Bilde 1 av Økern Torgvei 5BBilde 2 av Økern Torgvei 5B
Digital salgsoppgave
Økern Torgvei 5B

0580 Oslo • Oslo kommune

Prisantydning

kr 2 990 000

Fellesgjeld: kr 963 000Omkostninger: kr 15 504Totalpris: kr 3 968 504
Økern - Delikat 2-roms fra 2011 med stor vestvendt balkong og attraktiv beliggenhet. V.V.og fyring inkl. Ingen dok.avg.
Vis i kartSe bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgaven
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Eierseksjon
1
Antall soverom
1 soverom
Primærrom (P-ROM)
45 m²
Bruksareal (BRA)
48 m²
Bruttoareal (BTA)
53 m²
Fellesutgifter
kr 7 068 / Mnd
Prisantydning
kr 2 990 000
Omkostninger
kr 15 504
Fellesgjeld
kr 963 000
Totalpris
kr 3 968 504
Fellesformue
kr 11 312
Byggeår
2011
Tomt
Fellestomt 7253 m²
Oppdragsnummer
71210091
card-default

Silje Dammen

Eiendomsmegler | Partner
Les om Silje
card-default

Elisabeth Bjerke Lie

Eiendomsmegler
Les om Elisabeth
Visninger
Onsdag 04. aug.
17:30 - 18:30
Meld deg på visning
Prisantydningkr 2 990 000,-
Fellesgjeldkr 963 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 480,-
Gebyr utlysing forkjøpsrettkr 7 494,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 6 850,-
  
Totalpris kr 3 968 504
Eiendom
Økern Torgvei 5B, 0580 Oslo

Matrikkel
Gnr. 123 bnr. 799 snr. 1, andelsnr. 26 i Økernly Borettslag med orgnr. 996180603 i Oslo kommune

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 45 kvm, Bruksareal: 48 kvm, Bruttoareal: 53 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
1

Byggeår
2011

Tomt
Fellestomt 7253 m²

Prisantydning
2 990 000

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 963 000,- pr. 01.05.21
Andel fellesformue: kr. 11 312,- pr. 01.05.21

Totalpris inkl. fellesgjeld
2 990 000,- (Prisantydning)
963 000,- (Andel av fellesgjeld)

3 953 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))

15 504,- (Omkostninger totalt)

3 968 504,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 7 068,- pr. mnd.

Ved innfrielse av hele fellesgjelden vil felleskostnadene pr. måned bli kr 2.959,-

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i felleskostnadene. Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i utgiften. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

IN-ordning
Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjelden (IN-ordning). Dette gir andelseiere adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling forutsetter at andelseier har inngått en egen avtale med borettslaget.

Felleskostnad inkluderer
Varmtvann og fyring (vannbåren fjernvarme a-konto), kabel-tv og bredbånd (grunnpakke), nedbetaling av fellesgjeld (renter og avdrag), forretningsfører, drift og vedlikehold, utvendig forsikring m.m.

Sikringsordning fellesgjeld
Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseieren, man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning som dekker borettslagets tap i en fastsatt periode dersom noen av andelseierne ikke betaler sin fellesutgifter. Sikringsordningen er levert av OBOS.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget

Eier
Karoline Nordvold Barak Jesse Martijn Boels

Beskrivelse
Silje Dammen ved Eie Løren har gleden av å presentere Økern Torgvei 5B. Dette er en fin og arealeffektiv 2-roms andelsleilighet i 1.etasje i bygg fra 2011. Leiligheten fremstår meget innbydende og er holdt i moderne farger og med smarte løsninger. Fra stuen er det utgang til en solrik og vestvendt balkong på ca. 15 kvm. A-konto oppvarming og varmtvann, samt TV og internett er inkludert i felleskostnadene. Dette bidrar til en oversiktlig og ryddig privatøkonomi. Beliggenheten er perfekt, her bor man supersentralt i en etterspurt bydel i sterk vekst!

Leiligheten har en god planløsning, med et romslig allrom bestående av kjøkken og stue med store vindusflater og utgang til overbygget vestvendt balkong med svært gode solforhold. I leiligheten finner du entré, baderom, soverom, garderobe, samt kjøkken og stue i åpen løsning. Det er gode lagringsmuligheter i kjellerbod og utvendig bod på balkong. Denne leiligheten bør sees!

Kort fortalt
- Delikat 2-roms andelsleilighet i 1.etasje.
- Overbygget balkong med bod.
- Solrik vestvendt balkong på 15 kvm.
- Markise på balkongen.
- Entré med parkett og dørcalling.
- Kjøkken med mye skapplass.
- Alle hvitevarer på kjøkken medfølger.
- Lys stue med god plass til spisebord.
- Pent flislagt baderom med gulvvarme.
- Opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel.
- Soverom med praktisk garderobeløsning.
- Garderobe i tilknytning til gangen med gode lagringsmuligheter.
- Godt med oppbevaringsplass i flere boder.
- Heis i bygget.
- A-konto varmtvann og oppvarming er inkl. i fellesutgifter.
- Felles sykkelparkering i kjeller.
- Gjesteparkering i borettslaget.
- Kort vei til offentlig transport.
- Kort vei til fine parkområder, idrettspark, tuftepark og marka.
- IN-ordning og sikringsordning i borettslaget.
- Ingen dokumentavgift!

Vi i EIE eiendomsmegling ønsker trygge visninger med lavest mulig smitterisiko. Visningene våre er derfor kun åpne for dem som har forhåndsavtale med megler. Benytt påmelding til visning eller kontakt megler direkte for å avtale et tidspunkt innenfor annonserte visning.

Parkering
Gateparkering etter gjeldende regler. Borettslaget har også gjesteparkering på tomten.

Nåværende eiere leier en garasjeplass i garasjeanlegget. Det er mulig å overta denne leieavtalen for kr 1200,- pr. måned og med en gjensidig oppsigelse på 3 måneder.

Beliggenhet
Leiligheten ligger i et sentralt og populært boligområde på Økern i Oslo kommune. Det er kort vei til et godt offentlig kollektivtilbud, servicetilbud og fasiliteter, samt hovedfartsårer som bringer deg ut og inn av bysentrum.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet hos Kiwi i Økern Torgvei, bare noen få minutters gange fra boligen. På Bjerke har du både Kiwi og Rema 1000 og på Løren finner du et rikt utvalg hos Løren Frukt og Grønt, Meny og Rema 1000. Av søndagsåpne butikker har du Nærbutikken på Risløkka og Bunnpris på Løren. Det er i tillegg åpnet en søndagsåpen Joker-butikk på hjørnet vis-a-vis Baker Hansen (Lørenveien 53).

Økern er i sterk utvikling med store planer om å bli sentrum for nye Hovinbyen. Her åpnes straks Økern Portal og der vil det fremover bli kombinert kontorlokale med næringsvirksomhet, samt at det foreligger planer fra Steen & Strøm og Storebrand om å bygge ut et urbant, bærekraftig og levende bysentrum med torg, parker og møteplasser. Det bygges i tillegg flere nye kontorbygg i tillegg til to hoteller i nærområdet. Gangavstand også til nye Løren aktivitetspark og flerbrukshall som planlegges mellom Løren og Økern. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Linderud et godt utvalg. Det er også kort bilavstand til Alnasenteret som er landets største faghandel senter, samt både Storo- og Linderud senteret.

Les mer om nye Økern sentrum på: http://www.projectokern.com/

For de som liker å holde seg i form er det også flere treningssentre i nærheten. Like i nærheten finner du nyåpnede Studio Jobbsprek på Økern Portal, Fitness 24/Seven holder døgnåpent treningssenter på Bjerke, SATS på Linderud, Condis på Økern (bytter navn til Sportytude) , STERK på Løren eller SATS på Storo.

Det er et godt utvalg av forretninger og servicetilbud i nærheten. På Løren er det en hyggelig handlegate med ytterligere tilbud som blomsterbutikk, dyrlege, legesenter, Lørenklinikken, Min hudklinikk, Sterk trening og Zaga hårstudio. Europris City har åpnet i Lørenveien 38 og massasjetjenesten Squeeze har åpnet dørene i Lørenveien 43. Det er også kort vei til det nye og populære handelssentret Vinslottet.

Les mer på loren.no.

Det er også et godt utvalg av flere restaurant- og take away-tilbud i umiddelbar nærhet. Dominos Pizza, Sanjay's, Umai Sushi Peppes Pizza, Sara Pizzeria, Hy's Street food & juice bar og det har åpnet en ny gastropub på Løren Torg kalt Fryd Løren. For en hyggelig kopp kaffe er Kaffebrenneriet og Baker Hansen populære kafeer i området, samt Samson på Vinslottet.

Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde via god offentlig kommunikasjon og bil, med hovedstadens rike utvalg av fasiliteter.

Kulturtilbud
Hasle-Løren IL er en aktiv klubb med tilbud innenfor fotball, ishockey, ski, innebandy, håndball, sykling og multisport. Løren Idrettspark ligger i gangavstand og består av kunstgressbaner, ny tuftepark, klubbhus, Løren ishall og Lørenhallen. Sistnevnte benyttes i all hovedsak til håndball og innebandy.

Bjerkedalen park ligger like ved boligen, med fine promenader, paviljong og dam. Parken er svært pent beplantet, og en av parkens hovedattraksjoner er Hovinbekken med fossefall.

Fra eiendommen er det gangavstand til Årvoll idrettsplass med fotballbaner som islegges vinterstid. Like ved anlegget ligger også Årvoll gård - et kulturelt og sosialt møtested for store og små.

For den turglade er det ikke lang vei til Oslo skisenter Grefsenkollen. Herfra er det fine turveier inn mot Trollvannsstua og deilige badevann. På toppen av Grefsenkleiva ligger populære Grefsenkollen restaurant. Med fantastisk utsikt mot fjorden og hovedstaden har restauranten en eventyrlig ramme for både dagsutflukter, utekonserter og andre trivelige begivenheter.

Buss og T-bane
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, T-bane og flybuss, hvorav nærmeste holdeplass er Økern aldershjem rett bak boligen. Her går buss nr. 60. Denne tar deg ned til Økern og videre mot Hasle, Tøyen, Kampen, Oslo S og ender ruten på Vippetangen. Andre vei kan du ta buss nr. 60 til Linderud og videre opp til marka ved Tonsenhagen.

Det er ca. 7 min gange til Økern T-banestasjon, som er et kollektivknutepunkt. T-bane 5 mot Ringen bruker 9 min til Jernbanetorget og 12 min til Nationaltheatret. Linje 4 mot Bergkrystallen går via Løren og bruker 8 min til Nydalen. Fra Økern T-bane går også Flybuss FB3 til Oslo Lufthavn og bruker ca. 39 minutter.

Bussholdeplassen på Bjerke ligger ca. 10-12 minutter fra leiligheten og her går buss nr. 31 døgnet rundt alle dager, samt buss nr. 58, 380 og 390 som har jevne avganger.

Flybussen går fra både Økern og Bjerke.

Tidsavstander med bil
Med bil fra Økern tar det ca. 5 min til Linderud.
2 min til Løren.
5 min til Storo.
10 min til Oslo S.
31 min til Oslo lufthavn.

Høyskole
Det er kort vei til Handelshøyskolen BI Nydalen, buss nummer 58 Nydalen bruker ca. 16 minutter fra Bjerke og stopper rett utenfor skolen.

Bebyggelse
Området består i det vesentligste av blokkbebyggelse.

Tomt
Fellestomt, 7253 m²

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen.

Inneholder
1. etasje: Stue, bad, entré, bod, kjøkken og soverom.
Annet: Disponibel kjellerbod på ca. 5 kvm og utebod på balkongen på ca. 1 kvm. 

Arealbeskrivelse:
1.etasje.: P-rom: 45 kvm som består av: stue, bad, entré, kjøkken og soverom.
1.etasje.: S-rom: 3 kvm som består av: garderobe.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra takstrapport utført av takstmann Daniel Østbye v/ Anticimex, 26.5.2021:

Boligbygg over 6 etasjer samt kjeller. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende vegger og skillende dekker av betong og
stålkonstruksjoner. Yttervegger utvendig kledd med fasadeplater. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med takpapp/ membran (taket er ikke besiktiget). Dører og vinduer fra byggeår. Nordic glatt entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB med kikkhull og dørpumpe. Balkongdør og vinduer med karmer og rammer av tre, to- og tre-lags glass. Balansert ventilasjon. Tilknyttet felles varmtvann/fjernvarme.

For ytterligere informasjon om byggemåte se takstrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg inn i  rapporten. Interessenter oppfordres til å kontakte takstmann ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 45 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom: stue, bad, entré, kjøkken og soverom.

Bruksareal
Bruksareal: 48 kvm

Standard
Leiligheten holder en god standard og har en fin planløsning.

Entré:
Velkommen inn! Boligen har trappefri adkomst leilighetsplan. Her kommer du inn i en lys og fin entré med eikeparkett på gulv, lysmalte vegger og lagring av yttertøy i bod/walk-in closet. Ved siden av inngangsdøren er det montert callinganlegg.

Kjøkken:
Moderne åpen kjøkkenløsning, er praktisk designet med god lagring- og benkeplass. Innredningen er fra Norema, og har hvite, malte fronter, benkebelysning og laminert benkeplate med vaskekum. Videre har rommet hvitevarer fra Siemens og Bauknecht som inkluderer integrert stekeovn med induksjonstopp (2017) og kombinert kjøl/frys. Kjøkkenet har opplegg for oppvaskmaskin og ventilator over kokesonen. Det er downlights i tak over benk for ekstra godt lys på kjøkkenet.

Stue:
Stuen er særdeles innbydende med parkett på gulv og lyse vegger, noe som gir rommet en luftig og ren stil. De gode vindusflatene sørger for rikelig med naturlig lys og gir stuen en luftig atmosfære. Det er plass til et hyggelig spisebord i stue mot kjøkken, samt utgang til en flott balkong. For øvrig har rommet god plass for sofagruppe og tv-løsning.

Balkong:
Fra stuen er det utgang til balkongen på ca. 15 kvm og som har rekkverk i glass og tregulv. Balkongen er vestvendt så her har du sol fra ettermiddag til kveld. På varme soldager vil det være sol på balkongen fra ca. kl.14 - 21. Markisen ble montert i 2013 og har en nedsenkbar frontkappe til rulle ned og feste på rekkverk som gir le for både de varmeste soldagene og regnværsdagene.

Bad/wc/vaskerom:
Badet gir et tiltalende inntrykk med grå fliser på gulv, lyse fliser på vegg og gulvvarme. Videre er badet utstyrt med veggmontert toalett, dusjhjørne med innfellbare glassdører, samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Baderomsinnredningen består av et speilskap med grå, malte glatte fronter og heldekkende servant med skuffer. Baderomsinnredningen og servanten ble satt inn i 2018. Badet er av god størrelse og vil ha plass til hylleløsning for ekstra oppbevaringsplass.

Soverom og garderobe:
Leiligheten har et lyst og pent soverom med tilhørende romslig skapløsning på begge sider av sengen. Soverommet er holdt i lys farge og har godt med lysinnslipp fra stor vindusflate. Boligen har for øvrig god lagringsplass med en kjellerbod, utvendig bod på balkong og en innvendig bod som kan benyttes som walk-inn closet.

Konklusjon tilstandsrapport
Takstmannen vurderer eiendommens tilstandsgrad fra 1-3, der 1 er best og 3 er dårligst.
Følgende har fått TG2:
- Overflater vegger på bad grunnet riss/sprekk i flisfuger i dusjsonen og riss/sprekk ved innfesting til dusjvegg.
- Membran, tettesjikt og sluk (gulv og vegger) ink. rørgjennomføring på bad: rørgjennomføringer med mangelfull tetthet ved avløpsrør
unner servant, noe som kan medføre at fukt kommer inn i konstruksjonen. Takstmannen har ikke sett sprekk i membran og det var ingen tegn til fukt på befaringsdagen.
- Gerikter rundt dør på bad er fuktskadet.
- Kjøkkeninnredningen bærer preg av alder/slitasje.
- Gulvet i leiligheten bærer preg av alder/slitasje.
Andre forhold i rapporten har fått (TG0/TG1).

Fra selgers egenerklæringsskjema:
1. Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
Ja: Liten sprekk i en flis på veggen i baderommet. Var slik da vi kjøpte boligen.
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, kun faglært Firmanavn: Montera. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Satte opp nye baderomsmøbler.
2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Ja: Har faktura fra Montera som satte opp baderomsservant, samt under- og overskap.
2.3 Er arbeidet byggemeldt?
Nei: Nei, det trengtes ikke.

Medfølger / medfølger ikke:
- Oppvaskmaskinen kan medfølge etter nærmere avtale.
- Taklampe i stuen, på kjøkkenet og i spisestuen medfølger ikke.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest på boligblokk fra 2015.

Oppvarming - Teknisk
Det er gulvvarme i hele leiligheten i form av vannbåren varme og varmekabler.
Fjernvarme (tappevann og oppvarming) er inkludert i a-konto innbetalingene. Ved eierskifte skal det meldes fra til Techem.
Oppvarming og varmtvann avregnes en gang årlig etter faktisk forbruk.

Automatsikringer i sikringsskap med Hovedsikring på 40A.

Spottene i gangen og på kjøkkenet er LED-spotter. Det er i tillegg satt inn dimmere i stue, gang, bad og kjøkken.

Vannrør fra 2011. Vannrør av typen "rør i rørsystem". Avløpsrør i plast fra 2011 .

Hovedstoppekran befinner seg i fordeleskap plassert i entré.

Leiligheten har 1 brannvarsel og sprinkleranlegg.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Lys grønn - Energikarakter C

Eiendomsskatt
Det er i 2021 ikke betalt eiendomsskatt for denne andelen.
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2021 på 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen i 2020 er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 7 068,- pr.mnd.
Varmtvann og fyring (vannbåren fjernvarme a-konto), kabel-tv og bredbånd (grunnpakke), nedbetaling av fellesgjeld (renter og avdrag), forretningsfører, drift og vedlikehold, utvendig forsikring m.m.

Faste løpende kostnader
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 3828 kwh pr. år. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Nåværende eiere betaler kr 151,- pr. måned i innboforsikring. Det tilsvarer kr 1810,- årlig.

Nåværende eiere betaler kr 299,- ekstra i måneden for raskere internett. De har i tillegg boligalarm med brannalarm.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Borettslaget har to felles lån pr. 15.5.2021 med følgende betingelser:

Lånenr.: HUS601-11514225
Annuitetslån
Total restgjeld: 56.708.509,-
Andel restgjeld: 954.896,-
Restløpetid: 21 år 2 mnd.
Rentekostnader: 4.114,- pr. mnd.
Flytende rente på 0,82%

Lånenr.: OBOS01-98207895172
Annuitetslån
Total restgjeld: 486.372,-
Andel restgjeld: 7.990,-
Restløpetid: 19 år 5 md
Rentekostnader: 42,- pr. mnd.
Flytende rente på 2,05%

IN ORDNING
Det er mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjeld. Ta kontakt med forretningsfører for ytterligere informasjon.

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Årsregnskap
Regnskap for 2019 viser et overskudd på kr. 2 397 915.

Budsjett for 2020 viser et overskudd på kr. 2 220 700.

Forsikring med polisenummer
Tryg Forsikring Polisenummer: 6599369

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2019: Som primærbolig Kr. 816 101,- Som sekundærbolig Kr. 2 937 964,-

Borettslag
Borettslag: Økernly Borettslag, Orgnr: 996180603
Borettslaget består av 50 andelsleiligheter.
Økernly Borettslag ligger i bydel Bjerke i Oslo kommune med følgende adresse: Økern Torgvei 5 og Økern Torgvei 7.
Gårds- og bruksnummer : 123 799  og 127 799. 

Borettslaget er medeier i sameiet Økernly Eierseksjonssameie.

Borettslaget har egen nettside: http://web3.herborvi.no/0667

Første innflytting skjedde i 2011.

På årets generalforsamling som avholdes 10.juni skal det tas opp mulig innglassing av terrassene. Det vil ifølge styreleder koste rundt 100 000,- for hver andelseier dersom man ønsker det.

Åtte av borettslagets andeler skal eies av mennesker med nedsatt funksjonsevne. Leilighetene befinner seg over næringsseksjonen i Økernly Eierseksjonssameie, som benyttes som barnehage.

Forretningsfører
OBOS, tlf: 22 86 55 00.

Styregodkjenning
20 dagers styregodkjenning. Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det er forkjøpsrett for borettslagets medlemmer samt OBOS-medlemmer forøvrig. Parallellavklaring er igangsatt, konferer megler. Interesse for forkjøpsrett må meldes boligbyggelaget direkte via OBOS sin hjemmeside.

Tekniske installasjoner:
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Dyrehold er kun tillatt etter skriftlig forhåndssamtykke.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Det er tinglyst pengeheftelser i borettslagets eiendom for både borettslagets fellesgjeld og for andelseiernes innskudd.

Servitutter i grunn:

Det er tinglyst en erklæring/avtale på borettslagets eiendom datert:08.07.2010 med dagboksnummer: 510290. Denne er innhentet av megler og omhandler midlertidig dispensasjon fra bygningsloven. Økern Torgvei godkjennes midlertidig i sin nåværende bredde. Avtalen innebærer at borettslaget plikter vederlagsfritt avståelse av veigrunn til Oslo kommune.


Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk via privat stikkvei/-ledninger.

Regulering
Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger, offentlig bygning/allmennyttig formål (barnehage). Området er en del av satsningen på Hovinbyen og er under utvikling. Det foreligger bl.a. reguleringssak for utvikling av Økern Torgvei 6, Spireaveien 20 og Ulvenveien m.fl (Saksnr. 201607804). Den foreløpige planen tar hensyn til bolig, parkområde, skole, barnehage og næring. For mer informasjon se: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/showfile.asp?jno=2019096775&fileid=8582255

Økern Torg - Oppføring av midlertidig boligrigg. Saksnr: 202013352. Pågående sak.

Økernveien 171- Oppføring av enebolig- Hus B. Saksnr. 201912016. Pågående byggesak. For mer informasjon se: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201913016

Kopi av reguleringskart, målebrev, reguleringsplaner med bestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
2 990 000,- (Prisantydning)
963 000,- (Andel av fellesgjeld)

3 953 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))

15 504,- (Omkostninger totalt)

3 968 504,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(hvitvaskingsloven) pålegger eiendomsmegleren å gjennomføre legitimasjonskontroll og risikovurdering av alle kunder og/eller eventuelle reelle rettighetshavere. Dersom kundene ikke oppfyller lovens krav eller eiendomsmegler har mistanke om at transaksjoner har tilknytning til utbytte av straffbare handlinger eller forhold som rammes av straffeloven §§ 131 - 136 a, kan eiendomsmegleren stanse gjennomføring av handelen. Eiendomsmegleren kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Markedspakke med smartannonsering LOOK (Kr.21 500)
Innhenting av servitutter (per stk) (Kr.172)
Oppgjør (Kr.7 200)
Provisjon (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 3 953 000,-) (Kr.45 000)
Tilrettelegging (Kr.13 000)
Tinglysing sikringspant borettslag (Kr.480)
Eierskiftegebyr selger (Kr.5 995)
Visnings- og overtakelseshonorar (Kr.2 500)
Tilstands-/boligsalgsrapport (Kr.6 600)
Innhenting av grunnbok (Kr.808)
Innhenting av informasjon fra forretningsfører (Kr.4 200)
Innhenting av offentlige opplysninger (Kr.1 740)
Totalt kr. (Kr.109 195)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
71-21-0091

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Solgt "som den er"
Solgt "som den er" - avhendingsloven (avhl.) § 3-9.
Eiendommen selges "som den er" noe som innebærer at den selges i den stand den er under visning. For en kjøper betyr dette at selgers ansvar for eventuelle mangler er begrenset.
Selv om eiendommen er solgt "som den er" kan det foreligge en mangel dersom boligen er i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper kunne forvente ut fra den avtalte kjøpesummen og forholdene ellers. Et "som den er"- forbehold fritar heller ikke selger fra sin opplysningsplikt, og det kan foreligge en mangel hvis selger har holdt tilbake opplysninger om eiendommen som han kjente eller måtte kjenne til og som kjøper hadde grunn til å regne med å få (avhl. § 3-7). Det kan også foreligge en mangel dersom selger eller noen på hans vegne gjennom annonse, salgsoppgave eller annen markedsføring har gitt uriktige opplysninger om eiendommen (avhl. § 3-8).

En manglende eller en uriktig opplysning kan bare gjøres gjeldende mot selger dersom den har hatt innvirkning på den avtalen som er inngått.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.

Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må gjennomgås grundig av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessentene(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Avdeling
Løren & Økern Eiendomsmegling AS
EIE Løren & Økern
Org. nr:916510845
Lørenveien 41 D
0507 Oslo
Tlf: 40 02 00 95, Fax:

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler | Partner Silje Dammen

Saksbehandlere
Silje Dammen
EIE Løren & Økern
Eiendomsmegler | Partner
Mob: 41 61 14 07 / E-post: sd@eie.no

Elisabeth Bjerke Lie
EIE Løren & Økern
Eiendomsmegler
Mob: 91 76 54 55 / E-post: ebl@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Økern Torgvei 5B
For mer om objektet
Økern Torgvei 5B

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: