Bilde 1 av Ullevålsveien 95DBilde 2 av Ullevålsveien 95D
Digital salgsoppgave
Ullevålsveien 95D

0359 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er en betaversjon

Tjenesten er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med at dette er en betaversjon som er under utprøving, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Still et spørsmål og jeg skal forsøke å finne svaret for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvor mange soverom er det?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"
  • "Hvordan er utsikten?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

Objektet er solgt!

Lys, lekker & gjennomgående 3-roms toppleilighet. Balkong med frodig utsyn. Peis
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
38
Antall soverom
2 soverom
Etasje
5
Internt bruksareal (BRA-i)
72 m²
Bruksareal (BRA)
77 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
5 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
3 m²
Fellesutgifter
kr 4 026 / Mnd
Prisantydning
kr 6 900 000
Omkostninger
kr 186 020
Fellesgjeld
kr 123 684
Totalpris
kr 7 209 704
Fellesformue
kr 55 385
Byggeår
1929
Tomt
Eiet tomt 864 m²
Oppdragsnummer
125240268
Prisantydningkr 6 900 000,-
Fellesgjeldkr 123 684,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 9 250,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgiftkr 175 570,-
  
Totalpris kr 7 209 704
Eiendom
Ullevålsveien 95D, 0359 Oslo, Etasje: 5

Matrikkel
Gnr. 216 Bnr. 244 Snr. 38 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Arealer
Totalt BRA 77 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 72 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 5 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 3 kvm

Areal
Primærrom: 70 kvm, Bruksareal: 77 kvm, BRA-i: 72 kvm , BRA-e: 5 kvm , TBA: 3 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
1929

Tomt
Eiet tomt 864 kvm

Prisantydning
6 900 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Karl Magnus Gustavsen Takstdato: 31.05.24
Befaringsdato: 28.05.2024

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 123 684,- pr. 15.05.2024
Andel fellesformue: kr. 55 385,- pr. 31.12.2023

Totalpris inkl. omkostninger
kr 6 900 000,- (Prisantydning)
kr 123 684,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 7 023 684,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 175 570,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 176 770,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 7 200 454,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 7 209 704,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 4 026,71,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Kommunale avgifter, forretningsførsel, strøm fellesarealer, felles forsikring, nedbetaling andel fellesgjeld, vaktmestertjenester, renhold, avsetning til drift og mindre vedlikehold.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom sameiets felleskostnader.

Eier
Brita Storaas Hansen Ulrik Kragh Tollefsen

Parkering
Det medfølger ikke parkeringsplass med leiligheten. Selger leier en ekstern plass i Stensgata for kr. 1600,- pr. mnd, og det kan være muligheter for å overta leieforholdet.

Området har gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Det er beboerparkering i området. Det vil si at man med beboerkort kan parkere døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr. Indre by er bydel Frogner, St. Hanshaugen, Gamle Oslo, Grünerløkka og Sagene. Dette er beboerparkeringssone A, B, C, D og E. Priser indre by per år:
Bensinbil, dieselbil, hybridbil, ladbar hybridbil: kr 5 700,-
Elbil: kr 1 920,-
Motorsykkel og moped: kr 2 850,-
El-motorsykkel og el-moped: kr 960,-
Det tas forbehold om prisendringer fra Oslo Kommune.

Beliggenhet
Leiligheten har en svært attraktiv og sentral beliggenhet på Adamstuen/Bislett. Her bor du med alle fasiliteter du trenger innenfor gåavstand. Kun få minutters gange fra leiligheten finner du flere fine rekreasjonsområder. Idioten er kun et stenkast unna leiligheten og blir hyppig brukt av beboere i området under sommermånedene. Det er mulighet til å gå turer i flere parkområder. Bl.a. Stensparken som ligger like i nærheten og er et fint samlingspunkt på sommerstid. Her er det uteservering, gressplener og lekeplasser for barn. Kort vei er det også til parken på St. Hanshaugen med fantastisk utsikt!

Det er flere matbutikker kun en kort spasertur unna, som Joker, Bunnpris, Coop Extra og nyåpnede Kiwi. Ønsker du noe godt å spise eller drikke kan nyåpnede Jungle Pizza vis-a-vis anbefales! Verdt å nevne er også Ansjosen som er en ekte lokal nabolagsrestaurant, perfekt for alt fra første date til en helaften med gode venner. Ellers kan man tusle bort til Thereses gate som byr på en rekke ulike kafeer og restauranter. Her kan blant annet Kolonialen, St. Lars, Tasty Thai og Cafe Laundromat trekkes frem som utsøkte alternativer. Vinmonopol, apotek, frisør og en rekke andre spesialforretninger i Thereses Gate og videre opp Ullevålsveien.

Det skal også utvikles mange spennende konsepter på den gamle veterinærhøyskolen som ligger kun et steinkast fra boligen. Utvikler har planer om å skape spennende serveringssteder, dagligvarebutikk, kunst- og kulturarena, treningsfasiliteter og aktiviteter for familien. Treningskjeden Evo, dagligvarebutikken Kiwi, restauranten Adam og andre utelivsaktører har allerede sikret seg plass på den gamle Veterinærhøgskolen. Oslo Nye Høyskole skal også komme til Adamstuen.

Dersom du ønsker å holde deg i fysisk god form finner du en rekke tilbud i umiddelbar nærhet, som Bislett Stadion, SATS og Bislet bad trening. Ellers har du også utendørs fotball- og basketballbane like ved boligkomplekset Lille Bislett.

Innenfor gangavstand fra leiligheten ligger også Bogstadveien. Med sine over 300 butikker er Bogstadveien Norges største og lengste handlegate. Hvert år arrangeres det to bilfrie markedsdager her, en på våren og en på høsten. Under markedsdagene har butikkene mange spennende tilbud samt at det blir satt opp boder langs gaten. Handlegaten tar i løpet av markedsdagene imot over 100 000 besøkende. Bogstadveien med dens sidegater byr også på et bredt utvalg av restauranter, kafeer og butikker.

Det er god offentlig kommunikasjon med både buss og trikk i umiddelbar nærhet. Du finner blant annet busstopp for 20, 21, 25, 28 og 37-bussen og trikkestopp for 17 og 18-trikken kun et steinkast unna. Herfra kan du via gode ruteforbindelser ta deg helt til Lysaker, Skøyen, Bygdøy, Solli, Frogner, Oslo S, Grünerløkka, Torshov, Sagene, Nydalen, Storo, m.m. Høyskolen i Oslo/Akershus ligger innenfor gangavstand sammen med, Nationaltheatret og Majorstuen T-banestasjon. Ellers er det svært gode transportmuligheter til Universitetet i Oslo og Handelshøyskolen BI i Nydalen.

Bebyggelse
Området består av blokk- og gårdsbebyggelse.

Tomt
Eiet tomt, 864 kvm. Asfaltert bakgård med sittegrupper, sykkelparkering, sykkelskur og diverse beplantning.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Dersom du har barn i barnehage- eller skolealder finner du Bolteløkka barnehage, Langaard barnehage, Treklang barnehage og Bolteløkka skole kun en liten spasertur unna. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Inneholder
Martine Mjåland v/Eie Eiendomsmegling har gleden av å presentere Ullevålsveien 95D! En lys og lekker 3-roms i et sentralt og tilbaketrukket boligområde. Perfekt for deg som vil bo i et rolig og grønt område med kort vei til det meste. Leiligheten ligger i byggets øverste etasje med flott og frodig utsyn ut over grøntarealer og nabolaget. Leiligheten fremstår velholdt med flere oppgraderinger i senere tid.

En romslig entré ønsker deg velkommen inn i boligen. Her er det stilig, mørkt flismønstret laminatgulv, vegger malt i en moderne farge og belysning i tak. I hjørnet er det satt inn et garderobeskap med speilfronter for praktisk oppbevaring.

Leiligheten er lys og luftig, og fra entréen er det adkomst til kjøkkenet og stuen. Stuen er romslig og har god plass til sofakrok og spisegruppe. I det ene hjørnet finner du en flott peisovn fra Nord. Gode vindusflater med 2-lags isolerglass fra 2010 sørger for mye naturlig lys. Fra vinduene er det frodig utsyn mot grøntarealer og lite innsyn. Stuen har parkettgulv som harmonerer godt med farge- og materialvalget i leiligheten. Stuen har flere innredningsmuligheter.

Fra stuen er det adkomst til et stilrent og moderne kjøkken med slette fronter. Her er det benkeplate av betong, enkel planlimt oppvaskkum, ventilator med kullfilter og innfelte hvitevarer som stekeovn, gasskoketopp, kjøle-/fryseskap og oppvaskmaskin. Kjøkkenet har en sosial løsning hvor man kan kokkelere samtidig som man har oversikt over hva som skjer i stuen. Ellers har kjøkkenet godt med benk- og skapplass, naturlig lys inn fra kjøkkenvinduet, parkett på gulv og malte flater på vegg. Videre er det plass til en spisegruppe under kjøkkenvinduet.
Fra kjøkkenet er det utgang til en østvestvendt brannbalkong på ca. 3 kvadratmeter, vendt mot sameiets grøntarealer. Balkongen er oppført i belkong og har rekkverk av stål..

Leiligheten har et lyst baderom fra ca. 2006. Rommet har en kombinasjon av fliser og malte, slette flater. Baderommet har innredning bestående av heldekkende benkeplate av betong, integrert servant, godt med oppbevaringsplass i underskap og overskap med speildører. Videre er det dusjnisje med svingbar glassdør, veggmontert toalett med innebygget sisterne og opplegg for vaskemaskin. Baderommet har nedsenket dusjsone og gulvvarme, samt mekanisk avtrekk fra en fuktstyrt vifte i dusjen.

Fra kjøkkenet er det adkomst til soverommene. Begge rommene har parkettgulv og moderne farger på veggene. Rommene har også garderobeløsninger og vinduer ut mot sameiets rolige fellesområder.

Med boligen medfølger også to boder - én i kjeller og én på loft. Utover dette har sameiet låsbart sykkelskur i bakgården.

Med nærhet til kollektivtrafikk, matbutikker, caféer og hyggelige turområder fungerer denne leiligheten perfekt for deg som ønsker å ha "alt" innen behagelig rekkevidde.

Planløsning:
Boligen ligger i byggets 5. etasje og inneholder entré, kjøkken, stue, bad/vaskerom, to soverom og bod.
Fra kjøkken er det utgang til brannbalkong på ca. 3 kvm.
Med boligen medfølger en kjellerbod på ca. 2,38 kvm og en loftsbod på ca. 3,35 kvm

Høydepunkter:
- Toppleilighet
- Lys og lekker 3-roms
- Trivelig brannbalkong på ca. 3 kvm
- Moderne farger
- Stilig parkettgulv som harmonerer godt med leiligheten
- Malt i 2020/2023
- Entré med garderobeskap
- Godt med oppbevaringsplass i to boder
- Lyst baderom fra 2006 med opplegg for vaskemaskin
- Varmekabler på baderom
- Grønne, frodige fellesområder
- To soverom med garderobeløsninger
- Innvendig bod via det ene soverommet
- 2-lagsvinduer fra 2010
- Balkongdør fra 2010
- Vedovn fra Nord
- Stilrent kjøkken fra 2006 med integrerte hvitevarer
- Gasskoketopp og kvalitetshvitevarer
- Automatsikringer
- Veldrevet sameie
- Soilrør rehabilitert i 2018
- Fasader rehabilitert i 2022/2023
- Låsbart sykkelskur i bakgården
- Kort vet til "alt"

Her får du boligen rom for rom:

ENTRÉEN | Velkommen inn
Entréen gir et godt førsteinntrykk av leiligheten med moderne farger på veggene kombinert med mørkt flismønstret laminatgulv. Entréen har dørcalling og en malt entrédør brann- og lydklassifisert med kikkehull. I entréen er det garderobeskap med speilfronter for oppbevaring.

KJØKKENET | Stilrent med integrerte hvitevarer
Lyst og romslig kjøkken med plass til spisegruppe. Tidløs og moderne kjøkkeninnredning med hvite glatte fronter og benkeplate i betong med planlimt skyllekum og ettgreps blandebatteri. Integrerte hvitevarer er gasskoketopp, stekeovn i arbeids- og barnevennlig høyde, kjøle-/fryseskap og oppvaskmaskin. Ventilator med kullfilter over kokesonen. Kjøkkeninnredning med hvitevarer i 2006. Velegnet plass til spiseplass ved vindu om ønskelig. Parkett på gulv, malte flater og malt himling.

STUEN | Naturlig lys, Nord-peis og god takhøyde
Leiligheten har en romslig stue med parkett på gulv og moderne, behagelige farger på veggene. Her er det god plass for en sofaseksjon, TV-møblement og en hyggelig spisegruppe. Rommet er av god størrelse og byr på flere innredningsmuligheter. Vindusflatene fyller rommet med naturlig lys og skaper en god romfølelse. Ytterligere belysning får man fra fine taklamper. I hjørnet av stuen er det en flott peisovn fra Nord, perfekt på kalde høst- og vinterkvelder. Fra stuen er det utgang til en trivelig brannbalkong på ca. 3 kvm. Her er det frodig utsyn mot frodige grøntarealer.

SOVEROMMENE | Vendt mot rolig gårdsrom
Bolig har to soverom. Begge soverommene har gode oppbevaringsmuligheter i garderobeskap. Soverommene vender i sin helhet inn mot stille bakgård. Parkett på gulv og malte flater malt i moderne, lune fargevalg. Rommene har malt himling.

BADEROMMET | Lyst med opplegg for vaskemaskin
Lyst baderom med flislagt gulv, nedsenket dusjsone og gulvvarme. På veggene er det en kombinasjon av fliser og malte slette flater. Himlingen har malte slette flater og taklampe. Stilren tilpasset innredning med heldekkende benkeplate av betong med helstøpt integrert servant med ettgreps blandebatteri. Velegnet plass til vaskemaskin under betongplaten. Underskap med slett utførelse, speilskap over innredning med belysning. Romslig dusjnisje med svingbar glassdør og stilren dusjgarnityr med regnfallsdusj og hånddusj. Veggmontert toalett med innebygget sisterne. Elektrisk avtrekksvifte på bad. Det opplyses om at baderommet ble pusset opp i 2006 iht. opplysninger fra tidligere eier.

TEKNISK | Automatsikringer
Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré. Innvendig elektrisk anlegg i leiligheten er i all hovedsak skjult. Hovedbryter på 40A. Røykvarsler og brannslukningsutstyr skal medfølge.

INNVENDIGE OVERFLATER
På gulvet er det laminat med flismønster i entré, heltregulv i boden, ellers 3-stavs parkettgulv i øvrige rom.
På veggene er det malte slette flater i alle rom.
Innvendige tak med malte slette flater i alle rom.

IINNVENDIGE DØRER
Malt entrédør av treverk med kikkehull og sikkerhetslås, brann og lydklassifisert B30/35Db.
Malt balkongdør av treverk med 2-lags isolerglass fra 2010.
Boligen har innvendige hvitmalte dører av treverk med slette dørblad

ILDSTED
Peis i stuen. Avstandskrav til brennbart materiale er ivaretatt.

Velkommen til hyggelig visning!

Byggemåte
Boligblokk på 5 etasje, kjeller og loft oppført i murverk/betong e.l. Utvendige fasader er utført med pussede, malte flater. Etasjeskiller er utført som betongdekke. Flatt yttertak av betongkonstruksjon, antatt tekket med takpapp. Grunnmur antatt fundamentert med betongkonstruksjoner til faste eller komprimerte masser. Drenering antas utført i henhold til praksis for byggetiden. Etasjeskiller av betongdekke.

Vinduer:
Malte trevinduer med 2-lags isolerglass fra 2010.

Dører:
Malt entrédør av treverk med kikkehull og sikkerhetslås, brann og lydklassifisert B30/35Db.
Malt balkongdør av treverk med 2-lags isolerglass fra 2010.

Balkong:
Utgang fra kjøkken til østvendt brannbalkong på ca. 3 kvm.
Balkongen er oppført i betong med rekkverk av stål.

Primærrom
Primærrom: 70 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom: Entré, bad/vaskerom, to soverom, kjøkken og stue.

Bruksareal
Bruksareal: 77 kvm

Boder
Boligen disponerer én kjellerbod på ca. 2,38 kvm og en loftsbod på ca. 3,35 kvm, merket med nr. 38. Det gjøres oppmerksom på at bod ligger på fellesareal, men disponeres av denne leiligheten.

Standard
Følgende registrerte avvik ihht. tilstandsrapporten:
TG 3 - Avvik som krever tiltak:
Innvendig > Pipe og ildsted:
Tekniske forskrifter av Plan- og bygningsloven stiller krav til utførelse av skorsteinens ytterflater.
Årsaken til kravet er at det skal være mulig å påse at skorsteinens ytterflater er uten sprekkdannelser da slike sprekker kan medføre fare for spredning av gnister og branngasser. En teglskorstein må oppstilles slik at alle sidene er tilgjengelige for inspeksjon med hensyn til eventuelle sprekker i skorsteinen. Det er ikke tillatt å bruke kledninger, belegg eller tapeter som skjuler tegloverflaten for inspeksjon med hensyn til sprekker.
Tynne papirtapeter, som eventuelt vil sprekke opp sammen med skorsteinen, kan likevel brukes dersom det er minimum 23 cm. fra innsiden av røykløpet til brennbart materiale. Skorsteinen kan også pusses, slemmes eller males (der det er papirtapet må avstandskravene til ildsted, sotluke og røykrør opprettholdes). Materialene må limes direkte på skorsteinens ytterflate uten plater e.l. under (heller ikke gips).
• Pipevanger må gjøres tilgjengelig.

Forslag til utbedring av innkledde skorsteiner:
1. Innkledningen fjernes.
2. Dersom alle ildsted langs hele skorsteinsløpet frakobles, frafalles alle krav. I slike situasjoner vil vi anbefale å blende skorsteinen på toppen ved hjelp av ei skiferhelle som festes med mørtel for å unngå skader, bl.a. på grunn av fukt.
3. Skorsteinen rehabiliteres etter godkjent metode med nedsenkning av
ny innedør. Dette er søknadspliktig tiltak. Monteringsanvisningen for rehabiliteringsproduktet angir hvor mange sider som ev. kan tildekkes.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

TG 2 - Avvik som kan kreve tiltak:
Utvendig > Dører:
Entrédøren tar i karmen når den åpnes/lukkes.
Døren fungerer fint med dette avviket, men for å få tilstandsgrad 0 eller 1 må døren utbedres/justeres.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter.
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
Det er ikke krav om utbedring av rekkverk eller lysåpninger opp til dagens krav, men utifra sikkerhetsmessige forhold er det sterkt anbefalt.

Innvendig > Overflater - innvendige gulv:
Gulvene fremstår i all hovedsak med normal bruksslitasje, men det registreres enkelte bord som har sklidd fra hverandre i skjøtene på soverommet og noe rustikk overflate i boden. Gulvet fungerer fint med dette avviket, men for å få tilstandsgrad 1 må det påregnes utbedring av gulvene på soverom 1 og boden.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn:
To utvalgte rom er kontrollert for høydeforskjell. Større avvik kan forekomme, da ikke alle rom er kontrollert.
Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet.
Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.
Bygget er fra 1930. Skjevheter/retningsavvik i etasjeskillet i gamle bygg er å anse som normalt, og må forventes.

Innvendig > Innvendige dører:
Dørene har i all hovedsak normal bruksfunksjon og bruksslitasje ift. alder.
Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.
Døren til soverommet tar i karmen når den åpnes/lukkes og den treffer karmen skjevt.
Terskelen til baderomsdøra er ikke tilfredsstillende understøttet. Dørene fungerer fint med disse avvikene, men for å få tilstandsgrad 1 må ovennevnte avvik utbedres.

Våtrom > Overflater vegger og himling:
Det er registrert misfarging og tegn til svertesopp på enkelte flisfuger i dusjsonen. Normalt sett kan fugene bare vaskes/renses, men hvis misfargingen/svertesoppen sitter dypt må det fuges på nytt. fugene i dusjen har mye vannpåkjenning og vil derfor ha en begrenset levetid før den må fuges om.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen.
Det var synlige åpninger i veggen rundt vannrør/avløpsrør under servanten. Eier opplyser om at disse er blitt tettet med silikon etter befaringsdagen, ikke videre kontrollert av takstmannen. Tilstandsgrad 2 settes grunnet usikkerhet vedrørende membranarbeider.

Våtrom  > Sanitærutstyr og innredning:
Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
Sanitæranlegget skal utføres slik at lekkasjer forhindres mest mulig og det skal være lett utskiftbart. For å få tilstandsgrad 1 må det fremlegges dokumentasjon på bruk av en lekkasjesikker løsning eller det må utføres tiltak for å synliggjøre en evt. lekkasje. Det bør ikke etablere spalte før man kjenner til membranløsningen da man risikerer å bryte tettesjiktet.

Våtrom > Ventilasjon:
Mekanisk avtrekk fra en fuktstyrt vifte i dusjen.
Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l.

Kjøkken > Avtrekk:
Det er kjøkkenventilator med kullfilter. Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen. Forskrift til avhendingsloven/NS3600 krever forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen for å gi tilstandsgrad 0 eller 1.
Det er vanskelig å etablere andre løsninger. Det er ofte vedtekter i borettslag/sameier som hindrer utluft fra ventilator på felles fasade eller felles ventilasjonssjakt. Det bør derfor avklares med styret før tiltak utføres.

Tekniske installasjoner > Vannledninger:
Vannrørene i boden er ikke tilfredsstillende festet. Varerør skal klamres slik at de sitter fast til bygningskonstruksjonen og uten at varerøret skades.
- Det er påvist at eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system ikke ledes til sluk. Det er imidlertid montert automatisk lekkasjestopper i boden, men avslutningen på vannrørene mot hovedrør og kjøkken er ikke vanntett.

Konsekvens/tiltak:
Vannrørene bør festes skikkelig. Ideelt bør det monteres et fordelerskap, men det vil ikke være økonomisk rasjonelt på ett anlegg fra 2006. Når badet en gang skal renoveres sørg for å benytte et komplett rør i rør system. Avslutningen av varerørene skal være vanntett. Ved en lekkasje på vannrøret vil lekkasjevannet gjøre skade på omkringliggende konstruksjoner. Dette løses beste ved å benytte veggbokser, men det kan også benyttes tettemuffer.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank:
Ca. 200 liters OSO varmtvannstank fra 1999, plassert i boden.
Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år og har passert forventet levetid.
Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg:
Det foreligger ingen el-tilsynsrapport fra de siste 5 årene.
Det foreligger ingen samsvarserklæring.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:
Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun faglært. Firmanavn: Thorendal.
Fasaderehabilitering. Protokollført 2023.

Kjenner du til om sameie/laget/selskapet er involvert i tvister av noe slag?
Ja. Liten tvist i forbindelse med fasaderehabilitering. Sak løst av hva jeg er bekjent med.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ekspedisjonsdokument (attestert), datert 1929 for eiendommen.

Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer i hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Bygningstegninger:
Det gjøres oppmerksom på at hovedsoverommet ved vinduet ut mot balkongen er angitt som kjøkken i bygningstegningene. Vegg mellom opprinnelig soverom og det som er betegnet som "hall" i bygtegningene er flyttet, slik at soverommet har blitt mindre og rommet som er betegnet som "hall" er i dag benyttet som kjøkken med spiseplass. Det er ikke søkt om bruksendring for dette arealet og selger/megler bærer ingen risiko/ansvar for at evt. godkjennelse gis.

Elektrisk anlegg
Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré. Innvendig elektrisk anlegg i leiligheten er i all hovedsak skjult. Hovedbryter på 40A.

Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Hjørnepeis i stue supplert med varmekabler i baderomsgulv. Utover dette er det elektrisk oppvarming med panelovner.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Kommunale avgifter
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2024 på inntil 4,7 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 2,8 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 4 026,71,- pr.mnd.
Kommunale avgifter, forretningsførsel, strøm fellesarealer, felles forsikring, nedbetaling andel fellesgjeld, vaktmestertjenester, renhold, avsetning til drift og mindre vedlikehold.

Herav:
Lån nr: 71701; Renter àkonto kr. 741,93
Lån nr: 71701; Avdrag àkonto kr. 426,78
Felleskostnader kr. 2 858,00

IN-ordning: Ja. Mulighet for nedbetaling av andel fellesgjeld som utgjør pr. 15.05.2024 kr. 123 684,-. Ved innfrielse an andel fellesgjeld vil mnd. felleskostnader utgjøre kr. 2 858,- pr. mnd.

Faste løpende kostnader
Strøm, felleskostnader, innboforsikring, eventuell eiendomsskatt. Listen er nødvendigvis ikke fullverdig for alle.

Selgers strømforbruk var på 10879 kWh i 2023. Forbruket vil variere fra husstand til husstand.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Sameiet har ett lån pr. 15.05.2024:
Långiver: Handelsbanken
Lånenummer: 9490.70.71701
Type: Annuitetslån
Restsaldo: kr. 3 854 291,-
Andel restsaldo: kr. 123 684,- pr. 15.05.2024
Innfrielsesdato/restløpetid: 14 år 6 mnd.
Nominell rente: 7,20 % p.a.
Effektiv rente: 7,490 % p.a.
IN-ordning: ja

Lånet ble tatt opp i 2022/2023 ifm. med sluttfasen av fasaderehabiliteringen.
Lånet er et IN-lån hvor seksjonseier har mulighet for å nedbetale sin andel fellesgjeld og da redusere felleskostnadene.

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Årsregnskap
Sameiet hadde i 2023 et underskudd på 3 647 326,- som styret foreslås at dekkes i balansen/mot låneopptak.

Forsikring med polisenummer
If Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP5352638.1.3

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022:
Som primærbolig: kr 1 750 140
Som sekundærbolig: kr 6 650 532

Sameie
Sameie: Boligselskapet Ullevålsvn. 95, Orgnr: 975503496
Sameiets navn er Boligselskapet Ullevålsveien 95, med gårdsnummer 216 og bruksnummer 244 på Adamstuen i Oslo kommune. Sameiet består av 35 boligseksjoner og 3 næringsseksjoner i henhold til oppdelingsbegjæring tinglyst i 1974.

Diverse:
- Sykkelskur (låsbart) i bakgården.
- Homenet fiber Internett.
- Sameiet har en egen HMS-perm/pdf til alle beboerene.
- Den gamle garasjen i bakgården kan brukes av beboere til f.eks. skismøring, sykkelreparasjon, snekring osv.
- Sameiet gjennomgikk en større fasaderehabilitering og vedlikehold av gården i 2022/2023.
- Selskapet utbedret soilrør i 2018.

Forretningsfører
OAE Forretningsførsel AS

Styregodkjenning
Det er ikke krav til styregodkjenning av ny eier.

Dyrehold
Husdyr er tillatt, men skal ikke være til sjenanse for de andre beboerne eller til skade eller sjenanse for sameiets eiendom.

Diverse
Hvitevarer:

Følgende løsøre og tilbehør følger med ved handelen:
- Integrerte hvitevarer og kjøleskap på kjøkken.
- Skap på soverom og i gang.

Følgende medfølger ikke:
- Taklampe over spisegruppe på kjøkken.
- Vaskemaskin på baderommet.

For øvrig gjelder listen "oversikt over løsøre og tilbehør" med mindre annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er vedlagt. Løsøre og tilbehør som medfølger overdras uten noen form for garantier, foruten eventuell gjenværende leverandørgaranti.

Vedlikehold
Seksjonseierens plikt til å vedlikeholde bruksenheten
Seksjonseieren skal vedlikeholde bruksenheten slik at skader på fellesarealene og andre bruksenheter forebygges, og slik at de øvrige seksjonseierne slipper ulemper.
Vedlikeholdsplikten omfatter også eventuelle tilleggsdeler til bruksenheten.

Seksjonseierens vedlikeholdsplikt omfatter slikt som
a) inventar;
b) utstyr, som vannklosett, varmtvannsbereder, badekar og vasker;
c) apparater, for eksempel brannslukningsapparat;
d) skap, benker, innvendige dører med karmer;
e) listverk, skillevegger, tapet;
f) gulvbelegg, varmekabler, membran og sluk;
g) vegg-, gulv- og himlingsplater;
h) rør, ledninger, sikringsskap fra og med første hovedsikring eller inntakssikring; samt
i) vinduer og ytterdører.
Seksjonseieren skal vedlikeholde våtrom slik at lekkasjer unngås.
Seksjonseieren skal rense sluk og holde avløpsrør åpne frem til fellesledningen. Dette gjelder også sluk på balkong eller lignende som ligger til bruksenheten. Vedlikeholdsplikten omfatter også nødvendig reparasjon og utskifting av det som er nevnt i annet, tredje og fjerde ledd, men ikke utskifting av sluk, vinduer og ytterdører. Vedlikeholdsplikten omfatter ikke reparasjon eller utskifting av tak, bjelkelag, bærende veggkonstruksjoner og rør eller ledninger som er bygget inn i bærende konstruksjoner.
Vedlikeholdsplikten omfatter også utbedring av tilfeldige skader, for eksempel skader som er forårsaket av uvær, innbrudd eller hærverk.
Seksjonseier er ansvarlig for at bruksenheten er utstyrt med påbudt brannvernutstyr, og at dette fungerer og er i forskriftsmessig stand.
Etter et eierskifte har den nye seksjonseieren plikt til å utføre vedlikehold, inkludert reparasjoner og utskiftning, etter denne bestemmelsen. Denne plikten gjelder selv om vedlikeholdet skulle ha vært utført av den tidligere seksjonseieren.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

09.02.1899 - Dokumentnr: 900752 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om benyttelse
Overført fra: Knr: 0301 Gnr: 216 Bnr: 244
Gjelder denne registerenheten med flere

01.05.1924 - Dokumentnr: 993483 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om benyttelse
Overført fra: Knr: 0301 Gnr: 216 Bnr: 244
Gjelder denne registerenheten med flere

08.01.1935 - Dokumentnr: 990781 - Best om garasje/parkering
Overført fra: Knr: 0301 Gnr: 216 Bnr: 244
Gjelder denne registerenheten med flere

19.12.1974 - Dokumentnr: 523574 - Erklæring/avtale
Panterett uten opptrinnsrett til sameiet
For NOK 5,000
Med prioritet etter NOK 75000
Gjelder denne registerenheten med flere

19.12.1974 - Dokumentnr: 523574 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 38
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 8/320
Eiendommen er oppdelt i 38 seksjoner

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd.

Utleie
Utleie av leiligheten er tillatt.

All utleie eller bruksoverlating skal meldes forretningsfører på post@oae.no med kontaktinformasjon til leietager.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.

Regulering
Eiendommen er regulert til boligformål iht. reguleringsplan S-2255, datert 28.07.77.
Endret reguleringsbestemmelser S-2937, datert 01.10.87.
Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyret vedtak 23.09.2015, sak 262.
(Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2023 - Smart, trygg og grønn).

Detaljregulering på høring:
Ullevålsveien fra Colletts gate til Ring 2 - Detaljregulering - Sykkeltrasé
Saksnummer: 202207037 - Reguleringssak
Bymiljøetaten foreslår å etablere bredere og opphøyde sykkelfelt. Utvidelsen av sykkelfeltene innebærer at dagens parkeringsplasser i Ullevålsveien og Sognsveien fjernes, og at drosjeholdeplassen og HC-parkeringen flyttes til Sognsveien, nord for trikkeholdeplassen.
Planforslaget tar hensyn til kulturminner, varelevering og eksisterende trær.
Høringsfrist: 10.06.2024
Les mer her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202207037

Pågående saker i området:
Stensgata 36 C - Innsetting av nye vinduer i gavlvegg
Saksnummer: 202111498
Siste bevegelse: 13.05.2024
Status: Igangsettingstillatelse gitt, men mottatt klage på saken av Sameiet Stensgaten 38.
For ytterligere info, se: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?direct=Y&mode=&caseno=202111498

Ullevålsveien 95 A-D - Utskifting av vannledninger
Saksnummer: 201714781
Siste bevegelse: 15.05.2024
På grunn av en foreldet tvist mellom rørlegger Hans Haugerud og Boligselskapet Ullevålsveien 95 (denne leilighetens sameie), står sameiet nå uten ferdigattest for arbeider knyttet til utskiftning av soilrør i sameiet utført i 2018 (saksnummer 201714781). Nåværende styre ble gjort oppmerksom på dette den 5. mai 2023. Styret er i dialog med rørlegger og kommunen for å forsøke å få på plass ferdigattest.
For ytterligere info, se: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?direct=Y&mode=&caseno=201714781

Ullevålsveien 72 - Bruksendring til galleri, atelier og kontor - Bygg 10 og 12
Saksnummer: 202313761 - Byggesak             
Status: Igangsettingstillatelse gitt
Det søkes om bruksendring fra undervisning til kulturformål. Dette omhandler kontorer for kunstnere i den nordre delen av bygget og galleri/utstilling med tilhørende lager i den østre og søndre delen av bygget. Toalettrom og spiserom med kjøkken i sør beholdes som i dagens bruk. Bakgrunnen for midlertidig bruk er politisk ønske om å vitalisere området og ta det i bruk slik at allmennheten gis tilgang og møter aktivitet i et område som står tomt i dag.
For ytterligere info se: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?direct=Y&mode=&caseno=202313761

Ullevålsveien 72 - Rehabilitering og ombygging av lokaler til Voksenopplæringen
Saksnummer: 202303191 - Byggesak             
Status: Igangsettingstillatelse gitt
Det søkes om tillatelse til bruksendring i hovedbygget på Norges veterinærhøgskole.
For ytterligere info se: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?direct=Y&mode=&caseno=202303191

Ullevålsveien 72 - Bruksendring av bygg 2-3 og 4 til kulturformål - Den gamle veterinærhøgskolen
Saksnummer: 202452647 - Byggesak             
Mottatt sak: 23.02.2024
Status: Rammetillatelse gitt
Det søkes om bruksendring fra undervisning over til kulturformål. Dette omhandler ny bruk til galleri / utstilling, forsamling for ulike kunstarter og atelier for kunstnere. Til dette legges støttefunksjoner som møterom, spiserom, toaletter, garderober, renholdsrom og lagre samt tekniske rom. Enkelte av lokalene omsøkes som rålokaler ettersom det ikke er avklart hvilke leietakere som skal benytte lokalene. Når en eventuell ny leietager er klarlagt, vil det bli innsendt en konkretisert endringssøknad for det aktuelle lokalet dersom det fordrer søknadspliktige inngrep i bygningsmassen og utomhusanlegg.
For ytterligere info se: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?direct=Y&mode=&caseno=202452647

Ullevålsveien 72 - Midlertidig bruk av eksisterende bygningsmasse - 13A, 14H, 14S, 15, 22A, 22B, 22C
Saksnummer: 202307662 - Byggesak             
Mottatt sak: 10.05.2023
Status: Mottatt søknad om endring
Inntil en ny reguleringsplan er vedtatt, er det behov for at området gis en midlertidig bruk. Dette er forventet av politikere og publikum, og det er nødvendig for ivaretakelse av bygningsmassen og økonomiske forhold. Det søkes om å få godkjent midlertidig bruk (7 år) av eksisterende bygningsmasse.
For ytterligere info se: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202307662

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 6 900 000,- (Prisantydning)
kr 123 684,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 7 023 684,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 175 570,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 176 770,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 7 200 454,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 7 209 704,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Innhenting av offentlige opplysninger (Kr.1 654)
Innhenting av grunnbok (Kr.172)
Tilrettelegging (Kr.14 900)
Markedspakke (oppr. 23 900, fotograf 1, fotograf 2, prospekter og Look fratrukket). Tilrettelegging oppr. kr. 14900,- endret til 4900,-. Kr. 10.000,-, flyttet til markedspakke for postering. (Kr.16 556)
Innhenting av informasjon OAE Forretningsførsel AS (Kr.3 500)
Oppgjør (Kr.7 250)
Utefoto Fabrizia (fratrukket i markedspakke) (Kr.2 500)
Digital markedsføring/Look (fratrukket i markedspakke) (Kr.4 500)
Tilstandsrapport (Kr.9 000)
Prospekter (Kr.2 644)
Tinglysning sikringspant (Kr.500)
Bilder Chris Borowiak (fratrukket i markedspakke) (Kr.7 700)
Eierskiftegebyr OAE Forretningsførsel AS (Kr.6 215)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.3 500)
Provisjon (Kr.35 000)
Totalt kr. (Kr.115 591)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
125-24-0268

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges «som den er». Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Hegdehaugen Eiendomsmegling AS
EIE Majorstuen & St. Hanshaugen
Org. nr: 931569082
Hegdehaugsveien 24
0352 Oslo
Tlf:

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler / Fagansvarlig Martine Mjåland

Saksbehandlere
Martine Mjåland
EIE Majorstuen & St. Hanshaugen
Eiendomsmegler / Fagansvarlig
Mob: 95 85 46 14 / E-post: mmj@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Ullevålsveien 95D
For mer om objektet
Ullevålsveien 95D

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: