Bilde 1 av Lensmann Haaversens vei 26Bilde 2 av Lensmann Haaversens vei 26
Digital salgsoppgave
Lensmann Haaversens vei 26

2019 Skedsmokorset • Lillestrøm kommune

Prisantydning

kr 3 325 000

Fellesgjeld: kr 545 816Omkostninger: kr 15 779Totalpris: kr 3 886 595
Flott enderekkehus over to plan med god planløsning. To solrike uteplasser. Ettertraktet & barnevennlig område. Garasje
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Rekkehus
Eierform
Borettslag
Antall soverom
2 soverom
Primærrom (P-ROM)
100 m²
Bruksareal (BRA)
100 m²
Fellesutgifter
kr 6 717 / Mnd
Prisantydning
kr 3 325 000
Omkostninger
kr 15 779
Fellesgjeld
kr 545 816
Totalpris
kr 3 886 595
Byggeår
1988
Tomt
Fellestomt 14680 m²
Oppdragsnummer
91220231
card-default

Halid Talic

Eiendomsmegler / Daglig leder / Partner
Les om Halid
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 3 325 000,-
Fellesgjeldkr 545 816,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 480,-
Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper)kr 7 769,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 6 850,-
  
Totalpris kr 3 886 595
Eiendom
Lensmann Haaversens vei 26, 2019 Skedsmokorset

Matrikkel
Andelsnr. 16 Orgnr. 942453221 i Lillestrøm kommune

Boligtype
Rekkehus

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 100 kvm, Bruksareal: 100 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
1988

Tomt
Fellestomt 14680 kvm
Tomten er pent opparbeidet med asfalterte internveier, sittebenker for beboere og lekeplasser for de minste. Boligen disponerer naturlig del av borettslagets felles tomt.

Prisantydning
3 325 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Espen Hansen Takstdato: 27.12.22

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 545 816,- pr. 30.11.22
Andel fellesformue kr. 0,- pr. 31.12.21

Totalpris inkl. fellesgjeld
kr 3 325 000,- (Prisantydning)
kr 545 816,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 3 870 816,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper))
--------------------------------------------------------
kr 8 929,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 879 745,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 886 595,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 6 717,- pr. mnd.

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i felleskostnadene. Ifølge forretningsfører vil felleskostnadene øke til kr. 6 117 i 01.01.2023 og til kr. 6 717 i 01.02.2023. Økning skyldes hovedsakelig endring i rentenivå og borettslaget vil vurderer løpende felleskostnaders nivå utover året. Det er normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Felleskostnad inkluderer
Inneholder: Felleskostnader, grunnpakke fra Telia (bredbånd/kabel-tv), nedbetaling andel fellesgjeld, felles byggforsikring, kommunale avgifter, vaktmestertjenester, generell drift og vedlikehold m.m

Sikringsordning fellesgjeld
Borettslaget er forsikret mot tap ved manglende innbetaling av felleskostnader i skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
Trine Fergestad Leyton Edison Sergio Jil

Beskrivelse
Romslig og flott enderekkehus over to plan med to solrike uteplasser og garasjeplass. Boligen er beliggende i et ettertraktet, rolig og familievennlig boligområde med nærhet til bla. kollektivt, dagligvare, kjøpesenter m.m.

Boligen har en god planløsning med bla. entré og kjøkken i 1 etasje og stue, bad og to gode soverom i underetasje. Fra stue er det utgang til herlig terrasse på ca. 88 m² og fra entré er det tilgang til en flott sydvendt terrasse på ca. 27 m². Her er det med andre ord god plass til lek, utfoldelse og til å invitere over venner og familie.

Kvaliteter:
- Enderekkehus
- To solrike terrasser og hage
- Fin planløsning
- Vinduer fra 2006 og 2010
- Peis i stue
- Garasjeplass
- Stor stue gir gode møbleringsmuligheter
- Flotte fellesområder i borettslaget

Parkering
Boligen disponerer en biloppstillingsplass som er i felles garasjerekke.
Borettslaget har totalt 30 parkeringsplasser og 42 garasjer. Borettslaget har også gjesteparkering.
Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Boligen ligger i et attraktivt og veletablert boligområde på Holt Vestvollen i nærheten av Skedsmokorset. Dette er et populært boligområde blant naturskjønne omgivelser, som er i stadig utvikling med sentral beliggenhet, variert bebyggelse og kort vei til det meste man trenger i hverdagen. Skedsmokorset med bl.a. Skedsmo senter ligger ca. 5 min unna med bil, og det tar kun ca. 8 min. med bil til Lillestrøm sentrum med alle bymessige fasiliteter.

Området passer meget bra for dem som er interessert i å bo i rolige omgivelser, samtidig som man har kort vei til det meste man trenger i hverdagen. Ved innkjøringen til Holt Vestvollen er det matbutikker, apotek og bensinstasjon, samt bussholdeplass, noe som forenkler hverdagen.

Servicetilbud:
Det er flere dagligvareforretninger på Skedsmokorset ca. 4 min. unna med bil. Her finner man også Skedsmo Senter med det aller meste av forretningsutvalg, som bl.a. post-i-butikk, apotek, legesenter, klesbutikker, restauranter, frisør, dagligvarebutikker, møbelbutikk, bakeri, m.m. Ellers finner man de fleste bymessige fasiliteter i nærmeste by, som ligger kun ca. 7 min. fra Lensmann Haaversens vei.
Lillestrøm by ble for noen år siden kåret til den beste sykkelbyen i Norge. En tur langs Nitelva - på sykkel eller til fots - er et populært tiltak for kropp og sjel. Og når shoppinglysten eller sulten melder seg, frister det kanskje med et besøk på Lillestrøm Torv med 80 butikker og spisesteder, eller å rusle i den hyggelige gågaten med spennende nisjeforretninger, vinmonopol, restauranter med smaker fra fjern og nær? Sentralt plassert i byen finner du også kinohuset med mange saler og filmer for små og store.
Skulle du ha behov for ytterligere shoppingmuligheter, er Strømmen Storsenter, som Norges største shoppingsenter, et godt alternativ. Her kan man virkelig boltre seg blant over 200 forretninger og servicetilbud. På Strømmen er det også miljøgate med bl.a. bibliotek, caféer og restauranter m.m.

Rekreasjon og idrett:
Skedsmokorset har flere flotte idrettsanlegg. For den golfinteresserte er Hauger golfbane, med sin 18- hulls bane og driving range, en kort kjøretur unna. I Tæruddalen, som er en liten sykkeltur unna boligen, har du et godt utgangspunkt for rekreasjon hele året. Her finnes utmerket turterreng med ski - og lysløype, samt fine fiskevann. Tæruddalen er for mange innfallsport til Romeriksåsen fra syd. Herfra går det en lyssatt rundløype (4,3 km) med forbindelse videre innover i Romeriksåsen via Ringdalshytta. Traséen fra Tæruddalen over Høgsmåsan og videre not Ringdalshytta er også fin i sommerhalvåret, og ligger ca. 5 minutters kjøring fra eiendommen.

En kort sykkeltur unna ligger Nebbursvollen Frilufts bad, som er Lillestrøms populære badested med basseng, grøntområder og kiosk m.m. Området har også asfalterte gang- og sykkelveier i flotte omgivelser langs Nitelva.

Kollektivtilbud:
Holt Vestvollen har et godt utviklet kollektivtilbud, som forenkler det å leve et aktivt liv uten bil. Fra boligen er det gåavstand til flere bussholdeplasser med transportmuligheter både til Oslo, Lillestrøm og Gardermoen. Det går blant annet ekspressbuss (422) hvert kvarter på morgenen, med en reisetid på 30 minutter til Oslo S. Ellers hyppige avganger til flere destinasjoner.

Med sentral beliggenhet og kort vei ut på E6, er Holt Vestvollen et utmerket område å bosette seg på.

Bebyggelse
Området består i all hovedsak av småhusbebyggelse og eneboliger.

Tomt
Fellestomt, 14680 kvm

Rekkehus tilhørende Nordlia Borettslag A/L, beliggende på Skedsmokorset i Lillestrøm Kommune. Borettslaget har felles eiet tomt. Tomtearealet er opparbeidet med asfalterte internveier, plenarealer, prydbusker, trær og diverse beplantning.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Det er flere skoler og barnehager i nærområdet. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Inneholder
Rekkehus over 2 plan med adkomst via eget inngangsparti.

1. etasje: entré, trappegang og kjøkken.
U. etasje: Trappegang, to soverom, gang, bad og stue.

Boligen har i tillegg flotte uteplasser. Fra stuen er det tilgang til nordvest-vendt terrasse på ca. 88 kvm. og ved boligens entré er det sydvestvendt terrasse på ca. 27 kvm. Boligen disponerer også en sportsbod på ca. 6 kvm.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av bygningssakyndig Espen Hansen
  
  • Bygning generelt:
Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende konstruksjoner av betong. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med liggende trepanel. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttertak av saltaksform utvendig tekket med takstein. Boligen har ytterdør av tre med to-lags glass fra 2010. Terrassedør med karmer av tre med to-lags glass fra 2010. Vinduer med karmer av tre med to-lags glass fra 2010 og 2006.

Følgende forbehold er gitt TG II:
- Vinduer: Det er svelleskader på vindusforing i soverom 2. Anbefaler ytterligere undersøkelser.
- Dører: Ytterdører bærer preg av høy slitasjegrad.

Terrasse 1:
Utgang fra stue til nord/vest-vendt terrasse på ca. 88 m2. Bærende konstruksjoner av tre belagt med spalte gulv. Utebelysning og stikkontakter. Spaltegulv bærer preg av høy slitasjegrad.

Bad i underetasje:
- Overflater vegger: Flislegging bærer preg av egeninnsats. Det er hull i veggfliser etter gamle i våtsone.
- Overflater himling: Det er sprekker i plateskjøter
- Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag.
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Det er ikke observert synlige skader. Med bakgrunn i tettesjiktets alder gis TG2. Det er ikke mulig å verifisere om slukmansjett og klemring er benyttet eller om monteringen er korrekt.
- Fallforhold (gulv): Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 20 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende. Det er stedvis 3 motfall på gulvflater utenfor dusjsonen.
- Avløpsrør (inkl. sluk): Selv om det er gjort oppgraderinger på våtrommet er sluket ikke skiftet. Erfaringsmessig medfører dette økt fare for lekkasje rundt sluket.
- Enkelte spotlights fungerte ikke på befarings tidspunkt.
- Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument (Protimeter MMS), i tilstøtende rom til våtsone. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Målingene viser følgende: RH 50,8 %, temperatur 20,5 grader C og duggpunkt 10 grader C.

Øvrige rom:
- Overflater gulv: Gulvet bærer preg av slitasje.
- Innerdører: Enkelte innerdører bærer preg av slitasje.
- Det er benyttet plast i påforet yttervegg.

Loft:
- Ventilasjon: Mangelfull/liten ventilering av yttertakkonstruksjon. Ventilering må utbedres.
- Overflater vegger/undertak: Det er fuktmerker i taket/undertaket og yttervegger. Årsak til fuktmerker er ikke sikker. Anbefaler ytterligere undersøkelser.
- Konstruksjonsoppbygging: Mangelfull/liten ventilering av yttertakkonstruksjon. Ventilering må utbedres.

Etasjeskiller:
- Skjevhetsmåling etasjeskiller 1. etasje: Skjevhetsmåling utført i kjøkken viser at forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til ca. 20 mm.

Tekniske anlegg, VVS anlegg:
- Avløpsrørene er skjult og eventuell stakeluke er ikke lokalisert.
- Manglende/løse deksler på dimmer på bad. Forholdet må utbedres av en kvalifisert fagperson.

Utvendig:
- Utvendig terreng, inkl. fuktsikring av grunnmur: Det vurderes at grunnmuren har noe redusert fuktsikring. Konsekvens kan være økt fare for fuktvandring i konstruksjoner under bakkenivå. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Oppsummering av selgers egenerklæringsskjema
I tillegg opplyser selger om følgende i egenerklæringsskjema:

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
- ''Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. Arbeid utført i 2008. Husker ikke firma.''

2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
- ''Ja. I 2008. Egeninnsats.''

4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
- ''Ja, kun faglært. De har vært å spylet alle rør i nabolaget for 5 år siden.''

15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
- ''Det er gjort klart til det.''

23. Kjenner du til om det er foretatt radonmåling?
- ''Ja. Ikke funnet noe høyt verdi, dette har borettslaget stått for.''

27. Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedrørende eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld?
- ''Ja. Husleie øker i januar 2023.''

29. Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i sameiet/laget/selskapet (i fellesareal eller i andre boliger)?
- ''Ja. Mus og skjeggkre.''

I tillegg opplyser selger om at taket i boligen ble utbedret våren 2022. Snekker har i ettertid vært igjen for å sjekke forholdet og vurderer det slik at sperre fortsatt ikke virker å være helt tett og at det derav er tegn til kondens på loftet/taket. Borettslaget har tatt opp ett felles lån for å utbedre forholdet siden det gjelder for flere boliger i borettslaget og har også dette på agenda til alle hus er reparert/sjekket. Kjøper overtar evtl. ansvar videre for nevnte dersom ikke forholdet er ordnet til overlevering/overtagelse.

Primærrom
Primærrom: 100 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom:

1. etasje: Entré, trappegang, kjøkken.
Underetasje: Stue, to soverom, trappegang, gang, bad.

Bruksareal
Bruksareal: 100 kvm

Standard
For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger midlertidig brukstillatelse for oppføring av rekkehus med 5 leiligheter datert 04.11.1988.

Det er bemerket følgende:
- Luftekanalene må isoleres bedre og det må isoleres bedre langs kantbjelke på loft.
- Dampsperre mangler ved pipe på loftet, og det må tettes bedre rundt luftekanalene.
- Beslag er feilmontert i hull for kanalgjennomføringer.
- Pipeattest mangler.
- Div. små arbeider gjenstår utomhus.

Det understrekes at boligens utforming per i dag ikke er i samsvar med ferdigattest/siste godkjente tegninger hos kommunen. Eier har bygget uteplass ved inngangsparti og kjøper overtar risikoen knyttet til dette, herunder risikoen for evt. ulovlighetsoppfølging. Søknad om bruksendring/godkjenning av boligen i tråd med dagens utforming/bruk skjer for kjøpers risiko og regning.

Det er mottatt byggetegninger fra kommunen datert 15.04.1987. Disse samsvarer med dagens bruk av boligen med unntak av uteplass ved inngangsparti.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Boligen har elektrisk oppvarming og vedfyring.
Varmekabler på bad.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt på boliger i Lillestrøm kommune. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg imellom.

Fordeling felleskostnader
Felleskostnader: kr 6 717,- pr.mnd.

Herav:
- Fellesutgifter kr. 4 849,-
- Stipulerte kapitalkostnader kr. 1 031,-
- Stipulerte kapitalkostnader kr. 737,-
- Dugnadsbidrag kr. 100,-

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i felleskostnadene. Ifølge forretningsfører vil felleskostnadene øke til kr. 6.117 i 01.01.2023 og til kr. 6.717 i 01.02.2023. Økning skyldes hovedsakelig endring i rentenivå og borettslaget vil vurderer løpende felleskostnaders nivå utover året. Det er normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Faste løpende kostnader
For aktuell leilighet vil dette blant annet være strøm etter forbruk, kabel-TV og bredbånd utover grunnpakke, forsikringer etc.
Telia er borettslagets leverandør av TV og bredbåndstjenester. Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer 14 234 kwh. for året 2022. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Borettslaget har et lån i Boligbanken ASA:
Lånenummer: 96660150096
Type lån: Annuitetslån
Antall terminer per år: 12
Restgjeld: kr. 24 697 760
Restløpetid: 29 år 6 mnd. (354 terminer)
Rente: 3,6% p.t.

Første termin/første avdrag: 30.06.2022 ( siste termin 31.05.2052 ) Det gjøres oppmerksom på at borettslaget hittil kun har betalt renter på fellesgjeld. Første avdrag forfaller til betaling 30.06.2022 og dette vil føre til en økning i fellesutgifter. Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Forsikring med polisenummer
Protector Forsikring ASA Polisenummer: 2724906

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2020:
Som primærbolig kr. 1 055 358,-
Som sekundærbolig kr. 3 799 288,-

Borettslag
Borettslag: Nordlia borettslag a/l, Orgnr: 942453221

Borettslaget består av 42 andelsboliger, fordelt på 13 bygninger med adressene Lensmann Haaversensvei 4-98.
Eiendommen har gnr. 21 b og bnr. 38 i Skedsmo Kommune.

Generelt om borettslaget:
- borettslagets e-post: e-post nordlia@gmail.com
- forretningsfører er BORI BBL
- SLM Revisjon AS er revisor
- borettslaget har egen avtale med Bjørn Arne Landen om snømåking og strøing
- Styret er i en rettslig tvist med Drogseth AS pga. manglende håndverksmessig utførelse på tak for flere andelsboliger.

Planlagt vedlikehold (utdrag fra årsrapport 2022):
• Fortsette med å utbedre takene i tråd med de løsninger som en kommer frem til, til alle hus er reparert/sjekket.
• Reparasjon av kledning som er rapportert
• Rekkverk på balkonger som er i en elendig forfatning (noen boliger gjenstår)

Forretningsfører
Bori BBL

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det foreligger forkjøpsrett for borettslagets medlemmer. Forhåndsavklaring er igangsatt. Ta kontakt med megler eller forretningsfører for ytterligere opplysninger om meldefristen. Dersom forkjøpsretten benyttes, løses opprinnelig kjøper fra avtalen og alle økonomiske forpliktelser overfor selger bortfaller. Vær oppmerksom på at forretningsfører har anledning til å belaste et ekstra gebyr til kjøper for utlysning av forkjøpsrett.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Dyrehold er tillatt. Vennligst se husordensregler for nærmere reglement.

Diverse
Selger opplyser at lampe over kjøkkenbord og ett garderobeskap i gangen ikke følger med i handelen.
Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

Radonmåling
I utleieboliger, som er omfattet av strålevernforskriften, stilles det bindende krav til radonnivåene. Strålevernforskriften stiller krav til at årsmiddelverdien av radon i oppholdsrom i utleid bolig må være under 200 becquerel per m?. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Dette er viktig å merke seg dersom man kjøper bolig som helt eller delvis skal leies ut. Utleier skal kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlige. Dokumentasjonen skal ikke registreres hos myndighetene, men den skal være tilgjengelig både for leietaker og ved et eventuelt tilsyn. For ytterligere informasjon om radon, se www.nrpa.no/radon.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i andelen for opptil 2 x folketrygdens grunnbeløp (2G), jf. borettslagsloven § 5-20. Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader og andre krav borettslaget kan knytte til andelseieren

Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad. Det er tinglyst en servitutt på borettslagets eiendom som omhandler forkjøpsrett for Skedsmo kommune. Dette er en rettighet om at kommunen kan benytte forkjøpsrett på andeler i borettslaget som i så tilfelle vil løse kjøper fra avtale. For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.

Regulering
Eiendommen er regulert til kons. småhus/bolig iht reguleringskart A4 datert 01.12.2022 med tilhørende reguleringsplan 193 C datert 05.04.1984. Området er omfattet av kommuneplan for periode 2019-2030. I følge Lillestrøm kommune er det ingen reguleringssaker ute til offentlig ettersyn som berører denne eiendommen.

Kopi av situasjonskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer alle interessenter til å sette seg inn i kommuneplan og hvilken betydning denne har for eiendommen.

Overtagelse
Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 3 325 000,- (Prisantydning)
kr 545 816,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 3 870 816,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper))
--------------------------------------------------------
kr 8 929,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 879 745,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 886 595,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven og interessenter oppfordres til å gjennomgå dette før bud inngis.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Provisjon: 1.25%

Tilrettelegging: kr. 15 500,-

Visnings-/overtagelseshonorar: kr. 3 450,-/stk.

Markedspakke: kr. 18 900,-

Oppgjør: kr. 7 900,-
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
91-22-0231

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Ensjø Eiendomsmegling AS
EIE Ensjø
Org. nr:921542690
Gladengveien 24
0661 Oslo
Tlf: 22 34 34 64

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler / Daglig leder / Partner Halid Talic

Saksbehandlere
Halid Talic
EIE Ensjø
Eiendomsmegler / Daglig leder / Partner
Mob: 46 79 09 93 / E-post: ht@eie.no

Adenis Pronaj
Eiendomsmegler
Mob: 40 04 79 24 / E-post: adp@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Lensmann Haaversens vei 26
For mer om objektet
Lensmann Haaversens vei 26

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: