Bilde 1 av Klaras vei 1Bilde 2 av Klaras vei 1
Digital salgsoppgave
Klaras vei 1

3244 Sandefjord • Sandefjord kommune

Dette objektet er solgt!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er en betaversjon

Tjenesten er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med at dette er en betaversjon som er under utprøving, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Still et spørsmål og jeg skal forsøke å finne svaret for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvor mange soverom er det?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"
  • "Hvordan er utsikten?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

Objektet er solgt!

Enebolig med 3 stuer og 3 soverom. Romslig kjøkken. Bad og kjøkken fra 2016. Garasje. Vestvendt terrasse.
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
3 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
119 m²
Bruksareal (BRA)
138 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
19 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
21 m²
Kommunale avgifter
kr 1 090 / Mnd
Prisantydning
kr 3 950 000
Omkostninger
kr 112 540
Totalpris
kr 4 062 540
Byggeår
1993
Tomt
Eiet tomt 541 m²
Oppdragsnummer
87230241
card-default

Trine Sanne

Eiendomsmegler MNEF | Fagansvarlig
Les om Trine
Prisantydningkr 3 950 000,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 15 050,-
Pantattest kjøperkr 240,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgiftkr 96 250,-
  
Totalpris kr 4 062 540
Eiendom
Klaras vei 1, 3244 Sandefjord

Matrikkel
Gnr. 149 Bnr. 255 i Sandefjord kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Arealer
Totalt BRA 138 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 119 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 19 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 21 kvm

Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:
Første etasje:
BRA 78 m²
- BRA-i 78 m²: Entrè, baderom, vaskerom, kjøkken, 2 stuer og 1 soverom.

Andre etasje:
BRA 41 m²
- BRA-i 41 m²: 2 soverom, stue, toalettrom og bod.

Garasje
BRA 19 m²:
- BRA-e :Garasjeplass

Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er beregnet og angitt med utgangspunkt i NS 3940:23. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra den faktiske bruken, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene

Antall soverom
3

Byggeår
1993

Tomt
Eiet tomt 541 m²

Prisantydning
kr 3 950 000,-

Tilstandsrapport
Bygningssakkyndig: Anticimex AS Sandefjord
Rapportdato: 20.12.23
Type rapport: Tilstandsrapport

Eier
Hilde T Klemo Morten Klemo

Parkering
Garasje fra 2004. Forøvrig parkering i egen gårdsplass.

Beliggenhet
EIE Eiendomsmegling ønsker velkommen til Klaras vei 1. Meget attraktiv beliggenhet på Krokenskogen, rett i nærheten av velkjente Bugårdsparken. Dette området er for tiden meget populært hos barnefamilier, mye pga. av alle fasilitetene som finnes i nærområdet. Barnehager, barneskole, ungdomsskole og videregående skole ligger alle i gangavstand slik at hente og bringe tjeneste for foreldrene blir minimal. I fritiden kan praktfulle Bugårdsparken benyttes og her finnes blant annet svømmehall, fotballbaner, tennishall, skøytebane og ikke minst andedammen med opplyst turvei. På Pindsle er det også mange butikker med alt for hus og hjem med lange åpningstider. Dette er eiendommen for deg som ønsker å bo med nærhet til det meste. Anlegget har også treningssenter, blomsterforretning, apotek og MENY dagligvareforretning. Innom gangavstand fra boligen er det også daglivareforretning.

Tomt
Eiet tomt, 541 kvm
Garasjen er bygget litt over tomtegrensen mot nord.

Adkomst
Ved å trykke på kartet i annonsen får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt ved fellesvisninger.
Megler oppfordrer interessenter til å kjøre forsiktig til eiendommen da det bor og ferdes mange barn her.

Skole/barnehage
Krokemoa barneskole og Bugården ungdomsskole. Kort vei til Sandefjord Videregående skole. Flere barnehager i området.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke dette med skolesjefens kontor.

Byggemåte
Selger har i forbindelse med salget innhentet en tilstandsrapport fra Anticimex AS Sandefjord, datert 20.12.23. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik, samt kostnadsoverslag for eventuelle oppgraderinger. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er en del av denne salgsoppgaven og må leses nøye av interessenter før det legges inn bud. Kjøper anses kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport, og kan følgelig ikke reklamere på belyste forhold. Vi vil gjøre spesielt oppmerksom på viktigheten av å lese igjennom rapportens TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som angir avvik fra normal slitasje, høy alder, bygningsdel som må utbedres, og lignende. Det følgende er hentet fra den bygningssakkyndiges beskrivelse av boligen:

Enebolig og frittstående garasje beliggende på Krokemoa i Sandefjord Kommune. Tilnærmet flat tomt opparbeidet med asfaltert innkjøring og
gårdsplass, belegningsstein på mark, markterrasse, plenarealer og diverse beplantning.
Boligen er oppført med støpt gulv mot grunn. Bærende konsteuksjoner og etasjeskiller hovedsakelig i trekonstruksjoner. Yttervegger med liggende
trekledning. Tak med saltaksform tekket med takstein. Boligen har profilert ytterdør i tre med glassfelt fra byggeår. Profilert boddør i tre.
Terrassedører i tre med 2-lags glassfelt fra 2006. Vinduer i 2-lags glass med karmer/rammer av tre fra byggeår og ukjent årstall. Oppvarming med
elektrisitet (varmekabler og panelovner) og vedfyring. Naturlig ventilasjon via luftespalter i vinduer.

Boligen har fått følgende TG3: Helhetsvurdering vaskerom og det anbefales en el-sjekk av det elektriske anlegget.
Kommentar fra takstmann om lekksasje var en gammel skade på vaskerom. Selger har åpnet veggen og satt inn nye plater. Ingen antydning til fuktighet.

Boligen har fått følgende TG2: Bad (store deler av badet har fått TG 1), men lufttilførsel må etableres, skade på flotør i wc og rensing av avløpet må påregnes samt dør til bad må påregnes vedlikholdt/byttes. Kjøkken: Mangler automatisk lekkasjestopper og komfyrvakt. Toalettrom 2. etasje - helhetsvurdering. 2. etasje: Overflater gulv og justering av innerdører. Belyser risiko ved lukket konstruksjon. Noe fuktmerker ved pipe. Varmtvannsbereder, vannrør og avløpsrør har fått TG 2 pga alder. Ikke gjennomført radonmåling. Helhetsvurdering yttervegger, yttertak, vinduer og dører samt terrasse. Helhetsvurdering drenering, vann- og avløpsledninger og garasje.

Ovennevnte punkter er på ingen måte utfyllende. For ytterligere informasjon om byggemåte, årsak bak tilstandsgrader, konsekvens og anslag på eventuelle utbedringskostnader, se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Standard
Kjøkkeninnredning med slette fronter fra 2016. Benkeplate med laminert flate. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur. Stikkontakter på vegg.
Nedfelt platetopp og ventilator på vegg. Integrert komfyr, kjøleskap og fryser i høyskap. Oppvaskmaskin under benkeplate. Vannrør av kobber.
Avløpsrør av plast. Gulvflate belagt med laminat. Veggflater med malte slette flater og tapet. Himling med panel.

Baderom fra 2016. Huseiere informerer om at hele baderommet inkudert vann og avløpsrør ble oppgradert i regi av forsikringsselskapet etter
utbedring av vannskade i 2016. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Himling med panel. Vegghengt servantskap med skuffer. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Dusj på gulv i hjørnet med innfellbare glassdører. Dusjbatteri tilkoblet veggmontert hånddusj. Gulvstående toalett. Vannrør av kobber. Avløpsrør av plast. Avtrekksventil plassert i himling over dusjsonen.

Vaskerom fra byggeår. Flislagt gulv. Veggflater med våtromstapet. Himling med malt slett flate. Opplegg for vaskemaskin. Vannrør av kobber. Avløpsrør av plast. Lufteventil i yttervegg.

Toalettrom i 2. etasje fra byggeår. Gulvflate belagt med gulvbelegg. Veggflater med malte slette flater. Himling/skråtak med panel. Gulvstående toalett.
Vegghengt servantskap med slett front. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speilskap med overlys på vegg over servant.

Øvrige rom i 1. etasje: Gulvflater belagt med laminat og tepper (fliser under teppe i entre). Veggflater med malte slette flater, malt strietapet, tapet, panel og panelplater. Himlingsflater med malte slette flater og panel. Profilerte innerdører. Oppvarming med elektrisitet (varmekabler) og vedfyring. Naturlig ventilasjon via luftespalter i vinduer.

2. etasje innredet i ukjent årstall. Gulvflater belagt med laminat og tepper. Veggflater med malte slette flater og tapet. Himlingsflater/skråtak med
panel. Profilerte innerdører. Oppvarming med elektrisitet (panelovner). Naturlig ventilasjon via luftespalter i vinduer.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Eiendommen er oppført før 1998 og har ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. Det er innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven om at ferdigattest ikke utstedes for bygg/endringer som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest.

Ferdigattest datert 18.03.2024 er gitt på bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel (tilbygget bod til soverom i 1. etasje).

Byggetegninger fra kommunen datert 20.02.1992, viser at soverom i 1. etasje er tatt i bruk som stue. Tilbygget bod er nylig godkjent til varig opphold og godkjent som soverom. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning, samt eventuell ulovlighetsoppfølging fra kommunen sin side. Kopi av tegninger og eventuelle attester kan fås ved henvendelse hos megler.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget, og at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk på eiendommen. Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Vedovn (Jøtul) og elektrisk oppvarming.
Dersom rom for varig opphold ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Faste løpende kostnader
Kommunale avgifter utgjør Kr. 13 071 pr. år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Beløpet betales over tolv terminer p.a. Det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter. Beløpet er innhentet i 2023 og det tas forbehold om endringer i 2024.

Ny eier må belage seg på bl.a. følgende løpende tilleggsutgifter:

Et estimert årlig strømforbruk på 18720 kwh/år.
Årlig forsikringspremie som p.t er på kr 5443,-.

Boligen er tilknyttet Sandefjord Bredbånd som leverandør av kabel-tv og internett. Priser kan sjekkes på tilbyders websider. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Ny eier må selv tegne nødvendige forsikringer.

Forsikring med polisenummer
Eiendommen er forsikret i If med polisenummer: 3546965

Formuesverdi
Ifølge Skatteetaten var formuesverdien for inntektsåret 2022:

Som primærbolig kr. 1 054 567,- som forutsetter at boligen brukes som fast bopæl.

Som sekundærbolig kr. 4 007 356,- ved annen bruk av eiendommen.

Formuesverdien justeres normalt årlig, og det henvises til Skatteetatens websider dersom ytterligere informasjon er ønskelig.

Tekniske installasjoner
Boligen har vannrør av kobber. Avløpsrør av plast.
Boligens vann og avløpsrør er i hovedsak vurdert til å være fra byggeår.
Varmtvannsbereder på 198 liter fra byggeår er plassert på vaskerommet i 1. etasje.
Innvendig stoppekran er plassert på vaskerommet i 1. etasje.
Avtreksvifte for kjøkken, baderom og toalettrom erplassert på kneloftet i 2. etasje.

TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Diverse
Interessenter oppfordres til å lese vedlagte liste over løsøre og tilbehør som skal medfølge ved handelen. I de tilfeller det medfølger hvitevarer i handelen, overleveres disse uten noen form for garanti utover leverandørgaranti. Det gjøres oppmerksom på at løsøre som har en klar karakter av å være en del av selgers møbler - selv om det er skrudd opp på veggen, normalt sett ikke vil medfølge boligen ved overtakelse.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt legalpant i eiendommen som sikkerhet for betaling av kommunale gebyr. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Ingen serviutter registrert.

Tinglyste servitutter følger eiendommen og eventuelle kopier av disse kan fås ved henvendelse til megler. For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Utleie
Eiendommen har ingen utleiedel, men normalt vil det være anledning til å leie ut hele eller deler av eiendommen, så sant utleiearealet er godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonverdier.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er regulert til frittliggende og konsentrert småhusbebyggelse, høyspenningsanlegg, kjørevei og vernebelte iht. reguleringsplan Krokenskogen datert 22.05.1990. For øvrig ligger eiendommen i et område som er avsatt til bolig, høyspenningsanlegg og ras- skredfare i kommuneplanens arealdel, datert 21.09.2023.  I gjeldende kommuneplan er det egne bestemmelser for eiendommer som ligger i denne hensynssonen, som kan medføre krav til særskilte tiltak og/eller krav til geotekniske undersøkelser ifm. nye bygge- og delingssøknader på eiendommen.

Kopi av situasjonskart er vedlagt salgsoppgave. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved hendvendelse til megler.

Overtagelse
Etter avtale. Interessenter oppfordres til å angi ønsket overtakelse i budskjema. Antall nøkkelsett ved tiltredelse kan variere, og kjøper må selv besørge nye nøkler/låser for egen regning.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
Total kjøpesum inkl. offentlige gebyrer, avgifter og øvrige kostnader:

kr 3 950 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 240,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 96 250,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 97 490,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 047 490,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 4 062 540,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til
prisantydning. Det tas forbehold om endring i offentlige gebyr.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum inkludert omkostninger, samt eventuelt pantedokument tilknyttet lån, skal kunne disponeres over hos megler senest 2 virkedager før overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag, og skal betales av selger:
Provisjonsbetingelser:

Tilrettelegging : 15 000,-
Provisjon : 1,00%
40 000 Minimum
Inklusiv mva
Visningshonorar kr. 990,-

Oppgjørshonorar kr. 5 950,-

Markedspakke kr. 15 900,-

Sosiale medier kr. 4 900,-

EIE Look kr. 6 990,-

I tillegg blir selger belastet for utlegg.
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp, har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, markedspakke og utlegg.

Oppdragsnummer
87-23-0241

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Sandefjord & Stokke Eiendomsmegling AS
EIE Sandefjord
Org. nr: 919667168
Thor Dahls gate 1-5
3210 Sandefjord
Tlf: 33 47 30 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF | Fagansvarlig Trine Sanne

Saksbehandlere
Trine Sanne
EIE Sandefjord
Eiendomsmegler MNEF | Fagansvarlig
Mob: 90 11 64 42 / E-post: ts@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Klaras vei 1
For mer om objektet
Klaras vei 1

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: