Bilde 1 av Stovnerbakken 69Bilde 2 av Stovnerbakken 69
Digital salgsoppgave
Stovnerbakken 69

0981 Oslo • Oslo kommune

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er en betaversjon

Tjenesten er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med at dette er en betaversjon som er under utprøving, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Still et spørsmål og jeg skal forsøke å finne svaret for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvor mange soverom er det?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"
  • "Hvordan er utsikten?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

kr 5 390 000

Fellesgjeld: kr 305 000Omkostninger: kr 17 431Totalpris: kr 5 712 431
Innholdsrikt familierekkehus med solrik terrasse, hagedel og garasjeplass| Over 3 plan | 4 soverom | Smarthusløsning!
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Rekkehus
Eierform
Borettslag
Antall soverom
4 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
144 m²
Bruksareal (BRA)
146 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
2 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
26 m²
Fellesutgifter
kr 6 542 / Mnd
Prisantydning
kr 5 390 000
Omkostninger
kr 17 431
Fellesgjeld
kr 305 000
Totalpris
kr 5 712 431
Fellesformue
kr 7 536
Byggeår
1968
Tomt
Fellestomt 25377 m²
Oppdragsnummer
75240128
card-default

Ali Hashmi

Eiendomsmegler / Partner
Les om Ali
card-default

Alicha Viste

Eiendomsmeglerfullmektig
Les om Alicha
Visninger
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 5 390 000,-
Fellesgjeldkr 305 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 500,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 500,-
Gebyr for å forhåndsvarsle forkjøpsrettkr 7 981,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 8 250,-
  
Totalpris kr 5 712 431
Eiendom
Stovnerbakken 69, 0981 Oslo

Matrikkel
Andelsnr. 22 Orgnr. 848513342 i Oslo kommune

Boligtype
Rekkehus

Eierform
Borettslag

Arealer
Totalt BRA 146 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 144 kvm
Følgende rom er inkludert:
1. etasje (58 kvm): Entré, soverom, stue og kjøkken
2. etasje (45 kvm): Gang, teknisk rom, bad og tre soverom
Kjeller (41 kvm): Gang, toalettrom, vaskerom, hjemmekino og to boder
- BRA-e (eksternt bruksareal): 2 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 26 kvm

Arealer kan være i strid med byggeforskriftene og mangle nødvendig godkjenning i kommunen, uten at dette har hatt betydning for klassifisering og vurdering av måleverdighet på befaringstidspunktet. Se mer utfyllende informasjon i rapportens premisser om areal. Terrasse i 1.etasje oppmålt til 26 m2 (TBA). Utvendig bod på terrasse er oppmålt til 2 m2 (BRAe). Garasjeplass er oppmålt til 17 m2 (BRAe).

Areal
Primærrom: 133 kvm, Bruksareal: 146 kvm, BRA-i: 144 kvm , BRA-e: 2 kvm , TBA: 26 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
4

Byggeår
1968

Tomt
Fellestomt 25377 kvm

Prisantydning
5 390 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Henrik Huso Takstdato:
Følgende punkter har fått tilstandsgrad 2:
Våtrom - Vaskerom kjeller
- Ventilasjon: Ingen luftespalte over/under dør, som fører til redusert ventilasjon når dørene lukkes. Tiltak bør iverksettes ved behov.
- Overflater gulv: Riss/sprekker i flisfuger observert i dusjsonen rundt sluket. Skade bør utbedres.
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Det er ikke mulig å verifisere om slukmansjett og klemring er benyttet eller om monteringen er korrekt. Dette kan ha betydning for rommets lekkasjesikkerhet. Fornying av slukmansjett og klemring bør påregnes.
Tettesjiktet er vurdert til å ha en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Rommets lekkasjesikkerhet kan derfor ikke verifiseres, eventuelt bør nytt tettesjikt etableres.
- Fallforhold (gulv): Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 5 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende mht lekkasjesikkerhet.

Våtrom - Bad 2.etasje
- Slukets tilkomstmulighet for rengjøring: Tilkomst til sluket under dusjkabinett er utilfredsstillende
- Sanitærutstyr / innredning: Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert. Eventuell fukt i konstruksjonen vil derfor kunne medføre skader over tid før det oppdages. En servant har sprekk/riss i porselen. Servant bør skiftes ut.
- Overflater gulv: Det registreres bomlyd (tegn til hulrom) under enkelte gulvfliser ved yttervegg. Eksakt årsak er ikke kjent. Forholdet indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Fliser med bom kan løsne og være svekket mot ytre påvirkninger. Jevnlig ettersyn anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov. Det er riss/sprekker i gulvfliser. Skade bør utbedres.
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Tettesjiktet er vurder til å ha en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Rommets
lekkasjesikkerhet kan derfor ikke verifiseres, eventuelt bør nytt tettesjikt etableres.
- Fallforhold (gulv): Det er ikke mulig å måle fallet i sluksonen grunnet plassering av dusjkabinett. Det er ikke kjent om fallforholdet fører til tilfredsstillende avrenning av bruksvannet hvis kabinettet fjernes. Ytterligere undersøkelser anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov.

Kjøkken - 1.etasje
- Ventilasjon: Det er kun kullfilter og ikke separat avtrekk fra rommet. Dette kan medføre økt fuktbelastning i boligen. TG2 i henhold til NS 3600. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Annet: Det er ikke etablert komfyrvakt på kjøkkenet. Komfyrvakt bør etableres.

Toalettrom (Ikke våtrom)
- Ventilasjon: Ventilasjonen vurderes til å stedvis ikke være tilfredsstillende. Det er ikke registrert ventiler. Konsekvens kan være redusert luftutskiftning. Tiltak kan iverksettes ved behov.
- Sanitærutstyr / innredning: Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert. Eventuell fukt i konstruksjonen vil derfor kunne medføre skader over tid før det oppdages.

Øvrige rom - 1.etasje
- Overflater gulv: Det registreres bomlyd (tegn til hulrom) under enkelte gulvfliser i entré. Eksakt årsak er ikke kjent. Forholdet indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Fliser med bom kan løsne og være svekket mot ytre påvirkninger. Jevnlig ettersyn anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov.

Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje) - Kjeller
- Konstruksjoner (tilfarergulv, himling og vegger): Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument (Protimeter MMS), i utlektet kjellevegg. Det ble registrert forhøyede fuktverdier. Målingen gir kun et øyeblikksbilde av forholdene og kan endre seg med årstider, fukt- og temperaturforhold. Målingene viser følgende: RH 85,8 %, temperatur 15,8 grader C og duggpunkt 13,6 grader C. Dette kan indikere utettheter/funksjonssvikt. Årsak må avklares og videre fukttilførsel må stoppes.
- Innerdører: Dørbladet til innerdør ved vaskerom og kino har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at dørene henger når de åpnes og lukkes. Justering av dørblad/dørkarm kan vurderes.

Loft - innredet - 2.etasje
- Konstruksjonsoppbygging: Konstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som risikokonstruksjoner blant annet med tanke på fukt-/kondensproblematikk. Det er ikke observert skader eller symptomer på skader, men skader kan ikke utelukkes. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er valgt for å belyse risiko.

Innvendige trapper
- Innvendige trapper: Det er kun rekkverk/håndløper på en side. TG 2 i henhold til NS 3600.

Etasjeskiller - Kjeller
- Skjevhetsmåling: Det er noe merkbare skjevheter i etasjen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 9 mm i kino og 11 mm i gang.

Etasjeskiller - 1.etasje
- Skjevhetsmåling: Det er noe merkbare skjevheter i etasjen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 8 mm i stue og 17 mm på soverom.

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
- Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Deler av vannrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. På bakgrunn av alderen er det grunn til å varsle om risiko for skjulte avvik, svekket funksjon eller lignende forhold som utvikles over tid.

Elektrisk anlegg
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Varmtvannsbereder har ikke fast tilkobling, men er koblet med vanlig stikkontakt. Fare for varmgang. Deksel til stikkontakt i bod ved kino er ødelagt. Forholdet må utbedres av en kvalifisert fagperson.
Som følger av manglende samssvarerklæring på deler av det elektriske anlegget som er montert etter år 1999 er TG2 satt i henhold til NS3600.Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Dører og vinduer
- Vinduer: Vinduer som er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på enkelte vinduer, hvor
åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet

Yttertak
- Tekking (undertak, lekter og yttertekking): Taket er fra ukjent årstall, men er vurdert til å ha en alder som tilsier at restlevetiden
er usikker. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at vedlikeholds- og eventuelle utbedringstiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er satt for å belyse skaderisikoen som følge av alder.
- Inspeksjonsmulighet: Taket er ikke inspisert grunnet sikkerhetsmessige forhold.

Terrasser / platting på terreng
- Terrasser på terreng (understøttet av bjelker / pilarer): Det er observert stedvise råteskader på terrassebord og rekkverk. Råteskader må utbedres. Overflatebehandlingen er slitt og trenger fornying. Overflatebehandling bør fornyes. Det er store skjevheter i blomsterkasse. Oppretting bør påregnes.

Drenering
- Utvendig terreng, inkl fuktsikring av grunnmur: Det er høyst usikkert om grunnmuren er fuktsikret med grunnmursplater eller
tilsvarende. Konsekvens kan være økt fare for fuktskader/fuktvandring i konstruksjoner under bakkenivå. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn slik at tiltak kan iverksettes ved behov.
- Fuktmerker / -symptomer i kjeller/underetg. Ink. eventuell krypekjeller og plate på mark: Det er observert fuktmerker på vegg og betonggulv. Tiltak for å stoppe fuktinnsig må påregnes. Risiko for skader i konstruksjonen. Ytterligere undersøkelser anbefales for
å avdekke skadeårsak/-omfang.
- Alder: Dreneringens funksjon er å forhindre fuktinnsig og fuktskader i underetasjen. Dreneringen er nedgravd og skjult. Tilstanden må derfor vurderes ut fra alder. Estimert teknisk levetid for drenssystem ligger mellom 20 - 60 år. TG2 er valgt for å belyse at dreneringen har nådd en alder der funksjonssvikt ikke kan utelukkes. Det anbefales derfor oppfølging med jevnlig ettersyn slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.

Følgende punkter har fått tilstandsgrad 3:
Etasjeskiller - 2.etasje
- Skjevhetsmåling: Det er merkbare skjevheter i gangen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i rommet er målt til 43 mm. Årsak til skjevhetene er ikke kjent. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000

Brann
- Rømningsveier: Rømningsvindu fra rom under terreng har ikke tilstrekkelig størrelse iht. forskriftskrav. Godkjent rømningsvei må etableres. Sjablongmessig prisanslag: kr 50 000 - 100 000

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon
- Fasader ink. kledning: Panel er stedvis råteskadet utebod mot terrasse og på dør til utebod. Råteskader må utbedres.
Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 305 000,- pr. 01.05.2024
Andel fellesformue: kr. 7 536,- pr. 31.12.23

Totalpris inkl. fellesgjeld
kr 5 390 000,- (Prisantydning)
kr 305 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 5 695 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 981,- (Gebyr for å forhåndsvarsle forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
kr 9 181,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 704 181,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 712 431,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 6 542,- pr. mnd.
Felleskostnadene økte sist med 10% den 01.04.2024. Felleskostnadene forfaller til betaling den 1. i hver måned. Borettslaget kan endre felleskostnadene med èn måneds skriftlig varsel.

Felleskostnad inkluderer
Totale felleskostnader pr. d.d. kr 6.542,- pr. md.
Herav:
Felleskostnader: 6.312,-
TV: 139,-
Leietillegg påbygg: 91,-

Månedlige felleskostnader som ikke er spesifiserte, dekker boligselskapets driftskostnader. For ytterligere spesifikasjon, vennligst se regnskapet i årsrapporten.

Sikringsordning fellesgjeld
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Nei

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget/aksjelaget.

Eier
Azrin Jabril Saadi Bekas Ahmad Sediq

Parkering
En garasjeplass medfølger. Med de nye garasjene så er det lagt opp til at hver garasje kan ha en elbillader tilkoblet. Det må søkes styret om å få sette opp en slik lader og laderen må bestilles igjennom Smart Elektro. Det er IKKE lov til å lade elbiler med stikkontakten som er i garasjen, ei heller er det tillatt å ha tilkoblede elektroniske installasjoner og apparater stående i garasjene, slik som fryser og kjøleskap. Strøm til stikkontakten er fordelt fra felles sikringsskap som felleskapet betaler for. Når en stikkontakt blir overbelastet mister flere beboere strømmen i sin garasje.

Borettslaget har 102 gjeste/- beboerparkeringsplasser og 8 plasser for bevegelseshemmede. Disse benyttes av gjester og beboere. Parkering er kun tillatt på oppmerkede parkeringsplasser.

Beliggenhet
Stovnerbakken 69 er beliggende meget sentralt og barnevennlig til på Gamle Stovner.

Boligen sogner til Stovner Skole (Barneskole) og nye Tokerud skole (Ungdomsskole). For øvrig ligger Stovner videregående skole under 1 km unna. Stovner har 1 barnepark og 16 barnehager med plass til ca. 985 barn. Bydelen har også et godt aktivitetstilbud til barn- og ungdom med bl.a. flere speidergrupper m.m.

Nærmeste kjøpesenter er Stovner senter, som huser flere klesforretninger, kolonialbutikker, spiseplasser, frisører, vinmonopol mm.  Utenfor senteret ligger hyggelige Fossumparken, hvor det er opparbeidet sitteplasser, basketballbane, sandvolleyballbane, scene etc. Fossumparken er en av de fire bydelsparkene i Groruddalssatsingen. Haugenstua senter ligger i kort avstand fra boligen og her finner du bl.a. Haugenstua legesenter, KIWI, Apotek, REMA 1000 med post i butikk, Europris, solsenter og frisør. I tillegg har COOP OBS stormarked nylig åpnet i nærområdet. Det er gangavstand til Stovner Senter med 83 butikker, inkludert apotek, vinmonopol og bokhandel. For øvrig er det kort vei til Triaden, Metro og Strømmen Storsenter med et rikt og variert utvalg. Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde med alt av bymessige fasiliteter.

Diverse aktivitetstilbud som golfbane, kunstgressbane, idrettshall, slalåmbakke, ridesenter, klatresenter og flere treningssentre finnes også i området. Oslos nyeste attraksjon heter Stovnertårnet og er også beliggende i nærområdet. Dette er en 260 meter lang gangbane som slynger seg 15 meter opp mellom trærne. Det er gratis inngang til tårnet, som holder åpent døgnet rundt. Turen opp til høydepunktet snor seg opp gjennom trestammer, bladverk og himmel, og er tenkt som en spasertur opp i lufta, en form for oppdrift i vinden. På kveldstid er tårnet pyntet med vakker belysning. Fra Stovner går det flere tur- og løypealternativer som vil ta deg innover i idylliske Lillomarka, sommer som vinter. Her finner du flere hyggelige sportsstuer med servering, og legg også gjerne turen til den populære badedammen på Grorud. Høybråten og Stovner IL har et godt idrettstilbud innenfor fotball, håndball, basketball, langrenn, friidrett, alpint, innebandy, orientering og turn. Rommensletta ligger også i nærområdet og byr på en enorm idrettspark med flere fotballbaner, cricketbane, skøytebane, lekeplass og skulpturpark.

I tillegg har området flerbrukshall, samt golfbane med treningsgreen, golf kro, proshop og klubblokaler. Alpine utfordringer finner du i Liabakken som også har en flott akebakke. Det er gangavstand til ærverdige Øvre Fossum gård aktivitetssenter, som tilbyr rideundervisning for barn og voksne i alle aldre. I 2020 ble det vedtatt bygging av et moderne badeanlegg på Stovner. Badet vil være en sosial møtearena for områdets befolkning, være tilpasset idrettens behov og samtidig kunne tilby et helhetlig svømme- og badetilbud for folk i alle aldre. Høsten 2017 åpnet nye Stovner Stadion, et flott kommunalt friidrettsanlegg.

I tillegg er Lørenskog Vinterpark SNØ i kort avstand fra boligen. Vinterparken er verdens største innendørs vintersportanlegg. Visjonen er at vinterparken skal bli et internasjonalt samlingspunkt for vintersport samlet rundt en innendørs skihall. Anlegget i tillegg inkluderer blant annet hotell, serveringssteder, bransjebutikker, undervisningslokaler samt en næringsklynge knyttet til kulde, vinter og snø. Anlegget er det eneste innendørs skianlegget i verden som har både alpint, free-style og langrennsløyper. Les mer om det spennende prosjektet her: http://www.xn--sn-mka.no/forsiden/.

T-banestasjonen ligger kun minutter unna og linje 4 og 5 (Bergkrystallen via Storo / Ringen via Tøyen til Sognsvann) tar deg videre inn til sentrum, med hyppige avganger og en reisetid på under en halvtime. I tillegg til T-banen er det gode bussforbindelser fra Stovner, med linje 64 og 65 til Furuset samt 67 til Galgeberg. Med egen bil tar du deg enkelt ut på både riksvei 4 og Østre Aker vei til E6. For øvrig er det ca. 15 km til Oslo sentrum, og kjøreturen tar rundt 15 minutter med bil.

Bebyggelse
Området består av rekkehusbebyggelse og eneboliger. Nærhet til marka med flotte lysløyper.

Tomt
Fellestomt, 25377 kvm
Felles tomt er opparbeidet med asfaltere innerveier, lekeplass, plenarealer og diverse beplantning.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
1-7: Stovner Skole
8-10: Tokerud Skole

Offentlig kommunikasjon
Buss
Stasjon: Jorines vei
Linje: 64B, 65, 67

T-bane
Stasjon: Stovner
Linje: 4, 5

Tog
Stasjon: Høybråten
Linje: L1

Inneholder
Entré | Velkommen hjem
Velkommen inn! Det første som møter deg er en hyggelig og lys entre. Her er det en romslige skyvedørsgarderobe med speil som byr på rikelig med oppbevaringsplass av sko og yttertøy. Gulvflatene er belagt med fliser, mens veggene er lysmalt i en tidsriktig farge.

Gulvflater belagt med parkett, laminat på soverom og fliser i entré. Veggflater med malte flater. Himlingsflater med himlingsplater og malt flate.
Profilerte innerdører. Naturlig ventilasjon via ventiler. Elektrisk gulvvarme i etasjen.

Stue | Hjertet av boligen
Sjekk ut denne lyse og romslige stue som er enkel å møblere! Stuen har naturlige soner for møblering, her har man god plass til tv- og sofamøblement, samt. egen sone for spisestuemøblemet. TV-veggen gir et moderne preg. Gulvet er belagt med parkett, mens veggene er malt i en nøytral og tidsriktig farge som gir et moderne preg.

Terrasse m. hage
På varme sommerdager blir naturlig å åpne opp balkongdøren. Fra 1. etasje er det utgang fra stue til en sørvendt terrasse på 26 m2. Terrassen er utført i trekonstruksjoner med blomsterkasse. Gulvoverflater er belagt med terrassebord. Videre har terrassen utebelysning, utvendig stikkontakt, utekran og markise. Her har du god plass til en sittegruppe, elektrisk grill og dekorativ beplantning. Uteområdet er et levende uterom som man kan friske opp med grønne planter, blomster, spiselig bær, grønnsaker, osv. Her får du en harmonisk og innbydende atmosfære. Har man grønne fingre gir uteområdet muligheten til å høste friske, hjemmedyrkede ingredienser som gir en ekstra glede til måltidene.

På terrassen er det også en utvendig bod på 2 m2, perfekt for å oppbevare diverse utstyr. 

Kjøkken | Perfekt arbeidsplass for matlaging
Flott kjøkken med profilerte fronter! Kjøkkenet er delvis adskilt, og er utstyrt med en praktisk kjøkkenøy. Kjøkkenet har benkeplater av tre. Kjøkkeninnredningen består av integrerte hvitevarer, komfyr og mikroovn i høyskap, nedfelt platetopp og
oppvaskmaskin i benk. Videre er det frittstående kjøleskap med fryser. Kjøkkenet har god skap- og benkeplass til matlaging og oppbevaring av kjøkken redskaper.

Vaskerom | Praktisk rom for klesvasken
Vaskerom i underetasjen, perfekt for å håndtere klesvasken! Her det opplegg, og god plass til vaskemaskin. Vegger og gulv er flislagt. Innredningen består av gulvstående innredning med benkeplate av laminat, nedfelt utslagsvask og gulvstående skap med dører. Vaskerommet er helt ypperlig for å håndtere klesvasken, bretting og sortering av klær. Det er også et dusjhjørne med veggmontert dusjbatteri.
Til informasjon, det er ikke søkt om bruksendring.

Hjemmekino | Nyt hyggelige familiekvelder med en god film!
Opplev en helt fantastisk film i hjemmekinoen! Her kan man invitere til hyggelige filmkvelder sammen med familie og venner. Det er også behagelig gulvvarme i kinorommet.
Til informasjon, det er ikke søkt om bruksendring.

WC
Perfekt med et ekstra toalett. I underetasjen er det et toalettrom like ved kinorommet. Her trenger man ikke å forlate filmen lenge.
Toalettrommet består av flislagt gulv og flislagte vegger. Innredningen består videre av vegghengt servant med ett-greps armatur og veggghengt toalett.
Til informasjon, det er ikke søkt om bruksendring.

Generelt om underetasjen:
Underetasjen er hovedsakelig innredet med utlektede vegger. Enkelte rom er uinnredet. Gulvflater belagt med laminat, gulvbelegg og klikkvinyl. Veggflater består av malt betong, malte flater og tapet, mens det er himlingsflater med malt panel.
Til informasjon:
Kjelleren har en takhøyde lavere enn 2,2 meter

Bad | For morgenstellet
Praktisk og pent bad som ligger i tilknytning til soverommene. Badet består av flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Videre er det også nedsenket himling med downlights og malt panel. Innredningen på badet består av gulvstående servantinnredninger med ovenpåliggende servant med ett-greps armatur, speil og høyttaler på vegg over servanter, dusjkabinett og vegghengt toalett.

Soverom | Rikelig med rom
Boligen byr på 4 romslige soverom - her får man nok med plass til hele familien! Hovedsoverommet har god plass til dobbeltseng, nattbord og garderobeskap. Hovedsoverommet ligget i 1. etasje. Soverom nr. 2, 3 og 4 er sjenerøs i størrelse og fungerer ypperlig som barnerom, gjesterom eller kontor - alt etter individuelle behov. Her får man flere soverom som er romslige og byr rikelig på med plass til dobbeltseng, nattbord og garderobeløsning.

Rekkehus over to plan samt kjeller bestående av:
2.etasje med gang, teknisk rom, bad og tre soverom.
1.etasje med entré, soverom, stue og kjøkken. Utgang fra stue til sørvendt terrasse.
Kjeller med gang, toalettrom, vaskerom, hjemmekino og to boder.

Betegnelser på rom er angitt ut fra den faktiske bruken, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Byggemåte
Bygningen er oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur i betongkonstruksjoner. Bærende vegger i betong og bindingsverk. Skillende dekker av trekonstruksjoner. Yttervegger av trekonstruksjoner utvendig kledd med stående utvendig trekledning. Flat takkonstruksjon tekket med takpapp. Boligen har entrédør med side vindu fra 1979. Vinduer med to-lags glass og karmer av tre fra ukjent årstall, 1989 og 1999. Terrassedør med to-lags glass fra 2012. Oppvarming med elektrisitet. Naturlig og mekanisk ventilasjon.

Primærrom
Primærrom: 133 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 146 kvm

Boder
To boder i kjeller.

Standard
For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest fra 1971 som omhandler nybygg og større arbeider.

Det foreligger også ferdigmelding for meldingspliktig arbeid datert 16.11.2009 som omhandler tilbygg.

Det er mottatt byggetegninger fra kommunen datert 19.01.1965.
Det er også mottatt byggetegninger og ferdigmelding som omhandler påbygg og etablering av et ekstra soverom.

Avvik i forhold til godkjente byggetegninger:
I første etasje er vegg fra entre inn til stue endret på, det samme med på kjøkkenet.
I underetasjen er det også avvik i forhold til godkjente byggetegninger. Det er etablert vaskerom og ekstratoalett. Toalettet er etablert under trappen. En del av kjelleren er også innredet som hjemmekino. Det er ikke søkt om bruksendring i underetasjen. Kjøper overtar ansvar for nevnte forhold.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Det er foretatt en forenklet vurdering av deler av det elektriske anlegget. Vurderingen omfatter ikke funksjonstesting, eller kontroll av skjult anlegg. Det legges vekt på at den bygningssakkyndige ikke er elfagmann. Vurderingen er derfor begrenset til visuelle vurderinger og selgers informasjon. På generelt grunnlag anbefales det alltid å gjennomføre en utvidet el-kontroll.

Forenklet vurdering:
Er det synlig tegn til merker på plugg til varmtvannsbereder: Nei
Er det synlig tegn på termiske skader: Nei
Er det synlig tegn på utette kabelinnføringer i inntak og/eller sikringsskap: Nei

Selgers opplysninger:
Når ble det elektriske anlegget installert, eller siste gang totalt rehabilitert: Ukjent
Foreligger det eltilsynrapport fra de siste fem år: Nei
Forekommer det at sikringer løses ut: Nei
Har det vært brann, branntilløp eller varmgang i anlegget: Nei
Finnes det kursfortegnelse, og er antallet sikringer i samsvar med denne: Ja
Har det vært utført egeninnsats eller ufaglært arbeid på det elektriske anlegget: Nei
Fungerer hvitevarer som følger boligen: Ja

Sikringsskap med automatsikringer er plassert i gang i kjeller.

Oppvarming
Elektrisk oppvarming.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C
Selger opplyser om det blitt brukt i gjennomsnitt 2600 kWh det siste året. På det høyeste har de betalt ca. 3000 kr på vinterstid, mens på sommer ca. 900 kr. Strømforbruk vil variere fra husholdning til husholdning, samt. strømpriser.

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2024 på inntil 4,7 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 2,8 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg imellom.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 6 542,- pr.mnd.

Faste løpende kostnader
Innborforsikring, strøm, felleskostnader mm. Denne listen er ikke uttømmende.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Lånenr.: OBBK02-98207901644
Restgjeld: 21.375.933,-
Restløpetid: 15 år 9 md.
Rentekostnader: 5,59%

Lånenr.: OBOS01-98207887633
Restgjeld: 26.690.947,-
Restløpetid: 27 år 4 md.
Rentekostnader: 5,59%

Lånenr.: OBOS02-98208088300
Restgjeld: 10.396.784,-
Restløpetid: 9 år 5 md.
Rentekostnader: 5,59%

Spesifikasjon av andel fellesgjeld og kapitalkostnader
Lånenr.: OBBK02-98207901644
Restgjeld: 111.325,-
Kapitalkostnader: 893,-

Lånenr.: OBOS01-98207887633
Restgjeld: 139.002,-
Kapitalkostnader: 829,-

Lånenr.: OBOS02-98208088300
Restgjeld: 54.148,-
Kapitalkostnader: 621,-

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører. Vi gjør oppmerksom på at forretningsfører kan ha mottatt varsel om renteendring eller nye lån som ikke er iverksatt pr dags dato.

Årsregnskap
Inntekter
I 2023 var det budsjettert med kr. 13 553 000, mens faktiske inntekter endte på 13 294 649 kr. Dette skyldes høyere budsjettert innkrevde felleskostnader.

Kostnader
I 2023 var det budsjettert med kr. 8 048 684, mens faktiske kostnader endte på kr. 10 323 105. Avvikene skyldes blant annet av energi/fyring, kommunale avgifter, avskrivninger, osv.

Resultat
Årets resultat vises i resultatregnskapet som et overskudd på kr. 2 971 544, og foreslås ført mot egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Forsikring med polisenummer
Tryg Forsikring Polisenummer: 6652704
Borettslagets eiendommer er forsikret i TRYG FORSIKRING med polisenummer 6652704. Forsikringen dekker bygningene og fellesareal. Forsikringen dekker også veggfast utstyr, bygningsmessige tilleggsinnretninger og forbedringer i den enkelte bolig. Oppstår det skade i leiligheten, skal andelseier sørge for å begrense skadeomfanget mest mulig og prøve å kartlegge årsaken til skaden. Skaden meldes til forsikringsavdelingen i OBOS Eiendomsforvaltning AS på telefon 22868398, eller e-post forsikring@obos.no.Forsikringsavdelingen melder skaden til forsikringsselskapet, bestiller om ønskelig håndverker for reparasjon og sørger for at kostnader knyttet til skaden blir refundert eller betalt av forsikringsselskapet.

Selv om borettslagets forsikring brukes, kan andelseier belastes hele eller deler av egenandelen dersom forholdet ligger innenfor andelseiers ansvar. Den enkelte andelseier må selv sørge for å ha hjemforsikring som dekker innbo og løsøre.

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 1 427 249,- Som sekundærbolig Kr. 5 423 546,-

Borettslag
Borettslag: Stovner Borettslag, Orgnr: 848513342
Borettslaget består av 192 andelsleiligheter.

Andelseiernes vedlikeholdsplikt
(1) Den enkelte andelseier skal holde boligen, garasjen, andre rom og annet areal som hører boligen til, i forsvarlig stand og vedlikeholde slikt som;- inngangsdør, dører og vinduer innvendig, rør, sikringsskap fra og med første hovedsikring/-inntakssikring, ledninger med tilbehør, varmekabler, inventar, utstyr inklusive vannklosett, varmtvannsbereder og vasker, apparater og innvendige flater. Våtrom må brukes og vedlikeholdes slik at lekkasjer unngås.

(2) Vedlikeholdet omfatter også nødvendige reparasjon og utskiftning av slikt som rør, sikringsskap fra og med første hovedsikring/inntakssikring, ledninger med tilbehør, varmekabler, inventar, utstyr inklusive slikt som vannklosett, varmtvannsbereder og vasker, apparater, tapet, gulvbelegg, vegg, gulv- og himlingsplater, skillevegger, listverk, skap, benker og innvendige dører med karmer.

(3) Andelseieren har også ansvaret for oppstaking og rensing av innvendige avløpsledninger både til og fra egen vannlås/sluk og fram til borettslagets felles-/hovedledning. Andelseier skal også rense eventuelle sluk på veranda, balkong, takrenner/taknedløp og lignende.

(4) Andelseieren er selv ansvarlig for at det er installert minst èn røykvarsler i hver etasje. Brann- og eksplosjonsfarlige stoffer sånn som f.eks propangass oppbevares i betryggende former i henhold til gjeldende lover og forskrifter.

(5) Andelseieren skal holde boligen fri for insekter og skadedyr. Ved mistanke om innsekter og skadedyr plikter andelseieren straks å melde fra skriftlig til borettslaget.

(6) Vedlikeholdsplikten omfatter også utbedring av tilfeldig skade, herunder skade påført ved innbrudd og uvær.
(7) Oppdager andelseieren skade i boligen som borettslaget er ansvarlig for å utbedre, plikter andelseieren straks å melde fra skriftlig til borettslaget.

(8) Ny eier av andelen har plikt til å utføre vedlikehold medregnet reparasjon og utskifting i boligen, selv om det skulle vært utført av den forrige andelseieren.

Vedlikehold, tilbygg og endringer i bygg og fasade
Bygningsmessige arbeider er regulert i Stovner Borettslags vedtekter § 4-3. Forandringer som skjer i strid med de til enhver tid gjeldende bygningsforskrifter og andre offentlig bestemmelser, er ikke tillatt. Innvendige bygningsmessige forandringer, inkludert installasjon/endring av ildsted, skal forlegges styret skriftlig for godkjenning før arbeidet settes i gang. Andelseier har vedlikeholdsplikt for egen bolig samt boder, terrasse, skillevegg, gjerde eller hekk.

Det er tillatt å bygge på rekkehusene etter de reglene som er fastsatt av generalforsamling i Stovner borettslag. Det er ikke lov å oppføre andre bygningsmessige forandringer enn de som er godkjent. Eventuell overtredelse av dette vil være ulovlig og anses som vesentlig mislighold og brudd på borettslagets vedtekter og husordensregler.

Enhver bygningsmessig forandring og/eller endring av rekkehusets fasade, må søkes og godkjennes av styret Alle kostnader bæres av andelseier.

Se husordensreglene for hva som kan søkes om vedrørende blant annet balkonger, boder, ytterdør, osv.

Styret har også behandlet og fulgt opp følgende saker:
  • Ansvarsforhold ved vannskader og forsikringssaker
  • Behandlet diverse søknader
  • Godkjennelse av nye andelseiere
  • Send ut velkomstbrev til nye beboere
  • Flagging på offentlige flaggdager
  • Julegrantenning i samarbeid med Stovner Vel
  • Kommunikasjon mellom Oslo Kommune Vann og avløpsetaten vedr utbedring av vannrørene i borettslaget
  • Kommunikasjon mellom Statens Vegvesen vedr utskiftning av støyveggen mot Østre Aker vei
  • Kontakt med Stovner bydel

Følgende forslag ble vedtatt i 2020:
Garasjer
På protokoll fra ekstraordinær generalforsamling fra 2020 ble det vedtatt garasjerehabiltering.
Dagens garasjer er falleferdige. De er fra tidlig 70-årene og snart 50 år gamle.
- Tak må repareres
- Porter og låser må byttes
- El-anlegg er overmodent og må oppgraderes/byttes ut for å møte dagens krav til lading av EL-biler
- Garasjene er av gammel standard når det gjelder mål, og er ikke tilpasset dagens biler
Styret ser ingen verdi i å fortsette å vedlikeholde dagens garasjer. Styret har i 2020 jobbet med forskjellige løsninger for nye garasjer. OBOS Prosjekt har blitt brukt for utredning av noen muligheter og styret har i tillegg sett på noen. Styret har også gitt et anslag på økning av fellesutgifter til de fremlagte forslagene, slik at generalforsamlingen kan ta stilling til og gjøre vedtak på dette.

Alternativ C ble vedtatt:
Bytte garasjer en til en. Prosjektet ledes av styret
Totalkostnad anslag: Kr. 25 000 000,-
Økning fellesutgifter anslag: Kr. 550-600,-

Utebod ved inngangsparti A-hus
Vedtak
Generalforsamlingen godkjenner bygging av utebod som skissert i vedlegg, gitt at søknad til kommunen om dispensasjon fra regulerings- og bebyggelsesplanen blir godkjent.

Varmepumper
Styret innstiller til at det er tillatt med montering av varmepumpe etter godkjenning fra styret i henhold til vedlagte vilkår. Styret vil om innstillingen godkjennes revidere husordensreglene.

Følgende forslag ble vedtatt i 2024
Fjerne HC parkering
Forslaget gjelder et ønske om å gjøre HC parkeringer om til vanlige parkeringsplasser siden det er mangel på det. Forslaget ble vedtatt.

Flytting av parkeringsplass for bevegelseshemmede
Parkeringsplassen for bevegelseshemmede ovenfor garasjeanlegget ved Stovnerfaret nr. 82, flyttes til parkeringsplassen nedenfor garasjeanlegget ved Stovnerfaret nr. 104.

Private HC-parkeringer
Styret støtter forslag om å opprette HC parkeringer etter behov. Det reserveres en egen merket parkering for bevegelseshemmede som bor i borettslaget.


Hjemmeside: http://www.stovnerborettslag.net

Forretningsfører
OBOS Eiendomsforvaltning AS.

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det foreligger forkjøpsrett for borettslagets medlemmer. Forhåndsavklaring er igangsatt. Ta kontakt med megler eller forretningsfører for ytterligere opplysninger om meldefristen.

Tekniske installasjoner
  • TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.
  • Vannrør med rør-i-rør system og kobberrør.
  • Vanninntaksrør i kobber plassert på toalettrom.
  • Hovedstoppekran er plassert på vanninntaksrør.
  • Synlige avløpsrør i plast.
  • Stakeluke er ikke lokalisert.
  • Automatisk vannstopper med fuktsensor på kjøkken.
  • Fordelerskap for rør-i-rør system er plassert på teknisk rom 2. etasje.
  • Varmtvannsbereder på 194L fra 2019 plassert i bod bak kino.
  • Sentralstøvsuger plassert i teknisk rom.
  • Mekanisk avtrekk på våtrom med avtrekksvifte.
  • Røykvarsler og brannslukningsutstyr
  • Entrédør med sidevindu fra 1979.
  • Vinduer med karmer av tre, og to-lags glass fra byggeår, 1989 og 1999.
  • Terrassedør med karmer av tre, og to-lags glass fra 2012.

Dyrehold
Det er ingen særskilte restriksjoner på dyrehold. Det forutsettes av eier av husdyr er kjent med lover, forskrifter og politivedtektene som regulerer dyrehold og hvordan folk med ansvar for hund skal opptre.

Innenfor borettslaget område er det båndtvang hele året4. Den som har ansvar for dyret utendørs, er pliktig til å ha kontroll på dyret. Det oppfordres til å lufte dyret utenfor borettslagets område. Dyr skal ikke luftes på lekeplassene eller i sandkassene. Det er heller ikke lov å ha dyr stående bundet alene ved stikkveiene. Beboere som holder dyr skal sørge for at det ikke sjenere noen, eller etterlater ekskrementer på borettslagets område.

Eier av dyret er ansvarlig og erstatningspliktig for enhver skade som dyret måtte påføre person eller eiendom, som for eksempel skade på prydbusker, planter, grøntanlegg osv. Dersom det kommer skriftlige berettigede klager over brudd på dette skal styret kreve dyret fjernet, hvis ikke en ordning med klageren kan oppnås. I tvilstilfeller avgjør styret etter forhandlinger med partene om en klage er berettiget.

Diverse
Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen. Kjøleskap og frysere medfølger ikke. Skap i det minste soverommet i 2. etasje medfølger også heller ikke handelen. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

Annet
Det foreligger en dom på leilighet 01041, seksjon 41 - hvor borettslaget har krevd at tilbygget som er ulovlig bygd skal fjernes. Hvis andelen skifter eier, så faller ikke kravet bort.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Rettighetshavere til eiendomsrett
1986/80647-1/105  Hjemmel til eiendomsrett  
09.12.1986 
Vederlag: NOK 2.826.677
KJØPER:Stovner Borettslag  
Org.nr: 848513342
Gjelder denne registerenheten med flere

Heftelser
1967/18162-1/105  Bestemmelse om vannledn.  
19.12.1967 
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
 
1973/20243-3/105  Fellesobl. for bor.innsk.  
26.10.1973 
BELØP: NOK 6.772.800
Panthaver:Andelseierne I Borettslaget  
Lnr: 1086915
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1985/32756-1/105  Erklæring/avtale  
05.06.1985 
BEST OM Å FJERNE STØYSKJERM
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1986/80647-2/105  Best. om vann/kloakkledn.  
09.12.1986 
Bestemmelse om adkomstrett
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1989/55859-1/105  Best om garasje/parkering  
22.08.1989 
Kan ikke slettes uten samtykke fra vegsjefen
 
2020/2793492-1/200  Pantedokument  
27.07.2020 10:29 
BELØP: NOK 28.000.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884
Gjelder denne registerenheten med flere
Elektronisk innsendt
 
2020/3007589-1/200  Pantedokument  
11.09.2020 08:31 
BELØP: NOK 32.400.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884
Gjelder denne registerenheten med flere
Elektronisk innsendt
 
2022/436676-1/200  Erklæring/avtale  
25.04.2022 21:00 
Rettighetshaver:STATENS VEGVESEN  
Org.nr: 971032081
Bestemmelse om støyskjerming
 
Grunndata
1951/7049-1/105  Registrering av grunn  
18.06.1951 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:102 Bnr:12
 
1967/990115-1/105  Sammenslått med denne matrikkelenhet:  
03.03.1967 
GNR 102 BNR 479,623,624,625.626 OG 627
 
1975/926991-1/105  Sammenslått med denne matrikkelenhet:  
25.04.1975 
GNR 102 BNR 614
 
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.


Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.

Andelseier er ansvarlig for at vannklosetter og avløp ikke brukes til avfall som kan føre til forstoppelse av eller skade på fellesavløp.

Avløp og sluk skal jevnlig rengjøres og vedlikeholdes for å unngå forstoppelse. Det skal ikke tømmes farlig avfall i avløp.

Beboer plikter å gjøre seg kjent med hvor hovedstoppekran for leiligheten er og hvordan denne fungerer. Utekraner som ikke er frostsikret må stenges og tappes for vann før frosten kommer, da det er fare for sprukne vannrør.

Regulering
Eiendommen er regulert til byggeområde for bolig (S-1154) i reguleringsplan. Megler har innhentet kopi av situasjonskart og reguleringsbestemmelser. Disse sendes ut på forespørsel. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Oslo kommune vedtok en ny kommuneplan 23. september 2015 som gjelder fram til 2030. For mer informasjon se link (Oslo kommune): https://www.oslo.kommune.no/politikk/kommuneplan/kommuneplanens-arealdel/[gref

Reguleringssaker:
Stovnerfaret 17 mfl. - Planforslag - Oppgradering av Stovner skole, ny barnehage og bevaring Stovner kirke
Saksnummer: 201903992 - Reguleringssak                 
Mottatt sak: 14.02.2019
Saken omhandler: Bekgrunn og hensikt med prosjektet er å opprettholde Stovner skole som 3 klasserekkers barneskole ved å:
- Utvide bygningsmassen for å oppnå en mer funksjonell skole i tråd med Oslo kommunes gjeldende program for 3-parallell barneskole.
- Avvikle midlertidighet i bygningsmassen - denne må opphøre da tillatelser utløper / er utløpt. Permanent bygg må oppføres til erstatning for dagens paviljonger
- Innpasse en ny avdeling for tilrettelagt opplæring for 16 autister ved skolen
For mer informasjon, se link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201903992

Byggesaker:
Stovnerbakken 77 - Tilbygg rekkehus
Saksnummer: 201712322 - Byggesak             
Mottatt sak: 18.08.2017
Status: Tillatelse gitt
For mer informasjon, se link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201712322

Sigurd Weisæths vei 7 - Riving av enebolig
Saksnummer: 202002305 - Byggesak             
Mottatt sak: 10.02.2020
Status: Tillatelse gitt
For mer informasjon, se link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202002305

Sigurd Weisæths vei 9 - Tilbygg, påbygg og riving av uteboder og deler av garasje
Saksnummer: 202457078 - Byggesak             
Mottatt sak: 05.06.2024
Status: Mottatt søknad
For mer informasjon, se link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202457078

Sigurd Weisæths vei 12 - Oppføring av to eneboliger med underjordisk garasje
Saksnummer: 202305278 - Byggesak             
Mottatt sak: 03.04.2023
Status: Igangsettingstillatelse gitt
For mer informasjon, se link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202305278

Fjellstuveien 15 B - Oppføring av enebolig
Saksnummer: 202306390 - Byggesak             
Mottatt sak: 11.04.2023
Status: Rammetillatelse gitt
For mer informasjon, se link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202306390

Fjellstuveien 21 - Tilbygg - Enebolig
Saksnummer: 201102736 - Byggesak             
Mottatt sak: 28.02.2011
Status: Søknad under behandling
For mer informasjon, se link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201102736

Fjellstuveien 18 B - Tilbygg
Saksnummer: 202209733 - Byggesak             
Mottatt sak: 24.06.2022
Status: Tillatelse gitt
For mer informasjon, se link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202209733

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 5 390 000,- (Prisantydning)
kr 305 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 5 695 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 981,- (Gebyr for å forhåndsvarsle forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
kr 9 181,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 704 181,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 712 431,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Tilrettelegging (Kr.15 200)
Visningshonorar (Kr.2 900)
Foto (Kr.3 950)
Grunnpakke borettslag (Kr.16 500)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.4 900)
Markedspakke 1 (Kr.21 900)
Oppgjør (Kr.6 000)
Provisjon (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 5 695 000,-) (Kr.48 510)
Totalt kr. (Kr.119 860)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
75-24-0128

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges «som den er». Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Novum Eiendomsmegling AS
EIE Stovner
Org. nr: 990224463
Stovner senter 3
0913 Oslo
Tlf: 22 30 18 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler / Partner Ali Hashmi

Saksbehandlere
Ali Hashmi
EIE Stovner
Eiendomsmegler / Partner
Mob: 98 44 78 66 / E-post: ali@eie.no

Alicha Viste
Eiendomsmeglerfullmektig
Mob: 96 72 90 62
[/ E-post: alicha@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Stovnerbakken 69
For mer om objektet
Stovnerbakken 69

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: