Bilde 1 av Gjerdrumsgata 29Bilde 2 av Gjerdrumsgata 29
Digital salgsoppgave
Gjerdrumsgata 29

2000 Lillestrøm • Lillestrøm kommune

Dette objektet er solgt!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er en betaversjon

Tjenesten er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med at dette er en betaversjon som er under utprøving, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Still et spørsmål og jeg skal forsøke å finne svaret for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvor mange soverom er det?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"
  • "Hvordan er utsikten?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

Objektet er solgt!

Attraktiv 1-roms med sovealkove i 4. etg - Vestvendt balkong på ca. 7 kvm - Sentral beliggenhet med nærhet til "alt"
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
113
Etasje
4
Internt bruksareal (BRA-i)
35 m²
Bruksareal (BRA)
40 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
5 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
7 m²
Fellesutgifter
kr 2 570 / Mnd
Prisantydning
kr 3 450 000
Omkostninger
kr 95 570
Totalpris
kr 3 545 570
Byggeår
2017
Tomt
Eiet tomt 6029 m²
Oppdragsnummer
127240041
card-default

Lasse Saltkjel

Eiendomsmegler | Fagansvarlig
Les om Lasse
Prisantydningkr 3 450 000,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 9 250,-
Dokumentavgiftkr 85 120,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
  
Totalpris kr 3 545 570
Eiendom
Gjerdrumsgata 29, 2000 Lillestrøm, Etasje: 4

Matrikkel
Gnr. 81 Bnr. 294 Snr. 113 i Lillestrøm kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Areal
Totalt BRA 40 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 35 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 5 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 7 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Byggeår
2017

Tomt
Sameiet har en eiet tomt på 6 029 kvm. Tomten er pent opparbeidet med asfalterte og steinbelagte internveier, sittegrupper, beplantning med mer.

Prisantydning
3 450 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Rett-Takst AS Takstdato: 06.05.24

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld kr. 5 538,- per 31. desember 2023
Det er ingen fellesgjeld per 22. mai 2024

Totalpris inkl. omkostninger
kr 3 450 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 85 120,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 86 320,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 536 320,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 545 570,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnader
Kr. 2 570,- per måned.

Felleskostnadene fordeler seg til hhv. fjernvarme a-konto (978,-), felleskostnader brøk (1 042,-), felleskostnader (327,-) og bredbånd (223,-).

De uspesifiserte postene "felleskostnader brøk" og "felleskostnader" inkluderer driftsutgifter, herunder felles vedlikehold, kommunale avgifter, forretningsførsel, felles bygningsforsikring etc.

Kommunale avgifter
De kommunale avgiftene håndteres gjennom andel månedlige felleskostnader. Eventuell eiendomsskatt faktureres seksjonseier direkte.

Eier
Morten T Brodersen Johanne T Brodersen

Parkering
Det er gateparkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Bebyggelse
Området består av sentrumsbebyggelse, kombinert med småhus- og villabebyggelse i bakkant.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan foretas på Meny Parkalleen med sitt brede utvalg, Coop Lillestrøm Torv, Rema 1000 Lillestrøm, på Kiwi Lillestrøm eller på Bunnpris i Lundkvartalet. Storgata byr på et særdeles godt og variert utvalg av dagligdagse servicetilbud, samt et servicetilbud for spesielle anledninger. Sentrum byr på flere gode restauranter, hyggelige kafeer og populære utesteder, som Chi, Raus, Garcon, Martin ´s, Klimt/Gevir og Lillestrøm bar. Lillestrøm Kultursenter har et bredspektret program med ulike forestillinger og konserter, til stor glede for både små og store. For den filminteresserte er det kort vei til Lillestrøm kino, som byr på det siste fra filmverdenen.

For ytterligere servicetilbud, er det kort avstand til Strømmen Storsenter med over 200 forretninger og tilknyttede virksomheter, deriblant populære Bowling 1 i toppetasjen. På Strømmen er det også et stort hovedbibliotek, en rekke forretninger og flere trivelige kaféer. Videre kan du ta turen til Lørenskog hvor du finner kjøpesentrene Metro og Triaden.

Offentlig kommunikasjon
En mer sentral beliggenhet skal du lete lenge etter. Lillestrøm er et flott utgangspunkt for pendleren - enten det dreier seg om Oslo eller utlandet! Lillestrøm har et godt nettverk av kollektivtrafikk med både flytog, VYs togtilbud og et solid nettverk av busstrafikk fra Lillestrøm bussterminal. Fra Lillestrøm stasjon tar det kun ca. 10 minutter å komme seg til Oslo sentrum med tog, og til Gardermoen tar det ca. 12 min. Med bil tar det ca. 16 min. til sentrum.

Fritidstilbud
Fra leiligheten er det kort vei til flere treningssentre, som Evo Fitness i Solheimsgata, eller til Sats ved Lillestrøm stasjon. Her tilbys både styrke, kondisjons- og gruppetrening. Det er for øvrig gode tur- og rekreasjonsmuligheter i kort avstand fra boligen. Langs flomvollen og Nitelva, som ligger i umiddelbar nærhet, er det fine turveier. Elva er et flott utgangspunkt for turer, både til fots og på sykkel. I sommerhalvåret er Nebbursvollen friluftsbad et populært sted. Her fins vannsklier, flere bassenger, kiosk og flotte grøntområder. Romerike for øvrig kan også by på marka med lysløyper, bade- og fiskevann, innsjøen Øyeren, flere golfbaner, alpinanlegg, svømmehaller og ridesentre.

På Lørenskog finnes for øvrig verdens største innendørs skianlegg. For den langrennsglade er det to kilometer med langrennsløyper fordelt på tre nivåer i taket og under bakken. Alpinbakken er 505 meter lang, 100 meter bred og ha en helning på opp til 38 prosent. Terrengparken inneholder forskjellige rails, blåparkhopp og en bigjump som kan sammenlignes med det største i Tryvannsparken i Oslo.

Byggemåte
Bygget er oppført i bærende konstruksjoner i betong med utfyllende vegger i bindingsverk konstruksjon, utvendige fasader belagt med teglstein. Flatt tak antatt tekket med papp/folie. Etasjeskille antatt utført i betong. Vinduer med tolags isolerglass, ramme og karmer i tre. Dør mot fellesarealer er brann og lydkvalifisert (Ei30/35dB) med kikkehull. Balkong/terrassedør med isolerglass, karm og ramme i tre fra 2017.

Selgers egenerklæring
Det er ikke bemerket noe i selgers egenerklæring. Egenerklæringen ligger likevel vedlagt salgsoppgaven.

Utdrag fra tilstandsrapport
Bygningen er ført opp i 2017 og innehar en normalt god standard. Tilstandsvurderingen har avdekket et marginalt antall TG2, ellers har leiligheten fått TG1. Interessenter oppfordres til å sette seg nøye inn i tilstandsrapporten.

Følgende er bemerket med TG2:

Overflater
- Gulvoverflater: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente.

Elektrisk anlegg
- Forenklet vurdering: Innhent dokumentasjon/samsvarserklæring for det elektriske anlegget. Det anbefales jevnlig å få utført en el- kontroll av en godkjent fag person. Eier har selv ansvar for el- anlegg og bør jevnlig sørge for el. sjekk fra godkjent kontrollinstans.

Areal
Totalt BRA 40 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 35 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 5 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 7 kvm

Boder
Kjellerbod på ca. 5 kvm

Standard
For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Leiligheten varmes opp med fjernbåren vannvarme. Øvrig oppvarming skjer med eventuelle elektriske varmekilder.

Energimerking
Alle eiendommer som selges eller leies ut skal ha energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal mindre enn 50 kvm. Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og er selv ansvarlig for at opplysningene er riktig. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket eiendommen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått.

Leiligheten har fått energimerke GRØNN D.

Kommunale avgifter
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Lillestrøm kommune har eiendomsskatt på 2 promille. Skattetaksten beregnes fra eiendomsskattetaksten minus 20% forsiktighetsmargin, minus bunnfradraget på kr. 1 800 000,-. Nye boliger skal ikke betale eiendomsskatt de første tre årene. Selger tar forbehold om endringer i slik eiendomsskatt.

Se Lillestrøm kommunes hjemmeside for ytterligere informasjon om eiendomsskatt. https://dialog.lillestrom.kommune.no/Search/PropertyTax

Det var ikke fakturert noen eiendomsskatt for denne leiligheten i 2023.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter kr. 2 570,- per måned.

Felleskostnadene fordeler seg til hhv. fjernvarme a-konto (978,-), felleskostnader brøk (1 042,-), felleskostnader (327,-) og bredbånd (223,-).

De uspesifiserte postene "felleskostnader brøk" og "felleskostnader" inkluderer driftsutgifter, herunder felles vedlikehold, kommunale avgifter, forretningsførsel, felles bygningsforsikring etc.

Faste løpende kostnader
Foruten eventuelle lån og månedlige felleskostnader, vil strøm, innboforsikring, eventuell tv og utvidede medieabonnementer etc. være faste løpende kostnader.

Forsikring med polisenummer
If Skadeforsikring
Polisenummer: 1570170

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022:
Som primærbolig kr. 662 137,-
Som sekundærbolig kr. 2 516 121,-

Sameie
Sameiet Engebrets Promenade består av totalt 179 seksjoner og har organisasjonsnummer 919698314.

Sameiets økonomi:
Totale driftsinntekter for 2023 var kr. 5 943 384,-. Dette var kr. 73 384 høyere enn budsjettert. I tillegg var det kr. 34 274,- i kapitalinntekter, noe som skyldes renter på innskudd. De totale driftskostnadene var kr. 6 089 581,-. Driftskostnadene er høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak vedlikehold av heiser og elektro. Årets resultat er et underskudd på kr. 111 923,- ført mot egenkapital.

Syret i sameiet kan kontaktes via følgende e-post: engebretspromenade@styrerommet.no

Forretningsfører
OBOS eiendomsforvaltning AS

Styregodkjenning
Det kreves ingen styregodkjennelse ved kjøp av denne seksjonen.

Dyrehold
Normal dyrehold er tillatt. En forutsetning for dyrehold er at dyret ikke er til sjenanse for øvrige beboere. Interessenter med dyr oppfordres til å sette seg inn i husordensreglene § 11 som omhandler dyrehold.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Heftelser
1954/100365-1/8  Erklæring/avtale  
Tinglyst 22.01.1954 
Bestemmelse om kloakkledning
Overført fra: 3205-81/294
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1961/104263-1/8  Skjønn  
Tinglyst 22.12.1961 
Overført fra: 3205-81/294
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1984/102974-1/8  Erklæring/avtale  
Tinglyst 09.05.1984 
Bestemmelse om kloakkledning
Overført fra: 3205-81/294
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2014/867369-3/200  Bestemmelse iflg. skjøte  
Tinglyst 09.10.2014 
Bestemmelse om kloakkledning
Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Overført fra: 3205-81/294
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2014/867613-3/200  Bestemmelse iflg. skjøte  
Tinglyst 09.10.2014 
Bestemmelse om vann og kloakkledning
Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Overført fra: 3205-81/294
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2015/272968-3/200  Best. om vann/kloakkledn.  
Tinglyst 26.03.2015 
Rettighetshaver:LILLESTRØM KOMMUNE  
Org.nr: 820710592
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Overført fra: 3205-81/294
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2016/871518-1/200  Erklæring/avtale  
Tinglyst 26.09.2016 
Rettighetshaver:ELVIA AS  
Org.nr: 980489698
Overenskomst om rettigheter og plikter ved bygging, drift og vedlikehold av nettstasjon i bygg, 1 etg. Nettstasjon nr. S0307
Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om beplantning
Overført fra: 3205-81/294
Gjelder denne registerenheten med flere
 

Grunndata
2020/611630-1/200  Omnummerering ved kommuneendring  
Tinglyst 01.01.2020 00:00 
 
2024/164274-1/200  Omnummerering ved kommuneendring  
Tinglyst 01.01.2024 00:00 
 
2017/646373-1/200  Seksjonering  
Tinglyst 16.06.2017 21:00 
opprettet seksjoner:
snr: 113
formål: Bolig
sameiebrøk: 36/15334
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest på hele kvartalsutbyggingen datert 15. juni 2018 fra Lillestrøm kommune.

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløp. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Det er privat vei til offentlig vei.

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig, kontor og forretning jf. reguleringsplan for 81/294/0/113. Det gjøres oppmerksom på at eiendommen ligger i sentrumsdelen av Lillestrøm som nå og i årene fremover vil være preget av sentrumsutvikling. Eiendommen er berørt av følgende reguleringsplanforslag: "Områdereguleringsplan Lillestrøm Nord - L013".

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 3 450 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 85 120,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 86 320,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 536 320,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 545 570,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Oppgjør (Kr.6 900)
Tilrettelegging (Kr.9 900)
Eierskiftegebyr forretningsfører (Kr.6 385)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.3 512)
Innhenting av informasjon fra forretningsfører (Kr.3 875)
Innhenting av offentlige opplysninger (Kr.3 976)
Markedspakke (inkl. foto) (Kr.18 900)
Provisjon (Kr.30 000)
Innhenting av grunnbok (Kr.404)
Innhenting av servitutter (per stk) (Kr.202)
Totalt kr. (Kr.84 054)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
127-24-0041

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
EIE Nybygg Romerike AS
EIE nybygg Romerike
Org. nr: 929508610
Snøkrystallen 9
1470 Lørenskog
Tlf:

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler | Fagansvarlig Lasse Saltkjel

Saksbehandlere
Lasse Saltkjel
EIE nybygg Romerike
Eiendomsmegler | Fagansvarlig
Mob: 47 30 08 69 / E-post: lsa@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Gjerdrumsgata 29
For mer om objektet
Gjerdrumsgata 29

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: