Bilde 1 av Skippergata 48CBilde 2 av Skippergata 48C
Digital salgsoppgave
Skippergata 48C

4328 Sandnes • Sandnes kommune

Prisantydning

kr 8 490 000

Omkostninger: kr 48 700Totalpris: kr 8 538 700
Bygging igangsatt! Moderne, arkitekttegnet enebolig med sentral beliggenhet. Dobbel garasje og gjennomtenkt planløsning
Se bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
4 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
161 m²
Bruksareal (BRA)
200 m²
Prisantydning
kr 8 490 000
Omkostninger
kr 48 700
Totalpris
kr 8 538 700
Byggeår
2024
Tomt
Eiet tomt 599 m²
Oppdragsnummer
54249008
card-default

Mats Lundal

Eiendomsmegler MNEF | Partner
Les om Mats
Prisantydningkr 8 490 000,-
Dokumentavgiftkr 47 500,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
  
Totalpris kr 8 538 700
Beskrivelse
I Skippergata 48 C har vi for salg en moderne, arkitekttegnet enebolig med attraktiv beliggenhet, godt innhold og gode løsninger. Kombinasjonen av et stilrent uttrykk og gode bygningsmessige kvaliteter skaper gode boforhold.

Meget innholdsrik bolig med to stuer, fire soverom og to bad, gjestetoalett samt egen praktisk biinngang/vaskerom. Badet i 2. etasje er tilknyttet hovedsoverommet og walk-in closet. Romslig, åpen stue med utgang til stor balkong mot vest. Kjøkken med mulighet for stor, praktisk innredning. Kjøkken leveres fra Aubo. Ungdomsdel i underetasje med egen inngang. Godt med lagringsplass - bod/garderobe i hver etasje.

Populært og barnevennlig område med kort avstand til barnehager, skoler og idrettsanlegg. Dagligvarebutikk like ved.

Dobbel garasje og gode parkeringsmuligheter på egen tomt.

Utbygger stiller ingen krav om forskuddsinnbetaling, hele kjøpesummen + omkostninger og eventuelle tilvalg skal innbetales ved overtagelsen. Dette medfører at en ikke må forskuddsinnbetale et beløp i byggeperioden, og en slipper dermed kostnader tilknyttet dette.

Nøkkelinformasjon
Nøkkelinformasjonen fra megler er en oppsummering av hovedpunktene i prosjektet.

For fullstendig informasjon og dokumentasjon vises det til kjøpekontrakt med vedlegg for prosjektet, hvilket er
det avtalemessige grunnlaget for kjøp av leilighet.

Selger har godkjent salgsoppgaven.

Hovedoppdragsnummer
54-24-9008

Eiendom
Skippergata 48C, 4328 Sandnes

Matrikkel
Gnr. 38 Bnr. 2207 i Sandnes kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF | Partner Mats Lundal

Selger/Utbygger
Sagen Bolig Prosjekt AS

Hjemmelshaver
Sagen Bolig Prosjekt AS

Arealer
Totalt BRA:  200 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Det gjøres oppmerksom på at boenhetens totale BRA er større enn summen av arealene fra hvert enkelt rom. Dette skyldes at boenhetens totale BRA også inneholder/medtar arealer for innvendige vegger. Se prislisten for detaljert oversikt over de enkelte boligene.

Energimerke
Energiattest med energimerke

Beliggenhet
Dersom du er på utkikk etter en bolig i et meget rolig og vennlig område med gode service- og fritidstilbud i nærheten vil denne boligen være perfekt for deg og din familie.

Skippergata 48 C har en flott beliggenhet i et populært, veletablert og barnevennlig boligområde på Hana. Av dagligvarer har man Coop Extra like i nærheten. Forøvrig har man også Sandnes sentrum kun en kort sykkeltur unna, hvor man finner trivelige handlegater og flere restauranter.

Med enkel adkomst til E39 kommer man seg raskt avgårde til næringsområdet på Forus og Stavanger sentrum og det er enkel og effektiv offentlig kommunikasjon via buss i umiddelbar avstand eller fra Nye Ruten i Sandnes sentrum.

Tomt
Eiet tomt, 599 kvm

Leveransebeskrivelse
Boligene bygges etter TEK17 i betong og trekonstruksjon.

Se vedlagt leveransebeskrivelse og tilvalgsliste i salgsoppgaven for nærmere detaljer.

Formuesverdi
Formuesverdi for denne eiendommen foreligger ikke ettersom boligen er nyoppført. Utgjør normalt 25% av boligens verdi for primærbolig, og 80% av boligens verdi for sekundærbolig (for ligningsåret 2016).

Vei / Vann / Kloakk
Tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk via felles private stikkledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private ledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

Selger forbeholder seg retten til å tinglyse erklæringer/rettigheter knyttet til forholdet mellom de enkelte boliger, samt alle forhold vedrørende teknisk infrastruktur

Reguleringsforhold / Offentlig godkjenning
Kopi av situasjonskart, målebrev, reguleringsplaner m/bestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Stipulert overtagelse
Forventet ferdigstillelse er desember 2024. Dette tidspunktet er foreløpig og ikke bindene og utløser ikke dagmulkt. Når selger har opphevet forbeholdene stilt i avtalen skal selger fastsette en overtakelsesperiode som ikke skal være lenger enn 3 måneder. Selger skal skriftlig varsle kjøper om når overtakelsesperioden begynner og slutter. Senest 10 uker før ferdigstillelse av boligen skal selger gi kjøper skriftlig melding om endelig overtakelsesdato.  Den endelige datoen er bindende og dagmulktsutløsende, og skal ligge innenfor overtakelsesperioden.

Selv om selger har varslet en endelig overtakelsesdato kan selger fremskynde overtakelsen i inntil 2 mnd. Selger skal i så fall varsle en slik fremskyndet overtakelse minimum 4 uker før det nye overtakelsestidspunktet. Varsel skal gis skriftlig. Dersom selger benytter seg av retten til å fremskynde overtakelsestidspunktet, vil det nye overtakelsestidspunktet være endelig og dagmulktsutløsende, jfr. bustadoppføringslova §18.

I tillegg til å gi melding jf. ovenfor, skal selger med minimum 7 dagers skriftlig varsel innkalle kjøper til overtakelsesforretning jf. bustadoppføringslova § 15.

Overtagelse kan tidligst skje når det foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse, da det er ulovlig å ta boligen i bruk uten at det foreligger enten midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Kjøper har ingen plikt til å overta eller innbetale oppgjør uten at ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse foreligger.

Ved overtakelse mot midlertidig brukstillatelse, er selger forpliktet til å fremskaffe ferdigattest innen rimelig tid og senest før midlertidig brukstillatelse er utløpt på tid. Ved overtakelse mot midlertidig brukstillatelse vil eiendomsmegler bistå partene med å etablere sikkerhet for kjøpernes krav på ferdigstillelse og ferdigattest, f.eks. ved tilbakehold eller ved at selger avgir garanti.

Før utlevering av nøkler kan finne sted, skal det dokumenteres at alle innbetalinger inkludert eventuelle tilleggsleveranser er innbetalt som avtalt. 
Boligen overleveres ryddet og støvsugd, men ikke utvasket ("byggrengjort").

Dersom det avdekkes mangler ved boligen eller fellesarealene på overtakelsestidspunktet, kan kjøper velge å holde tilbake deler av kjøpesummen som sikkerhet for krav mot selger som følge av manglene. Tilbakeholdt beløp må stå i samsvar med manglene. Tilbakehold skal protokollføres på overtakelsesprotokollen eller på annen måte skriftlig varsles eiendomsmegler og selger før hjemmelsovergang.

Forsikring
Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av utbygger. Kjøper må selv besørge byggforsikring, innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger etter overtagelsen.

Fordeler ved å kjøpe nybygg
Det er mange fordeler for den som kjøper ny bolig.
For mange er det fristende å starte med blanke ark i en helt ny bolig, og det kan være mange fordeler ved å kjøpe nybygg. En av disse er at du får god tid til salg av egen bolig og forberedelse av flytteprosessen.

Lavere omkostninger og høy trygghet
Kjøpere av nybygg har ekstra trygghet gjennom at salget reguleres av Bustadoppføringslova, der utsteder selger garantier som varer i 5 år etter overtakelse. Vanligvis er det lavere omkostninger ved kjøp av prosjekterte boliger, da man kun betaler dokumentavgift av andel tomteverdi.

Lavere driftskostnader/fellesutgifter
Ved kjøp av ny bolig er det gjerne mindre vedlikehold. Du sparer penger på oppussing og det er strenge krav til isolasjon og høy energieffektivitet. Boligene blir oppført etter de nyeste byggestandarder og tekniske krav både til inneklima, isolasjon og miljø.

Fast pris gir forutsigbarhet
Ofte er prisene faste og du vet på forhånd hva boligen koster. Forutsigbarhet i kjøpsprosessen er noe mange setter stor pris på.

Du bestemmer!
Vil du være med på utformingen av boligens kvaliteter? Bustadoppføringsloven gir kjøperen rett til å påvirke leveransen av løsninger ut fra gitte forutsetninger. Dette avklares sammen med entreprenør.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 8 490 000,- (Fastpris)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 47 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 48 700,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 8 538 700,- (Totalpris inkl omkostninger)

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(hvitvaskingsloven) pålegger eiendomsmegleren å gjennomføre legitimasjonskontroll og risikovurdering av alle kunder og/eller eventuelle reelle rettighetshavere. Dersom kundene ikke oppfyller lovens krav eller eiendomsmegler har mistanke om at transaksjoner har tilknytning til utbytte av straffbare handlinger eller forhold som rammes av straffeloven §§ 131 - 136 a, kan eiendomsmegleren stanse gjennomføring av handelen. Eiendomsmegleren kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Grunnpakke enebolig (Kr.8 500)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.2 900)
Oppgjør (Kr.6 250)
Tilrettelegging (Kr.6 900)
Visningshonorar (Kr.4 500)
Provisjon (Kr.81 250)
Markedspakke 1 (Kr.18 750)
Totalt kr. (Kr.129 050)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Garantier
Garanti etter buofl. § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse.

Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper.

Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Selgers forbehold
Boligen selges på prosjekteringsstadiet og selger forbeholder seg derfor retten til uten forutgående varsel å gjøre mindre endringer som er hensiktsmessige og nødvendige for gjennomføringen av prosjektet.

Vindusplasseringen i den enkelte bolig kan avvike noe fra tegninger og skisser i salgsmateriellet.

I nyoppførte boliger forventes i noen grad svinn og krymping av materialer. Selger er ikke ansvarlig for slike forhold.

Det kan forekomme mindre avvik i tomtens størrelse.

Ovennevnte endringer/avvik gir ikke kjøper rett til prisavslag, erstatning eller heving.

Det gjøres oppmerksom på at tegninger, planer, skisser og bilder i salgsoppgaven kun er av illustrativ karakter og kan inneholde innredning og tilbehør mv. som ikke inngår i avtalen. Opplysninger gitt i leveransebeskrivelsen er gjeldende.

Oppdragsnummer
54-24-9008

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Skippergata 48C
For mer om objektet
Skippergata 48C

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: