Bilde 1 av Trollbakken 15Bilde 2 av Trollbakken 15
Digital salgsoppgave
Trollbakken 15

3158 Andebu • Sandefjord kommune

Prisantydning

kr 3 460 000

Omkostninger: kr 100 252Totalpris: kr 3 560 252
Lekker, nyere oppført fritidsbolig i idylliske omgivelser, m/stor hems, usjenerte uteplasser. Bod/anneks og elbillader.
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Hytte
Eierform
Selveier
Antall soverom
3 soverom
Primærrom (P-ROM)
76 m²
Bruksareal (BRA)
76 m²
Kommunale avgifter
kr 742 / Mnd
Prisantydning
kr 3 460 000
Omkostninger
kr 100 252
Totalpris
kr 3 560 252
Byggeår
2023
Tomt
Festet tomt 1000 m²
Oppdragsnummer
67240003
card-default

Hanna Sundby

Salgsleder / Eiendomsmegler / Partner
Les om Hanna
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 3 460 000,-
Pantattest kjøperkr 202,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 460 000,-)kr 86 500,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 12 550,-
  
Totalpris kr 3 560 252
Eiendom
Trollbakken 15, 3158 Andebu

Matrikkel
Gnr. 219 Bnr. 1 Fnr. 15 i Sandefjord kommune

Boligtype
Hytte

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 76 kvm, Bruksareal: 76 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
2023

Tomt
Festet tomt 1000 kvm

Prisantydning
3 460 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Sturla Teisbekk Takstdato: 02.06.23

Utdrag fra tilstandsrapporten:
Nyoppført hytte i egenproduserte vegg elementer og takstoler fra Optimera på isolert støpt plate. Hytta inneholder gang, 3 soverom, bad og stue med kjøkken.  Lav hems på deler av hytta. Delvis overbygget terrasse utenfor stue/kjøkken og overbygget inngangsparti. Eldre utebod hvor det er lagt opp el-bil lader. Bod er ikke vurdert.

Det er angitt 1 stk.  tilstandsgrad Ikke undersøkt (TGIU) - Ikke undersøkt/ikke tilgjengelig for undersøkelse- herunder:

Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom >Bad/vaskerom:
Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Dusj ligger mot kjøkkeninnredning og yttervegg. Det er ikke funnet unormal fukt med overflatesøk med fuktindikator. Bad er helt nytt og ikke tatt i bruk.

Det er angitt 1 stk. tilstandsgrad 1- ( TG1) - mindre eller moderate avvik
Det er angitt 30 stk. tilstandsgrad 0 - (TG0) -  Ingen avvik.

Se tilstandsrapporten for nærmere og komplett beskrivelse av avvikene, konsekvenser, tiltak og kostnadsestimater.

Rapporten er basert på innholdskrav i Forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel). Formålet er å gi en tilstandsanalyse til bruk for den som bestiller og/eller i et salg til forbruker, og ikke for andre tredjeparter. Rapportens omfang, struktur, metode og begrepsbruk følger i hovedsak Norsk Standard NS 3600:2018 (Teknisk tilstandsanalyse ved omsetning av bolig), samt Takstbransjens retningslinjer ved tilstandsrapportering for boliger og Takstbransjens retningslinjer for arealmåling

Totalpris inkl. omkostninger
kr 3 460 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 202,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 86 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 460 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 87 702,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 547 702,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 12 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 560 252,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 8 897,50 pr. år For 2023. Det er varslet en økning i gebyrer i 2024

Eier
Ragnar Gjermundrød

Kort fortalt
- Lekker, nyoppført fritidsbolig.
- Alt på en flate pluss stor hems.
- Parkering på gruslagt gårdsplass.
- Elbillader er montert i boden.
- Usjenert tun med gress og trær.
- Frittliggende terrasse på tunet.
- Dels overbygd terrasse på 22 kvm.
- Entré med plass til garderobe.
- Stue og kjøkken i åpen løsning.
- Varmefolie i gulvet og peisovn.
- Flotte vindusløsninger på tre sider.
- God plass til sofa og spisebord.
- Ikea-kjøkken med hvitevarer.
- Nytt, ubrukt bad med gulvvarme.
- Vaskemaskinopplegg på badet.
- Tre gode soverom i første etasje.
- Luftig sovehems på ca. 17 kvm.
- Frittliggende anneks/bod og bod.

Parkering
Det er gode parkeringsmuligheter på gruslagt gårdsplass, og i et anneks/bod ved gårdsplassen er det montert Easee elbillader. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Eiendommen ligger naturskjønt til ved Askjemvannet, ca. 3 km fra Andebu sentrum, i Sandefjord kommune. Rundt hele Askjemvannet går det idylliske turstier, og på vinteren kan man stå på ski i den flotte Håsken lysløype, ca 3,7 km fra Andebu sentrum. I sommerhalvåret er det gode bade- og fiskemuligheter på kommunal strand rett ved hytta, og på høsten kan områdene rundt by på gode forhold for bærplukking.

Fra sentrum går det en natur- og kultursti til Vetan, hvor du har utsikt over det meste av Andebu sentrum og innover til Tønsberg. For turinteresserte er det også vakre friluftsområder i blant annet Skøråsen, ved Trollvann, og i vestre Kodal.

Rundt Heivannet og Svartåa er det mer enn 100 km med merkede stier. Området har også flere flotte badeplasser, blant annet Stålerødvannet med sandstrand og gressbakke. Her er det også badebrygge med stupebrett, og toalett tilrettelagt for funksjonshemmede.

Barne- og ungdomsskole ligger i sentrum, og her finner dere idrettsanlegg, lekeplasser og svømmehall. Mellom skolene, Møylandsenteret og Herredshuset ligger Andebuparken - et nyere parkområde med blant annet gangveier, klatretårn, skateareal, liten utendørs scene og sittebenker. Om vinteren er det mulighet for islegging, aking og skileik.

Tønsberg og Sandefjord ligger kun en kort kjøretur unna. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte av båtlivets gleder og et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer. Sandefjord har også en rekke spennende spisesteder og et rikt kulturliv. Langs kysten er det en merket kyststi, og badestedene ligger som perler på en snor.

Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Meny eller Kiwi i sentrum, og Andebu har et fint utvalg av butikker - blant annet apotek og vinmonopol. Nærmeste bussholdeplass er Kjærås som ligger ca. 1,5 km fra fritidsboligen. Ved å benytte bil fra Andebu tar det ca. 16 min til Tønsberg sentrum, 21 min til Sandefjord lufthavn, 24 min til Sandefjord, 31 min til Larvik, samt 1 time og 13 min til Oslo.

Tomt
Festet tomt, 1000 kvm

Hytta ligger idyllisk og usjenert til på en festet tomt. I tillegg til den nyoppførte hytta er tomten bebygget med et anneks og en bod, og rundt de tre byggene er det et koselig tun med gruslagt gårdsplass, noe gress og hellelagte gangstier. Tomten for øvrig består av nydelig naturtomt med lyng, busker, trær og fjell i dagen. Ute blant trærne er det en hvitmalt flaggstang og en deilig terrasse hvor man kan ha langbord og grill. Terrassen har spaltegulv av tre, rekkverk med stående panel og forstøtningsmur av naturstein. Ved inngangssiden er det en overbygget velkomstterrasse og i andre enden er det en delvis overbygd terrasse på ca. 22 kvm utenfor stuen. Terrassen har spaltegulv av tre, rekkverk med stående panel, utelys og stikk. Her kan man nyte sene frokoster eller sene kveldstimer i fredelige omgivelser.

Det gjøres oppmerksom på at areal tilsvarende 196 kvm i utkanten av  tilleggstomt disponeres av nabo, se vedlegg til salgsoppgaven

Adkomst
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Inneholder
1. etasje: Entré/gang, stue/kjøkken, bad/wc/vaskerom og 3 soverom.
Hems: Lav hems over deler av hytta.
Annet: Anneks/bod og bod.

Byggemåte
Det er opplyst at det er byggegrunn av fjell med oppfylt pukk. Bygningen har grunnmur i isolerte ringmurs elementer. Takkonstruksjonen har takstoler fra Optimera i tre. Taktekkingen er av pappshingel. Takrenner, nedløp og beslag i plastbelagt stål. Veggene har bindingsverkskonstruksjon med stående bordkledning. Bygningen har malte trevinduer og terrassedør med 2-lags energiglass. Bygningen har malt hovedytterdør. Terrasse på 22,2 m2 oppført i impregnert konstruksjon. Utelys og stikkontakt. Overbygget inngangsparti med terrassebordsgulv. Etasjeskiller er av betongdekke isolert 30 cm og oppforet tregulv innvendig.

For ytterligere informasjon om byggemåte og tilstand se Tilstandsrapport og Selgers Egenerklæringsskjema  som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg inn i  rapporten. Interessenter oppfordres til å kontakte takstmann ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 76 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom:

1.etasje:
Bruksareal: 76 m². fordelt slik:
Primærrom: 76 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang , Soverom , Soverom 2, Soverom 3, Bad/vaskerom , Stue/kjøkken.

Takstmanns kommentar til arealmåling, brannceller, lovlighet/byggetegninger og krav for rom til varig opphold:
Sovehems på 17 m2. Takhøyde er 1,83 meter med skråtak på sidene. Krav til målbart areal er 1,9 meter og 60 cm fri høyde til skåtak, og arealene er derfor ikke medtatt i arealmålingen.

Arealberegninger i denne salgsoppgave er hentet fra Tilstandsrapport for eiendommen. Areal fastsettes etter Forskrift til avhendingsloven, Takstbransjens retningslinjer for arealmåling og Norsk Standard 3940, Areal- og volumberegninger av bygninger, med veiledning. Hvis det er motsetning mellom disse, gjelder Takstbransjens retningslinjer. Fordelingen mellom P-ROM og SROM er basert på retningslinjene og bygningssakkyndiges eget skjønn. Bruken av et rom på befaringstidspunktet har betydning for om rommet defineres som P-ROM eller S-ROM. Dette betyr at rommet både kan være i strid med teknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for valg av arealkategori.

Bruksareal
Bruksareal: 76 kvm

Standard
Entré
Det overbygde inngangspartiet gir en koselig velkomst, og i entreen innenfor får man en aldri så liten smakebit av denne flotte, nyoppførte hytta. Entreen har plass til skohylle, og på gulvet er det lagt enstavs laminat. Vegger og himling er kledd med beiset panel i en lun beigefarge, mens gulvlister og innerdører er hvite.

Stue
Fra entreen kommer man inn i stue og kjøkken i ett - et herlig allrom hvor familien kan møtes til måltider, kortspill, tv titting og gode samtaler. Rommet har enstavs laminatgulv med varmefolie, beiset panel på veggene og god takhøyde under mønet himling, som gir en luftig og fin atmosfære. Flotte vindusløsninger på tre sider og helt oppunder himlingen gir nydelige lysforhold som endrer seg i takt med dagen utenfor, og en glassdør gjør det lett å trekke ut på den delvis overbygde terrassen. På den ene siden av rommet er det plass til sofa og tv-løsning og på den andre siden er det naturlig med et langbord i grensen mot kjøkkenet. Rommet har ellers trapp opp til hemsen som kan trekkes inntil veggen når den ikke er i bruk, og en peisovn med stort flammebilde som gjør det varmt og koselig på de kjølige dagene.

Kjøkken
Kjøkkenet er trukket inn i rommet, med en halvøy som et naturlig skille ut mot spiseplassen. Kjøkkeninnredningen er fra Ikea og har hvite, slette fronter i kombinasjon med sorte laminatbenkeplater. Mellom skap og benk er det betonglignende plater på veggene, benkebelysning og ventilator med komfyrvakt. Halvøya gir mer skap- og  benkeplass og har nedfelt oppvaskkum med avrenningsfelt. Videre er kjøkkenet utstyrt med integrerte hvitevarer som induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøl/frys.

Bad/wc/vaskerom
Baderommet er helt nytt (2021) og ikke tatt i bruk. Det er stilrent og moderne innredet med beiset panel på veggene og matchende gulvfliser med sokkelflis. Det er varmekabler, downlights og elektrisk styrt vifte. Av innredning har badet  et vegghengt toalett, dusjkabinett, opplegg for oppvaskmaskin og baderomsmøblement. Møblementet består av vegghengt skuffeseksjon med hvite høyglansfronter, bambuslignende benkeplate, to toppmonterte grå bolleservanter og to speil med belysning rundt.

Soverom og garderobe
Hytta har tre gode soverom i første etasje og en hems på ca. 17 kvm med adkomst via trappestige fra stuen. Alle rommene og hemsen har samme, harmoniske stil som øvrige rom med enstavs laminatgulv og beiset panel på vegger og i himling. Både soverommene og hemsen har også flotte vindusløsninger som gir gode lysforhold og fin kontakt med naturen utenfor. På tunet utenfor er det en bod for lagring og et anneks/bod, perfekt for gjestebesøk. Innredet anneks er ikke godkjent for varig opphold.

Takstmannens beskrivelse av eiendommen - utdrag:
Nyoppført hytte i egenproduserte vegg elementer og takstoler fra Optimera på isolert støpt plate. Hytta inneholder gang, 3 soverom, bad og stue med kjøkken. Lav hems på deler av hytta. Delvis overbygget terrasse utenfor stue/kjøkken og overbygget inngangsparti. Eldre utebod hvor det er lagt opp el-bil lader. Bod er ikke vurdert.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest på riving og gjenoppføring av fritidsbolig datert 26.04.2023.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Hytta oppvarmes med elektrisitet og vedfyring. Det er panelovner på soverommene og varmekabler på badet. I stuen/kjøkkenet er det varmefolie i gulv og peisovn.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Kommunale avgifter
Kr. 8 897,50 pr. år For 2023. Det er varslet en økning i gebyrer i 2024
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Faste løpende kostnader
Strøm - nyoppført bolig og ikke mulig å estimere strømforbruk. Kommunale avgifter Kr. 8 898 pr. år ( for 2023 - økning må påregnes i 2024). inkl. renovasjon, vann, avløp.
Forsikring i Eika, kr 8 492,- (polisenummer 4791448/31)

Andre utgifter:
Årlig festeavgift kr. 8 600,-.
Automatisk medlem i Åsen veilag som vedlikeholder sommervei og brøyter veien. Kr. 1700,- pr. år.

Forsikring med polisenummer
Eika Polisenummer: 4791448/31

Formuesverdi
Formuesverdi kr 7 981 pr.

Formuesverdien er ikke fastsatt - oppgitt verdi må påregnes oppjustert ifm. salg. Formuesverdien fastsettes av skatteetaten etter en beregningsmodell om boligen er primær eller sekundær. Formuesverdien for primærbolig utgjør 25% av beregnet markedsverdi og  95% av sekundærbolig for 2022. Det gjøres oppmerksom på at kjøper selv må sende inn opplysninger om adresse, areal, boligtype og byggeår til skattemyndighetene. Det tas forbehold om endring av satser. For sekundærboliger utgjør likningsverdien 90 prosent.

Tekniske installasjoner
Ventilasjonen er naturlig med veggventiler, elektrisk styrt vifte på badet og ventilator med avtrekk ut på kjøkkenet. Sikringsskap med automatsikringer og jordfeilbrytere er plassert i entreen. Videre er det montert en 200 liters varmtvannsbereder på badet. Fiber finnes 200 meter unna i luftlinje. Parabol må evnt. monteres selv av kjøper. Vedr. lading av el-bil: 20 A lader for bil på tunet i nærmeste småhytte.

Diverse
Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Festekontrakt, tinglyst 30.11.1964, dagboksnr.9000215 - bortfester: Ragnar Gjermundsrød.
Løpetid: 50 år. Forlenget etter tomtefestelovens bestemmelse.
Forkjøpsrett: Nei. Med flere bestemmelser.

Erklæring/ avtale, tinglyst 30.11.1964, dagboknr.9000215. Vedlikeholdsplikt til vei - tinglyst via festekontrakt.

Jordskifte, tinglyst 26.06.2015, dagboknr.582048. Gjelder denne eiendommen med flere. Gjelder bruksordning og vedtekter for vei. Som eier av festeretten til Trollbakken 15 blir man også medlem i veilaget med andel 1/116 i veistrekning I ( fra FV305 og frem til bommen ved parkeringsplassen ved brua over Kjæreåselva, jf. doknr.59). Man blir også medlem i veilaget med andel 1/57 i Veistrekning II ( fra Trollbakken og til snuplassen mellom gnr.219/bnr.1/fnr.46 og gnr.219/ bnr.1 / fnr.63- jfr.dok.nr.59). Jordskiftesaken kan fåes av megler ved konkret henvendelse.

Rettigheter for eiendommen:

Tinglyst på gnr.219, bnr.1:(hovedbølet):

Bestemmelse om veg, tinglyst 30.11.1964, dagboknr.9000215. Rettighetshaver: Festenr.15 (Trollbakken 15). Bestemmelse om vannrett, strandrett, båt/ bryggeplass og fiskerett. Tinglyst via festekontrakt.

Kopi av festekontrakten er vedlagt salgsoppgave.

Festeavtale
Areal: 1 000 kvm, Eierform: Festet tomt, Festeavgift: 8600

Bortfester: Ragnar Gjermundrød. Festeavgift: kr. 8 600,- pr år - inkludert leie for tilleggstomt.
Neste regulering av festeavgift: 2025. Reguleres iht. konsumprisindeks.
Festetiden er forlenget iht. tomtefestelovens bestemmelser.  Det er ikke mulighet for innløsning av festetomt ifølge bortfester.
 
Festetomten er i festekontrakt oppgitt å være ca. 1.000 m2. Bortfester- som også er selger av hytta- har målt opp disponibelt areal med målebånd og merket med staver- og denne oppmåling gir ett areal av ca. 1.105 m2. I tillegg skal kjøper leie tilleggstomt i nord ( ca. 196 m2) som ivaretar adkomst/vei inn til festetomten. Se vedlagt kartskisse utarbeidet av bortfester. Det gjøres oppmerksom på at festetomten ikke er oppmålt eller koordinatfestet. Det anbefales at ny fester og eier av hytta får gjennomført oppmåling og koordinatfestet grenser for å få dette tinglyst. Det tas forbehold om avvik i tomtestørrelse og grenser ved gjennomføring av oppmåling etter matrikkelloven. Det foreligger ikke skriftlighet eller tinglyst dokumentasjon på leieforhold av nordre tilleggsdel.

Alle trær på tomten kan hugges. Trær utenfor kan kjøpes av grunneier. I henhold til festeavtale har fester rett til å stranden og rett til å legge båt ved Askjemvannet på grunneiers eiendom, samt rett til å bade og fiske i vannet.

Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.

Vei/vann/kloakk
Offentlig vann og avløp. Privat vei. Vannledning av plast (PEL) med offentlig tilknytning via hyttefeltets stikkledninger.  Avløpsrør av plast som går til septiktank med kloakkpumpe som pumper avløpet ut i hyttefeltets avløpssystem til kommunalt avløp.
Det er tinglyst bruksrett på privat vei, jfr. festekontrakten.

Det må påregnes en forholdsmessig andel av årlige kostnader til brøyting og vedlikehold privat vei.

Regulering
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen datert 24.09.2019 er avsatt til Fritidsbebyggelse - Nåværende og Krav om felles planlegging. I gjeldende kommuneplan er det visst hensynssone "krav om felles planlegging" over eiendommen. Det er knyttet bestemmelser/retningslinjer til hensynssonen, se punkt 5.4.3 i bestemmelsene til kommuneplanens arealdel.

Eiendommen ligger i uregulert område. Eiendommen, eller en del av eiendommen, omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre PBL. Det er ikke igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen. Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 3 460 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 202,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 86 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 460 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 87 702,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 547 702,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 12 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 560 252,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Oppdragsnummer
67-24-0003

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Hyttepakken og boligkjøperfo
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper fritidsbolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Hyttepakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring i forbindelse med kjøpet av fritidsboligen.

Hyttepakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

Produktark for Hyttepakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Vestfold Eiendomsmegling AS
EIE Tønsberg
Org. nr: 955607171
Nedre Langgate 19
3126 Tønsberg
Tlf: 33 30 70 00

Ansvarlig megler
Salgsleder / Eiendomsmegler / Partner Hanna Sundby

Saksbehandlere
Hanna Sundby
EIE Tønsberg
Salgsleder / Eiendomsmegler / Partner
Mob: 90 21 89 91 / E-post: hsu@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Trollbakken 15
For mer om objektet
Trollbakken 15

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: