Bilde 1 av Nylandsvegen 18Bilde 2 av Nylandsvegen 18
Digital salgsoppgave
Nylandsvegen 18

2008 Fjerdingby • Rælingen kommune

Prisantydning

kr 8 690 000

Omkostninger: kr 236 000Totalpris: kr 8 926 000
Nydelig og velholdt familievilla med hybel! | generøs tomt, nydelig utsikt | 264kvm BRA | Garasje | Barnevennlig område
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
3 soverom
Primærrom (P-ROM)
202 m²
Bruksareal (BRA)
264 m²
Kommunale avgifter
kr 2 015 / Mnd
Prisantydning
kr 8 690 000
Omkostninger
kr 236 000
Totalpris
kr 8 926 000
Byggeår
1973
Tomt
Eiet tomt 1000 m²
Oppdragsnummer
77240046
card-default

Madeleine Skjevik

Eiendomsmegler | Partner | Salgsleder
Les om Madeleine
card-default

Julie Fredheim Maudal

Medhjelper | Markedsfører
Les om Julie
Visninger
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 8 690 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 690 000,-)kr 217 250,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 17 550,-
  
Totalpris kr 8 926 000
Eiendom
Nylandsvegen 18, 2008 Fjerdingby

Matrikkel
Gnr. 103 Bnr. 254 i Rælingen kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Arealer
Totalt BRA 0 kvm

Areal
Primærrom: 202 kvm, Bruksareal: 264 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
1973

Tomt
Eiet tomt 1000 kvm

Prisantydning
8 690 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Jørgen Bertheussen Takstdato: 01.08.23

Totalpris inkl. omkostninger
kr 8 690 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 217 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 690 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 218 450,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 8 908 450,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 8 926 000,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 24 173,44 pr. år Avløp, feiing, renovasjon og vann

Eier
Huu Erica Thien Khuong Martin Le

Parkering
Parkering i garasje eller på gårdsplass.

Beliggenhet
Boligen ligger i et rolig, attraktivt og etablert boligområde på Fjerdingby. Like ved er Nordre Øyeren Naturreservat som ligger i nordenden av innsjøen Øyeren, der elvene Glomma, Nitelva og Leira renner ut. Her finner vi Nord-Europas største innlandsdelta, med et yrende liv av fisk, fugl, dyr og planter.

Gangavstand til dagligvarebutikk (Kiwi) , frisør, apotek m.m.

I nærområdet finner man også Marikollen med flotte turmuligheter både sommer og vinter, slalåmbakke, nytt idrettsanlegg og idrettshall. For øvrig finnes det en småbåthavn ca. 300 meter ned i veien for boligen, hvor beboere i området kan leie plass etter venteliste. Ønsker man seg til bade- og fiskevann er Myrdammen et hyppig besøkt sted.

Det er ca. 4 km til Lillestrøm som kan by på alle bymessige fasiliteter. Her finner du kulturhus, kino, gågate med mange spennende butikker, kjøpesenter, flere gode restauranter og cafeer samt flere årlige arrangementer. Det er også kort vei til Strømmen Storsenter, samt Metro og Triaden kjøpesenter i Lørenskog. Videre er Lillestrøm et knutepunkt for kollektivtrafikken med både buss- og togavganger.

Bebyggelse
Boligbebyggelse.

Tomt
Eiet tomt, 1000 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Kort vei til skoler i alle trinn som Fjerdingby skole (1-7 klasse) og Marikollen ungdomsskole (8-10 klasse) samt Rælingen videregående skole. Flere barnehager i nærheten hvor Tangen barnehage ligger få minutters gange fra boligen.

Byggemåte
Bolig over to etasjeplan med henholdsvis 1. etasje og 2. etasje. 1. etasje med grunnmur i betong/lettklinkerbetong. Øvrige etasjer med yttervegger i bindingsverk, kledd med malt panel. Yttertak i trekonstruksjon, tekket med takstein. Dobbel garasje som del av boligen. Byggemåte er gjengitt fra tilstandsrapport. Fullstendig rapport er inkludert i salgsoppgave.

Primærrom
Primærrom: 202 kvm
1. etasje: Bad/vaskerom, wc, entré, gang, 1 soverom, tre oppholdsrom og kjøkken.
2. etasje: Bad, entré, gang, kjøkken, stue, To soverom, Arbeidsrom.

Bruksareal
Bruksareal: 264 kvm

Boder
Boligen disponerer bod og utebod, samt garasje. Total areal for disse er 62 kvm.

Standard
Velkommen til Nylandsvegen 18!
Boligen er oppført i 1973, er normalt vedlikeholdt med normal og noe eldre standard.

Entré:
Velkommen inn! Lys og innbydende entrè med varmekabler i gulv god plass for både yttertøy og sko.

Stue:
Stuen har god takhøyde og vindusflater som gir godt lysinnslipp. Fra stuen er det utgang til to herlige balkonger og en veranda. Her er god plass for både sofamøblement og spisebord. Veggene er malt i lyse fargetoner. Her kan man lett innrede etter egen smak.

Kjøkken:
Kjøkkenet i 2. etasjen har dels åpen løsning mot stuen og er innredet med hvite profilerte fronter og benkeplate i tre. Kjøkkenet har integrert koketopp og komfyr, oppvaskemaskin og frittstående kjøleskap. Samt er det oppvaskkum plassert i kjøkkenhjørnet. 

Kjøkken satt inn i 1. etasje med slette fronter og benkeplate. Integrerte hvitevarer.

Bad og vaskerom:
Boligen er utstyrt med to bad og ett ekstra toalettrom. 1. etasje består av toalettrom og bad med opplegg for vaskemaskin. I 2.etasje er det et bad med toalett, servant og badekar.

Soverom:
Boligen har tre soverom spred over to plan - Hovedsoverom og et mindre soverom i 2.etasje og ett soverom i 1. etasje, perfekt for en familie. Alle soverommene har plass for klesoppbevaring og annet enkelt møblement i tillegg til seng. Det er i tillegg et rom i 2.etasje som idag blir brukt som kontor, men kan brukes som soverom.

Annet:
Boligen har flott uteplasser med veranda og to balkonger, samt en romslig hage - perfekt for en barnefamilie. Det er lagringsplass i innvendig bod og utebod. Parkering i garasje eller på gårdsplass.

Tilstandsgrad 2:
> Overflater på innvendige gulv (Bad/vaskerom / Underetasje) - Sluk skal monteres 25 mm under topp membran ved dørterskel, i dette tilfellet er det mindre enn 25 mm. Det er funnet bom under enkelte fliser. Årsak til bom kan være at det ikke er oppnådd full limdekning, og/eller bruksbelastning. Større områder med bom i fliser kan medføre at sprekkdannelser i fliser eller fuger kan oppstå. I dette tilfellet er det registrert bom i et større felt. Tg 2 er gitt på nevnte forhold, samt gulvkonstruksjonen, sluk og vanntett sjikt, da mer enn halvparten av forventet levetid er oppnådd.

> Overflater på innvendige vegger (Bad/vaskerom / Underetasje) - Vegger i våtrom skal ha vanntett sjikt (membran) i våte soner. Denne typen konstruksjon har i følge Sintef Byggforsk normalt levetid på ca. 15-20 år og tilstandsvurdering er derfor basert på alder, da konstruksjonen har oppnådd mer enn halvparten av forventet levetid.

> Fast inventar (Bad/vaskerom / Underetasje) - Tilstandsgrad 2 er gitt på grunn av alder og normal bruksslitasje.

> Utstyr for sanitærinstallasjoner (Bad/vaskerom / Underetasje) - Tg 2 er gitt på grunn av alder i forhold til forventet levetid og bruksslitasje.

> Utstyr for sanitærinstallasjoner (Wc / Underetasje) - Tg 2 er gitt på grunn av alder i forhold til forventet levetid og bruksslitasje.

> Overflater på innvendige gulv (Bad / 1. etasje) - Tg 2 er gitt på gulvkonstruksjonen, sluk og vanntett sjikt, da mer enn halvparten av forventet levetid er oppnådd.

> Overflater på innvendige vegger (Bad / 1. etasje) - Vegger i våtrom skal ha vanntett sjikt (membran) i våte soner. Denne typen konstruksjon har i følge Sintef Byggforsk normalt levetid på ca. 15-20 år og tilstandsvurdering er derfor basert på alder, da konstruksjonen har oppnådd mer enn halvparten av forventet levetid.

> Utstyr for sanitærinstallasjoner (Bad / 1. etasje) - Tg 2 er gitt på grunn av alder i forhold til forventet levetid og bruksslitasje.

> Elektrisk oppvarming (Bad / 1. etasje) - Tilstandsvurderingen er gitt basert på alder og enkle observasjoner, da undertegnede ikke har spisskompetanse på området. Tg 2 er gitt på grunn av alder i forhold til forventet levetid.

> Gulv på grunn - Største forskjell mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 11 mm. Tilstandsgrad 2 er gitt da konsekvensen er at gulvet kan oppleves noe skjevt. Ved tidspunkt for oppføring av boligen ble det ikke benyttet fukttett sjikt mellom grunnen og bygningen. Det bør derfor påregnes at betongen inneholder noe fuktighet.

> Drenering - Fuktindikator er benyttet på innside av grunnmur og det er påvist høyere indikasjoner på fukt nederst på grunnmur i forhold til øverst på grunnmuren. Dette indikerer at eventuell drenering ikke har tilstrekkelig funksjon og/eller kapillært oppsug fra grunnen. I følge Sintef Byggforsks byggdetaljblader er levetid på drenering, estimert til 20-60 år. Forhold rundt drenering er ikke kjent, men det bør påregnes at eventuell drenering er eldre og har svekket funksjon.

> Terrengforhold rundt boligen - Terrenget rundt bygningen skal ha tilstrekkelig fall fra byggverket dersom ikke andre tiltak er utført for å lede bort overvann. Fallet ut fra bygningen bør være minst 1 : 50 over en avstand på minst 3 m fra veggen. I dette tilfelle er det fall mot bygningen enkelte steder, og det er av den grunn gitt Tg 2.

> Yttervegger - Det er observert horisontale riss på grunnmuren i bod. En horisontal sprekk i grunnmuren er et tegn på høyt jordtrykk fra terreng. Jordtrykk vil kunne trykke grunnmuren innover og gulv oppover. Forholdet bør holdes under oppsyn, og tiltak utføres dersom rissdannelser utvikler seg til større sprekker. For å minske jordtrykket mot grunnmuren kan det graves opp terreng og erstatte dette med lette fyllmasser. Det er observert saltutslag på grunnmurens overflate i bod og garasje. Saltutslag kan forekomme av kondens eller når fuktighet trenger gjennom konstruksjoner og transporterer saltmineraler ut til overflaten. Det bør på generelt grunnlag lokaliseres hvor årsaken befinner seg og eliminere denne. Forholdet må sees i sammenheng med "drenering".

> Utvendig kledning - Det er i dette tilfellet ikke påvist tilstrekkelig luftespalte bak trepanelet. Det er krav til at det skal være gjennomgående lufting bak kledningen.

Utvendig trekledning har normal levetid på 40 - 60 år, avhengig av ytre påvirkninger, utførelse og vedlikehold, i følge Sintef Byggforsk. I dette tilfellet har kledningen oppnådd mer enn halvparten av lengste normale levetid, og i sammenheng med nevnte forhold blitt tildelt TG 2.

> Støttemurer og andre murer - Det er observert horisontale sprekker på støttemur i hagens øvre del. En horisontal sprekk er et tegn på høyt jordtrykk fra terreng. Jordtrykk vil kunne trykke muren utover. Forholdet bør holdes under oppsyn. For å minske jordtrykket mot grunnmuren bør det graves opp terreng og erstatte dette med lette fyllmasser. Ved høydeforskjell på 0,5 m eller mer til terreng eller underliggende plan skal sikres med rekkverk. Rekkverk skal ha høyde og utforming som sikrer mot fall og sammenstøt, samt utformes slik at klatring forhindres. Høyde på rekkverk skal være minimum 1,0 m. I dette tilfelle er det ikke etablert rekkverk på toppen av støttemurer. TG 2 gitt på nevnte forhold.

> Etasjeskiller - Største forskjell mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 11 mm. Tilstandsgrad 2 er gitt da konsekvensen er at gulvet kan oppleves noe skjevt. Det bør på generelt grunnlag påregnes skjevheter i eldre etasjeskillere.

> Taktekking og membraner - Taket er kun besiktiget fra bakkenivå, da det ikke var satt opp stige i henhold til Taksering Norges HMS retningslinjer. I følge Sintef Byggforsks byggdetaljblader er levetid denne typen tekking, estimert til 30-60 år. Etter Taksering Norges egne databaser estimeres det at tekkingen i dette tilfellet har en levetid på 40-50 år. Tekkingen har derfor oppnådd mer enn halvparten av forventet levetid og blitt vurdert til tilstandsgrad 2.

> Utvendig beslag - Tilstandsgrad 2 er gitt på grunn av alder og slitasje.

> Trapper - Innvendig trapp: Trapper skal ha håndløpere på begge sider av trappen. I dette tilfelle er det kun håndløper på en av sidene. For å hindre at barn kan krype gjennom skal åpninger i rekkverk være maks 0,10 m. Kravet gjelder opptil 0,25 m under toppen av rekkverket. I dette tilfelle er det større åpninger i rekkverket.

Rekkverk fremstår løst, og har ikke tilstrekkelig innfesting i bunn. Forholdet kan utgjøre en fare ved fall mot rekkverket. Utvendig trapper: Tilstandsgrad 2 er gitt på grunn av alder og normal bruksslitasje, samt manglende håndløpere.

> Ytterdører - Ytterdører er av eldre dato. Det må på generelt grunnlag påregnes høyere varmetap og lavere isolasjonsevne. Det bør på generelt grunnlag påregnes justering/vedlikehold av ytterdører. Tilstandsgrad 2 er gitt på grunn av alder iht. forventet levetid og normal bruksslitasje.

> Vinduer - Vinduer er av eldre dato og det må på generelt grunnlag påregnes høyere varmetap og lavere isolasjonsevne. Risiko for punktering/skader er større i eldre vinduer. Tilstandsgrad 2 er gitt på grunn av alder iht. forventet levetid og normal bruksslitasje.

> Overflater på innvendige gulv - Det er funnet bom under fliser. Årsak til bom kan være at det ikke er oppnådd full limdekning, og/eller bruksbelastning. Større områder med bom i fliser kan medføre at sprekkdannelser i fliser eller fuger kan oppstå. I dette tilfellet er det registrert bom i et større felt. TG 2 gitt på slitasje og nevnt forhold.

> Ledningsnett for sanitærinstallasjoner - Avløpsrør: I henhold til Sintef Byggforsk har avløpsrør i plast til innvendig bruk i bolig en anbefalt brukstid på 30 - og 50 år avhengig av type rør. Teknisk levetid er 25-75 år avhengig av påvirkende faktorer. Kobberrør: I henhold til Sintef Byggforsk har kobberrør til innvendig bruk i bolig en

anbefalt brukstid på 40 - og 50 år avhengig av type rør. Teknisk levetid er 25-100 år avhengig av påvirkende faktorer. Røroppleggene har i dette tilfellet oversteget mer enn halvparten av anbefalt brukstid og derfor gitt tg 2. Forholdet gir forhøyet risiko for vannlekkasjer som kan forårsake fuktproblematikk.

> Ventilasjon - Avtrekksventiler i WC og bad er funksjonstestet og vurdert ikke tilfredsstillende, dette kan medføre noe redusert luftsirkulasjon i boligen. Avtrekksvifte i bad/vaskerom er av eldre dato. Det anbefales på generelt grunnlag at det etableres mekanisk avtrekk eller elektrisk avtrekksvifte fra våtrom for å begrense  fuktpåkjenning på rommet. Referansenivå på luftbehandling er satt til byggeår.

> Elektrisk oppvarming - Tg 2 er gitt på grunn av alder i forhold til forventet levetid. Tilstandsvurderingen er gitt basert på alder og enkle observasjoner, da undertegnede ikke har spisskompetanse på området.

> Balkonger, terrasser ol. - Rekkverkshøyden på balkong fraviker fra gjeldende forskrifter, rekkverk skal være 1,0 m over gulv. TG 2 er gitt pga. slitasje og sprekkdannelser i terrassebord på terrasse, og nevnte forhold.

> Elektrisk anlegg -Det elektriske anlegget er gitt TG 2 på grunn av alder i forhold til forventet levetid, da det i hovedsak fremstår noe eldre. Ved arbeid utført på elektrisk anlegg etter 1999, skal samsvarserklæring foreligge. I dette tilfellet mangler samsvarserklæring på enkelte arbeider som fremstår nyere enn 1999. Det anbefales at anlegget kontrolleres av en el. - takstmann.

Tilstandsvurdering er basert på alder og enkle observasjoner, da  undertegnede ikke har spisskompetanse på området.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 15.01.1975.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
Hobbyrom i kjeller ikke ferdig.
Ventilristen utvendig på grunnmur mangler.
Terrasse ikke ferdig, dør ut til denne må sikres.
Noe planering gjenstår.

Boligen ble påbygget i 2001/2002.
Det er mottatt byggetegninger fra kommunen dater 18.04.2000. Etter dagens bruk er kjøkken i 1. etasje definert som soverom og klesbod i byggetegningene. Kjøper overtar ansvar for nevnte forhold.

Elektrisk anlegg
Elektrisk anlegg er oppgradert.

Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Elektronisk oppvarming og/eller varmekabler. Samt oppvarming med lukket peis og ovn.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Kommunale avgifter
Kr. 24 173,44 pr. år
Avløp, feiing, renovasjon og vann.

Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Ingen eiendosmmskatt registert i Rælingen kommune p.t.

Faste løpende kostnader
Strømbruk, forsikringer, vedlikehold, kommunale avgifter, TV- og bredbånd, m.m. Listen er ikke uttømmende.

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 2 144 971,- Som sekundærbolig Kr. 7 721 894,-

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Annet
Følgende oppgraderinger er i følge eiers representant utført i den senere tid:
2023:
- Lagt laminat i hele huset utenom stue og kjøkken/spisestue.
- Malt overflater.
- Malt kledning.
- Beiset terrassebord.
- Malt kjøkkenfronter.

2022:
- Ny varmtvannsbereder.

2001:
- Påbygg med kjøkken, entré, soverom, garasje.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad:
1976/106770-1/8  Bestemmelse om bebyggelse  
09.11.1976 
rettighetshaver:Knr:3027 Gnr:103 Bnr:248  

1986/106037-1/8  Bestemmelse om bebyggelse  
29.07.1986 
rettighetshaver:Knr:3027 Gnr:103 Bnr:248  

1990/103830-1/8  Erklæring/avtale  
30.04.1990 
rettighetshaver:Knr:3027 Gnr:103 Bnr:304  
Erklæring dat. 19.04.90, hvorv. eier av bnr. 304 gis tillatelse til å bygge veranda inntil 2.75 m fra fellesgrense.

For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.



Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan Området mellom Rv 120 og Nitelva datert 21.04.0970 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 29.12.1970.
Ny kommuneplan vedtatt den 26.08.2015.
Arealdelen til kommuneplanen gjelder foran eldre reguleringsplaner og bebyggelsesplaner ved motstrid.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Det gjøres oppmerksom på at en liten del av garasjen står inn på naboeiendom.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 8 690 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 217 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 690 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 218 450,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 8 908 450,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 8 926 000,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Foto (Kr.7 750)
Grunnpakke enebolig (Kr.4 000)
Provisjon (Kr.60 000)
Tilrettelegging (Kr.15 000)
Visningshonorar (Kr.2 900)
Markedspakke (Kr.23 900)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.3 512)
Oppgjør (Kr.7 500)
Totalt kr. (Kr.124 562)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
77-24-0046

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Romeriksmegleren AS
EIE Lillestrøm
Org. nr: 976320492
Storgata 29
2000 Lillestrøm
Tlf: 63 80 54 10

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler | Partner | Salgsleder Madeleine Skjevik

Saksbehandlere
Madeleine Skjevik
EIE Lillestrøm
Eiendomsmegler | Partner | Salgsleder
Mob: 47 25 54 30 / E-post: mas@eie.no

Julie Fredheim Maudal
Medhjelper | Markedsfører
Mob: 94 49 80 60
[/ E-post: jfm@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Nylandsvegen 18
For mer om objektet
Nylandsvegen 18

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: