Bilde 1 av Vækerøveien 132KBilde 2 av Vækerøveien 132K
Digital salgsoppgave
Vækerøveien 132K

0383 OSLO • OSLO kommune

Vi gjør oppmerksom på at denne tjenesten kan gjøre feil

Tjenesten «Spør om boligen» er KI-drevet med blant annet OpenAI sin GPT-motor, og kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med dette, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Aia Eie profilbildeHei! Jeg er AIA, vår virtuelle meglerassistent ✨

Spør meg om det du lurer på, og jeg skal forsøke å finne svarene for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvordan er utsikten?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er KI-drevet med blant annet OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

kr 8 700 000

Fellesgjeld: kr 58 436Omkostninger: kr 9 721Totalpris: kr 8 768 157
Påkostet enderekkehus over 2 plan| 3 solrike uteplasser | Stor markterrasse | Lekkert bad | Garasjeplass med elbil-lader
icon

Unngå doble renteutgifter

Last ned salgsoppgaveVis i kart
Boligtype
Rekkehus
Eierform
Andel
Andelsnummer
130
Antall soverom
3 soverom
Etasje
2
Internt bruksareal (BRA-i)
105 m²
Bruksareal (BRA)
109 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
4 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
37 m²
Fellesutgifter
kr 6 313 / Mnd
Prisantydning
kr 8 700 000
Omkostninger
kr 9 721
Fellesgjeld
kr 58 436
Totalpris
kr 8 768 157
Fellesformue
kr 2 127
Byggeår
1979
Tomt
Eiet tomt 22175 m²
Matrikkel
knr. 0301, gnr. 28, bnr. 955
Oppdragsnummer
4240066
card-default

Malin Anker-Larsen

Eiendomsmegler/Partner
Les om Malin
Visninger
Mandag 19. aug.
17:00 - 18:00
Meld deg på visning
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 8 700 000,-
Andel av fellesgjeldkr 58 436,-
Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper)kr 7 981,-
Pantattest kjøperkr 240,-
Tingl.gebyr BRL-skjøtekr 500,-
Tingl.gebyr pantedokument BRLkr 500,-
Innmelding OBOSkr 500,-
  
Totalpris kr 8 768 157
Standard

- 1. etasje - 

Entré |

Vel inn i boligen blir du møtt av en lys og romslig entré, som ønsker deg velkommen hjem. Entréen har flislagte gulv og gode muligheter for å henge fra seg yttertøyet. Videre fra entréen kommer du inn i gangen hvor det er satt opp en stor garderobe.


Bad |

Badet er pusset opp i 2018 med dokumentasjon. Det er lagt 60*60cm fliser på vegger og gulv med varmekabler. Badet er elegant innredet med et vegghengt toalett fra Duravit, badekar med blandebatteri fra Grohe og en vegghengt servant med blandebatteri som er integrert i veggen. Badets dusjhjørne har dusjdører i herdet glass, regndusj med håndholdt dusjfunksjon og en praktisk nisje for oppbevaring av såpeflasker.


Vaskerom | 

Vaskerommet ble i 2018 pusset opp. Dokumentasjon foreligger. Flisene strekker seg 5cm opp på veggen der resterende veggflater har malte plater. Gulvene har behagelig varmekabler og 60*60cm fliser. Vaskerommet har opplegg for vaskesøyle med plass til både vaskemaskin og tørketrommel.


Soverom | 

Boligen har totalt tre store og romslige soverom. To av soverommene finner du i 1. etasje. Hovedsoverommet er malt i en behagelig fargevalør og har god plass til dobbeltseng, nattbord og skyvedørsgarderobe. Soverom 2 passer utmerket som barnerom eller gjesterom. Det store vinduet gir soverom 2 godt med lys.


Bod/teknisk rom | 

Innenfor vaskerommet har du ditt eget tekniske rom. Dette er det perfekte rom for større familier. Her er det godt med lagringsplass for alt du måtte trenge å sette bort. Selger har pleid å ha en ekstra fryser og kjøleskap her i tillegg.


- 2. etasje - 

Stue | 

Stuen ligger i åpen løsning med kjøkkenet, og sammen danner de et herlig allrom for både hverdager og festlige anledninger. Med store vindusflater på to sider har stuen gode innvendige lysforhold, men svært lite innsyn. Stuen har en praktisk planløsning som enkelt lar seg innrede i flere soner. Her har du god plass til sofagruppe med tilhørende møblement, og spisebordet finner sin naturlige plass i forkant av kjøkkenet. Stuen er malt i en herlig fargevalør og det er lagt fin, lys parkett på gulvene. Rommet er det perfekte samlingspunktet for familien. Her kan man være sammen, men samtidig ha god plass.


Kjøkken |

Den åpne stue- og kjøkkenløsningen er perfekt med små barn - her kan man følge med på barna når de leker, samtidig som man tilbereder middagen. Tidsriktig innredning fra IKEA hvor alle fronter er behandlet i 2024. Kjøkkenbenken er ny fra 2023 med nedfelt sort vask og et håndgrep blandebatteri. Hvitevarene består av integrert komfyr fra IKEA, induksjonstopp fra Miele (ny 2022), oppvaskmaskin fra Bosch og kombiskap fra AEG. Over platetoppen er det en avtrekksvifte med avtrekk direkte ut fra Witt, fra 2024. Innredningen har en stor øy med fin arbeidsflate og godt med oppbevaringsplass.


Kontor | 

I tilknytning til den åpne løsningen er det skyvedører inn til et tredje soverom som i dag blir benyttet til kontor og hobbyrom. Rommet har i dag plassbygd hyllesystem, perfekt for oppbevaring. Her kan du enkelt bygge på vegg og sette inn en dør for å gjøre det til et permanent ekstra soverom, dersom det skulle være behov.


- Uteområdet -

Rekkehuset har attraktiv endebeliggenhet med flere fine grønne uteplasser. Uteplassene er trivelige områder for store og små. Ved inngangspartiet har du en frodig hageparsell med flott beplantning og hellebelagte områder. Det er satt opp en praktisk frittstående utebod til ski og utstyr. Boligen har et pent, overbygd inngangsparti med plass til en sittegruppe. På fremsiden av boligen informerer selger om ettermiddags- og kveldssol. På baksiden av boligen kan du glede deg over en markterrasse på ca. 32m², med utgang fra spisestuen. Denne uteplassen blir en herlig forlengelse av stuen på sommerstid med formiddagssol. Selger informerer at de ofte benytter seg av denne uteplassen til lunsj og middag, samt avslapping på ettermiddagen. Her er det bare fantasien som setter begrensning for møbleringsmulighetene. Det er god plass til en utesjeselong, spisebord og grill. Uteplassen ligger skjermet fra naboer med en flott eføy-vegg. I veggen er det etablert en åpning mot grønne fellesarealer - perfekt for de små som vil leke på borettslagets mange fellesarealer. På motsatt side av stuen er det adkomst til en takoverbygd balkong på ca. 5,3m². Her er det montert en manuell markise over vinduet som vender ut mot inngangspartiet.


- Innvendige overflater -

- Gulvoverflater: Fliser med varmekabler på alle gulv i hele 1. etasje. Parkett på alle gulv i 2. etasje

- Veggoverflater: Slette, malte plater

- Himlingsoverflater: Slette, malte plater


- Påbygg -

Det er flere av naboene som har fått tillatelse til å bygge på rekkehuset. Byggeveileder er tilgjengelig blant beboere på Vibbo. Styreleder kan kontaktes for tegninger på påbygg. Dersom det er ønskelig å bygge på rekkehuset er det et søknadspliktig tiltak på Plan- og bygningsetaten.



Tilstandsrapport og byggemåte

Selger har i forbindelse med salget innhentet en tilstandsrapport fra EK Takst AS v/Thomas Espolin-Kahrs, datert 31.07.2024. Det følgende er hentet fra den bygningssakkyndiges beskrivelse av boligen:


Tilstandsgrad 2 (TG2 - avvik som kan kreve tiltak) |

Innvendige trapper:

Åpningene i rekkverket er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper, samt at det mangler håndløper på veggen i trappeløpet.


Vaskerom > Ventilasjon:

TG2 settes på grunn av at vaskerommet kun har naturlig ventilasjon, hvor det anbefales å montere en elektrisk vifte.


Tilstandsgrad 2 (TG2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) |

Rom under terreng:

Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist fuktskader i dette området. Høy luftfuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer. Grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader.


Bad > Overflater gulv:

Det ble målt en høydeforskjell på 14mm fra toppen av slukristen til toppen av flisene ved badedøren. TG2 settes grunnet avvik i fallforholdet til sluket i forhold til krav i forskrift.


Bygning, generelt |

Yttertaket er i trekonstruksjon, tekket med takpapp eller folie, og det er takrenner og beslag i metall.

Underetasjen har grunnmur og vegger mot naboseksjoner i betong. Øvrige vegger har yttervegger i bindingsverk, kledd med malt trepanel.

Leiligheten har 2-lags energiglass fra 2011/12, med unntak av to vinduer i stuen mot balkongen som planlegges byttet snarlig av sameiet.

Hovedytterdøren er en lakkert eller malt dør med glassfelt og Yale dørlåssystem. Balkongdøren til balkongen er en malt dør med glassfelt fra 2012. Balkongdøren til bakre balkong er også en malt balkongdør med glass fra samme år.


Tilbygg / Modernisering |

2015: Nytt sikringsskap med automatsikringer

2018: Totalrenovert bad og vaskerom. Rør-i-rør system opp til kjøkken installert samt vannsikringssystem. Mange av stikkontaktene i boligen ble byttet ut samt at det ble satt inn nye termostater for styring av varmekabler i 1. etasje

2022: Installert lader for elbil. Nye steinheller ble lagt foran huset, nye gjerder satt opp og ny plassbygd port ut mot veien 

2023: Modernisert deler av kjøkken, bl.a. nye benkeplater, lamper, fliser, nytt kjøleskap, ny ventilator, oppvaskkum med batteri og nye stikk. I tillegg ble deler av kledningen bak og foran huset byttet

2024: Ny SMART varmtvannsbereder


Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik, samt kostnadsoverslag for eventuelle oppgraderinger. Ovennevnte punkter er hentet fra rapporten, men er på ingen måte utfyllende. For ytterligere informasjon om byggemåte, årsak bak tilstandsgrader, konsekvens og anslag på eventuelle utbedringskostnader, se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.



Arealer

Totalt bruksareal: 109,0 m²

  • BRA-i: 105,0 m²
  • BRA-e: 4,0 m²


I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 37,0 m² 



Arealbeskrivelse

Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:


Rekkehus

Første etasje |

BRA 56m²

- BRA-i 52m²: Entré, to soverom, bad, vaskerom, trapperom og bod/teknisk rom 

- BRA-e 4m²: Utvendig bod målt til 3,6m² (avrundet til 4m² i rapporten)

- TBA 37,3m²: Markterrasse på 32m² og balkong på 5,3m² 


Andre etasje |

BRA 53m²

- BRA-i 53m²: Stue, spisestue, kjøkken og soverom 


Rekkehus totalt | 

BRA 109m²

- BRA-i 105m²

- BRA-e 4m²

- TBA 37m²


Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er beregnet og angitt med utgangspunkt i NS 3940:23. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra den faktiske bruken, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.



Elektrisk anlegg

Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget, og at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk på eiendommen.



Oppvarming og energimerking

Boligen har flere ulike varmekilder. Det er varmekabler på alle gulv i underetasjen og på badet, samt elektriske panelovner i 2. etasje.


Dersom rom for varig opphold ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.


Energiattest med energimerke Rød G er vedlagt salgsoppgaven.



Løsøre og tilbehør

Det gjøres oppmerksom at lampe over trappeoppgang, Gardena slangetrommel på platting og hvitevarer i teknisk rom/innebod (fryser og to små kjøleskap) ikke medfølger i handelen. Integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen.


Interessenter oppfordres til å lese vedlagte liste over løsøre og tilbehør som skal medfølge ved handelen. I de tilfeller det medfølger hvitevarer, overleveres disse uten noen form for garanti utover leverandørgaranti. Det gjøres oppmerksom på at løsøre som har en klar karakter av å være en del av selgers møbler - selv om det er skrudd opp på veggen, normalt sett ikke vil medfølge boligen ved overtakelse.



Tomten

22175,00 m² eiet


Selger beskriver borettslaget som et herlig og hyggelig boligområde for de med barn, da det her er flotte grøntområder med mange lekeplasser, ballbaner, flotte akebakker og grønne lunger i svært kort avstand. Tomten er et fellesareal som tilhører boligselskapet, og kan som utgangspunkt benyttes av alle beboere. Normalt sett vil kjøper allikevel kunne disponere det arealet som naturlig tilfaller boligen. Avtalen følger av dagens praksis og kan ikke dokumenteres.



Parkering

Det medfølger garasje i felles garasjeanlegg, med elbil-lader (plass 0134).

Plassen er lokalisert med inngang nærme huset. Anlegget blir rengjort årlig i regi av borettslaget.


Det er etablert 65 stk. elbil-ladere på borettslagets plasser. Lading av elbil foregår via egen app fra Laddel. Prisen under lading er dynamisk og fratrukket strømstøtte. Det vil senere bli mulighet for å bestille ladebrikker.



Diverse

Kort utdrag fra Egenerklæringsskjema |

Pkt. 2: Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?

Totalrehabilitert bad og vaskerom i 2018. Arbeidet ble utført av Castor Rørlegger AS.


Pkt. 5: Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?

Ikke observert indikasjoner inne i enheten, men se tilstandsrapport fra denne sommeren for kommentarer om prøvetaking i vegg mot grunn i teknisk rom. Styret i borettslaget er informert.


Pkt. 7: Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?

Noen skader fliser i 1. etasje (ikke våtrom), men ikke forverret fra når jeg tok over i 2015.


Pkt. 12: Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?

I forbindelse vedlikehold borettslag: Bord på fasade bak og foran byttet, noen bord byttet på frittstående bod (usikker på årstall) + bord på platting byttet. Borettslaget stod for fasaden og Hilmatis AS for plattingen bak.


Pkt. 15: Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?

Installert i 2022 av Nopek Elektro. Tilknytter borettslagets ladesystem.


Pkt. 18: Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser?

Høyspentmaster vil nok bli fjernet når strømkabel mellom Oslo og Bærum blir lagt i bakken.


Selgers Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven.



Skole og barnehage

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke dette med skolesjefens kontor. Se nabolagsprofilen i salgsoppgavens vedleggsdel, for oversikt over andre skoler og barnehager i nærheten.



Adkomst

Ved å trykke på kartet i annonsen får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt ved fellesvisninger.



Områdebeskrivelse

Boligen ligger i et populært og barnevennlig område på Ullern/Lysejordet. Boligen ligger innerst i en bilfri vei hvor barn kan leke i gata. Nærområdet byr på flotte muligheter for friluftsaktiviteter med Lysakerelven like ved, som er ideell for både bading og turgåing. Borettslaget har et bilfritt indre område med flere lekeplasser og grønne lommer, noe som gjør det svært trygt og attraktivt for familier med barn.


Dagligvarehandel kan gjøres på Rema 1000 Lysejordet, evt. Joker som også er søndagsåpen. Gangavstand til Røa sentrum (eller 2 busstopp) med Deichmanske bibliotek, koselige spisesteder rundt Røa Torg og et nyere Røa Senter som byr på det aller meste av servicetilbud, som stor Meny-butikk, sportsforretninger, kaféer, vinmonopol, bank, apotek m.m. I tillegg finner du en rekke helsetilbud som treningssentrene Evy og SATS, Røa bad, tannlege, kiropraktor, legesenter, osteopat. Ønsker du ytterligere servicetilbud finner du CC Vest med et bredt utvalg av butikker, kun en kort sykkeltur unna. Offentlig transport er lett tilgjengelig med gangavstand til bussholdeplass i Vækerøveien og Lysejordet, T-banestasjonene på Røa (linje 2 Østeråsbanen) og Åsjordet (linje 3 Kolsåsbanen). Nede ved Lysaker finner du også togstasjon som tar deg fort til Asker, Drammen og Oslo Lufthavn.


For den aktive familien er det kort vei til flotte tur -og friluftsområder like utenfor døren, som bl.a. Mærradalen gir gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Man kan også gå på ski via Mærradalen opp til Bogstad og videre inn i marka. Selger informerer at det er mye markjordbær, rips, plommer og lignende som kan plukkes i området. Fine gangveier langs Lysakerelven fører deg ned til Lysaker brygge med flott utsyn over Oslofjorden, eller opp til Bogstadvannet og et forfriskende bad. Nærhet også til flere trening og rekreasjonsmuligheter som idrettsanleggene på Røa, Ullern (fotballbane på sommeren og skøytebane på vinteren), Gressbanen (Ready), Oslo Golfklubb og kunstisbane om vinteren på Bogstad, Holmenkollen tennisklubb og SATS Røa Bad. Videre ligger Holmenkollen riksanlegg med hopp, langrenn, skiskyting og rulleski samt Tryvann skisenter og klatrepark i nærheten.


Barnehager i nærområdet:

Lysejordet barnehage 0,3 km.

Møllefaret barnehage (1-5 år) 0,3 km

Ullernkollen barnehage (1-5 år) 0,4 km.


Borettslaget har fortrinnsrett i Møllefaret barnehage til inntil 60 % av barnehagens totale antall plasser (omlag 54 etter utvidelse fra to til fire avdelinger). Til både skoler og barnehager er det kort og bilfrie veier.


Skoler:

Lysejordet skole med bilfri skolevei (1-7 kl.) 0,1 km.

Bjørnsletta skole (8-10 kl.) 0,8 km.

Øraker skole (8-10 kl.) 1,2 km.

Hovseter skole (8-10 kl.) 1,7 km.

Ullern videregående skole 1,3 km.

Persbråten videregående skole 1,4 km.


Lysejordet barneskole ligger i borettslaget og barn kan gå alene til skolen uten å måtte krysse vei.



Eiendomsskatt

Enkelte leiligheter er ilagt eiendomsskatt. Forretningsfører informerer at for gjeldende andel utgjør dette kr 1.158,- i nåværende felleskostnader. Eiendomsskatt kreves inn via felleskostnader i månedene: mai, juni, september og november.



Kommunale avgifter

Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.



Fellesutgifter

Fellesutgiftene utgjør kr. 6 313,- pr. mnd. og inkluderer:

Varmtvann, eiendomsskatt, tv-anlegg/bredbånd, kommunale avgifter, felles husforsikring, drift og vedlikehold, andre driftskostnader m.m.


Fellesutgiftene justeres normalt årlig iht. boligselskapets faktiske driftsutgifter, og de fordeler seg som følger:

- Felleskostnader: kr 5.155,-

- Eiendomsskatt: kr 1.158,-


Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av boligselskapet kan medføre økning i felleskostnadene.



Andre løpende kostnader

Ny eier må belage seg på bl.a. følgende løpende tilleggsutgifter:


Strøm |

Et estimert årlig strømforbruk som tilsvarer ca 17 898 kwh. pr. år.


Felles husforsikring |

Eiendommen er p.t. forsikret i Gjensidige Forsikring. Kostnaden dekkes av de månedlige fellesutgiftene.


Kabel-TV / Bredbånd |

Boligen er tilknyttet Telenor Norge AS som leverandør av kabel-tv og internett. Kostnaden dekkes av de månedlige fellesutgiftene.



Forsikring

Eiendommen er forsikret i Gjensidige Forsikring med polisenummer: 77342201



Formuesverdi

Ifølge Skatteetaten var formuesverdien for inntektsåret 2022:


Som primærbolig kr. 2 269 665,00,- som forutsetter at boligen brukes som fast bopæl.


Som sekundærbolig kr. 8 624 728,00,- ved annen bruk av eiendommen.


Formuesverdien justeres normalt årlig, og det henvises til Skatteetatens websider dersom ytterligere informasjon er ønskelig.



Borettslaget

Lysejordet borettslag, Orgnr: 948 305 097

Forretningsfører: Obos Eiendomsforvaltning AS

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Borettslaget består av 228 andelsleiligheter.


Borettslaget er i gang med utbedring av fukt i garasjen (oppstart våren 2024). På årsmøte i 2024 ble det vedtatt å sette opp et nytt inngangssystem/portsystemet, der de ytterste portene blir erstattet med et portsystem. På samme årsmøte ble det tatt opp at styret ser på følgende arbeid/saker:

1. Utskiftning av membran på terrasser med behov. Tidspunkt for igangsetting er ikke fastsatt, men terrasser med lekkasje vil bli utbedret fortløpende. Det samme gjelder for balkonger som flasser.

2. Vurdering av nye vinduer er i prosess. Selve tiltaket er stort og kostnadskrevende. Det er ikke satt på vent, men tidspunkt for igangsetting er ikke fastsatt.


Megler har vært i kontakt med styret i borettslaget. De informerer at det nye styre som kom på plass rett før sommeren er i gang med å få en større oversikt over inntekter og utgifter i borettslaget, for å så lage en vedlikeholdsplan for fremtiden. Når planen er klar vil beboere få tilgang til denne. Megler kan ikke garantere for at det da ikke vil påløpe ytterligere kostnader i forbindelse med vedlikeholdsplanen.


Større vedlikehold og rehabilitering |

2024:

Arbeidet med utbedring av fukt i garasjen har oppstart våren 2024. Et større prosjekt som innebærer tre terrasser og to tak. Garasjeanlegget kan mulig males opp i 2025. Utbedring av frittstående boder nærmer seg slutten og forventes ferdige i 2025.

2017:

Rehabilitering av 9 store i 5 gavlvegger rekkehus/knottleiligheter. Reparasjon av diverse murskader bygningsmasse. Oppussing av diverse terrassekasser rekkehus. Tak 122B og 120 M-O. 


Utdrag fra husordensregler, datert 30.05.23 |

- §3: Bruksoverlating av leiligheten skal godkjennes av styret. Brukeren må ikke flytte inn før godkjenning foreligger.

- §5: Det skal i alminnelighet være ro mellom kl. 23.00 og kl. 06.00. Banking og boring i vegger må ikke foretas mellom kl. 20.00 og kl. 07.00, og ellers utføres til minst mulig sjenanse for naboene.

- §6: Grilling på terrasseblokkenes terrasser tillates ved bruk av gass- eller elektrisk grill. Bruk av kullgrill er forbudt.

- §8: Det er kun barnevogner som kan settes i rommet like innenfor utgangsdørene i terrasseblokkene. Sykler, ski, kjelker eller annet sportsutstyr skal ikke settes i oppganger eller andre rom som ikke er beregnet for dette, men i fellesrom, egne kjellerrom eller på egne verandaer/terrasser.

- §11: Det er ikke tillatt med dyrehold i borettslaget uten forhåndsgodkjenning fra styret.

- §13: Beboerne plikter å benytte tilviste garasjeplasser, eller benytte de oppmerkede parkeringsplassene øverst langs nedkjørselen etter registering av egen bil hos Østlandske Parkering AS (lysejordet@oparkering.no) . Parkeringsplassene foran garasjeporten er for besøkende gjester. Beboerne må registre inn til Østlandske Parkering AS gjester som vil benytte en eller flere gjesteparkeringer. Besøksregistrering: www.ostlandskeparkering.no for at gjestene skal unngå parkeringsgebyr.


Utdrag fra vedtekter, datert 25.04.13 |

- Pkt. 2-1 (2): Når ikke annet følger av vedtektene eller lov om borettslag, kan bare fysiske personer som er andelseiere i boligbyggelaget være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie eller ha eierandel i mer enn en andel. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan eie en andel sammen.

- Pkt. 2-2: Ved et hvert eierskifte må erververen godkjennes av styret for å få rett til å bruke boligen. Styret kan nekte godkjenning når det er saklig grunn til det og skal nekte godkjenning dersom ervervet vil være i strid med kap 2 i disse vedtektene.

- Pkt. 3-3: Fristen for å gjøre forkjøpsretten gjeldende er 20 dager fra borettslaget mottok melding om at andelen har skiftet eier, med opplysning om pris og andre vilkår. Fristen er fem hverdager dersom borettslaget har mottatt forhåndsvarsel om at andelen kan skifte eier, og varselet har kommet fram til borettslaget minst femten dager, men ikke mer enn tre måneder, før meldingen om at andelen har skiftet eier.

- Pkt. 6-2 (2): For felleskostnader som ikke blir betalt ved forfall, svarer andelseieren den til en hver tid gjeldende forsinkelsesrente etter lov av 17. desember 1976 nr 100.

- Pkt. 6-3: For krav på dekning av felleskostnader og andre krav fra lagsforholdet har borettslaget en lovbestemt panterett i andelen foran alle andre heftelser.


Felles vaskeri |

Vaskeri Fellesvaskeriet er i underetasjene i terrasseblokkene, Vækerøveien 118,126 og 130. Hvert fellesvaskeri inneholder 2 vaskemaskiner og tørkerom. Til vaskemaskinene må det deponeres et kort til kr 100,-, som kan fylles på med ønsket beløp hos vaktmesteren. Regler for vaskerutinene er inntatt i Husordensreglene.



Sikringsordning

Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i OBOS Factoring AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene.



Fellesgjeld

Boligselskapet har en total gjeld på kr. 12 192 612,- pr. 26.06.2024.

Andel fellesgjeld er kr. 58 436,- pr. 26.06.2024.

Andel fellesformue er kr. 2 127,- iht. fjorårets likningsoppgave.


Fellesgjelden har følgende betingelser:

Lånenr. OBOS01-98208133659

Type lån: Annuitetslån

Rentesats pr. 26.04.2024: 5,85%

Type rente: Flyt

Restløpetid: 16 år 2 md.

Term pr. år: 12

Restgjeld: 12.192.612,-

Andel av saldo: 58.436,-

Kapitalkostnader: 468,-



Årsregnskap

Borettslaget hadde regnskapsåret 2023 inntekter på kr 10.973.281, utgifter på kr 12.127.073 og et negativt årsresultat på kr 1.663.541. For inneværende regnskapsår er det budsjettert med inntekter på kr 13.268.000, utgifter på kr 12.345.094 og et positivt årsresultat på kr 226.906. Regnskapet og øvrige dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse hos megler.



Styregodkjennelse og forkjøpsrett

Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kun fysiske personer kan være andelseiere, og ingen kan eie mer enn én andel.


Forkjøpsretten er sendt for utlysning for boligbyggelagets medlemmer samtidig med salget, og vil være avklart 5 virkedager etter budaksept. Dersom forkjøpsretten benyttes, løses opprinnelig kjøper fra avtalen og alle økonomiske forpliktelser overfor selger bortfaller. Vær oppmerksom på at forretningsfører har anledning til å belaste et gebyr til den som benytter forkjøpsrett.



Midlertidig brukstillatelse og ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 27.01.1983 som omhandler Nybygg - rekkehus og uteboder.



Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse iht. reguleringsplan S-4647, datert 13.06.2012. Dette er en detaljregulering med reguleringsbestemmelser og bindende tegninger for Vækerøveien 116 m.fl. Lysejordet Borettslag, som reguleres til: Bebyggelse og anlegg - boligbebyggelse. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.


Pågående plan- og byggesaker i området |

Saksnr. 202303767 - Vækerøveien 132P - Tilbygg rekkehus

Det ble gitt tillatelse til oppføring av tilbygg mellom utendørs bod og boligens vestlige fasade i 1. etasje, 21.03.2023.


Saksnr. 202305080 - Vækerøveien 128R - Tilbygg, bruksendring og fasadeendring

Det ble gitt tillatelse til oppføring av tilbygg i underetasje, under veranda mot vest, 20.04.2023.


Saksnr. 202456598 - Vækerøveien 130B - Bruksendring av bod til bolig og fasadeendring

Det ble gitt tillatelse bruksendring av bod til soverom i kjeller hvor det i forbindelse med dette settes inn et vindu med lysgrav for tilfredsstillende lysinnslipp til rom for varig opphold, 05.06.2024.


Saksnr. 202313948 - Vækerøveien 128E - Tilbygg, bruksendring og fasadeendring

Det ble gitt tillatelse til tilbygg, bruksendring og fasadeendring 12.01.2024.


Ny kraftledning i Oslo og Bærum:

Statnett skal fornye forbindelsen fra Hamang i Bærum til Smestad i Oslo. Statnett søkte om konsesjon for både luftledning og kabel. 30. august 2021 ga NVE Statnett konsesjon for bygging og drift av en ca. 12 km lang luftledning mellom Hamang og Smestad. NVE mottok 360 klager på vedtaket. Energidepartementet har behandlet klagesaken og vedtatt at Statnetts 420 kV-forbindelse skal bygges som et kabelanlegg i grøft fra Hamang transformatorstasjon til Hagabråten og tunnel fra Hagabråten til Smestad transformatorstasjon. Se link under for mer informasjon:

https://www.statnett.no/vare-prosjekter/region-ost/hamang-barum-smestad/



Vei, vann og kloakk

Eiendommen har adkomst via offentlig vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.



Rettigheter og heftelser

Foruten om andel fellesgjeld, overdras andelen fri for pengeheftelser. Kommunen har lovbestemt legalpant i sameiets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale gebyr. Iht. burettslagslova § 5-20 har borettslaget legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav. Pantet er begrenset til 2G per bruksenhet.


Dnr. 824, tgl. 07.01.2002 - Fellesobl. for bor.innsk.

Beløp: 16 103 000
Panthaver: ANDELSEIERNE I BORETTSLAGET
Orgnr: 7 279 780


Dnr. 625113, tgl. 15.06.2023 - Pantedokument

Beløp: 13 300 000
Panthaver: OBOS-BANKEN AS
Orgnr: 911 986 884


Dnr. 961317, tgl. 06.09.2023 - Pantedokument

Beløp: 1 500 000
Panthaver: OBOS-BANKEN AS
Orgnr: 911 986 884


Dnr. 23190, tgl. 19.10.1977 - Registrering av grunn

Registrering av grunn


For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.



Utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke fra styret kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål. Det gjøres oppmerksom på at det er krav om forsvarlige radonverdier ved utleie.



Radon

Det gjøres oppmerksom på at det ved utleie er krav til å gjennomføre radonmåling, og at forsvarlige nivåer skal kunne dokumenteres. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig, såfremt det betales husleie.



Konsesjon og odel

Erverv av eiendommen er ikke konsesjonspliktig.

Det hviler ikke odel på eiendommen.



Totalpris inkl. omkostninger

Prisantydning kr 8 700 000,-

Andel fellesgjeld kr 58 436,-


I tillegg til prisantydning og ev. fellesgjeld, påløper følgende omkostninger:

Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper) kr 7 981,00,-

Pantattest kjøper kr 240,00,-

Tingl.gebyr BRL-skjøte kr 500,00,-

Tingl.gebyr pantedokument BRL kr 500,00,-

Innmelding OBOS kr 500,00,-


Totalpris inkl. omkostninger og fellesgjeld kr 8 768 157,-


Det ovenstående forutsetter at eiendommen selges til prisantydning og at det kun tinglyses ett pantedokument. Av denne summen utgjør kr. 58 436,- andel fellesgjeld som vil følge andelen, men som ikke skal innbetales med oppgjøret. Det tas forbehold om endringer i offentlige gebyr.



Overtakelse

Overtakelse etter avtale med selger. Interessenter oppfordres til å angi ønsket overtakelse i budskjema. Antall nøkkelsett ved overtakelse kan variere, og kjøper må selv besørge nye nøkler/låser for egen regning. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten og styrets godkjennelse er avklart.



Boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring

EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.


Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.


Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.


Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.


Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.



Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven og interessenter oppfordres til å gjennomgå dette før bud inngis.



Budgivning

Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.


Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.


Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen.


Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form.


Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.



Betalingsbetingelser

Fullstendig kjøpesum inkludert omkostninger, samt eventuelt pantedokument tilknyttet lån, skal kunne disponeres over hos megler senest 2 virkedager før overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.



Lovanvendelse

Generelle bestemmelser

Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.


Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.


En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.


Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.


På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.


Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.


Forbrukerkjøp - definisjon

Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.


Forbruker – avtalevilkår

Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.


Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.


Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).


Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon

Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.


Ikke-forbruker – avtalevilkår

Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.


Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.


Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.


Uautorisert kopiering eller gjenbruk av all tekst og alle bilder i denne annonse/salgsoppgave er ikke tillatt.



Personvern

Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret for videre oppfølging. Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften. Mulighetene for å få slettet personopplysninger er derfor begrenset. Les mer om EIE`s behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på eie.no/personvern



Hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift, som pålegger oss å gjennomføre kundekontroll av selger og kjøper, herunder fullmektiger. Slike kontrolltiltak vil i praksis gjøres ved å bekrefte våre kunders og reelle rettighetshaveres identitet, samt å innhente informasjon knyttet til handelens formål og tilsiktede art.


Dersom kjøper ikke bidrar til dette, og det medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig.


I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kontrolltiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.


Dersom nødvendige kontrolltiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.



Meglers vederlag

Følgende er avtalt om meglers vederlag, og skal betales av selger:


Provisjon 0,800 % av salgssummen inkl. mva (minimum 65 000 inkl. mva)


Tilrettelegging: 15 900,00

Grunnpakke borettslag: 19 690,00

Markedspakke Premium: 24 900,00

Visningshonorar/overtakelseshonorar pr stk.: 3 000,00

Oppgjørshonorar: 7 900,00


Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har oppdragstaker krav på rimelig vederlag for medgått tid/utført arbeid og avtalte utgifter (utgifter til påløpte visninger, innhenting av opplysninger, markedspakke og tilrettelegging), samt eventuelle utlegg. Alle priser er inkl. mva.



Om oppdraget

Oppdr.nr: 4240066

Ansvarlig megler: Malin Anker-Larsen


EIE Valkyrien

Valkyrien Eiendom AS

NO 930 299 308 MVA



Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan spørre megler for mer informasjon om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 1 av Vækerøveien 132K
0383 OSLO
Vækerøveien 132K

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: