Bilde 1 av Refstadsvingen 19Bilde 2 av Refstadsvingen 19
Digital salgsoppgave
Refstadsvingen 19

0589 OSLO • OSLO kommune

Dette objektet er solgt!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er en betaversjon

Tjenesten er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med at dette er en betaversjon som er under utprøving, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Still et spørsmål og jeg skal forsøke å finne svaret for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvor mange soverom er det?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"
  • "Hvordan er utsikten?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

Objektet er solgt!

Lekker og tiltalende 4-roms med balkong og flott utsyn | God planløsning | Varmtvann og fyring inkl.
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Andel
Andelsnummer
6
Antall soverom
3 soverom
Etasje
1
Internt bruksareal (BRA-i)
69 m²
Bruksareal (BRA)
83 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
6 m²
Innglasset balkong (BRA-b)
8 m²
Fellesutgifter
kr 7 106 / Mnd
Prisantydning
kr 4 300 000
Omkostninger
kr 17 471
Fellesgjeld
kr 369 000
Totalpris
kr 4 686 471
Fellesformue
kr 25 433
Byggeår
1962
Matrikkel
knr. 0301, gnr. 85, bnr. 173
Oppdragsnummer
71240157
card-default

Kristine Hauan Berg

Eiendomsmeglerfullmektig
Les om Kristine
Visninger

Det er p.t. ingen annonserte fellesvisninger.

Meld din interesse til megler her

Meld interesse for visning
Prisantydningkr 4 300 000,-
Andel av fellesgjeldkr 369 000,-
Pantattest kjøperkr 240,-
Tingl.gebyr BRL-skjøtekr 500,-
Tingl.gebyr pantedokument BRLkr 500,-
Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper)kr 7 981,-
Tryg Boligkjøperpakke Leilighet (valgfri)kr 8 250,-
  
Totalpris kr 4 686 471
Standard

Entré | Velkommen inn til det som kan bli ditt nye hjem!

Velkommen inn i det som kan bli ditt nye hjem! Fra felles inngangsparti spaserer du få meter til leiligheten som ligger i 1. etasje. Her blir du møtt av en innbydende entré som gir et godt førsteinntrykk av leiligheten. Det er pent laminatgulv og malte overflater i moderne fargevalg - noe som er gjennomgående for hele boligen med unntak av bad. Her er det plass til knaggrekker, speil, skohylle mm. Dørtelefon er montert på vegg ved siden av inngangsdøren. For ekstern oppbevaring medfølger det to kjellerboder, én på ca. 2 kvm og én på ca. 4 kvm.


Stue og spisestue

Gå videre frem fra entréen og du finner boligens oppholdsrom. Det er i likhet med de øvrige rommene lagt laminat på gulv og det er vegger malt i delikate farger. Rommet har en god utforming som gjør det enkelt å møblere med både sofagruppe med tilhørende møblement, samt spisebord. Fra stuen er det utgang til boligens balkong.


Balkong

Fra stuen er det utgang til boligens vestvendte balkong på ca. 8 kvm med flott utsyn mot grøntområde. På sommerstid får du gode solforhold med sol fra 14.00 til 21.00. Her er alt lagt til rette for å nyte varme sommerdager og sene sommerkvelder i hyggelige lag. God plass til balkongmøblement, beplantning og grill. Innglassingen gjør at du får en forlengelse av stuen hvor man kan nyte lange dager på balkongen uansett årstid. Glassveggene kan enkelt skyves til siden for å ha det åpent og luftig. 


Kjøkken

Lekkert kjøkken fra Epoq som ligger separat fra stuen, så her kan du trekke deg tilbake og lage dagens måltider i fred og ro. Det er rikelig med skap- og benkeplass i både over- og underskap. Kjøkkeninnredningen er med glatte fronter og benkeplate av laminat samt nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur. Integrerte hvitevarer som stekeovn, induksjonstopp, mikrobølgeovn, oppvaskamskin og kjøleskap med frysedel. Videre er det ventilator med belysning, lekkasjestopper og komfyrvakt. 


Kjøkkenet har en egen nisjé som passer perfekt som vaskerom. Her er det opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel. 


Soverommene

Boligen har i alt tre gode soverom. Hovedsoverommet er av god størrelse med plass til dobbeltseng og tilhørende nattbord. Romslig skyvedørsgarderobe som medfølger ved salg, med gode oppbevaringsmuligheter. De to andre soverommene har plass til seng, kontorpult, oppbevaringsmøblement mm. Rommene er perfekt som barnerom, garderobe, gjesterom og/eller kontor - alt etter ønske og behov.


Baderom

Et lekkert flislagt baderom med adkomst fra entreen. På badet er det vannbåren gulvvarme og downlights i himling. Badet har en stilren innredning med servant, speilskap med belysning, dusjhjørne med innfellbare glassdører og et vegghengt toalett. Det er mekanisk avtrekk og opplegg for vaskemaskin. 


Oppbevaring:

- Kjellerbod på ca. 2 kvm.

- Kjellerbod på ca. 4 kvm.


Overflater:

- Gulvoverflater belagt med laminat. Flislagt gulv på badet.

- Vegger med malte overflater. Flislagt vegger på badet.

- Himlinger med malte himlingsflater.

- Profilerte innerdører.


Sammendrag fra selgers egenerklæringsskjema: 

Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?

Ja.

Kommentar: Det har av og til vært litt lukt på badet i starten da vi flyttet inn, men det er lenge siden jeg har luktet noe nå.


Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?

Ja, kun faglært.

Firmanavn: I regi av borettslaget.

Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Hele badet ble pusset opp for noen år siden hos tidligere eiere.


Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?

Ja.

Firmanavn: I regi av borettslaget.

Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Tidligere eiere noen år siden.


Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?

Ja.

Kommentar: I regi av borettslaget.


Er arbeidet byggemeldt?

Ja.

Kommentar: I regi av borettslaget.



Tilstandsrapport og byggemåte

Selger har i forbindelse med salget innhentet en tilstandsrapport fra Owe Fagerlund Leret i Anticimex, datert 21.05.2024. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik, samt kostnadsoverslag for eventuelle oppgraderinger. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er en del av denne salgsoppgaven og må leses nøye av interessenter før det legges inn bud. Kjøper anses kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport, og kan følgelig ikke reklamere på belyste forhold. Vi vil gjøre spesielt oppmerksom på viktigheten av å lese igjennom rapportens TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som angir avvik fra normal slitasje, høy alder, bygningsdel som må utbedres, og lignende. Det følgende er hentet fra den bygningssakkyndiges beskrivelse av boligen:   


Boligblokk over 4.etasjer, samt kjeller og loft. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskiller hovedsakelig av betong. Takkonstruksjon utvendig tekket med papp/takplater (ikke besiktiget). Utvendige fasader forblendet i pusset mur. Leiligheten har entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB med kikkehull og sikkerhetslås. Balkongdør og vinduer med 2-lags glass fra 2014. Oppvarming via radiatorer tilkoblet felles sentralfyringsanlegg.

  

Boligen har fått følgende TG2:  

Kjøkken - Innredning: Svellemerker og bruksmerker på enkelte fronter.

  

Ovennevnte punkter er på ingen måte utfyllende. For ytterligere informasjon om byggemåte, årsak bak tilstandsgrader, konsekvens og anslag på eventuelle utbedringskostnader, se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.



Arealer

Totalt bruksareal: 83,0 m²

- BRA-i: 69,0 m²

- BRA-e: 6,0 m²

- BRA-b: 8,0 m²




Arealbeskrivelse

Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:


Første etasje:

BRA 83 m²

- BRA-i 69 m²: Entré, bad, tre soverom, stue og kjøkken.

- BRA-e 6 m²: To kjellerboder.

- BRA-b 8 m²: Innglasset balkong.


Det gjøres særskilt oppmerksom på at bod som er medtatt som BRA-e og i totalt BRA ligger på fellesareal, men disponeres av denne leiligheten.


Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er beregnet og angitt med utgangspunkt i NS 3940:23. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra den faktiske bruken, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.



Elektrisk anlegg

Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget, og at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk på eiendommen.


Det foreligger samsvarserklæring på det elektriske anlegget og det er ikke registrert avvik.


Sikringsskap med automatsikringer plassert på vegg ved felles trappegang.



Oppvarming og energimerking

Dersom rom for varig opphold ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.


Energiattest med energimerke Lys grønn F er vedlagt salgsoppgaven.


Oppvarming via radiatorer tilkoblet felles sentralfyringsanlegg.



Tekniske installasjoner og VVS

Synlige vannrør av typen rør-i-rør og forkrommede vannrør. Synlige avløpsrør av typen plast. Fordelerskap for vannrør med stoppekraner plassert på bad. Hovedstoppekran for vannrør og stakepunkt for avløpsrør plassert I kjeller. Oppvarming via radiatorer tilkoblet felles sentralfyringsanlegg. Ventilasjon basert på naturlig og mekanisk avtrekk. Naturlig tilluft.



Løsøre og tilbehør

Tilbehør:

- Frys medfølger ikke.

- Vaskemaskin medfølger ikke.

- Garderobeskapene på de to mindre soverommene medfølger ikke.

- Oppvaskmasin har noen mangler, men medfølger.

- Alle fastmonterte gjenstander medfølger.


Interessenter oppfordres til å lese vedlagte liste over løsøre og tilbehør som skal medfølge ved handelen. I de tilfeller det medfølger hvitevarer, overleveres disse uten noen form for garanti utover leverandørgaranti. Det gjøres oppmerksom på at løsøre som har en klar karakter av å være en del av selgers møbler - selv om det er skrudd opp på veggen, normalt sett ikke vil medfølge boligen ved overtakelse.



Tomten

Fellesområdet opparbeidet med blant annet biloppstillingsplasser, internstier, sykkelstativer, lekeapparater, sittebenker, plenarealer og diverse beplantning. 




Parkering

Borettslaget har 100 parkeringsplasser til utleie for boende andelseiere.

Tildeles etter venteliste (ca. 6mnd), koster 794,- i etablering og 300,- per måned. Alle plasser har mulighet for lading.


Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et årlig gebyr. For mer info se: www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.


Gateparkering etter områdets bestemmelser.



Skole og barnehage

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke dette med skolesjefens kontor. Se nabolagsprofilen i salgsoppgavens vedleggsdel, for oversikt over andre skoler og barnehager i nærheten.



Adkomst

Ved å trykke på kartet i annonsen får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt ved fellesvisninger.



Områdebeskrivelse

Leiligheten ligger i et attraktivt, sentralt og barnevennlig boligområde på Bjerke i Oslo, like ved Bjerke Travbane. Bjerke ligger på en høyde nord for Løren/Økern/Refstad og mellom Årvoll/Disen og Risløkka. Det er gangavstand til både Løren og marka.


På Bjerke er det et godt offentlig kollektivtilbud, en rekke butikker, servicetilbud og fasiliteter, samt hovedfartsårer som bringer deg ut og inn av bysentrum. Eiendommen har også nærhet til flotte tur- og friluftsområder som blant annet Lillomarka, noe som gir gode rekreasjonsmuligheter hele året.


Det er kort vei til Bjerkedalen park, med fine stier, paviljong og sandstrand. Parken er pent beplantet, og en av parkens hovedattraksjoner er Hovinbekken med fossefall. Her er det også isbane om vinteren til glede for barna. Parken byr også på lekeplasser, basketballbane som islegges i vinterhalvåret. Paviljongen café/restaurant er å finne i Bjerkedalen park.


Turmuligheter og sport

Hasle-Løren IL er en aktiv klubb med tilbud innenfor fotball, ishockey, ski, innebandy, håndball, sykling og multisport. Løren Idrettspark ligger i gangavstand og består av kunstgressbaner, klubbhus, Løren ishall og Lørenhallen. Sistnevnte benyttes i all hovedsak til håndball og innebandy. Sørover fra boligen finner man Valle Hovin og Valhall Arena, som er kjent for sine allsidige idrettsanlegg og store konsertarrangementer.


Fra eiendommen er det også kort vei til Årvoll idrettsplass med fotballbaner som islegges vinterstid. Like ved anlegget ligger også Årvoll gård - et kulturelt og sosialt møtested for store og små.


Det er ca. 10 min med bil til Oslo skisenter Grefsenkollen. Herfra er det fine turveier inn mot Trollvannsstua og deilige badevann i sommerhalvåret, alpinanlegg og milevis med lysløyper for de skiglade om vinteren. På toppen av Grefsenkleiva ligger populære Grefsenkollen restaurant. Med fantastisk utsikt mot fjorden og hovedstaden har restauranten en eventyrlig ramme for både dagsutflukter, utekonserter og andre trivelige begivenheter.


For de som liker å holde seg i form er det også flere treningssentre i nærheten. På Bjerke har du Fitness 24/Seven som holder døgnåpent treningssenter og Puls Bjerke Fysioterapi og treningssenter ligger i nabobygget. Videre har du også nyåpnede EVO på Årvoll og Studio Jobbsprek på Økern Portal, samt Sterk på Løren, Sats på Linderud, Sportytude på Økern eller Sats på Storo.


Servicetilbud

Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Kiwi som ligger noen minutters gange unna og Rema 1000 på Årvoll og Brobekk. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Linderud og Storo et godt utvalg.


Av søndagsåpne butikker kan du velge mellom Nærbutikken på Risløkka to stk. Joker på Løren, samt Circle K på Bjerke som holder åpent døgnet rundt alle dager hele året.


Spisesteder

På Bjerke finner du Bjerke Sushi og Dragens Restaurant i tillegg til restauranter som pizzarestauranten En Til Pizza. Her trenger du ikke nødvendigvis bare gå for å spise en god steinovnsbakt pizza. Det er også lov og bare ta en drink eller to, et glass vin eller en kopp kaffe. I tillegg finner du kinarestauranten Panda som serverer både kinesisk og norsk mat.


Det er Paviljongen café og restaurant i Bjerkedalen. Martin Tærud er 4. generasjon som driver selskapet Haakon Tærud som har holdt til på Årvoll. Paviljongen i Bjerkedalen park er et samlingssted. Det er café på dagtid med et rikt utvalg av kaffedrikker, bakevarer og spennende lunsjretter. På kveldstid gjør de om til en uformell bistro. Her er alle velkomne til å nyte et glass vin eller øl med litt snacks eller nyte en full middag. I Brobekkveien 31 finner du Bamboo Bjerke hvor du får kjøpt sushi og asiatisk mat "to go".


Høsten 2021 åpnet Økern Portal med flere spennende spisesteder og kaffebarer.


Det er også kort vei til Nydalen med et rikt utvalg av populære kaféer og restauranter, blant annet Sumo med asiatisk mat og fantastisk service, Johnny Rockets burgerresturant, Pink Fisk på Storo, Nydalen Spiseri og Bryggeri, Joe & The juice, Godt brød m.m. Ellers byr Storo Storsenter på det meste man trenger. Det er også gåavstand til Årvoll- og Linderud senter.


Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde via god offentlig kommunikasjon og bil, med hovedstadens rike utvalg av fasiliteter.


Utvikling i området

Selvaag har store planer for området rundt Bjerke travbane med prosjektene Parkbyen og Torgbyen. Der det var parkering vil det komme by, torg og møteplasser og det er planlagt 1500 nye boliger. Det er også planlagt matbutikk, bakeri, kafè, barnehage, aktiviteter, apotek, helsetjenester, servering, dansestudio og blomsterbutikk. Les mer på: https://www.selvaagbolig.no/oslo/bjerke/


Vollebekk ligger i umiddelbar nærhet hvor det for tiden skjer en spennende utvikling. Høsten 2017 åpnet Vollebekk skole og det er bygger boliger og planlegges parker, kafeer, butikker, kontorer. I tillegg er det gangavstand til Økern som er i sterk utvikling og med planer om å bli sentrum for nye Hovinbyen. Her foreligger det planer fra Steen & Strøm og Storebrand om å bygge ut et urbant, bærekraftig og levende bysentrum med torg, parker og møteplasser.


Det er også planer om utvikling av Bjerke med hoteller, bolig og næring.


Buss og T-bane

Området gir mulighet for god offentlig kommunikasjon via buss og flybuss, hvorav nærmeste holdeplass for buss er Brobekk, Refstadsvingen og Bjerke som ligger like ved boligen. Her passerer bussene hvert 5. minutt og buss nr. 31 går alle dager hele døgnet, samt buss nr. 31E, 126, 380, 390 har jevne avganger. Flybuss FB1 Gardermoen bruker ca. 40 min til Oslo Lufthavn.


Skal du til Storo, Nydalen eller Alna senter kan du ta 58-bussen fra Refstadsvingen. T-banen kan du ta fra Vollebekk.



Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt i Oslo kommune.


Bunnfradraget i Oslo er i 2024 på inntil 4,7 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 2,8 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/.


Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.



Kommunale avgifter

Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.



Fellesutgifter

Fellesutgiftene utgjør kr. 7 106,- pr. mnd. og inkluderer:

Fyring, vamtvann, internett/tv, trappevask, nedbetaling fellesgjeld, vedlikehold, vaktmester, drift og vedlikehold mm


Fellesutgiftene justeres normalt årlig iht. boligselskapets faktiske driftsutgifter, og de fordeler seg som følger:

Felleskostnader 6.921,-

Trappevask 185,-


Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av boligselskapet kan medføre økning i felleskostnadene.



Andre løpende kostnader

Ny eier må belage seg på kostnader knyttet til blant annet felleskostnader, strøm og innboforsikring. Denne liste er ikke uttømmende.


Et estimert årlig strømforbruk som tilsvarer ca 3 583 kwh. pr. år.

Eiendommen er p.t. forsikret i Fremtind Forsikring AS

Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett. Priser kan sjekkes på tilbyders websider. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.


Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Ny eier må selv tegne nødvendige forsikringer.



Forsikring

Eiendommen er forsikret i Fremtind Forsikring AS med polisenummer: 2984956



Formuesverdi

Ifølge Skatteetaten var formuesverdien for inntektsåret 2022:


Som primærbolig kr. 1 226 010,00,- som forutsetter at boligen brukes som fast bopæl.


Som sekundærbolig kr. 4 658 838,00,- ved annen bruk av eiendommen.


Formuesverdien justeres normalt årlig, og det henvises til Skatteetatens websider dersom ytterligere informasjon er ønskelig.



Borettslaget

Bjerke borettslag, Orgnr: 948 183 382

Borettslaget består av 303 andelsleiligheter. I tillegg kommer 1 tjenesteleilighet. Bjerke Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948 183 382, og ligger i bydel Bjerke i Oslo kommune. Bjerke Borettslag har 1 ansatt vaktmester, og en timesansatt vaktmester.


Styrets arbeid

Siden forrige ordinære generalforsamling har styret avholdt 11 styremøter.

Styrerommet i Refstadsvingen 17 har vært bemannet hver onsdag mellom kl. 18.00 og 20.00 med noen unntak i fellesferien og andre offentlige høytider.


Spørsmål med svar fra styret 12.06.24:

Er det planlagt fremtidig rehabilitering/utbedringer i borettslaget i fremtiden, i så fall hva? 

- Det er ikke planlagt større rehabiliteringer eller utbedringer i fremtiden som vil påvirke økonomien. Styret budsjetter for fortløpende vedlikehold, og borettslaget er vurdert som godt vedlikeholdt. Vi utarbeider for tiden en større vedlikeholdsplan, slik at dette vil være mer tydelig fremover.

- Det vil bygges en støyvegg på nordsiden av borettslaget, langs RV 4. Denne blir bygget i sommer på vår tomt, men finansieres i sin helhet av vegvesenet.


Er det planlagt økning i fellesgjeld og felleskostnader?

- Det er ikke planlagt noen økning av fellesgjeld eller felleskostnader. Sittende styre forsøker å kun øke felleskostnaden en gang i året, eller senke ved mulighet. Uten å gi noen lovnader, så vil ikke felleskostnader endres før 1 januar.


Har dere dugnadsordning? 

- Vi gjennomfører felles dugnad på våren, og bestiller inn konterinere for egen rydding på høsten årlig.


Hva slags pakke er inkludert vedrørende tv og internett? 

- Vi har en avtale med Telia, hvor hver beboer selv setter sammen sin pakke. Her kan en velge mellom kun høyhastighetsinternett, tv pakke og internett, eller en større tv pakke.


Hva er inkludert i felleskostnader? 

- Tilnærmet alle kostnader er inkludert i felleskostnader: Forsikring, drift, vedlikehold, vaktmester, varmtvann / varme, felles strøm, kommunale avgifter, trappevask, internett/tv, avdrag, renter, styrehonorarer med mer. Et godt eksempel her: Jeg betaler rundt 400 kr i måneden for egen strøm, resten er dekket igjennom felleskost.


Ellers noen annen relevant info? 

- Som nevnt vil det bygges støyvegg langs riksvei 4, denne er fullfinansiert av SVV. Avhengig av hvilken leilighet du skal selge, kan det påvirke utsikt.

- Generalforsamlingen vedtok på årets årsmøte at styret skal starte arbeid med gjerde fra våre fellesområder mot refstadveien 100/102.

- Parkering:

Borettslaget har 100 parkeringsplasser til utleie for boende andelseiere.

Tildeles etter venteliste (ca. 6mnd), koster 794,- i etablering og 300,- per måned. Alle plasser har mulighet for lading. Det er også gratis beboerparkering i området.


Ved årsmøte utført 8. april 2024 har styret vedtatt ulike tiltak

- Sette opp gjerde mot Refstadveien

- Støyskjerm langs Riksvei 4

- Felles areal omgjøres til ekstra bodplass for leie til beboerne


Større vedlikehold og rehabilitering:

2023: Heldigitalisert parkeringssystemet, utbedret rekkverk utenfor nr. 1, 2 og 5, startet forprosjekt støyvegg og byttet alle brannslukkingsapparater.

2022: Oppgradert lekeplass lavblokkene.

2021: Oppgradert uteområde foran lavblokkene.

21-23: Brannvarslingsanlegg med direkte kobling til brannvesen.

21-23: Nye inngangstrappet i 1, 2 og 5.

21-23: Rehabilitering heiser høybokker.

2018: Montertnye trapper i 1, 2 og 5.

2017: Vask fasade mot Trondheimsveien 1-7.

2016: avsluttet rehabilitering av våtrom.

2015: Byttet og malt inngangspartier 1-5.

2015: Nye ringeklokker høyblokkene.

2015: Oppgradert sentralvarmeanlegg. Nytt renseanloegg og luftutskiller.

2015: Start rehabilitering våtrom.

2014: Ny uteplass med grill

2014: Asfaltering av gangvei i RS2

2014: Fullført utskifting av alle porttelefone

2014: Byttet inngangspartiene lavblokk

2014: Nye vinduer/balkongdører

2012: Nye heisstoler høyblokkene

2012: Sanering gamle fryserom

2011: Nye porttelefoner i lavblokken Kjøp av traktor Serviceavtale Norsk Brannvern

2010: Oppgradering av vamtvannssirkulasjonen Trefelling ved lavblokken

2008: Utskifting hoved-eltavler i høyblokkene Omtekking av tak i lavblokken Trappehusene høyblokkene malt Vaskerier malt, elektr anlegg oppgradert Asfaltering/skilting P-plasser

2006: Nye fasader og nye balkonger. Oppgradering av lekeplass.

For rehabilitering lenger bak i tid les innkallingen for 2024. 


De beboere som ønsker det, kan anskaffe hund. Betingelsene for dette er at borettslagets skjema for dyrehold undertegnes. De plikter som følger av dette skjemaet må overholdes strengt. Særlig skal nevnes båndtvang (hele året) på borettslagets eiendom, samt plikt til umiddelbar fjerning av ekskrementer. Brudd på reglene for dyrehold kan medføre plikt til fjerning av dyret, eller salg av boretten. Det er ikke tillatt å holde katt med unntak av en rendyrket innekatt, erklæring om dyrehold i borettslaget må undertegnes.att i pensjon er ikke tillatt. Mindre dyr (fugler o.l.) som holdes "innenfor" leiligheten og ikke på annen måte er til sjenanse for naboene, kan anskaffes og holdes uten godkjenning. Ved tvil kontaktes styret før anskaffelse.


Det er fellesvaskeri i hvert bygg. Kort kan kjøpes av styret.


Det er mulig å søke om medlemskap i Brobekk skolehage som er en fin parsellhage der privatpersoner som ønsker å dyrke sin egen mat kan leie parsell.


Vedtekter, husordensregler, innkalling og protokoll kan fås ved henvisning til megler.



Sikringsordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 – tolv– måneder regnet fra oppsigelsesdato.



Fellesgjeld

Boligselskapet har en total gjeld på kr. 111 358 568,- pr. 01.05.2024.

Andel fellesgjeld er kr. 369 000,- pr. 01.05.2024.

Andel fellesformue er kr. 25 433,- iht. fjorårets likningsoppgave.


Lånenr.: HUS601-11498722

Restgjeld: 40.092.488,-

Restløpetid: 13 år 1 md.

Terminer per år: 2

Type, rente: Flyt, 4,59%

Andelens restsaldo: 133.106,-


Lånenr.: OBOS01-98207930296

Restgjeld: 71.266.080,-

Restløpetid: 20 år 10 md.

Terminer per år: 12

Type, rente: Flyt, 5,59%

Andelens restsaldo: 235.691,-




Årsregnskap

Regnskap for 2023 viser et overskudd på kr. 3.199.900.

Budsjett for 2024 viser et overskudd på kr. 4.532.400.




Styregodkjennelse og forkjøpsrett

Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kun fysiske personer kan være andelseiere, og ingen kan eie mer enn én andel.


Det er forkjøpsrett for borettslagets medlemmer samt Obos. Parallellavklaring er igangsatt, konferer megler. Interesse for forkjøpsrett må meldes boligbyggelaget direkte.




Midlertidig brukstillatelse og ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 29.02.1964 som omhandler Refstadsvingen 9-23. 


Byggetegninger fra kommunen datert 01.10.1959 samsvarer med dagens bruk av boligen. Kopi av tegninger og eventuelle attester kan fås ved henvendelse hos megler.



Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for bolig iht. reguleringsplan S-981, datert 12.06.62.


Store deler av Oslo er omfattet av reguleringsplan S-4220, vedtatt 15.03.2006, revidert 12.06.2013 og 17.3.2015, "Småhusplanen". Småhusplanene er under revisjon, og i påvente av ny regulering er det også vedtatt et midlertidig tiltaksforbud på eiendommene som er omfattet av denne planen. Selv om Småhusplanen og tiltaksforbudet ikke gjelder denne eiendommen, kan det være av interesse å kjenne til revisjonen og du kan lese mer om dette her: https://www.oslo.kommune.no/slik-bygger-vi-oslo/revisjon-av-smahusplanen/


Pågående byggesaker:

Sak: 201108325 Refstadsvingen 7 - innglassing av balkonger.

Sak: 201108326 Refstadsvingen 9-23 - innglassing av balkonger.

Sak: 201108324 Refstadsvingen 5 - innglassing av balkonger.

Sak: 201108323 Refstadsvingen 3 - innglassing av balkonger.

Sak: 202212188 Refstadveien 102 - oppføring av boligblokk.


Pågående plansaker:

Sak 202315585 Refstadveien Oppgradering av Refstadveien til bygate: Oppstartsmøte er bestilt.

Sak 202213772 Refstadveien 15 Bjerke Torgbyen (Nord) - bolig og næring. Oppstartsmøte bestilt.


Les mer hos plan- og bygg ved å søke på saksnummer over.


Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved hendvendelse til megler.




Vei, vann og kloakk

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk via privat stikkvei/-ledninger.



Rettigheter og heftelser

Foruten om andel fellesgjeld, overdras andelen fri for pengeheftelser. Kommunen har lovbestemt legalpant i sameiets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale gebyr. Iht. burettslagslova § 5-20 har borettslaget legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav. Pantet er begrenset til 2G per bruksenhet.


Dnr. 919935, tgl. 05.02.1963 - Sammenslått med denne matrikkelenhet:

Gnr. 85 bnr. 174


Dnr. 14472, tgl. 14.11.1962 - Registrering av grunn

Registrering av grunn


For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.



Utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke fra styret kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål. Det gjøres oppmerksom på at det er krav om forsvarlige radonverdier ved utleie.



Radon

Det gjøres oppmerksom på at det ved utleie er krav til å gjennomføre radonmåling, og at forsvarlige nivåer skal kunne dokumenteres. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig, såfremt det betales husleie.



Totalpris inkl. omkostninger

Prisantydning kr 4 300 000,-

Andel fellesgjeld kr 369 000,-


I tillegg til prisantydning og ev. fellesgjeld, påløper følgende omkostninger:

Pantattest kjøper kr 240,00,-

Tingl.gebyr BRL-skjøte kr 500,00,-

Tingl.gebyr pantedokument BRL kr 500,00,-

Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper) kr 7 981,00,-

Tryg Boligkjøperpakke Leilighet (valgfri) kr 8 250,00,-


Totalpris inkl. omkostninger og fellesgjeld kr 4 686 471,-


Det ovenstående forutsetter at eiendommen selges til prisantydning og at det kun tinglyses ett pantedokument. Av denne summen utgjør kr. 369 000,- andel fellesgjeld som vil følge andelen, men som ikke skal innbetales med oppgjøret. Det tas forbehold om endringer i offentlige gebyr.



Overtakelse

Overtakelse etter avtale med selger. Interessenter oppfordres til å angi ønsket overtakelse i budskjema. Antall nøkkelsett ved overtakelse kan variere, og kjøper må selv besørge nye nøkler/låser for egen regning. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten og styrets godkjennelse er avklart.



Boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring

EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.


Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.


Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.


Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.


Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.



Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven og interessenter oppfordres til å gjennomgå dette før bud inngis.



Budgivning

Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.


Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.


Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen.


Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form.


Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.



Betalingsbetingelser

Fullstendig kjøpesum inkludert omkostninger, samt eventuelt pantedokument tilknyttet lån, skal kunne disponeres over hos megler senest 2 virkedager før overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.



Lovanvendelse

Generelle bestemmelser

Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.


Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.


En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.


Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.


På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.


Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.


Forbrukerkjøp - definisjon

Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.


Forbruker – avtalevilkår

Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.


Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.


Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).


Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon

Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.


Ikke-forbruker – avtalevilkår

Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.


Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.


Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.


Uautorisert kopiering eller gjenbruk av all tekst og alle bilder i denne annonse/salgsoppgave er ikke tillatt.



Personvern

Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret for videre oppfølging. Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften. Mulighetene for å få slettet personopplysninger er derfor begrenset. Les mer om EIE`s behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på eie.no/personvern



Hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift, som pålegger oss å gjennomføre kundekontroll av selger og kjøper, herunder fullmektiger. Slike kontrolltiltak vil i praksis gjøres ved å bekrefte våre kunders og reelle rettighetshaveres identitet, samt å innhente informasjon knyttet til handelens formål og tilsiktede art.


Dersom kjøper ikke bidrar til dette, og det medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig.


I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kontrolltiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.


Dersom nødvendige kontrolltiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.



Meglers vederlag

Følgende er avtalt om meglers vederlag, og skal betales av selger:


Provisjon 1,000 % av salgssummen inkl. mva


Tilrettelegging: 15 600,00

Grunnpakke borettslag: 16 300,00

Markedspakke Premium: 27 500,00

Visningshonorar: 3 450,00

Oppgjørsgebyr: 8 300,00

Gebyr for utsatt betaling: 3 500,00


Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har oppdragstaker krav på rimelig vederlag for medgått tid/utført arbeid og avtalte utgifter (utgifter til påløpte visninger, innhenting av opplysninger, markedspakke og tilrettelegging), samt eventuelle utlegg. Alle priser er inkl. mva.



Om oppdraget

Oppdr.nr: 71240157

Ansvarlig megler: Rebekka Rønning


EIE Løren & Økern

Løren & Økern Eiendomsmegling AS

NO 916 510 845 MVA



Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan spørre megler for mer informasjon om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 1 av Refstadsvingen 19
0589 OSLO
Refstadsvingen 19

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: