Bilde 1 av Ulvengutua 81Bilde 2 av Ulvengutua 81
Digital salgsoppgave
Ulvengutua 81

2720 Grindvoll • Lunner kommune

Vi gjør oppmerksom på at denne tjenesten kan gjøre feil

Tjenesten «Spør om boligen» er KI-drevet med blant annet OpenAI sin GPT-motor, og kan derfor gi ufullstendige svar. Tjenesten er ment for å gi korte svar på de fleste spørsmål om boligen, men feil/uklarheter kan dessverre oppstå. Tjenesten kan ikke foreta skjønnsmessige og/eller rettslige vurderinger.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med dette, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Aia Eie profilbildeHei! Jeg er AIA, vår virtuelle meglerassistent ✨

Spør meg om det du lurer på, og jeg skal forsøke å finne svarene for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvordan er utsikten?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er KI-drevet med blant annet OpenAI sin GPT-motor, og kan derfor gi ufullstendige svar. Tjenesten er ment for å gi korte svar på de fleste spørsmål om boligen, men feil/uklarheter kan dessverre oppstå. Tjenesten kan ikke foreta skjønnsmessige og/eller rettslige vurderinger. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

kr 2 990 000

Omkostninger: kr 91 000Totalpris: kr 3 081 000
Enebolig med 4 soverom og familievennlig beliggenhet. Gode solforhold og umiddelbar nærhet til naturskjønne omgivelser.
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
4 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
164 m²
Bruksareal (BRA)
217 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
53 m²
Kommunale avgifter
kr 2 094 / Mnd
Prisantydning
kr 2 990 000
Omkostninger
kr 91 000
Totalpris
kr 3 081 000
Byggeår
1939
Tomt
Eiet tomt m²
Oppdragsnummer
32240231
Visninger
Søndag 29. sep.
12:00 - 13:00
Meld deg på visning
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 2 990 000,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 990 000,-)kr 74 750,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 15 050,-
  
Totalpris kr 3 081 000
Eiendom
Ulvengutua 81, 2720 GRINDVOLL

Matrikkel
Gnr. 13 Bnr. 12 i Lunner kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Arealer
Totalt BRA 217 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 164 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 53 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal):

Areal
Primærrom: 161 kvm, Bruksareal: 217 kvm, BRA-i: 164 kvm , BRA-e: 53 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
4

Byggeår
1939

Tomt
Eiet tomt kvm

Prisantydning
2 990 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Einar Haagensen Takstdato: 12.09.24 09:37

Totalpris inkl. omkostninger
kr 2 990 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 74 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 990 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 75 950,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 065 950,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 081 000,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 25 126 pr. år Renovasjon, vann og avløp og feiing/tilsyn

Eier
Patrick Lillemo Bakken Tina Pedersen

Parkering
Parkering gjøres i tilhørende garasje eller gruslagt gårdsplass.

Beliggenhet
Eiendommen ligger i et meget landlig boligområde på Grindvoll i Lunner kommune, ca. 7 km vest for Lunner. Boligen ligger høyt og fritt i terrenget, uten annen bebyggelse tett på. Meget gode solforhold. Lunner byr på vakkert landskap der flotte skogsområder og åkerlandskap møtes og byr på et eldorado for friluftsmennesker.

Eiendommen grenser til landbruksarealer på alle fire sider. Det er ellers kort vei til fine badevann, fiskevann, samt flotte tur- og friluftsområder. Om vinteren byr området på et antall av gode skiløyper i variert terreng. Det kjøres opp løyper på jordet rett nedenfor boligen.

Området har skolebussordning til Lunner barneskole og Lunner ungdomsskole. Videre er det kort vei til bussholdeplass og kun 1 km til nærmeste barnehage. Nærmeste dagligvare ligger i Lunner sentrum (KIWI), ca. 7 km fra boligen. Her finnes også tog-stasjon (Gjøvikbanen) med hyppige avganger mellom Gjøvik og Oslo. Helsestudio i kort avstand fra boligen.

Ca. 45 km til Gardermoen og ca. 65 km til Oslo.

Tomt
Eiet tomt, kvm

Eiendommen er beliggende fritt i terrenget på Grindvoll med gode sol- og utsiktsforhold. Tomten er opparbeidet med noe plen, beplantning og gruslagt gårdsplass.

Eiendommen er ikke oppmålt. Tomtearealet er dermed usikkert. Garasjen og den frittstående uteboden har store deler av bygningene godt utenfor tomtegrensen.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Inneholder
Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:

Enebolig
Første etasje:
BRA 82 m²
- BRA-i 82 m²: (Stue/kjøkken , Gang , Bad , Rom benyttet som vaskerom)

Andre etasje:
BRA 82 m²
- BRA-i 82 m²: (Gang , Bod , 4 Soverom)


Garasje
BRA 43 m²:
- BRA-e :Garasjeplass

Frittstående bod
BRA 10 m²:
- BRA-e :Frittstående bod

Kjelleren har ikke måleverdig areal. Selv om rommet som benyttes som vaskerom ikke på noen måte er bygget som et våtrom, er rommet vurdert som p-rom grunnet rommets bruk på befaringsdagen. Rommet brukes kun som vaskerom.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er beregnet og angitt med utgangspunkt i NS 3940:23. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra den faktiske bruken, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport.

Boligen er opprinnelig fra 1939, senere tilbygget. Oppført på grunnmur med stein som er stablet og pusset, blokker av mur/betong og ellers betongkonstruksjoner. Blindkjeller med bjelkelag under deler av boligen. Over grunnmuren er ytterveggene oppført i antatt isolert bindingsverk, utvendig kledd med malt liggende panel. Muligens laft i yttervegger. Malte trevinduer med 2-lags og 3-lags isolerglass. Noen doble vinduer og noen enkle. Terrasse ved overbygget inngangspartiet, fundamentert på pilarer og gammel betongmur. Ellers en sørvendt veranda oppført i trekonstruksjoner.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Boder
Mulighet for lagring i innvendig bod, samt garasje og frittstående bod utvendig.

Standard
For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Velkommen til en innbydende bolig med gjennomtenkte løsninger og god plass for familien.

Entre
Fra det overbygde inngangspartiet trer du inn i en romslig entre med mørkt laminatgulv og beigemalte vegger. Her er det rikelig med plass til garderobeløsning, og praktisk plassering av knaggrekke og skohylle gir en ryddig og funksjonell inngang.

Stue
Boligens stue er romslig og lys, med åpen løsning mot kjøkkenet. Mørkt laminatgulv og vegger i en dus grønnfarge gir rommet en behagelig atmosfære, mens en tapetsert kontrastvegg tilfører karakter. Store vindusflater slipper inn naturlig lys, og peisen er strategisk plassert som et koselig punkt i rommet. Stuen har direkte adkomst til terrassen, noe som gjør stuen til et naturlig samlingssted for familien.

Kjøkken
Det moderne kjøkkenet er innredet med lyse, glatte fronter og en praktisk laminatbenkeplate i en mørk farge. Kjøkkenet er fullt utstyrt med integrert stekeovn, platetopp og oppvaskmaskin, samt et frittstående kjøleskap med fryser. Den funksjonelle kjøkkenøya tilbyr både ekstra arbeidsplass og sittemuligheter, og ventilatoren med utlufting sikrer et godt inneklima.

Bad/Vaskerom
Det romslige badet er moderne med grå baderomsplater, malte betongvegger og innfelte downlights i himlingen. Grå keramiske fliser og varmekabler på gulvet sørger for komfort, mens servantskapet i mørkt tre gir et elegant uttrykk. Dusjsonen har en stilren glassvegg, og en elektrisk avtrekksvifte sørger for god ventilasjon. Fra badet er det adkomst til et funksjonelt vaskerom med svarte fronter, lys benkeplate og opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel. Praktisk for oppbevaring og klesvask.

Soverom
Boligen har totalt fire soverom, alle oppgradert med nye gulv og malte vegger i moderne farger. De romslige soverommene gir plass til ønsket møblering, inkludert senger og garderobeløsninger. Hovedsoverommet skiller seg ut med en innebygd garderobe og egen adkomst til en balkong - et privat fristed for avslapning.

Denne boligen kombinerer funksjonalitet med stil og er et ideelt hjem for deg som ønsker god plass, moderne løsninger og en koselig atmosfære.


Verdt å merke seg fra tilstandsrapporten:
Takstmannens vurdering til TG3:
-Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Terrasse fundamentert direkte på terreng vil kunne bevege seg som følge av setninger i grunnen og tele. Enkelte skjevheter registrert. Stedvis registrert vridde/løse gulvbord. Litt værslitt med enkelte sprekker i trebord.

Trapp/veranda fundamentert direkte på terreng vil kunne bevege seg som følge av setninger i grunnen og tele. Det er manglende toppbord stedvis på rekkverket. Konstruksjonen er noe værslitt med knekte og oppsprukkede gulvbord. Det er sprekkdannelser/deformasjoner i muren. Det er ikke snøfangere på taket. Det mangler takrenner/nedløp på taket. Det er registrert enkelte skjevheter på konstruksjonen.

Tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket.

-Utvendige trapper
Bygningsdelen bærer preg av elde. Det er registrert bom i trappen. Vanger har stedvis løsnet fra konstruksjonen. Det er sprekker/deformasjoner i konstruksjonen.

Tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket.

-Etasjeskille/gulv mot grunn
Kun delvis inspisert grunnet adkomstforhold. Det er registrert stedvis knirk i gulvet/bjelkelaget. Svakt forhøyede fuktverdier stedvis i bjelkelag (dette er forholdsvis normalt i råkjellere som dette). Det er stedvis mugg og sopp på bjelkelaget/stubbeloft synlig fra kjelleren. Det er ufagmessig oppstøtting av bjelkelaget stedvis i kjelleren, og dette er ikke festet og er mulig underdimensjonert. Riss/sprekker/bom registrert i betonggulv. Indikasjoner på forhøyede fuktverdier på kjellergulv og synlige fukttmerker. Målte avvik er på 12 mm i stue/kjøkken, og på 3 mm i gangen (1. etasje). Målte avvik er på 37 mm i gangen, og på 31 mm på et soverom (2. etasje). Møblering og en del gjenstander medførte at rommene ikke hadde helt frie arealer for oppmåling på befaringsdagen.

Eier opplyser om at bærevegg i stue er demontert, og det er montert en lengre limtredrager. Endring av bærekonstruksjoner er et søknadspliktig tiltak, kan muligens være noe underdimensjonert, ytterligere undersøkelser anbefales av fagkyndig. Det er registrert noe nedbøyning av limtredrager på ca. 2,5 cm. Eier har jekket litt opp i den ene enden, noe som trolig er årsaken til noe av skjevhetene.

For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt omfanget for utbedring. Kjelleren bør luftes bedre for å hindre forhøyede fuktverdier i etasjeskille. Lokale utbedringer anbefales.

-Pipe og ildsted
Pipa er stedvis noe tildekket/innkledd fra 2. etasje fra et soverom (dette utløser TG 3). Det er rust på sotluke. Bom i puss registrert. Avskallet puss stedvis på pipa. Det er synlige sprekker i tegl i pipa. Ildfast plate på gulvet under ildstedet er for liten. Indikasjoner på forhøyede fuktverdier på pipa. Pipa er ikke målt over tak, noe som medfører at det er ukjent om pipa har forskriftsmessig høyde over tak.

Tidspunkt for piperehabilitering nærmer seg. Pipevanger må gjøres tilgjengelig.

-Elektrisk anlegg
Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet.

-Drenering
Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren ved kjeller/underetasje. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ut ifra observasjoner konstatert at drenering/tettesjikt har funksjonssvikt/svært begrenset effekt. Eier opplyser om tidvis vanninntrenging ved snøsmelting eller lignende. Vanninntrengingen skjer i rommet med varmtvannsberederen. På bakgrunn av dette vurderes dreneringen til TG 3.

-Grunnmur og fundamenter
Det er registrert skråriss som er symptom på setninger. Det er registrert utsigning av masser under grunnmuren. Grunnmuren har sprekkdannelser. Grunnmuren er en særlig fuktutsatt konstruksjon og har høy skadefrekvens. Stedvis deformasjoner/krater i grunnmuren, med stedvis løs stein. Bom i puss flere steder. Det er registrert synlige fuktmerker. Bygningsdelen var stedvis ikke tilgjengelig for inspeksjon.

Lokale utbedringer anbefales der det er løs stein og der det er borte
støp under muren, kun dette er kostnadsestimert.

Takstmannens vurdering til TG2:
-Taktekking
Det er manglende festing av plater stedvis på taket. Nedre rad har feil helling. Begrenset inspeksjon av taket grunnet manglende adkomst.

-Nedløp og beslag
Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.

-Veggkonstruksjon
Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen.

-Takkonstruksjon/Loft
Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er stedvis noe muggdannelser på undertaket. Det er synlige ekskrementer fra mus på loftet. Det er stedvis mye synlig svertesopp på undertaket. Det er stedvis registrert fuktmerker på undertaket, men disse var tørre ved måling på befaringsdagen. Yttertaket har stedvis noe svai.

-Dører
Det er sprekk i verandadøren i 2. etasje. Enkelte sår/riper/hakk registrert. Det er registrert slitasje/manglende overflatebehandling stedvis på dører. Inngangsdøren har små utettheter i mellom karm og dørblad. Noe slitasje på tettelister.

-Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Noe værslitt konstruksjon med avflasset overflatebehandling. Det er skjevheter registrert i konstruksjoner. Stedvis registrert vridde gulvbord. Det er bulninger i takplater. Det mangler snøfangere på taket. Konstruksjonen bærer preg av elde og slitasje. Stedvis noe malingssøl på gulvbord.

-Overflater
Stedvis svanker/bulninger på gulvoverflaten. Lister dekker stedvis ikke overflaten. Knirk registrert stedvis i gulvet. Enkelte sår/riper/merker/hakk på gulvoverflaten. Enkelte lameller har sklidd fra hverandre. Små hull stedvis i overflaten etter installasjoner. Noe ujevnheter i overflatebehandlingen. Noe slitte veggoverflater. Enkelte sår og riper i veggoverflater. Det er registrert riss/sprekker stedvis i overflater. Overflatebehandlingen har stedvis løsnet fra takessplater. Tapeten har stedvis løsnet fra underlaget. Belegget e.l på plater i himlingen har løsnet stedvis. Det er skjevheter i overflater. Laminat dekker stedvis ikke gulvoveflater. En del ufagmessig utførelse.

-Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med
radonsperre.

-Rom Under Terreng
Gulvet har trolig ikke etablert fuktsperre mot grunn da dette ikke var normalt byggeåret tatt i betraktning. Indikasjoner på forhøyede fuktverdier ved enkle fuktsøk på vegger og gulv. Bom registrert i betonggulv. Utilstrekkelige ventilasjonsforhold i kjelleren. Kjelleren bærer preg av fuktig klima. Stedvis synlige fuktmerker. Stedvis manglende overflater i himlingen. Det er registrert saltutslag. Det er av tidligere eiere opplyst om tidvis noe mus, og at det i år 2018 ble tatt 3 rotter i kjelleren. Ingen rotter er tatt etter dette, men det tas mus.

-Krypkjeller
Kun deler av kjelleren er inspisert grunnet manglende adkomst. Blindkjellere under resten av boligen. Blindkjellere er en risikokonstruksjoner, det vil si en konstruksjoner som erfaringsmessig har høy skadefrekvens. Det er muligens ingen fuktsperre mot grunn.

-Innvendige trapper
Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i
trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Trappen er noe slitt. Litt smale trinn i trappen. Det er registrert litt knirk i trappen. Enkelte sår/riper registrert

-Innvendige dører
Det er en dør med manglende lamell/overflate i overkant av dørbladet, og døren her er ikke festet i den øverste hengselen og kan heller ikke lukkes. Stedvis manglende nøkkelskilt. Stedvis sår/riper/slitasje på dører/karmer. Det er hull i en dør. Det er merker/riper/installasjons hull/sår/avflasset overflatebehandling på dører. Enkelte løse dørhåndtak. Dører har stedvis enkelte skader og bærer preg av slitasje.

-Andre innvendige forhold
Rom benyttet som vaskerom er ikke vurdert eller bygget som våtrom. Rommet tilfredsstiller ikke på noen måte dagens krav til våtrom, og er heller ikke på noen måte bygget som et våtrom. Det er ikke vannsikker løsning på vegger. Det er ikke vannsikker løsning på gulv. Det er ikke sluk eller membran i rommet. Det er kun naturlig ventilasjon og det er ikke lufte-spalte under dørblad.

-Våtrom
Overflater vegger og himling
Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Det er registrert en stikkontakt i våtsonen vedservanten.

Overflater gulv
Stedvis trapping/tanning på fliser. Stedvis for brede fuger, noe som har medført sprekker. Her burde det blitt lagt elastisk fuge. Enkelte sår på gulvoverflaten. I hovedsak godt fall til sluket, men det er et lite område hvor det står igjen litt bruksvann etter test.

Sluk, membran og tettesjikt
Det kan generelt ikke gis garanti for flislagte flater, da membran ikke kan kontrolleres. Membranen skal vises hele veien rundt klemringen, noe den ikke gjør her. Membranen vises nesten hele veien rundt klemringen, men ikke mot dusjen. Eier har vist frem bilder som viser membran, men bildet viser ikke tydelig bekreftelse på om membranen går tilstrekkelig langt nok inn til sluket

Ventilasjon
Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.

-Kjøkken: overflater og innredning
Det er ikke montert komfyrvakt i kjøkkenet som er krav på dette kjøkkenet ut ifra alder. Noe ujusterte fronter og enkelte sår og riper.

-Avløpsrør
Det er ikke påvist tilfredsstillende lufting av avløpsanlegget. Eier opplyser om at det er stakemuligheter bak en veggplate ved toalettet på badet i 1. etasje, denne platen opplyses å være festet meget forsiktig slik at luken er tilgjengelig ved behov. Lufting ser ut til kun å være ført opp til loft, ikke ut.

-Ventilasjon
Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.

-Andre VVS-installasjoner
Mer enn halvparten av forventet brukstid på VVS-installasjoner er oppbrukt. Det er rør/ledningsgjennomføringer gjennom yttervegg som er ufagmessig utført. Ledninger og rør er ikke festet til veggen med deksel e.l, og det er åpning i ytterveggen der rørene/ledningene er ført inn i hullet.

-Varmtvannstank
Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er ikke sluk i rommet hvor berederen står, kun i naborommet.

-Forstøtningsmurer
Konstruksjonene er værslitte og det er stedvis råte i bjelker med en del oppsprukket trevirke. Det er stedvis litt skjevheter i konstruksjonene. Det er to utstående armeringsjern ut fra den ene bjelken.

-Terrengforhold
Det er påvist dårlig fall eller flatt terreng inn mot grunnmur og dermed muligheter for større vannansamlinger. Stedvis lokale svanker/søkk o.l.

-Utvendige vann- og avløpsledninger
Det er trykkfall ved tapping av to kraner samtidig, indikerer svekket effekt på vannledning. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige
avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige
vannledninger.

-Oljetank
Hvis det finnes nedgravd tank er tanken er nedgravd og er derfor ikke tilgjengelig for inspeksjon.

Verdt å merke seg fra egenerklæringsskjema:
-Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. Firmanavn Vann og varme rørservice AS
Rørlegger skiftet alle vannrør og avløp i hele huset
Resten er gjort med egeninnsats

-Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Ja. Firmanavn Vann og varme rørservice AS
Skiftet sluk resten er gjort med egeninnsats
Alt er skiftet i 2023

-Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Ja, Har dokumenter fra rørlegger og bildedokumentasjon på egeninnsats

-Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats
Firmanavn Usikker
Vet ikke firmanavn, men det skal ligge i kommunen
Ble påkoblet vann og avløp i 2020

-Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
Ja, Det er en råkjeller uten drenering, kan komme inn vann etter snøsmelting

-Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
Ja, Sprekk i murpuss flere steder, huset står på stablestein

.Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
Ja, Var mus i bolig da vi tok over huset, ikke merket noe i senere tid

-Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun av ufaglært / egeninnsats
Bygd ny terrasse

-Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun av ufaglært / egeninnsats
Alt av strøm er byttet skjult strøm i stue og bad. resten åpent. Gjort med et familie medlem som er elektriker

-Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, El anlegg Godkjent I 2020

-Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
Ja, Sover i 1 etg har blitt vaskerom

-Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
Ja, Tilstandsrapport

-Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?
Ja, Ifølge den usikre tomt grense så står halve garasjen på en annen tomt, har snakket med eier av tomt og han mener grensa går bak garasjen. Garasjen har stått der i mange år og har snakket med eier av tomt om evt å kjøpe igjen eller leie den og det er ikke noe problem.

-Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
Ja, Har vert mus I bolig tidligere

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Etter at bygningsmassen ble oppført har det blitt innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven. Ferdigattest utstedes ikke for bygg/endringer/tiltak som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest.

Det er ikke mottatt byggetegninger fra kommunen. Meglerforetaket har derfor ikke hatt mulighet for å kontrollere hvorvidt dagens bruk er byggesøkt, og eller samsvarer med det som er byggesøkt, eller er godkjent. Kjøper overtar ansvar for nevnte forhold.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Oppvarming gjøres med peisovn i stue, elektriske panelovner og varmekabler på baderom.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Kr. 25 126 pr. år Renovasjon, vann og avløp og feiing/tilsyn
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er beregnet til: 4004 kr.pr.år.

Forsikring med polisenummer
Jernbanen bank og forsikring Polisenummer: 2055437

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 903 453,- Som sekundærbolig Kr. 3 433 120,-

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Eiendommen er tilknyttet fiber

Diverse
Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

Eiendommen har muligheten til å bli medlem av vel-foreningen. Dette er frivillig.

Annet
Iht. kart mottatt fra Lunner kommune fremkommer det at eiendommens grenser er usikre og at begge tilleggsbygninger delvis står utenfor eiendommens tomtegrense. Da eiendommens grenser er usikre er også eiendommens tomteareal noe usikkert. Ny eier oppfordres til å foreta en oppmålingsforretning av eiendommen for å få kartfestet eiendommens grenser. Eventuelle avvik fra kart mottatt av kommunen må aksepteres av kjøper.

Informasjon fra selger:
- De har en privat avtale ang tomta, der de leier større areal bak garasjen. De har snakket med han eier tomta nå og skal få en skriftlig avtale på dette for videre bruk av tomt.
- Det trengs 1 maling strøk på hele huset.
- Vann kan komme inn i kjeller ved snøsmelting på våren. Dette går ned i sluket.

Tilbygg / modernisering
1955 Tilbygg.
2005 Nye takplater (feil i egenerklæringen).
2016 Ny panel på to yttervegger.
2018 Nye sikringer.
2021 Nytt kjøkken. Oppvaskmaskin ny 2023. Komfyr og platetopp er kjøpt brukt, uvisst årstall.
2021 De fleste vinduer og dører er skiftet i perioden 2021-2023 (ikke verandadøren i 2. etasje). I denne perioden er det også pusset opp i deler av boligen. Enkelte brukte vinduer (et datert 2010).
2021 Alt av elektrisk er skiftet utenom sikringsskap, hovedledning/inntak og sikringer. Utført av eier som egeninnsats (ikke faglært). Dette har blitt utført i perioden 2021-2023.
2022 Ny vedovn.
2022 Ny terrasse.
2023 Ny varmepumpe.
2023 Nytt bad.
2023 Ny panel på to yttervegger.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad. For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

1938/2099-1/20 Bestemmelse om gjerde
14.11.1938
Kort fortalt: at det er overenkomst angående stolpeplassering.

2020/2586171-1/200 Bestemmelse om kloakkledning
12.06.2020 21:00
rettighetshaver:Knr:3234 Gnr:13 Bnr:12
Gjelder denne registerenheten med flere
Kort fortalt: rett på å legge ned kloakkledning og vedlikeholde den ved behov.

Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Ny eier må påregne kostnader til drift, vedlikehold, brøyting og strøing av felles adkomstvei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.

Regulering
Eiendommen er ikke regulert , men eiendommen er avsatt til boligformål i kommuneplanens arealdel.

Odel og konsesjon
Det er ikke odel eller konsesjon på eiendommen.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 2 990 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 74 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 990 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 75 950,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 065 950,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 081 000,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Grunnpakke enebolig (Kr.8 444)
Visningshonorar (Kr.3 000)
Provisjon (forutsatt salgssum: 2 990 000,-) (Kr.35 900)
Tilrettelegging (Kr.13 900)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.3 512)
Markedspakke (Kr.14 900)
Oppgjør (Kr.7 500)
Totalt kr. (Kr.87 156)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
32-24-0231

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges «som den er». Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Uautorisert kopiering eller gjenbruk av all tekst og alle bilder i denne annonse/salgsoppgave er ikke tillatt.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Lørenskogmegleren AS
EIE Lørenskog
Org. nr: 929031334
Snøkrystallen 9
1470 Lørenskog
Tlf: 40 40 35 45

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Daglig leder Line Jorung

Saksbehandlere
Irja Haarberg
EIE Lørenskog
Eiendomsmeglerfullmektig MNEF
Mob: 41 32 98 07 / E-post: ih@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Ulvengutua 81
For mer om objektet
Ulvengutua 81

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: