Bilde 1 av Klovsteinen 1Bilde 2 av Klovsteinen 1
Digital salgsoppgave
Klovsteinen 1

4056 Tananger • Sola kommune

Dette objektet er solgt!

Vi gjør oppmerksom på at denne tjenesten kan gjøre feil

Tjenesten «Spør om boligen» er KI-drevet med blant annet OpenAI sin GPT-motor, og kan derfor gi ufullstendige svar. Tjenesten er ment for å gi korte svar på de fleste spørsmål om boligen, men feil/uklarheter kan dessverre oppstå. Tjenesten kan ikke foreta skjønnsmessige og/eller rettslige vurderinger.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med dette, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Aia Eie profilbildeHei! Jeg er AIA, vår virtuelle meglerassistent ✨

Spør meg om det du lurer på, og jeg skal forsøke å finne svarene for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvordan er utsikten?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er KI-drevet med blant annet OpenAI sin GPT-motor, og kan derfor gi ufullstendige svar. Tjenesten er ment for å gi korte svar på de fleste spørsmål om boligen, men feil/uklarheter kan dessverre oppstå. Tjenesten kan ikke foreta skjønnsmessige og/eller rettslige vurderinger. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

Objektet er solgt!

Enebolig med mulighet for utleie | Dobbel garasje | Solrike uteområder | Grenser til friområde
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
7 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
346 m²
Bruksareal (BRA)
382 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
36 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
121 m²
Kommunale avgifter
kr 2 095 / Mnd
Prisantydning
kr 7 500 000
Omkostninger
kr 218 750
Totalpris
kr 7 718 750
Byggeår
1994
Tomt
Eiet tomt 548 m²
Oppdragsnummer
82230093
card-default

Linn Høen Thommesen

Eiendomsmegler / Partner / Fagansvarlig
Les om Linn
Prisantydningkr 7 500 000,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 17 550,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgiftkr 200 000,-
  
Totalpris kr 7 718 750
Eiendom
Klovsteinen 1, 4056 Tananger

Matrikkel
Gnr. 4 Bnr. 335 i Sola kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Arealer
Totalt BRA 382 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 346 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 36 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 121 kvm

Antall soverom
7

Byggeår
1994

Tomt
Eiet tomt 548 kvm

Prisantydning
7 500 000

Tilstandsrapport
Det er utarbeidet tilstandsrapport for boligen. Denne ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Totalpris inkl. omkostninger
kr 7 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 200 000,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 201 200,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 7 701 200,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 7 718 750,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 25 138 pr. år

Eier
Hege Waldenstrøm Manskow Kjell Richard Manskow

Beskrivelse
Klovsteinen 1 er en trivelig enebolig i landlige og barnevennlige omgivelser på Tananger. Her bor du i et rolig nabolagt omgitt av grønne fri- og landbruksområder, samtidig som du bor svært sentralt i forhold til tusenvis av arbeidsplasser i Tananger og på Forus.

Tomten er pent opparbeidet og har en herlig solrik uteplass som strekker seg fra øst til vest. Her har du sol hele dagen og du kan flytte deg rundt etter vær og vind. I tillegg til en dobbel garasje er et også en romslig gårdsrom.

Boligen går over tre plan og har en svært praktisk planløsning. I hovedetasjen er det entré, gjestetoalett, vaskerom, soverom med direkte adkomst til eget bad og garderobe og ikke minst et romslig stue-/kjøkkenområde. Stuen er av god størrelse og vindusflater i flere himmelretninger skaper en luftig og god romfølelse. Det er god plass til flere soner og stuen passer godt til både hverdags og fest. Vinduene gir en fin utsikt over de grønne og landlige omgivelser, og du får virkelig følelsen av å bo tett på naturen.

Kjøkkenet er fra 2008 og har godt med skap- og benkeplass. Det er også plass til eget spisebord på kjøkkenet hvor familien kan samles etter en hektisk dag. Det er også direkte utgang til en vestvendt terrasse fra kjøkkenet, så her kan du enkelt ta middagen ute på fine sommerdager. Vaskerommet ligger med adkomst fra kjøkkenet, her det også plass til ekstra kjøl/frys osv. Vaskerommet og gjestetoalettet ble oppgradert i 2016.

I 2. etasje er det tre soverom, garderobe/bod (innredet som kontor), bad og loftstue. Loftstuen har mønt tak og store vinduer som skaper en herlig atmosfære. Fra loftsetasjen er det fin utsikt over omgivelsene, og du kan faktiske se Hafrsfjorden og Ullandhaugstårnet i det fjernet. Badet er fra byggeår og har hvite fliser. Det er innredet med en tidløs hvit servant, hjørnebadekar, dusjnisje og toalett.

Underetasjen har et ekstra soverom, bad med badstue, bod og kjellerstue. Kjellerstuen passer ypperlig til lek og moro for barna og ungdommen, her kan de kose seg uten at resten av familien blir forstyrret. Ellers er det også tilrettelagt for en utleiedel i underetasjen, men det kreves noen tiltak samt søknad om ferdigattest for å få den godkjent. Se viktig info om kjelleretasjen under 'Utleie' og 'Ferdigattest/midl. brukstillatelse'. Hele denne delen ble pusset opp i 2019. Den består av gang, to soverom, bad og stue/kjøkken. Her kan du få inn gode skattefrie leieinntekter hver måned.

Det kan også nevnes at det er en praktisk bod over garasjen. Denne passer ypperlig til lagring av bildekk, redskaper, ved o.l.

Velkommen til visning!

Parkering
Parkering i frittstående garasje og på tomt. Det er installert elbillader.

Beliggenhet
Boligen ligger i et rolig og familievennlig område i Tananger. Dette er et attraktivt nabolag for barnefamilier og de som ønsker en behagelig balanse mellom natur og byliv. Området er kjent for sine trygge og rolige omgivelser, og eiendommen ligger i kort avstand fra både naturopplevelser og det man måtte trenge av fasiliteter.

I nærområdet finner du flere flotte turområder, perfekt for de som liker å være utendørs. Tananger har en vakker kystlinje med turstier og strender som gir fantastiske muligheter for friluftsaktiviteter som fisking, bading og båtliv. Er du glad i golf, ligger Sola Golfklubb en kort kjøretur unna.

For barnefamilier er det godt å vite at det er kort vei til både barnehager og skoler. Tananger ungdomsskole og Haga skole er blant de nærmeste skolene, og det finnes flere barnehager i området, noe som gjør det enkelt for småbarnsforeldre. Ønsker man en lite utflukt i helgene kan man sykle ned til havnen i Tananger på få minutter for å kjøpe en is, ferske reker eller kanskje ta et glass på Hummeren hotell.

Klovsteinen 1 har en svært sentral beliggenhet med enkel tilgang til kollektivtransport. Det går regelmessige bussavganger i retning Stavanger sentrum og Sandnes, noe som gjør det enkelt å komme til/fra jobb eller skole. For de som reiser mye, ligger Stavanger lufthavn kun 15 minutters kjøring unna.

Med sin beliggenhet i rolige og barnevennlige omgivelser, nærhet til flotte naturopplevelser, gode transportmuligheter, samt kort vei til nødvendige fasiliteter som skoler, butikker og flyplass er dette et ideelt sted for deg som ønsker en harmonisk og praktisk hverdag.

Bebyggelse
Området er bebygd med diverse boliger.

Tomt
Eiet tomt, 548 kvm

Inneholder
Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:

Enebolig
Underetasje:
BRA 117 m²
- BRA-i 117 m²: 3 soverom, stue/kjøkken, kjellerstue, 2 bad, badstue, gang og bod.

Første etasje:
BRA 127 m²
- BRA-i 127 m²: Stue, bad, soverom, entre/gang, wc, kjøkken og vaskerom.

Andre etasje:
BRA 102 m²
- BRA-i 102 m²: 3 soverom, loftstue, bad og garderobe/bod.

Garasje
Første etasje
BRA 36 m²:
- BRA-e :Garasje.

Loftsetasjen har et totalt gulvareal (GUA) på 120 m2, men grunnet skråtak/lav takhøyde er kun 102 m2 av arealet måleverdig som bruksareal. De delene av arealene som har lav himlingshøyde (ALH) utgjør 18 m2. Arealet i 2. etasje i garasje måles til 22 m2 (ALH), men grunnet lav takhøyde er ingen deler av arealet måleverdig som bruksareal. 

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er beregnet og angitt med utgangspunkt i NS 3940:23. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra den faktiske bruken, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Byggemåte
Enebolig fra år 1994. Tre og betongkonstruksjoner. Grunnmur av betong. Etasjeskille av tre og betong. Saltak med takopplett tekket med takstein. Yttervegger med liggende trekledning. Vinduer av tre med 2-lags glass. Tomt opparbeidet med belegningsstein, plattinger og terrasse. Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport.

Standard
For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Tilstandsrapporten inneholder 65% TG 1, 26% TG 2, 0% TG 3 og 9% TG IU (ikke undersøkt).

Følgende bygningselementer har fått TG2:
- Våtrom bad 1. etasje: Vannrør (Alder), Slukets plassering i forhold til dusjsonen (Sluket er isolert inne i dusjsonen), Membran, tettesjikt og overgang til sluk (Tettedetaljer ved rørgjennomføring tilknyttet våtsone under servant er usikker. Alder), Fallforhold gulv (Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det ble målt på tilfeldig sted og målingen viste et fallforhold på 2 mm).
- Våtrom bad u. etasje: Vannrør og tettesjikt (Alder), Fallforhold gulv (Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det ble målt på tilfeldig sted og målingen viste et fallforhold på ca. 4 mm).
- Våtrom vaskerom 1. etasje: Vannrør (Alder).
- Våtrom bad utleiedel: Sanitærutstyr/innredning (Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert. Det foreligger ikke opplysninger/dokumentasjon om det er benyttet sealingbag system).
- Våtrom bad loft 2. etasje: Vannrør (Alder), Sanitærutstyr/innredning (Servantskap har stedvis slitte overflater), Overflater vegger (Det er riss/sprekker i veggfliser ved badekar), Overflater gulv (Riss/sprekker i flisfuger observert ved dørterskel), Tettesjikt (Tettedetaljer ved rørgjennomføring tilknyttet våtsone under er usikker. Alder), Fallforhold gulv (Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til framkant ved luke ved sluk under badekar er på tilfeldig sted målt til ca. 7 mm motfall. Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales).
- Kjøkken u. etasje utleiedel: Vannrør (Vannrørene er ikke plugget mot varerør. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør system forårsake følgeskader).
- Kjøkken 1. etasje: Vannrør (Alder).
- Toalettrom (ikke våtrom) 1. etasje: Vannrør (Alder), Sanitærutstyr/innredning (Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert. Det er ikke observert overløp eller tilsvarende sikring mot fuktskader på servant).
- Rom under terreng: Overflater gulv (Det er registreres stedvis sprekker i gulvet (fliser), Kontruksjoner (Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument (Protimeter MMS2), i utlektet kjellervegg. Det ble registrert forhøyede fuktverdier, de nøyaktige målingene kan leses i tilstandsrapporten), Innerdører (Dørbladet til enkelte innerdører har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at dørene henger når de åpnes og lukkes).
- Ildsteder innvendig: Det er observert enkelte riss/sprekker i overflater.
- Tekniske anlegg, VVS anlegg: Varmtvannsbereder og vannrør (Alder og tilstand).
- Elektrisk anlegg: Forenklet vurdering (Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999).
- Vinduer: Det ble stedvis påvist punkterte sprekker i glass/vinduer. Utskifting av glass anbefales. Enkelte vinduer bærer preg av slitasje og elde og det er observert enkelte råteskader).
- Yttertak: Snøfangere (Snøfangerutstyr ikke etablert).
- Balkonger, terrasser, veranda etc: Utkragede eller understøttede konstruksjoner (Rekkverkshøyden er under 1,0 meter).
- Utvendige trapper: Helhetsvurdering (Det mangler rekkverk. Eksempelvis ved inngangspartiet ved utleiedel. Det er og observert enkelte sår/skader i trappetrinn).
- Drenering: Helhetsvurdering (TG2 er valgt for å belyse at dreneringen har nådd en alder der funksjonssvikt ikke kan utelukkes).
- Stikkledninger og tanker: Vann- og avløpsledninger (TG 2 er valgt for å belyse risiko).
- Frittående byggverk Garasje: Helhetsvurdering (Det er foretatt en forenklet overordnet vurdering av tilstanden og det er relativt høy slitasjegrad som gjør at det anbefales utbedrende tiltak).

Det er viktig at interessenter setter seg inn i rapporten som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å kontakte takstmann ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det finnes ingen ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse i kommunen sine arkiver. Ved salg av eiendommer med eldre bygg kan det forekomme at det ikke foreligger ferdigattest for bygget. For boliger og tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998 utstedes det ikke lenger ferdigattest, og dersom ferdigattest ikke foreligger for et slikt tiltak vil det ikke være mulig å få ferdigattest. En eventuell søknad om ferdigattest skal avvises av kommunen. Bortfall av muligheten for å søke om ferdigattest for disse tiltakene vil ikke ha betydning for lovligheten av selve tiltaket.

I henhold til dagens tegninger er kjelleretasjen betegnet som 'Kjeller'. Dagens eier har fått tillatelse til bruksendring. For at rommene i kjelleretasjen lovlig skal benyttes til rom for varig opphold må forutsetningene i godkjenning oppfylles, i tillegg må det søkes om ferdigattest. Dette ansvaret ligger hos ny eier. Søknad og tillatelse til tiltak ligger vedlagt i salgsoppgaven. Se også viktig info under 'Utleie'. På bakgrunn av at det foreligger en tillatelse til bruksendring har megler valgt å ta med rommene i kjelleren i 'antall rom' i annonseringen.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Ildsted. Ellers elektrisk.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Kommunale avgifter
Kr. 25 138 pr. år
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Forsikring med polisenummer
If Polisenummer: 0542606

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 2 183 362,- Som sekundærbolig Kr. 8 296 776,-

Diverse
Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen, se forøvrig vedlagt løsøreliste.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie. Radonmåling foretatt i 2013/2014, verdier innenfor normalen.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

1993/799-2/44  Erklæring/avtale 29.01.1993
Uni hus eiendom A/S står som tomteutbygger.

1994/2843-2/44  Bestemmelse om bebyggelse 21.03.1994 
Uni hus A/S står som tomteutbygger.

Utleie
Dagens eier har søkt om bruksendring i underetasjen for å få utleiedelen godkjent. Det foreligger vedtak om tillatelse, men med følgende forutsetninger;
- at det er dør mellom hoveddelen og den delen som leies ut,
- at det settes opp sikringsgjerde på muren mot nedsenkingen ved inngangen til kjelleren,
- terrassen mot vest (over inngangsdøren til kjelleren) må gjøres mindre.

Når disse tiltakene er utført må det søkes ferdigattest. Det er ny eier sitt ansvar å søke ferdigattest. Tillatelsen til bruksendring og søknad om brukdendring ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Når det foreligger ferdigattest på bruksendringen kan utleiedelen i kjelleren gi gode skattefrie leieinntekter hver måned. Det viktig å presisere at utleiedelen ikke blir en selvstendig godkjent boenhet, men må sees på som utleie av del av egen bolig. Deler av egen bolig kan fritt leies ut, forutsatt at rommene som leies ut er godkjent som rom for varig opphold og at den utleide delen ikke er adskilt som en selvstendig boenhet.

Vei/vann/kloakk
Offentlig.

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig. Reguleringsplankart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Det foreligger en reguleringsplan (Planid 0613) i kort avstand fra boligen. Denne planen gjelder utbyggelse av bussveien korridor fra Sundekrossen til Risavika.  Dette skal dekke delstrekningene Sundekrossen-Jåsund, Jåsund, Tananger ring, Hagakrossen-Kontinentalvegen og Utenriksterminalen Risavika. Planlagt oppstart er 2025. Dette vil ikke påvirke denne eiendommen direkte.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 7 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 200 000,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 201 200,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 7 701 200,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 7 718 750,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.49 990)
Grunnpakke enebolig (Kr.22 000)
Markedspakke 2 (Kr.30 500)
Oppgjør (Kr.6 900)
Provisjon (Kr.160 000)
Totalt kr. (Kr.269 390)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
82-23-0093

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Espen Eide & Partnere AS
EIE Stavanger
Org. nr: 896253492
Niels Juels gate 50
4008 Stavanger
Tlf: 51 90 57 00

Ansvarlig megler
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF Espen Eide

Saksbehandlere
Espen Eide
EIE Stavanger
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Mob: 93 04 03 00 / E-post: ee@eie.no

Linn Høen Thommesen
Eiendomsmegler / Partner / Fagansvarlig
Mob: 41 69 42 05
[/ E-post: lht@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Klovsteinen 1
For mer om objektet
Klovsteinen 1

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: