Bilde 1 av Helgerødsletta 44Bilde 2 av Helgerødsletta 44
Digital salgsoppgave
Helgerødsletta 44

3160 Stokke • Sandefjord kommune

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er en betaversjon

Tjenesten er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med at dette er en betaversjon som er under utprøving, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Still et spørsmål og jeg skal forsøke å finne svaret for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvor mange soverom er det?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"
  • "Hvordan er utsikten?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

kr 5 290 000

Omkostninger: kr 148 540Totalpris: kr 5 438 540
Særdeles innholdsrik, lekker bolig med 4 sov. og 2 bad. Rolig, barnevennlig blindvei. Nær skoler og sentrum. Garasje.
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Tomannsbolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
4 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
134 m²
Bruksareal (BRA)
161 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
23 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
57 m²
Kommunale avgifter
kr 1 102 / Mnd
Prisantydning
kr 5 290 000
Omkostninger
kr 148 540
Totalpris
kr 5 438 540
Byggeår
2014
Tomt
Eiet tomt 308 m²
Oppdragsnummer
87240044
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 5 290 000,-
Pantattest kjøperkr 240,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 290 000,-)kr 132 250,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 15 050,-
  
Totalpris kr 5 438 540
Eiendom
Helgerødsletta 44, 3160 Stokke

Matrikkel
Gnr. 458 Bnr. 450 i Sandefjord kommune

Boligtype
Tomannsbolig

Eierform
Selveier

Arealer
Totalt BRA 157 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 134 kvm
- BRA-b (innglasset balkong):
- BRA-e (eksternt bruksareal): 23 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 57 kvm

Antall soverom
4

Byggeår
2014

Tomt
Eiet tomt 308 m²

Prisantydning
kr 5 290 000,-

Tilstandsrapport
Bygningssakkyndig: Anticimex AS Sandefjord
Rapportdato: 22.03.24 14:00
Type rapport: Tilstandsrapport

Kommunale avgifter
Kr. 13 214 pr. år

Eier
Karina Thovsland Marius Thovsland

Beskrivelse
Halvpart av selveier vertikaldelt to-mannsbolig med garasje beliggende ved på Bjerketunet i Stokke i Sandefjord Kommune. Boligen er over tre plan med adkomst i boligens 1.etasje. Asfaltert gårdsplass med biloppstillingsplasser. Tilnærmet flat tomt med beleggningsstein og diverse beplantning. En sydvestvendt terrasse, en nordvestvendt uteplass og en frittliggende platting med pergola i 1.etasje. El-billader i garasje.

Parkering
Garasje med el-billader samt plass på asfaltert gårdsplass.

Beliggenhet
Boligen ligger i et etablert og attraktivt boligområde like utenfor Stokke sentrum. Stille blindvei, solrikt og usjenert. Nærhet til skoler, barnehager og god offentlig kommunikasjon via både buss og tog (450m). Kort vei til lekeplass, fotballbane, idrettshall, svømmehall, samt Vestfold golfklubb på Vear. Storås med skiarena og lysløype ligger ca. 5 km fra boligen. I Melsomvik finner du båthavn og sandstrender. Eiendommen har gangavstand til Bokemoa med bøkeskog som innbyr til god rekreasjon. Området har kulturstiysløype og lekeområder som gir gode turmuligheter hele året.

Tomt
Eiet tomt, 308 m².
Herlig terrasse med fine solforrhold på dagen. På baksiden av boligen er det enda en fin terrasse, pergola og
i skjermede omgivelser.

Adkomst
Ved å trykke på kartet i annonsen får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt ved fellesvisninger.
Megler oppfordrer interessenter til å kjøre forsiktig til eiendommen da det bor og ferdes mange barn her.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke dette med skolesjefens kontor.
Se nabolagsprofilen i salgsoppgavens vedleggsdel, for oversikt over skoler og barnehager i nærheten.

Inneholder
Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:

Første etasje:
BRA 58 m²
- BRA-i 54 m²: Entre, bad, stue og kjøkken.
- BRA-e 4 m²: Bod utvendig ved inngangspartiet.

Andre etasje:
BRA 53 m²
- BRA-i 53 m²: Gang, bad, bod og 3 soverom.

Tredje etasje:
BRA 27 m²:
BRA-i-27 m². Loftstue og 1 soverom.


BRA-e :Garasje 23 m²:

I tillegg er det ett uteområde mot noord på ca. 38 m2 som er belagt med beleggningsstein.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er beregnet og angitt med utgangspunkt i NS 3940:23. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra den faktiske bruken, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Byggemåte
Selger har i forbindelse med salget innhentet en tilstandsrapport fra Anticimex AS Sandefjord, datert 22.03.24 14:00. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik, samt kostnadsoverslag for eventuelle oppgraderinger. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er en del av denne salgsoppgaven og må leses nøye av interessenter før det legges inn bud. Kjøper anses kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport, og kan følgelig ikke reklamere på belyste forhold. Vi vil gjøre spesielt oppmerksom på viktigheten av å lese igjennom rapportens TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som angir avvik fra normal slitasje, høy alder, bygningsdel som må utbedres, og lignende. Det følgende er hentet fra den bygningssakkyndiges beskrivelse av boligen:

Halvpart av selveier vertikaldelt to-mannsbolig med garasje. Boligen er oppført med støpt plate på mark. Etasjeskillere i trebjelkelag. Yttervegger i trekonstruksjon med utvendig liggende og stående trekledning. Vinduer i og terrassedører 3-lags glass med karmer og rammer i tre. Yttertaket har saltaksform og tekket med takstein. Oppvarming er via elektrisitet. Boligen har balansert ventilasjon med varmegjenvinner. Separat avtrekk fra kjøkken.

Boligen har fått følgende TG3: Ingen.
Boligen har fått følgende TG2: Våtrom - Bad. 2.etasje. Loft - innredet - Loftsetasje. Etasjeskiller - 2.etasje. Yttertak - Halvpart av
vertikaldelt to-mannsbolig. Terrasser / platting på terreng - 1.etasje. Ved inngangsparti. Terrasser / platting på terreng - Platting med
pergola.

Ovennevnte punkter er på ingen måte utfyllende. For ytterligere informasjon om byggemåte, årsak bak tilstandsgrader, konsekvens og anslag på eventuelle utbedringskostnader, se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Standard
Gulvflater belagt med laminat. Veggflater med malte flater og tapet. Himlingsflater med malte flater. Innfelte downlights i himling i gang og på alle soverom. Slette hvite innerdører. Garderobeskap på to soverom og i bod. Sluk i gulv ved varmtvannsbereder.

Bad 1.etg.: Flislagt bad fra byggeår. Gulvvarme. Servantskap med hvite slette skuffefronter og heldekkende servant med ett-greps blandebatteri. Ett høyskap på vegg. Speil med integrert lys på vegg over servant. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Dusjkabinett med to-greps blandebatteri tilkoblet regn og hånddusj. Himlingsflater med malte flater og innfelte downlights. Vannrør av typen rør-i-rør. Avløpsrør i plastmateriale. Sluk i plastmateriale. Mekanisk avtrekk tilkoblet boligens ventilasjonsanlegg. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Bad 2.etg.: Flislagt bad fra byggeår. Gulvvarme. Servantskap med lyse slette skuffefronter og heldekkende servant med ett-greps blandebatteri. Ett høyskap på vegg. Speil med integrert lys på vegg over servant. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Dusjkabinett med to-greps blandebatteri tilkoblet regn og hånddusj. Himlingsflater med malte flater og innfelte downlights. Vannrør av typen rør-i-rør. Avløpsrør i plastmateriale. Sluk i plastmateriale. Mekanisk avtrekk tilkoblet boligens ventilasjonsanlegg.

Kjøkken: Åpen løsning mot stue.
HTH kjøkkeninnredning fra byggeår med hvite slette fronter. Benkeplate i laminat. Oppvaskkum i stål med ett-greps blandebatteri. Nedfelt
induksjonstopp. Ventilator med avtrekk. Komfyrvakt. Integrert stekeovn, oppvaskmaskin, og kjøleskap. Gulvflater belagt med laminat. Gulvvarme. Veggflater med malte flater. Himlingsflater med malte flater og innfelte downlights. Vannrør av typen rør i rør. Avløpsrør i plastmateriale.

Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger boligen.
For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest datert 09.05.2014 som omhandler oppføring av bolig.
Det foreligger ferdigattest datert 19.09.2022 som omhandler bruksendring 3.etg.

Byggetegninger fra kommunen samsvarer med dagens bruk av boligen. Kopi av tegninger og eventuelle attester kan fås ved henvendelse hos megler.

Elektrisk anlegg
Sikringsskap med automatsikringer er plassert i entre. Kursfortegnelse i sikringsskap.
Det elektriske anlegget er fra boligens byggeår.

Oppvarming
Boligen varmes opp av panelovner og varmekabler i hele 1.etg. og på bad i 2.etg. I tillegg er det varmegjenvinning og varmepumpe tilknyttet ventilasjonsanlegget som både har kjøle og varmefunksjon.
Det er ikke ertablert skorstein eller ildsted i boligen.
Dersom rom for varig opphold ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Faste løpende kostnader
Kommunale avgifter utgjør Kr. 13 214 pr. år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Beløpet betales over tolv terminer p.a. Det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Ny eier må belage seg på bl.a. følgende løpende tilleggsutgifter:

Et estimert årlig strømforbruk som tilsvarer ca 14634 kwh. pr. år.
Årlig forsikringspremie i IF som p.t er på kr 11192,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av kabel-tv og internett. Priser kan sjekkes på tilbyders websider. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Ny eier må selv tegne nødvendige forsikringer.

Forsikring med polisenummer
Eiendommen er forsikret i If med polisenummer: 6923627

Formuesverdi
Ifølge Skatteetaten var formuesverdien for inntektsåret 2022:

Som primærbolig kr. 1 206 089,- som forutsetter at boligen brukes som fast bopæl.

Som sekundærbolig kr. 4 583 136,- ved annen bruk av eiendommen.

Formuesverdien justeres normalt årlig, og det henvises til Skatteetatens websider dersom ytterligere informasjon er ønskelig.

Tekniske installasjoner
Vannrør med rør-i-rør fra byggeår. Fordelerskap for rør-i-rør er plassert på bad i 1. etasje. Boligens innvendige stoppekran er plassert i benkeskap på kjøkken. Synlige avløpsrør i plastmateriale fra byggeår. Varmtvannsbereder på 180 liter fra år 2014 er plassert i forbindelse med ventilasjonsanlegg ikke gang i 2. etasje. Balansert ventilasjon med varmegjenvinner av type "Nilan" med aggregat plassert i gang i 2. etasje.

Diverse
Interessenter oppfordres til å lese vedlagte liste over løsøre og tilbehør som skal medfølge ved handelen. I de tilfeller det medfølger hvitevarer i handelen, overleveres disse uten noen form for garanti utover leverandørgaranti. Det gjøres oppmerksom på at løsøre som har en klar karakter av å være en del av selgers møbler - selv om det er skrudd opp på veggen, normalt sett ikke vil medfølge boligen ved overtakelse.

Annet
Salgsoppgavens vedleggsdel inneholder:
- Tilstandsrapport
- Egenerklæringsskjema
- Grunnkart
- Eiendomskart
- Servitutter

Radonmåling
Det gjøres oppmerksom på at det ved utleie er krav til å gjennomføre radonmåling, og at forsvarlige nivåer skal kunne dokumenteres. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig, såfremt det betales husleie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt legalpant i eiendommen som sikkerhet for betaling av kommunale gebyr. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst servitutter på eiendommen, og kjøpers bank vil få prioritet etter disse:

2014/916270-1/200  Best. om vann/kloakkledn. 23.10.2014  Gjensidige rettigheter og plikter.
Bestemmelse om adkomstrett. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Gjelder denne registerenheten med flere.
Bestemmelse om tak og takvann.

Erklæring/servitutt ligger vedlagt.

Tinglyste servitutter følger eiendommen og eventuelle kopier av disse kan fås ved henvendelse til megler. For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Utleie
Eiendommen har ingen utleiedel, men normalt vil det være anledning til å leie ut hele eller deler av eiendommen, så sant utleiearealet er godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonverdier.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp, privat vei.

Regulering
Eiendommen er regulert til boligbebyggelse iht. reguleringsplan. For øvrig ligger eiendommen på deler av og i et område som er avsatt til friområde inkl. bevaring naturmiljø i kommuneplanens arealdel, datert 21.09.2023.

Eiendommen ligger innenfor et område som ligger under marin grense, i likhet med de fleste andre eiendommer i Sandefjord kommune og Østlandet generelt. Eiendommen ligger i hensynssone for ras- og skredfare. Ved utbygging/endringer på eiendommen, kan det være behov for nærmere grunnundersøkelser. I gjeldende kommuneplan er disse områdene merket med en egen hensynssone, hvor faren for områdeskred ved endringer og tiltak skal vurderes i henhold til krav i pbl. § 28-1 og TEK17 § 7-3 med veiledning, herunder NVEs veileder 1/2019. Det henvises til kommunen for ytterligere informasjon.
Kopi av situasjonskart er vedlagt salgsoppgave. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved hendvendelse til megler.

Overtagelse
Etter avtale. Interessenter oppfordres til å angi ønsket overtakelse i budskjema. Antall nøkkelsett ved overtakelse kan variere, og kjøper må selv besørge nye nøkler/låser for egen regning.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
Total kjøpesum inkl. offentlige gebyrer, avgifter og øvrige kostnader:

kr 5 290 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 240,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 132 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 290 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 133 490,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 423 490,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 438 540,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til
prisantydning. Det tas forbehold om endring i offentlige gebyr.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum inkludert omkostninger, samt eventuelt pantedokument tilknyttet lån, skal kunne disponeres over hos megler senest 2 virkedager før overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag, og skal betales av selger:
Provisjonsbetingelser:

Tilrettelegging : 19 000,-
Provisjon : 1,00%
Inklusiv mva
Visningshonorar kr. 990,-

Oppgjørshonorar kr. 5 950,-

Markedspakke kr. 15 900,-

EIE Look kr. 4 900,-

I tillegg blir selger belastet for utlegg.
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp, har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, markedspakke og utlegg.

Oppdragsnummer
87-24-0044

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Sandefjord & Stokke Eiendomsmegling AS
EIE Sandefjord
Org. nr: 919667168
Thor Dahls gate 1-5
3210 Sandefjord
Tlf: 33 47 30 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler Jan Berg

Saksbehandlere
Jan Berg
EIE Sandefjord
Eiendomsmegler
Mob: 91 36 94 36 / E-post: jab@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Helgerødsletta 44
For mer om objektet
Helgerødsletta 44

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: