.00 uken etter annonsering. Kjøper får tilbakemelding på avklaringen av forkjøpsretten fredag formiddag. Forkjøpsberettiget trer inn i akseptert bud på ellers like vilkår.

Tekniske installasjoner
- Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør) og er besiktiget i rørskap.
- Det er avløpsrør av plast.
- Bygningen har naturlig ventilasjon.
- Varmtvannstanken er på ca. 200 liter plassert i kjeller.

Dyrehold
Det er forbudt å holde dyr i borettslaget iht. husordensreglene.

Selv om det er et forbud mot dyrehold, kan brukeren av boligen søke styrets godkjennelse til det. Dersom gode grunner taler for dyreholdet, og det ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen, kan søknaden bli innvilget. Beboere som holder dyr skal sørge for at det ikke sjenerer noen, eller etterlater ekskrementer på borettslagets område.

Diverse
Trappevask
Trappe vask skal gjøres ifølge liste satt i gangen nede.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Andelen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av andel fellesgjeld.

Følgende heftelser er tinglyst, og vil følge eiendommen:

Doknr. 1900, tinglyst 28.04.1972, Kommunale rettigheter til å bygge, betjene og holde vedlike de kiosker, luftledning, stolper og kabler som er nødvendige for elektrisitetsforsyningen.

Kopi av ovennevnte tinglyste heftelser/rettigheter kan fås ved henvendelse til megler.

Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Vannmåler er installert.

Adkomst fra offentlig vei (fylkesvei).

Regulering
Eiendommen er ikke regulert i reguleringsplan. Eiendommen er avsatt til boligformål i kommuneplanens arealdel.

Gjeldende planer og pågående planarbeid for eiendommen:

Kommuneplaner

Navn Kommunedelplan for Larvik by 2021-2033 med sentrumsstrategi, Id 201811, Ikrafttredelse 06.10.2021
Plantype Kommunedelplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Delareal 1 058 m, Arealbruk Boligbebyggelse
Delareal 25 m, Hensynsonenavn H540_1 Hensyn grønnstruktur

Henynsone H540_1 innebærer: Hensynssone for verdifull grønnstruktur er avsatt innenfor boligområder hvor det finnes spesielt viktig vegetasjon og/eller landskapsformasjoner, som bidrar til opplevelses- og nærmiljøverdier, og som bør bevares. Ved gjennomføring av tiltak innenfor denne sonen skal hensyn til bevaring av terreng, vegetasjon og store enkelttrær vurderes spesielt og være førende for hvordan nye tiltak plasseres og utformes. Ved regulering innenfor sonen skal de grønne verdiene vurderes sikret som formål grønnstruktur eller med andre tilsvarende virkemidler.

Eiendommen ligger i et område for mulig marin leire, i likhet med de fleste eiendommer i Larvik kommune.
Marin leire er leire som har lagt seg på havbunnen etter at isen trakk seg tilbake etter siste istid, da havet stod mye høyere enn det gjør i dag. Derfor finner man marin leire i store deler av Larvik kommune, og Østlandet generelt.

Ved utbyggingstiltak på eiendommen, vil behovet for nærmere undersøkelser melde seg først dersom eiendommen også ligger i et aktsomhetsområde. Et aktsomhetsområde er sjeldent kartlagt på forhånd. Se NVEs veileder 1/2019, som utgangspunkt for dette. Enhver husstand må forholde seg til grunnforholdene i sine byggesaker. Enkle tilbygg behandles etter enklere prosedyrer enn opprettelse av nye boenheter.

Det henvises til Larvik kommune for ytterligere informasjon.

Reguleringsplaner under arbeid i nærheten (100 meter)
Ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen.

Kopi av gjeldende planer med tilhørende bestemmelser, kan mottas ved henvendelse til megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 1 600 000,- (Prisantydning)
kr 262 095,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 1 862 095,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
kr 1 160,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 1 863 255,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 1 870 105,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Meglerprovisjon: kr. 45 000,-

Tilrettelegging: kr. 6 500,-

Markedspakke: kr. 11 500,-

 

I tillegg kommer diverse utgifter.
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
69-22-0055

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.
Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.

Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Eiendomsmegler Larvik og Lardal AS
EIE Larvik
Org. nr:916130163
Fritzøe Brygge 5D
3264 Larvik
Tlf: 33 74 02 34

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler / Salgssjef / Partner Mats Westby Svensen

Saksbehandlere
Mats Westby Svensen
EIE Larvik
Eiendomsmegler / Salgssjef / Partner
Mob: 92 04 37 85 / E-post: mws@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Frankendalsveien 27
For mer om objektet
Frankendalsveien 27

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: