Bilde 1 av Ravnkollbakken 39Bilde 2 av Ravnkollbakken 39
Digital salgsoppgave
Ravnkollbakken 39

0971 Oslo • Oslo kommune

Vi gjør oppmerksom på at denne tjenesten kan gjøre feil

Tjenesten «Spør om boligen» er KI-drevet med blant annet OpenAI sin GPT-motor, og kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med dette, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Aia Eie profilbildeHei! Jeg er AIA, vår virtuelle meglerassistent ✨

Spør meg om det du lurer på, og jeg skal forsøke å finne svarene for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvordan er utsikten?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er KI-drevet med blant annet OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

kr 2 600 000

Fellesgjeld: kr 583 000Omkostninger: kr 17 431Totalpris: kr 3 200 431
Meget romslig 3-roms med solrik balkong | Oppussingsobjekt | Garasjeplass | Vedtatt rehab.bad | Kort vei til "alt"!
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
2 soverom
Etasje
6
Internt bruksareal (BRA-i)
81 m²
Bruksareal (BRA)
94 m²
Innglasset balkong (BRA-b)
13 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
2 m²
Fellesutgifter
kr 7 869 / Mnd
Prisantydning
kr 2 600 000
Omkostninger
kr 17 431
Fellesgjeld
kr 583 000
Totalpris
kr 3 200 431
Fellesformue
kr 23 785
Byggeår
1972
Tomt
Fellestomt m²
Oppdragsnummer
91240182
card-default

Daria Zuzanna Dymarska

Eiendomsmegler / Partner
Les om Daria
Visninger
Torsdag 22. aug.
17:00 - 18:00
Meld deg på visning
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 2 600 000,-
Fellesgjeldkr 583 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 500,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 500,-
Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper)kr 7 981,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 8 250,-
  
Totalpris kr 3 200 431
Eiendom
Ravnkollbakken 39, 0971 Oslo, Etasje: 6

Matrikkel
Andelsnr. 525 Orgnr. 951133914 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Arealer
Totalt BRA 94 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 81 kvm
- BRA-b (innglasset balkong): 13 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 2 kvm

Areal
Primærrom: 81 kvm, Bruksareal: 94 kvm, BRA-i: 81 kvm , BRA-b: 13 kvm, TBA: 2 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
1972

Tomt
Fellestomt kvm

Prisantydning
2 600 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Christian Blom Kjerulf Takstdato: 08.08.24

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 583 000,- pr. 01.07.24
Andel fellesformue: kr. 23 785,- pr. 31.12.23

Totalpris inkl. fellesgjeld
kr 2 600 000,- (Prisantydning)
kr 583 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 3 183 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 981,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper))
--------------------------------------------------------
kr 9 181,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 192 181,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 200 431,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 7 869,- pr. mnd.

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i felleskostnadene. Styreleder opplyser at det er pågående baderomsrehabilitering og at fellesgjelden øker jevnlig. Det er normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Felleskostnad inkluderer
Grunnpakke kabel-tv og bredbånd, renter og avdrag felleslån, forretningsførsel, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, trappevask, vasktmestertjenester, drift og vedlikehold m.m.

Felleskostnader totalt etter avdragsfri periode
Borettslaget har 2 lån med avdragsfrihet. Ett til 01.01.2027 og ett til 01.05.2039. Endring i felleskostnader er estimert til 98,- fra 01.01.2027 og til 2.623,- fra 01.05.2039. Basert på dagens situasjon vil felleskostnadene bli kr. 7.877,- fra 01.01.2027 og 10.590,- fra 01.05.2039.

Sikringsordning fellesgjeld
Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseieren, man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning som dekker borettslagets tap i en fastsatt periode dersom noen av andelseierne ikke betaler sin fellesutgifter. Sikringsordningen er levert av OBOS.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
Finn Arnesen

Beskrivelse
Velkommen til Ravnkollbakken 39!

Gjennomgående 3-roms andelsleilighet beliggende i et stort og veldrevet borettslag på Romsås. Leiligheten ligger i byggets 6. etasje og har en meget god planløsning. Leiligheten er har store vindusflater som sikrer gode lysforhold i boligen, samt en vest-vendt innglasset balkong på hele 13 kvm.

Leiligheten består av gang, stue, separat kjøkkenløsning, et bad, vaskerom, samt to gode soverom. Det er god lagringsplass i innvendig bod, samt i kjellerbod.

- Oppussingsobjekt
- Nytt bad kommer i regi av brl.
- Gode lys- og solforhold
- Gjennomgående
- Garasjeplass
- 2 boder
- Svarttjernparken ligger i nærområdet med opparbeidet badestrand
- Marka med flotte rekreasjonsmuligheter
- Kort vei til kollektivtransport, samt Romsås senter
- Skoler i alle klassetrinn og barnehager i nærheten

Parkering
Det medfølger en parkeringsplass i lukket garasjeanlegg.

Beliggenhet
Leiligheten er beliggende i bydel Grorud, på Romsås - i populære Ravnkollen Borettslag. God intern beliggenhet på feltet, høyt og fritt beliggende, hvilket gir et flott og åpent utsyn samt at det gjør boligen lys og luftig. Veletablert og barnevennlig boligområde med lite gjennomgangstrafikk. Det er kort vei til nærbutikk, skoler, barnehage, café,, helsestudio, svømmehall m.m.

Hele Romsås er bilfritt innenfor kjøreveien med store åpne lekeplasser og gangveier, trygt for barn, åpent og hyggelig med trær og naturtomter. Midt på Romsås mellom alle borettslagene er det beholdt et skogholdt som kjøkkenet i leiligheten er vendt mot som det kan tidvis sees dyr som ekorn og andre dyr boltre seg i.

Romsås senter og T-bane er ca. 200 meter fra leilighetens utgang og 63-bussen som går til Grorud stopper utenfor innkjørselen til tunet. T-banens (Romsås) linje 4 og 5 tar deg effektivt til sentrum, med hyppige avganger og en reisetid på ca. 25 minutter til Oslo S. I tillegg til T-banen er det gode bussforbindelser. Fra Grorud er det bussforbindelser til store deler av Oslo og Akershus. Med egen bil tar du deg enkelt ut på både riksvei 4 og Østre Aker vei til E6. Køen på ettermiddagsrushet på riksvei 4 starter etter avkjøringen til Romsås, ved behov for bil på jobb er det derfor mulig å kjøre nær køfritt hjem selv i rushtid.

I nærheten ligger også Humleby med sin nye fritidspark og kunstgressbane, her holdes det flere arrangementer. Det er et rikholdig tilbud av fritidsaktiviteter for både eldre og unge, som f.eks. gammeldans, pensjonistforening, bridgeklubb, speiderorganisasjon, ungdomsklubb med egne lokaler og musikkorps. Hvert år arrangeres det borettslagene i mellom ulike arrangementer. Romsås Cup er Romsåsfotballens stormønstring både for barn og voksne.

For den som er glad i friluftsliv er det kort vei til Lillomarka med flotte rekreasjonsmuligheter som blant annet lysløype, turveier, bade- og fiskevann m.m. Svarttjernparken ligger i nærområdet og har flotte bademuligheter. Nærmeste inngang til turvei i Lillomarka er på andre siden av ringveien rundt romsås, ca. 100m fra leiligheten. Fra boligen er det også kort gangavstand til opparbeidet gangvei i Lillomarka som er godt egnet for alle typer turer for alle. Her finner du flere sportsstuer med servering, deriblant Lilloseter og Sinober. Lillomarka har dessuten et meget godt lysløypenett som gir utallige muligheter for skiturer om vinteren.  Det er også opparbeidet gangvei til Røverkollen utsiktstårn på toppen av Romsås.  Marka byr også på mange idylliske tjern og vann, som f.eks. Vesletjern og Steinbruvann. Alle tjern og vann er åpne for fisking, foruten drikkevannskildene. Hold deg i aktivitet ute i det fri eller benytt deg av et av de mange innendørs treningssentrene som finnes i området; Fresh fitness på Romsås, Sats på Kalbakken, Actic og Stolt på Stovner. Det er laget ute-treningsområde ved Humleby. Romsås Idrettslag og Idrettslaget Grei har kunstgressbane, ballbinge og klubbhus like ved. Aktivt fotball, innebandy, orienterings- og skimiljø. Det ligger også alpinanlegg på Årvoll.

De fleste butikker og servicetilbud finner du i nærheten som blant annet Søndagsåpen Joker med PostNord sine tjenester og Romsås senter som huser servicefasiliteter som matbutikk, pizzeria, kiosk, caféer, helsestudio, svømmehall og bibliotek.  I nærområdet ligger også Grorud senter med blant annet matbutikk, apotek, bank, vinmonopol mm. I tillegg er det kort vei til Stovner senter som har et godt utvalg av forretninger og servicetilbud innenfor de fleste bransjer. Stovner Senter ble i 2016 utvidet med 3-4000 nye kvadratmeter og 25 nye butikker. Det satset stort på spisesteder, som tenkes å bli en møteplass og et nytt møtepunkt for nærområdets innbyggere.

I tillegg har Lørenskog Vinterpark SNØ åpnet, kun i kort avstand fra boligen. Dette er et stort innendørs vintersportanlegg, og visjonen er at vinterparken skal bli et internasjonalt samlingspunkt for vintersport. Det er planer om at anlegget i tillegg vil inkludere blant annet hotell, serveringssteder, bransjebutikker, undervisningslokaler samt en næringsklynge knyttet til kulde, vinter og snø. Anlegget vil være det eneste innendørs skianlegget i verden som har både alpint, free-style og langrennsløyper. Les mer om det spennende anlegget her: http://www.xn--sn-mka.no/forsiden/

Bebyggelse
Området består hovedsaklig av blokkbebyggelse.

Tomt
Fellestomt, kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Inneholder
Leilighet beliggende i byggets 6.etasje. Adkomst via heis. Oppgangen har dørcalling.

Inneholder: Entré, stue, kjøkken, bad/vaskerom, to soverom og bod.

Utgang fra vaskerom til øst-vendt luftebalkong på ca. 2 kvm.
Utgang fra stuen til innglasset vest-vendt balkong på ca. 13,4 kvm.

Leiligheten disponerer en kjellerbod og en utebod. Utebod er ikke lokalisert og derfor ikke målt opp.

Byggemåte
Bygning generelt:
Bygget er oppført med såle på antatt faste masser. Bærende konstruksjoner i betong. Skillende vegger og etasjeskille i betongkonstruksjon. Yttervegger er teglsteinsforblendet. Bindingsverkkonstrukjson mellom skillende elementer kledd med panel. Flatt tak tekket med sveiset papp e.l.

Vinduer og dører:
Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass.
Bygningen har malt inngangsdør (fra 1982) og malt og lakkert balkongdører i tre (fra 2000).

Balkong:
Utgang fra vaskerom til øst-vendt luftebalkong i betongkonstruksjon. Oppmålt til ca 2m2.
Utgang fra stuen til innglasset vest-vendt balkong i betongkonstruksjon. Oppmålt til ca 13,4m2.

Innvendig:
Gulv med belegg og laminatgulv. Flislagt gulv i bad/ vaskrom.
Vegger med malte flater og tapet. Enkelte vegger med plater.
Himlinger med malte flater.
Etasjeskiller er av betongdekke.
Finerte innerdører.

Baderom:
Aktuell byggeforskrift er byggeforskrifter fra før 1997. Dokumentasjon: ingen dokumentasjon.
Bad/ vaskerom er vurdert under ett da det kun er en platevegg med luft under som skiller de to rommene. Våtrommet er fra byggeår.
Ingen større avvik påvist , men det gjøres oppmerksom på at det er begrenset med fall mot sluk på enkelte plasser. Sluket er originalt støpejernsluk og der er derfor uten klemring og tilfredstillende membranløsning. Mekanisk avtrekk, men rommet mangler tilluft, noe som anses som en mangel.
Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner(murvegger). Ingen unormale fuktsøkverdier befaringsdagen. Dette
betyr ikke at badet tåler normal bruk. Oppgradering av tettesjikt og sluk må påregnes før bruk, spesielt direkte vønnpåkjenning på gulv og vegger.

Kjøkken:
Eldre innredning med benkebeslag og med malte fronter.
Felles mekanisk avtrekk. Kullfilterventilator over kokesone bør monteres.

Tekniske installasjoner / utstyr:
Hovedstoppekran i vaskeromdel. Originale kobberrør.
Det er avløpsrør trolig av støpejern.
Boligen har mekanisk ventilasjon. Tilluft via spalteventiler i vinduene.
Varmtvannstanken er på ca. 120 liter.

Følgende forhold er markert med TG2 i tilstandsrapporten:
Utvendig > Dører:
Inngangsdøren er av eldre årgang, kniper mot karm/ terskel.
Tiltak: Tid for utskifting nærmer seg. Døren bør justeres.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger - 2:
Slitasje på overflater.
Tiltak: Trenger overflatebehandling

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
Tiltak: Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav.

Innvendig > Overflater:
Utidsmessig og en del slitasje.
Tiltak: Påregnelig med oppgradering.

Innvendig > Innvendige dører:
Enkelte dører kniper mot karm/ terskel.
Tiltak: Trenger justering.

Kjøkken > 6.etasje > Kjøkken > Overflater og innredning:
Noe bruksslitasje og utidsmessig.
Tiltak: Oppgraderes etter eget behov.

Tekniske installasjoner > Vannledninger:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
Tiltak: Ingen behov for utbedring, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
Tiltak:  Ingen behov for utbedring, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank:
Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank.
Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
Tiltak: Bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling, avrenning og lekkasjesikring.

Følgende forhold er markert med TG3 i tilstandsrapporten:
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn:
Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Målt 30 mm på tvers i kjøkken. 39mm i lengdretning i stuen.
Tiltak: Høydeforskjeller må rettes opp for å få TG0 eller TG1. Vurderes kun vel en renovering av hele boligen.
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000

Våtrom > 6.etasje > Bad/ vaskerom > Generell:
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.
Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg:
Det bør foretas en utvidet el-kontroll av det elektriske anlegget.
Kommentar: Løs stikk til berederen og løs stikk stuen. Denne stikkontakten er tapet.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Informasjonen er hentet fra tilstandsrapport utført av bygningssakkyndig Christian Blom Kjerulf. For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg inn i rapporten. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakkyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Det fremkommer ingen informasjon fra selgers egenerklæringsskjema.

Boder
Leiligheten disponerer en kjellerbod og en utebod. Utebod er ikke lokalisert og derfor ikke målt opp.

Standard
For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Følgende dokumenter foreligger:
- Ferdigattest for oppføring av boligblokk datert 27.10.72
- Ferdigattest ventilasjonsanlegg datert 06.09.1972 
- Ferdigattest endring av bygningstekniske installasjoner datert 12.03.2003
- Ferdigattest fasadeendring datert 13.07.2010

Ferdigattest utstedes av bygningsmyndighetene på grunnlag av mottatt dokumentasjon fra kontrollansvarlige når et søknadspliktig tiltak er utført i samsvar med tillatelsen og øvrige krav etter plan- og bygningslovgivningen. At ferdigattest eksisterer, gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming


Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Energimerking
Energiattest med energimerke

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2024 på inntil 4,7 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 2,8 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/.

For de leilighetene i borettslaget som er ilagt eiendomsskatt kreves skatten inn via felleskostnadene i månedene: mai, juni, september og november.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 7 869,- pr.mnd.

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i felleskostnadene. Styreleder opplyser at det er pågående baderomsrehabilitering, og at fellesgjelda øker jevnlig. Det er normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Faste løpende kostnader
For aktuell leilighet vil dette blant annet være strøm etter forbruk, kabel-TV og bredbånd utover grunnpakke, forsikringer etc.

Telia er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester. Priser kan sjekkes på tilbyders websider. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Borettslaget har 2 lån i Handelsbanken og 1 lån i Nordea med følgende lånebetingelser:

Lån 1
Lånenr.: HANBAN-93727003086
Type: Annuitetslån
Restgjeld pr. 01.07.2024: 6.819.141,-
Restløpetid: 20 år 2 md.
Terminer pr. år: 4
Rente: Flytende 5,50%


Lån 2
Lånenr.: HANBA1-94927048269
Type: Annuitetslån
Restgjeld pr. 01.07.2024: 90.000.000,-
Restløpetid: 38 år 6 md.
Terminer pr. år: 12
Avdragsfrihet t.o.m: 01.01.2027
Rente: Flytende 5,75%


Lån 3
Lånenr.: NORDEA-907508
Type: Annuitetslån:
Retsgjeld pr. 01.07.2024: 278.443.615,-
Restløpetid: 25 år 10 md.
Terminer pr. år: 4
Avdragsfrihet t.o.m: 01.05.2039
Rente: Flytende 3,98%

IN-ordning: NEI.

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Forsikring med polisenummer
Protector AS Polisenummer: 1363893

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 1 107 038,- Som sekundærbolig Kr. 4 206 743,-

Borettslag
Borettslag: Ravnkollen borettslag, Orgnr: 951133914

Generelt om borettslaget:
- Borettslaget består av 661 andelsleiligheter.
- Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt.
- Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Tor-Sigve Bjørndal.
- Borettslagets revisor er BDO AS.
- Styrets hjemmeside: www.vibbo.no/ravnkollen
- Styrets e-post: styret@ravnkollen.no
- Borettslagets vaktmestertjenester utføres av Romsås vaktmestersentral (RVS).
- Borettslaget har avtale med Romsås Vaktmestersentral SA om renhold av fellesarealene.
- Telia er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.

Våtromsrehabilitering:
Årsmøte i borettslaget 2021 vedtok å gjennomføre våtromsrehabilitering. Arbeidet er i gang fra 31. oktober 2022 og vil bli ferdigstilt i mai-måned 2026. Fremdriftsplan for rehabiliteringen ligger på Vibbo og beboere kan der se når deres oppgang/leilighet vil være under rehabilitering. Det som skal gjøres; utskifting av alle rør og sluk, total nedstripping av våtrom som bygges opp igjen med varme i gulv, vegghengt toalett, senket tak med spotlys, fliser på alle vegger og gulv, batteri til kjøkkenvask og ny dør(er) til bad og vaskerom. Videre ble det i ekstraordinært årsmøte høsten 2022 vedtatt å legge inn en utstyrspakke med nytt speilskap, dusjvegger, servant med skap, nytt batteri til dusj, baderomsservant og eventuelt nytt batteri til vask på vaskerom og på kjøkken. Andelseier skal kunne sette sitt personlige preg på bad og vaskerom ved at det fritt kan velges mellom 5 ulike gulv- og veggfliser og av øvrig utstyr kan man velge andre varianter mot tillegg i pris.

I forbindelse med våtromsrehabiliteringen er det vedtatt å gå over til felles varmtvann. Felles varmtvann krever arealer for etablering av berederrom, men det har vist seg at kjellerarealene tiltenkt brukt til berederrom ikke var store nok, så mange leiligheter må dessverre avstå sine kjellerboder til fordel for etablering av berederrom. Entreprenør legger inn vannmåler kostnadsfritt i alle leiligheter, så det igangsettes måling av varmtvannsbruk. Varmtvannet skal i størst grad oppvarmes av grunnvarme, så det er boret brønner på ulike steder i borettslaget som skal benyttes til formålet.

Grendehuset RKB36:
Beboere kan leie borettslagets grendehus til fest og treff. Lokalet har serveringsutstyr til 35 personer og opplegg for avspilling av musikk fra medbragt telefon eller lignende. Bestilling av lokalet skjer kun ved personlig henvendelse til borettslagets kontor og leien må betales ved bestilling.
Priser for leie (per 01.04.2024):
Mandag til torsdag kr 500,-
Fredag eller lørdag kr 1400,-
Søndag kr 600,-
Dag før hellig- eller høytidsdag kr 1400,-
Fredag+lørdag / lørdag+søndag kr 1700,-
Fredag, lørdag, søndag kr 2000,-
Det må betales kr. 500,- i depositum ved leie.
Dør til grendehus åpnes med kode som sendes på sms til leietaker før leieperioden. Leie av grendehuset til konfirmasjon i september, til nyttårsaften og til Eidfeiring skjer ved loddtrekning.

Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.

Forretningsfører
OBOS Eiendomsforvaltning AS avd. forkjøp

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt.
Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det foreligger forkjøpsrett for borettslagets medlemmer. Forhåndsavklaring er igangsatt. Ta kontakt med megler eller forretningsfører for ytterligere opplysninger om meldefristen.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Dyrehold som gjelder dyr i eierforhold og pensjon er tillatt i borettslaget etter følgende regler:

1) Hunder/katter skal alltid føres i bånd innenfor borettslagets område. Eier av hund/katt forplikter seg til omgående å fjerne ekskrementer. Det forutsettes at fører av hund må ha full kontroll over dyret.

2) Det forutsettes at hundeeier er kjent med de til enhver tid gjeldende politivedtekter om båndtvang.

3) Dersom det kommer klage over at dyreholdet sjenerer naboer ved lukt, bråk eller på annen måte, forplikter eieren seg til å fjerne dyret fra leiligheten eller fraflytte leiligheten hvis ikke en minnelig ordning med klageren kan oppnås. I tvilstilfelle avgjør styret etter forhandling med partene hvorvidt en klage er berettiget.

4) Dyreeier er ansvarlig og erstatningspliktig for skade som dyret måtte påføre eiendom i borettslaget.

5) Dyreeier må erklære seg villig til å godta endringer i bestemmelser om dyrehold som generalforsamlingen vedtar.

6) Alle katter skal ID-merkes enten ved tatovering i øret eller med elektronisk brikke.

Diverse
Det gjøres spesielt oppmerksom på at dette er salg av eiendom for et dødsbo. Det må legges til grunn at arvingene har begrenset kjennskap til eiendommen, og at de derfor ikke er kjent med feil eller mangler utover det som fremkommer av salgsmaterialet. Interessenter oppfordres til å foreta grundige undersøkelser, gjerne sammen med bygningssakyndig eller annen fagkyndig. Kjøper gjøres oppmerksom på at boligen ikke vil bli ytterliggere rengjort i forbindelse med overtakelsen.

Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.

Det er tinglyst 3 servitutter på eiendommen som omhandler blant annet Bestemmelse om tilfluktsrom, bestemmelse om trafostasjon/kiosk, bestemmelse om vann/kloakkledning, m.m.


1972/15937-1/105  Erklæring/avtale  
25.09.1972 
Bestemmelse om tilfluktsrom
Gjelder denne registerenheten med flere


1977/11746-1/105  Erklæring/avtale  
01.06.1977 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Gjelder denne registerenheten med flere


1987/8149-2/105  Best. om vann/kloakkledn.  
06.02.1987 
Med flere bestemmelser
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Gjelder denne registerenheten med flere

For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via kommunal vei og private internveier med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er regulert til byggeområde for bolig ihht. reguleringskart hentet fra Oslo kommune 15.07.2024 med tilhørende bestemmelser i reguleringsplan S-1470 datert 03.07.1968.

Oslo kommune vedtok 23.09.2015 kommuneplanen "Oslo mot 2030: Smart, trygg og grønn". Dette får betydning for en rekke av de vedtatte
reguleringsplanene i kommunen. Planen legger opp til fortetting av indre by og utvikling rundt Oslos sentrale knutepunkter. Fortetting av dagens bebyggelse kan bli aktuelt i disse områdene. Mer informasjon finnes på kommunens hjemmeside: https:// www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/ politikk/kommuneplan/

Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer alle interessenter til å sette seg inn i reguleringer og kommuneplan, samt hvilken betydning de har for eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at området er under utvikling og at endringer og oppføring av nye bygg vil kunne skje. Det anbefales spesielt å følge med på de planer og prosesser som pågår for området via Oslo kommune, Plan- og bygningsetaten.

Pågående byggesaker pr. 09.08.24:
  
  • Saksnr. 202457054: Ravnkollbakken 38, 54 og 66 - Etablering av solcelleanlegg på tre parkeringshus
Tillatelse til tiltak.
Link til sak: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202457054
  
  • Saksnr. 202218613: Ravnkollbakken 26 - 89 - Boring av 25 energibrønner¨
Tillatelse til tiltak.
Link til sak: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202218613
  
  • Saksnr. 202107082: Romsås Senter 2 - Fasadeendring og ombygging - Nærmiljøhuset
Igangsettingstillatelse.
Link til sak: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202107082

Kopi av situasjonskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 2 600 000,- (Prisantydning)
kr 583 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 3 183 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 981,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper))
--------------------------------------------------------
kr 9 181,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 192 181,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 200 431,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Provisjon: 1,25%

Tilrettelegging: 19 500,-

Visnings-/overtagelseshonorar: 3 450,-/stk.

Markedspakke: 19 900,-

Oppgjør: 8 300,-




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
91-24-0182

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges «som den er». Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Uautorisert kopiering eller gjenbruk av all tekst og alle bilder i denne annonse/salgsoppgave er ikke tillatt.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Ensjø Eiendomsmegling AS
EIE Ensjø
Org. nr: 921542690
Gladengveien 24
0661 Oslo
Tlf: 22 34 34 64

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler / Partner Daria Zuzanna Dymarska

Saksbehandlere
Daria Zuzanna Dymarska
EIE Ensjø
Eiendomsmegler / Partner
Mob: 46 36 40 86 / E-post: dzd@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Ravnkollbakken 39
For mer om objektet
Ravnkollbakken 39

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: