Bilde 1 av Røyskattlia 2cBilde 2 av Røyskattlia 2c
Digital salgsoppgave
Røyskattlia 2c

2743 Harestua • Lunner kommune

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er en betaversjon

Tjenesten er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med at dette er en betaversjon som er under utprøving, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Still et spørsmål og jeg skal forsøke å finne svaret for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvor mange soverom er det?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"
  • "Hvordan er utsikten?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

kr 2 790 000

Omkostninger: kr 78 770Totalpris: kr 2 868 770
Lys, tiltalende og hyggelig 3-roms nært turmuligheter og skole. Romslig balkong, gode solforhold. Peisovn og varmepumpe.
icon

Unngå doble renteutgifter

Last ned salgsoppgaveVis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
4
Antall soverom
2 soverom
Etasje
2
Internt bruksareal (BRA-i)
94 m²
Bruksareal (BRA)
94 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
5 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
16 m²
Kommunale avgifter
kr 1 047 / Mnd
Prisantydning
kr 2 790 000
Omkostninger
kr 78 770
Totalpris
kr 2 868 770
Byggeår
1991
Tomt
Eiet tomt 1500 m²
Oppdragsnummer
185230008
card-default

Line Jorung

Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Daglig leder
Les om Line
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 2 790 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 790 000,-)kr 69 750,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 7 650,-
  
Totalpris kr 2 868 770
Eiendom
Røyskattlia 2c, 2743 Harestua, Etasje: 2

Matrikkel
Gnr. 173 Bnr. 641 Snr. 4 i Lunner kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Areal
Primærrom: 89 kvm, Bruksareal: 94 kvm, BRA-i: 94 kvm , BRA-e: 5 kvm , TBA: 16 kvm
Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
1991

Tomt
Eiet tomt, ca 1500 kvm fellestomt

Tomt for boligen opparbeidet med busker, trær, diverse beplantning lekeapparater, plenområder og asfalterte internveier.

Prisantydning
2 790 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Tim Roar Fauske Takstdato: 14.06.23 12:00

Totalpris inkl. omkostninger
kr 2 790 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 69 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 790 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 71 120,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 2 861 120,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 2 868 770,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 1 500,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Forsikring, snømåking, strøm i fellesarealer og avsetninger til fremtidig vedlikehold.

Kommunale avgifter
Kr. 12 553 pr. år Vann: kr 5 127,- Avløp: kr 7 426,-

Eier
John Erik Sundberg

Parkering
Parkering på felles parkeringsplass sør for bygget. Hver leilighet har fast plass. Fordeling av plasser administreres av styret.

Beliggenhet
Eiendommen ligger i et barnevennlig og attraktivt boligområde på Harestua i Lunner kommune. Området har nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud. Harestua ligger sør i Lunner og grenser mot Nittedal. Stedet byr på et godt oppvekstmiljø i landlige omgivelser, samtidig som det er kort vei til hovedstaden og Oslo lufthavn.

Her finnes et rikt utvalg av lag, foreninger og idrettstilbud, der Harestua IL har tilbud innen bl.a. fotball, turn, ski og alpint. Fotballstadion ligger ved skolen og det er kort vei til lysløype. Skiløyper blir kjørt opp på frialrealene like utenfor, og på 17 min kommer du til Varingskollen Alpinsenter som har tilbud innen alle ferdigheter. Anlegget består av fire bakker og to terrengparker.

Harestua er omkranset av vakkert landskap der flotte skogsområder og åkerlandskap møtes og byr på et eldorado for friluftsmennesker. Det er kort vei til fine bade- og fiskevann, samt flotte tur- og friluftsområder som gir gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Harestuvannet har flere gode badeplasser, der Bøhrentangen er den største. Her er det det fin sandstrand og benker, samt kort vei til Harestua kro som selger is, forfriskninger og driver kanoutleie. Skiløypene mellom lysløype/Romeriksåsen og Nordmarka går 50 meter fra leilighetsbygget.

Ca. 10 minutter fra Harestua finner du Mylla, et idyllisk vann som er et attraktivt utgangspunkt for flotte kanoturer gjennom Nordmarka. Mellom Mylla sag og Harestua finner du Svartbekken som er et snøsikkert område som passer bra for tidlige skiturer nordøst i Nordmarka. Om sommeren egner stedet seg godt for sykkelturer.

Beskrivelse uteområde
Fra stuen er det utgang til en romslig balkong mot vest, hvor du kan nyte gode solforhold - spesielt på ettermiddag og kvelden. Balkongen har god plass til hagemøbler i hyggelige omgivelser, og videre er det utelys, terrassebord på dekke og hvitmalt rekkverk. Det er også tilgang på fellesarealer med blant annet lekeområde med lekeapparater og felles sittegruppe.

Tomt
Eiet tomt, 1500 kvm

Kort fortalt
- Lys, tiltalende og hyggelig 3-roms.
- Naturskjønt, barnevennlig område.
- Nært flotte turmuligheter og skole.
- Ca. 2,9 km fra Harestua stasjon.
- Parkering på felles parkeringsplass.
- Romslig balkong, gode solforhold.
- Nymalt både utvendig og innvendig.
- Nytt parkettlaminat i de fleste rom.
- Åpen løsning mellom stue/kjøkken.
- Trivelig kjøkken med god skapplass.
- Romslig stue og gode vindusflater.
- Badet er utstyrt med dusjkabinett.
- Det er to romslige, gode soverom.
- Bod på ca. 4,6 kvm i inngangsparti.

Beskrivelse av sameie
Elvefaret boligsameie består av 6 leiligheter med tilhørende boder. Hver av de 6 leilighetene er knyttet til en eksklusiv bruksrett som består av en hoveddel inkludert terrasse/balkong og med felles uteområde. Boder og parkeringsplass er på felles uteområde.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven. Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Skole/barnehage
Fra eiendommen er det bilfri gangvei til barnehage, samt Harestua barne- og ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Offentlig kommunikasjon
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Nærmeste holdeplass er Harestua som ligger ca. 900 meter fra boligen. Med bil tar det ca. 11 min til Grua, 14 min til Roa, 41 min til Hønefoss, 38 min til Oslo Lufthavn og 37 min til Lillestrøm.

Fritidstilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Kiwi Harestua og Rema 1000 i Sagparken. Ønsker du ytterligere servicetilbud tar det ca. 21 min til Gran med Smietorget kjøpesenter som har et variert og godt utvalg av butikker. Alternativt ligger Hønefoss, Jessheim, Nittedal, Lillestrøm og Oslo godt innen rekkevidde

Inneholder
Stue/kjøkken, 2 soverom, bad, trappegang og bod, samt en bod i eget bodhus.

Byggemåte
Boligbygg over 2 etasjer samt kaldtloft. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og bærende konstruksjoner av betong trekonstruksjoner. Etasjeskiller av betong. Yttervegger av trekonstruksjoner utvendig kledd med liggende trekledning. Saltak i trekonstruksjoner utvendig belagt med betongtakstein. Leiligheten har profilert entré dør med glassfelt. Dør til hoveddel med brannklasse B30 og ukjent lydklasse. Vinduer og balkongskyvedør med to-lags isolerglass fra byggeår.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 89 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom: 2 soverom, bad, stue/kjøkken, gang og  trappegang.

Bruksareal
Bruksareal: 94 kvm

Boder
Bod på ca. 4,6 kvm i leiligheten. I tillegg er det en utvendig bod i eget bodhus

Standard
For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Entré
Det er inngang via egen privat dør og, innbygd trappeløp. Når du komer opp trappen er det en bod  og inngang til en innbydende entré som ønsker deg velkommen inn. Leiligheten er oppgradert med nymalte veggflater, og det er også nytt parkettlaminat på gulv i alle rom unntatt bod. Entreen er holdt i en tidsriktig hvitfarge, og her er det også god plass til garderobeskap.

Stue
Leiligheten har en romslig og tiltalende stue med åpen løsning til kjøkken. Stuen har en stor skyvedør til balkong, som sammen med vindu gjør det ekstra lyst og hyggelig. Videre har rommet god plass til sofaløsning og spisebord, og det er adkomst til en solrik balkong mot vest. Rommet er også oppgradert med nymalte veggflater og parkettlaminat på gulv.

Kjøkken
Kjøkkenet er trivelig og bruksvennlig, og har eldre innredning med god benke- og skapplass. Innredningen har hvite, glatte fronter, hvite fliser over benk, lys under overskap og hvite benkeplater med stor kum. Videre har kjøkkenet ventilator over kokesone, opplegg for oppvaskmaskin og nisjer til hvitevarer.

Bad/wc/vaskerom
Av våtrom har leiligheten et eldre bad som er av god størrelse. Rommet har grått belegg på gulv, og veggene er nymalt i en hvit farge. Videre har badet servant, høyskap, toalett, dusjkabinett og elektrisk avtrekksvifte.

Soverom og garderobe
Leiligheten har to romslige og gode soverom som begge har god plass til møblement utover  seng. Rommene er nymalt i en tidsmessig farge, og det er også nytt parkettlaminat på gulv. I hovedsoverommet er det montert garderobeskap med hvite fronter. Leiligheten har også egen bod i tilknytning til inngangspartiet.

Taksmann vurdering av TG2:
Våtrom - Bad:
-Vannrør. Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at mer enn halvparten av forventet
brukstid er passert.
-Overflater vegger. Eldre våtromsplater. Vurderes som lite motstandsdyktige mot vannsøl. Videre bruk av dusjkabinett anbefales.
-Membran, tettesjikt og overgang til sluk. Gulvbelegg er benyttet som fuktsikring. Det er ikke registrert synlige skader, men på bakgrunn av alder er TG2 satt for å belyse risiko for fuktskader. -Fallforhold. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 10 mm.

Kjøkken:
-Vannrør. Vannrørene er i hovedsak fra byggeår, som er . Valgt tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg på rørene.
-Innredning. Kjøkkeninnredningen bærer preg av slitasje. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
-Komfyrvakt. Det er ikke etablert komfyrvakt på kjøkkenet. Komfyrvakt etableres.

Øvrige rom:
-Ventilasjon. Ventilasjon basert på mekanisk avtrekk med tilluft via vindusspalter og veggventiler. Til opplysning: ventilasjonen tilfredsstiller ikke dagens krav til ventilasjon.
-Innerdører. Dørbladet til innerdør ved soverom 1. har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes. Krever justering av dørblad/dørkarm.

-Tekniske anlegg, VVS, anlegg:
-Vannrør. Gjelder synlige og skjulte vannrør av kobber fra byggeår: Vannrør i boligen er vurdert til å ha en alder som tilsier begrenset restlevetid

Elektrisk anlegg:
- Forenklet vurdering. Varmtvannsbereder har ikke fast tilkobling, men er koblet med stikkontakt. Fare for varmgang.
Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999.
Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en
kvalifisert elektrofaglig person.
 -Dører. Dør til hoveddel subber i terskel og bør justeres. Døren bærer i tillegg preg av
brukslitasje. Ytterdører er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra disse dørene sammenlignet med dører fra nyere dato. Til informasjon ble det utført
stikkprøvekontroll på dører hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.

-Vinduer. Vinduer er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført
stikkprøvekontroll på vinduer hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.

Tak over seksjonen:
- Tekking. Det ble på befaringstidspunktet observert en brukket takstein ved luftehatt. Bør
skiftes. Det er registrert symptomer på elde og slitasje.
- Beslag/Renner. Det er registrert symptomer på slitasje og elde på pipebeslag og luftehatter.

Balkong:
-Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra dagens byggteknisk forskrift. Tiltak
anbefales. Overflatebehandlingen er slitt og trenger fornying. Tiltak anbefales

Drenering
- Dreneringens tilstand har påvirkning på bruksområder og bygningstekniske tilstand.
Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra
alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom
20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, TG2 settes
for å belyse risiko.

Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest datert 20.11.1991 som omhandler leilighetene i 2. etasje.
Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Bod i gangen ikke godkjent til varig oppholdd. Arealene er medtatt i takstrapport bruksareal.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Leiligheten er elektrisk oppvarmet med varmekabler på gulv i stue/kjøkken og i gang. Panelovner i soverom. Det er nå i år montert ovn/peisovn. Ventilasjonen er naturlig med tilluft via ventiler. For øvrig har leiligheten utelys

Energimerking
Energiattest med energimerke

Kommunale avgifter
Kr. 12 553 pr. år Vann: kr 5 127,- Avløp: kr 7 426,-
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er beregnet til: 5.233,- pr.år.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 1500,- pr. mnd.

Faste løpende kostnader
Felleskostnader.
Innboforsikring.
Boligen er tilknyttet altibox som leverandør av kabel-tv og internett. Priser kan sjekkes på tilbyders websider. 

Årsregnskap
Sameiet ble av forskjellige grunner etablert i 2023. Ingen avlagte årsregnskap foreløpig.

Forsikring med polisenummer
Gjensidige

Formuesverdi
Det er ingen formuesverdi satt på boligen.

Sameie
Elvefaret boligsameie 2

Forretningsfører
Styreformann er forretningsfører.

Styregodkjenning
Det er ikke krav til styregodkjenning av ny eier.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Dyrehold er tillatt.

Diverse
Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar. Kommunalt vann og avløp.

Regulering
Eiendommen er regulert etter regulert etter reguleringsplan Furumo IV felt 5. For forhold som ikke er dekket av reguleringsplanen gjelder kommuneplanens arealdel 2013-20124

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 2 790 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 69 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 790 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 71 120,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 2 861 120,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 2 868 770,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Grunn og forsikringshonorar (Kr.9 900)
Provisjon (forutsatt salgssum: 2 790 000,-) (Kr.35 000)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.1 900)
Oppgjør (Kr.5 900)
Visningshonorar (1. visning inkl) (Kr.3 000)
Innhenting av offentlige opplysninger (Kr.3 800)
Markedspakke 1 (Kr.19 500)
Totalt kr. (Kr.79 000)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
185-23-0008

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Der du bor AS
EIE Hadeland
Org. nr:914525284
Vanneboes veg 211
2743 Harestua
Tlf: 46 07 46 07

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Daglig leder Line Jorung

Saksbehandlere
Line Jorung
EIE Hadeland
Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Daglig leder
Mob: 90 05 05 67 / E-post: lijo@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Røyskattlia 2c
For mer om objektet
Røyskattlia 2c

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: