Bilde 1 av Kristoffer Robins vei 76Bilde 2 av Kristoffer Robins vei 76
Digital salgsoppgave
Kristoffer Robins vei 76

0978 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

SOLGT!
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
3 soverom
Etasje
2
Primærrom (P-ROM)
85 m²
Bruksareal (BRA)
93 m²
Fellesutgifter
kr 5 454 / Mnd
Prisantydning
kr 3 600 000
Omkostninger
kr 8 804
Fellesgjeld
kr 227 000
Totalpris
kr 3 835 804
Fellesformue
kr 28 311
Byggeår
1968
Tomt
Eiet tomt 53921 m²
Oppdragsnummer
75220189
card-default

Sandra Nilssen

Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner
Les om Sandra
card-default

Daria Zuzanna Dymarska

Eiendomsmegler
Les om Daria
Prisantydningkr 3 600 000,-
Fellesgjeldkr 227 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 480,-
Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper)kr 7 644,-
  
Totalpris kr 3 835 804
Eiendom
Kristoffer Robins vei 76, 0978 Oslo, Etasje: 2

Matrikkel
Andelsnr. 156 Orgnr. 948517248 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 85 kvm, Bruksareal: 93 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
1968

Tomt
Eiet tomt 53921 kvm

Prisantydning
3 600 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Kristian Nohr Takstdato: 23.11.22

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 227 000,- pr.01.11.22
Andel fellesformue: kr. 28 311,- pr.31.12.21

Totalpris inkl. fellesgjeld
kr 3 600 000,- (Prisantydning)
kr 227 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 3 827 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 644,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper))
--------------------------------------------------------
kr 8 804,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 835 804,- (Totalpris inkl omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 5 454,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Parkeringsplass, varmt vann, fyring, trappevask, bredbånd, felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, nedbetaling av felles lån, drift og vedlikehold.

Felleskostnadene øker med 6% f.o.m 01.01.2023 ifølge styreleder, pga. bredbånd med høyere megabit, økning i varmtvann og fyrings kostnader.

Etter kjente fremtidige endringer, blir summen av de totale felleskostnadene kr. 5.454,-

Sikringsordning fellesgjeld
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av
felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
May-Britt Andersen Jan-Tore Andersen Ann-Karin Andersen

Beskrivelse
- Store vindusflater som slipper inn rikelig med lys
- God planløsning
- Separat kjøkken med god skap- og benkeplass
- Baderom med opplegg for vaskemaskin
- Separat toalettrom
- 3 gode soverom
- Sørøstvendt innglasset balkong på ca 8 m2
- Hyggelig og grønt utsyn
- Varmtvann og fyring inkludert i felleskostnader
- Parkeringsplass
- To kjellerboder
- Fellesvaskeri
- Store grøntarealer i umiddelbar nærhet
- Veldrevet borettslag
- Sentral beliggenhet med kort vei til "alt"
- God kollektiv tilknytning
- Ingen dokumentavgift

Parkering
Det medfølger en biloppstillingsplass til boligen.

Ved utflytting må motorvarmer/El-Bil lader sies opp ved å kontakte styret. Hvis beboer har garasjeplass, så har ikke andelen en uteplass. Kjøper en beboer garasjeplass, så mister beboer uteplassen sin.

I tillegg leier styret ut p-plasser med motorvarmer etter ventelister og iht. gjeldende satser. Andelseiere som disponerer parkeringsplass om å si opp skriftlig til styret i borettslaget smedstua.vaktmester@getmail.no. Det er 1 måneds oppsigelse fra den 1. i hver måned.

Info fra styret: Ohmia charging er nå endelig klar for å starte med installasjon i vår borettslag. De vil starte opp med rekkegarasjene. Gravearbeider internt på p-plassen og gjerdeinstallasjon vil pågå parallelt med dette, men leverandøren må komme tilbake med konkrete datoer for dette.

Beliggenhet
Boligen ligger usjenert og attraktivt til på Smedstua. Borettslaget er bilfritt, meget barnevennlig og har bevart åpne og stille områder mellom bebyggelsen, med grønne lunger i store opparbeidede fellesarealer med lekeplasser og sittegrupper mellom blokkene.

Det finnes flere servicefasiliteter i området; Haugenstua senter med bl.a. Kiwi, Rema 1000, legesenter, tannlege, apotek m.m nyåpnede COOP OBS og Stovner senter ligger i nærområdet. Her finner du blant annet diverse forretninger, MENY, COOP, bibliotek, vinmonopol, kiropraktor, tannlege mm. Nye Stovner Senter er åpnet og senteret ble utvidet med 3-4000 nye kvadratmeter og 25 nye butikker. Det blir også satset stort på spisesteder, som tenkes å bli en møteplass og et nytt møtepunkt for bydel Stovners innbyggere. Blant annet har Espressohouse, Restaurant Gondol og Nishiki Sushi åpnet. Utenfor senteret er flotte Fossumparken åpnet, hvor det blant annet er basketballbane og sandvolleyballbane. Dette er et yndet oppholdssted for både store og små! Andre sentre som finnes i området er blant annet Metro senter, Strømmen Storsenter, Triaden, Furuset og Alnabru senter.

Det er gangavstand til offentlig kommunikasjon som tog (Haugenstua stasjon) med ca. 12-13 minutter inn til Oslo Sentralstasjon. Det er også bussholdeplass i umiddelbar nærhet med flybuss, samt 65-bussen til Furuset og Stovner som begge har videre forbindelse med T-bane og andre bussforbindelser inn og ut av Oslo. På Stovner finner du T-banens linje 4 og 5 (Bergkrystallen via Storo / Ringen via Tøyen til Sognsvann) som tar deg til sentrum med hyppige avganger og en reisetid på under en halvtime.

Boligen sokner til nye og flotte Haugenstua barne- og ungdomsskole, som ligger i umiddelbar nærhet. For øvrig er det en rekke barnehager i området.

Diverse aktivitetstilbud som fotballbaner ved Rommensletta samt cricketbane, baseballbane, golfbane, idrettshall, slalåmbakke, ridesenter, klatresenter og flere treningssentere finnes også i området. Rommensletta skulpturpark ligger også i nærheten og byr på bevegelse, rekreasjon og kunstopplevelse. I tillegg finner du Oslos nyeste attraksjon, Stovnertårnet, i nærheten. Dette er en 260 meter lang gangbane som slynger seg 15 meter opp mellom trærne. Det er gratis inngang til tårnet, som holder åpent døgnet rundt. Turen opp til høydepunktet snor seg opp gjennom trestammer, bladverk og himmel, og er tenkt som en spasertur opp i lufta, en form for oppdrift i vinden. På kveldstid er tårnet pyntet med vakker belysning. For øvrig er det kort vei til marka som med sine mange skogsveier og lysløyper åpner for gode turmuligheter sommer som vinter

Bebyggelse
Nærområdet består av blokkbebyggelse og noe næringsvirksomhet.

Tomt
Felles eiet tomt på 53921 m2.
Tomten er opparbeidet med blant annet asfalterte internveier, busker, trær, diverse beplantning, grøntarealer, sittegrupper og lekeplass.

Adkomst
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger

Skole/barnehage
1-10 klasse: Haugenstua skole

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Inneholder
Sandra Nilssen ved din lokale eiendomsmegler EIE Stovner har gleden av å presentere Kristoffer Robins vei 76! En romslig
4-roms leilighet beliggende i 2.etasje med solrik balkong, sentralt beliggende på populære og barnevennlige Smedstua, øverst i Groruddalen.

Leiligheten har kort vei til offentlig kommunikasjon, Stovner senter og alt man har behov for i en travel hverdag. Samtidig er det nærhet til flotte rekreasjonsområder med fine turmuligheter sommer som vinter.

Boligen er gjennomgående og har store vindusflater, hvilket gjør at boligen fremstår som lys og luftig. Leiligheten innehar en praktisk planløsning med 3 gode soverom, separat kjøkken, separat toalettrom og en romslig stue. Leiligheten holder en eldre standard, oppussing må påregnes - leiligheten har et stort potensial!

VARMTVANN OG FYRING INKLUDERT I FELLESKOSTNADENE!

Leilighet beliggende i byggets 2. etasje. Adkomst via felles trappeoppgang. Oppgangen har callinganlegg. Leiligheten består av entré, bad, toalettrom, tre soverom, kjøkken og stue. Utgang fra stue til sørøstvendt innglasset balkong på ca. 8 m2.

Det medfølger en biloppstillingsplass.
Fellesvaskeri.

I tillegg disponerer leiligheten to kjellerboder på ca. 6,5 m2 og 3,5 m2.

Byggemåte
Boligbygg over 4 etasjer samt kjeller. Betongplate mot grunn. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskiller av mur/ betong. Utfyllende vegger av bindingsverkskonstruksjon. Yttervegger forblendet med fasadeplater. Flat takkonstruksjon tekket med papp/ membran (Ikke besiktiget). Leiligheten har entrédør med brannkasse B30 og lydklasse 35dB. Vinduer fra 1989 (stue) og 2016 med to-lags glass og karmer/rammer av tre. Balkongdør fra 1989 med to-lags glass og karmer/rammer av tre.

Oppsummering av TG2:

Bad
TG 2 er valgt på grunn av rommets alder med tanke på tettesjikt, fall til sluk, røropplegg samt andre installasjoner. Kostnader for utbedringer/utskiftninger må påregnes. Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking grunnet våtsonens plassering. Tilstanden inne i konstruksjonen er ikke kjent, men det ble utført et overflatesøk med fuktindikasjonsinstrument av typen Protimeter MMS2. Det ble ikke oppdaget negative avvikende forhold som kan tolkes til fuktskade.

Kjøkken
TG 2 er valgt på grunn av kjøkkenets alder med tanke på innredninger, overflater, røropplegg samt andre installasjoner. Utskifting/oppgradering av innredning etc. bør påregnes.

Toalettrom
TG2 er valgt på grunn av rommets alder med tanke på tettesjikt, røropplegg samt andre installasjoner. Det ble ikke observert synlige feil eller skader på befaringstidspunktet. Oppgradering kan påregnes.

Øvrige rom
Innvendige flater bærer preg av alder/slitasje. Oppgraderinger/ fornying bør påregnes.

Tekniske anlegg
Se punkt om vannrør under bad og kjøkken
Eldre anlegg/elementer uten påviste skader/lekkasjer.
Stoppekran er ikke lokalisert. Stoppekran må lokaliseres.
Se punkt om avløpsrør under kjøkken.

Elektrisk anlegg
Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999. Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Dører og vinduer
Gjelder vindu i stue fra 1989. Vindu er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato.
Balkongdør er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra denne døren sammenlignet med dører fra nyere dato. Løs dørvrider.

Primærrom
Primærrom: 85 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom:

Bruksareal
Bruksareal: 93 kvm

Boder
Leiligheten disponerer to kjellerboder på ca. 6,5 m2 og 3,5 m2.

Standard
Entré
Åpen og romslig entré hvor det er god plass til oppbevaring av både sko og ytterklær.
Malte veggoverflater og laminatgulv.

Stue
Lys og romslig stue med plass til sofagruppe og tilhørende møblement. Stuen har store vindusflater noe som gir tilgang til naturlig lys. Det er plass til å etablere en spiseplass i stuen. Stuen har malte veggoverflater og laminatgulv.
Fra stuen er det utgang til sørøstvendt innglasset balkong på ca. 8 m2 med gode solforhold. Her er det god plass til utemøblement.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning fra ukjent årstall. Innredning med malte slette fronter og benkeplate i laminat med nedfelt oppvaskkum.
Fliser, belysning og stikkontakt over kjøkkenbenk. Kjøkkenet har gode oppbevaringsmuligheter i både skap og benkeskap. Videre er det plass til frittstående hvitevarer. Ventilator over koketopp med filter. Automatisk lekkasjevarsler er montert. Gulvflater med laminat. Malte vegg og himlingsflater

Bad
Romslig bad med flislagte vegger og belegg på gulv. Servantinnredning med ovenpåliggende servant og ett-greps armatur. Speilskap over servant med belysning og stikkontakt ved siden. Dusjkabinett med to-greps armatur. Naturlig ventilasjon. Opplegg for vaskemaskin. Bad fra ukjent årstall.

Toalettrom
Praktisk adskilt toalettrom med belegg på gulvet. Servant med ett-greps armatur. Speil over servant. Gulvmontert toalett.
Naturlig ventilasjon. Malte vegg og himlingsflater. Toalettrommet fra ukjent årstall.

Soverom 1
Romslig soverom som har god plass til dobbeltseng og tilhørende møblement.
Malte flater og laminatgulv.

Soverom 2
Romslig soverom med plass til seng og annet møblement. Rommet har skyvedørsgarderobe på begge sider av rommet, hvor det ene skapet har speildører. Malte flater og laminatgulv.

Soverom 3
Lyst soverom som har plass til seng og tilhørende møblement.
Malte flater og laminatgulv.

Innglasset balkong
Stor sørøstvendt innglasset balkong på ca. 8 m2 med gode solforhold.
Gulvoverflate av betong med rekkverk av metall, plater og glass. Utebelysning og stikkontakt.

Gulvflater belagt med laminat.
Vegger med malt tapet, malte flater og malt trepanel.
Malte himlingsflater.
Slette hvite originale innerdører.
Skyvedørsgarderobe i et soverom.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest på boligblokk datert 24.10.1973.
Det foreligger ferdigattest på rehabilitering av fasadene datert 16.03.1995.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Leiligheten er oppvarmet med radiatorer. Tilknyttet felles varmtvann.

Energimerking
Energiattest med energimerke

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er beregnet til: 0,-
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2022 på inntil 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg imellom.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 5 454,- pr.mnd.
Felleskostnader 4.922,- Trappevask 68,- Bredbånd 69,- Garasje 100,-

Spesifikasjon av fellesgjeld
Lånenr.: HUS601-11408812
Type lån: Annuitet
Restgjeld: 1.322.588,-
Restløpetid: 3 år 10 mnd.
Term pr.år: 2
Type rente: Flytende
Rente: 1,73%

Lånenr.:  OBOS02-98208024035
Tyep lån: Annuitet
Restsaldo: 67.617.075,-
Restløpetid: 25 år 2 mnd.
Term pr.år: 12
Type rente: Flytende
Rente: 3,50%

Fellesgjelden pr. 01.11.22 er på kr. 227 000,- herav:

Lånenummer: HUS601-11408812
Restsaldo: 4.346,-
Kapitalkostnader: 100,-

Lånenummer: OBOS02-98208024035
Restsaldo: 222.300,-
Kapitalkostnader: 1.140,-

IN- ordning: Nei.

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Årsregnskap
Driftsinntekter i 2021 var tilsammen kr 18 980 982,-.
Dette er høyere enn budsjettert.
Andre inntekter består i hovedsak av viderefakturering vaktmestertjenester til Smedvollen Borettslag. For utfyllende informasjon om andre inntekter se note 3 i regnskapet.

Driftskostnadene i 2021 var tilsammen kr 15 307 263,-.
Dette er høyere enn budsjettert.

Årets resultat på kr 2 645 315 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Forsikring med polisenummer
Sparebank 1 Skadeforsikring Polisenummer: 19901178

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2021: Som primærbolig Kr. 932 553,- Som sekundærbolig Kr. 3 108 510,-

Borettslag
Borettslag: Smedstua borettslag, Orgnr: 948517248

Forretningsfører
OBOS

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det foreligger forkjøpsrett for borettslagets/OBOS sine medlemmer. Forhåndsavklaring er igangsatt. Ta kontakt med megler eller forretningsfører for ytterligere opplysninger om meldefristen.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Ved innflytting i borettslaget eller ved nyanskaffelse av hund eller katt, er det kun tillatt med ett husdyr, hund eller katt pr leilighet. Anskaffelse av husdyr (hund/katt) skal meldes til styret. Ved eventuell tjenestehund eller førerhund kan det søkes borettslagets styre om dispensasjon fra bestemmelsene.

Diverse
Borettslaget Smedstua består av 328 andelsleiligheter.
Boligselskapets hjemmeside: www.smedstuaborettslag.no
Fellesvaskeriet finnes i annenhver blokk, til sammen 9 stk.
Borettslaget har en kollektiv bredbåndsavtale for andelseierne og er tilknyttet GET.
Tokerud Varmesentral eies i fellesskap av tre borettslag i området og står for levering av varmtvann og radiatorvarme til disse.
Styreleder godkjenner nye andelseiere: smedstua@styrerommet.no

Generalforsamling 12.05.21 vedtok å oppgradere utemiljø, lekeplasser, møteplasser og grøntareal med et maks låneopptak på kr 15 000 000,- uten å øke felleskostnadene.

Støtteordninger: Borettslaget dekker inntil kr 10 000,- for skifte av sluk og membran. Vedkommende som gjør arbeider må ha våtromssertifikat og det må fremlegges originale faktura.


Større vedlikehold og rehabilitering

Nytt låssystem er byttet i hele brl.

2022/2023
Rehabilitering av lekeplasser.
Samværs/lekeplassene blir ferdigstilt før sommeren 2023.

2021
Byttet alle dører til undersentralene + oppussing av det siste vaskeriet. Totalt 17 stk.

2020 - 2020
Oppussing av 4 fellesvaskerier.

2019
Fasaderehabilitering
Fasaderehabilitering- Ferdigstilt
Oppussing av vaskerier 4 stk.

2018
Fasaderehabilitering.

2016 - 2016
Vindusutskiftning
Borettslaget vedtok på ordinær generalforsamling 13.5.2016 å skifte vinder til en estimert kostnad på kr 8.000.000.

2015
P-plass, ventilasjon, belysning Ferdigstillelse av parkeringsplassen, montering av 6 nye lysmaster, flytting av 3 lysmaster, ferdigstillelse av gjesteparkeringsplasser, opprettelse av ytterligere 12 gjesteparkeringsplasser ekstra som følge av rehabiliteringen. Byttet 2 stk hovedtavle i blokker KR 2 og KR 16.

Ventilasjonskontroll og rens av ventilasjon i alle leilighetene. Montering av til sammen 330 nye sensor LED lamper i oppganger, sykkelboder og vaskerier.

2014
Oppgradering av parkeringsplassene. Biloppstillingsplassen skal oppgraderes med ny asfalt, ny utebelysning, nye uttak til motorvarmer og ladestasjon til elbiler.

2013
Oppgradering av uteområdene nytt avfallssystem, ny belysning, oppgradering av inngangspartiene, beplantning m.m.

2012
Byttet 750 stk. fasadeplater. Nye kjellernedganger og dører.

2011
Nye belysning på parkeringsplassen. Nye undersentraler som angår fjernvarme. Nedløpsrør skiftet.

Annet
Tilleggskommentar fra selgers egenerklæringsskjema: Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at dette er salg av eiendom for et dødsbo. Det må legges til grunn at arvingene har begrenset kjennskap til eiendommen, og at de derfor ikke er kjent med feil eller mangler utover det som fremkommer av salgsmaterialet. Interessenter oppfordres til å foreta grundige undersøkelser, gjerne sammen med bygningssakyndig eller annen fagkyndig. Kjøper gjøres oppmerksom på at boligen ikke vil bli ytterliggere rengjort i forbindelse med overtakelsen.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Offentlig tilknyttet.

Regulering
Området er regulert til boligformål.

Megler har innhentet kopi av situasjonskart, målebrev og reguleringsplaner m/bestemmelser. Disse vil bli sendt ut på forespørsel. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 3 600 000,- (Prisantydning)
kr 227 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 3 827 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 644,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper))
--------------------------------------------------------
kr 8 804,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 835 804,- (Totalpris inkl omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.2 750)
Markedspakke 1 (Kr.14 350)
Oppgjør (Kr.5 500)
Tingl. hjemmelserklæring (Kr.480)
Tinglysing sikringspant borettslag (Kr.480)
Visningshonorar (Kr.5 000)
Provisjon (Kr.42 097)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.16 684)
Tilrettelegging (Kr.12 650)
Eierskiftegebyr forretningsfører (Kr.6 215)
Foto (Kr.3 250)
Innhenting av grunnbok (Kr.808)
Innhenting av informasjon fra forretningsfører (Kr.4 350)
Innhenting av offentlige opplysninger (Kr.2 434)
Totalt kr. (Kr.117 048)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
75-22-0189

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.
Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.

Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Novum Eiendomsmegling AS
EIE Stovner
Org. nr:990224463
Stovner senter 3
0913 Oslo
Tlf: 22 30 18 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner Sandra Nilssen

Saksbehandlere
Sandra Nilssen
EIE Stovner
Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner
Mob: 99 38 10 66 / E-post: sin@eie.no

Daria Zuzanna Dymarska
Eiendomsmegler
Mob: 46 36 40 86 / E-post: dzd@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Kristoffer Robins vei 76
For mer om objektet
Kristoffer Robins vei 76

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: