Bilde 1 av Sollerudveien 37CBilde 2 av Sollerudveien 37C
Digital salgsoppgave
Sollerudveien 37C

0283 Oslo • Oslo kommune

Vi gjør oppmerksom på at denne tjenesten kan gjøre feil

Tjenesten «Spør om boligen» er KI-drevet med blant annet OpenAI sin GPT-motor, og kan derfor gi ufullstendige svar. Tjenesten er ment for å gi korte svar på de fleste spørsmål om boligen, men feil/uklarheter kan dessverre oppstå. Tjenesten kan ikke foreta skjønnsmessige og/eller rettslige vurderinger.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med dette, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Aia Eie profilbildeHei! Jeg er AIA, vår virtuelle meglerassistent ✨

Spør meg om det du lurer på, og jeg skal forsøke å finne svarene for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvordan er utsikten?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er KI-drevet med blant annet OpenAI sin GPT-motor, og kan derfor gi ufullstendige svar. Tjenesten er ment for å gi korte svar på de fleste spørsmål om boligen, men feil/uklarheter kan dessverre oppstå. Tjenesten kan ikke foreta skjønnsmessige og/eller rettslige vurderinger. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

kr 7 800 000

Omkostninger: kr 205 750Totalpris: kr 8 005 750
Lys, gjennomgående seniorleilighet (50+) - Vestvendt Balkong - Utsikt mot grøntområder - Garasjeplass
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
72
Antall soverom
2 soverom
Etasje
1
Internt bruksareal (BRA-i)
86 m²
Bruksareal (BRA)
96 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
10 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
6 m²
Fellesutgifter
kr 4 844 / Mnd
Prisantydning
kr 7 800 000
Omkostninger
kr 205 750
Totalpris
kr 8 005 750
Byggeår
1970
Tomt
Festet fellestomt 22792 m²
Oppdragsnummer
15240164
card-default

Gard Peder Kopstad

Daglig leder I Eiendomsmegler I Partner
Les om Gard
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 7 800 000,-
Pantattest kjøperkr 500,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 800 000,-)kr 195 000,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 9 250,-
  
Totalpris kr 8 005 750
Eiendom
Sollerudveien 37C, 0283 Oslo, Etasje: 1

Matrikkel
Gnr. 10 Bnr. 810 Snr. 72 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Arealer
Totalt BRA 96 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 86 kvm

Følgende rom er inkludert i internt bruksareal: Entré, to soverom, kjøkken, baderom, stue og spisestue.

- BRA-e (eksternt bruksareal): 10 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 6 kvm

Areal
Primærrom: 86 kvm, Bruksareal: 96 kvm, BRA-i: 86 kvm , BRA-e: 10 kvm , TBA: 6 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
1970

Tomt
Festet fellestomt 22792 kvm

Prisantydning
7 800 000

Tilstandsrapport
Tilstandsrapport er avholdt av Anders Jørgen Bryhn, datert 21.06.24.

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 0,-
Andel fellesformue kr. 0,-

Totalpris inkl. omkostninger
kr 7 800 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 500,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 195 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 800 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 196 500,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 7 996 500,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 8 005 750,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 4 844,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Varmtvann, internett, kommunale avgifter, festeavgift, trappevask, fellesvaskeri, drifts- og vedlikehold, felles bygningsforsikring, vaktmester, gartnertjenester og vaktservice fra Securitas.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnader.

Eier
Astrid Gudrun Børresens dro v/ Morten Børresen

Beskrivelse
Velkommen til Sollerudveien 37C!

3-roms leilighet med hyggelig utsyn mot frodige grøntområder og beplantning. Boligen har en vestvendt veranda på 6 kvm. Det er med andre ord god plass til utemøbler, og gode solforhold. I tillegg til boligens arealer disponerer leiligheten to boder. En bod på ca. 3 kvm ved hovedinngang, og en kjellerbod på ca. 7kvm.

Sameiet er veldrevet, med god vedlikeholdshistorikk. Det er verdt å nevne at både varmtvann og internett er inkludert i de månedlige felleskostnadene. Boligen ligger i et område med gode kollektivforbindelser, og har alle fasiliteter man trenger i hverdagen i nærheten. Sameiet har egen resepsjon og fullt møblert peisestue, spisestue, kjøkken, garderobe og toalett. Det medfølger en garasjeplass til leiligheten.

Parkering
Det følger med en parkeringsplass med leiligheten (garasjeplass nr. 11).

Beliggenhet
Kajalund boliganlegg ligger fint til i grønne, frodige omgivelser på Sollerud. Området kan by på både gode kollektivforbindelser, skoler og nærhet til Oslofjorden. Det er noen minutters gange til trikkestoppet Sollerud hvor linje 13 går, og kort vei til busstoppet Vækerøveien hvor linje 23 (Lysaker - Simensbråten), 42 (Voksen skog - Tjuvholmen) og 42N går. Det er også få minutters gange til Coop Prix, som er nærmeste dagligvarebutikk.

Gangavstand til CC Vest handlesenter med post, bank, apotek, helsekost, vinmonopol, kafeer, bakeri, dagligvarebutikk, frisør, blomsterforretning, jernvare m.m. Området er en attraktiv del av byen for de som ønsker å bo i en roligere, naturskjønn del av byen, men samtidig ha gode kollektivforbindelser inn til sentrum.

Av fritidstilbud finnes bla. Ullern tennis, Oslo Kajakklubb i tillegg til flere båtplasser og båtforening i Bestumkilen. Kort avstand til Fornebu og Lysaker Brygge. Fornebu senter med sine 80 butikker og restauranter tilbyr også et bredt utvalg. Her finnes også Vinmonopolet og Meny.

Flotte Vækerø park er en idyllisk grønn oase med gressplen og stier, samt bademuligheter. I den vestre enden av parken ligger pent opparbeidede Sollerudstranda som også har en fin gresslette med mulighet for ballspill. Lysakerelven som slynger seg ned fra Bogstadvannet innbyr til fine turmuligheter. Her er det etablert fine gangstier som tar deg igjennom flott natur og gir et lite innblikk i gammel industrihistorie.

I gang -og sykkelavstand finnes Sjølyst, Bygdøy og Aker Brygge med flott turterreng og fine badeplasser. Egen sykkelsti langs Bestumkilen og Frognerkilen inn til Aker Brygge, eller via Vækerø mot Sandvika. Holmenkollen med lysløyper på Frognerseteren og flere mil med oppkjørte skiløyper i Nordmarka på vinterstid. På sommerstid innbyr Nordmarka på utallige stier, bade- og fiskeplasser

Bebyggelse
Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

Tomt
Festet fellestomt, 22792 kvm

Årlig festeavgift er på ca. kr. 760 000,-. Festeavgiften er nettopp forlenget med 50 år og vil bli ytterligere forlenget om 50 år. Bortfester er Solveig Bilov-Olsen, Pernille Botolfsen-Lilleaker, Else Anett Botolfsen-Lilleaker og Botolf Erik Botolfsen-Lilleaker.

Adkomst
Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

Inneholder
Stue/ spisestue:
Fra entréen kommer du inn i stuen. Dette er et lyst og behagelig oppholdsrom. Her kan du møblere litt som du vil, med god plass til både sofa og spisebord. Stuen kan by på store vindusflater, som gir godt med lysinnslipp og en luftig atmosfære. Det er deilig med fyr i peisen på kalde dager. Det er verdt å nevne at både varmtvann og internett er inkludert i de månedlige felleskostnadene.

Kjøkken:
Kjøkkenet har eldre innredning med glatte fronter, stålbenk med to kummer og blandebatteri, integrert koketopp og stekeovn, og plass til frittstående kjøleskap. Hvitevarer følger også med salget.

Soverom I:
Fra stuen finner vi leilighetens naturlige hovedsoverom. Rommet er av god størrelse, og har rikelig med plass til både ønsket seng og tilhørende nattbord. Her er det også innebygd garderobeskap for oppbevaring.

Soverom II:
Fra entreen finner vi det andre soverommet. Rommet er perfekt som både gjesterom eller kontor. Rommet er idag innredet med kontorpult med stol, kommode og skap.

Bad:
Med inngang både fra gangen og hovedsoverommet finner vi badet. Badet er av god størrelse, og er innredet med toalett, dusjhjørne, servant med underskap og speilskap over vask. Her er det også varmekabler i gulv og downlights i himling.

Entré:
Entreen er romslig, og har innebygd garderobeskap for oppbevaring. I tillegg disponerer leiligheten 2 boder. En bod ved hovedinngangen, og en kjellerbod.

Veranda:
Utenfor stuen finner vi en herlig veranda på 6 kvm. Verandaen er overbygget, og er vestvendt. Her er det god plass til både stoler og bord, et perfekt sted å sitte på varme sommerkvelder.


Byggemåte
Se vedlagte tilstandsrapport for teknisk beskrivelse av eiendommen.

Boder
I tillegg til leilighetens arealer disponerer boligen 2 boder:
- 1 bod på ca. 3 m² ved hovedinngang
- 1 bod på ca. 7 m² i kjelleren

Standard
Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 3 og TG 2:

TG 3: STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK
Generell - baderom
Baderom med originale hovedkonstruksjoner og røropplegg. Oppgradert/modernisert med overflater og sanitærutstyr i nyere tid. Ingen tilfredstillende membranløsninger. Rust i sluk. Det anbefales og må påregnes rehabilitering av baderommet inkludert rør, sluk og membranløsninger. Det anslås ca. kr. 350.000,- for rehabilitering av et slikt baderom men kostnaden vil kunne varierere avhengig av utførelse og materialvalg.
Vurdering av avvik:
- Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Tiltak:
- Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Kostnadsestimat: Over 300 000,-.

Avløpsrør
Originalt avløpsrør og sluk i støpejern.
Vurdering av avvik:
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Rust på avløpsrør i felles kjeller (under denne seksjonen).
Tiltak:
- I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Utskifting av sluk og avløpsrør må påregnes. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000,-.

TG 2: AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK
Overflater
Gulvflater består av: Korkbelegg. Parkett, tidligere slipt. Fliser. Ny parkett i gang gis TG1.
Veggflater består av: Malt strie. Malte plater. Fliser.
Himlinger består av: Malt betong.
Vurdering av avvik:
- Generell elde og slitasje. Noe sprekkdannelse i murveggen under vindu på hovedsoverommet. Sår/bruksmerker i eldre parkett.
Tiltak:
- Det må påregnes generell oppussing. Gammel parkett er fullt brukbar men vær klar over avvik. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000,-.

Overflater og innredning - Kjøkken
Eldre/original kjøkkeninnredning med glatte fronter, stålbenk med to kummer og blandebatteri, integrert koketopp og stekeovn (i høyskap), plass til frittstående kjøleskap.
Vurdering av avvik:
- Generell elde og slitasje.
Tiltak:
- Det anbefales og må påregnes utskifting av kjøkkeninnredning og utstyr. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000,-.

Avtrekk
Det er avtrekksvifte over koketoppen der avtrekksluften er ført til skillevegg mot nabo. Det antas være ført til eksisterende/opprinnelig luftekanal i bygningen men det er ikke undersøkt nærmere.
Vurdering av avvik:
- Elde og slitasje.
Tiltak:
- Utskifting av ventilator må påregnes. Kostnadsestimat: Under 10 000,-.

Vannledninger
Type rør: Originale kobberrør.
Fordelerskap: Nei. Evt. lekkasjevann fra vannrør blir ikke ledet til drensspalte i vegg på baderommet eller tilsvarende.
Røranvisning: Nei.
Hovedstoppekran for leiligheten: Ikke lokalisert, det opplyses at de(n) er i felles kjeller. Stoppekran(er) er ikke testet.
Lekkasjestopper: Nei, anbefales uansett hvilke tiltak som gjøres med røropplegg videre.
Levetidsbetraktninger:
Levetid | Vannrør av kobber over 25 år - "Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt" = TG 2.
Levetid | Rør i rør system over 25 år - "Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt" = TG 2.
TEK17
Teknisk forskrift fra 2017 (TEK17) krever at installasjoner med vann i rom uten sluk i gulv skal sikres med lekkasjestoppere. Evt. dokumentasjon på utførte rørarbeider i leiligheten er ikke kjent for takstmann utover det som evt. nevnes i rapporten. Dette gis TG2 på bakgrunn av NS3600:2018 "Valg av tilstandsgrader".
Vurdering av avvik:
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
Tiltak:
- Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.
- I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det må påregnes en kontroll av røropplegget og utskifting/oppgraderinger må påregnes.

Alarm- og signalanlegg
Dørcalling. Internet (ny fiberkabel i sameiet), modem i stuen.
Felles brannvarslingsanlegg: Nei
Lekkasjestopper: Nei, anbefales og må påregnes montert, det gis et avvik mht. sikkerhet.
Komfyrvakt: Nei, anbefales og må påregnes montert, det gis et avvik mht. sikkerhet.

Sprinkleranlegg: Nei
Innbruddsalarm: Nei

Generell info: Det er krav til fastmontert komfyrvakt i alle nye boliger fra 2010 i henhold til NEK 400. Denne skal monteres av elektroinstallatør. Ved oppussing gjelder kravet om fastmontert komfyrvakt dersom det legges opp ny kurs til platetopp/komfyr.
Kilde: https://www.dsb.no
TEK17
Teknisk forskrift fra 2017 (TEK17) krever at installasjoner med vann i rom uten sluk i gulv skal sikres med lekkasjestoppere.

Elektrisk anlegg
Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål og undersøkelser som forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel) § 2-18 inneholder. Dette kan ikke sammenlignes med en kontroll utført av offentlig myndighet (Det lokale eltilsyn) eller registrert elektrovirksomhet, og en bygningssakkyndig har verken kompetanse eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet.

DET BLE OBSERVERT FØLGENDE PÅ BEFARINGSDAGEN:
- Eldre sikringer, både skrusikringer og vippesikringer i el.skap med forbruksmåler er plassert i fellesgangen utenfor leiligheten. Det er 1 stk. nyere automatsikring.
- Inntaksledning/stigeledning i bygningen, alder: Trolig fra byggeåret
- Hovedsikring: 35 Amp iflg. den opprinnelige kursanvisningen
- Utenpåliggende / skjult ledningsnett.
El.anlegg er ikke takstmannens kompetanseområde og nærmere undersøkelse er ikke foretatt. Evt. dokumentasjon på utførte elektroarbeider i leiligheten er ikke kjent for takstmann utover det som evt. nevnes i rapporten.

1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)?
- Nei.

Spørsmål til eier
2. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist gang totalt rehabilitert (årstall)? Med totalt rehabilitert menes fullstendig utskiftet anlegg fra inntakssikring og videre.
- Ukjent.

3. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet?
- Ukjent.

4. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999?
- Ukjent.

5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet - Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år?
- Nei.

6. Forekommer det ofte at sikringene løses ut?
- Nei. Men sikring løste ut på befaringsdagen. Vippebryter i el.skapet opprettet strømmen tilbake.

7. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg?
- Nei.

Generelt om anlegget
8. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank.
- Ukjent.

9. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet?
- Ukjent.

Inntak og sikringsskap
10. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger?
- Ukjent.

11.  Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer?
- Ukjent.

12. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll?
- Ja. Det må utføres en uavhengig el-kontroll da det ikke har vært gjort de siste 5 år. Evt. behov for oppgraderinger/utbedringer må vurderes av elektriker/el-takstmann. El-kontrollen koster under kr. 10.000,-. Behov for tiltak og kostnad må vurderes av elektriker.
Kostnadsestimat: Under 10 000,-.

TG 2: TILTAK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK
Veranda med adkomst fra stue/spisestue. Bygget som en del av bygningskonstruksjonen i betong. Overbygget veranda. Støpt rekkverk og blomsterkasse. Ved nedbør er det avrenning til trolig sluk e.l., ikke observert pga. uteteppe over. Rekkverk høyde: 86 cm. Det er under 10m til bakken. Generelt krav: Høyde på rekkverk ved balkonger, tribuner, passasjer og lignende skal være minimum 1,0 m. Der nivåforskjellen er mer enn 10,0 m, skal rekkverk ha en høyde på minimum 1,2 m.
Vurdering av avvik:
- Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Generell elde og slitasje.
Tiltak:
- Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Ingen tiltak ansees som nødvendig men vær klar over avviket. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.

Innvendige dører
Originale slagdører med glatte dørblad. Dørene fungerte fint men er preget av alder og generell slitasje.
Vurdering av avvik:
- Generell elde og slitasje.
Tiltak:
- Ingen umiddelbare tiltak er nødvendig men vær klar over elde og slitasje. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.

Oppvarming
Elektriske panelovner og varmekabler.
Vurdering av avvik:
- Gamle varmekabler.
Tiltak:
- Varmekabler må utskiftes mht. sikkerhet og alder. Gjøres i forbindelse med rehabilitering av baderommet. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det er utstedt ferdigattest på bygget datert 1971.

Det er utstedt ferdigattest for ventilasjonsanlegg datert 1971, og for utskifting av vinduer og balkong dører datert 22.06.2023.

Original arkitekttegning var ikke tilgjengelig på saksinnsyn på nett hos Plan- og Bygningsetaten. Dvs. takstmann er ikke kjent med om det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger som stemmer med dagens bruk.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Leiligheten varmes opp med gruepeis, elektriske panelovner og varmekabler.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnader.
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Det betales i tillegg eiendomskatt på 1.567,- totalt for 2024. Vi gjør oppmerksom på at satsen for eiendomsskatt blir fastsatt årlig av bystyret. Eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra år til år.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 4 844,- pr.mnd.
Varmtvann, garasje, internett, kommunale avgifter, festeavgift, trappevask, fellesvaskeri, drifts- og vedlikehold, felles bygningsforsikring, vaktmester, gartnertjenester og vaktservice fra Securitas.

Faste løpende kostnader
Felleskostnader, innboforsikring og strøm.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Ingen lån registrert på sameiet.

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Årsregnskap
Årets resultat vises i resultatregnskapet og foreslås ført mot egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. Driftsinntekter for 2023 er på kr. 9 172 740,- og driftskostnader på kr 10 072 899,-. Dette gir da et årsresultat på kr -899 656,-.

Forsikring med polisenummer
Gjensidig Forsikring Polisenummer: 54062257

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 1 878 462,- Som sekundærbolig Kr. 7 138 155,-

Sameie
Sameie: Sameiet Kajalund boliganlegg, Orgnr: 989988646

FASTE AVTALER
Sameiet har følgende faste avtaler:
- Securitas, vakthold på anlegget.
- Crawford, service på garasjen.
- Sprinkelteknikk, kontrollerer anlegget i garasjen.
- Gårdreform Snø og Grønt, utfører snømåking/strøing og gressklipping.
- Gårdreform AS, utforer vaktmestertjeneste 2 timer pr. uke.
- Sfty AS, brannsikkerhet.
- Global Connect AS, fibernett.

FELLESVASKERI
Sameiet har felles vaskerom som kan benyttes av beboerne etter utdelt vaskeliste, hvor hver leilighet har en vaskedag hver 2. uke.

FELLESOMRÅDE
Sameiet har gjesterom og peisestue som kan reserveres gjennom resepsjonen. Prisen ved utleie fastsettes av huskomiteèn.

STYRETS ARBEID
I dialog med styret per e-post den 26.06.2024 informerer de om rørfornying, det er planlagt å rense rørende samt, legge inn strømpe. Fra årsmøte avholdt den 23.04.2024 informerer de at kostnader til utskiftningen er anslått til mellom 2,5 mill-4mill. Det er innhentet 2 tilbud, et fra Olimb AS og et fra Rør og kjøkken AS. Finansieringen av rør prosjektet vil bli dekket av salg av leilighet tilhørende Kajalund boliganlegg. Dette vil være et stort og inngripende prosjekt som må foregå på sommeren. Styret besluttet å utsette og å gjennomføre prosjektet til sommeren 2025.

GJENNOMFØRT VEDLIKEHOLD OG FORNYELSER FOR 2023
- Nytt modem i garasje til bruk for elbil-ladning.
- Utbedret fukt i vaskerom 41 EF (pågående).
- Fuging utenfor 41 EF, GH og IJ.
- Betydelig bruk av rørlegger på flere tette avløp.
- Gardinene i peisestuen er blitt renset.
- Innkjøp av en platetopp til i peisestuen.
- Innkjøp en ekstra ovn til gjesterom.
- Alle epletrær og grøntareal er blitt beskåret.
- Innkjøp av nye utemøbler til hagen.
- Alle rekkverk er blitt malt sorte.
- Asfaltering utenfor 31, 33 og 41.
- Hageskjøtsel.

PLANLAGT VEDLIKEHOLD, FORNYELSER OG ARBEIDER I 2024
- Rørfornying av bunnleddning hovedløp med alle tilhørende grenrør i u. etg. i alle blokker.
- Utbedre fortsatt tak problematikk og fukt i vaskekjeller 41 EF.
- Utarbeide en felles nettside for sameiet.
- Salg av leilighet i 39F
- Noe ny beplantning på uteområde.
- Rens av tappende i oppgangene.
- Utrede bygningsmessige konsekvenser ved fjerning av peis og innsetting av peisinnsats.

OVERDRAGELSE AV ASKJE I A/S KAJALUND EIENDOM
Seksjonseierne i sameiet har hver sin aksje pålydende kr. 1.399,-. Aksjen i Kajalund Eiendom AS er i praksis anse som boligsameiet sitt vedlikeholdsfond. Hver leilighet eier en aksje, uavhengig av størrelse (sameiebrøk). Vedlikeholdsutgifter som dekkes over fondet fordeles likt pr aksje og ansees som utbytte. Utbyttet skattlegges på den enkelte aksjeeier.

Vedtekter opplyser bl.a. (kun utdrag):
Den enkelte sameier har, i tillegg til rettigheter til sin boligseksjon, også følgende rettigheter:
- A. Sameierne er alle eier av 1 aksje i Kajalund Eiendom AS pålydende kr. 1 399,-
- B. Alle sameierne har andel i, og er forpliktet i henhold til, festekontrakt med grunneier datert 1. juni 1964 med addendum av 1. desember 1966. Den enkelte sameiers andel tilsvarer vedkommens sameiebrøk. Festetiden var frem til 1. juni 2014 (50 år), med rett for festerne til å fornye festekontrakten for en periode på 49 år.
- C. Tomten og alle deler av bebyggelsen, som ikke etter oppdelingen omfattes av bruksenheter med enerett til bruk, er fellesarealer. Til fellesarealene hører således hele bygningskroppen med vegger, inngangsdører, vinduer, trapperom, ganger og andre fellesrom. Stamledningsnettet for vann og avløp frem til vannlås til de enkelte bruksenhetene og elektrisitet frem til bruksenhetenes sikringsskap er fellesanlegg. Det samme er andre innretninger og installasjoner som skal tjene sameierens felles behov.
- D. Til hver A-leilighet, B-leilighet og C-leilighet følger det rett til en garasjeplass. Retten til garasjeplass kan ikke skilles fra den seksjon den er knyttet til og kan bare omsettes sammen med denne. Eventuell utleie av garasjeplassen må godkjennes av forretningsfører/daglig leder som også skal sørge for å registrere utleien.

Enkeltperson og selskap - juridisk person - kan være eier såfremt brukeren av seksjonen er over 50 år.

Forretningsfører
Anne Grethe Østberg

Styregodkjenning
Det foreligger krav om styregodkjennelse av ny erverver i sameiets vedtekter. Styret kan ikke nekte overdragelsen uten saklig grunn.

Risikoen for å bli godkjent som ny erverver påhviler kjøper og kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om slik godkjennelse foreligger på overtakelsestidspunktet.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Dyrehold er tillatt etter godkjennelse av styret.

Annet
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd
1967/18054-175/105 FESTEKONTRAKT - VILKÅR
GJELDER FRA DATO: 30.06.1964
FESTETID: 50 år
GJELDER MATRIKKELENHET: Knr:0301 Gnr:10 Bnr:810 Snr:1 - 87
Bestemmelse om regulering av leien
Bestemmelse om forlengelse
Bestemmelse om overdragelse
Bestemmelse om forkjøpsrett
Bestemmelse om bebyggelse og benyttelse
Med flere bestemmelser
Feilaktig slettet
Rettet etter tingl. §18
16.10.2018. Arkivref. 16/08043-28
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

1968/359-1/105 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
OVERFØRT FRA: 0301-10/810
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

1968/6621-1/105 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
OVERFØRT FRA: 0301-10/810
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

1969/5441-1/105 ERKLÆRING/AVTALE
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Bestemmelse om adkomstrett
OVERFØRT FRA: 0301-10/810
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

1998/32456-1/105 OBLIGASJON
BELØP: NOK 4.500.000
PANTHAVER:Sparebankenes Kredittselskap A/S
Lnr: 4894903
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

2000/11562-3/105 OBLIGASJON
BELØP: NOK 265.000
PANTHAVER:Botolfsen-Lilleaker B E
Fnr: 17025730747
PANTHAVER:Botolfsen-Lilleaker E A
Fnr: 26076144221
PANTHAVER:Botolfsen-Lilleaker P
Fnr: 05046344202
Tinglyst på nytt etter fristen, opprinnelig tinglyst:
28.03.1968 med dagboknr. 4462
Uteglemt registrert
Rettet etter tingl. §18
01.10.2018 Arkivref. 16/08043-19
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

2006/272655-2/200 DIVERSE PÅTEGNING
Transport av panthaver fra Appartementshus AS
pantedokument uteglemt registrert
Rettet etter tingl. §18
01.10.2018 Arkivref. 16/08043-19

2019/273502-2/200 BESTEMMELSE OM ADKOMSTRETT
:Knr:0301 Gnr:10 Bnr:820 F
:Knr:0301 Gnr:10 Bnr:820 F1
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
2019/273502-4/200 BESTEMMELSE OM PARKERING
06.03.2019 21:00 
:Knr:0301 Gnr:10 Bnr:820 F
:Knr:0301 Gnr:10 Bnr:820 F1
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Festeavtale
Areal: 22 792 kvm, Eierform: Festet fellestomt, Utløpsår feste: 2064, Festeavgift: 763000

Utleie
Utleie er tillatt iht. vedtekter og etter godkjenning fra styret.

Vei/vann/kloakk
Offentlig vannforsyning via private stikkledninger.

Offentlig avløp via private stikkledninger.

Regulering
Eiendommen ligger i et byggeområde for boliger. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser S-1432, S4220 (småhusplanen), S-1893 og S-139GA kan sees hos megler.

Eiendommen ligger også i et området regulert til offentlig trafikk ved reguleringsplan S4368.

Pågående byggesaker:
* Sollerudveien 39 F - Bruksendring av fellesarealer til boenhet. Saksnr: 202310862. Det foreligger en rammetillatelse datert 08.11.2023. Søknaden omfatter bruksendring fra felles oppholdsrom til bolig i underetasjen i et sammenhengende boligbygg i bydel Ullern.

* Vækerøveien 42 E - Montering av stålpipe. Saksnr: 202457035S. Søknad ble mottatt fra plan og bygningsetaten den 07.06.2024.

*Sollerudveien 40 - Oppføring av to tremannsboliger og riving av enebolig. Sakser. 202306297. Søknad ble mottatt fra plan og bygningsetaten den 24.04.2023.

*Ålmoveien 9 - Oppføring av garasje og endring av inngangsparti, bolig. Saksnr. 202218578. Det foreligger rammetillatelse den 20.02.2023 og igangsettingstillatelse den 30.10.2023. Tiltakets plassering er på Lilleaker i bydel Ullern. Søknaden omfatter oppføring av en frittliggende dobbeltgarasje på 36 m2, samt endring av boligens inngangsparti. Tiltaket medfører at eiendommens bebygde areal (BYA) blir på 21,53 %.

*Ålmoveien 13 - Tilbygg, påbygg, fasadeendring, bruksendring og inngrep i bærende konstruksjoner. Saksnr.  202119119. DEt foreligger rammetillatelse den 11.01.2022 og igangsettingstillatelse den 17.04.2024. Eiendommen ligger i Ålomveien i bydel Ullern. Det omsøkte tiltaket omfatter et påbygg i én etasje, med tilsvarende fotavtrykk som dagens bolig og veranda til sammen. Tiltaket medfører inngrep i bærende konstruksjoner. Det søkes også om tilbygg, da deler av inntrukken fasade skal innlemmes i bolig. Areal under eksisterende terrasse mot syd bygges inn. Det søkes også om bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel i deler av underetasjen.

*Tyribakken 31 - Oppføring av to eneboliger. Saksnr. 202305881. Det foreligger rammetillatelse den 03.11.2023. Eiendommen ligger i Bydel Ullern. Tiltaket innebærer oppføring av to eneboliger. Eksisterende bolig skal bevares, eksisterende frittstående garasje rives.

*Tyribakken 35 - Oppføring av tre eneboliger. Saksnr. 202306124, 202306114 og 202306127. Det foreligger rammetillatelse den 22. og 25. september 2023 og rammetillatelse med nytt vedtak den 29.04.2024.

*Sollerudveien 48 B - Tilbygg, påbygg og bruksendring. Saksnr. 201902712. De foreligger rammetillatelse den 26.07.2019 og igangsettingstillatelse 1 den 12.08.2022. Eiendommen ligger på Lilleaker i bydel Ullern. Omsøkte tiltak innebærer påbygg i en etasje, bruksendring av deler av kjeller, etablering av kjellertrapp og fasadeendring. Grad av utnytting for tiltaket oppgis å være på 21,90 % (BYA).

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 7 800 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 500,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 195 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 800 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 196 500,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 7 996 500,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 8 005 750,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Foto (Kr.7 500)
Tingl. hjemmelserklæring - Statens Kartverk (Kr.500)
Visningshonorar x 3 (Kr.8 700)
Provisjon (forutsatt salgssum: 7 800 000,-) (Kr.62 400)
Markedspakke 1 (Kr.22 900)
Tilrettelegging (Kr.14 990)
Eierskiftegebyr forretningsfører (Kr.5 995)
Innhenting av informasjon fra forretningsfører (Kr.4 900)
Innhenting av offentlige opplysninger (Kr.1 750)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.3 500)
Oppgjør (Kr.6 500)
Totalt kr. (Kr.139 635)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
15-24-0164

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges «som den er». Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Sagene & Bjølsen Eiendomsmegling AS
EIE Ullevål & Sagene
Org. nr: 989734598
Maridalsveien 154 A
0461 Oslo
Tlf: 22 02 11 60

Ansvarlig megler
Daglig leder I Eiendomsmegler I Partner Gard Peder Kopstad

Saksbehandlere
Gard Peder Kopstad
EIE Ullevål & Sagene
Daglig leder I Eiendomsmegler I Partner
Mob: 40 44 10 07 / E-post: gpk@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Sollerudveien 37C
For mer om objektet
Sollerudveien 37C

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: