Bilde 1 av Kongsvegen 15ABilde 2 av Kongsvegen 15A
Digital salgsoppgave
Kongsvegen 15A

2380 Brumunddal • Ringsaker kommune

Prisantydning

kr 6 990 000

Omkostninger: kr 26 200Totalpris: kr 7 016 200
BRUMUNDDAL - Enebolig under oppføring meget sentralt, 3 soverom, 2 bad og 2 stuer. Lyse og moderne farger. Lave omkostn!
Se bladbar salgsoppgaveLast ned salgsoppgaveVis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
3 soverom
Primærrom (P-ROM)
125 m²
Bruksareal (BRA)
133 m²
Prisantydning
kr 6 990 000
Omkostninger
kr 26 200
Totalpris
kr 7 016 200
Tomt
Eiet tomt 534 m²
Oppdragsnummer
22230003
card-default

André Høgsveen

Eiendomsmegler
Les om André
card-default

Trude Stina Hval Ekeberg

Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Trude
Visninger
Prisantydningkr 6 990 000,-
Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 1 000 000,-)kr 25 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
  
Totalpris kr 7 016 200
Eiendom
Kongsvegen 15A, 2380 Brumunddal

Matrikkel
Gnr. 685 Bnr. 57 i Ringsaker kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Ferdigstillelse
Antatt byggetid er ca. 7 mnd. Byggestart etter eiendommen er solgt.

Selger/Utbygger
Din Eiendom 1 Utvikling AS v. Morten Haukaas

Hjemmelshaver
Din Eiendom 1 Utvikling AS v. Morten Haukaas

Areal
Areal og fordeling:
Totalt: BRA 133,4 kvm / P-rom 125 kvm
1. etasje: BRA 66,7 kvm / 64,1 kvm
2. etasje: BRA 66,7 kvm / P-rom 60,9 kvm

Følgende rom er inkludert i P-rom:
1. etasje: Gang/trapperom, åpen stue- og kjøkkenløsning, soverom og bad.
2. etasje: Gang/trapperom, stue, to soverom og bad.

Følgende rom er inkludert i S-rom:
2. etasje: Bod/teknisk rom.

Antall soverom
3

Tomt
Eiet tomt 534 kvm

Totalpris inkl. omkostninger
kr 6 990 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 25 000,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 1 000 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 26 200,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 7 016 200,- (Totalpris inkl omkostninger)

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter er ikke satt. Ringsaker kommune fakturer per i dag kommunale avgifter fire ganger pr. år. Beløp som vil inngå i kommunale avgifter er eiendomsskatt, renovasjon, feie- og tilsynsgebyr samt vann- og avløpsgebyr. Eiendomsskatten vil utgjøre 4 promille (2022) av boligens skattegrunnlag. Renovasjonsavgiften vil avhenge av hvilke type beholdere boligen/sameiet har. Feie- og tilsynsgebyr vil utgjøre kr. 562 (feiing av ett pipeløp årlig) og kr. 274 for tilsyn. Vann og avløp betales etter forbruk med ca. kr. 30,18 pr. m3 for vann og ca. kr. 34,75 pr. m3 for avløp. I tillegg påløper abonnementsgebyr på vann kr. 3 649 og på avløp kr. 4 874.

Beløpene er hentet fra prislisten til Ringsaker kommune 07.02.2023.

Parkering
Det bygges carport med plass for to biler. Garasje kan velges som tilvalg.

Det leveres trekkerør fra bolig til carport for mulig elbiltilkobling.

Beliggenhet
Eiendommen har en fin og sentral beliggenhet i Kongsvegen. Det er kort veg til flere barnehager og Mørkved barneskole. Ungdomsskolen ligger like nord for Brumunddal sentrum.

Fra boligen er det kun 300 m til Brumunddal sentrum. I sentrum er de fleste servicefasiliteter man trenger i hverdagen. På sommerhalvåret er det opplegg på Torget, med både konserter, loppemarked og matarrangement. Det er flere hyggelige kaféer og spisesteder i sentrum.

På vinterstid er det en fantastisk julegate, isskulpturer, issklie og skøytebane. Verdt å nevne er Matfatet med kortreise produkter, Bakeriet i Brumunddal med sine ferske bakevarer og deilige kaffe. City Meet and Eat som serverer tapas og småretter.

Sveum Idrettspark ligger ca. 1,8 km fra eiendommen. Her er det flere fotballbaner, friidrettsanlegg, ballbinge m.m. Her arrangeres det flere sportslige arrangement i løpet av året, og Brumunddal fotballs A-lag spiller sine hjemmekamper her.

Det er fine turstier langs elva Brumunda som renner ut fra Brumundsjøen i Ringsakerfjellet og ut i Mjøsa ved Brumunddal. Dette er også en av de viktigste gyteelvene for ørret i Mjøsa.

Tomt
Eiet tomt, 534 kvm

Tomtestørrelse/areal er i dag på 1 035 kvm. Grensene mot øst og sør er i grunnkart merket som mindre nøyaktig. Tomten er under fradeling og ovennevnte areal er antatt ny tomtestørrelse. Situasjonsplanen er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at dette kan være noe upresist og at man dermed må regne med noe avvik ved fremtidig oppmåling.

Grøntarealer blir levert med tilsådd matjord og adkomstveg, samt parkeringsarealer leveres gruset. Asfalt og ferdigplen kan velges som tilvalg.

Adkomst
Se vedlagt kartskisse i annonsen.

Byggemåte
Boligen leveres med takstein. Beslag, takrenner og nedløp leveres som lakkert stål eller tilsvarende. Boligen leveres med 25 cm tykke vegger med utvendig stående kledning. Vegger i utv.bod leveres i 10cm tykkelse. Ytterdør med (glass) leveres. Vinduene leveres som energivinduer som er åpningsvinduer eller faste vinduer uten ventiler. Vinduene er 3 lags glass.  Innvendige hvitmalte glatte dører/karm med terskel. Dørvridere leveres i stål eller tilsvarende. Det leveres bjelkelag av tre mellom 1. og 2. etasje. Isolert betongkonstruksjon / Plate på mark av typen Termomur. Boligen overflatebehandles med maskin beis.  Det må regnes med at endekanter som er kappet må grunnes og overflatebehandles av kjøper etter overtagelsen.

Informasjon om byggemåte er hentet fra leveransebeskrivelse datert 06.02.23. Det kan forekomme avvik mellom leveransebeskrivelse og prospektet. I slike tilfeller gjelder leveransebeskrivelsen. Denne ligger vedlagt i komplett salgsoppgave.

Leveransebeskrivelse
EIE har gleden av å presentere denne prosjekterte eneboligen med familievennlig og sentral beliggenhet i Brumunddal. Eiendommen ligger i gangavstand til alt du trenger i hverdagen med skoler, barnehager, dagligvarebutikker og sentrumskjernen i Brumunddal. I tillegg er det kort veg til fine tur- og rekreasjonsmuligheter. Boligen får gode kvaliteter, fine materialvalg og en moderne standard. Du kan også velge mellom flere tilvalg slik at du skreddersyr boligen til å bli ditt neste drømmehjem. Boligen vil gå over to plan og inneholde blant annet to stuer, tre soverom, kjøkken, to bad og gode lagringsmuligheter. Det bygges også dobbel carport på eiendommen (garasje kan velges som tilvalg). Her kan vi friste med en helt ny bolig du kan være med på utformingen av.

Gang og entré leveres med 3-stavs eikeparkett. Det vil bli varmekabler i gulvet i gangen, samt på stue i 1. etasje, kjøkken og begge bad. Veggene får Walls2Paint-plater som er malt i to strøk.

Øvrige tørre rom i boligen vil, i likhet med gangen få, 3-stavs eikeparkett. Stuene og kjøkken vil også få Walls2Paint-plater som er malt i to strøk, og soverommene leveres med hvite panelplater.

Fra gangen er det videre adkomst til åpen stue- og kjøkkenløsning. Dette rommet blir luftig og får store vindusflater som kommer til å gi en lyst og trivelig oppholdsrom. Her vil det være god plass til møblering av både sitte- og spisegruppe. I tillegg til varme i gulve leveres det stålpipe i boligen, slik at du kan installere peisovn.

Kjøkkeninnredningen (fra Aubo eller tilsvarende) blir levert med slette fronter i hvit utførelse og benkeplate i laminat. Kjøkkenet leveres med integrerte hvitevarer og du får et komplett kjøkken klar til bruk.

Boligen vil få to bad og en bod/teknisk rom. Badene får 30x60 cm fliser i gå på gulv og samme størrelse i hvit på vegg. Rommene blir levert med veggmontert toalett med innebygget sisterne, heldekkende servant med skuff/skap, innfellbare dusjvegger i glass og termostatbatteri med dusjgarnityr på vegg. Egen baderomstegning for eksakt leveranse vil bli utarbeidet. Ett av badene får opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Bod/teknisk rom får våtromsbelegg på gulv og hvitemalte panelplater på vegg.

Det blir tre soverom i boligen, ett i 1. etasje og to i 2. etasje. Rommene blir romslige. Det leveres ikke garderobeskap, men dette kan bestilles som tilvalg. I 2. etasje blir det også en ekstra stue med utgang til luftebalkong. Balkongen får rekkverk i glass.

For ytterligere informasjon om leveranse vises det til leveransebeskrivelsen som ligger vedlagt salgsoppgaven.

Formuesverdi
Formuesverdien er ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av skatteetaten etter en beregningsmodell om boligen er primær eller sekundær. Formuesverdien for primærbolig utgjør 25% av boligverdien opp til kr. 10 000 000,- og deretter 70 % av den overskytende boligverdien. Ved sekundærbolig vil formuesverdi være 100 % av boligverdien. Det gjøres oppmerksom på at kjøper selv må sende inn opplysninger om adresse, areal, boligtype og byggeår til skattemyndighetene. Det tas forbehold om endring av satser.

Boder
Én innvendig bod/teknisk rom. Det blir også levert utvendig sportsbod i tilknytning til carport.

Vei / Vann / Kloakk
Eiendommen har adkomst fra offentlig veg. Privat veg ned til boligen som må vedlikeholdes og driftes av eier.

Eiendommen vil bli tilknyttet kommunalt vann- og avløpsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen. Det gjøres oppmerksom på at vann- og avløpsledningene for denne boligen vil gå over eiendommen den blir skilt ut fra. Det vil bli tinglyst en rettighet for denne eiendommen slik at kjøper har rett til å drifte og vedlikeholde ledninger på naboeiendommen.

Reguleringsforhold / Offentlig godkjenning
Eiendommen omfattes av kommuneplanens arealdel 2014-2025, planid. 2011050800. Området eiendommen ligger i er avsatt og utnyttet til boligbebyggelse. Området vil bli omfattes av kommuneplanens arealdel 2022-2026 med planid. 2022016 som er under arbeid. Se kommunen sine hjemmesider for å følge planprosessen.

Eiendommen ligger i et område under reguleringsplan for Enggutua II, planid 2006121310669. Området er regulert til frittliggende småhusbebyggelse.

Kopi av planer fås ved henvendelse til megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Stipulert overtagelse
Stipulert overtagelse vil være ca. 7 mnd etter byggestart (byggestart etter salg). Når kontrakt er inngått skal selger fastsette en overtakelsesperiode som ikke skal være lenger enn 3 måneder. Selger skal skriftlig varsle kjøper om når overtakelsesperioden begynner og slutter. Senest 10 uker før ferdigstillelse av boligen skal selger gi kjøper skriftlig melding om endelig overtakelsesdato.  Den endelige datoen er bindende og dagmulktsutløsende, og skal ligge innenfor overtakelsesperioden.

Avhengig av hvilken tid på året boligen overtas kan det stå igjen større eller mindre utomhusarbeider. Om boligen overtas på vinterhalvåret og utomshusarealet ikke er ferdigstilt, skal det tilbakeholdes et beløp på meglers klientkonto tilsvarende manglende arbeider til dette er utført.

Ved overtakelse mot midlertidig brukstillatelse, er selger forpliktet til å fremskaffe ferdigattest innen rimelig tid og senest før midlertidig brukstillatelse er utløpt på tid. Ved overtakelse mot midlertidig brukstillatelse vil eiendomsmegler bistå partene med å etablere sikkerhet for kjøpernes krav på ferdigstillelse og ferdigattest, f.eks. ved tilbakehold eller ved at selger avgir garanti.

Forsikring
Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av utbygger. Etter overtagelsen vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Utleie
På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Boligen bygges ikke med utleiedel.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

Følgende er tinglyst på eiendommen:
- Dagboknr. 84, tinglyst den 08.01.1959. Gjelder rettigheter iflg. skjøte. Bestemmelse om veg. Rett for nabo til å benytte seg av nåværende veg over eiendommen til ny gate iflg. reguleringsplanen kommer.
- Dagboknr. 1316, tinglyst den 14.05.1959. Gjelder bestemmelse om vann/kloakkledning. Rett til å legge vann- og kloakkledning over veg. Vegvesenets betingelser vedtatt.
- Dagboknr. 3061, tinglyst den 26.06.1964. Gjelder bestemmelse om vann/kloakkledning. Vedtar å forholde seg til og overholde de til enhver tid gjeldende bestemmelser for gjeldende reglement for Bygningskommunens vannforsynings- og kloakkanlegg.

Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres etter forespørsel.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 6 990 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 25 000,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 1 000 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 26 200,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 7 016 200,- (Totalpris inkl omkostninger)

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Grunnpakke enebolig (Kr.7 500)

Markedspakke 2 (Kr.22 500)

Oppgjør (Kr.6 900)

Visningshonorar (Kr.2 550)

Provisjon (Kr.32 500)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Avbestilling
Kjøp etter bustadoppføringslova innebærer en avbestillingsrett for kjøper. Dersom denne retten benyttes vil kjøper kunne bli holdt ansvarlig for selgers merkostnader og tap som følge av avbestillingen. I stedet for erstatning kan det være fastsatt et avbestillingsgebyr. Erstatning og avbestillingsgebyr reguleres av bustadoppføringslova §§ 53 og 54.

Garantier
Garanti etter buofl. § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper.  Garanti etter buofl. § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Selgers forbehold
Selger tar forbehold om at endelig produkt kan fravike i forhold til opplysninger i prospekt, tegninger og leveransebeskrivelse. Endringer skal ikke forringe kvaliteten på boligen eller være til særlig ugunst for kjøperen.

Tegninger og illustrasjonsbilder av boligen er kun ment som illustrasjoner. Disse bør således ikke benytte som grunnlag for nøyaktig mål eller forventet produkt. Leveransebeskrivelsen gjelder i de tilfeller illustrasjonsbildene og beskrivelsen ikke samsvarer.

Kjøper er forpliktet til å godta de endringer for boligene som måtte følge av at kommunen ikke godkjenner byggetegninger. I så tilfelle må kjøper varsles angående endringene.

Videresalg av kontraktsposisjon
Videresalg av kontraktsposisjon aksepteres ikke av selger.

Tilvalg
Utbygger ønsker at kjøper i størst mulig grad skal kunne sette sitt preg på boligen. For tilvalg gjelder følgende:
- Egen gjennomgang med kjøkkenleverandør.
- Egen gjennomgang av el-leveransen med el-installatøren.
- Egen gjennomgang av sanitærleveransen med rørlegger
- Egen gjennomgang med utbygger for å endre parkett, dører, fliser, farger osv.
- Innkjøp og montering av garderobeskap.

For eneboligen kan også følgende tillegg tilbys:
- Dobbelgarasje med støpt gulv og garasjeport.
- Asfaltering av veger og plasser.
- Legging av ferdigplen.
- Smarthusteknologi.

Det vil bli satt opp egne tilvalgsmøter for kjøperne. Alle tilvalgsavtaler avtalefestes direkte mellom kjøper og entreprenør/underleverandør.

Prosjektets gjennomføring og offentlige tillatelser gir begrensninger i hvilke valg av tekniske løsninger og materialer som er mulig. Dette begrenser hvilke tillegg og endringer kjøper kan forvente å få gjennomført, og innenfor hvilke tidsrom arbeider kan bestilles. Eksempler på tilvalg som ikke tillates er endring av fasade, vindusform, plassering av vann og avløp mv. Dersom selger krever tilvalgskostnadene utbetalt før hjemmelsovergang, skal det stilles §47 garanti ihht. bustadoppføringslova direkte ovenfor kjøper.

Se komplett leveransebeskrivelse for oversikt over ulike leverandører og bestillingsfrister for tilvalg.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Ved overtakelse skal det foreligge midlertidig brukstillatelse. Selger er ansvarlig for å innhente ferdigattest, men kjøper er innforstått med at denne normalt ikke foreligger før etter overtakelse. Kjøper er gjort uttrykkelig kjent med og aksepterer at boligen vil kunne bli klar for overtakelse før utomhus kan ferdigstilles. Dette innebærer at kjøper vil kunne få rett og plikt til å overta boligen før det foreligger ferdigattest og at selger kan måtte søke om midlertidig brukstillatelse/ dispensasjon om krav til ferdigattest ved overtakelse. Dersom kjøper overtar boligen på midlertidig brukstillatelse har selger krav på oppgjør i henhold til kjøpskontrakten, mot at det holdes tilbake et beløp som sikkerhet for at ferdigattesten blir gitt. Selger plikter å fremskaffe ferdigattest når utomhus ferdigstilles.

Arealangivelser
Alle oppgitte areal er beregnet etter NS3940. Boligens areal er oppgitt i bruksareal, BRA, og måles fra innside yttervegger. Romareal oppgis som netto gulvareal innenfor omsluttende vegger.

Budgivning
Se eget dokument for kjøpsbekreftelse.

Lovgrunnlag
Boligen selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn.

Oppdragsnummer
22-23-0003

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler André Høgsveen

Saksbehandlere
André Høgsveen
EIE Ringsaker
Eiendomsmegler
Mob: 97 59 20 32

Trude Stina Hval Ekeberg
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 90 15 56 60

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Kongsvegen 15A
For mer om objektet
Kongsvegen 15A

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: