Bilde 1 av Sollia 1Bilde 2 av Sollia 1
Digital salgsoppgave
Sollia 1

1481 Hagan • Nittedal kommune

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er en betaversjon

Tjenesten er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med at dette er en betaversjon som er under utprøving, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Still et spørsmål og jeg skal forsøke å finne svaret for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvor mange soverom er det?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"
  • "Hvordan er utsikten?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

kr 7 000 000

Omkostninger: kr 191 250Totalpris: kr 7 191 250
Enebolig m/fantastisk tomt på 1.891kvm | Grensa til Oslo | Frittstående garasje | Utleie med egen inng & vannbåren varme
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
3 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
186 m²
Bruksareal (BRA)
190 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
25 m²
Prisantydning
kr 7 000 000
Omkostninger
kr 191 250
Totalpris
kr 7 191 250
Byggeår
1967
Tomt
Eiet tomt 1891 m²
Oppdragsnummer
75240154
card-default

Petter Eia Haavi

Daglig leder | Eiendomsmegler MNEF | Partner
Les om Petter
Visninger
Søndag 04. aug.
12:00 - 12:45
Tirsdag 06. aug.
17:00 - 17:45
Meld deg på visning
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 7 000 000,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 000 000,-)kr 175 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 15 050,-
  
Totalpris kr 7 191 250
Eiendom
Sollia 1, 1481 HAGAN

Matrikkel
Gnr. 2 Bnr. 97 i Nittedal kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Arealer
Totalt BRA 211 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 186 kvm
- BRA-b (innglasset balkong):
- BRA-e (eksternt bruksareal): 25 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal):

Areal
Primærrom: 71 kvm, Bruksareal: 190 kvm, BRA-i: 186 kvm , BRA-e: 25 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
1967

Tomt
Eiet tomt 1891 kvm

Prisantydning
7 000 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Jo Henrik Stigen Takstdato: 25.06.24 08:00

Totalpris inkl. omkostninger
kr 7 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 175 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 000 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 176 200,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 7 176 200,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 7 191 250,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Eier
Betty Alice Slette Kristiansen

Beskrivelse
Daglig leder og eiendomsmegler Petter Eia Haavi v/EIE eiendomsmegling har gleden av å presentere Sollia 1!

Vi har gleden av å presentere en sjelden mulighet til å sikre deg et unikt hjem i et attraktivt område. Denne boligen tilbyr et moderne loft og en romslig underetasje, perfekt for deg som ønsker god plass og mange muligheter. Boligen har et moderniseringsbehov, noe som gir deg friheten til å sette ditt eget preg på hjemmet og skape din drømmebolig.

Boligen består av:
1 etg: Bad, kjøkken  soverom, soverom/kontor, stue, entré
Underetasje: Kjøkken, bad, fyrrom, gang, bod, bod 2, stue, soverom , gang 2, bod 3, vindfang

Kvaliteter ved boligen:
Bruksareal på 190 kvm
Tomt på 1891 kvm
3 romslige soverom
2 fullverdige bad
2 kjøkken
Masse lagrings plass
Frittstående garajse
Skap din drømmebolig

Parkering
Frittstående garasje.
Tomten tillater parkering av biler.
Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Boligen ligger i et rolig, veletablert og barnevennlig boligområde på Skillebekk i Nittedal kommune. Området har nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud. Det er skolebussordning til ungdomsskolen. Eiendommen ligger rett ved Gjelleråsmarka og har kort vei til populære tur- og rekreasjonsområder med lysløype. I marka byr idylliske Svarttjern på bademuligheter og opprustet parkområde med lekeplass. Boligen ligger rett ved Oslo kommune grensen. Tokerudtjernet er et herlig fuglereservoar som er synlig fra boligen og dyretråkket går nederst på tomten, dyrelivet rundt huset er fantastisk opplyser selger.

Det er ca. 25 min til Varingskollen Alpinsenter med varierte bakker og to serveringssteder med varmestue. Man har skiløyper inn til Lillomarka og Liastua rett i nærheten av boligen og skulle man ønske lysløyper er det en skistadion på Skytta inn ved Dalbekkskog. I tillegg er det kort vei til Hauger Golfbane. Anlegget ligger vakkert til i sydhellingen mot Hellerudsletta og fra klubbhuset har du flott utsyn mot omkringliggende landskap og bane. Gjelleråsen IF holder til i området og er et aktivt idrettslag med gode fasiliteter og et bredt, sportslig tilbud innenfor flere grener.

Skillebekk ligger sentralt plassert, ca. 15 min kjøring til Strømmen og ca. 20 min til Lillestrøm, hvor det finnes et rikt utvalg av butikker og servicetilbud. Strømmen storsenter er landets mest innholdsrike med over 200 butikker og tilknyttede virksomheter. Fra nærmeste bussholdeplass (Tokerudbekken, sone 1) tar det ca. 25 min med buss til Oslo sentrum, med hyppige avganger. Til Gardermoen tar det ca en halvtime til med flybuss. Om man ønsker å benytte seg av T-banen inn til Oslo er det gangavstand ned til stasjonen.

Bebyggelse
Området består i hovedsak av eneboliger.

Tomt
Eiet tomt, 1891 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
1-7.klasse: Holumskogen skole
8-10.klasse: Li skole

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Offentlig kommunikasjon
Buss
Stasjon: Gamle Trondheimsvei (ca 100m)
Linje: 397

Stasjon: Tokerudbekken (ca 400m)
Linje: 126, 380, 390, 390E, FB1

T-bane
Stasjon: Vestli (ca 800m)
Linje: 4, 5

Inneholder
Vi har gleden av å presentere en sjelden mulighet til å sikre deg et unikt hjem i et attraktivt område. Denne boligen tilbyr en romslig planløsning, perfekt for deg som ønsker god plass og mange muligheter. Boligen har et moderniseringsbehov, noe som gir deg friheten til å sette ditt eget preg på hjemmet og skape din drømmebolig.

Ved ankomst møtes du av en romslig entré som leder videre inn til en lys og innbydende stue. Stuen har store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys og skaper en hyggelig atmosfære. Kjøkkenet er praktisk utformet med god benkeplass, og det er lett tilgang til både stue og bad. Hovedsoverommet er romslig og komfortabelt, mens det andre soverommet også kan brukes som et kontor eller hobbyrom.

Underetasjen byr på enda mer plass og fleksibilitet. Her finner du et ekstra kjøkken og bad, som gjør det enkelt å ha gjester eller familiemedlemmer boende. Fyrrommet og de to bodene gir rikelig med lagringsplass, og den ekstra stuen er perfekt for underholdning eller avslapning. Soverommet i underetasjen er ideelt for gjester eller tenåringer som ønsker litt privatliv. To ganger og en tredje bod gir enda mer plass til oppbevaring. Vindfanget gir en praktisk inngang til underetasjen, spesielt på kalde og våte dager.

I tillegg til alt dette har boligen et kryprom og en utvendig bod, som gir enda mer lagringsplass for sesongutstyr, verktøy eller andre eiendeler.

Denne boligen er ideell for en stor familie, eller for deg som trenger ekstra plass til hobbyer, arbeid eller gjester. Med litt oppussing kan dette hjemmet bli et moderne og funksjonelt drømmehjem i et attraktivt nabolag.

Byggemåte
Basert på visuell befaring, enkle fuktindikasjons målinger, stikktakninger, opplysninger fra rekvirent og offentlige registre, har takstmannen kommet frem til følgende konklusjon på den tekniske tilstanden på eiendommen: Enebolig som er bygget i 1967.
Innvendige overflater og innredninger er forhold som i stor grad er av avhengig av smak, ønsker og behov. Som det fremkommer i rapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand. Men stor sett som følge av alder, bruk og forventet levetid. Foruten enkelte avvik og oppgraderingsbehov gir boligen et normalt godt inntrykk i forhold til alder. Ny eier vurderer selv behovet for innvendige oppgraderinger. For detaljer henvises det til byggebeskrivelse. Det må antas at bygget er oppført i henhold til de krav som gjaldt på søketidspunktet for oppføring av dette bygget. Dagens krav til brann, lyd, isolering, inneklima er strengere.
All informasjon om eiendommen med bygg er gitt av selger. Det er ikke gitt informasjon til takstmann som tilsier at det er
skader, lekkasjer, problemer med skadedyr eller maur. For ytterligere informasjon og andre viktige bemerkninger se
under egne premisser og byggebeskrivelser med respektive tilstandsgrader og levetidsbetraktninger. Befaringen er utført med begrensninger av at boligen var fullt møblert og bebodd. Det er kun flyttet på mindre møbler, esker eller lignende, dersom det har vært grunn til å mistenke at det skulle skjule betydelige forhold. Dette betyr at det kan være hakk, slitasje og andre forhold som ikke er avdekket på befaringsdagen. Selv om mange forhold er beskrevet i rapporten, kan det være skjulte feil og / eller mangler som ikke er avdekket. Riving av rom/ bygningsdeler vil kunne avdekke feil eller mangler som ikke var mulig å avdekke på befaringsdagen.

Enebolig med saltak tekket med takplater. Yttervegger er i trebindingsverk utvendig kledd med panel. Etasjeskiller i tre. Boligen er fundamentert med såle til antatt fast grunn. Renner, nedløp og beslag i aluminium. Malte trevinduer med 2-lags glass. Teak ytterdører ukjent årstall. 2 lags isolerglass terrassedør fra 2013. Utgang fra stue til terrasse(betong) med adkomst til hage.

Innvendig
Overflatebehandling gulv: Parkettgulv, laminatgulv, teppelagte flater og gulvbelegg. Overflatebehandling vegger: Malt panel, malte tapetserte flater og ubehandlet panel Overflatebehandling himling: Malte glatte flater, malt panel. Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Iflg geo.ngu.no/kart/radon ligger boligen innenfor ett område med moderat til lav radonmålinger. Radon er en gass som dannes fra naturlige radioaktive stoffer i bakken. Gassen siver inn i bygninger fra sprekker i gulv eller vegger, konstruksjonsskjøter eller åpninger rundt rør, kabler eller pumper. Uten tilstrekkelig utskiftning av luft vil konsentrasjonen øke til et farlig nivå. Støpt dekke og trebjelkelag som etasjeskille. Det er kun gjort punktmålinger av gulvet på befaringen. Svanker eller lignende kan forekomme.

Bad underetasje
Bad med gulvbelegg på gulv og tapetserte vegger. Innredningen består av et underskap/overskap, servant, speil, lys, stikk og ett dusjkabinett. Det er nivilert fra terskel til sluk og det ble målt 2,2cm fall. Det er tilkoblet et vannklosett.
Naturlig ventilasjon.

Bad 1 etg.
Bad med betong gulv og baderomsplater på vegger. Innredningen består av servant, speil og
ett dusjkabinett. Det er nivilert fra terskel til sluk og det ble målt 3 cm fall. Støpejernssluk bør påregnes byttes og kan ikke ansees som tett løsning. Det er tilkoblet et vannklosett. Naturlig ventilasjon.

Kjøkken
Kjøkkeninnredningi underetasje med stålbenkeplate med nedfelt oppvaskkum med 2- greps blandebatteri. Fliser mellom over og underskap. Det ble foretatt enkelt fuktsøk med MMS søkeinstrument, det ble ikke registrert noe forskjellige verdier på kjøkkengulv.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning i 1. etasje med laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum med 1- greps blandebatteri. Fliser mellom over og underskap. Det er montert en integrert oppvaskmaskin, integrert komfyr og nedfelt platetopp og det er tilkoblet en ventilator over kokeplass. Det ble foretatt enkelt fuktsøk med MMS søkeinstrument, det ble ikke registrert noe forskjellige verdier på kjøkkengulv. Det er alltid en fordel å montere komfyrvakt og waterguard på kjøkken. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Følgende punkter har fått TG-3:
Bad - U.etasje
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
En må forvente generell oppgradering av våtrommets tettesjikt/membran for at våtrommet skal tåle en normal bruk etter dagens krav.
En samlet TG 3 for rommet er satt med bakgrunn i alder. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav.
Byggeforskrifter fra før 1997 er lagt til grunn for vurderingen av badet. Det bemerkes at våtrom bygget ihht. forskifter fra før 1997 automatisk blir vurdert med TG3, uavhengig om rommet fortsatt kan fungere greit.
Andre tiltak:
Det anbefales at våtrommet totalrenoveres, hvis ikke anbefales videre bruk av dusjkabinett, slik at bruksvann går direkte til sluk og reduserer sjansen for at vann trenger inn under membran.
Våtrommet har oppgraderingsbehov/vedlikeholdsbehov i nær fremtid.
Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.
Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000

Følgende punkter har fått TG-2:
Utvendig
Nedløp og beslag
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag

Veggkonstruksjon
Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur.
Kledning fra byggeår med stedvis tørkesprekker.
Tiltak:
Det bør foretas tiltak for å bedre lufting av kledningen.

Takkonstruksjon/Loft
Noe fuktmerker som antas å være eldre forhold da det ikke registreres høye verdier i dag.
Tiltak:
Dette bør undersøkes nærmere og det bør påregnes utbedringer på avvik.
Loftets tilstand bør følges med på ved forskjellige klimatiske forhold. Hvis det viser seg å være et fuktproblem bør det gjøres tiltak, og da taktekking skiftes.

Dører
Ytterdør i underetasje tar i terskel
Tiltak:
Ytterdør bør justeres

Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter.
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverk er målt til 91,5cm og åpning i rekkverk er målt til 14cm. Byggeforskrift foreskriver at et rekkverk skal ha en høyde på 100cm. TG2 er gitt med bakgrunn i dagens forskriftskrav som skal legges til grunn for denne rapport.
Balkonger, terrasser, tribuner, passasjer og lignende skal ha rekkverk med høyde
a) minimum 1,2m der nivåforskjellen er mer enn 10,0m
b) minimum 1,0 der nivåforskjellen er inntil 10,0m
Det er observert riss i betongen.
Tiltak:
Det bør påregnes vedlikehold.

Innvendig
Overflater
Det er observert sprekkdannelse i parkettgulv. Det er observert blemme i himling ved pipe.
Tiltak:
Stedvis overflate behandling bør påregnes. Ny eier vurderer selv behovet for innvendige oppgraderinger.

Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 15mm gjennom hele rommet. TG2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Det er registrert noen skjevheter.
Det er flere rom som er nivilert, ikke alle rom med avvik er nevnt.
Disse rommene er det registrert avvik på:
Stue: Det er registrert avvik på 1,5cm igjennom rommet
Stort soverom: Det er registrert avvik på 1,5 igjennom rommet
Med bakgrunn i at bygningen har "satt" seg etter oppføringen, må enkelte mindre skjevheter dog påregnes.
Tiltak:
For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Tiltak:
Det bør gjennomføres radonmålinger.

Pipe og ildsted
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe.
Tiltak:
Det bør foretas nærmere undersøkelser på pipeløp

Krypkjeller
Det er manglende fuktsperre på bakken.
Det er observert saltutslag på vegg.
Tiltak:
Fuktsperre på bakken bør etableres.
Det bemerkes at krypkjellere er å anses som en risikokonstruksjon i forhold til fuktighetsproblematikk og bør holder under observasjon.

Innvendige trapper
Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpning i rekkverk er målt 12,3cm.
Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
Tiltak:
Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger.
Det bør monteres håndløper på begge sider.

Innvendige dører
Skyvedør til kjøkken går tregt.
Tiltak:
Den bør justeres.

Andre innvendige forhold - Fyrrom
TG2 gis grunnet alder. Det er ett eldre støpjernsrør i rommet.
Tiltak:
Det er opp til ny eier i forhold til vedlikehold av rommet.

Overflater gulv - 1.etasje bad
Det er nivilert fra terskel til sluk og det ble målt 2,2cm fall.
Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk.
Tiltak:
Vær oppmerksom ved bruk. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må gulvet bygges om, for å få riktig fall til sluk. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak. Ved en eventuell renovering, påse at våtrommet bygges med riktig fall til sluk.
Det er kun gjort punktmålinger av gulvet på befaringen og ikke testet med vann. Svanker kan forekomme.

Sluk, membran og tettesjikt - 1.etasje bad
Det er eldre soilsluk(antatt byggeår) og synlig vinylbelegg som tettesjikt fra 2000.
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på sluklosningen.
Tiltak:
Overvåk tilstanden jevnlig. For å få TG0 eller 1 må slukløsningen skiftes ut og sannsynligvis må også membransjiktet skiftes/utbedres. Det er imidlertid vanskelig å si noe om tidspunktet for når dette er nødvendig.

Sanitærutstyr og innredning - 1.etasje bad
Innredningen fremstår med noe slitasje.
Tiltak:
Ny eier vurderer selv behovet for innvendige oppgraderinger

Ventilasjon - 1.etasje bad
Rommet har kun naturlig ventilasjon.
Tiltak:
Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket.

Overflater og innredning - 1.etasje kjøkken
Kjøkken fremstår med noe slitasje, men vurderes å være i tilfredsstillende funksjonell stand. Ingen unormale fuktverdier ble påvist i utsatte soner.
Tiltak:
Ny eier vurderer selv behovet for innvendige oppgraderinger.

Avtrekk - 1.etasje kjøkken
Det er noen ulyder fra ventilator.
Tiltak:
Det er påregnelig med utskiftning/utbedringer. Ny eier vurderer selv behovet for oppgraderinger.

Overflater og innredning - U.etasje kjøkken
Eldre kjøkkeninnredninger med noe bruksslitasje. Ingen unormale fuktverdier ble påvist i utsatte soner på befaringsdagen.
Tiltak:
Ny eier vurderer selv behovet for innvendige oppgraderinger.

Tekniske installasjoner
Vannledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
Tiltak:
Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.
I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.
Røropplegg og installasjoner er ikke vurdert utover visuell besiktigelse i denne rapporten, da dette krever spesiell kompetanse og autorisasjon.
Takstmann er ikke godkjent innenfor området VVS, det anbefales derfor å få en autorisert rørlegger til å gjennomgå anlegget dersom dette er ønskelig.
Skal anleggets tilstand og utskiftningsbehov avklares må anlegget kontrolleres av en fagmann.

Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
Tiltak:
Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.
I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.
Røropplegg og installasjoner er ikke vurdert utover visuell besiktigelse i denne rapporten, da dette krever spesiell kompetanse og autorisasjon.
Takstmann er ikke godkjent innenfor området VVS, det anbefales derfor å få en autorisert rørlegger til å gjennomgå anlegget dersom dette er ønskelig.
Røranlegget innbygd i konstruksjonen er ikke vurdert.

Ventilasjon
Naturlig ventilasjon i boligen med luftespalte i vindu og luke i yttervegger. Kapasitet og mengde luftutskifting er ikke kontrollert da det krever eget utstyr
for måling og hører ikke under nivå 1 undersøkelse. Det er ikke foretatt tallfestede målinger.
Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.
Tiltak:
Det bør etableres veggventiler/vindusventiler i alle oppholdsrom som ikke har det.

Varmesentral
Det er installert oljefyr. Det er en oljefyr fra ukjent år som går på strøm pr dags dato Iflg kunde. Takstmann er ikke godkjent innenfor området, det
anbefales derfor å få en autorisert fagmann til å gjennomgå anlegget dersom dette er ønskelig. Anlegget er kun visuelt besiktiget da dette krever spesielt
utstyr og kompetanse.
Det foreligger ikke service på anlegget siste to år.
Det er ikke fremlagt dokumentasjon.
Tiltak:
Det bør utføres service på anlegget.

Varmtvannstank
Varmtvann går via fyren. Ikke videre vurdert.
Det er plassert en eldre vvb i utv Bodøs ca 50 liter.
Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år.
Tiltak:
Det bør påregnes vedlikehold.

Tomteforhold
Drenering
Det er ukjent hvilken type drenering som er benyttet rundt huset. Videre er det ukjent hva slags tettesjikt som er benyttet på utvendig grunnmur. Store
deler av huset står over terrengnivået. Eksakte opplysninger kan bare fremskaffes dersom det graves opp.
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
Tiltak:
Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.
Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende.

Grunnmur og fundamenter
Grunnmuren har sprekkdannelser.
Det er observert en sprekkdannelse under vinduet ved kjøkkenet i underetasje.
Tiltak:
Lokal utbedring må utføres.

Forstøtningsmurer
Det er påvist mindre sprekker og/eller skjevheter i muren.
Tiltak:
Lokal utbedring må utføres.

Terrengforhold
Tomta ligger i svakt skrånende terreng. Det er viktig og på se at det er fall fra hus veggen. Det er oppholdsvær på befaringsdag og ikke noen
vannansamlinger rundt boligen.
Det kommenteres at boligen ligger i skrånende terreng noe som gir økt vanntrykk mot grunnmuren.
Tiltak:
Det bør påses at vann renner vekk fra boligen og det bør foretas terrengjusteringer.

Oljetank
Det er opplyst om at oljetank er sanert, men tilfredsstillende dokumentasjon mangler.
Fra 2020 er det ikke lengre lov å bruke fossil olje eller parafin til oppvarming av boliger i Norge. Dette ble vedtatt i Klimaforliket 7 Juni 2012.
Tiltak:
Innhent dokumentasjon, om mulig.
Det må påregnes tiltak med brensel tank.

Følgende punkter fremkommer i selgers egenerklæringsskjema:

Primærrom
Primærrom: 71 kvm
Følgende rom er inkludert:
Loft
1 etg: Bad, kjøkken  soverom, soverom/kontor, stue, entré
Underetasje: Kjøkken, bad, fyrrom, gang, bod, bod 2, stue, soverom , gang 2, bod 3, vindfang
Kryprom
utvendig bod

Bruksareal
Bruksareal: 190 kvm

Boder
Boligen har 5 innendørsboder i underetasjen.

Standard
For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Kommunen infomerer om at kun ferdigattest for garasje foreligger i arkivet.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Boligen blir oppvarmet med radiatorer og fyring med ved.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Kommunale gebyr inklusive merverdiavgift:
Faste gebyr:
Målerleie Kr 238
Feie/tilsynsgebyr Kr 541
Renovasjon 140 liter restavfall og papir Kr 4 674
Abonnementsgebyr vann Kr 4 512
Abonnementsgebyr avløp Kr 5 315

Variable gebyr (målt over vannmåler):
Forbruksgebyr vann per m³ Kr 29,43
Forbruksgebyr avløp per m³ Kr 34,90

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er beregnet til: 6212,00 kr

Faste løpende kostnader
Strøm, forsikring etc. Denne listen er ikke fullkommen.

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 1 913 866,- Som sekundærbolig Kr. 7 272 689,-

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.
Boligen har en godkjent hybel med egen inngang som kan leies ut. Den er per dags dato ikke leid ut.

Vei/vann/kloakk
Offentlig.

Regulering
Området er regulert til frittliggende småhusbebyggelse.
Kopi av situasjonskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 7 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 175 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 000 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 176 200,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 7 176 200,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 7 191 250,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Foto (Kr.3 950)
Visningshonorar (Kr.2 900)
Tilstandsrapport (Kr.18 350)
Grunnpakke enebolig (Kr.8 500)
Henvendelse til finansinstitusjon (Kr.1 000)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.4 900)
Markedspakke 1 (Kr.21 900)
Oppgjør (Kr.6 000)
Totalt kr. (Kr.67 500)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
75-24-0154

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges «som den er». Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Uautorisert kopiering eller gjenbruk av all tekst og alle bilder i denne annonse/salgsoppgave er ikke tillatt.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Novum Eiendomsmegling AS
EIE Stovner
Org. nr: 990224463
Stovner senter 3
0913 Oslo
Tlf: 22 30 18 00

Ansvarlig megler
Daglig leder | Eiendomsmegler MNEF | Partner Petter Eia Haavi

Saksbehandlere
Petter Eia Haavi
EIE Stovner
Daglig leder | Eiendomsmegler MNEF | Partner
Mob: 90 79 19 94 / E-post: peh@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Sollia 1
For mer om objektet
Sollia 1

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: