Bilde 1 av Fortunaveien 7Bilde 2 av Fortunaveien 7
Digital salgsoppgave
Fortunaveien 7

3234 Sandefjord • Sandefjord kommune

Dette objektet er solgt!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er en betaversjon

Tjenesten er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med at dette er en betaversjon som er under utprøving, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Still et spørsmål og jeg skal forsøke å finne svaret for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvor mange soverom er det?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"
  • "Hvordan er utsikten?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

Objektet er solgt!

BUD INNK! Stor, sjønær enebolig med ca.1.7 mål tomt. 3 garasjer(elbillader). 4 soverom. Eierandel i strandparsell
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
4 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
226 m²
Bruksareal (BRA)
306 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
80 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
19 m²
Kommunale avgifter
kr 1 115 / Mnd
Prisantydning
kr 9 500 000
Omkostninger
kr 246 290
Totalpris
kr 9 746 290
Byggeår
1972
Tomt
Eiet tomt 1690 m²
Oppdragsnummer
87230236
card-default

Paal Hegdahl

Eiendomsmegler | Salgs- og markedssjef
Les om Paal
Prisantydningkr 9 500 000,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 17 550,-
Pantattest kjøperkr 240,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgiftkr 227 500,-
  
Totalpris kr 9 746 290
Eiendom
Fortunaveien 7, 3234 Sandefjord

Matrikkel
Gnr. 111 Bnr. 221 i Sandefjord kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Arealer
Totalt BRA 306 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 226 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 80 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 19 kvm

Antall soverom
4

Byggeår
1972

Tomt
Eiet tomt 1690 kvm

Prisantydning
9 500 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Anticimex Takstdato: 06.03.24

Totalpris inkl. omkostninger
kr 9 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 240,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 227 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 228 740,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 9 728 740,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 9 746 290,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 13 376 pr. år

Eier
Richard Horntvedt Marit Landsverk

Beskrivelse
EIE eiendomsmegling ønsker velkommen til Korsvik og Fortunaveien 7! En perfekt familiebolig kun 140 meter fra sjøen, i naturskjønne omgivelser. Her får man alt man kan ønske seg - sol, stille og fredelig i blindvei og tøffelavstand til stranden hvor man også har eierandel. Her kan barna få vokse opp i trygge omgivelser, og nyte turområder og lekeplasser på Korsvik.

I boligen kommer man inn til en stor forstue med koselig peisovn. Fin garderobeløsning. Videre er det 3 gode soverom. Det er også praktisk bod og vaskerom/bad. Verksted/garasje har egen inngang fra gårdsplassen, med mange muligheter. I dag er dette også brukt som treningsrom. 

I hovedetasjen kommer man opp til stue/spisestue som vender mot syd. Her er det store vindusflater som gir fantastisk lys inn i boligen hele året. Lekker en-stavs parkett med varmefolie. Fra spisestuen er det stor skyvedør ut til veranda, noe som er perfekt på varme sommerkvelder. Verandaen også er romslig med god plass til gjestene. Videre er det koselig peisestue, med god plass til sofagruppe. Her er det peis med innsats. TV-stuen er romslig med både plass til sofagruppe og spisebord. Et perfekt sted hvor man kan trekke seg tilbake og se en god film. Her er det også en-stavs parkett, og helt ny varmepumpe.

Pent kjøkken i klassisk hvit innredning. Godt med skap- og benkeplass. Her er det også plass til hyggelig kjøkkenbord. Man har også egen kjøkkeninngang, og videre ut i hagen på baksiden. Hovedsoverom har god størrelse og fin garderobeløsning. Pent flislagt bad med servant i innredning, wc og dusjnisje.

Alt i alt en spennende eiendom nær sjøen, i et meget attraktivt område. I Sandefjord kommune er det ikke boplikt, så dette kan benyttes som en feriebolig. Vi ønsker velkommen til visning!

Parkering
Stor gårdsplass med rikelig plass til parkering. Det er også 3 garasjer totalt.

Beliggenhet
Særdeles attraktiv beliggenhet på Korsvik/ Vesterøya, ca. 4 km. fra sentrum av Sandefjord samt kun ca 90 minutter transportetappe på E-18 fra Oslo. Området Korsvik/Asnes anses å være en av de mest attraktive adresser i Sandefjord med en høy tomteverdi. Eiendommen ligger ca. 100 meter fra sjøen med utsikt til Korsvikbukta. Flotte badeplasser og friarealer i umiddelbar nærhet. Det er også kort vei til andre badeplasser og turområder. Her kan man virkelig nyte sommeren og fantastiske badeplasser ligger på rekke og rad - klar til å nytes. Korsvika, Tangen, Langeby (badestrand, kafè, båt- og kajakkutleie m.m), Vøra, Asnes og Grubesand. Ellers kan utforske mange av svabergene og strendene videre utover kyststien på Vesterøya. For friluftsmennesker er det flotte turområder hele året med kyststi, perfekt for joggeturer eller lufting av hunden.

Tomt
Eiet tomt, 1690 kvm
Flott opparbeidet tomt med stor gårdsplass. Fjellpartier og gressplen på baksiden av huset. Se grensepunkter i salgsoppgaven. Eiendommen har også 1/14 eierandel i felles strandparsell på 3.8 mål.

Adkomst
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt ved fellesvisninger.

Skole/barnehage
Se nabolagsprofilen i salgsoppgavens vedleggsdel, for oversikt over skoler og barnehager i nærheten. Det planlegges ny storskole langs Industriveien, som etter planen skal stå ferdig i løpet av 2026. Denne skolen vil slå sammen de eksisterende barneskolene på Vesterøya, Framnes og Ormestad. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Inneholder
Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:

Enebolig:

Under etasje:
BRA 144 m²
- BRA-i 86 m²: Vindfang, forstue, garderobe, to boder, tre soverom, toalettrom, gang og bad.
- BRA-e 58 m²: Bod og to garasjer.

Første etasje:
BRA 140 m²
- BRA-i 140 m²: To ganger, soverom, bad, tvstue, peisestue, spisestue og kjøkken.
TBA: Terrasse 18 m2 og balkong 1 m2.

Frittliggende garasje
- BRA-e 22 m²: :Garasjeplass

Kommentar til areal:

Loft med lav takhøyde med utvendig tilkomst har et gulvareal mellom knevegger på ca. 80 m2.
Ferdigattester foreligger. Datert 01.11.1972 / 09.02.1982 / 20.12.1986 / 15.06.1993 / 31.01.2024.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er beregnet og angitt med utgangspunkt i NS 3940:23. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra den faktiske bruken, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Byggemåte
Selger har i forbindelse med salget innhentet en tilstandsrapport fra Anticimex, datert 06.03.24. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik, samt kostnadsoverslag for eventuelle oppgraderinger. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er en del av denne salgsoppgaven og må leses nøye av interessenter før det legges inn bud. Kjøper anses kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport, og kan følgelig ikke reklamere på belyste forhold. Vi vil gjøre spesielt oppmerksom på viktigheten av å lese igjennom rapportens TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som angir avvik fra normal slitasje, høy alder, bygningsdel som må utbedres, og lignende. Det følgende er hentet fra den bygningssakkyndiges beskrivelse av boligen:

Frittliggende enebolig med to integrert garasjer og en frittliggende garasje beliggende på Korsvik i Sandefjord kommune. Skrånende tomt opparbeidet med asfaltert oppkjørsel/gårdsplass, plenarealer og diverse beplantning. Deler av tomten er naturtomt og fjell. Boligen er oppført med grunnmur av mur-/betongkonstruksjon utvendig forblendet med murstein og pusset mur. Gulv mot grunn av betong. Etasjeskillere av betong- og trekonstruksjoner. Yttervegger i trekonstruksjon med utvendig liggende og stående trekledning og murstein. Yttertak med saltaksform av trekonstruksjon tekket med takstein. Ytterdører med profilert flate og glassfelt. Vinduer og terrassedør med karmer/rammer av tre med to-lags glass fra ulike årstall. Oppvarming med elektrisitet og vedfyring. To luft-til-luft varmepumper. Naturlig ventilasjon via spalter i vinduer og luker i vegger i kombinasjon med mekanisk avtrekk på kjøkken, toalettrom og bad.

Boligen har fått følgende TG3: Ingen.
Boligen har fått følgende TG2: Våtrom - Bad underetasje. Våtrom - Bad 1.etasje. Toalettrom (Ikke våtrom). Loft - uinnredet / råloft. Innvendige trapper. Etasjeskiller - Underetasje. Tekniske anlegg, VVS. Radon. Yttervegger inkl. fasader. Yttertak. Balkonger, terrasser. Grunnmur, fundamenter. Drenering. Forstøtningsmurer. Frittstående byggverk.

Ovennevnte punkter er på ingen måte utfyllende. For ytterligere informasjon om byggemåte, årsak bak tilstandsgrader, konsekvens og anslag på eventuelle utbedringskostnader, se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Bruksareal
Bruksareal: 306 kvm

Standard
Gulvflater belagt med en-stavs parkett. Veggflater med panel, trefiberplater og tapet. Himlingsflater med panel og takplater. Downlights i spisestue og peisestue. Slette og profilerte innerdører. Enkelte dører med glass. Garderobeskap på soverom. Gang innenfor kjøkken har innredning med kjøkkenskaper. Garasje 1 og bod 2 har gulv, vegger og tak av malt betong. Manuell leddport og dør av aluminium. Arbeidsbenker og hyller. Garasje 2 har gulv av betong og vegger av trekonstruksjon og murstein. Leddport av aluminium og elektrisk portåpner

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning opplyses å være oppgradert med enkelte skap, nye fronter og hvitevarer i 2020. Profilerte fronter. Benkeplater av laminat. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps blandebatteri. Glassplater på vegg mellom kjøkkenbenk og overskap. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Plass til kjøleskap ved innreding. Integrert komfyr i høyskap og oppvaskmaskin og komfyr i benk. Nedfelt platetopp. Ventilator under overskap. Vannrør av kobber og avløpsrør av plast fra byggeår og 2020. Komfyrvakt. Gulvflater belagt med en-stavs parkett. Veggflater med malte flater. Himlingsflater med malte takplater

Bad 1.etasje:
Bad fra 2012. Flislagt gulv med varme. Flislagte vegger. Himling med malt panel og downlights. Vegghengt høyskap og servantskap med skuffer. Nedsenket dobbel servant med elektroniske armaturer. Speilskap, overlys og stikkontakt på vegg over servant. Dusj med skyvedører på gulv i nedsenket dusjsone. To-greps dusjbatteri tilkoblet veggmontert hånddusj og takdusj. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Avtrekksventil plassert i tak. Vannrør av armerte flexirør og kobber og avløpsrør av plast vurderes å være fra 2012

Bad underetasje:
Bad fra byggeår. Selger opplyser at det er oppgradert med maling av overflater og dusjkabinett i 2012. Gulv med belegg. Vegger med malte flater. Himling med malte takplater. Vegghengt servant med ett-greps armatur. Speil, skap, overlys med stikkontakt på vegg over servant. Dusjkabinett med skyvedører. To-greps integrert dusjbatteri tilkoblet veggmontert hånddusj og takdusj. Opplegg for vaskemaskin. Vegghengt utslagsvask med ett -greps blandebatteri. Avtrekksventil plassert i tak og vegg. Vannrør av kobber og avløpsrør av plast fra byggeår. Varmtvannsbereder. Panelovn på
vegg.

Selger opplyser at toalettrom er oppgradert med fliser og inventar omkring 2004. Gulv med fliser og varme. Fliser på vegger. Himling med malte takplater. Vegghengt servantskap. Servant med ett-greps armatur. Speil på vegg over servant. Gulvstående toalett. Mekanisk avtrekk plassert i vegg. Vannrør kobber og avløpsrør av plast vurderes å være fra 2004 og byggeår.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest datert 01.11.1972 som omhandler enebolig. Byggetegninger fra kommunen datert 1970 samsvarer med dagens bruk av boligen, med endringer som er ettersendt: Tegning bolig 1981. Tegning nytt tak 1985. Tegning tilbygg over garasje. 1981 Ferdigattest tilbygg bolig 1982. Tegning carport 1993. Ferdigattest for omgjøring av carport til garasje, datert 31. 01.24. Kopi av tegninger og eventuelle attester kan fås ved henvendelse hos megler.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Boligen varmes opp ved hjelp av elektrisk oppvarming, og vedfyring. To stk varmepumper innstallert.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E

Kommunale avgifter
Kr. 13 376 pr. år
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Det er ikke eiendomsskatt i Sandefjord kommune.

Faste løpende kostnader
Ny eier må belage seg på bl.a. følgende løpende tilleggsutgifter:

Et estimert årlig strømforbruk som tilsvarer ca 20.000 kWh. pr. år.
Årlig forsikringspremie som p.t er på kr 7.145,-
Årlig kostnad for brøyting av felles vei og egen gårdsplass Nok 3.740.- / år

Boligen er tilknyttet Altibox (Sandefjord Bredbånd) som leverandør av kabel-tv og internett. Priser kan sjekkes på tilbyders websider.
Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Verisure er leverandør av alarmanlegg.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Ny eier må selv tegne nødvendige forsikringer.

Forsikring med polisenummer
Tryg Polisenummer: 7163589

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 1 627 151,- Som sekundærbolig Kr. 6 183 175,-

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Diverse
Interessenter oppfordres til å lese vedlagte liste over løsøre og tilbehør som skal medfølge ved handelen. I de tilfeller det medfølger hvitevarer i handelen, overleveres disse uten noen form for garanti utover leverandørgaranti. Det gjøres oppmerksom på at løsøre som har en klar karakter av å være en del av selgers møbler - selv om det er skrudd opp på veggen, normalt sett ikke vil medfølge boligen ved overtakelse.

Stort speil i garderobe (underetasje) medfølger ikke.

Annet
Salgsoppgavens vedleggsdel inneholder:
- Egenerklæringsskjema
- Tilstandsrapport
- Oversikt over oppgraderinger for boligen
- Ledningskart

Kjøper og selger er forpliktet til å undertegne standard kjøpekontrakt utarbeidet av EIE i forbindelse med eiendomstransaksjonen. Kjøpekontrakt kan besiktiges hos eiendomsmegler før bud inngis. Kontakt eiendomsmegler for spørsmål.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

1992/4975-1/29  Best. om vann/kloakkledn.  
22.07.1992 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
bl.a forbud mot bebyggelse nærmere ledningen enn 4 m

Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.
Det ligger offentlig vannledning over eiendommen, helt langs tomtegrense mot øst. Se kartskisse i salgsoppgaven.

Regulering
Id 20170019
Navn Kommuneplanens arealdel 2019
Plantype Kommuneplanens arealdel
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 24.09.2019
Delarealer Delareal 1 690 m
Arealbruk Boligbebyggelse,Nåværende
OmrådenavnB

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 9 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 240,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 227 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 228 740,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 9 728 740,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 9 746 290,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag, og skal betales av selger:
Provisjonsbetingelser:

Tilrettelegging : 10 000,-
Avtalt fast pris : 75 000,-
Inklusiv mva
Visningshonorar kr. 990,-

Oppgjørshonorar kr. 5 950,-

Markedspakke kr. 15 900,-

Sosiale medier kr. 4 900,-

EIE Look kr. 6 990,-

I tillegg blir selger belastet for utlegg.
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp, har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, markedspakke og utlegg.

Oppdragsnummer
87-23-0236

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Sandefjord & Stokke Eiendomsmegling AS
EIE Sandefjord
Org. nr: 919667168
Thor Dahls gate 1-5
3210 Sandefjord
Tlf: 33 47 30 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler | Salgs- og markedssjef Paal Hegdahl

Saksbehandlere
Paal Hegdahl
EIE Sandefjord
Eiendomsmegler | Salgs- og markedssjef
Mob: 97 15 51 87 / E-post: ph@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Fortunaveien 7
For mer om objektet
Fortunaveien 7

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: