Bilde 1 av Maridalsveien 107Bilde 2 av Maridalsveien 107
Digital salgsoppgave
Maridalsveien 107

0461 Oslo • Oslo kommune

Vi gjør oppmerksom på at denne tjenesten kan gjøre feil

Tjenesten «Spør om boligen» er KI-drevet med blant annet OpenAI sin GPT-motor, og kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med dette, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Aia Eie profilbildeHei! Jeg er AIA, vår virtuelle meglerassistent ✨

Spør meg om det du lurer på, og jeg skal forsøke å finne svarene for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvordan er utsikten?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er KI-drevet med blant annet OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

kr 13 500 000

Omkostninger: kr 348 250Totalpris: kr 13 848 250
Historisk trehusidyll i Maridalsveien - en husdrøm ved Akerselva! 155 kvm. gulvflate - nydelig og frodig hage - må sees!
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Eierseksjon
2
Antall soverom
3 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
124 m²
Bruksareal (BRA)
124 m²
Kommunale avgifter
kr 1 100 / Mnd
Prisantydning
kr 13 500 000
Omkostninger
kr 348 250
Totalpris
kr 13 848 250
Byggeår
1892
Tomt
Eiet tomt 199 m²
Oppdragsnummer
15240100
Visninger
Søndag 25. aug.
11:30 - 12:30
Tirsdag 27. aug.
16:00 - 17:00
Meld deg på visning
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 13 500 000,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 13 500 000,-)kr 337 500,-
Pantattest kjøperkr 500,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 9 250,-
  
Totalpris kr 13 848 250
Eiendom
Maridalsveien 107, 0461 OSLO

Matrikkel
Gnr. 221 Bnr. 125 Snr. 2 i Oslo kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Arealer
Totalt BRA 124 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 124 kvm
- GUA (gulvareal): 155 kvm

Følgende rom er inkludert i innvendig bruksareal:
- 1.etasje: Entré/inngang med trapp opp, stue, kjøkken og spisestue.
- 2.etasje: Gang med trapp, baderom, stue og to soverom.
- Loft: Loft med trapp.

Areal
Primærrom: 104 kvm, Bruksareal: 124 kvm, Grunnflate: 52 kvm, BRA-i: 124 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
1892

Tomt
Eiet tomt 199 kvm

Prisantydning
13 500 000

Tilstandsrapport
Tilstandsrapport er utarbeidet av Anders J. Bryhn datert 26.04.2024.

Totalpris inkl. omkostninger
kr 13 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 500,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 337 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 13 500 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 339 000,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 13 839 000,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 13 848 250,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 13 195 pr. år Kommunale avgifter er fordelt på følgende måte: - Vann-og avløpsgebyr: kr. 9 037 - Renovasjonsgebyr: ke. 3 886 - Feie-og tilsynsgebyr: kr. 272

Forfall for de kommunale avgiftene er følgende datoer:
1. terminforfaller 25. mars
2. terminforfaller 25. mai
3. terminforfaller 25. august
4. terminforfaller 25.oktober

Hvis terminenforfaller på enlørdag eller søndag, blir forfallsdatoneste virkedag.

Eier
Pia Maria Roll Jessen

Beskrivelse
Våkn opp til fuglesang og klukkingen fra elva!

Det skal godt gjøres å finne en mer eventyrlig beliggenhet i Oslo indre by enn dette. Hagen er en stor oase mellom det vakre trehuset og Akerselva. Usjenert og stille, med nydelige frukttrær og bærbusker.

Huset er stort og innholdsrikt, med hele 155 kvm gulvareal.  Det er mulighet for 4 soverom i 2 etg, i tillegg til loftsetasjen som i dag brukes som ungdomsrom. Eiendommen ligger i et vernet område, i den mest idylliske delen av Sagene, med Vøienvolden gård som nærmeste nabo. Det betyr at denne idyllen vil bevares for evigheten.

Huset har behov for oppussing, og om man vil ha alt up to date bør man beregne litt innsats. Men det har også sjel i hver eneste kvadratmeter - en sjelden mulighet til å sikre seg en historisk perle.

Huset var tidligere i eie av grunnleggeren av Alf Bøe som i sin tid grunnla Munchmuseet. Han fikk bl a huset løftet for å få bedre takhøyde. Bøe var en var en foregangsmann i verning av kulturminner i Oslo, og hans familie var sentrale i prosessen med å få vernet hele denne delen av Maridalsveien.

Huset er et av de få opprinnelige trehusene på Sagene.

Parkering
Det er beboerparkering i området. Ved anskaffelse av beboerparkering kan man parkere døgnet rundt – også utover det som er maksimal parkeringstid - på parkeringsplasser regulert til beboerparkering. Priser for beboerparkering i bydel Frogner, St. Hanshaugen, Gamle Oslo, Grünerløkka og Sagene:
- Bensinbil, dieselbil, hybridbil, ladbar hybridbil: 5 950 kroner for ett år
- Motorsykkel og moped: 2 975 kroner for ett år
- El-bil : 2 000 kroner for ett år
- El-motorsykkel og el-moped: 1 000 kroner for ett år
 
Det tas forbehold om prisendringer. For mer informasjon
se: https://www.oslo.kommune.no/gate-transport-ogparkering/parkering/beboerparkering/.

Beliggenhet
Huset ligger fantastisk til midt blant de kjente og kjære husene i Maridalsveien. Rett utenfor døren finner du Vøienvolden gård, som er fredet og har diverse søndagsarrangementer året rundt. Rett over gaten ligger dessuten huset til familien Raade, som søndager åpner hagen sin som kafé fra 12:00 - 15:00. På baksiden av huset ligger flotte Myraløkka med sine store gressområder. Gatene rundt huset er rolige og lite trafikkerte, og området føles rolig og trygt.

Visste du forresten at supertrendy TimeOut Magazine i 2021 kåret Sagene Bydel som verdens 21 kuleste steder å reise til? Tenk å bo her da! Uansett: med Sagene og Bjølsen som utgangspunkt har en alt innen rekkevidde, om det er særegne og koselige butikker, restauranter, marka, trenings- eller kulturtilbud som frister; her er mulighetene mange!

Restauranter som Sagene Lunsjbar, Tiffany's, Sagene Samfunnshus, Villa Paradiso og Mat og Mer har alle sin egen unike atmosfære. Jungel Pizza har også fått plass rett ved Sagene kirke, og er et pizzeria basert på tradisjonen fra New York. I tillegg finner du flere kaffebarer og andre små utsalgssteder. Mjøl bakeri og Norð Bjølsen Bakeri fortjener å trekkes frem som flotte eksempler på godt gammeldags håndverk og ekte service. Sentralt i Arendalsgata finner du Sagene Torg, som byr på et bredt utvalg av blant annet frukt og grønnsaker, samt en spennende ferskvaredisk. Torget blir flittig brukt av beboere i nærområdet og er absolutt verdt et besøk.

Sagene har også et unikt og hyggelig møtested, Mysterud Bar. Valget av navnet på baren er langt fra tilfeldig, da lokalene i en årrekke har vært en særpreget jernvarebutikk drevet av tre generasjoner ved samme navn. Drømmen om en lokal bar i nærmiljøet ble realisert av fem lokale Sagene-gutter, som selv handlet kruttlapper og lekefigurer på Mysterud da de var små. Baren har et godt utvalg av lokale øltyper fra Oslo-bryggeriene, i tillegg til ulike viner og klassiske cocktails på drinklisten.

En kort spasertur i fine omgivelser langs Akerselva og du ender opp på Grünerløkka eller i Nydalen. I tillegg til flotte grøntområder samt tur- og rekreasjonsmuligheter langs elva, tilbyr området Myraløkka, Bjølsenparken, Geitmyra skolehager og Voldsløkka Idrettsanlegg - sistnevnte med volleyballbaner, skatepark, fotballbaner og joggeløyper. Ikke minst kjøres det opp skispor på Voldsløkka idrettsanlegg vinterstid.

Utdanningsinstitusjoner som BI Nydalen, Blindern - Universitetet i Oslo, Høyskolen i Oslo og Akershus, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Lovisenberg Diakonale Høgskole og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten.

Av treningstilbud finner du SATS på Sagene og Myrens Sportssenter på Torshov. Hos Myrens har man tilgang til selve treningssenteret og Oslo Squash, men også til landets råeste klatresenter.

Bebyggelse
Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

Tomt
Eiet tomt, 199 kvm

Adkomst
Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

Skole/barnehage
Eiendommen sogner til Sagene Skole (1-10 kl.). Det er gangvei til skolen.


Offentlig kommunikasjon
Bydelen er et kollektivt knutepunkt med buss nr. 20 (Galgeberg/Skøyen), 37 (Nydalen/Helsfyr), 54 (Kjelsås/Kværnerbyen) eller 34 (Ekeberg/Tåsen). Fra Sandaker/Torshov går det trikk, samt T-bane fra Nydalen eller Storo Stasjon. I tillegg går Flybussen til Gardermoen fra Arendalsgata, Torshov og Torshovparken.

Byggemåte
Bygningen generelt:
- Grunnmur i naturstein og dels leca.
- Yttertak er tekket med tegltakstein i år 2017.
- Det er opprinnelig en laftet tømmerkonstruksjon. Yttervegger på tre sider er senere kledd med panel og trolig isolert men ikke konstatert. Det er en utforet innkassing nederst langs gulv mot yttervegg.
- Originalt trebjelkelag som etasjeskillere.

Vinduer:
- Trevinduer med koblede glass.

Dører:
- Enkel dør i treverk.

Tettassedører:
- To-fløyet tredør med glassfelt.

Innvendige dører:
- Originale tredører.

Ventilasjon:
- Elektrisk avtrekksvifte og naturlig oppdriftsventilasjon

Se vedlagte tilstandsrapport for teknisk beskrivelse av eiendommen.


Standard
Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått  TG3, TG 2 og TGIU:

TGIU KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT
Etasjeskille/gulv mot grunn
Gulv mot grunnen er ikke vurdert, ikke tilgang til grunnen under huset.

TG3 STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK
Etasjeskille 1.etg
Originalt trebjelkelag som etasjeskillere.
Det gjøres oppmerksom på at det er trolig jordgulv/løsmasser under trebjelkelag i 1.etg.
Byggemelding fra 1972 opplyser: "Nytt gulv 1.etasje. Diff.sperre på grunnen. 10-15cm løs leca. Armert puss m/varmerør. Tregulv."
Nivåforskjeller gulv i rom: Ja.
Måling av høydeforskjeller med laser gjort i rom: STUE.
Lokalt avvik måles med laser (5 punkter) innenfor 2 m: Størst avvik: 11 mm på 2m avstand. Totalt avvik målt med ett punkt ved hver vegg i rommet, samt et punkt midt på gulvet: Størst avvik: 11 mm.
Måling av høydeforskjeller med laser gjort i rom: GANG.
Lokalt avvik måles med laser (5 punkter) innenfor 2 m: Størst avvik: 28 mm på 2m avstand. Totalt avvik målt med ett punkt ved hver vegg i rommet, samt et punkt midt på gulvet: Størst avvik: 42 mm. Tilfeldig valgte målesteder i rommene.
Vurdering av avvik:
- Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
- Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Gjelder GANG, ikke stue.
Tiltak:
- For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000.

Etasjeskille loft
Originalt trebjelkelag som etasjeskillere.
Måling av høydeforskjeller med laser gjort i rom: LOFT. Lokalt avvik måles med laser (5 punkter) innenfor 2 m: Størst avvik: 10cm+/- gjennom rommet. Tilfeldig valgte målesteder i rommene.
Vurdering av avvik:
- Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
- Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Tiltak:
- For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000.

Etasjeskille 2.etg
Originalt trebjelkelag som etasjeskillere.
Måling av høydeforskjeller med laser gjort i rom: GANG OG STUE I 2.ETG. Lokalt avvik måles med laser (5 punkter) innenfor 2 m: Størst avvik: 10cm+/- på 2m avstand. Totalt avvik målt med ett punkt ved hver vegg i rommet, samt et punkt midt på gulvet: Størst avvik: 15cm+/-. Tilfeldig valgte målesteder i rommene.
Vurdering av avvik:
- Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
- Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Her er det store skjevheter. Svikt i tregulv. Ujevnheter. Manglende understøtte/bjelkelag.
Tiltak:
-  For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Det bør påregnes avretting av gulvflater men det er vanskelig å gjøre pga. store skjevheter. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000.

Ventilasjon
Naturlig oppdriftsventilasjon i boligen.
Vurdering av avvik:
- Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Det er ikke luftespalter i vinduer eller lufteluker i yttervegger. Det er ventilator med kullfilter (kun omluft).
Tiltak:
- Det bør etableres veggventiler/vindusventiler i alle oppholdsrom som ikke har det.  Lufteluker i pipeløp må vurderes nærmere om det kan benyttes til dette formålet. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.

TG2 AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK
Veggkonstruksjon
Det er opprinnelig en laftet tømmerkonstruksjon. Yttervegger på tre sider er senere kledd med panel og trolig isolert men ikke konstatert. Det er en utforet innkassing nederst langs gulv mot yttervegg, ukjent for takstmann hvorfor det er gjort slik. Detaljer rundt utførelsen er ikke mulig å vurdere uten å gjøre inngrep i konstruksjonene.
Skjevheter gis TG3 på generelt grunnlag men det er vanskelig og lite fornuftig å rette opp slike konstruksjoner som har stått slik i mange år. Takstmann anser skjevhetene som relativt stabile men vær klar over at bygning vil ha bevegelse i løpet av året pga. sesongvariasjoner (temperatur og luftfukighet).
Vurdering av avvik:
- Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur.
- Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen.
- Konstruksjonene har skjevheter.
- Stedvis råte i utvendig kledning. Det var enkelt å stikke en skrutrekker inn i utvendig kledning på tilfeldig valgte steder (mest utsatte områder). Det kan ikke utelukkes råte i tømmerkonstruksjoner som ligger bakenfor utvendig kledning.
- Ingen synlig lufting av ytterveggen.
- Ikke tilfredstillende isolasjon eller branntetting mot nabo.
- Eier opplyser: Dårligere isolasjon i yttervegg i spisestue.
Tiltak:
- Råteskadet trekledning må skiftes ut.
- Takstmann anser det som ikke behov for tiltak mht. skjevheter da konstruksjonen har stått slik i mange år. Men vær klar over skjevheter. For å vurdere isolasjonsforhold i yttervegger og tak anbefales det en kontroll utført med infrarødt kamera som viser evt. mangelfull isolasjon. Kostnadsestimat: Over 300 000.

Vinduer
Trevinduer med koblede glass. Alder ukjent. Vinduer gis TG2-3 men det vises kun TG2 i eget felt.
Vurdering av avvik:
- Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne.
- Det er avvik: Stedvis råte. Noen knuste glass. Avskalling i treverket.
Tiltak:
- Vinduer med punkterte/sprukne glass må påregnes skiftes ut, enten hele vinduet eller kun selve glassene.
- Tiltak: Det må påregnes oppussing av vinduer, må gjøres av fagfolk. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000.

Inngangsdør
Enkel dør i treverk.
Vurdering av avvik:
- Tørr råte. Avskalling. Skjevheter. Utett dørblad.
Tiltak:
- Det må påregnes tiltak for å bedre kvaliteten på døren. Evt. utskifting. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.

Terrassedør 1.etg
To-fløyet tredør med glassfelt.
Vurdering av avvik:
- Tørr råte. Avskalling. Skjevheter. Utett dørblad.
Tiltak:
- Det må påregnes tiltak for å bedre kvaliteten på døren. Evt. utskifting.

Overflater
Gulvflater består av: Skiferfliser og tregulv.
Veggflater består av: Laftet tømmer, malt panel og malt mur/teglstein. Fliser på baderom.
Himlinger består av: Malt rupanel og panel.
Det er både originale og noe nyere flater. Originalt tømmer.
Vurdering av avvik:
- Generell elde og stor bruksslitasje. Slitasjegrad varierer med hvilket rom som vurderes.
Tiltak:
- Store deler av boligens overflater må påregnes å oppusses. Omfanget må vurderes individuelt da det også har en verdi å klare å ivareta originale konstruksjoner. Kostnadsestimat: Over 300 000.

Innvendige trapper
Originale tretrapper mellom etasjene.
Vurdering av avvik:
- Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
- Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav.
- Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
- Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
- Store skjevheter i trappene. Trappene ansees som lite brukssikre.
Tiltak:
- Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet.
- Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger.
- Rekkverket er såpass lavt at det på grunn av sikkerhetsmessige forhold anbefales økning av høyde.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.

Overflater og innredning - Kjøkken
Kjøkkeninnredning består av glatte fronter med håndtak, heltre benkeplater, stålkum med blandebatteri, integrert koketopp, stekeovn og kjøleskap. Årstall: 2017.
Vurdering av avvik:
- Defekt hengsel og sideplate til skapfronten utenpå bereder.
- Bruksslitt innredning.
Tiltak:
- Defekt hengsel og sideplate må enten utbedres eller utskiftes. Kostnadsestimat: Under 10 000.

TG2 AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK
Nedløp og beslag
Det er snøfangere på begge sider av taket.
Fall på takrenner er ikke vurdert, ved nedbør er det enkelt å se om evt. drypp pga. utettheter eller feil fall.
Vurdering av avvik:
- Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier.
Tiltak:
- Stigetrinn og plattform for feier må monteres. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.

Takkonstruksjon/Loft
Original sperrekonstruksjon i treverk. Idag er dette en lukket konstruksjon som ikke er besiktiget da det krever inngrep i konstruksjonen. Byggemelding fra 1972 skriver: Innvendig panel, diff.tett papp, 10cm. min.ull, ventilert luftrom, imp. kraftpapp, sløyfer, takstein.  Ingen unormale fuktskjolder ble observert.
Vurdering av avvik:
- Originale trekonstruksjoner. Værslitasje i gesimskasser, noe sprekkdannelser.
- Ikke tilfredstillende tetting rundt lufterør fra avløpsrør som er ført gjennom takflaten.
Tiltak:
- Hele takkonstruksjonen er gjenbygget, ikke mulig å vurdere nærmere uten evt. inngrep. Det er vanskelig å vurdere ventilering/lufting av takkonstruksjonen. Lufterøret gjennom takflaten må påregnes å gjøres bedre. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.

Vinduer - 2.etg.
Tilsvarende som i 1.etg.
Vurdering av avvik:
- Tilsvarende som for vinduer i 1.etg.
Tiltak:
- Tilsvarende som for vinduer i 1.etg. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.

Pipe og ildsted
Ildsted: Peisovn, nyere type.
Type pipeløp: Murt.
Ikke brennbar plate på gulv: Ja.
Synlige sider av pipeløp: 4 i 1.etg., 2 i 2.etg. og 4 på loft.
Avstand til brennbart materiale:  Pipe over tak er ikke besiktiget eller målt da det krever sikringstiltak mht. adkomst og opphold på yttertaket. Det er vanskelig å vurdere forskriftskrav for ildstedet og pipeløp pga. konstruksjonens form og innkassing/skjulte konstruksjoner.
Vurdering av avvik:
- Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe. Det mangler luker i åpninger i pipeløpet.
Tiltak:
- Pipe kan ikke brukes før den er utbedret forskriftsmessig. Det anbefales på generelt grunnlag en kontroll av pipeløp og ildsted utført av Brann- og Redningsetaten i Oslo kommune mht. sikkerhet dersom det ikke er gjort nylig. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.

Innvendige dører
Originale tredører.
Vurdering av avvik:
- Eldre og slitasje. Mangelfulle låser/låsemekanismer.
Tiltak:
- Det må påregnes oppgraderinger. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.

Overflater vegger og himling
Flislagte vegger. Malte plater i himling. Årstall: 2008.
Vurdering av avvik:
- Sprekk/skade i himling rundt taklampen.
- Svertesopp i silikonfuger i hjørnet bak/under badekaret.
Tiltak:
- Utbedre sprekk/skade i himling rundt taklampen. Fjerne svertesopp. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.

Overflater Gulv
Flislagt gulv. Fall rundt sluk på rom: BADEROM.
Følgende målinger av fall i retning sluk (høydeforskjeller) ble gjort i rommet:
Fra gulvflis ved dørterskel til topp slukrist: 14 mm, ikke tilfredstillende mht. dagens forskrift. Målt med krysslaser. Det er ikke tilfredstillende fall på gulv ved dørterskel i retning sluk. Det er ikke tilfredstillende på gulvet for øvrig målt på noen tilfeldig valgte steder. Fall nevnt over er målt med håndholdt vater og krysslaser. Oppmålingen er gjort ved tilfeldig valgte steder på baderomsgulvet.  Årstall: 2008.
Vurdering av avvik:
- Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.  Ikke tilfredstillende fallforhold. Vær klar over avvik ved en evt. lekkasjesituasjon. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.

Sluk, membran og tettesjikt
Type sluk: Plastsluk med uttagbar vannlås for rengjøring og inspeksjon. Type membran: Det er ikke mulig å konstatere membranløsning på gulv og vegger visuelt. Evt. membranoppkant under/ved dørterskel er ikke mulig å konstatere visuelt.
Levetidsbetraktning:
Levetid | Smøremembran over 15 år - "Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt" = TG 2.
Levetid | Banemembran over 20 år - "Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt" = TG 2.
Årstall: 2008.
Vurdering av avvik:
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Manglende dokumentasjon.
Tiltak:
- Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.

Sanitærutstyr og innredning
Veggmontert wc, ikke synlig drensspalte. Servantskap med flislagt benk. Frittstående badekar. Årstall: 2008.
Vurdering av avvik:
- Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Dvs. det er ukjent for takstmann hvor evt. lekkasjevann fra toalettsisternen blir ledet i så tilfelle. Bruksslitasje av sanitærutstyr.
Tiltak:
- Vær klar over avvik. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.

Ventilasjon
Elektrisk avtrekksvifte i vegg er trolig ført til luftekanal i pipeløp.
Vurdering av avvik:
- Avtrekksluften fra baderommet er trolig ført til pipeløp/luftløp i pipen. Dersom det er tilfelle er det ikke vurdert av takstmann om det er en godkjent løsning. Det mangler lufteluke på pipeløpet på loft og i stue.
Tiltak:
- Vær oppmerksom på avviket, det bør påregnes å oppgradere denne løsningen. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.

Avtrekk
Ventilator med kullfilter.
Vurdering av avvik:
- Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen.
Tiltak:
- Om mulig bør det etableres mekanisk/forsert avtrekk ut fra kokesonen. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.

Vannledninger - eldre
Hovedstoppekran for boligen: I stue. 100%.
Vurdering av avvik:
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.  Ikke fagmessig blending av vannrør til venstre i innkassingen i stue.
Tiltak:
- Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.
- Anlegget må sjekkes av fagperson, som må utføre eventuelle tiltak på anlegget.
- I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.
Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.

Vannledninger
Type rør: Rør-i-rør i fordelerskap på baderommet.  Evt. lekkasjevann fra fordelerskap blir ikke ledet til drensspalte i vegg over gulv med sluk. Må kontrolleres nærmere.
Røranvisning inni fordelerskapet: Nei, det mangler.
Lekkasjestopper: På kjøkken.
Levetidsbetraktninger:
Levetid | Vannrør av kobber over 25 år - "Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt" = TG 2.
Levetid | Rør i rør system over 25 år - "Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt" = TG 2.

TEK17
Teknisk forskrift fra 2017 (TEK17) krever at installasjoner med vann i rom uten sluk i gulv skal sikres med lekkasjestoppere.  Evt. dokumentasjon på utførte rørarbeider i boligen er ikke kjent for takstmann utover det som evt. nevnes i rapporten. Dette gis TG2 på bakgrunn av NS3600:2018 "Valg av tilstandsgrader".  Årstall: 2008.
Vurdering av avvik:
- Evt. drensspalte/avrenning fra fordelerskapet ble ikke registrert på befaringsdagen.
Tiltak:
- Forsøk å finne ut om drensspalte fra fordelerskap finnes. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.

Varmtvannstank
Bereder på kjøkken er fra 2021. Vannvolum på 30 liter. Det er lekkasjestopper i underskap. El.tilkobling er ikke synlig og derfor ikke vurdert. Det er innført krav om at varmtvannsberedere med effekt over 1500 watt ikke skal være tilkoblet med vanlig stikkontakt, men være såkalt fast tilkoblet. Da vil du unngå risiko for varmgang og brann. Kravet ble opprinnelig innført i 2010 og gjaldt da varmtvannsberedere med effekt over 2000 watt, men ble endret til 1500 watt i 2014. Kravene til fast tilkobling av varmtvannsberedere fremgår av NEK 400. Årstall: 2021.
Vurdering av avvik:
- Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
Tiltak:
- Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.

Varmtvannstank - oppe
Bereder på baderommet er fra år: Ukjent. Øvrig spesifikasjon er ikke mulig å se pga. plasseringen. Årstall: 2008.
Vurdering av avvik:
- Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank.
- Det er ikke synlig drensåpning i bunn av innkassingen rundet berederen, dvs. ved en evt. lekkasje fra berederen vil lekkasjevannet ikke ledes ut av innkassingen.
Tiltak:
- Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.

Elektrisk anlegg
Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål og undersøkelser som forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel) § 2-18 inneholder. Dette kan ikke sammenlignes med en kontroll utført av offentlig myndighet (Det lokale eltilsyn) eller registrert elektrovirksomhet, og en bygningssakkyndig har verken kompetanse eller lov til å foreta en slik kontroll.

Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet.

Det ble observert følgende på befaringsdagen:
-Automatsikringer i el.skap med forbruksmåler er plassert på loft.
-Inntaksledning/stigeledning i bygningen, alder: Ukjent.
-Hovedsikring: OV 63 Amp iflg. kursanvisningen.
-Utenpåliggende / skjult ledningsnett.

El.anlegg er ikke takstmannens kompetanseområde og nærmere undersøkelse er ikke foretatt.
Evt. dokumentasjon på utførte elektroarbeider i boligen er ikke kjent for takstmann utover det som evt. nevnes i rapporten.

1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)?
- Nei.

Spørsmål til eier:
2. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist gang totalt rehabilitert (årstall)? Med totalt rehabilitert menes fullstendig utskiftet anlegg fra inntakssikring og videre.
- Ukjent.

3. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet?
- Ukjent.

4. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999?
- Ja Eier opplyser om følgende arbeider gjort i 2017:
- 2 stk nye kurser fra sikringsskap på loft
- 6 stk dobble stikk på kjøkken
- komfyrvakt for platetopp(er ett krav)
- opplegg til lys i tak og eventuelt under overskap med egen bryter.
- dokumentasjon,sluttkontroll FDV
Samsvarserklæring er ikke sett av takstmann.

Eksisterer det samsvarserklæring?
- Ukjent.

5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet – Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke
er utbedret eller kontrollen er over 5 år?
- Nei.

6. Forekommer det ofte at sikringene løses ut?
- Ukjent.

7. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg?
- Ukjent.

Generelt om anlegget:
8. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank.
- Ukjent.

9. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet?
- Ukjent.

Inntak og sikringsskap:
10. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger?
- Ukjent.

11. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer?
- Ukjent.

12. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet elkontroll?
- Ja Det må utføres en uavhengig el-kontroll da det ikke har vært gjort de siste 5 år. Evt. behov for oppgraderinger/utbedringer må vurderes av elektriker/el-takstmann.
Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.

Drenering
Dreneringsforhold er fra byggeåret. Det er ingen etablert drensløsning mot overvann, det er kun naturlig fall på terreng som leder overvann bort.
Vurdering av avvik:
- Ingen fuktsikring/drunnmursplast eller tilsvarende løsning inntil grunnmur.
Tiltak:
- Taknedløp bør ledes lenger vekk fra grunnmur for å unngå mest mulig innsig av overvann inntil grunnmuren. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.

Grunnmur og fundamenter
Grunnmur i naturstein og dels leca. Ingen sprekkdannelser av betydning ble observert.
Vurdering av avvik:
- Ingen lufteluker i ringmur ble observert. Dvs. trolig ingen lufting av kryprommet mellom terreng og bjelkelag i 1.etg.
Tiltak:
- Det anbefales å etablere minimum en lufeluke pr. side i grunnmur, både for ventilasjonens skyld og for å kunne inspisere hulrommet. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest på bygget, datert 1980.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Dagens planløsning avviker fra arkitekttegning datert 20.1.72. Evt. plantegning av dagens loft er ikke kjent for takstmann, dvs. uvisst hva loftet er betegnet som i 1972.

Det minste soverommet er oppmålt til ca. 5,6m2 som er mindre enn anbefalt størrelse for rom til varig opphold.

Brannceller: Det er påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift. Det er ikke tilfredstillende brannhemmende konstruksjoner mot nabobygning.

Det påvist avvik i forhold til takhøyde:
Takhøyde målt til:
Ca. 2,27m+/- i 1.etg.
Ca. 2,23m+/- i 2.etg.
Ca. 2,21m+/- maksimal høyde på loft.
Alle oppgitte høyder varierer mye pga. store skjevheter.

For romhøyde i boenheter gjelder følgende:
a) Rom for varig opphold skal ha høyde minimum 2,4 m.
b) Rom som ikke er for varig opphold skal ha høyde minimum 2,2 m.
c) Fritidsbolig med én boenhet skal ha høyde minimum 2,2 m.
d) Deler av et rom kan ha lavere høyde der dette ikke påvirker rommets tiltenkte funksjon

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Boligen oppvarmes med gulvvarme under tregulv på kjøkken og spisestue, ildsted og varmekabler på bad og i gang.

Selger opplyser om et årlig strømforbruk på ca. 16 000 kWh for 2023.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Kr. 13 195 pr. år Kommunale avgifter er fordelt på følgende måte: - Vann-og avløpsgebyr: kr. 9 037 - Renovasjonsgebyr: ke. 3 886 - Feie-og tilsynsgebyr: kr. 272
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Det er innført eiendomsskatt i Oslo. Det betales i dag ikke eiendomsskatt på denne boligen, men ved en endring i formuesverdien kan det utløse eiendomsskatt. Vi gjør oppmerksom på at satsen for eiendomsskatt blir fastsatt årlig av bystyret. Eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra år til år.

Faste løpende kostnader
Innboforsikring, kommunale avgifter og strøm

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 1 899 885,- Som sekundærbolig Kr. 7 219 562,-

Sameie
,

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.
 

Diverse
Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

Følgende medfølger:
- Hvitevarer
- Alle monterte plafondlamper

Annet
I forbindelse med at tomten er seksjonert i 2017 har det blitt opprettet et sameie. I praksis vil hver sameier ha ansvar for vedlikehold av sin seksjon, og port og utboder vedlikeholdes i fellesskap. Konferer megler for opplysninger rundt sameiet.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

1890/990683-1/105 ERKLÆRING/AVTALE
Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn
OVERFØRT FRA: 0301-221/125
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

1895/992903-1/105 ERKLÆRING/AVTALE
Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn
OVERFØRT FRA: 0301-221/125
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

1971/518500-2/105 BEST OM GARASJE/PARKERING
Med flere bestemmelser
OVERFØRT FRA: 0301-221/125
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

1976/505832-1/105 BESTEMMELSE OM GJERDE
Bestemmelse om garasje/parkering
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
OVERFØRT FRA: 0301-221/125
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Utleie
Det er ikke kjent at det foreligger regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann- og avløpsnett.

Regulering
Eiendommen ligger i et byggeområde for boliger. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser S-2521 kan sees hos megler.
 
Reguleringsbestemmelser S-2521 er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn. Informasjon om ny kommuneplan med lenke til kartinnsynsløsning finner du på http://www.kommuneplan.oslo.kommune.no.

Eiendommen ligger innenfor område med reguleringsplan for ny vannforsyning i Oslo - Huseby vannbehandlingsanlegg (S-5058). Formålet med reguleringsplanen er å legge til rette for etablering av nytt vannbehandlingsanlegg og overføringstunneler for vannforsyning med tilhørende anlegg og konstruksjoner.

Vernestatus for Maridalsveien 107: Kommunalt listeført (tidligere kjent som Gul liste).
Gul liste gir en oversikt over erkjente og prioriterte kulturminner og kulturmiljøer i Oslo, og er Byantikvarens verktøy i arbeidet med å kartlegge og verne et utvalg av byens historie. Dersom en eiendom er registrert i Gul liste, vil Plan- og bygnings- etaten oversende byggesaker som berører eiendommen til Byantikvaren for rådgivende uttalelse. Saken returneres deretter fra Byantikvaren til Plan- og bygningsetaten for sluttbehandling.

Pågående saker:
* Thurmanns gate 13 B - Bruksendring del av loft i femte etasje til boareal for underliggende leilighet, endring av brannskille og fasadeendring. Saksnummer 201920655. Det er gitt rammetillatelse den 19.03.2020 og igangsettingstillatelse den 16.12.2022. Omsøkt tiltak omfatter bruksendring av deler av loftet til boligformål, som utvidelse av underliggende leilighet i 4. etasje. Resterende loftsareal omorganiseres for å sikre øvrige beboeres bodarealer. Arealet som bruksendres fra bod til rom for varig opphold utgjør 37,3 m² BRA. Det etableres interntrapp til loft, som innredes til stue og et soverom, samt at det etableres hems. Fasadeendringene utgjør:
- 2 takvinduer â BxH 78x140cm og 2 glugger â BxH 55x78cm mot Gustav Jensens gate(sør)
- 1 takvindu â BxH 78x140cm og 2 glugger â BxH 55x78cm mot gårdsrommet (nord)

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 13 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 500,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 337 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 13 500 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 339 000,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 13 839 000,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 13 848 250,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Foto (Kr.10 000)
Visningshonorar (Kr.2 500)
Provisjon (forutsatt salgssum: 13 500 000,-) (Kr.108 000)
Tilrettelegging (Kr.15 000)
Søk eiendomsregister og elektronisk signering (Kr.1 750)
Innhenting av offentlige opplysninger (Kr.1 900)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.2 900)
Markedspakke 1 (Kr.19 900)
Oppgjør (Kr.6 500)
Totalt kr. (Kr.168 450)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
15-24-0100

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges «som den er». Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Sagene & Bjølsen Eiendomsmegling AS
EIE Ullevål & Sagene
Org. nr: 989734598
Maridalsveien 154 A
0461 Oslo
Tlf: 22 02 11 60

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler I Partner Sverre Tandberg

Saksbehandlere
Sverre Tandberg
EIE Ullevål & Sagene
Eiendomsmegler I Partner
Mob: 40 44 10 00 / E-post: st@eie.no

Linnea Markussen
Eiendomsmegler
Mob: 45 46 41 95
[/ E-post: lm@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Maridalsveien 107
For mer om objektet
Maridalsveien 107

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: