Bilde 1 av Kvartsveien 3Bilde 2 av Kvartsveien 3
Digital salgsoppgave
Kvartsveien 3

1158 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Vi gjør oppmerksom på at denne tjenesten kan gjøre feil

Tjenesten «Spør om boligen» er KI-drevet med blant annet OpenAI sin GPT-motor, og kan derfor gi ufullstendige svar. Tjenesten er ment for å gi korte svar på de fleste spørsmål om boligen, men feil/uklarheter kan dessverre oppstå. Tjenesten kan ikke foreta skjønnsmessige og/eller rettslige vurderinger.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med dette, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Aia Eie profilbildeHei! Jeg er AIA, vår virtuelle meglerassistent ✨

Spør meg om det du lurer på, og jeg skal forsøke å finne svarene for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvordan er utsikten?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er KI-drevet med blant annet OpenAI sin GPT-motor, og kan derfor gi ufullstendige svar. Tjenesten er ment for å gi korte svar på de fleste spørsmål om boligen, men feil/uklarheter kan dessverre oppstå. Tjenesten kan ikke foreta skjønnsmessige og/eller rettslige vurderinger. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

Objektet er solgt!

Nydelig 2-roms hjørneleilighet med nyere standard & balkong på 6 kvm - Lave felleskostnader - Peis - Kort vei til t-bane
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
1 soverom
Etasje
3
Internt bruksareal (BRA-i)
54 m²
Bruksareal (BRA)
54 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
7 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
6 m²
Fellesutgifter
kr 3 756 / Mnd
Prisantydning
kr 3 990 000
Omkostninger
kr 17 431
Fellesgjeld
kr 179 938
Totalpris
kr 4 187 369
Fellesformue
kr 27 107
Byggeår
1954
Tomt
Fellestomt 70670 m²
Oppdragsnummer
91240186
card-default

Granit Zumberi

Eiendomsmegler / Salgsleder / Partner
Les om Granit
card-default

Argjenda Krasniqi

Eiendomsmegler / Kontorsjef
Les om Argjenda
Prisantydningkr 3 990 000,-
Fellesgjeldkr 179 938,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 8 250,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 500,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 500,-
Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper)kr 7 981,-
  
Totalpris kr 4 187 369
Eiendom
Kvartsveien 3, 1158 Oslo, Etasje: 3

Matrikkel
Andelsnr. 291 Orgnr. 948776812 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Arealer
Totalt BRA 61 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 54 kvm
- BRA-b (innglasset balkong):
- BRA-e (eksternt bruksareal): 7 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 6 kvm

Areal
Primærrom: 54 kvm, Bruksareal: 54 kvm, BRA-i: 54 kvm , BRA-e: 7 kvm , TBA: 6 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
1

Byggeår
1954

Tomt
Fellestomt 70670 kvm

Prisantydning
3 990 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Takseringstjenester AS Takstdato: 06.08.24 00:21

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 179 938,- pr. 31.12.23
Andel fellesformue: kr. 27 107,- pr. 31.12.23

Totalpris inkl. fellesgjeld
kr 3 990 000,- (Prisantydning)
kr 179 938,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 4 169 938,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 981,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper))
--------------------------------------------------------
kr 9 181,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 179 119,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 4 187 369,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Totale felleskostnader pr. d.d. kr 3.756,- pr. md.
Herav:
Felleskostnader 2.988,-
Kapitalkost. lån 1 HANBAN 768,-

Fellesutgiftene ble oppjustert med 5% fra 01.01.2024.

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i felleskostnadene. Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i utgiften. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Felleskostnad inkluderer
Fellesutgifter som inkluderer: Kabel-TV og internett (Telia), kommunale avgifter, bygningsforsikring, vaktmestertjenester, trappevask og betjening av andel fellesgjeld samt forretningsførsel m.m.

Sikringsordning fellesgjeld
Sikringsfond er en forsikringsordning som dekker tap borettslaget får som følge av at andelseiere misligholder betaling av løpende fellesutgifter. Medlemskap i sikringsordning kan tegnes av det enkelte borettslag, eller av boligbyggelag på vegne av tilknyttede borettslag.

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget/aksjelaget.

Eier
Anders Been Wilhelmsen

Beskrivelse
Kvartsveien 3 presenteres av Granit Zumberi v/ EIE eiendomsmegling.

Dette er en lys og innbydende 2- roms leilighet som ligger i byggets 3. etasje med sentral beliggenhet på Lambertseter i bydel Nordstrand. Dette er et attraktivt boligområde med kort vei til sentrum. Nærområdet byr på et godt kollektivtilbud med både buss og t-bane i umiddelbar nærhet, fine grøntområder med fine turmuligheter, samt flere dagligvarebutikker.

Dette er en behagelig og innbydende leilighet med god planløsning og store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys og skaper en behagelig atmosfære i hjemmet. Innvendig består leiligheten av en hyggelig entré med stor skyvedørsgarderobe, lys og romslig stue med plass til spisestue. Leiligheten har et moderne kjøkken fra 2019 og et delikat flislagt bad med opplegg for vaskemaskin, samt et fint soverom av god størrelse. Soverommet har tilgang til en walk-in-garderobe. Videre er det direkte tilgang fra stue til en balkong på 8 kvm med hyggelig utsikt over nærområdet!

Boligen er bygget i 1954 og pusset opp i 2019.  Det er en svært påkostet leilighet som ligger i et hyggelig borettslag med lave felleskostnader. Leiligheten har en god standard med moderne fargekombinasjoner, noe som gir et bra inntrykk av leiligheten. Det er god oppbevaringsplass i leiligheten, da det følger med hele 4 boder av ulik størrelse, samt en skyvedørsgarderobe i entréen.

dette er en leilighet med høy trivselsfaktor! Her er det bare å flyte rett inn å nyte boligens kvaliteter, samt alt området har å by på.

Kvaliteter:
  • Lave felleskostnader
  • Hyggelige turområder i nærheten
  • Gangavstand til dagligvarebutikker, t-bane stasjon og bussholdeplass
  • Moderne standard
  • God oppbevaringsplass med 4 boder
  • Sentral beliggenhet
  • God planløsning

Parkering
Gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Området har fremdeles gratis gateparkering.

Borettslaget har parkeringsplasser som fordeles etter ventelister. Ved ønske om parkeringsplass ta kontakt med OBOS avd. Kværnerdalen på telefon: 23 16 51 00 (05) eller e postadresse: oef@obos.no. Forøvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser for området.

Beliggenhet
Beliggenheten er perfekt for deg som ønsker å bo i rolige og grønne omgivelser, og samtidig ønsker å kunne sette deg på T-banen og være i sentrum på ca. 20 min. Det er gangavstand fra leiligheten til T-banestoppet og både linje 1 og 4 tar deg til byen. Kjører du bil er du i sentrum på ca. 10 minutter.

Borettslaget er nært knyttet til flott turterreng og fine friluftsmuligheter. Kort avstand fra leiligheten finner du en fin lysløype som er svært populær for mosjonister og perfekt for en spasertur. Ønsker du en lengre tur eller variasjon i omgivelsene kan Østmarka og området rundt Nøklevann anbefales. Her finner man et flott løpeterreng, samt fine bademuligheter. Ønsker du å ta treningen til et annet nivå finner du Lambertseter stadion like i nærheten og SATS like ved Lambertseter senter.

Fra leiligheten er det noen minutters gange til to matbutikker, Kiwi og Rema 1000. I tillegg er det meny på Lambertseter senter, ca. 6 minutters gange. Lambertseter senter er et trivelig nærsenter med 85 butikker og flere hyggelige spisesteder. Her finner du også bibliotek og kino. Videre er det kun en kort kjøretur til Sæter Torg, hvor det blant annet finnes interiørbutikker, flere kaffesteder og spisesteder.

Det er kort vei til T-bane og flere ulike bussruter. Fra leiligheten bruker du ca. 4 minutters gange til T-banen, der linje 1 og 4 har holdeplass. Går man gjennom den lille parken, sparer man litt tid. I ukedager på dagtid, går den ca. hvert 7 minutt. I helger går det nattbuss istedenfor T-bane etter klokken 01:00. Området har mye å by på, og er helt spesielt med sine grønne og sjarmerende omgivelser, og en T-bane som knytter bydelen raskt til sentrum.

Bebyggelse
Området består hovedsakelig av blokk og bolig bebyggelse.

Tomt
Fellestomt, 70670 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Offentlig kommunikasjon
Området gir gode muligheter for offentlig kommunikasjon via buss og T-bane. Bergkrystallen T-banestasjon ligger kun ca 300 meter unna med linje 1 (Bergkrystallen - Helsfyr - Frognerseteren) og linje 4 (Bergkrystallen - Ringen - Vestli). T-banen tar deg til sentrum på ca 19 minutter og det er 8 avganger i timen mellom kl. 07.00-19.00. Fra Bergkrystallen T- bane går også nattbussen N4. Fra Langbølgen går buss 79 (Holmlia-Grorud T). Flybuss kan du enkelt ta fra Lambertseter senter eller Munkelia T-bane.

Inneholder
Entre, soverom med bod, bad, kjøkken, stue med utgang til balkong.
Leiligheten har i tillegg to boder i kjelleren og en på loftet.

Byggemåte
Utvendig:
Vinduer i trevirke med 2-lags glass og utvendig aluminiumslist. Bygningen har malt balkongdør i tre. Bygningen har Brann- og lydklassifisert entrédør. Balkong i betong med rekkverk i stål/plater/. Flislagt gulv. Adkomst fra stuen.

Innvendig:
Innvendig er det gulv av laminat og fliser. Veggene har malte plater. Innvendige tak har malte plater. Bygget har etasjeskillere i betong. Boligen ligger minimum tre etasjer over bakkenivå og radonmålinger er ikke relevant. Boligen har mursteinspipe med nytt røykrør (2023) og peis med innsats.
Pipene ble rehabilitert i regi av borettslaget i 2023. Ildstedet har ukjent alder. Innvendig har leiligheten malte fyllingsdører.

Våtrom:
Bad/wc:
Flislagte gulv, vegger og malt himling. Slett lys innredning med servant og ettgreps blandebatteri. Gulvmontert toalett. Dusjnisje med innfellbare dører i glass. Opplegg for vaskemaskin. Ventil i himlingen(naturlig avtrekk). Det er ett sluk på badet. Dette er plassert i dusjsonen. Oppgradert i regi av borettslaget i 2012 og TEK 10, er lagt til grunn for vurderingen. Det foreligger ferdigattest for prosjektet. Rommet har elektriske varmekabler. Det er plastsluk og ukjent tettesjikt/membran. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Rommet er omsluttet av vegger i mur/betong. Hulltaking med fuktmåling er følgelig umulig.

Kjøkken:
Kjøkkenet har innredning med glatte fronter. Benkeplaten er av laminat. Det er kjøl/fryseskap, oppvaskmaskin, komfyr, platetopp, micro, vannstoppsystem og komfyrvakt. Det er kjøkkenventilator med kullfilter.

Tekniske installasjoner:
Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør). Det er besiktiget bak luke i himlingen på badet. Det er avløpsrør av plast. Vurderte avløpsrør er de som er internt i leiligheten og synlige, som i kjøkkenbenken og servant skapet på badet. Skjulte felles avløps stammer o.l er ikke vurdert,
da dette anses som fellesområder. Vurderingen er basert på alder og avrenning ved samtidig tapping.

Naturlig ventilasjon. Denne typen ventilasjon var vanlig på oppføringstidspunktet, men fyller ikke dagens krav. Det er ingenting som tyder på at ventileringen i boligen ikke fungerer tilfredsstillende med dagens bruk.
Varmtvannstanken er på ca. 120 liter i hjørneskapet på kjøkkenet. Hovedsikring. strømmåler og automatsikringer i skapet i trapperommet utenfor leiligheten. Jordfeilbrytere på alle kurser. Anlegget er delvis skjult/delvis åpent. Det vil si at kabelføringer og lignende både er skjult i vegger og himling, men noe klamret på listverk og andre overflater. Lamper stikk-kontakter og brytere er synlig. Belysning i boligen består i hovedsak av lamper og downlights. Røykvarsler og pulver brannslokking.

Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport.

Følgende forhold er markert med TG2 i tilstandsrapporten:

Innvendig > Overflater:
Vurdering av avvik:
 Det er påvist andre avvik:
Overflater i all hovedsak med normal slitasje, men det er registret «bom» (hulrom under) endel av flisene i gangen. Dette vil si at flisene ikke hefter i hele overflaten mot underlaget. Det er ikke noen indikasjon på at flisene er sprukket eller helt løse som konsekvens.
Konsekvens/tiltak:
Det må foretas tiltak for å lukke avviket.
For å lukke avviket må fliser med «bom» tas opp og relimes. Vurderes av ny eier. Lav konsekvensgrad, men fliser kan enklere sprekke/løsne med slik bom.

Våtrom > 3.Etasje > Bad/wc > Overflater Gulv
Vurdering av avvik:
Svertesopp er registrert
Det er registrert noe svertesopp i silikonfugene mellom vegg og gulv i dusjsonen. Årsaken kan sannsynligvis ses i sammenheng med at det ikke er mekanisk avtrekk på badet. Erfaringen er at det ofte ses på bad med naturlig avtrekk.
Konsekvens/tiltak
Andre tiltak: For å lukke avviket må silikonfugen skiftes. Silikonfugene må skjæres vekk og det må etableres nye silikonfuger. Vær forsiktig med bakenforliggende membran ved skjæring av fuger. Bør utføres av fagfolk. Sjansen for at dette kommer tilbake selv om man skifter fugen er høy. Lav konsekvensgrad.

Våtrom > 3.Etasje > Bad/wc > Ventilasjon
Vurdering av avvik:
Rommet har kun naturlig ventilasjon. Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.
Konsekvens/tiltak:
Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l. Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket.
Det kan være at borettslag/sameie har egne vedtekter som hindrer montering av mekanisk avtrekk fra rommet, anbefalt tiltak må derfor avklares
nærmere med styret i borettslag/sameie før det eventuelt kan gjennomføres.

Kjøkken > 3.Etasje > Kjøkken > Avtrekk
Vurdering av avvik:
Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen.
Konsekvens/tiltak:
Det er vanskelig å etablere andre løsninger. Det kan være at borettslag/sameie har egne vedtekter som hindrer montering av mekanisk avtrekk fra rommet, anbefalt tiltak må derfor avklares nærmere med styret i borettslag/sameie før det eventuelt kan gjennomføres.

Følgende info fremkommer av selgers egenerklæringsskjema:

Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
- Ja av faglært. Firmanavn: S-bygg.  i 2011/2012 ble bad pusset opp av borettslaget.

Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
- Ja, i regi av borettslaget.

Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
- Ja i regi av borettslaget.

Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
- Ja, nytt pipeløp i 2023 i regi av borettslaget.

Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
- Ja, av faglært. Firmanavn: Drogseth AS. Rehabilitering av taket i 2019.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)?
- Ja, av faglært. Fimanavn: Proff elektriker AS. Fra forrige eier: Montering av nye kurser til platetopp stekeovn, oppvaskmaskin og varmtvannsbereder. Montering av komfyrvakt og belysning under overskap. Byttet ut gamle sikringer med nye JF automater 4 stk K15 A. Dette er utført i 2019/ 2020

Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om
lavspenningsanlegg)?
- Ja. Forrige eier: alt som er gjort ifbm oppussing av kjøkken i 2020

Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Ja. Forrige eier: Proff elektriker AS i 2019

Boder
Det medfølger totalt 4 boder med leiligheten:
- Bod i kjelleren på 6 kvm
- Bod (walk-in closet) på ca 1 kvm,
- Utebod på ca 1 kvm
- Bod på loftet på ca 6 kvm.

Standard
For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger approbasjon datert 10/2, 25/2 og 30/4 1935 som omhandler gnr 159 bnr 1 blokk 14 (Kvartsveien 3)

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Elektrisk oppvarming med panelovner.
Vedkabin med nytt pipeløp fra 2023.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2024 på inntil 4,7 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 2,8 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 3 756,- pr.mnd.

Faste løpende kostnader
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. x kwh pr. år. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett. Priser kan sjekkes på tilbyders websider. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Lånenr: HANBAN-83987140049
Restgjeld: 56.241.686,-
Restløpetid: 17 år 10 md.
Rentekostnader: 5,50%

Lånenr: HANBA3-83987171076
Restgjeld: 19.926.330,-
Restløpetid: 18 år
Rentekostnader: 5,50%

Lånenr: HANBA4-83987213607
Restgjeld: 21.168.501,-
Restløpetid: 22 år 11 md
Rentekostnader: 5,50%

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Forsikring med polisenummer
Tryg Forsikring Polisenummer: 6598551

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 1 051 778,- Som sekundærbolig Kr. 3 996 755,-

Borettslag
Det er borettslaget som eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget. Andel i borettslag gir andelseier borett til og råderett over en nærmere bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for borettslagets gjeld, men borettslagets løpende utgifter må dekkes av andelseierne gjennom månedlige fellesutgifter (husleie).

Generelt om borettslaget:
- OBOS er forretningsfører
- Styrets e-post: styret@rabbenborettslag.no
- Styret har kontor i Mellombølgen 147
- Ren Service AS er borettslagets rengjøringsselskap
- Borettslaget har flere fellesvaskerier i borettslaget
- Borettslaget har utleielokale for utleie til beboerne

Dyrehold:
Ved ønske om dyrehold skal beboer rette en skriftlig henvendelse til de andre beboerne i oppgangen, der disse bes om å komme med eventuelle innvendinger. Deretter skal søknad om dyrehold sendes til styret.

Borettslagets grøntområde:
En del av styrets pålagte ansvar er vedlikehold av fellesområdene, hvor også grøntområder som hekk, trær, plen og beplantning inngår. Det er derfor inngått avtale med anleggsgartnerfirma Jansbo AS om en vedlikeholdsplan for borettslagets grøntanlegg samt suppleringsplanting av bl.a. hekkplanter, trær mm. Grøntanlegget har behov for et grundigere vedlikehold. Det er derfor styrets intensjoner å legge opp et program for beskjæring av hekk i ulike sesonger, rydding i feilplantede hekker og fjerning av døde trær med planting av nye, bedre alternativ.

Vaktmestertjenesten:
Vaktmestrene skal ivareta den daglige drift og vanlig vedlikehold i borettslaget. Fast kontortid for vaktmester mellom kl.10 - 11.00 hver dag der andelseierne kan treffe vaktmester på vaktmesterkontoret i kvartsveien 12 i denne tiden.

Fellesvaskerier:
Det er flere fellesvaskerier i borettslaget. Disse ligger i Kvartsveien 4, 6 og 14, Steinspranget 46, 58, 63 og 66/68, Mellombølgen 68 og 155 og kan benyttes av beboerne mot betaling som for tiden er kr 10 pr vask. Påfylling og kjøp av vaskekort skjer fortrinnsvis på internett og kvittering medbringes til styrerommet innenfor kontortiden for påfylling. Det er ikke anledning til å anvende vaskeriene uten gyldig vaske kort.

Utleielokalet i Rabben borettslag:
Rabben borettslag sitt utleielokale, som tar ca. 20 personer, i Mellombølgen 147 er ledig for utleie til andelseierne.

Inngått en ny 10 års vedlikeholdsnøkkel/plan med OBOS Prosjekt:
Styret har i samarbeid med Obos Prosjekt utarbeidet en ny 10 års vedlikeholdsplan/nøkkel for Rabben Borettslag for perioden 2021 - 2031, og avtalen ble signert i september 2021.

Andre større og kostnadskrevende vedlikehold/påkostninger i neste 5-10 års periode:
- Overflatebehandling av terrasser, oppganger inkl. himlinger, rekkverk, grunnmurer m.m. Dette arbeidet planlegges utført i løpet av 5-10 års periode.
- Sluttføring av gjenstående takrehabilitering/taktekking på adressene Mellombølgen 64 - 66, 68 - 70, 72 - 74 og 147 - 155 Steinspranget 57 - 67 og 52 - 62 og Kvartsveien 10 - 14 planlegges utført i løpet av 5 - 10 års periode.

TV og internett:
Telia er leverandør av TV og internett. Det er mulig å velge om du ønsker både TV og bredbånd, kun TV eller kun bredbånd. En kollektiv avtale innebærer at tjenestene betales av borettslaget og dermed deg som andelseier via felleskostnadene.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Forretningsfører
Obos avd. forkjøp.

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det foreligger forkjøpsrett for borettslagets/ boligaksjeselskapets medlemmer. Forhåndsavklaring er igangsatt. Ta kontakt med megler eller forretningsfører for ytterligere opplysninger om meldefristen.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Ved ønske om dyrehold skal beboer rette en skriftlig henvendelse til de andre beboerne i oppgangen, der disse bes om å komme med eventuelle innvendinger. Deretter skal søknad om dyrehold sendes til styret.

Diverse
Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Andelen overdras fri for pengeheftelser. På borettslagets eiendom er det tinglyst ulike erklæringer/servitutter og pengeheftelser, bla. tilknyttet fellesgjeld. Disse vil følge eiendommen.
Følgende servitutter er tinglyst på eiendommen:

1955/9716-1/105  Erklæring/avtale - 26.07.1955
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk

1955/9970-1/105  Erklæring/avtale - 04.08.1955
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk

1957/10788-1/105  Bestemmelse om bebyggelse - 11.09.1957
 
1958/15179-1/105  Best om garasje/parkering - 18.12.1958
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

1959/15198-1/105  Erklæring/avtale - 08.12.1959
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1960/11762-1/105  Bestemmelse om bebyggelse - 26.09.1960
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Bestemmelse om benyttelse
Med flere bestemmelser

1960/13228-1/105  Erklæring/avtale - 24.10.1960 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1960/13942-1/105  Erklæring/avtale - 07.11.1960 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk

1962/15202-1/105  Best om garasje/parkering - 27.11.1962 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

1962/15203-1/105  Best om garasje/parkering - 27.11.1962
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

1962/15204-1/105  Best om garasje/parkering - 27.11.1962
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

1982/15509-1/105  Best. om adkomstrett - 10.06.1982 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:159 Bnr:304 
1986/43042-2/105  Bestemmelse om veg - 16.07.1986
 
1998/66342-1/105  Erklæring/avtale - 10.11.1998
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Kan ikke slettes uten samt


Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Borettslaget er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
leiligheten er regulert til boligformål. Eiendommen ligger i et område regulert til byggeområder for boliger med reguleringsbestemmelse S-438, vedtatt 16.05.1952 . Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Ved Bergkrystallen planlegges to prosjekter. Det planlegges og jobbes med utvikling av tomten i Mellombølgen 141 (Rema 1000 / Mellombølgen Park). Mellombølgen park er planlagt ett prosjekt med næring og leiligheter. For mer informasjon og saksgang se saksinnsyn hos plan- og bygningsetatens hjemmesider, saksreferanse 201513724.

Det foreligger planer om bebyggelse av Bergkrystallen Torg. Eiendoms- og byfornyelsesetaten foreslår å omregulere Bergkrystallen torg, et område inntil Bergkrystallen T-banestasjon, fra sporvognsområde og parkeringshus for boliger til byggeområde for boliger; kombinert bebyggelse bolig, kontor/forretning, bevertning, tjenesteyting; barnehage og torg. Bebyggelsen er samlet rundt torget ved t-baneholdeplassen. For mer informasjon se saksinnsyn på plan- og bygningsetatens hjemmeside, saksreferanse 201109678.

Nye Bergkrystallen Torg foreligger det en søknad om rammetillatelse oppføring av to boligbygg, datert 28.03.2023. For mer informasjon se saksinnsyn på plan- og bygningsetatens hjemmeside, saksreferanse 202304813.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 3 990 000,- (Prisantydning)
kr 179 938,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 4 169 938,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 981,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper))
--------------------------------------------------------
kr 9 181,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 179 119,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 4 187 369,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Innhenting av informasjon fra forretningsfører (Kr.2 690)
Innhenting av servitutter (per stk) (Kr.290)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.4 900)
Markedspakke 1 (Kr.19 900)
Oppgjør (Kr.8 300)
Provisjon (Kr.42 099,38)
Tilrettelegging (Kr.14 500)
Tilstandsrapport (Kr.11 100)
Tinglysing sikringspant borettslag (Kr.500)
Visningshonorar (Kr.3 450)
Transaksjonskostnad elektronisk signering (BankID) (Kr.390)
Overtagelse (Kr.3 450)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.10 397,40)
Rabatt av meglerprovisjon: Anbefaling (Kr.- 5 000)
Rådgivningstime stylist (Kr.- 2 200)
Eierskiftegebyr forretningsfører (Kr.6 385)
Foto (Kr.4 500)
Innhenting av grunnbok (Kr.960)
Innhenting av offentlige opplysninger (Kr.2 935)
Totalt kr. (Kr.129 546,78)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
91-24-0186

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges «som den er». Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Uautorisert kopiering eller gjenbruk av all tekst og alle bilder i denne annonse/salgsoppgave er ikke tillatt.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Ensjø Eiendomsmegling AS
EIE Ensjø
Org. nr: 921542690
Gladengveien 24
0661 Oslo
Tlf: 22 34 34 64

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler / Salgsleder / Partner Granit Zumberi

Saksbehandlere
Granit Zumberi
EIE Ensjø
Eiendomsmegler / Salgsleder / Partner
Mob: 98 49 66 02 / E-post: gz@eie.no

Argjenda Krasniqi
Eiendomsmegler / Kontorjef
Mob: 91 83 10 94
[/ E-post: arkr@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Kvartsveien 3
For mer om objektet
Kvartsveien 3

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: