Bilde 1 av Haugen 107Bilde 2 av Haugen 107
Digital salgsoppgave
Haugen 107

7288 Soknedal • Midtre Gauldal kommune

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er en betaversjon

Tjenesten er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med at dette er en betaversjon som er under utprøving, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Still et spørsmål og jeg skal forsøke å finne svaret for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvor mange soverom er det?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"
  • "Hvordan er utsikten?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

kr 2 890 000

Omkostninger: kr 91 000Totalpris: kr 2 981 000
Småbruk på 4,7 mål i vakre Soknedal. Hel tomannsbolig med herlig terrasse & utsiktsforhold. Kort kjøretur til sentrum.
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned salgsoppgaveVis i kart
Boligtype
Tomannsbolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
5 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
289 m²
Bruksareal (BRA)
289 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
25 m²
Kommunale avgifter
kr 1 152 / Mnd
Prisantydning
kr 2 890 000
Omkostninger
kr 91 000
Totalpris
kr 2 981 000
Byggeår
1976
Tomt
Eiet tomt 4691 m²
Oppdragsnummer
97230094
card-default

Andreas Forsell Lund

Eiendomsmegler MNEF / Partner / Daglig leder
Les om Andreas
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 2 890 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 890 000,-)kr 72 250,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 17 550,-
  
Totalpris kr 2 981 000
Eiendom
Haugen 107, 7288 Soknedal

Matrikkel
Gnr. 103 Bnr. 4 i Midtre Gauldal kommune

Boligtype
Tomannsbolig

Eierform
Selveier

Arealer
Totalt BRA i boligen 289 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 289 kvm
- TBA (terrasse-/balkongareal): 25 kvm

Totalt BRA i garasjen 93kvm består av :
- BRA-e (eksternt bruksareal): 93 kvm

Totalt BRA i uthus 154kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 77 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 77kvm

Totalt BRA i låve 250kvm består av:
- BRA-e (eksternt bruksareal): 250 kvm

Areal
Primærrom: 141 kvm, Bruksareal: 289 kvm, BRA-i: 289 kvm , TBA: 25 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
5

Byggeår
1976

Tomt
Eiet tomt 4691 kvm

Det er totalt 4 bygninger på eiendommen. Fra matrikkelinformasjonen er disse registrert:
- Våningshus, tomannsbolig. Næringsgruppe bolig.
- Annen landbruksbygning. Næringsgruppe jordbruk, skogbruk og fiske. Denne er SEFRAK-registrert.
- Annen landbruksbygning. Næringsgruppe jordbruk, skogbruk og fiske.
- Hus for dyr/landbr.lager/silo. Ingen næringsgruppe registrert på denne bygningen.

Prisantydning
2 890 000

Tilstandsrapport
Takstmanns tilstandsrapport beskriver hvilke bygningsdeler som har tilstandsgrad 1, 2 og 3. Haugen 107 har en Tilstandsrapport der 60% av bygningsdelen har TG1, 26% har TG2, 6% har TG3 og 8% har TGIU(Ikke vurdert). Se vedlegg til salgsoppgave for fullstendig rapport.

Bygningsdeler med TG3

Innvendige trapper - kjeller
- Innvendige trapper: Trappen har ingen håndløpere. Trappen har åpninger på mer enn 0,10 meter. Trappen vurderes som bratt, og oppfyller ikke dagens krav til en sikker trapp. Basert på ovennevnte forhold oppfyller ikke trappen dagens krav til sikkerhet. Om trappen vil oppfylle kravene som var gjeldene på oppføringstidspunktet eller ikke, er ikke videre undersøkt. Trappen har tydelige tegn på slitasje og elde. Tiltak bør iverksettes. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000

Elektrisk anlegg
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Enkelte steder mangler det stikkontakter og blendelokk, noe som medfører berøringsfare av spenningsførende deler. Med bakgrunn i TG3 må det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person. Det må gjøres strakstiltak. Underliggende sjablongmessig prisanslag gjelder for el-kontroll. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000

Brann
- Brannskiller: Utførelsen av brannskiller (mellom brannceller) er ikke dokumentert. Brannskillet/utførelsen er skjult, og vurderingene er derfor kun basert på det som er synlig. Det er avdekket forhold som tyder på at boligen ikke ser ut til å være delt opp i brannceller etter kravene i byggteknisk forskrift. Det er registrert manglende brannskille i trappegang. Det anbefales derfor å gjennomføre en utvidet brannteknisk
kontroll av en kvalifisert fagkyndig person. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000

Frittstående byggverk - Garasje
- Helhetsvurdering: Vesentlig slitasje, feil og mangler påvist, eksempelvis råteskader, skjevheter og hull i tak. Tiltak må påregnes. Underliggende sjablongmessig prisanslag gjelder for riving/demontering.
Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000

Frittstående byggverk - Uthus
- Helhetsvurdering: Vesentlig slitasje, feil og mangler påvist, eksempelvis råteskader, skjevheter og hull i tak. Tiltak må påregnes. Underliggende sjablongmessig prisanslag gjelder for riving/demontering.
Sjablongmessig prisanslag: kr 50 000 - 100 000

Frittstående byggverk - Låve
- Helhetsvurdering: Overordnet forenklet vurdering av tilstanden er at det er relativt høy slitasjegrad. Kledningen har slitt overflatebehandling. Stedvise sprekker/innrasninger i grunnmur er observert. Taket er kun inspisert fra bakkenivå. Garasjeport har høy slitasjegrad. Deler av overflatene var ikke tilgjengelig for inspeksjon pga. særlig tungt/store mengder inventar. TG3 er valgt basert på ovennevnte forhold. Strakstiltak må påregnes. Underliggende sjablongmessig prisanslag gjelder for yttligere undersøkelser. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000

Bygningsdeler med TG2

Våtrom - Bad
- Helhetsvurdering: Det er valgt å vurdere våtrommet (og tilhørende bygningsdeler) med en samlet helhetsvurdering. Følgende hovedmomenter er lagt til grunn for vurderingen:
På bakgrunn av alderen til for eksempel tettesjikt og lignende er det grunn til å varsle om risiko for skjulte avvik, svekket funksjon, usikker restlevetid eller lignende forhold som utvikles over tid, men ikke lar seg observere direkte. Det observeres riss i flisfuger(dursjsone). Fallforhold i sluksonen og høydeforskjeller med tanke på lekkasjesikkerhet vurderes til å være ikke tilstrekkelig. Sluket er uoversiktlig, noe som
medfører at det ikke kan verifiseres at utførelsen er korrekt, eller at lekkasjesikkerheten er ivaretatt. Sluket er isolert inne i dusjsonen, noe som medfører at vannsøl eller lekkasjevann utenfor sluksonen ikke kan ledes til sluk.

Det gjøres oppmerksom på at våtrommets anbefalte brukstid er passert. Basert på alle ovennevnte forhold bør det gjennomføres jevnlig ettersyn av våtrommet, slik at nødvendige tiltak kan iverksettes. Eksakt tilstand på bygningsdeler som ikke lar seg inspisere er ikke kartlagt. Våtrommets eventuelle restlevetid er ikke kjent, og det må påregnes tiltak i fremtiden.

Til informasjon:
Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument i tilstøtende rom til våtsone. Målingen gir kun et øyeblikksbilde av forholdene og kan for eksempel endre seg med årstider, fukt- og temperaturforhold. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Relativ fuktighet ble målt til 31,7 prosent, ved 21,8 celsius.

Øvrige rom - 1. etasje
- Overflater gulv: Etasjen fremstår som uferdig og det gjenstår arbeid med overflater på vegger.
- Overflater gulv: Etasjen fremstår som uferdig og det gjenstår arbeid med overflater på vegger og gulv.

Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje)
- Helhetsvurdering: Det er valgt å vurdere bygningsdelene med en samlet helhetsvurdering basert på slitasjegrad, tilstand, konstruksjonstype og risiko. Hovedmomenter for helhetsvurderingen er:
Enkelte søyler har kontakt med et underlag som kan føre til oppsug av vann med forkortet levetid og skader som resultat. Det observeres fuktskader/fuktopptrekk på enkelte søyler, med denne risiko dette innebærer. Hulltaking er ikke utført med bakgrunn i at gjeldende vegg/grunnmur er av mur/betong. "Kjellerlukt" registreres, noe som tyder på fuktproblematikk. Alle opplysninger gitt i dette punktet bør ses i
sammenheng med avsnitt "Drenering".

Det gjøres oppmerksom på at en komplett undersøkelse og kartlegging av tilstanden til konstruksjonene ikke er mulig uten større inngrep. Erfaringsmessig er konstruksjoner under bakkenivå en risikokonstruksjon som er skadeutsatt. Basert på alle ovennevnte opplysninger bør det gjennomføres ytterligere undersøkelser av fagkyndige for å kartlegge eksakt tilstand, årsakssammenhenger og hvilke tiltak som eventuelt skulle være nødvendig.

Krypkjeller
- Utvendig inspeksjon: Terrengfallet rundt krypekjelleren vurderes stedvis til å ikke være tilstrekkelig for å lede vann vekk fra grunnmuren. Det vurderes som sannsynlig at grunnmuren ikke har utvendig fuktsperre, noe som øker faren for fuktvandring og fuktbelastning i konstruksjoner under bakkenivå. Alle ovennevnte forhold kan øke fuktbelastningen på grunnmur/krypekjeller, med den risiko dette innebærer. Gjeldende punkt bør sees i sammenheng med avsnitt om "Drenering" og underliggende punkt om "innvendig inspeksjon". Tiltak må påregnes.
- Innvendig inspeksjon: Det observeres tilsig av fukt på grunnen. Symptomer på fuktvandring observeres på grunnmur. Det observeres stedvise manglende plater og åpninger i bjelkelaget. (Dette er gjort i forbindelsemed arbeid på bad i overliggende etasje) Enkelte søyler har kontakt med et underlag som kan føre til oppsug av vann med forkortet levetid og skader som resultat. Det observeres uisolerte rør, med den risiko dette innebærer. Det er ingen dampsperre mot grunnen. Ventilasjonen er vurdert til ikke å være tilstrekkelig. Symptomer på borebiller (treskadeinsekter) registreres i bærebjelke noe som tyder på forhøyet luftfuktighet.

Det ble ikke påvist synlige skadesymptomer av større betydning, men det ble målt moderat/forhøyet fuktinnhold i bærebjelke (piggmåling: 18 vektprosent). Selv om tydelige tegn på skader ikke er påvist, kan skjulte skader ikke utelukkes. Målingen gir kun et øyeblikksbilde av forholdene og kan for eksempel endre seg med årstider, fuktog temperaturforhold.

Det gjøres oppmerksom på at en komplett undersøkelse og kartlegging av tilstanden til konstruksjonene ikke er mulig uten destruktive inngrep. Erfaringsmessig er krypkjellere en risikokonstruksjon som er skadeutsatt. Basert på alle ovennevnte opplysninger bør det gjennomføres ytterligere undersøkelser av fagkyndige for å kartlegge eksakt tilstand, årsakssammenhenger og hvilke tiltak som eventuelt skulle
være nødvendig.

Loft - uinnredet / råloft
- Konstruksjonsoppbygging: Isolasjonsplater er stedvis fjernet. Varmetap på utsatte plasser vil forekomme. Tilbakeføring av isolasjonsplater bør iverksettes.
- Annet: Spor etter gnagere er observert. Gnagere kan føre til skader på bygningen. Omfanget er uvvist. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Innvendige trapper: Trappen har ikke håndløper på begge sider. Basert på ovennevnte forhold oppfyller ikke trappen dagens krav til sikkerhet. Om trappen vil oppfylle kravene som var gjeldene på oppføringstidspunktet eller ikke, er ikke videre undersøkt.

Etasjeskiller - 2. etasje
- Skjevhetsmåling: Det er registrert skjevheter i stue, hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 15 mm. Eksakt årsak til skjevhetene er ikke kjent. Til informasjon: Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng.

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
- Varmtvannsbereder: På bakgrunn av berederens alder er det grunn til å varsle om usikker restlevetid eller andre forhold som utvikles over tid. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjon/utskiftning. Jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.
Varmtvannsbereder er plassert i rom uten sluk/overløp eller annen sikring mot fuktskader. Konsekvens kan være at det oppstår fuktskader hvis lekkasje fra varmtvannsbereder skulle oppstå. Tiltak anbefales.
- Vannrør: Det observeres uisolerte vannrør i krypekjeller, noe som kan medføre at vannrørene fryser når temperaturen blir lav. Forholdet kan i verste fall føre til frostsprengning. Tiltak anbefales. Koblinger for rør-i-rør system er plassert i rom uten sluk eller annen sikring mot fuktskader (f.eks automatisk vannstopper). Konsekvens kan være at det kan oppstå fuktskader hvis lekkasje fra rør-i-rør systemet skulle oppstå. Tiltak bør iverksettes.

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon
- Fasader ink. kledning: Det er ukjent om det er musesperre bak trekledning. Forholdet kan medføre at gnagere kommer seg inn i boligen. Videre undersøkelser anbefales.

Dører og vinduer
- Vinduer: Punktert vindu registrert. Huseier har nye vindu stående for utskifting. Utskifting bør påregnes.

Yttertak
- Helhetsvurdering: Det er valgt å vurdere yttertaket (og tilhørende bygningsdeler) med en samlet helhetsvurdering. Følgende hovedmomenter er lagt til grunn for vurderingen:
Yttertaket ble kun vurdert fra bakkenivå grunnet sikkerhetsmessige forhold. Vurderingen er derfor i hovedsak basert på informasjon om yttertakets alder og eventuelle observasjoner gjort fra innsiden, med den begrensning dette innebærer. På bakgrunn av bygningsdelenes alder er det grunn til å varsle om risiko for skader, svekket funksjon eller lignende forhold som utvikles over tid. Skorstein (med tilhørende komponenter) og andre takgjennomføringer er ikke undersøkt på grunn av at det ikke var tilkomst, med den risko dette innebærer. Snøfangerutstyr er ikke etablert.

Det gjøres oppmerksom på at en komplett undersøkelse av yttertaket krever stillas og/eller andre sikkerhetsmessige forutsetninger som ikke var til stede på befaringsdagen. Basert på alle ovennevnte forhold bør det gjennomføres ytterligere undersøkelser for å kartlegge eksakt tilstand og hvilke tiltak som eventuelt skulle være nødvendig. Restlevetiden på de forskjellige bygningsdelene er ikke kjent.

Balkonger, terrasser, veranda etc.
- Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer): Rekkverkshøyden er under 1,0 meter.Terrassen mangler fullverdig rekkvek. Basert på ovennevnte forhold oppfyller ikke terrassen dagens krav til sikkerhet. Tiltak anbefales. Søyler ligger mindre en 10 cm fra bakkenivå. Fare for fuktopptrekk i søyler. Tiltak anbefales.

Drenering
- Helhetsvurdering: Det er valgt å vurdere dreneringen med en samlet helhetsvurdering. Dreneringens tilstand og funksjon påvirker innvendige bruksområder og innvendige bygningsdelers tilstand. Følgende hovedmomenter er lagt til grunn for vurderingen:
Bygningsdelen er nedgravd og skjult, noe som gjør at det er vanskelig å angi noen eksakt tilstand. Estimert teknisk levetid på drenssystemer har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Basert på alder er derfor restlevetiden vurdert til å være usikker. Fra innsiden observeres symptomer på fuktproblematikk som vurderes til å tyde på svakheter i dreneringens funksjon. Terrengfallet rundt grunnmuren vurderes stedvis til å ikke være tilstrekkelig for å lede vann vekk fra bygningen. Det vurderes som sannsynlig at grunnmuren ikke har utvendig fuktsperre, noe som øker faren for fuktvandring og fuktbelastning i konstruksjoner under bakkenivå. Alle opplysninger gitt i dette punktet bør ses i sammenheng med avsnitt "Krypekjeller og rom under terreng".

Basert på alle ovennevnte forhold bør det gjennomføres ytterligere undersøkelser av fagkyndige for å kartlegge eksakt tilstand og hvilke tiltak som eventuelt skulle være nødvendig.

Stikkledninger og tanker
- Septiktank: Ukjent alder, type og tilstand. Ingen fremlagt dokumentasjon. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Se også fullstendig tilstandsrapport vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med denne.

Totalpris inkl. omkostninger
kr 2 890 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 72 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 890 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 73 450,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 2 963 450,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 2 981 000,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 13 815 pr. år Eiendomsskatt, feiergebyr og renovasjonsgebyr.

Eier
Unni Dahl Martin Dahl Auran

Beskrivelse
EIE eiendomsmegling v/Andreas Forsell Lund har gleden av å presentere Haugen 107 - et herlig småbruk i Midtre Gauldal. Eiendommen er ca. 4,7 mål, og er tilbaketrukket fra hovedveien. Hovedhuset går over tre plan, med tre soverom og mulighet for flere bad eller kjøkken.

Merk deg dette:
- Idyllisk og tilbaketrukken beliggenhet
- Stor tomannsbolig med 2 enheter
- Begge etasjene har gjennomgått omfattende rehabilitering siden 2012
- 1. etasje er ikke ferdigstilt
- Etasjeskillet er rehabilitert
- Lys og romslig leilighet i 2. etg. med flott utsikt
- Flere bygg med særegen byggestil
- Kjøkkeninnredning fra IKEA 2016
- Skifte av vannrør og kontaktpunkter i begge etasjer i 2015
- Mye potensialet for en småbruksdrøm!
- Flere turmuligheter i nærområdet
- Kort avstand til Soknedal Sentrum med butikker, skoler, og fritidsaktiviteter

Parkering
Parkering på eiendommen og i garasje.

Beliggenhet
Haugen 107 har en landlig beliggenhet i Soknedal, Midtre Gauldal i Trøndelag. Det er likevel kun ca. 10 minutter med bil inn til Soknedal sentrum, som har alt man trenger. Matbutikker som Coop Extra Soknedal med Posten og Postnord, og Kiwi Støren. I tillegg er det bakerier, bensinstasjoner med lademuligheter, bilverksted, restauranter og idrettshaller. Det lokale idrettslaget Sokna IL tilbyr fotball, håndball, ski, skiskyting, svømming, trim og allidrett for alle aldere. Soknahallen samfunnshus er perfekt for større feiringer som konfirmasjoner og bryllup. E6 er kun 15 minutter med kjøring.

Bebyggelse
Hel tomannsbolig oppført i 1976.
Utehus oppført i 1900.
Garasje fra 1900.
Låve bygget på ukjent tidspunkt.

Tomt
Tomt opparbeidet med gruslagte veier, diverse beplantninger, plenareal, terrasse på terreng og biloppstillingsplass.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Skole/barnehage
Eiendommen sogner til Soknedal barneskole og Støren ungdomsskole. Nærmeste videregående skole er Gauldal videregående skole. Nærmeste barnehager er Soknedal barnehage, Hauka villmarksbarnehage og Soknes barnehage.

Offentlig kommunikasjon
E6 er kun 15 minutter unna med kjøring. Nærmeste bussholdeplass er Soknedal og betjenes av ATB's linje 480 som kjører mellom Støren og Oppdal. Nærmeste togstasjon er Støren stasjon, som betjenes av toglinjer F6, R60 og R70. Trondheim Lufthavn Værnes er ca. 1 1/2 unna med bil.

Inneholder
Tomannsbolig over 3 etasjer (samt kaldtloft) bestående av:
Underetasje: Kjellerrom.
1. etasje: Entre(2 etg), entre/gang, trappgang, 2 soverom, tenkt bad, tenkt stue og tenkt kjøkken.
2. etasje: Stue, spisestue, 3 soverom, bad og kjøkken.

Byggemåte
Boligbygg oppført i 1974. Grunnmur og bærende konstruksjoner i hovedsak av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med stående trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner (ikke besiktiget). Yttertak er utvendig tekket med metallplater. Entrédør med sikkerhetslås og glassfelter. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass.

Bruksareal
Bruksareal: 289 kvm

Boder
Boder i kjeller.

Standard
Våtrom - Bad
Baderom fra ukjent eksakt årstall tidlig 2000-tall. Flislagt gulv med gulvvarme. Flislagte vegger. Panelbord i himling. Vegghengt servantinnredning. Ovenpåliggende servant med armatur. Speilskap med overlys. Dusjhjørne med dører. Vegghengt dusjarmatur. Gulvstående toalett. Vannrør av typen rør-i-rør system. Synlige avløpsrør av plast. Opplegg for vaskemaskin.

Kjøkken
Åpen kjøkkenløsning. Ikea kjøkkeninnredning. Innredningen er fra 2016. Innredning med glatte fronter. Benkeplate av tre. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps kjøkkenarmatur. Benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Integrert stekeovn, platetopp og oppvaskmaskin. Frittstående kjøleskap og fryser. Fritthengende ventilator. Vannrør av typen rør-i-rør system. Synlige avløpsrør av plast. Gulvflater belagt med laminat. Vegg- og himlingsflater i malte flater og takplater. Fliser mellom kjøkkenbenk og overskap.

Øvrige rom - 1. etasje
Vegg- og himlingsflater i malte flater, veggplater, malt panel. Glatte innerdører. Naturlig ventilasjon via ventiler. Varmepumpe i stue. Eikeparkett er innkjøpt til hovedrommet.

Øvrige rom - 2. etasje
Gulvflater belagt med laminat. Vegg- og himlingsflater i malte flater og takplater. Profilerte innerdører. Naturlig ventilasjon via ventiler. Varmepumpe samt peisovn i stue. Øvrig oppvarming med elektrisitet.

Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje)
Underetasjen er hovedsakelig uinnredet. Synlige vegger og gulvflater med betong. Himlingsflater med asfaltplater. Naturlig ventilasjon via ventiler. Elektrisk oppvarming.

Krypekjeller
Inngang til krypekjeller via luke/dør i kjeller. Jordmasser i grunn. Grunnmur og bærende konstruksjoner i hovedsak av betong. Overliggende etasjeskillere av trekonstruksjoner. Asfaltplater i himling. Synlige vann og avløpsrør. Naturlig ventilasjon via ventiler.

Loft - uinnredet / råloft
Uinnredet kaldtloft. Adkomst via luke. Synlige trebjelker og isolasjon mot underliggende etasje. Synlige taksperrer. Panelbord i himling.

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
Tekniske anlegg fra varierende årstall. Vanninntaksrør i plast. Hovedstoppekran er plassert i krypkjeller. Synlige avløpsrør i plast. Stakeluke er plassert i krypekjeller. Fordelerstamme for rør-i-rør system er plassert på i krypekjeller. Varmtvannsbereder på 150L (fra 1975) plassert i krypekjeller. Varmepumpe i stuer.

Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen. Forøvrig kan avrettingsmasse som medfølger parkett kjøpes etter avtale, og delvis montert kjøkken 1. etg. kan stå igjen.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det er mottatt en innflyttingsattest datert 09.12.1976 som omhandler tomannsbolig på eiendommen Haugen Gnr. 103 Bnr. 3 i Midtre Gauldal. Denne attesten er fra før fradeling i 2009. Meglerkontoret kan dermed ikke med 100% sikkerhet bekrefte at denne attesten gjelder denne eiendommen (Gnr. 103 Bnr. 104).  Etter bestilling av opplysninger fra kommunen har de bekreftet at det ikke foreligger tegninger eller attester registrert på denne eiendommen. Kjøper overtar ansvar for nevnte forhold.

Etter at bygningsmassen ble oppført har det blitt innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven. Ferdigattest utstedes ikke for bygg/endringer/tiltak som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest.

Megler har mottatt godkjent byggemelding med byggetegninger fra kommunen datert 02.10.1974. Disse samsvarer ikke med dagens bruk av boligen. Megler har undersøkt tegningene og merket av følgende avvik:

Kjeller:
- Tidligere vegg mellom ikke utgravd del av kjeller er åpnet opp. Krypkjeller i dag.
- Resten av kjelleretasjen er omgjort til boder.

1. etasje:
- Tidligere kjøkken og 2 stuer er åpnet opp og omgjort til et stort rom tiltenkt til stue og kjøkken.
- Det er satt opp dobbeldør fra gang til tiltenkt kjøkken. Opprinnelig tegninger viser kun enkeltdør.
- Det er oppsatt bod ved trapp som ikke vises på de opprinnelige byggetegningene. Dette var visst Vindfang tidligere.
- Vegg fra gang og ut til stue er tatt ned.
- Tidligere vaskerom er i dag tenkt bad.
- Tidligere vindfang og hall er slått sammen og gjort om til en større gang. Samtidig som at tidligere vaskerom (nå tenkt bad) er omgjort til et større rom ved å ta deler av arealet til tidligere hall.

2. etasje:
- Stue og kjøkken var tidligere i eget rom, men nå omgjort til en åpen løsning.
- Toalettrommet er revet til fordel for et større bad.

Kjøper overtar ansvar og risiko tilknyttet avvik mellom byggegodkjente tegninger og dagens planløsning.

Elektrisk anlegg
Det er foretatt en forenklet vurdering av det elektriske anlegget. Vurderingen omfatter ikke funksjonstesting, eller kontroll av skjult anlegg. Det legges vekt på at den bygningssakyndige ikke er elfagmann. Vurderingen er derfor begrenset til visuelle vurderinger og eiers informasjon. På generelt grunnlag anbefales det alltid å gjennomføre en utvidet el-kontroll.

Sikringsskap med automatsikringer plassert i trappgang til kjeller. Boligen har delvis skjult og delvis åpent elektrisk anlegg.

Følgende spørsmål er stilt til eier/selger:
Foreligger det eltilsynsrapport fra de siste fem år: Nei
Når ble det elektriske anlegget installert, eller siste gang totalt rehabilitert: 2012
Forekommer det at sikringer løses ut: Nei
Har det vært brann, branntilløp eller varmgang i anlegget: Nei
Finnes det kursfortegnelse, og er antallet sikringer i samsvar med denne: Ja
Har det vært utført egeninnsats eller ufaglært arbeid på det elektriske anlegget: Nei
Fungerer hvitevarer som følger boligen som tiltenkt: Ja

Forenklet vurdering:
Er det synlige tegn til merker på kontakt (plugg) til varmtvannsbereder: Nei
Er det synlige tegn på varmeskader (termiske skader): Nei
Er det synlige tegn på utette kabelinnføringer i inntak og/eller sikringsskap: Ja

Erklæring om samsvar for det elektriske anlegget:
Det er fremlagt samsvarserklæring, datert 06.05.2024, arbeidene gjelder:
- Installasjonsarbeid leilighet 2.etg haugen.
- Montering av downlights gang 1.etg., bad og over trapp.
- Tilkobling av ny kurs stikk ved gulv stue.
- Oppkobling av brytere stue ved kjøkken for stikk i tak og spotter.
- Montering av lys og stikk i bod ved gang
- Inngang 1.etg.
Det er fremlagt samsvarserklæring, datert 07.11.2012, arbeidene gjelder tilbygg.

Se også punkt om elektrisk anlegg i tilstandsrapporten vedlagt i salgsoppgaven.

Oppvarming
Elektrisk, varmepumpe og ved.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E

Kommunale avgifter
Kr. 13 815 pr. år Eiendomsskatt, feiergebyr og renovasjonsgebyr.
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Megler har mottatt info om at beregnet eiendomsskatt for 2024 er kr. 2 546,-.

Faste løpende kostnader
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 22032 kwh pr. år inkl. oppvarming begge etasjer og kjeller. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Boligen er i dag forsikret gjennom Tryg forsikring, Utdanningsforbundets husforsikring (med rabatt) kr. 7 477,- pr. år.

Forsikring med polisenummer
Trygg Forsikring

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 741 575,- Som sekundærbolig Kr. 2 817 983,-

Tekniske installasjoner
Området har ikke Kabel-TV pr. dags dato, men det er under etablering og er bestilt til boligen. Iflg. siste melding fra Telenor vil det stå ferdig 4. kvartal i år.

Diverse
Det gjøres oppmerksom på at uthuset er SEFRAK registrert, og merket som rød. Dette medfører meldeplikt etter plan - og bygningsloven. SEFRAK er et landsdekkende register over eldre bygninger og andre kulturminner. Bygninger som er SEFRAK- registrerte er ikke tillagt spesielle restriksjoner. Registeringen fungerer mer som et varsko om at det bør gjøres en lokal vurdering av verneverdien før en eventuelt gir tillatelse til å rive, flytte eller endre bygningen. For bygninger som er eldre enn 1850, er det lovfestet jmf. Kulturminneloven §25 at en slik vurdering må gjøres før bygge- eller rivningssøknad blir godkjent. Det er likevel mulig for kommune å gi tillatelse til rivning selv om kulturminnemyndighetene (fylkeskommunen) tilrår at bygget bør vernes. I slike tilfeller må det også innhentes uttale fra Kultursjefen. Se også punkt om ferdigattest/midlertidig brukstillatelse.

Gauldal Brann og Redning informerer om at Feietjenesten har ingen informasjon om fyringsanlegg på bruksenheten Haugen 107. Det framkommer av § 6: Kontroll og vedlikehold av fyringsanlegg, første ledd: Eieren av et byggverk skal melde fra til kommunen når det er installert nytt ildsted eller gjort andre vesentlige endringer av fyringsanlegget. Kjøper overtar ansvar for nevnte forhold.

Takstmanns kommentar til areal:
Boligen har følgende fordeling av primær- og sekundærareal: 141 m2 P-rom og 148 m2 S-rom.

Det gjøres oppmerksom på at deler av arealene i alle fritstående bygg ikke er måleverdige på bakgrunn av at arealene mangler stedvis permanent gangbart gulv, arealene er oppmålt med med enkelt skjønn og kan ikke betraktes som eksakte.

Det gjøres oppmerksom på at NS3940:2023 i utgangspunktet krever at en boenhet innehar alle hovedfunksjoner (stue, kjøkken, soverom, bad og toalett) for å kunne klassifiseres som internt bruksareal/BRA-i. Arealet i bruksenhetens hoveddel er likevel vurdert til å være en boenhet (BRA-i) selv om enkelte av hovedfunksjonene ikke er oppfylt (bad 1. etg er ikke etablert). Det presiseres at vurderingen er en klar skjønnsvurdering, og baseres på tolkninger og observasjoner gjort på befaringsdagen.

Annet
Utdrag fra selgers Egenerklæringsskjema:

Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
Ved kjøp ble det oppgitt oppgitt at badet i 2etg. hadde vært ombygd i enten 2001 eller 2003 før vi kjøpte eiendommen. Det ble ikke oppgitt om arbeidet ble utført av faglærte eller ikke. Ved riving av himling på bad i 1etg. ble det avdekket og utbedret tørråte under dusjhjørnet på bad i 2etg. men ingen tegn til nye lekkasjer etter at dette badet ble renovert. Tørråten ble utbedret ved å fjerne de mest råteskadede delene av en etasjeskilledrager og behandling med sopp-/råtedrepende middel. Det ble også lagt inn og sammenføyet 2x8¨ ved eksisterende 2x8¨ etasjeskilledragere der og i resten av etasjeskillet mellom badene.

Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. Harald Larsen Rørlegger A/S 7291 Støren Rodesmodulhus, Gammelsaga 10, 7549 Klæbu - gjelder badet i 1.etg. - Skifte av vannrør og kontaktpunkter i begge etg. er utført av faglært rørlegger fra H.Larsen (sept.-15). Rehabilitering av bad i 1.etg er i tillegg utført av snekker J Rode (jan.-19). Der er grunnarbeidet ferdig (membranplater med tettebånd med flytende membran, impregnert gulvsponplater,masterboard sementplater på gulv,varmekabler montert på stålnett.Etasjeskille forsterket med 2x8" cc30 fra tidligere cc60 .Må ferdigstilles av våtromssertifisert firma, dvs. avretting av gulv,membran og mansjetter til rør og sluk samt flislegging og fuging. Innebygd sisterne til vegghengt toalett kontrollert og koblet til vannrør av Harald Larsen Rørlegger A/S sept.-18 før veggen ble lukket forskriftsmessig. Nye avløp og røropplegg til dette badet ble også utført av Harald Larsen Rørlegger A/S. ferdigstilling av sluk må gjøres etter avretting av gulv ifb. påføring av membran.

Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Ja. se under rørleggerarbeid og snekkerarbeid i vedlegg.

Er arbeidet byggemeldt?
Nei. Bad i 2etg. ser ikke ut til å være byggemeldt,mangelfull informasjon fra tidligere eier. Har fått opplyst at byggemelding ikke er nødvendig for badet i 1etg. da bare grunnarbeid er gjort og det ikke er ferdigstilt.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Ja, kun faglært. Harald Larsen Rørlegger A/S, Støren - Privat brønn, 79m dyp med Grundfos trykkolbe etablert i 2006 av tidliger eier. Trykkolbe skiftet ut i 2021. Installering av vannrenseanlegg i 2015 fra Teknisk Vannservice AS som består av forfilter/patronfilter for fjerning av større partikler. Jernfilter FE for utskilling av jern,mangan og/eller hydrogensulfid. Dette ble skiftet ut i 2020 pga.frostskader. Avherdingsfilter for utskilling av kalk. Det ble skiftet rensemasse på begge i 2020. Avløp med vannlås montert ifm. anlegget. Skifting av vannrør sept.-15 til rør-i-rør system med messingforgreinere med stengeventiler til begge etasjer, stengeventil og vannrør til sørsiden for utekran samt tengeventil og kontakt for vanntilførsel i eksisterende rør til låve. Kontaktpunkter vann i begge etasjer ble også skiftet ut/montert samt arbeid/kontroll avløp til kjøkken i begge etasjer. Alt arbeid utført av H. Larsen Rørlegger AS.

Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
I følge salgsprospekt og tidligere eier ble drenering på overside av bolig foretatt i 2001 eller 2003 pga. fukt i kjeller. Gjentatt av oss i 2018-2020 da tidligere drenering var langt fra tilfredsstillende. Fortsatt noen fukt i kjeller (rom nærmest vestvegg) ved veldig vått vær og spesielt ved vårtining. Noe fuktinnsig i rakeler grunnmur fra inngangsparti mot nordvegg ved vårtining. Råteskader i panelbord i himlingen der ved kjøp, mest sannsynlig forverret pga. bruk av plastduk mellom panelbord og etasjeskille. Utbedret ved riving av himling og utskifting av isolasjon i hele kjelleren og lukket med diffusjonsåpen asfalt vindtett. Misfarging/små tegn på råte på etasjeskilledragere behandlet med sopp-og råtedrepende middel. Det er betydelig mindre vanninnsig etter at vi fjernet tidligere "drenering" bestående av et drensrør koblet på nedløp fra takrenne inngangsparti og ført inn mot grunnmur. Vi har ikke etablert drenering ved grunnmuren der da vi anså vanninnsiget som såpass lite og ubetydelig.

Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
Gauldal Brann og Redning avdekket 30.03.2017 følgende avvik: 1. Fundament- og oppføringsvilkår til skorstein er ikke oppfylt. (Sk. skal ha uendret tverrsnitt fra bunn til topp). 2. Gamle røykrørshull. (må mures igjen på en tilfredsstillende måte). Avvik er rettet opp i samråd med Gauldal B&R ved å lukke røykrørshull i kjeller slik at det ikke kan taes i bruk. Antydning til dårlig trekk før dette ble lukket. Godkjent av GB&R i april 2024. Ildstedet i 2etg. er skiftet til ny Oduro lukket peisovn. Ildstedet i 1etg. er fjernet og røykrørhull lukket i påvente av montering av ny peisovn der.

Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
Gjelder grunnmur østside av bolig hvor det var sprekk pga. setningsskader i hjørnet sør/øst da dette sto på flushberg. Det ble gravd ned ca. 20-30cm til berggrunn og støpt med armering forankret i grunnfjellet. Forsterkning av eksisterende grunnmur på 15cm armert påstøp på hovedsaklig østvegg samt halve sørveggen. Arbeid utført av BBS Bygg A/S 7088 Heimdal 2018-19.

Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader i boligen?
Råteskader under dusjhjørnet bad 2etg. som nevnt i punkt 1. Råte i kjeller nevnt i punkt 5. Se rapport fra Nito takst. Råte under inngangsdør til 2.etg samt over vindu soverom mot syd. Se punkt 12 med beskrivelse fra Fasadekledning v/snekker Erlend Skorstad, som skiftet bordkledning og beslag m.m. under inngangsdøra samt skiftet bordkledning og satte inn nytt vindu. Det ble ikke ansett som nødvendig å utbedre videre da toppsville over vindu ikke var kritisk svekket. Alle steder behandlet med sopp-og råtedrepende middel.

Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
Mus og omfattende skader på isolasjon ved overtakelse av boligen, men i lite omfang etter rehabilitering av etasjeskiller og himlinger, og all isolasjon der og i veggene innvendig er skiftet ut. Luftekanaler i kjeller er sikret med stålull for å hindre musinntrengning da det var gnagd hull på metallnetting montert på utsiden fra tidligere. Det er ikke montert musebånd men andre mulige steder for inntrengning er forsøkt tettet. Det har tross dette blitt observert mus inne i boligen.

Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen?
Nei. Det er/har ikke vært skjeggkre i boligen

Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
Utetthet/fukt over vindu på soverom sør som medførte vannmetning og råte på toppsville.Se rapport fra Fasadekledning v/snekker Skorstad.

Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. Fasadekledning A/S 7353 Børsa
- Snekker Erlend Skorstad: Åpna området over vinduet for å sjekke skaden: "Over vindu observeres noe råte i toppsvill. Denne ser ikke ut til å være kritisk. Det antas å være kondens eller lekkasje fra innfesting takplater da taket er montert uten undertak. Overdekning over vindu er spikret i stender på hver side uten understøttelse." Videre; "Det ble avdekket endel råte i svill under ytterdør. Det var fra før et enkelt kledningsbord under døren samt at trapp lå med fall mot døren og helt inntil. Det ble montert et beslag under ytterdør. Det er ikke gjort noe med svill". For øvrig ble det snekret ny trapp, ikke festet inntil vegg men på klosser/bakken. Vi mistenker at fukten i toppsvilla over vinduet kan ha kommet fra snøfanger som ikke var montert med pakning mellom den og taket. Dette er utbedret av ufaglært og skal nå være tett. 

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun faglært.
1.Kvål El-installasjon (nov2011 og mars2012)
2.Varmepumper 1.0g 2.etg. installert i 2012. Installatør via Obs Bygg.
3.Midt elektro (april2024)
4.Tensio (april2024)
5.Aalmo El & Sceneteknikk A/S (22.05.2023)
 1.Trekking av nye kurser kjøkken1.og 2.etg, vvb i kjeller samt til varmepumper. Trekking av kurser i vp og soverom. Mont. lys og stikk i kjeller. Opplegg for utelys med bryter som ikke er ferdigstilt. Samsvarserkæring. Bytte av hovedsikring og strømmåler med nye skap samt oppgradering til automatsikringer til samtlige kurser.
3.Montering av 230V spotter i inngangsparti, himling over trapp og bad 2etg. ny dimmer og nye lybrytere. Eksisterende taklamper og stikk i himling koblet til brytere. Ny termostat til varmegulv inngangsparti og lysbryter og taklampe i kottet. Midt Elektro ikke mottatt faktura/oppdrag m.m. fra pr.d.d. Innhentes.
4.Smartstrømmåler installert i 2022 og byttet av Tensio april 2024 pga. feil ved denne.
5.Aalmo montert stikk for varmeovner stue. 2.etg.

Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
Ja. Kvål El-installasjon.

Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Det har vært problemer med varmepumpe i 2etg. i vinter. Kontrollert av WATCO des.2023 pga. feilkode. Mest sannsynlig firevisventil på uteaggregat som begynner å svikte pga alder, ikke mulig å skifte del. Tilsvarende varmepumpe i 1.etg.uten problem. Service på pumpeanlegg(brønn) ble utført i 2015. Service på samme i des.2023.

Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)?
Tømrerarbeid; Snekker Leif Inge Auran har vært veileder for og har kontinuerlig kontrollert arbeidet, som i hovedsak ble utført av eier selv MDA med hjelp fra venner: Forsterkning av etasjeskille mellom 1. og 2. etg. på stue og kjøkken da 2x8" bjelkelag var underdimensjonert ift. spennet med merkbar svikt i 2etg. Eksisterende bjelker jekket opp og sammenføyd med en enkel 2x8" der spennet er minst og dobbel 2x8" der det er lengst. Hele etasjeskillet er isolert med glava 35 (erstattet sagflis som var der fra byggår) og ny himling montert i lydbøyler med lekter, to lag, nederste gips med brannfug langs vegger. Soverom i 1etg. nærmest trapp til 2etg. har to lag gips i himling samt gips på veggen mot denne for ekstra brannsikring. Vinduer på sør- og østvegg i begge etasjer (8stk.) er skiftet til større størrelser med påfølgende struturelle endringer i reisverk. Forskriftsmessig utført med 4x6" overdekk og nye stendere på sidene og nye stempler under overdekking. Montering av IKEA kjøkken i 2etg. Senking av midtvegg gjort i kjeller pga. høydeforskjell ut til yttervegger øst og vest med merkbar knekk i 2etg. mellom pipe og kjøkken/bad. Lasking av etasjeskilledragere langs midten i begge etasjer for bedre stabilitet. Fjerning av lettvegger begge etasjer for åpen stue/kjøkkenløsning. Stålsøyle forankret i grunnmur i kjeller sveiset til eksisterende bærende ståldrager ved fjerning av vegg mellom gang og stue sør i 1etg. samt limtredrager videre mot pipe hvor den hviler på oppsatt mursteinsmur med forsterkning på grunnmur under etasjeskille i kjeller. El: Montering av koblingsbokser,trekkrør med ledere til to nye kurser i 1etg. Disse er ikke koblet til/ferdigstilt/godkjent men ble planlagt og montert i samråd med elektriker som skulle fullføre jobben. Alt materiell sertifisert og dimensjonert iht. forskrifter. Stålhylser i alle gjennomføringer i stendere og sviller. Ny pulsjording med jordspyd innstallert ifm. gravearbeid drenering. Drenering: Takrennenedløp fra inngangsparti og tak vest lagt i rør med utløp mot Brandåa. Knottplast mot grunnmur, drensrør med utløp mot Brandåa og pukk før etterfylling og planering med jord. Drensgrøft med pukk og drensrør langs utsiden av veranda sørside med utløp mot åa ved sør-øst hjørnet samt drenering på både innsiden og utsiden av dette hjørnet ført i egen drensgrøft/rør sør-østover med utløp mot åa.

Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser?
Dette er sjekket med Midtre Gauldal kommunes byggesakskontor 8.mai 2024: Det er ingen endringer i planer fra kommunens side som kan medføre endringer i bruk eller i eiendommens omgivelser. (vist til bl.a. siste vedtak i kommunestyret april-24 )

Kjenner du til om det foreligger påbud/heftelser/krav/manglende tillatelser vedrørende eiendommen? Manglende søknad og godkjenning fasadeendring ved utskifting av vinduer og forandringer av bæreveggen sør i 1etg. beskrevet i punkt 16.

Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
Inngangsparti til 2etg. er ikke med i byggsøknaden fra 1974 eller nevnt i ferdigattest. Ukjent byggår men materialene som er brukt samsvarer med resten av bygget som kan tyde på at dette ble oppført ikke så lenge etter hovedbygget.

Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene?
Tilbygg på under 15m2 er meldingspliktigtig men det er noe uklart om dette er gjeldende da tilbygget er av eldre dato og er markert i Statens Eiendomsmatrikkel som kommunen er ansvarlig for å oppdatere. Det er pr. dags dato ikke meldt inn av oss eller tidligere eiere.

Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest?
Ikke ferdigattest på bad i 1.etg pga. at rehabilitering ikke er fullført pr.d.d.

Kjenner du til om det er foretatt radonmåling?
Kontroller utført selv med Kanari radonmåler i en årrekke i både kjeller og 1-2etg. Måleverdier kjeller: langtidsmåling 27Bq/m3. maks 69Bq/m3. Måleverdier 1etg:
langtidsmåling 11Bq/m3. maks 45Bq/m3. Måleverdier 2etg: langtidsmåling 11Bq/m3. maks 38Bq/m3. Verdiene varierer litt utifra sesong men er godt under tiltaksgrensen satt av DSA på 200Bq/m3 i oppholdsrom derav ingen tiltak iverksatt. Bilder av målinger legges ved.

Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
Skaderapport, tilstandsvurdering, radonmålinger (dokumentert med bilder) se vedlegg

Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?
På tomta står "Gammelstua" og "Gammelgarasjen". Disse er gamle og nedslitte og det kan medføre fare å bevege seg inne i disse bygningene.

Tilleggskommentar
El.kabler i kjeller er løsnet på ifm. isolering/ny himling skal legges i kanaler samt kontakter festes før visning og salg. Gravearbeid og fjerning av glassfibertank ved septikk skal også gjøres fortløpende Himling under bad i kjeller åpen for tilgang til sluk når bad 1etg. skal ferdigstilles. Stormluke til avtrekksvifte kjøkken 2etg. skal monteres ifm. maling av huset utvendig, dette skal gjøres før bildetaking. Oppdateres så snart det er utført.

Se også Egenerklæringsskjema vedlagt salgsoppgave. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med denne.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Etter eiendommen ble fradelt i 2009, fikk Haugen 107 nytt gårds - og bruksnummer. Det foreligger ingen tinglyste forpliktelser, rettigheter eller servitutter i eiendommens grunnbok etter fradelingen. I forkant av 2009 forelå det flere tinglyste heftelser på det gamle gårds - og bruksnummeret, som blant annet vedlikeholdsplikt av gjerde og avsetning av vei til kommunen. Det er usikkert hvorvidt heftelsene fortsatt er gjeldende etter fradelingen. Det gjøres også oppmerksom på at eiendommen har endret adresse siden tinglysningen av disse heftelsene. Kjøper overtar ansvar for nevnte forhold. se vedlagte tinglyste Servitutter i salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med disse.

Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via privat vei. Veien inn mot denne eiendommen er eid av Haugen 83 (Gnr. 103/Bnr. 1). Det er pr. dags dato ikke opprettet adkomstrett over eiendommen. Kjøper overtar ansvar for nevnte forhold.

Det er ikke offentlig vann- eller kloakkledninger i området. Eiendommen har brønninntak (boret brønn, ikke trad). Vannrenseanlegget krever skifte av filter samt påfyll av salttabletter. Dette kjøpes hos rørlegger på Støren med jevne mellomrom. Dette vil ikke medføre store summer iflg. selger.

Avfallsgebyr, tømming av slam og renovasjon, har et årsgebyr på kr. 6 662,50 (renovasjon) og kr. 2 246,25 (slam). Dette gjelder forbruk fra 2023. Denne kan variere.

Regulering
Eiendommen er ikke regulert etter noen reguleringsplan.
Eiendommen er omfattet av Kommuneplanens arealdel 2019-2032, og er regulert til spredt boligbebyggelse. Se vedlagt situasjonskart i salgsoppgaven.

Eiendommen ligger i Sone 4: LANDBRUKS- NATUR- OG FRILUFTSOMRÅDER DER DET KAN TILLATES SPREDT BOLIG-, ERVERVS- OG FRITIDSBEBYGGELSE. Innenfor disse områdene kan det tillates spredt utbygging av bolig-, ervervs- og fritidsbebyggelse. For utbygging som innebærer at det oppstår gruppebebyggelse på 3 eller flere boliger/ervervsbygg/fritidsboliger kreves bebyggelsesplan før tillatelse kan gis. Ny bebyggelse skal ikke lokaliseres nærmere registrert kulturminne enn 100 m, nærmere verna vassdrag enn 100 m og ikke på jordbruksareal klassifisert som fulldyrka jord (jfr. revidert gårdskart per feb. 09). På følgende kriterier skal det foretas en samlet vurdering med utgangspunkt i at bebyggelse ikke bør lokaliseres i viktige eller svært viktige skogarealer (jfr. temakart klassifisering av skog juni 08), i
viktige kulturlandskap (jfr. temakart mars 07), i prioriterte beiteområder (jfr. beitebruksplankart des. 02), i prioriterte naturtypeområder (jfr. naturtypekart mars 09)eller i viktige viltområder (jfr. viltkart mai 08).

Odel og konsesjon
På grunn av eiendommens størrelse kreves det egenerklæring om konsesjonsfrihet. Dvs. at kjøper må erklære på eget fastsatt skjema at eiendommen ikke er konsesjonspliktig, eller at bruken av eiendommen ikke vil utløse konsesjon. Det er en forutsetning for avtalen at egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet fylles ut av kjøper, og at denne godkjennes av kommunen før overtakelse av eiendommen finner sted. Det vil ikke kunne foretas oppgjør før egenerklæringsskjema foreligger i signert og godkjent stand.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 2 890 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 72 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 890 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 73 450,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 2 963 450,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 2 981 000,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Foto (Kr.7 660)

Tilrettelegging (Kr.15 000)

Visningshonorar (Kr.2 690)

Provisjon (Kr.52 800)

Markedspakke 2 (Kr.19 000)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
97-23-0094

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Nidaros-Eiendomsmegling AS
EIE Heimdal
Org. nr:930815551
Heimdalsvegen 4
7080 Heimdal
Tlf: 73 20 02 10

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF/ Partner / Daglig leder Andreas Forsell Lund

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Haugen 107
For mer om objektet
Haugen 107

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: