Bilde 1 av Skogbrynet 25EBilde 2 av Skogbrynet 25E
Digital salgsoppgave
Skogbrynet 25E

0283 Oslo • Oslo kommune

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er en betaversjon

Tjenesten er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med at dette er en betaversjon som er under utprøving, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Still et spørsmål og jeg skal forsøke å finne svaret for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvor mange soverom er det?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"
  • "Hvordan er utsikten?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

kr 9 590 000

Omkostninger: kr 256 000Totalpris: kr 9 846 000
Lyst og familievennlig rekkehus over tre etasjer + loft i første rekke. Solrik eiendom, fine uteområder, hage og carport
icon

Unngå doble renteutgifter

Last ned salgsoppgaveVis i kart
Boligtype
Rekkehus
Eierform
Selveier
Antall soverom
3 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
178 m²
Bruksareal (BRA)
178 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
33 m²
Kommunale avgifter
kr 36 493 / Mnd
Prisantydning
kr 9 590 000
Omkostninger
kr 256 000
Totalpris
kr 9 846 000
Byggeår
1977
Tomt
Eiet tomt 144 m²
Oppdragsnummer
125240205
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 9 590 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 590 000,-)kr 239 750,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 15 050,-
  
Totalpris kr 9 846 000
Eiendom
Skogbrynet 25E, 0283 Oslo

Matrikkel
Gnr. 9 Bnr. 400 og Gnr. 9 Bnr. 58 i Oslo kommune

Boligtype
Rekkehus

Eierform
Selveier

Arealer
Totalt BRA 178 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 178 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 33 kvm

Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:

Kjeller:
- BRA: 55 m²
- BRA-i: 55 m²

1. etasje:
- BRA: 57 m²
- BRA-i: 57 m²

2. etasje:
- BRA: 57 m²
- BRA-i: 57 m²

Loft:
- BRA: 9 m²
- BRA-i: 9 m²

Areal
Primærrom: 168 kvm, Bruksareal: 178 kvm, BRA-i: 178 kvm, TBA: 33 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
1977

Tomt
Eiet tomt 144 kvm

Prisantydning
9 590 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Anders Roestad v/Boa Takst AS
Befaringsdato: 18.04.2024

Totalpris inkl. omkostninger
kr 9 590 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 239 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 590 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 240 950,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 9 830 950,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 9 846 000,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 36 493,08

Eier
Anne Kari Bekken Austad Jan Erik Austad

Beskrivelse
Martine Mjåland ved EIE eiendomsmegling ønsker hjertelig velkommen til Skogbrynet 25E - Et barnevennlig og sjarmerende rekkehus beliggende i populært boligfelt på Ullern!
Boligen er meget innholdsrik og fordeler seg over tre etasjer samt et innredet loft. Det er totalt 33 kvm med solrike uteplasser fordelt over to etasjer i boligen. Rekkehuset ligger i første rekke i boligfeltet hvor det foran boligen ligger en solrik markterrasse, samt skjermet og frodig fellesareal.

Hovedetasjen finner vi i 1. etasje med en delvis åpen stue/kjøkkenløsning hvor det flyter naturlig mellom kjøkken og spisesone, samt en gang som gir deg godt med oppbevaringsplass. Fra stuen er det også utgang til en stor markterrasse på ca. 23 kvm. Videre opp i 2. etasje kommer man til en praktisk etasje med tre soverom og baderom på samme plan. Fra soverommene er det fint utsyn og utgang til veranda, herav èn på hver side av boligen. Baderommet i 2. etasje er av god størrelse og ble pusset opp i 2017 av Lomundal bygg AS. Det foreligger dokumentasjon og bevis på godkjent våtromsbedrift.

Kjelleretasjen er av den praktiske sorten med blant annet gang med trapperom, praktisk kjellerstue, baderom, funksjonelt vaskerom og tre boder med gode oppbevaringsmuligheter.

Fra boligens 2. etasje er det adkomst til en praktisk loftsetasje med oppholdsrom som i dag benyttes som hobbyrom. Romhøyde på det høyeste er ca. 1,98 meter (skrående) og det foreligger ikke tegninger av loftet.

Tomten er flat med svært gode solforhold. Eiendommens beliggenhet, tilgang til grøntareal like utenfor døren og nærområdet skaper et godt bomiljø. Stort potensiale med noe moderniseringsbehov. Her får du et innholdsrikt hus med solrik beliggenhet i barnevennlige omgivelser. Velkommen til hyggelig visning!

Verdt å merke seg:
- Innholdsrikt rekkehus med barnevennlig og attraktiv beliggenhet på Furulund/Bestum
- Fin intern beliggenhet i første rekke
- Hele 4 uteplasser!
- Gode solforhold og solrik tomt
- Lys og hyggelig stue med fritt utsyn
- To ildsteder
- To baderom og vaskerom
- Lekkert baderom fra 2017
- Noe moderniseringsbehov
- Svært barnevennlig
- 3 soverom i samme etasje
- 2 stuer samt hobbyrom/loftstue
- 1 garasjeplass i carport
- Flere gjesteparkeringsplasser
- Meget barnevennlig i rolig blindvei og med store fellesarealer
- Fortrinnsrett til barnehageplass (se avsnitt skole/barnehage)
- Kort vei til et bredt servicetilbud
- Flotte tur- og rekreasjonsområder i nærområdet

ROM FOR ROM:

1. ETASJE:


ENTRÉ/GANG
Lys og praktisk gang som har godt med oppbevaringsplass. Her kan du henge fra deg klær og sette fra deg skotøy før du kommer videre inn i boligen. Gangen har garderobeskap og knaggløsning.

STUE MED UTGANG TIL TERRASSE
Stuen er av god størrelse med flere innredningsmuligheter. Nåværende eiere har innredet med spisesone, sofasone og mediemøblement - innred etter helt eget ønske og behov. Mellom spisesone og sofasone er det lokalisert en peis fra 2008 som bidrar til både varme og kos. Det slippes inn rikelig med naturlig lys og luft fra de store vindusflatene i rommet. Fra stuen er det også utgang til en solrik, markterrasse på ca. 23 m2 med hage. Innred i flere soner hvor du kan invitere venner og bekjente til trivelige kvelder.

KJØKKEN
Huset har et delvis åpent kjøkken med eldre kjøkkeninnredning. Her er det profilerte fronter, benkeplate i laminert spon og komposittkum med ett-greps blandebatteri. Av hvitevarer i innredningen er det følgende: oppvaskmaskin, stekeovn, platetopp og kjøl/frys. Kjøkkenet har velegnet plass til mikro. Over platetoppen er det ventilator med avtrekk ut. Mellom overskap og benkeplate er det mørke fliser og det er lys under overskap. Ved vinduet er det en trivelig barløsning, og mellom kjøkkenet og stuen er det god plass til en sosial spisegruppe.

2. ETASJE:

MELLOMGGANG
Dagens mellomgang har godt med oppbevaringsplass i skapløsning. Fra gangen er det adkomst til soverommene, baderommet og loftsetasjen.

BADEROM
Boligen har et lekkert flislagt baderom med varmekabler. Baderommet ble pusset opp i 2017 og det foreligger dokumentasjon fra entreprenør. Her er det malte plater i himling, moderne baderomsinnredning med skuffer og heldekkende dobbel servant med ett-greps blandebatteri. Det er speil over servanten med belysning. I hjørnet av baderommet er det dusjhjørne med veggmontert dusjgarnityr/regnfallsdusj og hengslede glassdører. Videre er det innbygget, vegghengt toalett med skjult sisterne. Rommet har avtrekk via ventil i himling og tilluft via luftespalte under dør. Det er direkte adkomst fra baderommet via gang i 2. etasje fra hovedsoverommet.

TRE SOVEROM
Huset har tre gode soverom i byggets 2. etasje. Hovedsoverommet ligger fint til i samme plan som soverom II og III, men samtidig ikke vegg-i-vegg slik at man kan få en viss avstand. Hovedsoverommet har god plass til en dobbeltseng og er innredet med romslig garderobeskap. Herfra er det adkomst til en nordvendt veranda på ca. 5 kvm, perfekt for fuglekvitring og morgenkaffen.

Videre er det to soverom som har utgang til sydvestvendt veranda på ca. 5 kvm. Begge disse rommene egner seg perfekt som barnerom på grunn av størrelsen og det faktum at de ligger i samme etasje som hovedsoverommet. Dersom ønskelig kan så klart rommene også benyttes som gjesterom/kontor/treningsrom etc.

INNREDET LOFT
Denne delen av boligen er innredet som og benyttet som hobbyrom. Det er store vindusflater i tak slik at rommet får rikelig med naturlig lys. Takvinduene er eldre og burde skiftes. Megler har undersøkt med kommunen og det foreligger ingen bygningstegninger på loftsetasjen som har blitt innredet i senere tid. Det antas dermed at det ikke er søkt om bruksendring for arealet og at arealet er byggemeldt som uinnredet loft. Det tas forbehold om eventuell søknad om innredning av loft lar seg gjøre og/eller om det er preget av det midlertidige byggeforbudet i småhusplanen som skal revideres.

KJELLER:

GANG OG TRE BODER
Gangen i underetasjen binder sammen alle rom på en fin måte med inngang til samtlige av etasjens rom. Under trappen er det mulighet for å etablere oppbevaringsløsninger om det ikke holder med tre innvendige boder med diverse hylle- og oppbevaringsløsninger.

KJELLERSTUE
Boligens kjellerstue ligger lunt og fint til i underetasjen. Her kan du innrede med sofasone, mediemøblement og ytterligere ønsket møblement. Peis i hjørnet for varme og hygge på kalde dager. Romhøyden i kjellerstuen er på ca. 2,19 meter.

BADEROM:
Kjelleren har et eldre baderom med flislagte vegger og gulv med varmekabler. Her er det panel i himling, servantskap med ett-greps blandebatteri og speil over servant. Videre er det dusjhjørne med dusjvegg og forheng, samt gulvstående toalett. Sluket er plassert under servantskap. Badet har avtrekk via ventil i vegg. Baderommet har fått tildelt TG3 av takstmann. Tilstandsgrad satt da gjenværende brukstid er usikker grunnet alder og byggemåte.

VASKEROM:
Kjelleren har et eldre vaskerom med malt betonggulv og malte flater på vegger. Her er det panel i himling og opplegg for vaskemaskin. Videre er det en utslagsvask i enkel innredning med ett-greps blandebatteri. Det er avtrekk via ventil i vegg. Vaskerommet har fått tildelt TG3 av takstmann. Tilstandsgrad 3 gis som en automatisk konsekvens av alder på våtrommet og at forskriftskrav ikke er oppfylt.

Parkering
Boligen disponerer plass nr. 77 i sameiets cartportanlegg.
Hver husstand har én plass i carportanlegget og kan i tillegg benytte gjesteparkeringen for bil nr. 2. Har husstanden flere biler må disse parkeres andre steder. Gjesteparkeringen er i hovedsak ment for gjester, men den kan også benyttes for bil nr. 2. Det er ønskelig med en viss rotasjon på gjesteparkeringen og biler skal ikke stå i opplag her. Det skal være mulig for naboer å slippe til på disse plassene, og ikke minst gjester. Reglene gjelder også håndverkere og containere. Ta kontakt med styret om det skulle være spesielle behov.

Ladepunkt:
Ved parkering og lading av bil i sameiets carportanlegg skal man betale en årlig avgift. Gi beskjed til styret. Når nye ladebokser er installert blir den enkelte husstand fakturert for faktisk bruk.

Gjesteparkering:
Gjesteparkering som hovedsakelig skal benyttes av gjester, men kan også benyttes til bil nr. 2.
Det følger av sameiets nettside at man også kan benytte barnehagens parkeringsplass på hverdager utenom åpningstid (7-17) og i helgene.

Beboerparkering på kommunale veier:
I sameiets nærmeste nabolag er det beboerparkering. Dette gjelder ikke sameiets veier da disse er private veier. Det er ikke anledning for beboere i nabolaget å parkere på sameiets område for å unngå parkeringsavgift på de kommunale veiene. Styret følger aktivt med på hvilken effekt innføringen av beboerparkering på de kommunale veiene får for vårt område og igangsetter tiltak om det blir nødvendig.

Beliggenhet
Boligen ligger i et meget familievennlig område på Furulund på Ullern.
Boligen er tilknyttet et veldrevet realsameie, med barnevennlige uteområder som har blant annet lekeapparater og ballslette. Skogbrynet Kanvas-barnehage er også et fint sted å leke utenom barnehagens åpningstider.

Nærområdet tilbyr et bredt spekter av forretninger og servicefunksjoner. Dagligvarehandelen kan du f.eks. gjøre på Coop Prix Bestum. Ønsker du et bredere utvalg, finner du CC Vest kjøpesenter ca. 10 min unna, med et variert og godt utvalg av kjedebutikker og selvstendige butikker. Her finner du kaféer, dagligvareforretninger og klesforretninger, apotek og vinmonopol. På CC Vest finner man også treningssenteret SATS. Matkroken Bestum, som er eid av Coop, ligger kun få minutters gangavstand fra boligen. Videre har du også kort vei til et utvidet servicetilbud på Røa torg og Lysaker Brygge. Du kan også sykle eller spasere til Skøyen.

For de minste finnes det flere barnehager i nærmeste omkrets. Sameiet har rett på 20 plasser i Skogbrynet Kanvas-barnehage (vis a vis gjesteparkeringen). Boligen sogner til Lilleaker barneskole. Når det gjelder ungdomsskole er det kort vei til Øraker skole. Ullern videregående skole er den videregående skolen som ligger nærmest boligen.

Nærområdet kan også by på flotte tur- og rekreasjonsmuligheter langs Lysakerelven, og det er kort vei til Sollerudstranda.

Korte avstander til både trikk, t-bane og buss. Furulund trikkestasjon med trikk 13 mot Lilleaker/Jar og Oslo sentrum ligger i gangavstand fra boligen. Lysaker stasjon med flytog og lokaltog er heller ikke langt unna.

Bebyggelse
Boligen ligger i et område med villabebyggelse, rekkehus og noe blokkbebyggelse. Etablert boligstrøk med adkomst fra asfalterte stikkveier til Skogbrynet.

Tomt
Eiet tomt, 144 kvm. Tomten er pent opparbeidet med steinbelagt inngangsparti og diverse beplantning. Flat og solrik hage med gressplen som strekker seg ut mot fellesarealer og friareal. Hekk mot naboer samt diverse busker og beplantning. Sameiet har asfalterte adkomstveier.

Adkomst
Adkomst fra asfaltert internvei på området. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Skole/barnehage
Sameiet har rett på 20 plasser i Skogbrynet Kanvas-barnehage (vis a vis gjesteparkeringen). Dette forutsetter at det er plasser tilgjengelig i barnehagen.

Sameiet setter opp prioritert liste over sameiere som melder sin interesse til hovedopptaket med oppstart i august eller september (søknadsfrist 1. mars). Listen prioriteres basert på bo-ansiennitet. Listen oppdateres kun én gang i året, og prosessen starter i januar hvert år. Årets prioriterte liste sendes barnehagen innen formell frist for hovedopptaket i Oslo kommune.

Informasjon om ordningen og antall ledige plasser deles ut til sameierne i januar hvert år.

Ta kontakt med styret innen juni dersom det ønskes plass med oppstart i oktober eller november samme år. Styret undersøker da med barnehagen om det er ledige plasser på sameiets kvote og setter opp prioritert liste.

Ta kontakt med styret om du ønsker mer informasjon.

Boligen sogner til Lilleaker barneskole. Når det gjelder ungdomsskole er det kort vei til Øraker skole. Ullern videregående skole er den videregående skolen som ligger nærmest boligen.

Inneholder
Boligen strekker seg over tre etasjer + loft og byr på følgende:
Kjeller: Trapperom/gang, bad/wc, vaskerom, kjellerstue og tre boder.
1. etasje: Vindfang, kjøkken og stue. Fra stue er det utgang til terrsse og videre adkomst ut i hage.
2. etasje: Trapperom/gang, bad og tre soverom. Fra soverommene er det utgang til balkong.
Loft: Hobbyrom.

I tillegg disponerer boligen èn plass i carportanlegget.

Byggemåte
Bygning oppført i 1977.

Taktekking og takkonstruksjon:
Takkonstruksjon i trekonstruksjoner fra byggeår. Forenklet undertak. Taket er besiktiget fra bakkenivå og er belagt med stålpanner.

Nedløp og beslag:
Renner og nedløp i stål. Snøfanger på tak.

Veggkonstruksjon:
Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har liggende bordkledning. Etasjeskiller er av trebjelkelag. Støpt dekke mot grunn.

Dører:
Bygningen har malt hovedytterdør og skyvedør i malt tre med 2-lags glass fra 1977, 2x terrassedør med 3-lags glass fra 1976/79.

Vinduer:
Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass fra 1977.
Takvindu x 2, med 2-lags glass.

Veranda:
To verandaer med utgang fra soverom på ca. 5 kvm.
Rekkverk av trekonstruksjoner. Trebjelkelag med terrassebord.

Terrasse:
Terrasse med utgang fra 1. etasje på ca. 23 kvm.
Terrassebord på gulv.

Primærrom
Primærrom: 168 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom:
1. Etasje: Entré, kjøkken og stue.
2. Etasje: Bad, gang og tre soverom.
Loft: Hobbyrom.
Kjeller: tre boder, gang, stue, vaskerom og bad.

Bruksareal
Bruksareal: 178 kvm

Boder
Det er tre innvendige boder i kjeller.

Standard
Pipe og ildsted:
Boligen har elementpipe, vedovn i 1. etasje fra ca. 2008 og åpen peis i kjeller fra byggeår.

Innvendige overflater:
Kjeller:
Gulv: Furuplank, malt betonggulv og fliser.
Vegger: Malte flater og tapet.
Himlinger/tak: Panel.

1. etasje:
Gulv: parkett, furuplank og laminat. Fliser i entré og kjøkken.
Vegger: Malte flater, tapet og brystningspanel.
Himlinger/tak: Panel.

2. etasje:
Gulv: parkett, furuplank og laminat.
Vegger: Malte flater, tapet og brystningspanel.
Himlinger/tak: Panel.

Loft:
Gulv: Parkett.
Vegger: Malte flater og panel.
Himlinger/tak: Panel.

Innvendige trapper:
Boligen har malt tretrapp med teppe i inntrinn.
Tett malt trapp til loft.

Innvendige dører:
Innvendig har boligen malte, slette dører.
Dører til bad 2 etasje var nye i 2017.
2 x pocket dører på loft.

Registrerte avvik iht. tilstandsrapporten:

TG 3 - Store eller alvorlige avvik som krever umiddelbare tiltak:

Utvendig > Takvinduer:
Vinduene har råteskader.
Vinduene bør skiftes.
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000.

Innvendig > Overflater på gulv (fliser):
Det er stedvis påvist synlige skader på overflater. Flisene har begynt å sprekke og løsne i relativt stor grad, spesielt på kjøkken. Manglende fuge i entre og gjennomgående noe bom.
Overflater må utbedres eller skiftes.
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000.

Innvendig > Pipe og ildsted:
Ildfast plate mangler på gulvet under/foran ildstedet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Ildfast plate gjelder kjeller.
Det må monteres ildfast plate under/foran ildsted.
Kontakt feier for kontroll.
Kostnadsestimat: Under 10 000.

Kjeller > Vaskerom > Generell:
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. TG:3 gis som en automatisk konsekvens av alder på våtrommet og at forksriftkrav ikke er oppfylt. Sluk er ikke lokalisert.
Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.
Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000.

Kjeller > Bad > Generell:
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. En må forvente generell oppgradering av våtrommets tettesjikt/membran for at våtrommet skal tåle en normal bruk etter dagens krav (tett våtsone). En samlet TG 3 for rommet er satt med bakgrunn i alder og manglende tetthet i våtsonen på rommet. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav.
Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.
Gjenværende brukstid er usikker grunnet alder og byggemåte.
Kostnadsestimat: Over 300 000.

TG 2 - Avvik som kan kreve tiltak:

Uvendig > Taktekking:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen.
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak.
Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg. Overvåk tilstanden jevnlig.

Utvendig > Nedløp og beslag:
Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur.
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Det er benyttet teip mellom utkast og plastrør ved inngangsparti. Noe påbegynnene rustutslag på renner. Overvåk tilstanden jevnlig.

Utvendig > Veggkonstruksjon:
Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Råteskader er registrert på vindskier.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft:
Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Fuktskjolder ble registrert på undertak av panel over verandaene.

Utvendig > Vinduer:
Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer.
Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Normal levetid for isolerglass er 20-30 år. Levetider på vinduer er av varierende lengde, dette grunnet forskjellige komponenter som tre, glass, klemlister og hendler. Tilstandsgrad settes dermed etter et generelt inntrykk og enkelte vinduer er funksjonstestet ved befaringen.

Utvendig > Dører:
Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Glassets alder tilsier at det må forventes kulderas. Dette da eldre isolasjonsglass mister isolasjonsevnen over tid.

Utvendig > verandaer 1. etasje:
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Rekkverket er målt til 93 cm. i dag er kravet 100 cm.

Innvendig > Overflater:
Det er registrert bruksslitasje på flere gulv og fraglidninger i skjøter.

Innvendig > Listverk:
Det mangler belistning i flere rom. Ellers noe slitt.

Innvendig > Radon:
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Det bør gjennomføres radonmålinger.

Innvendig > Rom Under Terreng:
Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Noe løs strie på nedre del stedvis på mur.

Innvendig > Innvendige trapper:
Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav.

Innvendig > Innvendige dører:
Noe skader på dører samt bruksslitasje.

Bad 2. Etasje > Ventilasjon:
Rommet har kun naturlig ventilasjon.

Kjeller > Vaskerom > Tilliggende konstruksjoner:
Hulltaking er foretatt og det er påvist avvik i konstruksjonen. Det er registrert noe fuktskjolder på trevirke. Da badet ikke har vært i bruk over lengre tid knyttes det usikkerhet til om skjoldene er fra byggeår (fuktighet fra det var nytt) eller om rommet ikke holder tett. Større skader ble ikke registrert. Ved kontrollmåling 18/4-24 ble det ikke registrert forhøyde målinger.

Kjeller > Bad > Tilliggende konstruksjoner:
Hulltaking er foretatt og det er påvist avvik i konstruksjonen. Det er registrert noe fuktskjolder på trevirke. Da badet ikke har vært i bruk over lengre tid knyttes det usikkerhet til om skjoldene er fra byggeår (fuktighet fra det var nytt) eller om rommet ikke holder tett. Større skader ble ikke registrert. Ved kontrollmåling 18/4-24 ble det ikke registrert forhøyde målinger.

Kjøkken > Overflater og innredning:
Det er påvist fuktskjolder/svelling i bunnplate i benkeskap. Innredningen er preget av slitasje og noe skader. Det mangler en front

Tekniske installasjoner > Vannledninger:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Det antas at det er skiftet noe lokalt ved bad i 2 etasje.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank:
Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg:
Det er gjennomgående eldre anlegg som er dels u-jordet, men sikringer er skiftet i 2015.
Vurderingen er basert på den generelle alderen på anlegget, det anbefales derfor en gjennomgang av elektriker.

Tomteforhold > Drenering:
Drenering fra 1977. Det mangler eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler utvendig fuktsikring av grunnmuren - ved kjeller/underetasje. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.

Tomteforhold > Terrengforhold:
Tilnærmet flat tomt opparbeidet med belegningsstein og terrasse. Det er ikke fall fra bygningen. Det er ikke mulig å vurdere fallforholdet under terrassen.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige
avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger.

TG 2 - Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn:
Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er registrert en del knirk i 2. etasje. Det er målt generelle skjevheter i alle etasjer, men ikke utenfor det som anses som normalt sett mot byggeår.

Tekniske installasjoner > Vannledninger bad 2 etg.:
Innerskapet mangler deksel.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:
Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
Ja: Bad i 2. etg fikk vannlekasje 2017.

Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, kun faglært: Firmanavn Lomundal Bygg AS.
Totalrenovering av badet i 2017 av Lomundal Bygg AS.

Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Ja, firmanavn Lomundal Bygg AS.
Totalrenovering av Lomundal Bygg AS.

Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Ja, overlevert takstmann.

Er arbeidet byggemeldt?
Ja. Lomundal Bygg AS håndterte dette.

Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
Ja, Små avvik, ref rapport fra takstmann.

Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats: Ny terrasse mot hage bygget av egeninnsats ca 10 år tilbake. Felles garasjeanlegg hånteres kontinuerlig via sameiet.

Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, Av el-anlegget.

Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
Ja. Loft var bygget ut før vi kjøpte boligen.

Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene?
Usikker.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest datert 01.02.1978 som omhandler nybygg på gnr. 9 bnr. 400, Skogbrynet 25E i Oslo.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse.
Baderom og toalett er slått sammen i 2. etasjen.

Megler har undersøkt med kommunen og det foreligger ingen bygningstegninger på loftsetasjen som har blitt innredet senere. Det antas dermed at det ikke er søkt om bruksendring for arealet og at arealet er byggemeldt som uinnredet loft. Det tas forbehold om eventuell søknad om innredning av loft lar seg gjøre og/eller om det lar seg omsøke/er preget av det midlertidige byggeforbudet i småhusplanen som skal revideres.

Elektrisk anlegg
Sikringsskap plassert i kjeller med automatsikringer.
Hovedsikring på 56 amp. Det er gjennomgående eldre anlegg som er dels u-jordet, men sikringer er skiftet i 2015.

Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Elektrisk oppvarming med panelovner på vegg og varmekabler i gulv på baderom i kjeller og 2. etasje.
Peisovn i stue og peis i kjeller.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Kommunale avgifter
Kr. 36 493,08*

Kostnadene fordeles slik:
Eiendomsskatt kr. 10 991,00
Feie- og tilsynsgebyr kr. 272,00
Renovasjonsgebyr kr. 11 384,00
Vann- og avløpsgebyr kr. 13 846,08
Totale avgifter kr. 36 493,08*

Oslo kommune har fakturert kommunale avgifter for 2. termin til kr. 9 107,72,-
*Vi gjør særskilt oppmerksom på at dette er et estimat av kommunale avgifter.

Det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Estimert eiendomsskatt for 2024 er beregnet til kr 10 991,-
Vi gjør særskilt oppmerksom på at dette er et estimat og at endringer kan forekomme som følge av eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.
Eiendomsskatt kreves inn som endel av de kommune avgiftene.

Faste løpende kostnader
Årsavgiften er på kr 11.800,- + internett/fiber per enhet fra og med 2023. Regning sendes ut to ganger per år. (2023: juni og november. Fra 2024: mars og september).

I tillegg kommer kommunale avgifter, eiendomsskatt, strøm etter eget forbruk, innboforsikring, kabel-TV etc.

Evt. avgift for lading av bil i garasjeanlegget kommer i tillegg.

Forsikring med polisenummer
Gjensidige forsikring Polisenummer: 92578416

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022:
Som primærbolig: kr 3 661 195
Som sekundærbolig: kr 11 706 271

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledninger er av kobber.
Det er avløpsrør av antatt støpejern og plast.
Boligen har naturlig ventilasjon.

Varmtvannstanken er på ca. 200 liter fra 2011.

Røykvarslere, brannslange på vaskerom og brannslukningsapparat.

Furulund sameie har fellesavtale om internett og fiber.

Diverse
Velforening for Furulund boligsameie
Boligen er tilknyttet Furulund sameie, som anses som et realsameie:
- Org.nr.: 994 037 412
- Forretningsnavn: Velforening for Furulund boligsameie
- Sameiet består av 78 enheter med adressene: Skogbrynet 3 - 25.
- Boligen har tinglyst ideell andel 1/78.
- Alle boligenheter på feltet er selveide og grunnen bygningene står på er eiet.
- Sameiet drifter fellesarealer som internveier, carportanlegg, parkeringsplasser, lekeplasser og grøntområder.
- Hver boligenhet har rett på en plass i carportanlegget. Eksisterende parkeringsplass i carportanlegget overdras normalt ny eier.
- Årsavgiften faktureres en gang per år (mai/juni).
- Velforeningen har ingen fellesgjeld.
Sameiet har rett på 20 plasser i Skogbrynet Kanvas-barnehage (vis a vis gjesteparkeringen).
- Det er ikke eierskiftegebyr til sameiet ved skifte av boligeier.
- Hver vår og høst avholder sameiet dugnad.
- Styret setter pris på om ny eier melder inn adresseendring til sameiet.
- Hjemmeside: https://skogbrynet.net/
- E-post: styret@skogbrynet.net

Et realsameie er et areal som eies av flere eiendommer sammen. Normalt er det omkringliggende eiendommer som eier andeler i realsameiet.

Følgende saker er oppe til vurdering i generalforsmaling 2024:

5.1 Tak over papirbeholdere
Styret ble bedt om å utrede muligheten og kostnaden ved å bygge tak over papirbeholderne. Styret innhentet tilbud fra Ulvin AS. Dette beløper seg på totalt kr. 135 175,-. Styret vurderer det dithen at det er øvrige forhold (blant annet rehabilitering av garasjeanlegget) som bør prioriteres fremfor tak over papirbeholdere. Styret foreslår følgelig at det ikke prioriteres å bygge tak over papirbeholdere.

5.2 Ønske om felling av thuja bak nr 9C.

5.3 Privatisering av fellesareal - utvidelse av privat grunn på fellesareal
Årsmøtet 2023 traff følgende vedtak:
«Styret utreder hvordan privatisering av fellesareal skal håndteres og håndheves og legger frem sin innstilling senest til Sameiermøtet 2024.»
Utvidelse av privat grunn på fellesareal:
Det har vært et tilbakevendende tema på mange årsmøter at enkelte i sameiet i forlengelsen av egen eiendom f.eks. etablering av platting, planter hekker eller setter opp gjerder på sameiets grunn. Gjennom årsmøtet oppfordrer styret på denne bakgrunn om at installasjoner og beplantning som er ulovlige fjernes innen 15. september 2024.

5.4 Vei-, bane- og togprosjekter i vårt nærområde
Nina Bratt (19B) har gjennom året jobbet sammen med styret om saker rundt E18, Fornebubanen og utvidelse av toglinjen. Se rapport fra Nina i Vedlegg 3. Styret har hatt stor nytte av innsatsen til Nina og foreslår at hennes konsulentbistand fortsetter også i 2024, med 50 % kompensasjon som styremedlemmer.

5.5 Vedlikeholdsplan Furulund Sameie 2024
Vedlikeholdsplanen inneholder planlagt vedlikehold av fellesområdene for 2024. Denne er vedlagt i i salgsoppgaven.

Innkomne saker fra beboere/styret:
6.1 Forslag fra 25C om felling av thuja bak nr. 23D
6.2 Oppmerking av gjesteparkeringer.
6.3 Ønske om papirfri kommunikasjon i sameiet

Orienteringssaker:
7.1 Feiring av 17. mai 2024
Det har gjennom flere år vært tradisjon at det blir arrangert tradisjonell 17.mai-fest med leker, is, kakelotteri osv i barnehagen. Det rulleres mellom beboerne om hvem som er arrangør. For 17. mai 2024 er det rekke 15 og 17 som står for arrangementet.

7.2 Påbygg, fasadeendringer etc.
Styret ønsker å påpeke at den enkelte eier i sameiet selv må forsikre seg om at samtlige offentligrettslige regler hva gjelder egen eiendom i Skogbrynet er oppfylt. Dette innebærer blant annet at den enkelte eier selv vil være ansvarlig for eventuelle søknader til Plan- og bygningsetaten i den utstrekning dette er påkrevd etter plan- og bygningsloven.

7.3 Rehabilitering av garasje - rehabilitering og betongarbeider i garasjeanlegget:
Styret har jobbet med denne saken gjennom det siste året, og arbeidet har vært basert på avgjørende støtte fra konsulentfirma Ødegaard og Lund AS. Deres grunnrapporten ble delt med alle i fjor høst, og oppsummeringen kan leses under samt at det ligger link til rapporten på hjemmesidene våre.
Tilbudene fra entreprenørene indikerer at kostnaden per boenhet anslagsvis vil bli mellom kr 75.000 - kr 150.000 avhengig av hvor mye uforutsette arbeider som oppstår underveis. Kjøper overtar kostnaden/ansvaret for dette.

Siste status i saken er at vi har måttet engasjere en statiker som kan hjelpe oss med å beregne nedbøying i betongdekket mellom øvre og nedre plan. Grunnen til dette er at vi har et krav om å kunne brøyte øvre dekke med traktor slik vi er vant med fra tidligere, og man er da avhengig av å legge asfalt for å kunne ha et robust nok dekke for dette samtidig som man beskytter rehabiliteringsarbeidet og den katodiske beskyttelsen som legges i dekket. Vekten av dette er i grenseland av hva dagens konstruksjon kan tåle. Derfor må vi få avsjekket behov for å forsterke dekket. Svaret på dette arbeidet definerer veien videre. Les mer på sameiets hjemmeside: https://skogbrynet.net/oppdatering-fra-styret-om-renovasjon-av-garasje/

7.4 Status og informasjon om brann i garasje
Det å få garasjen tilbake i stand etter brannen har vært en større prosess enn først ventet da arbeidet er underlagt søknadsplikt mot Plan- og Bygningsetaten i Oslo Kommune. IF, som er vår forsikringspartner, har engasjert leverandører som bistår oss i søknadsarbeidet.
Når arbeidet kan igangsettes avhenger av søknadsprosessen, men beskrivelsen av hva som skal gjøres er lagt ut på våre sider her: https://skogbrynet.net/oppdateringvedrorende-rehabilitering-av-garasjeanlegg/

Annet
Følgende løsøre og tilbehør følger med ved handelen:
- Bokhyller og hyller i bodene.

Følgende løsøre og tilbehør medfølger ikke:
- Lampe over spisebordet.
- Vaskemaskin og tørketrommel.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Andel i realsameie:
0/912139-1/105  Opprettelse av realsameie  
Denne matrikkelenhet har andel i: 
Knr: 0301 Gnr: 9 Bnr: 58 Ideell: 1/78
Meglers forklaring: Boligen er andel i realsameiet Furulund sameie. Ideell andel er 1/78

Gjelder grunneiendom gnr. 9 bnr. 58:
Rettighetshavere til eiendomsrett
0/912139-1/105  Opprettelse av realsameie  
Knr: 0301 Gnr: 9 Bnr: 320 - Bnr: 403 Ideell: 1/78
Meglers forklaring: Boligen med flere boliger er andel i realsameiet Furulund sameie. Ideell andel er 1/78
 
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.

Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

For andre heftelser, se matrikkelenheter som er registrert som hjemmelshavere.

1907/62-1/105  Bestemmelse om veg  
15.02.1907
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser
Bestemmelse om generende virksomhet
Bestemmelse om benyttelse
Gjelder denne registerenheten med flere
Meglers forklaring: Megler har forsøkt å innhente servitutten uten hell grunnet alder.
 
1908/5-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
01.05.1908 
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om generende virksomhet
Rettet etter tgll § 18 ved å fjerne rettighet på en eiendom 20.06.2012 C.B.R. e.f.
Gjelder denne registerenheten med flere
Meglers forklaring: Megler har forsøkt å innhente servitutten uten hell grunnet alder.
 
1991/37330-11/105   ** Diverse påtegning  
22.07.1991 
Best. om max byggehøyde slettet.
Slettet etter ekspropriasjon. Samtykke til forhåndstiltr. gitt før rettskraftig skjønn foreligger.
Meglers forklaring: Megler har forsøkt å innhente servitutten uten hell grunnet alder.

1909/25-1/105  Bestemmelse om veg  
05.02.1909 
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Overført fra gnr 9 bnr 68
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
Meglers forklaring: Megler har forsøkt å innhente servitutten uten hell grunnet alder.
 
1909/26-1/105  Bestemmelse om veg  
05.03.1909 
rettighetshaver: Knr: 0301 Gnr: 9 Bnr: 71-75  
Gjelder denne registerenheten med flere
Meglers forklaring: Megler har forsøkt å innhente servitutten uten hell grunnet alder.
 
1912/900762-1/105  Bestemmelse om veg 
02.02.1912 
rettighetshaver: Knr: 0301 Gnr:9 Bnr: 70  
Meglers forklaring: Megler har forsøkt å innhente servitutten uten hell grunnet alder.

1912/242-1/105  Erklæring/avtale  
15.11.1912 
Under- og overtaksforetning vedr. Drammensbanens ombygning.
Meglers forklaring: Megler har forsøkt å innhente servitutten uten hell grunnet alder.

Gjelder denne registerenheten med flere
1912/78-1/105  Erklæring/avtale 
20.12.1912
Fravikelseskjendelse
Gjelder denne registerenheten med flere
Meglers forklaring: Megler har forsøkt å innhente servitutten uten hell grunnet alder.

1913/130-1/105  Bestemmelse om veg  
19.12.1913  
Rettighetshaver: Knr: 0301 Gnr: 9 Bnr: 95  
Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om generende virksomhet
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om benyttelse
Gjelder denne registerenheten med flere
Meglers forklaring: Megler har forsøkt å innhente servitutten uten hell grunnet alder.
 
1937/8589-1/105  Bestemmelse om veg  
13.08.1937 
Med flere bestemmelser
Bestemmelse om deleforbud
Bestemmelse om bebyggelse
Gjelder denne registerenheten med flere
Meglers forklaring: Avtale om at tidligere selger bekoster eventuelt anlegg av den regulerte vei 978 på sydsiden av parsellen, men har fri adgang til å føre veien langs parsellens nåværende gjerde. Servitutten er innhentet og kan oversendes ved forespørsel.
 
1967/8029-1/105  Erklæring/avtale  
14.06.1967 
Bestemmelse om kloakkledning
Gjelder denne registerenheten med flere
Meglers forklaring: Avtale mellom eier av denne eiendommen og Oslo kommune v/Oslo vann og kloakkvesen om at kommunen gis rett til å ha ledninger gjennom eiendommen, rett til fri adgang for tilsyn og vedlikehold og eiers vedlikeholdsplikt. Servitutten er innhentet og kan oversendes ved forespørsel.

1972/92-1/105  Erklæring/avtale  
04.01.1972 
Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse av denne eiendom
Meglers forklaring: Erklæring om måling og utskillelse av en parsell av gnr. 9 og bnr. 58 i Oslo. Eieren plikter i henhold til forannevnte bestemmelser når kommunen forlanger det, straks å opparbeide vei til og langs den side av tomta hvor den har sin adkomst, kommunens rettigheter ved mislighold, eiers vedlikeholdsplikt m.m. Servitutten er innhentet og kan oversendes ved forespørsel.
 
1974/22801-1/105  Erklæring/avtale  
19.11.1974 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Meglers forklaring: Erklæring om trafostasjon og Oslo Lysverker sine rettigheter og om å ha tående en trandormatorstasjon m.m. Servitutten er innhentet og kan oversendes ved forespørsel.

1974/22802-1/105  Erklæring/avtale  
19.11.1974 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Meglers forklaring: Erklæring om trafostasjon og Oslo Lysverker sine rettigheter og om å ha tående en trandormatorstasjon m.m. Servitutten er innhentet og kan oversendes ved forespørsel.

1974/24943-1/105  Erklæring/avtale  
16.12.1974 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger mv
Meglers forklaring: Avtale mellom eier av denne eiendommen og Oslo kommune v/Oslo vann og kloakkvesen om at kommunen gis rett til sprenge kloakktunnel under eiendommen og at kommunen erstatter mulige skader og at eier forplikter seg til å ikke utføre arbeider som kan skade tunnelen. Servitutten er innhentet og kan oversendes ved forespørsel.

1974/24944-1/105  Best. om vann/kloakkledn.  
16.12.1974 
Gjelder denne registerenheten med flere
Meglers forklaring: Avtale om hovedledninger fra eiendommen gnr. 9 og bnr. 58 (denne eiendommen) gjennom gnr. 9, bnr. 292 og gnr. 9, bnr. 292, rett til tilgang og vedlikehold m.m. Servitutten er innhentet og kan oversendes ved forespørsel.

1975/12618-1/105  Erklæring/avtale  
04.07.1975 
Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse av denne eiendom
Meglers forklaring: Bruksrett for gnr. 9 og bnr. 74 til kjørbar adkomstvei mot engangsbeløp på kr. 10.000,- samt årlig avgift kr. 750,- m.v, samt delingserklæring om fellesarealer og vedlikehold. Kan ikke avlyses uten samtykke fra Oslo bygningsråd. Servitutten er innhentet og kan oversendes ved forespørsel.

1976/12836-1/105  Best. om vann/kloakkledn.  
16.06.1976 
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr: 9 Bnr: 175  
Bestemmelse om veg
Meglers forklaring: Avtale mellom eier av Vækerø terrasse 16 og gnr. 9, bnr. 58 (denne eiendommen) om at vann, kloakkledninger og kummer har blitt lagt på på den syd-østre del av gnr. 9, bnr. 58, samt avtale om eierskap, vedlikehold og benyttelse. Servitutten er innhentet og kan oversendes ved forespørsel.

1990/71663-1/105  Best. om adkomstrett  
27.11.1990 
Rettighetshaver: Knr: 0301 Gnr: 9 Bnr: 74  
Meglers forklaring: Bruksrett for gnr. 9 og bnr. 74 til kjørbar adkomstvei mot engangsbeløp på kr. 10.000,- samt årlig avgift kr. 750,- m.v. Kan ikke avlyses uten samtykke fra Oslo bygningsråd. Servitutten er innhentet og kan oversendes ved forespørsel.

1997/63123-1/105  Erklæring/avtale  
13.10.1997 
Rettighetshaver: Knr: 0301 Gnr: 9 Bnr: 434  
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo bygningsråd.
Meglers forklaring: Bruksrett til til kjørbar adkomstvei mot et engangsbeløp på kr.11.300,- samt årlig avgift kr.848,-.

2012/420659-1/200  Bestemmelse om bebyggelse  
30.05.2012 
Rettighetshaver: STATENS VEGVESEN  
Org.nr: 971032081
Gjelder støyskjerm
Bestemmelse om adkomstrett
Med flere bestemmelser
Meglers forklaring: Avtale mellom Statens vegvesen og eiere av realsameiet om støyskjerm. Servitutten er innhentet og kan oversendes ved forespørsel.


Utleie
Det er ikke kjent at det foreligger regler som er til hinder for at eiendommen leies ut.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.

Regulering
Tillatelse til tiltak - Skogbrynet
Plan- og bygningsetaten godkjenner søknaden om rehabilitering av carport etter brann
Mottatt den 29.02.2024.

Odel og konsesjon
Det er ikke odel på eiendommen.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 9 590 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 239 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 590 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 240 950,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 9 830 950,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 9 846 000,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Markedspakke (Kr.22 700)
Provisjon (forutsatt salgssum: 9 590 000,-) (Kr.95 900)
Direkteutlegg - innhenting av kommunale avgifter og eiendomsskatt (Kr.135)
Innhenting av offentlige opplysninger (Kr.2 579)
Foto (Kr.6 500)
Tilstandsrapport (Kr.18 910)
Digital markedsføring (Kr.4 400)
Look (Kr.5 000)
Innhenting av servitutter (per stk) (Kr.172)
Oppgjør (Kr.6 900)
Tilrettelegging (Kr.13 900)
Eiendomsregisteret og e-signering (Kr.1 750)
Visningshonorar (to stk inkl.) (Kr.3 500)
Innhenting av offentlige opplysninger (Kr.1 500)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Totalt kr. (Kr.184 431)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
125-24-0205

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges «som den er». Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Hegdehaugen Eiendomsmegling AS
EIE Majorstuen & St. Hanshaugen
Org. nr: 931569082
Hegdehaugsveien 24
0352 Oslo
Tlf:

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler / Fagansvarlig Martine Mjåland

Saksbehandlere
Martine Mjåland
EIE Majorstuen & St. Hanshaugen
Eiendomsmegler / Fagansvarlig
Mob: 95 85 46 14 / E-post: mmj@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Skogbrynet 25E
For mer om objektet
Skogbrynet 25E

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: