Bilde 1 av Ingeniørveien 18Bilde 2 av Ingeniørveien 18
Digital salgsoppgave
Ingeniørveien 18

0196 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Stor og lys 4-roms fra 2019 - To store balkonger - 2 bad - Felles takterrasse - Heis - Varmtv./fyring inkl. - IN-ordning
Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
3 soverom
Etasje
4
Primærrom (P-ROM)
89 m²
Bruksareal (BRA)
89 m²
Fellesutgifter
kr 8 323 / Mnd
Prisantydning
kr 3 400 000
Omkostninger
kr 15 504
Fellesgjeld
kr 3 901 000
Totalpris
kr 7 316 504
Fellesformue
kr 14 416
Byggeår
2019
Tomt
Fellestomt 10351 m²
Oppdragsnummer
77210328
card-default

Jonas Huser

Eiendomsmegler/ Partner
Les om Jonas
card-default

Nathasha T. Pettersen

Kontorsjef | Eiendomsmeglerfullmektig
Les om Nathasha
Prisantydningkr 3 400 000,-
Fellesgjeldkr 3 901 000,-
Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper)kr 7 494,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 6 850,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 480,-
  
Totalpris kr 7 316 504
Eiendom
Ingeniørveien 18, 0196 Oslo, Etasje: 4

Matrikkel
Gnr. 236 bnr. 234, andelsnr. 130 i Kværnertoppen borettslag med orgnr. 920667058 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 89 kvm, Bruksareal: 89 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
2019

Tomt
Fellestomt 10351 kvm
Felles tomt for borettslaget bestående blant annet av diverse beplantning, sittegrupper, sykkelstativ, lekeapparater og støpte internveier. Felles takterrasse.

Prisantydning
3 400 000

Takstrapport
Takstmann: Owe Fagerlund Leret
Takstdato: 17.11.21 11:39

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 3 901 000,- pr. 20.09.21 10:35
Andel fellesformue: kr. 14 416,- pr. 20.09.21 10:35

Totalpris inkl. fellesgjeld
3 400 000,- (Prisantydning)
3 901 000,- (Andel av fellesgjeld)

7 301 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper))
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)

15 504,- (Omkostninger totalt)

7 316 504,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 8 323,- pr. mnd.

Totale felleskostnader pr. d.d. kr 8 323,- pr. md.
Herav:
Eiendomsskatt kr 237,-
Felleskostnader kr 2 994,-
Akonto oppvarming kr 704,-
Kapitalkostnader OBOS01 kr 4 388,-

Felleskostnad inkluderer
Varmtvann, a-konto fyring, kabel-tv/bredbånd, betjening renter fellesgjeld, kommunale avgifter, eiendomsskatt, forretningsførsel, trappevask, etc.

Felleskostnader totalt etter avdragsfri periode
15 523,-

Sikringsordning fellesgjeld
Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseieren, man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning som dekker borettslagets tap i en fastsatt periode dersom noen av andelseierne ikke betaler sin fellesutgifter. Sikringsordningen er levert av OBOS.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
Thor Dalbro dødsbo
v/Advokat Jacob W. Lindegaard etter fullmakt

Beskrivelse
En liten by i byen - velkommen til Kværnerbyen!

Ingeniørveien 18 er en lys og stor 4- roms, beliggende fint til i 4. etasje. Leiligheten holder god standard i nybygg fra 2019, og har blant annet to bad, åpen stue-/kjøkkenløsning, tre soverom samt onkledningsrom/bod, og to store balkonger med morgensol og kveldssol. Meget fin beliggenhet innerst i blindveien - rolig og tilbaketrukket!

Kværnerbyen ligger mellom Vålerenga, Gamlebyen og Bjørvika, i bydel Gamle Oslo. Her bor du kun fem minutter unna Oslo sentrum, med tilgang til alle servicetilbud man kan tenke seg.

Leiligheten passer for folk i alle livsfaser. Her er det enkel adkomst via garasjekjeller fra gateplan, og videre opp til 4. etasje med heis. (Eller trapper for den spreke...). Boligens gode planløsning er også med på å forenkle hverdagen. For barnefamilier er det i tillegg kort gangavstand til barnehager og skoler, samt en rekke fritidsaktiviteter.

Fasiliteter:
- 4. etasje med 2 store balkonger
- 2 moderne, flislagte bad
- Opplegg til vaskemaskin og tørk på bad
- God takhøyde i stue/kjøkken samt soverom
- Bod i leiligheten, samt stor bod i kjeller
- Mulig å nedbetale fellesgjeld med IN-ordning
- Avdragsfrihet i 3 år til på fellesgjeld
- A-konto oppvarming/varmtvann, samt tv/internett inkl.
- Balansert ventilasjon
- Utbyggergaranti
- Felles takterrasse i borettslaget
- Nærhet til vannspeil, restauranter, Kiwi, treningssenter, barnehager, Svartdalsparken
- Gåavstand til sentrum
- Godt med kollektivtilbud

Parkering
Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Leiligheten ligger i et sentralt og populært boligområde i Kværnerbyen i Oslo kommune. Bydelen er bygd på Kværner Brugs gamle tomt og har sentral beliggenhet med kort avstand til Gamlebyen, samt Bjørvika, der Operaen og Oslos nye finansdistrikt allerede er etablert. I dette området vil det de kommende årene åpnes praktfulle bulevarder med en rekke nye forretninger og restauranter. En kort spasertur unna har du blant annet Ladegården Café hvor du kan sitte ute i solen i sommerhalvåret og nyte en italiensk steinovnsbakt pizza servert med noe godt i glasset. Det er i tillegg gangavstand til Bjørvika og Sørenga. Langs Barcode er det flere restauranter som Vaaghals, Nodee Barcode og Nodee Sky. Flere cafeer, butikker og Elixia treningssenter finner du også her. Om sommeren er det også bademuligheter på Sørenga bad, samt et ytterligere tilbud av restauranter med uteservering på bryggen. Det er også kort vei til Tøyen, med ca. 20 minutters gange kommer du til Tøyen torg der du finner hyggelige steder som Postkontorets pizza og øl. Grønland med sitt yrende folkeliv med spennende, særpregede butikker ligger også i gangavstand fra Kværnerbyen.

Kværnerbyen byr på treningssenter, kort vei til idrettshall, samt Jordal sportspark med bl.a. fotballbane, skøytehall, amerikansk fotball og skateanlegg m.m. Det er etablert fine grøntområder med vannspeil, hyggelige møteplasser og torg i nærområdet . En rekke parker og fine rekreasjonsområder ligger i gangavstand, blant annet Ekebergparken, Klosterenga kulturpark, Middelalderparken med Middelalderfestivalen, samt Tøyenparken med Tøyenbadet og Botanisk hage. Langs Alnaelva kan man gå inn mot Svartdalen med flotte skogsområder for både turgåere og mosjonister. Svartdalsskogen som er Oslos siste urskog har fine turstier og er et ypperlig sted for å ta seg en joggetur. Gjennom Kværnerbyen går vannspeilet en liten kanal med dam. I vinterhalvåret kan du ta frem skøytene, og om sommeren er dette et fint sted å samles eller gå tur. Kværnerbyen er pent opparbeidet med elementer fra gamle Kværner Brug.

Servicetilbud:
Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Kiwi i Kværnerbyen, Kværnerbyen frukt og grønt, og Rema 1000 på Vålerenga. I Kværnerbyen finner du også treningssenteret Fitnessroom, apotek, frisørsalong, neglsalong, renseri og ikke minst blomsterbutikken Rosé. Kværnerbyen frukt og grønt har i tillegg søndagsåpent og utlevering av pakker fra Post Nord. Nærmeste postkontor er post i butikk hos Coop Prix i St. Halvardsgate, kun en liten spasertur fra boligen. I Kværnerbyen finner du også Nordstrand Konditori - Piece of cake. I tillegg til kaffe og kaker holder de åpent på kveldstid med servering av pizza, øl og vin. I tillegg har restaurant Kraft har åpnet en hyggelig nabolagsrestaurant i Turbinveien 26. Ved Vålerenga-parken som ligger en kort spasertur unna leiligheten, finner vi Smia Galleri en skjult perle som tilbyr gourmetmat i et sjarmerende lokale. Ønsker du ytterligere servicetilbud byr Barcode/Bjørvika, Oslo City, Byporten, Aker Brygge og Grønland Basar og de øvrige handlegatene i sentrum på et rikt og variert utvalg. Ulike kafeer, barer og restauranter ligger godt innen rekkevidde.

Buss, trikk og sykkel:
Området gir gode mulighet for offentlig kommunikasjon. Nærmeste holdeplass er Kværnerbyen, med 32-bussen fra Kværnerbyen tar det ca. 6 minutter til Bjørvika og 12 minutter til Rådhuset og Aker brygge. I helgen fra Lørdag til Søndag går også 32-bussen som nattbuss til Kværnerbyen. Fra Konows gate går buss 34, 70 og 74 fra holdeplassen Kværner. "Kværnertrappa" gjør busstoppet i Konows gate lett tilgjengelig for alle beboere i Kværnerbyen. Videre går buss nr. 20 og 37 fra Galgeberg og trikk 18 og 19 fra Middelalderparken. Det går bussrute døgnet rundt til Galgeberg, i tillegg til nattbuss fra lørdag- søndag til stoppet Kværner som ligger på toppen av "Kværnertrappa". Dette er buss nummer 18N og 70N. I Kværnerbyen er det etablert bysykkelstativ og eget EL-sykkelstativ der sykler kan leies til en rimelig pris for rask adkomst til byen eller en hyggelig søndagstur. El-sparkesyklene kan også benyttes til og fra Kværnerbyen.

Tidsavstander med bil:
Med bil fra Kværnerbyen tar det ca.:
1 min til både E6 og E18,
3 min til Gamlebyen,
4 min til Oslo S,
8 min til Grünerløkka,
8 min til Majorstuen,
31 min til Oslo lufthavn.

Bebyggelse
Området består i hovedsak av leilighetsbebyggelse.

Tomt
Fellestomt, 10351 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Inneholder
Leilighet beliggende i byggets 4. etasje. Adkomst via felles trappeoppgang eller heisadkomst. Oppgangen har callinganlegg. Leiligheten består av entré, to bad, tre soverom, omkledningsrom og stue med åpen kjøkkenløsning.

Utgang fra stue til nordvestvendt balkong målt til ca. 11 kvm med utsikt. Utgang fra soverom 1 til Sørøstvendt balkong målt til ca. 15 kvm.

Byggemåte
- Boligblokk over 8 etasjer, samt kjelleretasje med boder og parkeringsanlegg.
- Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskiller hovedsakelig av betong.
- Tilnærmet flat takkonstruksjon, utvendig tekket med papp/membran (ikke besiktiget).
- Utvendige fasader forblendet med fasadeplater.
- Leiligheten har slett entrédør med kikkehull i brannklasse EI30 og lydklasse 40dB.
- Balkongdører og vinduer med 3-lags glass fra byggeår.
- Utgang fra stue til nordvestvendt balkong målt til ca. 11 kvm.

Primærrom
Primærrom: 89 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom: Entré, to bad, tre soverom, omkledningsrom og stue med åpen kjøkkenløsning.

Bruksareal
Bruksareal: 89 kvm

Boder
Innvendig bod. Kjellerbod (nummer 4015) målt til ca. 5 kvm.

Standard
BAD 1
- Prefabrikkert bad fra byggeår.
- Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger.
- Platehimling med downlights.
- Servantskap med slette fronter, servant i porselen med ett-grepsarmatur.
- Vegghengt speilskap med belysning og stikkontakt over servant.
- Nedsenket dusjhjørne med to-greps dusjarmatur og innfellbare dører i glass.
- Vegghengt toalett med innbygget sisterne fra Geberit.
- Opplegg for vaskemaskin.
- Vannrør av typen rør-i-rør system.
- Avløpsrør av typen plast.
- Fordelerskap for rør-i-rør system plassert i himling.
- Mekanisk avtrekk.

BAD 2
- Prefabrikkert bad fra byggeår.
- Flislagt gulv med gulvvarme, og flislagte vegger.
- Platehimling med downlights.
- Servant i porselen med ett-greps armatur.
- Vegghengt speilskap med belysning og stikkontakt over servant.
- Nedsenket dusjhjørne med to-greps dusjarmatur og innfellbare dører i glass.
- Vegghengt toalett med innbygget sisterne fra Geberit.
- Vannrør av typen rør-i-rør system.
- Avløpsrør av typen plast. Fordelerskap for rør-i-rør system plassert i himling.
- Mekanisk avtrekk.

KJØKKEN
- Aubo kjøkkeninnredning fra byggeår.
- Kjøkkeninnredning fronter i grå utførelse.
- Laminert benkeplate med nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur.
- Flislagt mellom benkeplate og overskap.
- Belysning under overskap.
- Integrert oppvaskmaskin fra AEG.
- Integrert stekeovn og keramisk induksjonstopp fra AEG.
- Komfyrvakt er montert.
- Frittstående kjøleskap med frysedel fra AEG.
- Vannrør av typen rør-i-rør system.
- Avløpsrør av typen plast.
- Lekkasjestopper fra Viwa.

ØVRIGE ROM
- Gulvflater belagt med tre-stavs parkett.
- Slette, malte veggflater.
- Himlingsflater med overmalt betong element og malt gips med downlights i entré.
- Slette innerdører.
- Balansert ventilasjon.
- Takhøyder er målt på tilfeldige steder i leiligheten: Entré: 2,33 meter. Bad 1: 2,26 meter. Bad 2: 2,25 meter. Stue: 2,66 meter. Sov 1, 2 og 3: 2,66 meter.

TEKNISK ANLEGG | VVS ANLEGG
- Vannrør av typen rør i rørsystem.
- Hovedstoppekran er plassert i luke i stuen.
- Avløpsrør av typen plast.
- Fordelerskap for rør-i-rør system plassert i himling på badene.
- Oppvarming via radiatorer tilknyttet vannbåren varme.
- Fordelerskap for vannbåren varme er plassert i entré.
- Leiligheten har balansert ventilasjon system.
- Stakeluke er plassert i underetasjen.

ELEKTRISK ANLEGG
- Elektrisk anlegg av typen skjult.
- Sikringsskap plassert i bod i leiligheten.

TG 2 - Forenklet vurdering av det elektriske anlegget:
Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999.

NORDVESTVENDT BALKONG
- Utgang fra stue til nordvestvendt balkong målt til ca. 11 kvm.
- Balkong belagt med terrassebord.
- Belysning med stikkontakter på vegg.
- Rekkverk av metall og glass.
- Rekkverkhøyden ble målt til 1,30 meter.

SYDØSTVENDT BALKONG
- Utgang fra soverom 1 til sørøstvendt balkong målt til ca. 15 kvm.
- Balkongen er belagt med terrassebord.
- Belysning med stikkontakter på vegg.
- Rekkverk av metall og glass.
- Rekkverkhøyden ble målt til 1,30 meter

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt boligsalgsrapport.

Ferdigattest
Det foreligger midlertidig brukstillatelse på eiendommen, datert 20.09.2019.

Oppvarming
Fjernvarme, samt elektrisk gulvvarme på bad.
Varmtvann og fyring er inkludert (a-konto) i husleien.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2021 på 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen i 2020 er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg imellom.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 8 323,- pr.mnd.
Varmtvann, a-konto fyring, kabel-tv/bredbånd, betjening renter fellesgjeld, kommunale avgifter, eiendomsskatt, forretningsførsel, trappevask, etc.

Felleskostnader:
Totale felleskostnader pr. d.d. kr 8 323,- pr. md.
Herav:
Eiendomsskatt kr 237,-
Felleskostnader kr 2 994,-
Akonto oppvarming kr 704,-
Kapitalkostnader OBOS01 kr 4 388,-

Fordeling felleskostnader er oppgitt av forretningsfører.

Faste løpende kostnader
Strøm, fellesutgifter, innboforsikring. Listen er ikke uttømmende.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Lånenr: OBOS01-98207826014
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 603.269.000,-
Restsaldo denne andelen: Kr. 3.901.000,-
Restløpetid: 38 år og 4 mnd
Terminer pr. år: 12
Avdr.frihet til og med: 01.02.2025.
Type Rente: Flytende
Rente: 1,35%

Det gjøres oppmerksom på at borettslaget hittil kun har betalt renter på fellesgjeld. Første avdrag forfaller til betaling 2025.

Potensiell endring i felleskostnader fra 01/02-2025 med avdrag vil øke for denne andelen med 7 200,-

Kommentar fellesgjeld: Det er IN-ordning på fellesgjeld og mulighet til å nedbetale fellesgjeld individuelt. Ved full innfrielse av fellesgjeld vil ny husleie være kr 3 935,- pr mnd.

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører og siste generalforsamling..

Årsregnskap
Inntekter:
Driftsinntekter i 2020 var til sammen kr 18 557 806. Dette er kr 4 436 194 lavere enn budsjettert. Dette skyldes i hovedsak at IN-lånet har blitt
nedbetalt av andelseierne, som igjen har ført til en innkreving som er kr 4 065 918 lavere enn hva som har blitt budsjettert. Andre inntekter består i hovedsak av felleskostnader for garasjeplassene.

Kostnader:
Driftskostnadene i 2020 var til sammen kr 6 479 329.

Resultat:
Årets resultat på kr 41 192 573 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Forsikring med polisenummer
Tryg Forsikring Polisenummer: 7118269.

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2019:
Som primærbolig kr 1 541 736,-
Som sekundærbolig kr 5 550 251,-

Borettslag
Borettslag: Kværnertoppen borettslag, Orgnr: 920667058

Borettslaget består av 212 andelsleiligheter.
Kværnertoppen Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 920667058, og ligger i bydel Gamle Oslo i Oslo kommune med følgende adresse: Ingeniørveien 2-20. Gårdsnummer 236 og bruksnummer 234. Første innflytting skjedde i 2019.

Forretningsfører
OBOS Eiendomsforvaltning AS

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
Erververen har ikke rett til å bruke boligen før godkjenning er gitt eller det er rettskraftig avgjort at erververen har rett til å erverve andelen.

Forkjøpsrett
Det foreligger forkjøpsrett for borettslagets medlemmer. Forhåndsavklaring er igangsatt. Ta kontakt med megler eller forretningsfører for ytterligere opplysninger om meldefristen.

Dersom en andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget - utpekt av OBOS - forkjøpsrett.

Dyrehold
Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring. Dette iht. husordensregler vedtatt 25.03.2019

Diverse
Det gjøres spesielt oppmerksom på at dette er salg av eiendom for et dødsbo ved Advokat Jacob W. Lindegaard m/fullmakt. Det må legges til grunn at arvingene har begrenset kjennskap til eiendommen, og at de derfor ikke er kjent med feil eller mangler utover det som fremkommer av salgsmaterialet. Interessenter oppfordres til å foreta grundige undersøkelser, gjerne sammen med takstmann eller annen fagkyndig.

Annet
- Energiavregning/Techem Norgen AS - avregning en gang i året. Strømavlesningskjema kan lastes opp fra leverandørens hjemmeside, www.techem.no/eier-administrator/eierskifteskjema

- Telia er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.

- Kværnertoppen borettslag har avtale om vaktmestertjeneste med Coor Service Management AS.

- Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling forutsetter at andelseier har inngått en egen avtale med borettslaget. Ved henvendelse til OBOS Avdeling medlemslag vil andelseier få informasjon om avtalens betingelser og priser. Innbetaling kan foretas to ganger pr. år ved terminforfall 30.03 og 30.09 på borettslagets felleslån. Andelseier må ta kontakt med OBOS minimum en måned før terminforfall for opprettelse av avtale. Innbetalingen må være kreditert OBOS' klientkonto senest 10 dager før terminforfall. Minimumsbeløpet for innbetaling er kr. 60 000 pr. gang.

- Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Utskrift fra grunnboken datert 18.10.2021
2006/471398-1/200  Utbyggingsavtale  
03.10.2006 
Rettighetshaver: OSLO KOMMUNE BYMILJØETATEN DIV SAMF  
Org.nr: 976062035
Offentlig veianlegg.
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-236/40
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2009/117060-1/200  Erklæring/avtale  
18.02.2009 
Rettighetshaver: ELVIA AS  
Org.nr: 980489698
Rettigheter og plikter ved bygging, drift og vedlikehold av nettstasjon nr. 0862 i bygg
Overført fra: 0301-236/40
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2009/117088-1/200  Erklæring/avtale  
18.02.2009 
Rettighetshaver: ELVIA AS  
Org.nr: 980489698
Rettigheter og plikter ved bygging, drift og vedlikehold av nettstasjon nr. 0629 i bygg
Overført fra: 0301-236/40
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2017/94540-1/200  Erklæring/avtal
01.02.2017 
Gjensidig rett til bruk av nødvendig grunn til reparasjon og vedlikehold av bygning/anlegg
Kan ikke endres eller slettes uten samtykke fra kommunen
 
2017/94593-1/200  Bestemmelse om veg  
01.02.2017 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Enebakkveien godkjennes inntil videre i sin nåværende bredde
Plikt til framtidig vederlagsfri avståelse av veigrunn til Oslo kommune
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune


Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Offentlig

Regulering
Regulert til "Boligbebyggelse S-4933" av 14.12.16.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
3 400 000,- (Prisantydning)
3 901 000,- (Andel av fellesgjeld)

7 301 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper))
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)

15 504,- (Omkostninger totalt)

7 316 504,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Det er ikke tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Det er likevel utarbeidet en egenerklæring som interessenter bør gjøre seg kjent med før budgivning. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven og interessenter oppfordres til å gjennomgå dette før bud inngis.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Provisjon 1.2 % inkl. andel fellesgjeld.

Visninger per gang.: 2 900,-
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
77-21-0328

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovvalg
Solgt "som den er" - avhendingsloven (avhl.) § 3-9.
Eiendommen selges "som den er" noe som innebærer at den selges i den stand den er under visning. For en kjøper betyr dette at selgers ansvar for eventuelle mangler er begrenset.
Selv om eiendommen er solgt "som den er" kan det foreligge en mangel dersom boligen er i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper kunne forvente ut fra den avtalte kjøpesummen og forholdene ellers. Et "som den er"- forbehold fritar heller ikke selger fra sin opplysningsplikt, og det kan foreligge en mangel hvis selger har holdt tilbake opplysninger om eiendommen som han kjente eller måtte kjenne til og som kjøper hadde grunn til å regne med å få (avhl. § 3-7). Det kan også foreligge en mangel dersom selger eller noen på hans vegne gjennom annonse, salgsoppgave eller annen markedsføring har gitt uriktige opplysninger om eiendommen (avhl. § 3-8).
En manglende eller en uriktig opplysning kan bare gjøres gjeldende mot selger dersom den har hatt innvirkning på den avtalen som er inngått.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.

Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må gjennomgås grundig av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessentene(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Følgende gjelder der handel kommer i stand før 1. januar 2022

Følgende gjelder der handel kommer i stand etter 1. januar 2022
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
Romeriksmegleren AS
EIE Lillestrøm
Org. nr:976320492
Storgata 29
2000 Lillestrøm
Tlf: 63 80 54 10

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler / Partner Jonas Huser

Saksbehandlere
Jonas Huser
EIE Lillestrøm
Eiendomsmegler / Partner
Mob: 91 36 87 59 / E-post: jhu@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Ingeniørveien 18
For mer om objektet
Ingeniørveien 18

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: