Bilde 1 av Gneisen 19Bilde 2 av Gneisen 19
Digital salgsoppgave
Gneisen 19

2611 Lillehammer • Lillehammer kommune

Prisantydning

kr 7 690 000

Omkostninger: kr 208 500Totalpris: kr 7 898 500
RØYSLIMOEN - Påkostet og flott familiebolig med barnevennlig beliggenhet. Fem soverom og to bad. Dobbelgarasje.
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned salgsoppgaveVis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
5 soverom
Primærrom (P-ROM)
220 m²
Bruksareal (BRA)
224 m²
Kommunale avgifter
kr 3 089 / Mnd
Prisantydning
kr 7 690 000
Omkostninger
kr 208 500
Totalpris
kr 7 898 500
Byggeår
2004
Tomt
Eiet tomt 1056 m²
Oppdragsnummer
22230026
card-default

Trude Stina Hval Ekeberg

Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Trude
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 7 690 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 690 000,-)kr 192 250,-
Boligkjøperpakke Trygkr 15 050,-
  
Totalpris kr 7 898 500
Eiendom
Gneisen 19, 2611 Lillehammer

Matrikkel
Gnr. 85 Bnr. 330 i Lillehammer kommune
Matrikkelen har andel (1/57) i realsameie på gnr. 85 bnr. 356.

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 220 kvm, Bruksareal: 224 kvm

Antall soverom
5

Byggeår
2004

Tomt
Eiet tomt 1056 kvm

Prisantydning
7 690 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Alf Harald Guriby Takstdato: 08.05.23

Totalpris inkl. omkostninger
kr 7 690 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke Tryg)
kr 192 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 690 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 208 500,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 7 898 500,- (Totalpris inkl omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 37 065 pr. år

Eier
Morten Bråten Hilde Håkenstad

Parkering
I dobbelgarasje eller på egen gårdsplass. Montert elbillader i garasje.

Beliggenhet
Eiendommen er fint beliggende i et veletablert boligområde i Røyslimoen. Her bor du i rolige og naturskjønne omgivelser med flotte tur- og rekreasjonsmuligheter rett utenfor døren. Det er ellers gangavstand til det du trenger i hverdagen og Lillehammer sentrum er ca. 5,5 km unna. Det er holdeplass for buss ca. 300 meter fra boligen med gode forbindelser til sentrumskjernen.

Nærmeste barnehage er Røyslimoen barnehage (300 meter), nærmeste barneskole er Røyslimoen skole (1 km unna) og ungdomsskolen er ca. 5 km unna. Ved Røyslimoen skole er det stort og flott uteområde med fotballbaner med kunstgress, lekeplasser, skiløyper og skileikanlegg. Det er med andre ord masse aktivitetsmuligheter for barna.

Tomt
Eiet tomt, 1056 kvm

Tomtestørrelse/-areal er hentet fra digitalt kartverk. Det gjøres oppmerksom på at denne type kart kan være noe upresise og at man dermed kan få avvik ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet arealsvikt, jfr. avhendingslovas § 3-3, kan derfor ikke påberopes. Det gjøres oppmerksom på at takutstikket på porten ved adkomst til eiendommen ligger utenfor eiendomsgrensen.

Tomt opparbeidet med steinheller, diverse beplantninger, plenareal og biloppstillingsplass. Luftig tomt med fine sol- og utsiktsforhold.

Adkomst
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Det vil bli skiltet ved fellesvisninger.

Inneholder
Areal og fordeling:
Totalt: 224 m² BRA / 220 m² P-rom / 4 m² S-rom
1. etasje: 165 m² BRA / 161 m² P-rom / 4 m² S-rom
2. etasje: 59 m² BRA / 59 m² P-rom

Følgende rom er inkludert i P-rom:
1. etasje: Gang, toalettrom, vaskerom, bad, tre soverom, kjøkken, spisestue og stue.
2. etasje: Loftstue, bad og to soverom.

Følgende rom er inkludert i S-rom:
1. etasje: Bod.

Arealet i loftsbod og på hems er ikke måleverdig grunnet lav takhøyde, og er derfor ikke medregnet i boligens arealberegning (gulvflate er målt til ca. 3 m² på hems og til ca. 23 m² på loftsbod).

Eiendommen har også dobbelgarasje på 33 m², og utvendig bod på ca. 16 m². 

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra takstrapport. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Alf-Harald Guriby (Anticimex):
Grunnmur og bærende konstruksjoner i hovedsak av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med stående trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner (ikke besiktiget). Yttertak er utvendig tekket med torv. Boligen har entrédør med glassfelter og elektrisk kodelås. Vinduer og balkongdører med karmer av tre, og to-lags glass.

Kort oppsummert tilstandsgrad fra tilstandsrapport utført av takstmann:
Det er gitt TG2 på:
- Bad 1. etasje: Membran, tettesjikt og overgang til sluk, og fallforhold.
- Bad 2. etasje: Fallforhold.
- Vaskerom: Helhetsvurdering.
- Kjøkken: Vannrør.
- Øvrige rom: Overflater himling og gulv, og annet.
- Balkonger (begge i 2. etasje): Utkragede eller understøttede konstruksjoner. Rekkverkshøyden er under én meter.
- Terrasser (begge i 1. etasje) på terreng (understøttet av bjelker/pilarer). Rekkverkshøyden er under én meter.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapporten som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Det er viktig at interessenter setter seg inn i rapporten. Interessenter oppfordres til å kontakte takstmann ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Standard
EIE har gleden av å presentere Gneisen 19 og denne flotte familieboligen med barnevennlig beliggenhet! Boligen er svært innholdsrik og praktisk med sine gode rom og løsninger. Den inneholder blant annet stor stue, åpen kjøkkenløsning, hele fem soverom, to bad, toalettrom, vaskerom, loftstue og hems. Her er det med andre ord god plass til hele storfamilien. Boligen har gode kvaliteter og verdt å nevne er blant annet vannbåren varme som sørger for et lunt hjem hele året. Den har også fine flater og materialvalg som står i stil med boligen. Det er uteplasser på tre av boligens sider, så her kan vi skilte med gode solforhold gjennom hele dagen. Eiendommen har stor hage og den grenser i øst mot fine friområder, så her ligger alt til rette for en aktiv hverdag.

Du tar deg inn til eiendommen via port. Området foran garasjen og frem til inngangspartiet er lagt med heller - allerede her får du et inntrykk av boligens standard og sjarm. Plass til to biler i garasje hvor det også er dobbelgarasje. Koselig og overbygget inngangsparti tar deg inn i gangen. Gangen er flislagt og har god plass til omkledning og oppbevaring av yttertøy. Boden og gjestetoalett ligger praktisk til ved gangen.

Videre tar du deg inn til den åpne løsningen mellom kjøkken og spisestue. Tilknyttet kjøkkenet er det god plass til spisebord. Dette skaper en sosial løsning som gir et fint samlingspunkt i hjemmet. Kjøkkenet har innredning fra Nordby med profilerte fronter som er blåmalt. Enkelte overskap av typen vitrineskap. Benkeplaten er av tre og stein. Kjøkkenet har integrert koketopp, stekeovn, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser og du får dermed et komplett kjøkken klar til bruk. De malte frontene på kjøleskapet medfølger ikke handelen.

Fra spisestuen er det utgang til delvis overbygd terrasse. Denne er sørvendt og strekker seg rundt vestsiden av huset. Her er det med andre ord fantastiske solforhold gjennom helen dagen. Direkte adkomst fra terrasse til den store hagen.

Stuen i denne etasjen er lys og har en raus takhøyde. Her er det møbleringsvennlig med plass til stor sofagruppe og et par gode stoler foran peisen. Peisen er både et fint blikkfang og skaper en hyggelig atmosfære på høst- og vinterkvelder.

Det er hele fem soverom i boligen, alle er av god størrelse og har garderobeløsninger. Tre av soverommene ligger i boligens 1. etasje og to ligger i 2. etasje. Fra ett av soverommene i 2. etasje er det dør inn til hemsen. Her er det etablert gode lagringsmuligheter og er et fint ekstra rom.

I 2. etasje er det også en stue. Her er det plass til stor sittegruppe - perfekt hvis barna har besøk eller om du ønsker å trekke deg litt unna i hektisk hverdag. Fra 2. etasje er det utgang til balkong på begge sider. Her er det plass til utemøblement.

Det er to bad i boligen, ett i hver etasje. Badet i 1. etasje er meget lekkert og nylig pusset opp (overflater) med mikrosement på gulv og vegger. Gulvet har varmekabler. Rommet har en stilig baderomsinnredning med skuffer og heldekkende servant, overhengende speil med belysning, badekar, dusjvegg i glass, dusj på vegg og vegghengt toalett. Badet i 2. etasje er pent flislagt. Rommet har heldekkende servant med skuff under, speil med belysning, sideskap, dusjvegg i glass, dusj på vegg og vegghengt toalett.

I 1. etasje er det også ekstra toalettrom og vaskerom. Toalettrommet har vegghengt toalett og håndvask. Vaskerommet har benkeplate med vask og overskap. Opplegg for vaskemaskin og plass til tørketrommel.

Dette er et godt og solid hus som passer for en aktiv familie. Med fine kvaliteter og nærhet til alt du trenger i hverdagen er dette en fin mulighet til å skape drømmehjemmet for deg og dine.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det er utstedt ferdigattest for boligen og dobbelgarasje datert 13.09.2007.

Det er mottatt byggetegninger av kommunen datert i 2003. I 1. etasje er en liten bod mellom de to soverommene i sør i dag innlemmet i rommene. 2. etasjen samsvarer med tegningene, bortsett fra at rominndelingen er noe ulikt. Endringer fra P-rom til P-rom er i utgangspunktet ikke søknadspliktige endringer/tiltak, såfremt det ikke er gjort konstruksjonsmessige endringer (bærevegger o.l.). Arealene er likevel medtatt i tilstandsrapport som henholdsvis primærrom. Kjøper overtar ansvar for eventuelle pålegg fra kommunen vedrørende bruksendringen.

Det er også mottatt byggetegninger av dobbelgarasje datert i 2003.

Elektrisk anlegg
Sikringsskap med automatsikringer plassert i bod 1. etasje. Boligen har hovedsakelig skjult elektrisk anlegg.
Informasjonen er hentet fra tilstandsrapport som er vedlagt i salgsoppgaven.

Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Oppvarming med vannbåren gulvvarme tilkoblet egen vannbåren varmepumpe. Peisovn i stue.

Dersom beboelsesrom ikke har oppvarmingskilde ved visning, følger dette heller ikke med boligen.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter B

Kommunale avgifter
Kr. 37 065 pr. år

Oppgitt beløp vil bli fakturert i 2021. I disse inngår eiendomsskatt, renovasjon, feie- og tilsynsgebyr samt vann- og avløpsgebyr. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter. Dette gjøres i samråd med kommunen.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er for inneværende år beregnet til kr. 12 464,-. Eiendomsskatten er inkludert i de kommunale avgiftene.

Faste løpende kostnader
Utover det som er nevnt under punktet kommunale avgifter påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til TV og Internett.

Nåværende eier hadde et strømforbruk i 2021 på 28 886 kWh og i 2022 på 29 534 kWh. Det opplyses at ca. 8 000 kWh årlig går til lading av elbil som kjøres 35.000 km/år (25 kWh/100 km. 90 % hjemmelading).
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr. 8 221,- (Hus pluss hos Gjensidige).
Tilkoblet Telenor bredbånd. Priser fra 920,-/mnd for TV og internett 500 MB. Boligen er også tilknyttet Fiber fra Lyse og Eidsiva.
Pliktig medlemskap i velet på feltet. I 2022 var velavgift på kr. 1 650,-. Dette dekker vedlikehold og brøyting av vei.

Forsikring med polisenummer
Gjensidige Polisenummer: 90045029

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 2 182 594,- Som sekundærbolig Kr. 7 857 337,-

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.
Seriekoblet brannalarm med sentral og batteri.
Fotocelle som lyser opp eiendommen ved bevegelse i mørke.
Fastmonterte lamper av privat karakter, medfølger ikke boligen.
Kun integrerte hvitevarer medfølger i handelen.
Robotgressklipperen medfølger ikke i handelen.
Videokanon, TV og musikkutstyr medfølger ikke i handelen.
Motivmalte kjøleskapsdører medfølger ikke handelen.

Se for øvrig vedlagte løsøreliste. Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på medfølgende teknisk utstyr/tilbehør/løsøre.

Diverse
Det gjøres oppmerksom på at eiendomsmegler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E-Verk og/eller Brann- og feiervesenet. Selger opplyser om at det mangler stige på tak for feier.

Annet
Selger opplyser om følgende i sitt egenerklæringsskjema:
Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
- El og vann gjort av firma. Flis og membran arbeider gjort av eier. Eier har våtroms kurs. Nytt bad 2023 microsement lagt av eier. Bad 2 etg 2011 flis og membran lagt av eier. Vaskerom 2004 flis og membran lagt av eier. Firmanavn: El Installasjon, GK Rør, Egeninnsats.

Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
- 2011 Bad 2 etg ferdigstilt av eier. Bilder med dokumentasjon på membran foreligger. 2023 oppgradering bad 1 etg gjort ihht anvisning fra leverandør av microsement. Original membran ligger fortsatt, er ikke brutt. Lakk på microsement er også tett. Bad 2 etg utført av eier. Har våtromskurs.

Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
- Kvittering fra rørlegger og elektriker.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
- 2023 tilkobling av nye armaturer på bad. 2011 Vannskap og montering baderomsutstyr 2 etg. Firmanavn: 2023 GK Rør, 2011 Arne Nyheim Rørleggerservice.

Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
- Mangler takstige til feier.

Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
- Nytt rekkverk terrasse. Firmanavn: Eier i samarbeid med snekker.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- 2023 nytt bad, 2020 montering av El Bil lader, 2011 ferdigstilling 2 etg. Firmanavn: El installasjon.

Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
- Datert 17.01.23 etter fornyelse av bad.

Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Ja. 19 april 2023.

Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
- Ja. Montert av El installasjon 2020.

Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)?
- Ja. Flislegging alle gulv samt snekkerarbeid 2 etg.

Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
- 2 etg ferdigstilt 2011.

Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene?
- Ferdigattest for hele boligen er utstedt 13.09.2007.

Kjenner du til om det er foretatt radonmåling?
- Måling kan dokumenteres fra 2011, fin måling fra soverom og stue. Tiltak ikke nødvendig.

Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
- 2013 Boligsalgsrapport.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Det er foretatt måling av radon i april 2011. Stue ble målt til 24 Bq/m3 og soverom ble målt til 86 Bq/m3.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

Eiendommen har følgende tinglyste rettigheter på andre eiendommer:
- Dagboknr. 5663, tinglyst den 10.07.2003. Gjelder nabosamtykke vedr. plassering av garasje. Tinglyst på 3405-85/329/0/1,2.
- Dagboknr. 756, tinglyst den 30.01.2004. Gjelder minsteavstand (1 meter) vedr. plassering av garasje. Tinglyst på 3405-85/329/0/1,2.

Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres etter forespørsel.

Utleie
På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen er i matrikkelen godkjent som én bruksenhet.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via privat veg. Vegen eies av realsameie (hvorav denne eiendommen har 1/57). Det betales inn årlig avgift til velet for brøyting og vedlikehold.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann- og avløpsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen ligger i et område under reguleringsplan for del av Røyslimoen felt F, planid. 095-06. Området er regulert til bolig, lekeareal og friområder. Det gjøres oppmerksom på at garasjen ligger utenfor byggegrensen i reguleringsplanen.

Eiendommen ligger innenfor kommuneplanens arealdel 2020-2032 (2030). Området er avsatt og utnyttet til boligbebyggelse. Eiendommen grensen til LNFR-område og hensynsområde for friluftsliv.

Kopi av planer fås ved henvendelse til megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 7 690 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke Tryg)
kr 192 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 690 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 208 500,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 7 898 500,- (Totalpris inkl omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Grunnpakke enebolig (Kr.7 500)

Visningshonorar (Kr.2 950)

Markedspakke 2 (Kr.25 000)

Oppgjør (Kr.6 900)

Provisjon 0,9%

Tilrettelegging (Kr.15 000)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
22-23-0026

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Hamar Eiendomsmegling AS
EIE Ringsaker
Org. nr:916933568
Brugata 3
2380 Brumunddal
Tlf: 62 50 71 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler André Høgsveen

Saksbehandlere
André Høgsveen
EIE Ringsaker
Eiendomsmegler
Mob: 97 59 20 32 / E-post: anh@eie.no

Trude Stina Hval Ekeberg
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 90 15 56 60
[/ E-post: tse@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Gneisen 19
For mer om objektet
Gneisen 19

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: