Bilde 1 av Sandvegen 10Bilde 2 av Sandvegen 10
Digital salgsoppgave
Sandvegen 10

2166 Oppaker • Nes kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

OPPAKER - Småbruk med eldre enebolig med rolig og fin beliggenhet, stor tomt med fine utearealer, uthus og garasje.
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
3 soverom
Primærrom (P-ROM)
140 m²
Bruksareal (BRA)
201 m²
Kommunale avgifter
kr 1 881 / Mnd
Prisantydning
kr 4 500 000
Omkostninger
kr 122 500
Totalpris
kr 4 622 500
Byggeår
1960
Tomt
Eiet tomt 7247 m²
Oppdragsnummer
20230252
card-default

Even Østmo Rabo

Eiendomsmegler | Fagansvarlig | Partner
Les om Even
Prisantydningkr 4 500 000,-
Boligkjøperpakke Tryg (valgfritt)kr 15 050,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgiftkr 106 250,-
  
Totalpris kr 4 622 500
Eiendom
Sandvegen 10, 2166 Oppaker

Matrikkel
Gnr. 136 Bnr. 102 i Nes kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 140 kvm, Bruksareal: 201 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
1960

Tomt
Eiet tomt 7247 kvm
Tilnærmet flat tomt opparbeidet med plenareal, trær og diverse beplantning.

Prisantydning
4 500 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Lars Erik Bergersen Takstdato: 10.08.23

Totalpris inkl. omkostninger
kr 4 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 106 250,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 107 450,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 607 450,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke Tryg (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 4 622 500,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 22 563,75 pr. år Avløp, Eiendomsskatt, Feiing, Renovasjon og Vann.

Eier
Harry Torbjørn Myrvold

Parkering
Parkering på egen eiendom og det står en eldre garasje på eiendommen.

Beliggenhet
Boligen ligger rolig og idyllisk til i et barnevennlig boligområde på Oppaker i Nes kommune. Eiendommen har umiddelbar nærhet til Glomma og alt det kan by på, meget gode tur- og rekreasjonsmuligheter, merkede stier og skogsareal i området. Glomma har mange flotte badestrender som er godt besøkt på sommeren, blant annet Daskerudstranda og Frognerstrand er flotte perler med både strand, svaberg og stupebrett. Bjertnestunet båtforening drifter båtplassene og brygga som ligger i umiddelbar nærhet.

Dagligvarehandelen kan gjøres i Vormsund som er et senter med flere butikker. Videre er det kort vei til kommunesenteret med et bredere utvalg av servicetilbud og togstasjon med god offentlig kommunikasjon inn mot Oslo. l Årnes sentrum og AMFI-senteret finner du et variert utvalg med blant annet div. dagligvare, post, bank, minibank, apotek, vinmonopol, mote, interiør, blomster, frisør, kafé/restauranter, lege og tannlege. Jessheim, Lillestrøm og Oslo ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil. Kommunens kulturhus ligger i Årnes sentrum med tilknytning til AMFI-sentret. Her finner man bibliotek, kino og diverse kulturinnslag.

Pakkhuset ved jernbanen har egen Bluesklubb med konserter og kulturelle innslag. Av arrangementer i kommunen er det blant annet matfestival, Årnesdager, Viking-marked v/elva, Oktoberfest mm. De fleste arrangementer på Oppakermoen finner sted i Flerbrukshuset. Bygget er det naturlige samlingspunkt for stedets innbyggere med idrettsplass. FUVO har både idrettsplass og klubbhus på Funnefoss stadion, og tilbyr fotballag i alle aldersbestemte klasser.

FUVO
Funnefoss/Vormsund IL har tilbud i fotball og boksing til jenter og gutter i alle aldre, idrettsskole for aldersgruppen 6-12 år, bridgegruppe.
FUVO eier og drifter eget anlegg, med kunstgressbane med undervarme, minibane kunstgress og en 11'er gressbane.
De har også et stort klubbhus med blant annet 8 garderober, 3 utleielokaler, møterom, styrkerom og kafe. Anlegget driftes på dugnad, og klubben har i mange år vært kjent for en fantastisk dugnadsånd med et hyggelig og sammensveiset miljø.

Nes Golfklubb
Rommen Golfpark er et komplett helårs golfanlegg beliggende vakkert i det bølgende kulturlandskapet i Nes på Romerike, like nord for elvemøtet mellom Vorma og Glomma. Baneanlegget består av en 18-hulls bane, korthullsbane med 6 hull og et stort treningsområde med puttinggreen, chippinggreen med ulike innspillsvinkler og driving range. På vinterstid har de 2 stk Full swing simulatorer hvor man kan velge mellom nærmere 60 baner rundt om i verden. Videre er det også golfklubb på Hvam. Se for øvrig www.nesgolf.no og hvamgolfklubb.no for mer info.

Bebyggelse
Området består i hovedsak av eneboligbebyggelse.

Tomt
Eiet tomt, 7247 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Byggemåte
Enebolig beliggende på Oppaker, Nes kommune. Tilnærmet flat tomt opparbeidet med plenareal, trær og diverse beplantning.

Boligen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur av betong og lettklinkerblokker. Yttervegger, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betong/murkonstruksjoner og trekonstruksjoner. Fasader utført i malt murpuss samt stående trekledning. Takkonstruksjon utført i saltaksform utvendig tekket med takstein og takplater(taket er besiktiget fra bakkeplan). Boligen har glatt entrédør av tre med glassfelt. Vinduer i kjeller med karmer av tre og koblede glass fra byggår. Vinduer i 1.etasje men karmer av tre og koblede glass fra byggår. Vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra ukjent årstall. Vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 2017. Terrassedør med karmer av tre og to-lags glass fra 2016.

Vinduer i 2.etasje med karmer av tre og koblede glass fra byggår. Vindu med karmer av tre og to-lags glass fra ukjent årstall. To-fløyet balkongdør med karmer av tre og koblede glass fra byggår. Boligen er elektrisk oppvarmet kombinert med vedfyring og luft til luft varmepumpe.

Enebolig over tre plan.
Kjelleren består av toalettrom og uinnredet kjellerrom.
1.etasje består av entré, gang, bad, bod, soverom, stue og kjøkken. Utgang fra stue til overbygget vestvendt markterrasse på ca 9 kvm.
2.etasje består av gang, toalettrom, bad og to soverom. Utgang fra soverom til vestvendt balkong på ca 1,3 kvm.

Frittstående garasje på ca 15 kvm.
Frittstående vedskjul på ca 18 kvm.
Frittstående redskapsskjul på ca 22 kvm.
Frittstående uthus på ca 37 kvm.

Takstmannen har gitt boligen følgende tilstandsgrader:

10% av bygningsdelene er gitt tilstandsgrad 0, 1 eller i orden.

59% av bygningsdelene er gitt tilstandsgrad 2:
Våtrom - Bad 1.etasje
> Helhetsvurdering - TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av alder og/eller slitasjegrad. Det er blant annet registrert følgende avvik: alder på vannrør, avløpsrør, sluk, overflater og membran. Rommets lekkasjesikkerhet kan derfor ikke verifiseres. Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Bruksslitasje på servantskap. Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument i tilstøtende rom til våtsone. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Målingene viser følgende: RH 57 %, temperatur 18 grader C og duggpunkt 9,3 grader C. Fornying/oppgradering av våtrommet bør påregnes.

Kjøkken
> Vannrør - Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier begrenset/usikker restlevetid.
> Avløpsrør - Avløpsrør av støpejern fra byggår har en alder som tilsier begrenset/usikker restlevetid.

Toalettrom (Ikke våtrom) - Toalettrom i 2.etasje
> Helhetsvurdering - TG 2 er valgt på grunn av rommets alder med tanke på vannrør, avløpsrør, overflater, ventilasjon samt sanitærutstyr. Fornying/oppgradering av toalettrom bør påregnes.

Toalettrom (Ikke våtrom) - Toalettrom i kjeller
> Helhetsvurdering - TG 2 er valgt på grunn av rommets alder med tanke på vannrør, avløpsrør, overflater, ventilasjon samt sanitærutstyr. Fornying/oppgradering av toalettrom bør påregnes.

Øvrige rom
> Overflater vegger - Veggoverflater bærer preg av alder.
> Overflater himling - Himlingsflater bærer preg av alder.
> Overflater gulv - Gulvflater bærer stedvis preg av alder samt noe bruksslitasje.
> Innerdører - Innerdører bærer preg av alder samt stedvis bruksslitasje.

Krypekjeller
> Helhetsvurdering - Krypekjelleren har marginal inspeksjonsmulighet og derfor ikke forsvarlig kontrollert. Konstruksjonen har erfaringsmessig vist seg skadeutsatt og derfor med høy risiko. Det anbefales sterkt å etablere inspeksjonsmulighet for å kunne besiktige arealet.

Loft - uinnredet / råloft
> Helhetsvurdering - Kaldtloftets tilstand sett i sammenheng med alder på yttertaket tilsier at oppfølging med jevnlig ettersyn er nødvendig slik at tiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er satt for å belyse skaderisikoen som følge av alder og observert tilstand. Det er observert ventilasjonskanaler som er vurdert til å inneholde asbest. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Ildsteder / skorsteiner innvendig. (Omfatter ikke funksjonalitet og innvendig pipeløp)
> Skorsteiner inne i boligen - TG2 settes grunnet alder samt observert tilstand på kaldtloft med synlige/riss/sprekker i murpuss.
> Ildsteder inne i boligen - Vedovn i kjeller anbefales kontrollert av fagkyndig person før den benyttes.

Innvendige trapper
> Innvendige trapper - Trapp fra 1.etasje til 2.etasje: TG2 er satt iht NS3600 (som henviser til dagens forsikriftskrav) grunnet sikkerhet. Det er stedvis kun rekkverk/håndløper på en side. TG 2 i henhold til NS 3600. Av denne grunn oppfyller ikke trappeløpene dagens krav. Forholdene anbefales utbedret med bakgrunn i dagens gjeldende krav til sikkerhet. Trappens bruksflater bærer preg av alder/slitasje. Trapp fra 1.etasje til kjeller: TG2 er satt iht NS3600 (som henviser til dagens forsikriftskrav) grunnet sikkerhet. Det er kun rekkverk/håndløper på en side. TG 2 i henhold til NS 3600. Åpninger i rekkverket på mer enn 0,10 meter. Av denne grunn oppfyller ikke trappeløpene dagens krav. Forholdene anbefales utbedret med bakgrunn i dagens gjeldende krav til sikkerhet. Trappens bruksflater bærer preg av alder/slitasje.

Etasjeskiller - 2.etasje
> Skjevhetsmåling - Det er målt noe skjevheter i etasjen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til ca 16 mm på soverom 2 og ca 17 mm på soverom 3.

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
> Varmtvannsbereder (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom) -  TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov. Sikkerhetsventil mangler kontrollert avrenning til avløp. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.
> Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom) - Vannrør i boligen er hovedsakelig fra byggår og har en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov. Observert drypplekkasje fra vannrør/hovedinntak ved stoppekran. Tiltak må påregnes.
> Hovedstoppekran - Stoppekran er av eldre type. Anbefalt brukstid er passert. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov.
> Avløpsrør. (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom) -  Avløpsrør i boligen er vurdert til å ha en alder som tilsier begrenset/usikker restlevetid. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov. Skjulte avløpsrør. Ikke tilgjengelig for inspeksjon. Type avløpsrør (materialvalg), tilstand og alder er derfor ikke mulig å vurdere. Det er ikke observert skader eller symptomer på skader, men dette kan ikke utelukkes. TG2 er valgt for å belyse risiko/behov for tiltak.

Elektrisk anlegg
> Forenklet vurdering av det elektriske anlegget -  Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999. Det er ikke gjennomført vedlikehold på deler av det elektriske anlegget, og det foreligger ingen dokumentasjon. Med bakgrunn i de registrerte avvik/manglende dokumentasjon bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon
> Helhetsvurdering - Yttervegger i sin helhet har etterslep på vedlikehold(hovedsakelig på yttervegger av murkonstruksjoner). Skader i konstruksjonen kan ikke utelukkes. Ytterligere undersøkelser anbefales slik at tiltak kan iverksettes dersom behov.

Dører og vinduer
> Vinduer - Vinduer eldre enn 2017 bærer preg av slitasje og elde. Utbedring/utskiftning anbefales.
> Dører - Balkongdør i 2.etasje bærer preg av slitasje og elde. Utskifting anbefales.

Yttertak
> Tekking (undertak, lekter og yttertekking) - Det er registrert symptomer på elde og slitasje, selv om det ikke ble observert tegn på lekkasjer, anbefales oppfølging med jevnlig ettersyn slik at vedlikeholds- og eventuelle utbedringstiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er satt for å belyse skaderisikoen som følge av alder og observert tilstand.
> Konstruksjon - Takkonstruksjonen har mangelfull/liten ventilering. Risiko for kondensproblematikk. Etablering av bedre ventilering og utbedring av eventuelle følgeskader bør påregnes. Fotbeslag rundt skorstein har synlige slitasjesymptomer. Fotbeslag bør fornyes og eventuelle følgeskader utbedres.
> Gesimsløsninger - Det kan ikke verifiseres at det er etablert tilstrekkelig lufting i/ved gesims. Følgeskader er ikke registrert, men kan ikke utelukkes. Ytterligere undersøkelser anbefales slik at etablering av lufting og utbedringstiltak kan iverksettes dersom behov.
> Beslag, renner, nedløp og snøfangere - Snøfangerutstyr ikke etablert. Tiltak anbefales.

Balkonger, terrasser, veranda etc
> Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer) - Rekkverket har horisintale åpninger større enn 5 cm. Avvik fra dagens byggteknisk forskrift. Tiltak anbefales. Rekkverket har vertikale åpninger større enn 10 cm. Avvik fra dagens byggteknisk forskrift. Tiltak anbefales.

Terrasser / platting på terreng
> Terrasser på terreng (understøttet av bjelker / pilarer) - Overflatebehandlingen er slitt og trenger fornying.

Grunnmur, fundamenter
> Grunnmur - Det registreres stedvis sprekker samt pussavskalling på grunnmur. Setninger kan ikke utelukkes. Det er ikke kjent om forholdet er under utvikling eller om situasjonen er stabilisert. Ytterligere undersøkelser anbefales for å avdekke årsak og skadeomfang.

Stikkledninger og tanker
> Vann- og avløpsledninger (ink. stikkledninger) - Alder og materialvalg tilsier at anbefalt brukstid og restlevetid på vann- og avløpsrør med tilliggende utstyr bør vies spesiell oppmerksomhet. Materialene er skjulte i grunnen og dermed er det kun alder som kan gi indikasjon på tilstand. TG2 settes for å belyse risiko.

Frittstående byggverk
> Helhetsvurdering - Mindre frittstående byggverk på tomten har ikke vært gjenstand for detaljerte undersøkelser. Overordnet forenklet vurdering av tilstanden er at det er relativt høy slitasjegrad som gjør at det anbefales utbedrende tiltak.

26% av bygningsdelene er gitt tilstandsgrad 3:
Våtrom - Bad 2.etasje
> Helhetsvurdering - TG 3 er valgt på hele våtrommet på grunn av høy alder og/eller slitasjegrad. Det er blant annet registrert følgende avvik: høy alder på vannrør, avløpsrør, sluk, overflater og membran. Rommets lekkasjesikkerhet kan derfor ikke verifiseres. Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk.(sluk er ikke inspisert grunnet at slukrist sitter fast). Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument i tilstøtende rom til våtsone. Det ble ikke registrert forhøyede verdier. Målingene viser følgende: RH 45 %, temperatur 19 grader C og duggpunkt 6,6 grader C.
Fornying/oppgradering av våtrommet må påregnes.
Sjablongmessig prisanslag gjelder total oppgradering.
Sjablongmessig prisanslag: kr over 300 000

Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje)
> Helhetsvurdering - Omfattende fuktmerker/saltutslag observert på vegger og gulvflater. Tiltak for å stoppe fukt må påregnes. Overflater må fornyes. Stor sannsynlighet for følgeskader i konstruksjonen. Ytterligere undersøkelser må påregnes for å avdekke årsak, omfang og aktuelle tiltak.(Sjablongmessig prisanslag gjelder innvendige arbeider).
Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 300 000

Brann
> Røykvarslere - Det er ikke røykvarsler(e) iht gjeldende forskrift i boligen. Røykvarslere må anskaffes.
Sjablongmessig prisanslag: kr 1000
> Brannslokkingsutstyr - Brannslukkerutstyr er utgått / ikke forskriftsmessig vedlikeholdt. Brannslukkingsutstyr må fornyes/vedlikeholdes.
Sjablongmessig prisanslag: kr 500

Drenering
> Helhetsvurdering - Dreneringens funksjon er å forhindre fuktinnsig og fuktskader i kjelleren. Dreneringen er nedgravd og skjult. Estimert teknisk levetid for drenssystem ligger mellom 20 - 60 år. Det ble observert symptomer på fuktinnsig/fuktskader i kjelleren som tilsier funskjsonssvikt. Se punkt "helhetsvurdering" under avsnitt om "Rom under terreng", og punkt "Grunnmur" under avsnitt om "Grunnmur, fundamenter". Dreneringens alder og observert tilstand tilsier at utbedringer/utskiftninger må påregnes. Ytterligere undersøkelser anbefales for å avdekke skadeårsak/-omfang. sjablongmessig prisanslag gjelder utvendige arbeider).
Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 300 000

5% av bygningsdelene er gitt tilstandsgrad iu.

Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Selger opplyser via egenerklæringsskjema at det foreligger følgende mangler:
5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
- Ja, fuktmerker i kjeller.

8. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader i boligen?
- Ja, i kjeller.

9. Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
- Ja, maur på kjøkken.

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
- Ja, kun faglært. Husker ikke hvem som har utført arbeider.

18. Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser?
- Ja, kommunen har en gammel reguleringsplan vedr. friluftsareal ved garasjen og mot bekken.

21. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
- Ja, påbygg i 1 etg. bad, soverom og gang.

21.1 Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene?
- Ja, godkjent i 1993.

TILLEGGSKOMMENTAR: Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

Primærrom
Primærrom: 140 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom:
Kjeller: Toalettrom.
1.Etasje: Entré, gang, bad, soverom, stue og kjøkken.
2.Etasje: Gang, toalettrom, bad og to soverom.

Bruksareal
Bruksareal: 201 kvm

Boder
Bod på ca. 3 kvm i 1.etasje.
Frittstående garasje på ca 15 kvm.
Frittstående vedskjul på ca 18 kvm.
Frittstående redskapsskjul på ca 22 kvm.
Frittstående uthus på ca 37 kvm.

Standard
For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for boligen. Nes kommune har ingen dokumentasjon om når boligen var oppført.
Det er ikke mottatt byggetegninger fra kommunen. Meglerforetaket har derfor ikke hatt mulighet for å kontrollere hvorvidt dagens bruk er byggesøkt, og eller samsvarer med det som er byggesøkt, eller er godkjent. Kjøper overtar ansvar for nevnte forhold.

Det foreligger ferdigattest datert 10.03.1980 som omhandler uthus/driftsbygn. binæring. Merknader: Avløpet er ikke tilkoblet komm. kloakk.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Boligen er elektrisk oppvarmet kombinert med vedfyring og luft til luft varmepumpe.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Kr. 22 563,75 pr. år Avløp, Eiendomsskatt, Feiing, Renovasjon og Vann.
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt på boliger/fritidsboliger/eiendommer i Nes kommune. Eiendomsskatt er beregnet til 4055,00 kroner. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Forsikring med polisenummer
Storbrand Polisenummer: 5982902

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 775 967,- Som sekundærbolig Kr. 2 793 480,-

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Diverse
Det gjøres spesielt oppmerksom på at dette er salg av eiendom hvor selger ikke har bebodd eiendommen. Det må legges til grunn at selger har begrenset kjennskap til eiendommen, og at de derfor ikke er kjent med feil eller mangler utover det som fremkommer av salgsmaterialet. Interessenter oppfordres til å foreta grundige undersøkelser, gjerne sammen med bygningssakyndig eller annen fagkyndig. Kjøper gjøres oppmerksom på at boligen ikke vil bli ytterliggere rengjort i forbindelse med overtakelsen.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad:

1978/990009-1/9   Elektriske kraftlinjer  
17.01.1978 
Det er registrert karftledninger ig kraftledningsregisterert for denne eiendommen.
Overført fra: 0236-136/169
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1979/4606-1/9  Erklæring/avtale  
29.06.1979 
Bestemmelse om kloakkledning:
Kommunen har rett til å legge kloakkledning over eiendommen og Nes kommune har rett til å føre tilsyn med ledningene og å utføre nødvendige velikeholdsarbeider og reperasjoner, kommunen har også rett til adkomst over eiendommen ved tilsyn og vedlikehold.
Alle arbeider i forbindelse med ledningen skal utføres slik at det blir til minst mulig skade og ulempe for grunneier.
Et belte på 10, 5 m på hver side av ledningen kan ikke bebygges. Nes kommunen v/ teknisk etat skal varsles før det i gangsettes graving, fylling, planering, sprengig etc innen byggeforbudsbeltet.
Se vedlagt tinglyst Erklæring/avtale i salgsoppgaven.
RETTIGHETSHAVER:Nes kommune.
Overført fra: 0236-136/169, 0236-136/170


For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.

Regulering
Eiendommen er regulert til "boliger", "Gang-/sykkelvei", "Kjørevei" og "Offentlig friområde"  i reguleringsplan for Operakermoen.
Ikrafttredelse 17.08.1978.
For spørsmål vedrørende regulering oppfordres alle interessenter til å kontakte kommunen.

Delarealer:
Delareal 1 893 m
Formål Boliger
Feltnavn P

Delareal 164 m
Formål Gang-/sykkelvei

Delareal 2 390 m
Formål Boliger
Feltnavn E

Delareal 643 m
Formål Kjørevei

Delareal 1 297 m
Formål Boliger
Feltnavn M

Delareal 861 m
Formål Offentlig friområde

Odel og konsesjon
På grunna av eiendommens størrelse kreves det egenerklæring om konsesjonsfrihet. Dvs. at kjøper må erklære på eget fastsatt skjema at eiendommen ikke er konsesjonspliktig, eller at bruken av eiendommen ikke vil utløse konsesjon. Det er en forutsetning for avtalen at egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet fylles ut av kjøper, og at denne godkjennes av kommunen før overtakelse av eiendommen finner sted. Det vil ikke kunne foretas oppgjør før egenerklæringsskjema foreligger i signert og godkjent stand.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 4 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 106 250,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 107 450,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 607 450,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke Tryg (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 4 622 500,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Grunnpakke selveier/enebolig (Kr.5 900)
Markedspakke Premium + (Kr.24 900)
Løfting av annonse 16/1-24 (Kr.1 200)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.3 900)
Oppgjør (Kr.7 500)
Tilrettelegging (Kr.15 000)
Provisjon (Kr.38 250)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.34 502,50)
Heving av finnannonse. (Kr.1 200)
Totalt kr. (Kr.132 352,50)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
20-23-0252

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Øvre Romerike Eiendomsmegling AS
EIE Jessheim
Org. nr:826962992
Saggata 7
2053 Jessheim
Tlf: 40 40 65 84

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler | Fagansvarlig | Partner Even Østmo Rabo

Saksbehandlere
Even Østmo Rabo
EIE Jessheim
Eiendomsmegler | Fagansvarlig | Partner
Mob: 98 84 51 10 / E-post: eor@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Sandvegen 10
For mer om objektet
Sandvegen 10

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: